Tălmăcean, turnesolul PDL

Am alte treburi mult mai importante decît sa urmăresc ce se întîmplă în showbiz” a spus premierul Emil Boc. Deşi a încercat sa pară serios, şeful Executivului nu s-a abţinut totuşi să nu zîmbească în timp ce spunea că nu comentează. (sursa)

„Partidul lui Tălmăcean te îngrozeşte. Nu-l vedeţi pe omul ăsta? Într-o seară cântă, în alta dansează. Nu va mai dansa cu Blaga preşedinte!”, a spus Blaga. (sursa)

Lui Boc îi e frică să ia decizii, să zică da sau ba, Blaga e un miliţian sinistru. Pe  Boc, chiar dacă şi-a luat seama şi a revenit la condiţia lui de roboţel neutru, l-a salvat zîmbetul care arată că rămîne totuşi uman, deşi încearcă să-şi acopere această slăbiciune şi să fie politicianul-roboţel, aşa cum a înţeles el de la consilierii de imagine că trebuie să fie un politician.

Poate că Tălmăcean s-a dat în stambă, poate c-a fost ridicol, poate că gestul lui a fost deplasat, însă cu tot ridicolul şi inadecvarea lui, Tălmăcean a reuşit să arate mult mai uman decît vor arăta vreodată tablagiul horror cu ceafa transpirată şi roboţelul speriat şi cu butonul uitat la jumătatea drumului dintre on şi off.

PS. Mă gîndesc cu groază la Blaga ministru de interne în 1949 sau 1957.

UPDATE. Laura Calciu, reporteriţa leşinului regizat de la Urlaţi, are tupeu, nu glumă. Eu cred că ar trebui s-o dăm noi în judecată (ca şi serviciul de ambulanţă, apropo) pentru manipulare, minciună, instigare la violenţă. În loc să iasă definitiv din presă, pe uşa din dos, cu tinicheaua de coadă, îşi dă în judecată telespectatorii, după ce i-a luat de proşti încercînd să-i mintă în faţă şi, pe cei mai nervoşi şi mai nemulţumiţi, să-i scoată în stradă. Dar ce influenţă au manipulările media asupra vieţii sociale, asupra scenei politice, asupra deciziilor pe care le iau cetăţenii simpli şi politicienii, asta e deja o discuţie mult mai serioasă, pe care n-o putem expedia în cîteva rînduri.

Facebook Comments

32 Comments Tălmăcean, turnesolul PDL

 1. Bleen

  Ce jigodie:

  "cred că dânsul discreditează partidul. dupa apariţiile domniei sale am observat că şi alţi colegi aleg să îşi facă imagine în felul acesta . până la urmă, şi emil boc a dat cu biciul, cu coasa, udrea a dansat, a călărit, a croşetat. şi noi nu avem nevoie de aşa ceva, noi vrem sa ne ofere soluţii la problemele ţării", a adăugat moderatoarea tv. (Creţuleasca)

  Însă Tălmăcean nu se lasă, are fantezii cu ea. Omul e clar masochist.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   off-topic, first: m-am uitat la Antena 3 și RTV pentru prima oară după mai bine de 6 luni. Experiența e stranie, păreau că nu plecaseră din emisiune de jumătate de an (Gâdea cu Ciutacu). După 10 secunde m-a umflat râsul, era un cadru cu Ponta între Gâdea și Ciutacu, toți crispați și cu rictus categoria CTP, de parcă aveau bețe înfipte în posterior. După încă zece, m-am plictisit. Nici măcar nu mă mai enervează.
   on topic: Tălmăcean poate juca și în filme porno, nu asta îl califică sau nu pentru a fi deputat și a reprezenta cetățenii din circumscripția lui. Ar trebui să-l judecăm după activitatea parlamentară. Apropos de cei 3 de pe Antena 3, dacă umbli tot timpul de parcă ai o umbrelă (deschisă) în cur, nu înseamnă că ești serios. Moralitatea mimată nu a adus niciodată voturi iar Tălmăcean nu face nici un rău PDL-ului, nici măcar când e ridicol. Chiar din contra, vor fi destui care prefera un politician candid cu defecte unui ipocrit cu aere de mare politician. Discuția e complet inutilă iar reacția lui Blaga, idioată. Pentru cei care cred altfel, sa ne amintim ca Eltsin beat care danseaza la conferinta de presa nu era ridicol doar pentru ca era mult prea puternic. Nu pentru ca ar fi fost mult mai adecvat. Asa beat si jucaus, a facut mai multa reforma decat Putin cel disciplinat si feroce. Sau, câți stiu oare ca Churchill avea deseori obiceiul sa-si primeasca seara musafirii în timp ce făcea baie în cadă și bea cea de-a doua sticla de Martini a zilei. L-a ratat Mîndruță pe ăsta….

   Reply
 2. Florina

  din ce spune Creţuleasca se înţelege că partidul îl trimite. dar n-ar ieşi unul de la PDL să zică "da, domne, noi hotărîm cine să participe la emisiuni" sau "s-a dus de capul lui acolo, nu noi l-am trimis".

  şi pare clar că omul nu face diferenţa dintre zîmbet şi făcut de răs, dintre nuntă şi studiou de televiziune.
  http://www.adevarul.ro/financiar/media/andreea_cr

  Reply
 3. judex

  @florina, nedo:

  1) La RTV nu sunt dezbateri, ci doar bateri.

  2) Preda vs. Talmacean: La PDL nu este permisa indisciplina, despre ridicol nu se spune nimic. N.B.: nici Macovei nu se ocupa de prostie si ridicol in criteriile ei, poate intr-o motinue viitoare…

  @bleen:

  3) Eu zic ca este bine ca Blaga isi dovedeste combativitatea, aceea care i-a lipsit in cursa cu doftoru' (desi era mai tanar, iar miza mai mare…); tafneala asta ii va fi necesara in batalia cu Boc. Pe partea ailalta (adica la Boc), iar cred ca gresesti: Boc dovedeste ca si motii au simtul umorului, nu numai satenii Bucurestilor. Cred ca singurul personaj de balci aici ramane, totusi, Talmacean. Da' ce nu face politicianul pentru a vedea ecranul TV si de pe partea ailalta…Cat despre regizorii, actorii si scenografii lui Vantu, nu au inventat ei chestia cu "ati mintit poporul cu televizorul". Ei doar au preluat-o (stiind din sondajele lor ca avem memoria scurta) ca sa nu se prafuiasca bunatate de idee.

  Reply
 4. tucu

  @para

  Mai ai dubii?

  Eu sunt convins ca cu Bleen e ceva. Un fost tinichigiu -alegerea perfecta sa bata fierul cit e cald.

  Reply
 5. Florina

  Blaga e descris perfect de către Bleen. şi să ne aducem aminte acum, cînd îşi încordează muşchii să-l facă praf pe ăsta, ce mieluşel pierdut era după protestul neautorizat al poliţiştilor de la Cotroceni, din toamnă. vorbea de posibile măriri de salarii a doua zi, cînd ar fi trebuit să fie deja cu demisia depusă. Blaga e duplicitar, pe lîngă altele, Blaga în nici un caz, după mine, la şefia PDL. cu Boc, în ciuda declaraţiilor robotizate pe care le dă, sînt mai îngăduitoare totuşi, pentru că a realizat ceva într-o perioadă dificilă. şi evident, în PDL e imposibil să fie numai tîmpiţi sau majoritar tîmpiţi, dar uite, nu se găseşte – sau nici nu se caută, măcar – un om care să se ocupe aşa cum ar trebui de comunicare şi avem pretenţia să se găsească un şef de partid mai acătării.

  Reply
 6. para

  Pe mine unul m-ar trece fiorii să vorbesc aşa pe blogary, tucule. Nu se ştie cine e manipulat de cine aici, încă. 🙂

  Reply
 7. tucu

  @Nea

  Academia Catavencu -varianta inceputuri- a fost una din realizarile extraordinare ale… nu stiu cui.

  Am o buna prietena ,critic de teatru terfelita bine prin anii 90 in paginile Academiei. Am intrebat o la vremea respectiva (era inca Dinescu bagat in ciorba)-ce se intimpla si mi a raspuns-""Dai dracu de securisti"" Nu am crezut.

  De abea de citiva ani am realizat ce poate face unul sau mai multi manipulatori destepti cu citiva oameni onesti si extrem de talentati . Manipulatorii de geniu probabil ca s au apucat de altceva sau ,de ce nu ,au trecut in tabara Basescu. La Academia Catavencu au ramas numai cei asemanatori lui Vintu-minati probabil de rapacitate,resentimente sau cine stie ce tenebre venite din trecut..

  Vorbind de un anume gen de presa- in locul lor pe mine m ar trece fiorii uitindu ma la ce a patit ziarul condus de ""Crucisatorul presei romanesti-CTP ul""

  Au expirat si nu exista drum de intoarcere.

  Iaru Rogozanu,Buscu ,Mihaiu, Toma nu se razboiesc cu sistemul sau cu Basescu se razboiesc cu propriile lor limite.Le au atins si neputinta de a le depasi ii isterizeaza.Nu poti admite ca esti Florin Iaru si principalul sustinator al maretelor tale idei se cheama Marian Vanghelie.

  Reply
 8. Nea

  Cred că, într-un mod pervers, acest Tălmăcean a făcut mai mult bine pdl-ului prin prestaţia sa penibilă decât dacă ar fi participat la o discuţie serioasă.

  Vuvuzelele nu ar fi suportat argumente inteligente şi ar fi vărsat găleata cu lături din dotare în capul lui şi al PDL. Aşa, l-au arătat cu degetul, dar încântaţi de gafele lui.

  Reply
 9. nedormitul

  uite, aici nu știu dacă îl trimite cineva sau merge el de capul lui. dacă merge de capul lui, nu am ce explica. dacă îl trimite cineva, ăla care îl trimite e un tîmpit. ce, nu s-au mai văzut pedeliști tîmpiți? uite la noi, e plin spam-ul de ei (pe ăștia nu știu cine îi trimite, poate același tîmpit, poate altul…).

  de fapt, ca s-o spunem pe-a dreaptă, ce contează cine o să conducă pdl-ul dacă structurile sînt pline de tîmpiți?

  Reply
 10. Florina

  iar de acord cu tine, dar dacă e fiica ploii, atunci de ce îl trimit la RTV şi A3? în cele două clipuri de mai sus nu era vorba de o emisiune oarecare pe A2, era la A3, în gura lupilor şi la RTV într-o, bun, hai să-i zicem dezbatere. iar notorietate are acum cît cuprinde. or fi morcovii portocalii, da' nu-i trimiţi să discute din partea partidului numai datorită culorii.

  Reply
 11. nedormitul

  boureanu are o oarecare notorietate, deci, da, este dăunător. ăsta n-are nimic. fiica ploii și cam atît. e aproape ca și cum ai asocia cu pdl-ul morcovii din piață.

  Reply
 12. Merechene

  😆 tare asta cu datu' in judecata. E ca si cum Megan Fox i-ar da in judecata pe cei care au premiat-o cu zmeura de aur. ntz,ntz,ntz…nerecunoscatoare fata!! in loc sa zica merci ca datorita blogerilor a ajuns vedeta pe iutub, ea vine cu amenintari de-astea. 😆

  Reply
 13. aka

  Eu am facut o sesizare la cna, electronic. Acuma, daca are vreo sansa sau daca au astia de la cna sange in boase ca sa-si faca treaba, dumnezeu cu mila! Eu cred ca am putea toti, pana una-alta, sa facem cate o sesizare la cna impotriva realitatii si a felului cum au hotarat ei sa transmita (sa fabrice) o stire.

  http://www.cna.ro/formular-de-sesizare-radio-tv.h

  Reply
 14. Florina

  bun, tu ai dreptate, dar hai să vedem lucrurile şi din alt punct de vedere. s-a pus permanent problema oamenilor de la PDL prezenţi la televiziuni. şi de cît de prost se descurcă, în cel mai bun caz. de cazul Boureanu – Firea să nu mai zic. şi de Boureanu în general. indiferent ce funcţie prăpădită ocupă, el în studiourile respective reprezenta PDL-ul, numele, în cel mai bun caz, îi este asociat PDL-ului. e strict o problemă de imagine. şi omul nu este la prima reprezentaţie, a mai imitat un comentator sportiv la A3 şi a recitat la RTV. chiar nu l-a văzut nimeni de la partid ce face? că după aia se plîng că au imaginea pe care o au. păi dacă laşi aşa ceva să se întîmple, repetat, nu te mai plînge că eşti făcut praf şi pulbere la moguli în curte. chiar nu se poate trimite un om cu un comportament firesc, să ştie cînd să fie serios şi cînd e de glumă? dacă Macovei şi Preda zic cîte ceva public legat de lucruri foarte serioase şi grave, se invocă imediat disciplina de partid. dar asta nu funcţionează şi în cazul ăsta? în plus, e o diferenţă între pictorialul fetei din Timişoara şi ceea ce a făcut Tălmăcean. un pictorial poate fi asimilat unui act artistic, dar manifestarea ăstuia cum poate fi numită?

  Reply
 15. Nea

  Tucu, trebuia să-ţi răspund dincolo, mi-ai cerut indicaţii de regie pentru băieţii de la Caţavencu, cum să ne inunde cu leşinuri la şto, ca să uităm de băbuţa din Urlaţi.

  Cum şi postul ăsta e tot despre circ ieftin, mă va scuza Dictatorul că o fac aici.

  Nu e nici o problemă pentru ei. Adu-ţi aminte ce vioi imitau ei ţopăiala prostănacului când s-au lămurit că ăla e looserul, după ce, până cu două zile în urmă îl băgau la înaintare în campanie.

  Şi, inutil să spunem, cel mai sus şi cel mai grotesc ţopăia Florin Iaru Râpă, marele luptător contra tiraniei lui Băsescu.

  Dacă nu mă crezi, vezi minutul 2 secunda 50.

  bate de 3 ori w si apoi: catavencu.ro/cine_semanam_cel_mai_bine_cu_geoana-11608.html

  Reply
 16. Dragos

  "ce influenţă au manipulările media asupra vieţii sociale, asupra scenei politice, asupra deciziilor pe care le iau cetăţenii simpli şi politicienii"

  Aceeasi influenta pe care o are un razboi. Este incredibil ca doua pocnitori, Felix si Nus, sunt mai periculoase decat bombele de la Hiroshima si Nagasaki.

  Reply
 17. tucu

  Care o fi deiferenta intre PDL istul Talmacean dansind si Petre Roman valsind mu prea inteleg.

  O fi de vina dansul ,o fi de vina emisiunea sau o fi de vina partidul?

  Dupa ce ne am batut gura sa convingem universul ca romanul s a nascut poet acum ne ferim sa recunoastem ca are si talent de dansator.

  Sincer eu nu mai inteleg nimic.

  PS Talmaceanu are o suinceritate dezarmanta.Ii inteleg nedumerirea si mica revolta. Daca toti s au dat in stamba cintind,dansind,discutind intr o cada de baie ,povestind cum s au masturbat prima oara , etc el de ce e criticat?

  Reply
 18. nedormitul

  stai un pic, cine e tălmăcean ăsta? eu n-am auzit de el pînă acum. să fim serioşi, sînt pline partidele de cocalari, susţinuţi de cîte un unchi, o mătuşă. altminteri, sînt mai zen ca bușcu și alin ionescu la un loc. nu mă impresionează cu nimic gestul. că e de la pdl sau de la pnl, de la regia de canal, wtf cares?

  membrii de partid de genul ăsta rareori ajung mai sus în ierarhie, iar dacă ajung, stau acolo cît îi poate ţine spatele, după care se pierd definitiv în neant.

  dezbaterea în sine mi se pare, deci, imbecilă: un papiţoi a ţopăit într-un studio tv. aşa, şi? să presupunem că o să-l dea pe tălmăcean afară. se rezolvă problemele pdl-ului?

  Reply
 19. Bleen

  În PSD şi PDL, două partide care colcăie de corupţie, prostie şi incompetenţă, Ponta şi Blaga îşi umflă piepţii la o fotomodelă de playboy şi la un dansator de studio.

  Reply
 20. Bleen

  "Poziţia domnului Ponta este incorectă şi aş atrage atenţia că noi niciodată nu am procedat într-un mod similar, nici când pur şi simplu erau acţiuni de genul 'destructuraţi Partidul Democrat', între 2000 şi 2004, dacă mai tineţi minte. Deşi ne doare situaţia fiecaruia dintre membri PDL ajunşi într-o astfel de situaţie, niciodată nu am intervenit. este tipic Ponta, tipic procuror nereuşit", spune Vasile Blaga.

  "Ne doare situaţia colegilor penali" pe de o parte, pe de altă parte, dăm cu pulanu-n masă cînd e vorba de un amărît care dansează în emisiuni.

  Reply
 21. Bleen

  Avea Blaga o declaraţie în care, în contextul arestării lui Niculescu, plîngea pe umărul colegilor cu dosare penale. O caut acum.

  Reply
 22. Radu

  acuma…sincer, mie mi se pare deplasat comportamentul lui Talmaceanu, nu asa atragi simpatia oamenilor, e nevoie de nitica prestanta si pana la urma e vorba de pozitionare…dracu stie ce-o mai fi in capul celor din pdl! 🙂

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *