S-a încheiat revoluţiunea

După ce a trecut pe la cassă, de unde şi-a ridicat asigurările că deontologia jurnalistului va fi respectată, Cartianu şi-a rupt demisia în două sau chiar mai multe şi a decis să rămînă redactor-şef la Adevărul. Imre i-a întins o ţigară şi totul e bine cînd se termină cu bine. La urma urmei, nu e prima oară cînd un redactor şef pupă poala popii şi piaţa endependenţii după ce fraerii şi-au dat demisia. S-a mai întîmplat la Evenimentul Zilei, cu ani în urmă, cu Cornel Nistorescu în rolul lui Cartianu.

Facebook Comments

27 Comments S-a încheiat revoluţiunea

 1. para

  @Florin

  Ce!

  S-o-mbătat Leon şi v-o doborît gardu' jos? S-o făcut criţă şi o prăhuptit blogu'? Ce bai are, bolundu'?

  Reply
 2. zexe

  Apropos de Basescu, daca aveti intrebari pentru dansul le puteti trimite pe adresa nasul@b1tv.ro pana la ora 20:00 dar si in timpul emisiunii. Asta, asa, ca tot a venit vorba despre el

  Reply
 3. para

  ce foc? e vreun foc? Era o tăcere suspectă, şi încercam şi eu să simulz o ceartă, ceva, o mişcare…

  Reply
 4. para

  citez.

  citez din max, din dracu pidosnicu, de pe site-ul bleen.ro, de la postul cu interviul lui Băsescu. Eşti şi tu pe acolo.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @para: pai tocmai tu, impaciuitoristul, te-ai gasit sa dezgropi cadavre si sa pui gaz pe foc? 🙂

   Reply
 5. para

  "Despre mineriade, pentru ca am fost implicat direct in acele evenimente, pot sa spun si sa sustin, inclusiv in calitate de presedinte al PSD, ca Piata Universitatii a fost cea mai buna scoala a democratiei la care eu am asistat vreodata. I-am spus acest lucru domnului Iliescu si nu cred ca vreunul dintre noi va reusi sa il razgandeasca pe celalalt asupra perspectivei acelor evenimente." Victor Ponta pe Hotnews.

  Reply
 6. para

  eu, dacă îmi dau numele, sînt un nimeni. tu eşti cineva (să nu îmi spui că eşti nea vergilică, tanti maria, sau unul din labagiii cu boţ la gură, că nu o să te cred). eşti unul care m-a făcut să rîd, atîta vreme cît am citit caţavencu, unul din cei pe care i-am admirat sincer, unul pentru care am renunţat la iaurt sau la ţigări, unul care m-a pus pe gînduri, unul de care acum îmi este greaţă. eşti un infect, domnule superinteligent max. o javră. o scursură care pînă nu demult era un mare formator de opinii şi conştiinţe. negreala de sub unghiile tale a ieşit la suprafaţă, dar probabil că nu ţi s-a dat şansa pe care a avut-o nistorescu. iar inteligenţa, dragă max, nu are, după cîte se pare, nici o legătură cu haznaua din sufletul tău.

  Reply
 7. para

  Bleene, trebuie sa recunosc ca ai avut o evolutie fulminanta: de la jalnic postac de partid in favoarea matrozului chior ai reusit sa devii institutie de lins tohasul matrozului chior. Nu e cam mult pentru un roman care n-a fost membru de partid, n-a fost securist si n-a fost profitor al regimului de trista amintire? Nu e cam nemeritat sa ingrosi oastea de lingai titrati ai regimurilor de mana forte, incepand cu activistii UASCR IT Morar si TRU si terminand cu licheaua absoluta a epocii dejiste si staliniste, Vladimir Tismaneanu? Chiar crezi ca ne fraieresti, Bleene?

  Reply
 8. Andrei

  Cartianu nu e ala care-l baga cu forta pe Hagi in Playboy? Mare om domnule! Mare caracter! ce nu face omul pentru o paine si sa scape de un credit la banca…

  Reply
 9. MicutzaCeKurai

  Am vorbit cu Grigore Cartianu care mi-a spus cîte ceva despre motivele plecării. E interesant că Grigore spune că atitudinea neutră politic impusă la Adevărul ar fi supărat diverse cercuri din jurul lui Patriciu. El spune că patronul a fost presat de diverşi oameni să schimbe cursul ziarului într-o direcţie politică.

  "Corneteanu m-a adus pe mine la Adevărul, el a fost garantul unei indepedente si a unei echidistante. Singur nu am vrut să mai rămîn la ziar.

  Prefer sa fac un ziar, nu sa negociez cu patronatul.

  Ma tem ca ziarul va fi folosit în alte direcţii de acum încolo. Atitudinea neutra politic din ultimul timp a suparat multe cercuri din jurul patronului. Am temeri că noua conducere va schimba cursul ziarului".

  in port la Braila, la Tanti Elvira, se vinde bulanul cu kila, Grigore, saraca, munceste ca vaca, patronul se mulge cu alta…

  Reply
 10. MicutzaCeKurai

  "Am luat decizia sa raman. Motivul principal a fost reactia redactiei, au contat mult unele discutii si insistente ale colegilor. Un alt motiv a fost atitudinea conducerii companiei, care a promis ca nu va face presiuni pentru a deturna ziarul catre alte obiective decat cele ale jurnalismului curat. Un ultim motiv a fost faptul ca toate proiectele pornite de mine la Adevarul ar fi ramas fara continuitate", a explicat Grigore Cartianu.

  chiar si salariul ramanea fara continuitate.

  Reply
 11. Pingback: Nothing found for 2010 04 Cum-si-cine-sunt-securistiispionii

 12. zexe

  Un spectacol ieftin de opereta de presa. Nu vreau sa comentez nici demisia si nici razgandeala acestuia pentru ca, sa fim lucizi, "Adevarul" nu va fi nici mai bun si nici mai mai slab decat a fost. Vreau numai sa spun ca despre orice ar publica jurnalistul Cartianu de acum inainte ma voi intreba daca este hotarat ca este precum scrie sau sa il mai astept sa se razgandeasca. Credibilitatea pierduta este un pret mult prea mare pentru postul primit la schimb.

  Reply
 13. MicutzaCeKurai

  si episodul de care pomeneste @bleen este mult dupa un alt episod consumat cu Cartianu in propriul sau rol – acela de jigodie.

  Reply
 14. MicutzaCeKurai

  il cunosc pe Grigutza… de cite zile v-am zis ca i se rupe deontologia-n doua tzaranoiului! cum ii zicea Becali (Giovanni), in direct si la o ora de virf? "Putzi, ba, du-te de te spala!" si, iaca, Grigutza s-a dus (doi ani mai tirziu) de s-a spalat pe maini.

  Reply
 15. barca lu' goe

  Care cassa,nici o cassa,e vorba de mielu',pasca si oole pe fondul smiorcaielilor colegilor abandonati.Ah,sa nu uit: si "sanatatea" adevarului.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *