Leşinul regizat. Suntem cam ipocriţi

Văd că, de când cu secvenţa cu tanti Marioara care leşină la comandă, ne dăm ochii peste cap şi acuzăm Realitatea TV de lipsa de autenticitate. Adică, până când să desluşim, după o întreagă detectivistică, secvenţa trucată cu o ”cascadoare” care se trânteşte cu capul de pământ, Realitatea TV era dincolo de orice suspiciune de falsificare a realităţii.
Adică vreţi să spuneţi că isteriile lui Soviani, debitul verbal debordant şi inflexiunile hermafrodite ale vocii sunt autentice? Adică insinuaţi că micul laureat Nobel pentru economie chiar nu pricepe ce spune şi ar fi el însuşi surprins într-o bună zi să descopere că minte şi manipulează în direct?
A fost nevoie de inabilitatea unei reporteriţe care dresa la vedere o protestatară să sară în cap în piscina goală ca să avem revelaţia înscenărilor live la trustul lui Vântu.
Adică Striblea e autentic atunci când face emisiuni cu public care aplaudă populismele de doi bani? Striblea e un inocent atunci când se revoltă la abuzurile regimului Băsescu sau când devine auto-reflexiv şi îşi pune sieşi întrebări tendenţioase? Înseamnă că nu-l ştiţi pe Striblea de la BBC.
Adevărul e că din ziua în care SOV a descins cu gorilele în sediul Realităţii, nu doar că s-a lăsat o linişte de mormânt, dar s-a declanşat un concurs de mistificare. Reporteriţa de la Urlaţi a inventat leşinul în direct. Striblea şi-a adus protestatari în gradene ca să îi susţină enormităţile. Şi o să mai vedeţi şi altele… Aşa că nu fiţi ipocriţi. Viaţa în trust a devenit din ce în ce mai grea. N-aţi vrea să faceţi jurnalism cu bodyguarzi în spate. Aşa ca ei.

Facebook Comments

70 Comments Leşinul regizat. Suntem cam ipocriţi

 1. alex

  Era cat pe ce sa intreb aici cine este Striblea. Eu nu urmaresc RTV de cativa ani, pt ca tin la sanatatea sistemului meu nervos. Eh, l-am intrebat pe Goagal si am gasit cateva detalii. De micul economist stiam de cand era la B1tv. Atunci l-am botezat fiul presedintelui CAP, si sustin in continuare ca isi merita acest nume. Fiul unui sef de CAP era echivalentul actual al odraslei baronului local. Adica a studiat la seral (in zilele ns la "particulara" ), a avut masina la scara, si lista corespondentelor ar putea continua. Filmuletul cu lesinul intra in categoria sa ne jucam de-a manifestatia si interviul. Tu erai nemultumitul, iar eu eram reporteritza.

  Reply
 2. nedormitul

  lăsaţi-l, domne, în pace! e la servici acum şi are un şef mai ciufut. vreţi să-l prindă că stă pe bloguri în loc să salveze ţara de n'importe quoi?

  Reply
 3. VASILER.

  Domnule Lazaroiu, niscaiva pixeli violeti nu ati gasit in cadre? Daca lipseste pixelul violet totul este real, asa ca vorba multa saracia omului. Saracie este, vorbe sunt asa ca totul se incheie in mod armonios.

  Reply
 4. tucu

  Acum realizez ce mina de aur a descoperit domnisoara Calciu (propun sa botezam fenomenul -cadere de calciu)

  RTV va inaugura in curind emisiunea de mare succes ""Lesin direct""

  Monica Columbeanu va lesina in direct agatata de gardul de la izvorani, Irinel va lesina in direct in cadita de baie incadrat de 2 lesinate blonde,Oana Zacvoranu va lesina in cimitirul parintesc, Tudy va lesina masturbindu -se iar Crin Antonescu nu va lesina deloc pentru ca el este lesinat din nastere.iar Ponta il va acuza pe Basescu ca ne a transformat intr un popor de lesinati.

  Pina la urma PROTV va lua problema in miini si va delecta publicul cu emisiunea concurs ""Lesin pentru tine""

  Reply
 5. gupi

  Ziceau dezminţitorii că doamna în cauză a mai avut două preinfarcturi.

  În cazul acesta am putea vorbi mai degrabă de o tentativă de sinucidere în direct: cine dracu (Doamne iartă-mă) se duce la manifestări din astea ştiindu-se cu probleme cardiace ?

  Reply
 6. 1

  vine şi contra-atacul:

  jurnalista laura calciu de la realitatea tv va da in judecata toate persoanele care au afirmat ca sunt regizate imaginile in care o femeie lesina in timpul unui protest de la urlati

  via Hotnews

  Dupa cum a spus joi, la cna, reprezentanta postului, roxana niculescu, ea a precizat ca laura calciu nu avea cum sa regizeze incidentul pentru ca s-a aflat tot timpul in direct, iar semnele sale erau catre ceilalti participanti la protest.

  ___

  Chiar şi aşa, dacă leşinul n-a fost regizat, semnele reporteriţei "către ceilalţi" sunt în regulă? Are voie să facă semne jurnalistul atunci cînd pretinde că doar relatează evenimentele, le prezintă fără să intervină?

  Ce însemnau "semnele" ălea, chiar dacă nu se adresau babei, ci celorlalţi?

  Reply
 7. Titus L

  @Florina:

  Multumesc… si doar de dragul poeziei am sa continui:

  "Cum nu vii tu Tepes Doamne ca punand mana pe ei

  Sa-i imparti in doua cete: Realitatea si Antena trei…"

  Reply
 8. Florina

  Titus L

  de la mine ai plus, sînt sensibilă la poezie.

  Nea,

  încă nu, poate în ediţia de week end. văd şi ei ce mai scrie lumea pînă atunci. poate cu Buzdu şi Morar să fie începutul unei frumoase reciprocităţi.

  Reply
 9. snapshot

  scena lesinului, cu interpretare voit "la vedere", este un complot (razbunarea babelor inselate de FNI).

  Reply
 10. mircea

  Consilierii autohtoni se joaca cu fetele si baietii in nisip,iar cei europeni vin sa ne implementeze fondurile intarziate. Sa vezi ce salarii nesimte vor primi. Orcum infinit mai mici ca ai nostri, raportat la munca depusa.Trai neneaca pe banii contribuabililor …germani.

  Reply
 11. 1

  cînd nu vor mai avea majoritate în CSM "reformiştii" vor invoca, ipocrit, alibiul

  acum, cînd o au – se vede cît de "reformişti" sunt

  Reply
 12. tucu

  @Nea

  Lesin in direct la TV merge.

  Nu inteleg insa cum vrei sa lesine -n direct in paginile revistei.

  Te rog sa vii cu precizari tehnico-artistice.

  Reply
  1. Ivan Zubeldian

   @tucu: nu te îngrijora, găsesc ei o soluție să leșine și în presa scrisă. Apropos, ce mai zice criticatac despre subiect?

   Reply
 13. Nea

  Florina, au apărut leşinurile alea decoy de dumping de la Caţavencu?

  Ce fac ăia, le-a murit hidrantul şi inspiraţia?

  Reply
 14. Titus L

  Cel mai mult imi place ca fiecare tabara vaneaza ipocriziile celorlalti. Avea dreptate Eminescu, ar trebui impartiti in doua cete.

  Stiu, comentariul va fi dislike in cel mai bun caz, adica daca nu e sters, banat…

  Reply
 15. Ionescu Latul

  Aseara au dat niste filmulete care-s de ani de zile pe net, ba unul chiar era din rusia, si insinuau ca asa e azi in Romania.

  Reply
 16. 1

  noul CSM n-are curaj s-o rupă categoric cu trecutul, nu ţi-e clar?

  o s-o lălăie în stilul specific romînesc al jumătăţilor, sferturilor şi optimilor de măsură

  Reply
 17. tucu

  @1

  Crezi ca nu l am intrebat? Crezi ca numai eu l am intrebat? Danilet are alte preocupari-Taxa auto de exemplu.

  Pe Dl Lazaroiu nu l am intrebat ca sa aflu ceva . Daca CSM ul era in adevar o reformat pina acum aveam un rezultat al inspectiei. Incerc numai sa reinvii un subiect prea grav ca sa fie lasat sa moara.

  Ce face RTV ul este grav dar ce poate face CSM ul este criminaL deoarece totul, democratia, bunastarea , ecomnomia de piata , nu pot functiona fara o justitie cit de cit cotrecta.

  Reply
 18. 1

  tucu

  şi dacă ar şti, crezi că poate da informaţii care nu sunt deja publice?

  de ce nu-l întrebi pe Cristi Danileţ pe blogul lui?

  Reply
 19. tucu

  @

  Dl Lazaroiu

  O intrebare off topic. Stiti cumva la ce concluzie a ajuns noul CSM (cel condus de tineri reformatori) in priivinta judecatoarei Burlan?

  Stiti Dvs .Cea care a hotarit ca Vintu e judecat prea repede.

  Reply
 20. 1

  A, şi au şi o "Fabrică" de ştiri. Şef de secţie: Cristina Şincai.

  Deci, Fabrică şi Hypermarket au. Piaţă de desfacere este… aşa că merge afacerea cu ştiri.

  Reply
 21. 1

  SL

  nu suntem ipocriţi

  dar, ca şi în cazul Wikileaks, una e să ştii fără dovadă şi alta e să ştii cu dovadă

  Reply
 22. 1

  Florina

  ba e destul de vechi conceptul: nu-şi numiseră într-o vreme întreprinderea "Hypermarket de ştiri". Primul din Romînia.

  Ştirile nu există. Ei le produc, ei le comercializează.

  Reply
 23. Florina

  e un nou concept. televiziunea care produce ştiri. dacă Ghiţă mai bagă nişte bani, pot da şi la alţii. aşa că forţat saga continuă, asta le-a mai rămas.

  Reply
 24. tucu

  @Iv Z

  Vorbesti de reforma in RTV. Crezi ca prin simpla schimbare a coducerii, sau a politicii editoriale poti sa i faci mai destepti? Asta au invatat,asta ii duce capul asta fac. Priofesori le au fost Tinu,Andon, Tatulici . Ce vroiai sa invete?

  Daca intr o zi Striblea sau Soviani , Dragoteasca sau Cretuleasca l ar lauda pe Basescu in loc sa l injure i ar face un deserviciu urias.

  Reply
 25. tucu

  Nu inteleg de ce i banuiti pe Soviani sau Striblea de lichelism.

  De prostie nu a auzit nimeni? Faptul ca unul e mare economist si altul a fost pe la BBC nu reprezinta un indiciu ca au un IQ ridicat.

  Propaganda anti se poate face mult mai subtil si mai eficiemt.Trebue numai sa te duca capul.

  Spre norocul nostru si RTV si Antenele nu reusesc sa scoata decit o incropeala care prin repetitie si lipsa de profesionalism devine ineficienta.

  Reply
 26. Florina

  aştept miştocăreala caţavenciană. leşinul Robertei, Ancăi, Nuţicii, leşinul cadru cu cadru şi minut cu minut, cum va leşina Boc de la oul pe care i-l va sparge taică-su în cap sau, de ce nu?- mai curajos, jos labele de pe leşin!

  Reply
 27. Sare' n Ochi

  de la batista pe hidrant, Realitatea TV a trecut la batista pe tambal. aplica invers decat la faza "cu cat repeti mai mult o infamie, cu atat are mai multe sanse sa prinda", la "cu cat cenzurezi mai des, exista sansa sa se uite". cenzura pe post de "mai alb, mai uscat" – or fi invata ceva de la baietii care au cenzurat expozitia polonezilor in PE…

  Reply
    1. Ivan Zubeldian

     Reacția șefilor de la Realitatea arată cam care e nivelul de reformă impus de managerul Ghiță. E interesant de observat că, profesional, lucrurile stau mai prost decât pe vremea lui Vântu și Toader. Și mai e ceva. Dacă tot s-au specializat în proteste, de ce nu vedem un miting al angajaților din Realitatea care să ceară libertate editorială și demnitate profesională? Pentru că nu-i interesează de loc asta! Uite-așa se duce naibii și mitul jurnalistului forțat să mănânce rahat din rațiuni de supraviețuire. (Ghiță se tot laudă cu investițiile în echipamente, de parcă diferența între un post bun și unul prost e în prețul camerelor video. În industria software, unde și-a făcut Ghiță averea, principalul capital e talentul și experiența oamenilor. Judecând după cum prosperă fauna impostorilor din RTV, devine clar că nu asta e rațiunea succesului său în afaceri)

     Reply
 28. nedormitul

  nu, andrei p. crede că ăia 350 de mii de profesori sau cîţi erau în 2008, s-au dus în secunda doi să pună ştampila pe pdl (erau alegerile parlamentare atunci, nu cele prezidențiale).

  în fine, asta tot nu-i justifică raționamentul. oricît de populist ar fi fost băsescu, presa mogulară nu a avut și nu are nici o scuză să joace atît de infect.

  restul comentariului nu vreau să i-l analizez. mă tem că leșină dracului pe-aici.

  Reply
 29. ribelalu`

  @ andrei p:

  tu crezi ca daca Basescu nu semna legea ea nu trecea? legea aia a fost votata aproape in unanimitate iar presedintele poate o singura data sa trimita o lege inapoi in parlament. daca e votata din nou legea trece indiferent de vointa presedintelui.

  Reply
 30. Yeba

  Pai daca aduc astia vulturul si recuzita, nu vine Felix sa ceara drepturile de autor? Ca de mult a fost o mamicuta la Stoiceasca in emisiune cu bebelusa de 2 ani, 2 ore, "fiindca n-are cu cine o lasa", ca sa militeze pentru statul acasa pe leafa de la buget.

  Reply
 31. andrei p

  Si cand te gandesti ca, daca Basescu nu promulga legea cu marirea cu 50% ale salariilor profesorilor, nimic din toate astea nu s-ar fi petrecut. Premiul Nobel pentru politica de la presedintie a creat premisele pastrarii celorlalte premii relevante la Bucuresti. Ce sa-i faci, gala laureatilor. Pixelul va apartine. Daca tot s-a prapadit bardul, trec la vorba lui Ivan si votez cu Vadim. macar sa ne meritam premiul Tourette.

  Reply
 32. Sebastian Lăzăroiu

  foarte bun editorialul lui avram. sunt convins ca striblea si soviani ar fi in stare sa aduca un vultur si un copil in stare de inanitie in studiouri si sa filmeze in direct. Si sa spuna – ah, ia te uita, avem un copil flamand in studio. si a mai aparut si un vultur. dupa care obisnuitele sarje la regimul care infometeaza copii si lasa vulturii sa umble liberi prin studiouri.

  Reply
 33. Huitzilopochtli

  Astept cu nerabdare ziua in care Realitatea TV va deveni prima televiziune de stirbi din Romania.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *