Varietaţi pe tema Teo

Am citit cu interes cele doua postari ale dl Lazăroiu legate de noul star de pe cerul politicii romanesti, dna Teo Trandafir. Dl Lazăroiu ne-a explicat pe indelete de ce Teo a fost aleasa pentru a candida in colegiul 19 si cum au reusit tacticienii partidului sa castige acest colegiu. Sunt sigur ca datele si analiza sunt corecte. Singurele lucruri pe care nu le-am inteles sunt necesitatea acestor explicatiilor detaliate.

Inca o data, cineva cu „greutate” a aratat electoratului ca nu este inteligent si educat politic si ca de fapt el va digera orice optiune electorala pe care mai marii politicii partizane o vor aranja. Am vazut inca o data politica de laborator pentru un electorat considerat imbecil.
Traim vremuri interesante, vremuri in care luptele intestine intre partide si in interiorul partidelor produc aberatii de genul explicatiilor domnului Lazăroiu. Nu sunt eu omul care sa nu inteleaga exact ce se intampla, dar ca tot barbatul inselat prefer sa nu-mi fac publica rusinea.

Am sustinut-o pe Teo pentru ca alternativa-concurenta a fost hilara, reprezentanta unui partid capuşe si pentru ca Teo nu a reprezentat politicianul tipic, pe care toti il iubim – sa-l urâm. Articolele domnului Lazăroiu nu m-au facut nici un moment fericit. Daca primul articol mi-a aratat ca sunt fraier, al doilea articol m-a convins. Adica, daca totusi 10% din cei care au votat-o pe Teo sunt pedelisti convinsi si au votat-o din aceasta cauza, pot sa fie linistiti pentru ca ea poate parasi PDL.

Daca ceea ce a facut dl Lazăroiu se numeste politica, eu ma inscriu in orchestra lui Mircea Dinescu, “Mambo Siria”. Si dl Lazăroiu canta fals si Mambo Siria lui Dinescu cantau fals.

Facebook Comments

15 Comments Varietaţi pe tema Teo

 1. theophyle

  Vreau ca lucrurile sa fie clare, Dl Lazaroiu este un om OK, care si-a facut treaba intotdeuna. Consider grestita atitudinea lui pentru ca:

  1. nu faci dintr-un proaspat parlamentar al PDL, un om labil.

  2. Nu iesi in public cu prezumtii de blat

  3. Nu oferi munitie adeversarilor.

  4. Nu-ti consideri electoratul fraieri.

  Si daca totusi faci #1-#4, ce castigi?

  Reply
 2. Pataphyl

  În situația harababuristică în care ne tot afundăm, nu pot contrazice nici pe Theophyle, nici pe Sebastian Lăzăroiu și nici pe @nedo. În ciuda derapajelor la care nici nu m-am ostenit a băga seamă, am în continuare o părere mai degrabă bună despre Teo. Discuțiile pe tema asta – multe dintre ele – au aerul încercării de a drege busuiocul. Chiar, mai există Florin Busuioc, care ajunsese să prezinte rubrica meteo? Nu de alta, dar acuși-acuși iar vin alegerile… 🙂

  Reply
 3. nedormitul

  era fieful lui piedone. unul sector în care piedone a cîştigat din primul tur, la mare distanţă faţă de al doilea clasat. nu pot să spun 100% că ar fi pierdut, dar aş fi pariat că nu cîştigă. poate chiar la loto 😀

  o avea teo intenţii bune, dar politica nu înseamnă numai asta. politica înseamnă şi să-ţi impui agenda în faţa celorlalţi. în primul rînd, a colegilor de partid.

  Reply
 4. Dan MAȘCA

  @ Nedormitul : nu pot sa te contrazic 100% pentru ca nu cunosc specificul zonei din sectorul 4.

  Nici tu nu poti sa spui 100% ca ar fi pierdut Baconschi.

  Ramin la parerea ca Teodora Trandafir are bune intentii, doar ca nu va putea face mare lucru prin parlament.

  Reply
 5. nedormitul

  în ce priveşte numărul infim de votanţi, am mai spus-o: şi dacă ar fi fost trei oameni să voteze, ea tot este valabil aleasă. e redundant să demonstrez că un non-vot înseamnă, de fapt, tot un vot. chiar dacă 90% din alegătorii din colegiul respectiv nu ar fi vrut-o pe teo, ea a cîştigat şi îi va reprezenta, pentru că ceilalţi 10% au decis pentru ei. matematic, un vot a contat cît alte nouă.

  iar eu nu m-aş pripi să dau vina numai pe sastiseala electoratului faţă de politicieni. absenteismul are mai multe cauze, printre care şi haosul circumscripţiilor şi al secţiilor de vot din bucureşti (au fost oameni care au mers să voteze şi au aflat că, de fapt, nu sînt în colegiul 19, deşi iniţial ştiau că da).

  Reply
 6. nedormitul

  dan maşca

  nu sînt de acord. între coana loto şi orice politician cu amprentă clară pdl (baconschi sau orice nume s-a mai vehiculat) doamna mincă ar fi cîştigat la scor. simplu, pentru că teo nu a reprezentat pdl-ul aici, ci pe teo. ura faţă de pdl e mare în unele locuri, mai ales în bucureşti, iar teo, dacă stăm să ne gîndim, era printre puţinele soluţii viabile.

  Reply
 7. Dan MAȘCA

  Theophyle sunt de acord cu tine.

  Preda si Lazaroiu trebuiau sa taca si atunci ramineau putin mai destepti.

  Asa au aratat ca nu sunt nimic mai mult decit niste autosuficienti si ca daca ei nu erau atunci vai de capul lui Teo si a celor care au votat-o.

  Pai intra doamna Minca si oricare om cu o minina inteligenta, nu avea cum sa cistige doamna MInca.

  Nu contest victoria Teodorei Trandafir, dar totusi au scos la vot un numar infim de votanti, iar acest lucru trebuie sa le dea de gindit acestor domni asa zisi mari reformatori si profesionisti, pentru ca de fapt nu au prea reusit sa convinga electoratul acesta mai inteligent decit ei sa iasa si sa o voteze pe Teo in numar mai mare.

  Oare au avut concediu fara plata in perioada campaniei electorale de la presedintie, parlamentul european si facultate ?

  Reply
 8. Tzepelica

  Salut voios !

  Atentie la ce spune Lazaroiu (si e corect ce zice):

  "Teo este femeie şi, pentru că locurile pentru femei în prim-planul partidelor noastre sunt limitate, competiţia este mai acerbă. Va rezista ea competiţiei cu femei mult mai deprinse în arta intrigilor de culise?".

  Nu, nu va rezista.

  Cand se va ciocni la partid de ifosele gaunoase ale blondei Nutzi, Teo se va umple de scarba si o va tuli unde vede cu ochii.

  Nu va rezista pt. ca este, totusi, un om onest si educat.

  Reply
 9. Nea

  Dinescu cânt delirant de fals, dar Mambo Siria cântă perfect în genul lor. Sunt geniali fără să vrea şi fără să-şi dea seama de asta.

  Reply
 10. gabhry_el

  N-o fi Teo Trandafir Margaret Thatcher, dar promovarea decenţei şi a bunului simţ în politică este de lăudat.

  În condiţiile date, Teo Trandafir a fost alegerea optimă.

  Reply
 11. Andra

  Marturisesc ca eu n-am inteles deloc asa. Mi s-a parut un avertisment pt. PDL in legatura nu doar cu Teo, ci cu toti oamenii valorosi din PDL: "you don't own me; you fight along or you don't deserve me"

  Reply
 12. Pingback: Miezul zilei 27/4– “ANI, nani, puiul mami!” « Politeía

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *