Teo va pleca din PDL

Nu e o ştire, aşa cum v-aţi aşteptat. O să ziceţi că e o profeţie. Nu e nici asta. E un simplu avertisment pentru PDL , dar şi o reflecţie asupra migraţiei politice. N-am vrut să stric euforia câştigătorilor chiar imediat după anunţarea rezultatului final. De aceea am întârziat puţin cu această postare.

Să vă spun secretul: Teo a fost candidatul ideal pentru colegiul 19 nu pentru ceea ce s-a speculat adesea: că e prietenă cu Mircea Badea, că a lucrat la Antene, care ar fi fost neutralizate, că era deja un personaj popular,  etc. Ci pentru că era prea atractivă pentru adversari ca să nu o lase să câştige. Dacă adversarul tău e prea puternic, trimite-i un dar care să îl orbească.

O  să mă explic îndată.

Unii au fost surprinşi de non-combatul adversarilor de la PSD şi PC. Cine a fost atent a putut remarca asta încă de la lansarea candidaturii.

Teo a avut o campanie foarte bună şi o echipă profesionistă în spate. Nu vreau în nici un fel să minimalizez meritele lor. Pe de altă parte nu pot să nu observ că şi unii adversari şi-au dorit să câştige Teo. De obicei asta se întâmplă când trebuie plătite poliţe interne în partide. Nu şi în acest caz. În acest caz a dominat raţionalitatea pe termen lung. Mă bucură să văd asta. Unii politicieni au început să joace deja cu răbdare şi să sacrifice victoriile pe termen scurt.

Mulţi au uitat un lucru simplu. Colegiul 19 este un colegiu din sectorul 4. Colegiul 19 de deputaţi face parte din colegiul senatorial al lui Dan Voiculescu. În 2012 vom avea alegeri locale şi parlamentare. Atât primarul Piedone cât şi senatorul Voiculescu au un obiectiv simplu: să se realeagă. Deşi popular în sectorul său, Piedone are nevoie de vectori de imagine şi trebuie să dea socoteală şi pentru ce au făcut parlamentarii partidului său în sector. Vrând-nevrând, va trebui să iasă braţ la braţ cu ei în campania de realegere. Dacă aţi fi în locul lui Piedone, aţi prefera să ieşiţi de mână cu Liliana Mincă, o ilustră necunoscută şi uşor antipatică pentru public sau cu Teo Trandafir, o vedetă consacrată şi iubită de public? Acelaşi lucru se aplică şi în cazul senatorului Voiculescu care va face echipă cu doi candidaţi la funcţia de deputat. Ce i-ar fi adus Liliana Mincă lui Voiculescu?

(NOTĂ: Mergem pe presupoziţia că vor fi tot două camere în 2012, având în vedere că nu există încă două-treimi pentru a schimba acest fapt)

Dar, pentru ca Teo să iasă de mână cu Piedone şi Voiculescu în 2012, ar trebui ca ea să plece în prealabil din PDL. Şi să se înscrie în PC sau în partidul cu care, foarte probabil, PC se va alia în preajma alegerilor din 2012 pentru a fi tractat în Parlament (aproape exclus PDL). Desigur, şansele lui Piedone de a face tandem cu Teo sunt chiar mai mari, pentru că, dacă nu trece Teo la PC, posibil să vină Piedone la PDL.

Explic aceste calcule pentru că, deşi par foarte simple, ele scapă de obicei ochiului public. Ce vreau să spun este că non-combatul PC din campania pentru colegiul 19 trebuie privit ca pe un pas într-o investiţie pe termen lung. Aşadar, cei care acum condamnă migraţia politică, pentru că sunt în opoziţie, au deja în minte acelaşi tip de strategie pentru 2012, cînd speră să fie pe cai mari.

Dar, cum spuneam într-o postare anterioară, migraţia politică trebuie privită mai degrabă din perspectiva grupului de origine decât a celui de destinaţie. Va reuşi PDL să o integreze pe Teo Trandafir aşa încât să rămână candidatul democrat-liberalilor în colegiul 19? În ce măsură depinde asta de PDL şi în ce măsură de oferta pe care PC (sau aliaţii PC) o va face cu puţin înainte de alegerile din 2012? În ce măsură depinde de Teo însăşi?

Teo Trandafir este un personaj notoriu şi pitoresc din afara lumii politice. Are o personalitate puternică, vrea să înveţe şi vrea să se implice. Înţelege mai puţin acum jocurile politice, deşi nu e total străină de ele.

În politică nu e chiar ca în viaţa de zi cu zi. E o lumea dură, cu suişuri şi coborâşuri. Toată lumea zâmbeşte şi e prietenă cu toată lumea, dar, în realitate, domină dublul limbaj şi, implicit, suspiciunea. În politică aparenţele înşeală şi, dacă nu ştii să citeşti anumite coduri, nu înţelegi nimic despre ce (ţi) se pregăteşte. E adevărat că, de multe ori, gesturi simple, oneste sunt citite în codul politic şi supra-interpretate generând situaţii hilare sau chiar dramatice.

Teo va fi parte din această lume. Într-un fel sau altul cred că a luat deja contact cu ea în scurtul răstimp pe care l-a petrecut în campania electorală.

Teo este o fire nărăvaşă. Nu mă aştept să fie o voce comodă în partid. Iar PDL este obişnuit cu un anumit tip de disciplină, n-aş spune cazonă, dar, în orice caz, un gen de austeritate a comunicării cu exteriorul. Partidul se obişnuieşte greu cu voci precum Preda&Preda, Frunzăverde, Macovei, care susţin de multe ori poziţii diferite sau uşor nuanţate faţă de cele ale partidului. Pe de altă parte, e greu de crezut că Teo ar putea suferi sancţiuni pentru asemenea declaraţii excentrice.

Teo a jucat cartea desprinderii de partid încă din campania electorală. Pentru că aşa o cerea contextul. Aceasta îi oferă un atu în plus în relaţia viitoare cu PDL: „eu am câştigat, nu voi!”.

Teo este femeie şi, pentru că locurile pentru femei în prim-planul partidelor noastre sunt limitate, competiţia este mai acerbă. Va rezista ea competiţiei cu femei mult mai deprinse în arta intrigilor de culise?

Putem presupune că ceilalţi vor veni cu oferte de nerefuzat: bani, avantaje mediatice, promisiuni, etc. În ce măsură Teo va rezista tentaţiei? Va fi atât de dezamăgită de politică încât îşi va dori să se întoarcă într-un fel sau altul la prima dragoste, televiziunea? Va duce dorul banilor pe care îi câştiga înainte de a intra în politică?

Până una alta PDL şi-a atins în mod pragmatic un obiectiv de imagine pe termen scurt. Dacă va fi sau nu iubire între Teo şi PDL, o să vedem în 2012. Sau mai devreme.

Facebook Comments

150 Comments Teo va pleca din PDL

 1. Corson

  Nedo, tre' sa recunosc ca, dincolo de artaguri, pe tine te simt mai aproape de suflet.

  De asta vin si spun. Imi pare bine de proiectul vostru, la fel cum imi pare rau. E un sentiment pe care nu l-am mai trait de la lectia de istorie cu Falansterul de la Scaieni. Transmite-i salutari lui Florin Diamant si spune-i, din partea mea, lui Bleen ca nu trebuia sa renunte la usile de garaj.

  N-o sa-mi lipsiti.

  Reply
 2. Pingback: AUDIO Cristian Preda, fost purtator de cuvant al candidatului Teo Trandafir: Personal, as exclude-o din partid | Anunturi Online Gratis Anunturi Particulari Apartamente Garsoniere Inchirieri Vanzari

 3. Contra PDL

  Nu-mi plac deloc "portocalii", dar de aceasta data trebuie sa recunosc ca aveti dreptate. Intr-adevar urat gest, a rasucit cutitul in rana. Probabil, si lipsa de experienta politica a contat.

  Reply
 4. hm

  Well, nu credeam sa ai dreptate, dar iata cum viata ne pregateste surprize.

  Cum spune un comentator mai sus, jos palaria!

  O sa ma uit mai atent la ceea ce spui, de acum incolo.

  Reply
 5. Semanticus

  Eu cred ca momentul Teo este un experiment destul de limitat cu slab impact asupra PDL, ma refer la posibilele lectii care pot fi trase de sefii PDL din aceasta campanie. PDL nu se mobilizeaza in functie de aparitia lui Teo si pdistii au vazut multe si multi la viata lor pentru a fi impresionati de un persoanj ca Teo.

  Avem deja destule cazuri de asemenea personalitati in Parlament care ori s-au retras de tot ori au devenit niste bibelouri clientelare.

  Cred ca daca Teo atinge un anumit prag de izolare se va retrage de tot din politica.

  Si din ce spune Sandulescu dar si Lazaroiu, se vede ca sunt destule efecte perverse ale succesului lui Teo si multe frecushuri.

  De acord cu concluzia domnului Lazaroiu ca pe termen scurt a contat pentru imaginea PDL insa nu vad pe nimeni din PD sa fructifice mica victorie. Rezultatul de la Ramnicu Valcea este mult mai important si m-a ingrijorat prin reactiile la cald ale PDistilor.

  Reply
 6. Dan MAȘCA

  @ Nedormitul : Nu dau multi banuti pe actualul meu sef, Crin Antonescu.

  La fel ca predecesorii sai pot sa spun ca nu va face mare brinza cu PNLul. Este la fel de lipsit de liberalism si nereformat ca pe vremea celorlalti sefi.

  De fapt a povestit in motiunea lui peste "PRIN NOI INSINE ACUM" ca va face loc curentelor in cadrul PNL, iar cind s-a votat statutul facut de Mihai Voicu, cred ca este sef la sector 4 al PNL acest mare domn penelist, nu prea am gasit ce scrie prin motiunea aia cistigatoare.

  In PNL nu mai exista opozitie, asa cum nu exista in PDL . Vorbesc la nivel de organizatie resedinta de judet, unde cunosc binisor ce se intimpla.

  Da, toti se duc la TV. Problema nu este ca se duc la TV, ci ca se duc si nu spun nimica.

  Reply
 7. Pingback: Teo va pleca din PDL | CRISTIAN PATRASCONIU

 8. gabhry_el

  In January 1949, a friend from Oxford, who was working for the Dartford Conservative Association, told her that they were looking for candidates. After a brief period, she was selected as the Conservative candidate, and she subsequently moved to Dartford, Kent, to stand for election as a Member of Parliament. To support herself during this period, she went to work for J. Lyons and Co., where she helped develop methods for preserving ice cream and was paid £500 per year.

  Reply
 9. Leon cel Treaz

  @

  topic: Teo este o epifanie a lui Micky Mouse. O s-o repet påna o sa fac clabuci roz la gura. Poti sa te bati cu Micky Mouse? Micky Mouse este:

  1. suråzator;

  2 cade mereu in picioare, cånd in jurul lui cad asteroizi, comete, A-bombs;

  3. este pozitiv, in timp ce Duduia 2/69 (nu-i mai zic Madame ca se supara Florin Coocariu) este incruntata, uråta cu spume, negativa, neagra in cerul gurii, hotzomana, smechera, are gånduri ascunse, triseaza, se aliaza cu borfasii, i s-a bagat pe sub piele luii Piedone ca o ciorba de burta, traieste in casa cu un motan pervers, da, Motanul Felix.

  Reply
 10. gabhry_el

  Margaret Thatcher (născută în '25)

  "She went to Oxford in 1943 and studied Natural Sciences, specialising in Chemistry. She became President of the Oxford University Conservative Association in 1946, the third woman to hold the post. At Oxford she read Friedrich von Hayek's recently published (1944) The Road to Serfdom. " I cannot claim that I fully grasped the implications of Hayek's little masterpiece at this time, [but] at this stage it was the..unanswerable criticisms of socialism in The Road to Serfdom which had an impact." In 1946 Roberts (viitoarea Thatcher) took the Final Honour School examination, graduating with a Second Class Bachelor of Arts degree. She subsequently studied crystallography and received a postgraduate BSc degree in 1947. Three years later, in 1950, she achieved a Master of Arts advanced degree, according to her entitlement as an Oxford BA of seven years' standing since matriculation.

  Following graduation, Roberts moved to Colchester in Essex, to work as a research chemist for BX Plastics.

  (http://en.wikipedia.org/wiki/Margaret_Thatcher)
  sublinierile îmi aparţin

  Reply
 11. Bleen

  Nu ştiu dacă are voie. Dar oricum nu are timp şi nici vechime în partid (în caz că se înscrie, deşi nu cred). E tehnocrat, politica nu e o miză pentru el.

  Reply
 12. MicutzaCeKurai

  Frunzaverde, nu. este total retras in judetzul sau si nu se prea simte bine la niste miscari de hirtii din zona))))

  Negoitza – da. si ceilaltzi doi sunt cu sansa. dar ce-ai zice de-o nominalizare surpriza, gen Ciolos (desi habar nu am daca are voie ca si comisar sa fie in vreun partid – imi marturisesc aceasta ignorantza).

  Reply
 13. Bleen

  Preda vine de la Cotroceni, nu din PLD.

  Strategic vorbind, nu poţi înlocui doi pedişti vechi cu peledişti sau cotrocenişti. Trebuie să-i înlocuieşti tot cu pedişti. Sau, mă rog, să găseşti un echilibru.

  Blaga candidează uninominal, la postul de secretar general. E greu să-l piardă, aproape imposibil. Rămîne de văzut cine sînt cei patru prim vicepreşedinţi aleşi de Boc (cred că la stabilirea sistemului de vot, cineva a picat într-o capcană). Dacă m-ar chema Boc (dar nu mă cheamă), eu aş zice: Flutur, Negoiţă, Preda şi Frunzăverde.

  Reply
 14. zexe

  @Bleen, de data asta iti dau dreptate. PDL-ul se va repozitiona pentru ca nu mai are alte alternative. Vor fi si debarcari, mai corect spus vor fi operate transferuri la echipa independentilor, vor fi si discursuri colorate. Vom avea parte de tot spectacolul.

  De un lucru sunt convins, insa; Boc va ramane presedintele partidului daca nu este pus in cap pana la congres de o motiune de cenzura agreata si de presedinte.

  Reply
 15. zorro

  vorbeste gura fara tine draga d-le Lazaroiu, te folosesti de imaginea altora, probabil pt a-ti face trafic pe blog.

  Reply
 16. MicutzaCeKurai

  @bleen,

  si care dintre PLD zici ca vin in locul celor doi? Tzurcan si … Preda sa fie? ela a fost adus de aripa liberala a PDL?

  Reply
 17. para

  @zexe

  Eu, pe acest site, n-am absolut niciun cuvânt. Decât libertatea de a scrie absolut tot ce-mi trece prin cap, ceea ce nu trebuie să fie corect, drept, just.

  Ospătari sunt toţi care susţin public un personaj, politic sau nu. În sensul ăsta ospătar, adică nu cred în obiectivitatea nimănui, dar absolut de loc.

  Reply
 18. MicutzaCeKurai

  @zexe – la aia cu rudotelul as putea zice ba p-a ma(biiip!)ti (dar, observi?, ma abtzin).

  in rest, citez: "Madame Blogary nu este: platformă publică, vocea poporului, o șmecherie de făcut trafic, un cuib de talibani Băsescieni. E un site care își propune să adune la un loc cele mai bune posturi ale bloggerilor de centru-dreapta. E ziarul care nu mai există acum în piață deoarece capitaliștii noștri trădează cu Moscova. Nu, nu sîntem echidistanți, considerăm echidistanța comentatorului de presă ca fiind o iluzie nocivă. Posturile sînt , în majoritate, scrise exclusiv pentru noi. În unele cazuri preluăm articole care ne-au plăcut de pe alte bloguri, caz în care posturile pot fi citite în întregime pe siteurile de care aparțin."

  drept pentru care ne permitem sa ne maingaiem/batem pe burta.

  si-acum sa ma explic (cu calm, iaca mi-am permis sa-mi torn un Jack Daniels, in loc de rudotel – acela-i pentru Vadimac-mac-mac)): am crezut ca discutzia cu tine a fost adusa pe un fagas – dar tu sari in afara fagasului/logicii/bunului simtz si nu-tzi asumi platitudinile, chiar daca-tzi sunt aratate/exemplificate/devoalate.

  Reply
 19. zexe

  @Micutza, calmeaza-te. Bea un pahar de apa, respira adanc, ia un rudotel, ceva de calmare, ma rog, si revino-ti. Orice divergenta de opinie am avea intre noi, si eu si tu suntem sustinatorii unei drepte curate, pe un site care s-a declarat de dreapta. Unde mai pui ca amandoi suntem sustinatorii unui presedinte care este reprezentantul unui partid de dreapta, cum altfel?

  @para, si tu? Voua chiar va place sa va mangaiati pe burta intre voi fara sa va spuna nimeni sa mai schimbati obiectul mangaierilor? Ce frumosi si destepti suntem noi atunci cand suntem in acord cu moderatorul, nu? Cu alte cuvinte, ma inviti sa parasesc site-ul pentru ca nu "rezonez" la stimulii promovati?

  Come on! Libertate de opinie si Imaginatie, multa imaginatie. Scrie chiar in citatul despre definitia dreptei 🙂

  Reply
 20. Bleen

  Ce vreau să zic: cred că la congres vor fi cîteva debarcări spectaculoase şi cîteva repoziţionări la fel de spectaculoase. Sînt aporape convins că cel puţin două personaje vor fi trecute pe tuşă (două, nu trei, cum s-ar putea crede).

  Reply
 21. Bleen

  Nu e o ştire, aşa cum v-aţi aşteptat. O să ziceţi că e o profeţie. Nu e nici asta. E un simplu avertisment pentru PDL: Petrică eşti cel mai bun redivivus. Adică, mai pe româneşte, cred că PDL-ul nu va avea un congres prea calm în vară (sau cînd e, că nu mai ţin minte).

  Reply
 22. antim

  Agitatia din PDL s-ar putea numi …EFECTUL VOICU : fiecare il ataca pe fiecare din doua motive :

  1. ,, Stenogramele complete sunt unde trebuie " si ei se repozitioneaza banuind …la cine se afla ( Preda …stieeee ?)

  2. Inspaimantatorul Voicu n-are niciun haz cu ce ni se arata , dar daca are si ceva ascuns …care-i agita pe justitiari ….

  Sustinerea lui Hoara (videanu ) , atacul la …Preda si cu …Preda , intentia de a pleca ….Eu nu-mi mai aduc bine aminte cum se terminau romanele copilariei cu pirati hamesiti, condusi si terorizati de cel mai singeros dintre ei …

  Reply
 23. gabhry_el

  Florin

  n-am zis că ştiu, eu şi nu mai eu, ci că "ştim"

  adică e notoriu faptul că ruptura s-a produs cînd l-a dat jos de la şefia SIE din cauza prostiei lui

  Reply
 24. gabhry_el

  Eu nu cred că Roberta Anastase îl poate lucra pe la spate pe Băsescu fără ca acesta să ştie.

  Ştim de ce au întors armele Săftoii.

  De ce l-ar ataca Roberta pe Băsescu, că nu văd nici o cauză?

  N-a făcut-o preşedinte a CD, al treilea om în stat?

  A cumpărat-o Patriciu/Vîntu şi Băse nu ştie? Mă îndoiesc.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   ia lumineaza-ma, ca eu nu stiu de ce "au intors armele" Saftoii. Inafara de intentia unei sinucideri ratate

   Reply
 25. MicutzaCeKurai

  plus, ca bonus: "obligativitatea votului" = tzi se interzice dreptul de a refuza. zau? si daca te duci la vot, obligat fiind, nu potzi sa pui stampila pe amindoi – anulind votul? ori, abia de aici se vede ca cei care voteaza au ce au cu propunerile primite – prin numarul mare de voturi anulate, nu prin numarul mare de gratare cu mititei aprinse pe dealuri.

  Reply
 26. MicutzaCeKurai

  @zexe,

  stan este buca mea dreapta, bran, fireste, cea stinga. cu ce ramine, apreciez. si cred ca este prea mult. eu zic ca o vreme sa nu ne mai scriem – este greu/dificil/imposibil un dialog cu cineva de nivelul lui stan (banuiesc Laptop-Stan) si bran (mai mult ca sigur Gadea-Bran). dar, poate iei un "file" de la mentorul stan-laptop si-mi cintzi la alta masa. apreciez.

  Reply
 27. gabhry_el

  Florin

  Zici că Roberta Anastase (/grupul ei. care?) îi poartă sîmbetele lui Băsescu şi apropiaţilor lui prin intermediul Hotnews?

  Cînd ea însăşi e opera lui Băsescu?

  Ciudat…

  Reply
 28. zexe

  @MicutzaCeKurai, ai fi putut sa apreciezi faptul ca in cazul tau, pentru o mai buna receptie a mesajului, am folosit exemplul cu Stan si Bran.

  Reply
 29. Leon cel Treaz

  @

  Hai sa n-o mai frecam. Teo e Micky Mouse. Poti sa te bati cu Micky Mouse si sa te gandesti ca vei cåstiga, asa cum a nadajduit påna in ultima clipa Madam 2/69?

  Reply
 30. MicutzaCeKurai

  @zexe,

  este bine ca am pus discutzia pe un fagas))))

  marea lehamiseala a electoratului este data/vine de [la] zgomotul de fond cu care s-au jucat finkelsteinii lui Tradatoriceanu si compania din momentul in care au turat la maximum antenele secursitului Voiculescu, iRealitatea evazionistului Vantu si produsele media ale secursito-kaghebisto-evazionistul Paturiciu (mai sunt si altzii prin zona: sindicalisti de cumetrie, nepotzei de matusi Tamara samd) – ei sunt cei care au spalat binisor creierul electoratului blocindu-l doar pe varianta: "nimeni nu-i bun", "totzi o apa si-un pamint", "pleaca-ai nostri, vin ai nostri", "m-am saturat sa aleg raul cel mai mic" samd. chestiile acestea se fac insidios – inclusiv prin alaturari absolut ticaloase (ticalosite))))) de genul Irina Loghin – Teo Trandafir. zic sa mai lucrezi la discurs – macar in zona noastra unde suntem destul de pirlitzi cu informatzia dezinformativa si manipulatoare.

  Reply
 31. para

  @zexe

  Eu zic că restaurantul are nevoie de patroni noi. Prea multă lume s-a săturat de meniurile servite în Ceaşcă. Mulţi (cei mai buni, vorba lui Dan Diaconescu) s-au cărat şi mănâncă in alte restaurante. Zexe este o poreclă mişto pentru un ospătar.

  Reply
 32. Ioana

  Mai degraba vine licheaua umflata Piedone in PDL decat sa plece umflata Teo la PC. Desi banii… vorbesc…

  Reply
 33. MicutzaCeKurai

  @florin

  ba da. in epoca romana a face politica se numea EVERGETISM. puteai sa fii extrem de bogat si sa faci politica FARA SA FII PLATIT – faceaiu ceea ce in ziua de azi nu se mai stie face – returnai societatzii o parte din bunurile pe care i le-ai luat imbogatzindu-te. executai, pe banii tai, lucrari publice samd.

  daca politica trebuie sa fie meserie atunci avem marea problema ca nu exista o scoala unde acesti cistigatori de existentza din datul din gura sa fie EDUCATZI.

  problemele de prestatzie vin din lipsa de educatzie. totzi politicienii nostri (inclusiv noi) au fost educatzi dupa norme socialiste-multilateral-dezvoltate: de unde si carentzele de manifestare/comportament. partea proasta este ca se puiesc de 20 de ani niste generatzii pe care nu prea le vad capabile sa preia fraiele noii Romanii.

  Reply
 34. zexe

  @MicutzaCeKurai, opiniile mele sunt chiar ale mele. Altfel, daca as fi dorit sa le fac banoase as fi ales sa scriu intr-o publicatie si sa respect orientarea acesteia. E adevarat ceea ce spui despre taranoi si despre optinea de vot a electoratului. Ideea era cu totul alta. Optiunea de vot este limitata de optiunile pe care clasa politica le lasa electoratului. Altfel, prezenta la vot a fost un mesaj clar dat de electorat cu privire la calitatea celor supusi votului. E ca si cum ti-ar spune cineva sa iti alegi reprezentantul dintre Stan si Bran. Evident ca daca ai ceva in cap nu te inghesui la urne. Mai mult, se vorbeste tot mai des despre introducerea obligativitatii votului. In traducere libera, acest fapt echivaleaza cu ideea ca iti interzic si dreptul de a refuza pe unul dintre cei doi, anume Stan sau Bran. Am fost suficient de clar sau chiar trebuie sa iti desenez?

  In cazul de fata, nu spun ca este ceva in neregula cu Teo. Cinismul situatiei in care este pus alegatorul este pus in discutie si nu personajele supuse votului.

  E ca si cum ar veni ospatarul la tine si ti-ar spune: "Mosule, uite ce este: astazi nu avem decat ciorba de rosii sau de loboda. Alege mai repede ca oricum nu mai ai alte variante"

  Altfel spus, nu ciorba este de vina, nu?

  Reply
 35. Leon cel Treaz

  @antim,

  ce gandire cu pervesitate. Doar ce vrei sa insinuezi, Dumnezeule? Ca Tapalaga o cunoaste pe Macovei?

  Reply
 36. Leon cel Treaz

  @Florin Cojocariu,

  te-ai grabit cu Tapalaga, nu l-ai evaluat sistematic. Sunt sigur ca e bun pentru TVR. Nu-l vad presedinte-director, ci in pozitia cheie: sef al DEI.

  Reply
 37. antim

  Florin Cojocariu ,daca-l analizezi pe Tapalaga fara sa tii seama de M. Macovei n-o sa-l intelegi niciodata .ANI ,e inca o dovada de atac la …simbolul lui ….. LASA gaina in seama …cocosului , tu cauta …femeia …

  Reply
 38. Alex

  @Florin. Ai grija! Nu ma gandesc la Hotnews ci la tabloide. Nu stiu daca toti jurnalistii de tabloid stiu ce inseamna "gedanken experiment". S-ar putea sa li se para interesanta ideea.

  PS. Libertatea a preluat articolul despre Teo postat pe blogul lui Lazaroiu. O sa-mi notez in calendar data acestei aparitii fenomenale. Interesant de observat cum au integrat printre busturi golase si titluri lascive un gram de continut serios.
  http://libertatea.ro/stire/sebastian-lazaroiu-teo

  Reply
 39. MicutzaCeKurai

  nu, @florine, Tapalaga este ursul Panda din episodul Southparck – acela cu Sexualhorassment Panda, care zice tot timpul: "daca se intimpla asa-si-asa atunci eu sunt un foarte suparat urs Panda hartzuit sexual".

  Reply
 40. MicutzaCeKurai

  a fi politician NU ESTE o MESERIE, domnu' @zexe – sau doar ne zexeim pe net sa aratam ca stim sa fim gica-contra (va iese mai mult de gigi becali – si-mi cer scuze daca va inoportunez). romanii – niste stramosi – se ridicau de la coarnele plugului (senatori fiind) pentru a se duce sa faca politica sau cite un razboi (ceea ce tot politica se cheama). parintzii constitutziei americane erau, in marea lor majoritate, niste tzaranoi (la modul cel mai vulgar: de la sapator-incarcator pina la mare plantator, dar tot agricultori, cum s-ar zice). numai azi s-a transformat datul din gura si din pareri intr-o meserie banoasa/respectata – de aceea ne si ducem pe topogan/la vale: ca nu mai exista valori si educatzia este la pamint. idealizarea celor care ar avea dreptul sa ajunga politicieni este de o prostie adinca atita vreme cit cel care alege/pune votul hotaraste el daca il vrea ca reprezentant sau nu pe cel care candideaza. si are dreptul de a hotari inclusiv pentru un litru de ulei sau un kilogram de zahar si un detz de tzuica. este dreptul lui sa-si dea/pastreze votul in ce conditzii doreste. sau, din nou, altzii sunt mai desteptzi si alegatorii, la gramada, sunt prosti. atunci hotaritzi votul de merit si sa se dea concurs pentru a avea dreptul de a vota.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Micutza: asta e cu adevarat o discutie serioasa. Eu sint de parere ca politica trebuie sa fie o meserie. Altfel nu scapam de BVB-ei, veci. "Meserie" insemna ocupatia cu care iti cistigi existenta. Nu poti fi patron de firma de marmura, ca meserie, si vicepresedinte si ministru, ca hobby. Problema e exact aici: a face politica nu inseamna a legiui doar, ca pe vremea exemplelor tale. Inseamna a conduce. De asta politica ca hobby e o catastrofa. Politica trebuie sa fie o meserie.

   Reply
 41. zexe

  @Florin, Teo nu enerveaza si nu incomodeaza pe nimeni. Dimpotriva, ne asteptam sa ne mai distreze o buna bucata de timp.

  Reply
 42. zexe

  @Florin, pot fi si vesel daca am motive. Chiar ma mgandeam ca este un subiect interesant de discutat. Iti dai seama ce emisiune de televiziune s-ar putea face cu cele doua personaje, Teo si Irina Loghin? Parca vad desfasuratorul emisiunii. In prima parte o dezbatere politica pe teme de larg interes, eventual politica externa, iar in a doua parte divertisment de bun gust; Muzica populara versus manele de larga respiratie.

  Bine, am inteles mesajul; "Mai rarut ca-i mai dragut"

  Inchid subiectul.

  Reply
 43. Bleen

  Chestia cu manelismul e o tîmpenie de tip Crin Antonescu. Nu mă aşteptam de la Tapalagă să folosească astfel de metode. Teo, dincolo de umorul care-l deranjează pe Tapalagă (nu e prima oară cînd acuză umorul în general) e o femeie inteligentă şi bătăioasă. Uitaţi-vă în istoria ei personală. Şi are o cauză (spre deosebire de Berceanu şi Oltean, de exemplu, care au un dividend de luat).

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Stii de ce enerveaza Teo? Pentru ca are darul rar al auto-deriziunii. De asta toti prea-plinii de ei simt in ea un pericol mortal. Si vor s-o reduca la o banalitate. Tapalaga arunca cu manelisti in ea de frica. Cazul Tapalaga-Teo e si psihanalizabil. Fa un test simplu, pune-i, imaginar, in pat. O precizare pentru hotnews: e un simplu gedanken experiment, va rog sa nu preluati stirea ca Tapalaga e amantul lui Teo!

   Reply
 44. zexe

  @gabhry_el, “Spune-mi cu cine te-nsoţeşti ca să-ţi spun cine eşti” ai punctat bine aici. Cred ca ai dreptate si mai cred ca este perfect valabila in cazul celor doi, Preda si Trandafir. Doi trandafiri.

  Reply
 45. zexe

  @Bleen, dupa aceeasi logica am putea spune ca si un cizmar poate face politica si poate fi chiar presedinte, nu? Da, istoria ne-a invatat ca ai dreptate si ca putem promova in politica orice personaj. Nu asta reclam eu, desigur.

  @gabhry_el, ai dreptate si tu, facultatea de litere face diferenta, dar trebuie sa recunosti si tu ca Irina Loghin canta mai bine ca Teo. Alta diferenta mai vezi?

  Reply
 46. gabhry_el

  zexe

  Teo a terminat Facultatea de litere înainte de a face şouri.

  Irina Loghin nu ştiu ce-a terminat înainte de a fi o celebră cîntăreaţă.

  Chiar nu vezi nici o diferenţă cînd Teo a acceptat să facă parte din partidul lui Băsescu în timp ce Irina Loghin a fost în ceata lui Vadim?

  Nu vezi nici o diferenţă între PDL şi PRM sau între Băsescu şi Vadim?

  Alegerile noastre nu ne definesc, nu ne caracterizează într-o anumită măsură?

  "Spune-mi cu cine te-nsoţeşti ca să-ţi spun cine eşti", se spune.

  Ce zici, e vreo urmă de adevăr aici?

  Reply
 47. Bleen

  Divertismentul nu e rău. Şi Reagan a făcut parte din industria divertismentului (juca în filme de categorie B, mostly). Nu asta e problema. Nu există nicio reţetă în privinţa backgroundului unui poltician, mulţi vin de te miri unde. Şi asta nu-i invalidează. Dacă un saltimbanc (spre deosebire de Tapalagă, mie îmi plac saltimbancii, menestreii, clovnii şi alte figuri pitoreşti) reuşeşte în politică, bravo lui. Hai totuşi să vorbim de Ioan Oltean.

  Reply
 48. zexe

  @Florin, la ce echipa a jucat Dostoievski?

  @Bleen, mai bine hai sa vedem cu ce este mai buna Teo decat Irina Loghin, pentru ca, in mare masura, amandoua fac parte din aceeasi ramura a divertismentului, Irina Loghin fiind si ea un nelipsit personaj al emisiunilor de divertisment, nunti, botezuri, etc.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @gabhryel: io sint de parere ca Ivanciuc, intr-o discutie la o cafea, avea dreptate: Hotnews sprijina o aripa din PDL, una care pare formata in jurul Robertei Anastase. De aici si niste surprinzatoare atacuri la Udrea si niste articole proaste dar cu mesaj (iti mai amintesti de OXAN?). Nu mai e obiectivitate. Adauga la asta si resentimente. Eram cit pe ce sa scriu un articol "De ce nu e bun Tapalaga pentru TVR", dar m-am abtinut:) Dupa ce ai adaugat partizanat si resentimente mai pune si mihnirea de care vorbea Bleen. Si o sa-ti iasa viitorul CTP. Versiunea 2.0, mai parsiva.

   Reply
 49. zexe

  @Bleen, stiu ca il simpatizezi pe Dl. Preda dar cred ca poti vedea limitele pana unde poti sa il sustii cu argumente si de unde ar trebui sa il lasi sa isi poarte rusinea si singur. Si Dl. Preda a fost consilier, nu?

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @zexe: alta confuzie. Nu Bleen il simpatizeaza pe Preda. Eu il simpatizez. Bleen il simpatizeaza mult pe Dostoievski.

   Reply
 50. Bleen

  Absolvenţii de ştiinţe politice ajung consilieri, nu politicieni. Nu există facultate pentur politicieni. Politician nu ajungi după ce ai terminat şcoala de politicieni, îţi trebuie mult mai mult de atît. E bine însă să ai consilieri care au făcut facultatea de ştiinţe politice.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   E o regretabila eroare la mijloc. Articoul nu e scris de Lazaroiu ci de Ivanciuc, cealalta unealta in mina Dictatorului. Am o intrebare pentru domnul Tapalaga: Azi, in fata curtii mele, a trecut ulita o gaina. Cum interpretati?

   Reply
 51. zexe

  As fi curios sa asist la un curs de stiinte politice in care Dl. Preda ar tine o lectie studentilor sai despre cunostintele politice necesare unui tanar politician. Ma intreb, desigur, cati dintre studentii domnului Preda au ajuns in politica si cati dintre ei in PDL. Demagogia populista va sufoca Democrat-Liberalii daca nu vor adopta o politica de promovare a valorilor reale. Nu ma intereseaza daca in celelalte partide am vazut personaje precum Irina Loghin sau tot felul de "persoane onorabile", cum le numeste Dl. Preda, pentru ca aceste persoane nu au si capacitatea sa schimbe destinul comun spre bine din scaunul de parlamentar, decat, poate, daca parlamentul ar deveni o sala de concerte.

  Bravo Teo, pot sa o felicit pentru victoria din colegiul ei, dar Cristian Preda nu poate avea niciun motiv de mandrie. Chiar sunt curios cum arata un curs al domnului Preda.

  Reply
 52. mece

  De fapt CP e consecvent cu ceea ce spune.

  1. A fost, mai întâi, la inceputul campaniei din sect. 4 multumirea adresată PNL pt. neimplicare. De atunci ma gandeam că nu e de exclus ca dl. Preda să aibă în orizont un posibil dialog cu PNL – doar în interviul din "22" spunea asta "„Eu am pledat totdeauna pentru o coaliţie cu PNL. Dacă noi vom continua să ducem un război, care de multe ori e iraţional, cu PNL, vom pierde în numele dreptei, dând o şansă în plus stângii. Or, asta nu-mi convine.”" (02, martie, 2010). Are sens. Nu zis că e si adevărat.

  2. În ceea ce o priveşte pe Teo, aceasta se încadrează bine în viziunea sa despre reforma PDL, prin profesionalizare pe care o defineşte aşa: „Profesionalizarea asta va însemna: nu să găsim oameni de afaceri mai abili în a evita statul sau conflictul de interese, ci a deschide calea creării unei clase politice care nu mai are nici o legătură cu clasa afacerilor, în sensul că nu este înrădăcinată în afaceri, nu că nu avantajează mediul afacerilor.” (02, martie, 2010), răul fiind politica actuală a partidului, încarnată esenţial de Honorius Prigoană – , „Chestiunea cu Prigoană jr. este că evocă închiderea acestei oligarhii a partidelor la relaţii strict clientelare.” (22, ianuarie, 2010). Această viziune asupra răului o reia şi acum "am fost (si voi ramane) profund ostil oligarhiei tranzitiei".

  Deci nu se poate spune că CP dezamăgeşte faţă de propriile susţineri. Aparent, reforma o include, in viziunea lui, pe Teo.

  Din punctul meu de vedere, înţelegând profesionalizarea politicii ca fiind politică făcută de unii a căror profesie de bază este politica (cam cum este CP), şi Honorius şi Teo sunt sunt semnul unei crize de personal în cadrul PDL, partidul nefiind în stare să vină cu candidaţi proprii care să nu fie o prelungire a BVB-ului şi care să câştige.

  Reply
 53. Bleen

  Blogul domnului Lăzăroiu :))))))))))

  Are informaţii false, e al Dictatorului însuşi, care scrie intoxicări sub pseudonimul Nedormitul. Sub pseudonimul Sebastian Lăzăroiu scrie Elena Udrea iar sub pseudonimul Ivanciuc scrie însuşi Sebastian Lăzăroiu.

  Reply
 54. Bleen

  Tapalagă e trist. Ăsta e marele lui defect. Este, probabil, unul dintre cei mai buni jurnalişti de la noi însă tristeţea asta îi dăunează enorm. Sincer să fiu, eu m-am cam plictisit de modelul ăsta de ziarist bîntuit de tot felul de mîhniri (primul a fost CTP, i-a urmat Turcescu, astăzi toţi sînt la fel).

  Reply
 55. zexe

  Dan Tapalaga [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dan Tapalaga

  "Citesc acum pe blogul d-lui Lazaroiu ca Teo s-ar putea intoarce la conservatori. Credeam ca persoana onorabila, cum ati descris-o, va ramane ceva mai mult decat o zi atasata PDL, si nu va schimba frecventa politica cu usurinta cu care trecea in trecut de la un post tv la altul, in functie de care platea mai bine.

  Ma gandesc ca ar fi frustrant si pentru dvs: va cheltuiti energia, va puneti imaginea la bataie, partidul cheltuieste bani in campanie si vine Felix la sfarsit si va sufla parlamentarul. Cum spuneam: Teo Sou"

  Reply
 56. Bleen

  Nu e neapărat o manevră a PC-ului. E mai degrabă o lipsă de reacţie (şi cîteodată, lipsa de reacţie e bună). Dacă nu era Teo, campania ar fi fost un lung şir de isterii anti-PDL. Nu au putut aplica reţeta clasică (isterie anti-PDL şi anti-Băsescu, dusă la paroxism), fiindcă ar fi trebuit s-o facă pe Teo cu ou şi cu oţet, şi le-a fost frică.

  Reply
 57. MicutzaCeKurai

  celebritatea/audientza se cistiga pas cu pas (si se pierde prin decredibilizare fulgerator, as adauga))))) – deocamdata, succes:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7171948-lazar
  in ce-l priveste pe Tapalaga, ramine cum v-am mai zis – osul/mangaierea pe ceafa/recunostintza pe care si-l/si loe dorea n-au mai venit. normal sa ascuta lupta de clasa.

  Reply
 58. antim

  Eu am intuit aceasta manevra a PC-ului . E cea mai buna cale aleasa de Voiculescu pentru a-si maximiza sansele lui in viitoarele alegeri . Colateral castiga si piedone ,dar castigul masiv e al lui Voiculescu . Daca Teo e sustinuta de Pdl castiga si Voiculescu , daca nu , Voiculescu castiga si mai mult .PDL e fortat s-o sustina pe Teo pentru a-l …ajuta mai putin pe Voiculescu . SOLUTIA IMORALA …are mai devreme sau mai tarziu …o morala ? DEVINE ASTFEL …MORALA ? SAU MORALIZATOARE ?

  Reply
 59. Pingback: Teo Trandafir va pleca din PD-L! O spune consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici

 60. Pingback: Teo Trandafir va pleca din PD-L! O spune consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET

 61. Robert

  Dan Tapalaga [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cristian Preda

  Trec peste supararea dvs pe efectele stilistice. Cunoscandu-va drept un bun manuitor de condei si un critic nemilos al propriilor colegi de partid, un redutabil pamfletar pe blog, stiu ca nu presupusa lipsa de eleganta va deranjeaza. In treacat fie spus,

  i-am auzit pe unii lideri PDL suparati (Blaga, Videanu, Preda), la fel ca pe dvs acum, reprosandu-va lipsa de eleganta. Dvs obisnuiti sa va aparati – in mod corect as zice – invocand libertatea de exprimare. Va reamintesc ca gazetaria inseamna in primul rand expresie. Deci, nu va suparati, va rog, pe stil, cata vreme nu gasiti in el atacuri la persoana. Referiti-va la continut. Or, continutul are la baza ideea de competenta in politica, de profesionalizare a meseriei de politician. Ati sesizat-o, sunt convins, o sustineti la seminarii. Acum o combateti, cu argumentul ca detestati elitismul si ziceti ca alegatorii sunt diversi. De acord. Dupa logica dvs, si candidatura lui Adi Minune in Stefanestii de Jos are justificarile ei. Atunci, nici cu Gigi Becali, coleg cu dvs la PE, n-aveti de ce sa va rusinati. Alegatorii sunt, pana la urma, diversi. Cu astfel de argumente, bune de adormit constiinta, puteti la o adica sa si lucrati impreuna. Sunteti sigur ca asta doriti sa spuneti? Alegatorii sunt diversi, da, dar care o fi rostul politicienilor? Sa-si asume rolul de elita si sa traga electoratul in sus sau sa coboare cat mai jos, la nivelul lui, ca sa-l seduca pentru a acapara puterea? Poporul nu alege, ci partidele isi aleg electoratul. Asta spuneti, nu? Dar asta se cheama, dupa orice manual de politologie, populism. Ma rog, poate gresesc. Dvs sunteti decan la Stiinte Politice, eu gazetar. Acum, sincer: nu-mi place deloc metamorfoza dvs. Doriti, parca, sa fiti cam prea popular, aproape populist. Ca politician, imi placeati asa cum erati inainte. Oleaca mai elitist, nu politician-practician intr-un colegiu cu Piedone, Lili si Teo.

  Un gand bun,

  dt

  Reply
 62. Bleen

  doua precizari (Luni, 26 aprilie 2010, 22:51)

  Cristian Preda [anonim]

  Stimate domnule Tapalaga,

  Trec peste formulele lipsite de eleganta pe care le folositi la adresa mea. As vrea sa imi ingaduiti sa nuantez interpretarea pe care o dati votului din sectorul 4. Doua precizari as dori sa fac. Prima este aceea ca in sectorul patru nu aveti ce electorat liberal atrage. In textul dvs lasati cititorul sa creada ca as fi folosit-o, orb, pe Teo pentru a atrage un electorat liberal. Profilul votantilor din Colegiul 19 e departe de cel care frecventeaza ISP. Sper ca nu imi contestati dreptul de a cauta obtinerea unui sprijin din partea cetatenilor care nu au auzit in viata lor de Hayek. In democratie, voteaza oameni mult mai diversi decat cei care erau acceptati sa voteze in secolul al XIX-lea. Si daca am fost (si voi ramane) profund ostil oligarhiei tranzitiei, am fost (si voi fi) profund ostil oricarei perceptii elitiste a vietii noastre politice. A doua precizare e legata de Teo Trandafir. Reducerea ei la secventele cu manelisti e profund nedreapta. Si cariera ei in presa, si felul in care s-a comportat in campanie vadesc faptul ca avem de-a face cu o persoana onorabila. Daca intr-o zi ati vrea sa faceti politica, sunt convins ca ati avea un partener in Teo Trandafir. V-ar fi greu sa gasiti multi altii intre cei care, de pilda, au candidat in Bucuresti in 2008.

  Inchei spunandu-va ca imi pare rau ca ati presupus ca mi-am pierdut luciditatea. Cu cele mai bune ganduri,

  C.Preda

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7171179-castig

  Reply
 63. zexe

  Super tare!! Cristian Preda a raspuns sub articolul lui Dan Tapalaga pe HotNews.

  Teo e deja deputat, se pregateste Stefan Banica Junior, Catalin Botezatu, si Neti Sandu. Schimbarea la fata a PDL poarta semnatura lui Cristian Preda?

  Reply
 64. neamtu tiganu

  Nu pricep sa ma tai, bag seama ca se vorbeste la nesfirsit de persoane, chiar daca Blogary zicea ca vorbeste de idei. Oare partidele sunt un scop in sine, oare guvernu e un scop in sine? Oare nu conteaza ce fac?

  Desigur, nu are rost sa compar cu Ge, da p-aici nu am auzit ca o actrita, sau ce e asta, sa ajunga, peste noapte, in parlament.

  Nu pricep lumea politica romaneasca sa ma tai.

  Reply
 65. nedormitul

  @dan

  1. o, nu! fără ong-uri! ong-urile ar omorî din faşă orice proiect.

  2. teo chiar a fost implicată în astfel de proiecte, deci s-ar putea să ştie cu ce se mănîncă problema.

  că tot am prins un pnl-ist pe-aici, m-a contrariat atitudinea pnl-ului şi a lui crin antonescu de astăzi. una este să ai o părere, să ţi-o expui atunci cînd eşti invitat să o faci, alta e să boicotezi cu genul consacrat de tiflă peste bot. sigur, gestul, în sine, nu are efecte serioase, însă denotă o crasă lipsă de respect şi de bun simţ, nu faţă de preşedintele româniei, indiferent cum s-ar numi acesta, ci faţă de propriul electorat. în toată campania l-au acuzat pe băsescu că face totul de capul lui, fără consulte parlamentul, majoritatea, blabla, iar acum, cînd s-a ivit ocazia, pnl-iştii refuză să-şi exprime opţiunea în faţa preşedintelui. şi cine e de vină? un consilier care se ocupă cu ceva, e drept, pe un salariu, sau cîteva zeci de parlamentari care, helas, chiar nu se ocupă cu nimic, însă pe foaaaarte mulţi bani.

  am zis că pnl-iştii nu se ocupă cu nimic? exagerez… ies foarte des la tv!

  Reply
 66. Dan

  Doamna deputat Trandafir nu va pleca din PDL atita timp cit domnii Preda si Lazaroiu nu ii vor spune sa faca acest lucru.

  Oricum Asa cum domnul Preda nu a facut mare brinza prin politica romaneasca, tot Asa nu o sa faca nici Teo Trandafir.

  De ce ?

  Pentru ca sistemul in care a intrat este unul plin de Rahat.

  Ar trebui curatat si reformat tot sistemul public plin de incompetenti si risipitori.

  Am periodic discutii cu deputati pdl si pnl de la mine din colegiu , iar de facut nu au facut mare brinza. Freaca menta pe banii nostri si se Pling ca sistemul nu le permite sa faca reformele si legile necesare.

  Am vorbit in ultimele zile cu amici si prieteni functionari publici cu pozitii de conducere.

  Au spus ca ar trebui cam 80-90% dati afara din sistem si reconstruit din temelie.

  Sigur ca Teo Trandafir va misca muntii. Ea este din societatea civil, iar societatea civil nu se simte prea bine de multa vreme

  Reply
 67. Dan

  Teodora Trandafir si a ales ca tema de campanie un domeniu foarte dificil : cel sl protectiei copilului

  In locul ei chiar m-as apuca sa studiez putin domeniul cit Mai repede astfel incit piña in 2012 sa am ceva realizat pentru ca sunt multe de corectat si creat in aceasta legislatie dedicata copiilor cu diferite probleme si celor care su grija de ei.

  As iesi la tv Mai rar acum si m-as intilni foarte DES cu sefii de onguri astfel incit sa se poata reforma cit Mai repede pe acest domeniu.

  Chiar daca sunt liberal conservator in PNL ii doresc doamnei deputat sa invete cit Mai repede buna guvernare pentru ca are sansa sa faca multe lucruri.

  Mult Mai multe decit domnii Lazaroiu si Preda.

  Domnului Preda I-as recomanda sa renunte la functia universitara daca tot predica etica atita .

  Domnului Lazaroiu I-as recomanda sa se lase de functia de consilier pentru ca cheltuie banii publici degeaba 😉

  Reply
 68. Alex

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7171179-castig
  Dan Tapalaga

  "Boc&compania nici macar nu pot fi siguri ca au castigat pe bune. Ce le garanteaza ca Teo Sou va ramane in PDL si ca nu se va transfera candva in partidul motanului cu Antene? Ceva semnale ar fi: de pilda, non-combatul primarului PC din sectorul patru, zis Piedone. Amabilitatea sa suspecta fata de candidatul PDL ar trebui sa le dea de gandit".

  Reply
 69. Bleen

  Trebuie să stabilim cine e PDL, dacă tot vorbim că PDL e de părere că, PDL face şi drege etc

  PDL e grupul PD, grupul PLD, băsescianiştii (de la Voinescu zicere), nomazii de serviciu…

  Breaking News RTV: Moscova. Mumu i-a tras-o opoziţiei.

  Reply
 70. MicutzaCeKurai

  ca vorbim despre comentatori, Tapalaga pe Hotnews maninca din greu cu polonicul cel mare. zice despre condamnatul Gutzau, intr-o tzara in care Justitzia umbla cu sufletul in rai si cu p(biiiip!)ula in cur (si-n urechi, si-n gura, sa ma scuzatzi) si-n care condamnarea lui Gutzau face exact cit ne-judecarea lui Nastase, Caltabos si altzii ca el (datzi-mi voi sa nu cred in veridicitatea acelei condamnari nici macar cit in cea a lui Anghel de la Baia Mare – judecatorii din Romania sunt, deocamdata, niste lepre de nota 5 cu rezerve in matricola de la facultate – niste incapabili in marea lor majoritate). o tzara in care niste basinosi de la Curtea Constitutzionala fac si desfac dupa cum li se scarpina la basca.

  Reply
 71. MicutzaCeKurai

  ))))))))) domnu' Lazaroiu,

  parerea mea este ca v-atzi cam scris/devoalat (mai sus) demisia de la Cotroceni – asta intzeleg din argumentatzii/lamentatzii. ma rog, atzi folosit ca referintza (sa zicem) personajul Teo Trandafir, sa nu cumva sa se prinda prea iute (nu Zeus, ca el stie) PDL-ul ca doritzi/vretzi sa va retragetzi. nami, nami (ca dupa prajituri bune)! – ce anume se pregateste pentru 2012, an in care, potrivit unor mayasi de bine, se intrevede o apocalipsa mica de infanterie? pentru cine bate apocalipsa, domnu' Lazaroiu (ca Zeus ar mai vrea nitzel si ca premier)? hai, n-o fi fiind cu Boc presedinte, poate cu Ciolos?

  Reply
 72. Bleen

  Apropo de experienţa politică a lui Teo: dacă eşti inteligent şi onest, te descurci oriunde. Bine, şi trebuie să ai şi stomac tare.

  Reply
 73. Turnofftheglory

  Zexe, puternici zici? Au castifat electoral ceva "puternicii" astia? Sau au pierdut mai mereu, chiar si sub auspicii favorabile. BVB, ura si la gara. Eu sunt basescian nu pedelist!

  Reply
 74. zexe

  @Turnofftheglory, e prea tarziu sa vrei asa ceva. Politica la nivel de electorat se face doar in timpul campaniei. Restul timpului, intre doua campanii electorale, politica o fac cei alesi. Crezi ca opozitiei nu i-ar placea sa dispara si Basescu odata cu BVB?

  Crin Antonescu, spre exemplu, crezi ca in visele sale frumoase nu viseaza acelasi lucru? El macar stie ca politica se face cu oameni puternici si tare si-ar dori sa aiba in spatele sau macar un Blaga.

  Reply
 75. Turnofftheglory

  Domnule Lazaroiu, una la mana, hraniti cu aplomb niste amarati de liberali. Va imaginez chicotind, dand apa la moara.

  Apoi, cine dracu vrea sa o integreze in absolut pe Teo? Cine naiba se vrea inegreat cu Videanu and co? Va barbieriti adversarii cu gratie si le serviti ceea ce vor sa auda, plus zanganiti o sfoara in camaruta spanzuratorii.

  Teo e jucaria dumneavoastra si a cercului de oameni duficient de inteligenti pentru a nu ingurgita refrenul red bad, orange good.

  Eu sper ca BVB sa ne lase, si nu in 2012, ar fi fain de maine.

  Reply
 76. para

  ideea ar fi că "reţeaua" trebuie gripată cu câţi mai mulţi oameni oneşti, de felul celor de care zicea bleen. Ducând logica până la sfârşit, să aibă un "trecut sănătos".

  Reply
 77. Bleen

  Problema e ce fel de loialitate vrei. Dacă vrei pe cineva care să-şi facă meseria şi s-o facă bine, atunci ai nevoie de un om competent, dacă vrei pe cineva să facă ce vrei tu, atunci ia-ţi un Săftoi.

  Reply
 78. Bleen

  Ce e rău pentru comunişti e bine pentru noi. Mai citeşte o dată comentariul. Nu ar trebui decît să întoarcem scara lor de valori invers şi totul va fi bine.

  Reply
 79. Bleen

  Dacă vrei recunoştinţă pe termen scurt, ia un incompetent care va face sluj în faţa şi te va urî de moarte. Dar va şti că fără tine e un nimeni, că nu are nimic în spate care să-l recomande pentru poziţia respectivă. Totul e bine cît timp îi dai osul să-l roadă, în momentul în care, probabil exasperat de imbecilitatea şi incompetenţa lui (care, la un moment dat, pot anula slugărnicia oarbă), îi iei osul, va deveni cel mai mare duşman al tău (duşman e mult spus, slugă de duşman, mai exact). Săftoiu e caz de manual.

  Reply
 80. Bleen

  Ar trebui să învăţăm de la comunişti. Aveau un extraordinar talent să detecteze valoarea şi pericolul. Cei mai mari duşmani ai lor nu erau oponenţii politici (dovadă că i-au reciclat şi integrat pe legionari – mă rog, oricum erau de aceeaşi parte a baricadei şi au părinţi comuni) ci elitele, fie ele şi neînregimentate politic (ofiţeri, profesori, preoţi, ingineri, ţărani înstăriţi, capitalişti, mici negustori etc). Dacă vrei loialitate, ia-l lîngă tine, de oirunde ar veni (Maior vine de la PSD), dă-i posibilitatea şi lasă-lk să facă ceea ce ştie şi ce-i place.

  Reply
 81. Leon cel Treaz

  @

  Ipoteza lui S. Lazaroiu despre plecarea lui Teo din PDL e justa. Teo e in deriva de ani de zile si nici macar victoria de ieri n-o s-o puna curand pe picioare.

  Reply
 82. zexe

  Va propun un exercitiu de imaginatie. Sa ne inchipuim, prin absurd, desigur, ca maine vom citi in ziare, pe prima pagina, titluri de genul "Videanu, Berceanu şi Blaga şi-au anunţat în mod public decizia de trece în barca independenţilor – Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR)”

  Hai, curaj!

  Reply
 83. Bleen

  Nu se pot compara cei doi. Săftoiu e, să mă ierte Dumnezeu, complet retardat. Nu o zic doar aşa. Chiar e, medical vorbind. Dealtfel, am mai spus-o, sînt preferabili cei loiali meseriei lor decît cei loiali ţie.

  Reply
 84. Bleen

  Săftoiu pe RTV! Genial!!! Apropo, nu înţeleg cum Băsescu a putut să accepte un asemenea personaj în anturajul lui. Sper că a făcut-o din loialitate dar nu l-a ascultat şi nu l-a luat niciodată în serios.

  Reply
 85. Bleen

  2012 e un capăt de linie ptr PDL. Oricum ptr vechea gardă din PD e un capăt de linie. Acuma rămîne de văzut dacă iau şi partidul după ei la depou. Preferabil ar fi să nu. Dealtfel, Videanu, Berceanu şi Blaga sînt adepţii rotaţiei de cadre şi al respectului reciproc (respectul de care vorbea Cătălin Voicu), aşa că nu-i deranjează extrem de mult opoziţia.

  Mă rog, lucrurile sînt mai nuanţate: formal, Videanu, Berceanu şi Blaga sînt de aceeaşi parte a baricadei cu Băsescu, însă sînt adepţii cutumelor politicii româneşti post-decembriste (corb la corb nu-şi scoate ochii, doar sîntem bărbaţi de onoare). Băsescu e om politic, ei sînt "businessmani", cam asta e diferenţa. E greu să-i convingi, după ce au investit şi au luptat atîta, să accepte schimbarea regulilor şi să renunţe la dividende. Ori, reforma statului tocmai asta înseamnă. PDL se vrea acum un PSD 2000-2004 şi Băsescu vrea să le ia jucăriile.

  Reply
 86. Leon cel Treaz

  @

  Teo: "Eu am făcut televiziune după ureche. N-am înţeles nimic în afară de momentele despre care îţi spuneam, când am fost îndrumată într-o anumită direcţie şi mi se explica: "Tu, ca personalitate, eşti una de tip mafiot. Tu aşa gândeşti. Nu te supăra pe mine, du-te acasă şi culcă-te!…". Dimineaţa, când m-am trezit, mi-am dat seama că asta este şi mi-am zis: Da, tăticu, pentru mine contează gloria şi banii! Ce s-o mai f…m în c..? După aia mi-am zis: Mă, dacă asta sunt, hai să exploatez ce sunt! Şi-am lucrat la modul mafiot".

  Reply
 87. theophyle

  Salut pe toata lumea 🙂

  Nu stiu unde ati fost voi ieri. Eu am fost in Berceni si am vizitat 6 sectii de votare (pe langa) , asa ca sa inteleg fenomenul. Va las voua concluziile savante, personal cred ca stiu de ce Teo a castigat in Berceni:

  1. O deziluzie profunda de zecile de promisiuni pe care le-a raspandit Felix si de atunci nimeni nu l-a mai auzit sau vazut pe acolo.

  2. Cativa pensionarii (cei cu care am vorbit eu) erau absolut siguri ca ei nu au castigat la loterie pentru ca lili-loteria le-a furat sansa. Complemenar se mai spunea ca liloaica e o curva si teo saraca, e fata buna fara noroc.

  3. doi liberali (el&ea) mi-au spus simplu ca s-au plictisit sa voteze "de la centru".

  4. restu' poate este cum spuneti voi, dar nu s-a prea vazut unde am fost eu.

  La naiba, politicieni asta lu' peste trebuie sa mai vorbeasca cu oameni nu numai la alegeri. Ascultati si luati aminte, poate totusi puteti invata mai mult decat niste procente. De obicei oamenii sunt mai mult decat un CNP.

  In afara de Voiculescu cei mai urati oameni in Berceni sunt? Ghiciti!

  Reply
 88. nora damian

  Nimic nu e imposibil! Numai că o asemenea mutare politica ar semana cu aceea, destul de jenantă ,a vedetei Teo de la "Pro-tv" la "Romantica"! O experienta din care noua deputata, isteata fiind, e de presupus ca a invatat ceva.

  Reply
 89. zexe

  In acest moment, orice teorie care sa o includa pe Teo in calcule politice este ridicola. Teo nu este si nici nu are stofa de om politic cu anvergura. O pui pe sine si ii dai drumul in circuit sa faca cateva ture de traseu, cu tot cu purtatorul ei de vorbe, dupa care o retragi la depou. Altfel, daca priviti atent la deciziile pe care le-a luat vedeta de sticla de-a lungul timpului, nu puteti sa va puneti sperante in viitorul sau politic. Sunt de acord cu Dl. Lazaroiu, Teo si Preda dau bine pe sticla 🙂

  De altfel, PDL este atacat in mod conspirativ chiar si de presedintele Basescu. Presedintele, insa, de data asta a jucat extrem de slab si va plati destul de scump luxul si pretentia domniei sale ca mai poate fi un presedinte jucaus. 2012 poate fi un cap de linie chiar si pentru Basescu daca se lasa sedus de duplicitatea unor personaje "fermecatoare".

  Reply
 90. Alex

  Inteleg din poza asociata articolului ca cine o ia pe Teo merge mai departe iar PDL-ul (sau o parte a PDL-ului)ramane pe loc cu inima franta :). Haioasa!

  Reply
 91. Sebastian Lăzăroiu

  Am vazut poze cu giani dinu si romeo raicu la sediul pdl. de ieri dupa amiaza. n am vazut nici o poza cu mihai voicu muncind in campanie. dar el e mai discret oricum.

  Reply
 92. Riddick

  Deocamdată Teo încă nu s-a lămurit unde este, spune ca face parte din "societatea civilă"…

  Şuţu scrie pe blog ca şeful PNL sector 4 este blat cu PDL, Voicu zice că dimpotriva, a tras din răsputeri de alegătorii liberali, sa iasă la vot pentru Mincă. Şeful de campanmie al lui Teo mulţumeşte aceloraşi liberali pentru neimplicare.

  Din cei trei, doar unul spune adevărul.

  Reply
 93. Andra

  Pt. a o atasa emotional pe Teo de PDL ar trebui ca PDL sa fie capabil sa-i ofere posibilitatea sa construiasca si sa se afirme de asa natura incat sa devina o vedeta politician. Nimeni (oricum, nu femeile ca ea) nu paraseste locul unde a construit ceva, sau locul in care a investit emotional si a si primit recunoastere pe masura. Ori, eu nu vad asa ceva in PDL pt. ca la capitolul "merite" cam tot ce e de capitalizat, trebuie capitalizat la un singur om: basescu.

  Un tip de tema de constructie potrivita pentru Teo:

  Avem pace intr-o Romanie care nu e oficial in razboi?

  In ultimii 60 de ani studiile de pace si conflicte s-au consolidat intr-o disciplina academica. Practicienii lucreaza de ani buni pe teren, in diferite zone de conflioct armat, dar si in tari in care nu este razboi (violenta domestica, economica, intre generatii, probleme de mediu, etc.).

  Un numitor comun leaga toate teoriile si practicile in domeniu: violenta nu mai este acceptabila ca solutie la conflicte.

  http://think.hotnews.ro/avem-pace-intr-o-romanie-

  Reply
 94. Andra

  Corect. PSD are mult mai multa experienta organizationala in a acomoda personalitati racolate de la dreapta: Alin Teodorescu, Bogdan Teodorescu, Mitrea de la sindicate. De fapt PSD a "integrat" treptat nu doar personalitati dar si teme civice care au apartinut sau au fost create initial de "dreapta". Din pacate, in afara de traian Basescu (care e un singur om), PDL – ca organizatie – e complet paralel cu asa ceva.

  Reply
 95. Alex

  A se citi si "Merry-go-round. Şi cazul Berca", un articol foarte bun pentru intelegerea resorturilor migratiei politice.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *