Nu vrem o ţară ca afară

Şi nu va mai urma. Ce să urmeze?

Nu e nevoie să te hotărăşti. Nu e nevoie să sprijini pe nimeni. Nu e nevoie să auzi ce nu-ţi convine. Nu e nevoie să te întrebi, cinstit, de ce nu-ţi convine. Nu e nevoie de nimic.

Nu trebuie să spui că e puci. Nu e nici un puci. Nu trebuie să spui nimic de Iliescu. Ce-a fost, a fost, nu mai e. Nu trebuie nimic.

Nu e nevoie să votezi. Nu e nevoie să votezi cu mintea, nu cu viscerele. Nu e nevoie să susţii vreun candidat. Pentru că, aşa cum spuneam, nu e nevoie să te hotărăşti. Nu e nevoie să alegi tu, pentru tine. Ca să n-o facă alţii, pentru tine. Nu e nici o nevoie.

Ar fi, poate, nevoie să zici ceva de plagiat. Dar nu trebuie să spui că ar avea vreo legătură cu ceva. Cu ce să aibă? Mai are ceva vreo legătură cu ceva?

Nu e nevoie să înţelegi. Nu trebuie să înţelegi. Nu înţelege.

Nu e nevoie să înţelegi ce e adevărat şi ce nu e. Nu trebuie să faci efortul. E greu. Fără efort.

Trebuie să fie linişte. Să fie pace. Să fie bine. Un vot pentru liniştea noastră, ca în 1990. Atîta doar, că acum nu mai trebuie nici să votezi.

De ce să votezi? Ca să demonstrezi că exişti? Că ţara ta, a ta, există? Că merită să existe în UE? Că nu toţi înghit minciuna? Că nu toţi se dau la o parte? Ce tîmpenii!

De ce să votezi? Ca să trebuiască să alegi? E ceva de ales?

Şi ce-i aia UE? Nişte cocalari împuţiţi, aroganţi, escroci, pe mînă cu Băsescu. Sau prostiţi de Băsescu şi de slugile lui. În condiţiile astea, vrea cineva să mai stea în UE? De fapt, de ce ar fi vrut cineva în UE? Sau în NATO?

Poate cineva să-l susţină pe Băsescu fără să fie sluga lui? Sau idiot?

A! Nu trebuie să vorbeşti de Mafie. Ori nu există, ori sînt toţi mafioţi. Ce rost are? Ignoră.

Nu, pe bune, ce-am căutat în UE? Şi în NATO?

Dacă iese prost, o să ai curajul? Măcar în sinea ta? Să recunoşti de ce a ieşit prost?

Pentru că n-ai vrut altceva.

N-ai vrut să alegi, n-ai vrut să înţelegi că trebuie sa alegi, n-ai vrut să înţelegi ce să alegi. Ai vrut să te lase, naibii, în pace. Că n-are ce să se întîmple. Şi n-au mai lăsat pe nimeni în pace.

Pentru că n-ai vrut o ţară ca afară.

Ăia de-afară ţi-au zis ce vor. Tu n-ai vrut să înţelegi.

Nu era nevoie să citeşti nici textul ăsta. De ce l-ai citit? La ce ţi-a folosit? Mai e ceva de făcut? Să nu faci nimic. Sau, treaba ta. Faci ce vrei. E libertate. Încă.

O să ai curajul? Să recunoşti?

Că ai minţit?

N-ai vrut niciodată o ţară ca afară.

Ca întotdeauna, sincer, dragii mei,

Facebook Comments

793 Comments Nu vrem o ţară ca afară

 1. cristihan

  Gata, i-au prins! http://www.jurnalul.ro/special/plagiat-ponta-comisia-de-etica-legaturi-politice-financiare-funeriu-618776.htm
  :)))))))

  Reply
 2. geronimo

  Cica, Ponta : ” nu doctoratul m-a facut pe mine premier”. Nu doctoratul, evident ! dar tocmai el ar trebui sa te piarda (din fata ochilor nostri)

  Reply
  1. Gramofonu

    @geronimo Ce incearca sa spuna e ca nu el e de vina.
    
   Stim, victoras, stim. Tu esti mic, nu stii nimic.

   Reply
   1. SimonaM

     @Gramofonu  @geronimo Știu io de ce s-a ajuns aici. El a vrut să meargă la Bruxelles. D-aia. 
    Ne-a zis noo Dan Mihalache.

    Reply
    1. Rezon

      @SimonaM Se pare ca cele patru nave NATO sosite ieri la Varna patruleaza in apele teritoriale ale statelor membre din regiune 🙂

     Reply
   1. Rezon

     @valid Radeti voi, dar eu am facut apel la constanteni si unul mi-a raspuns. Asteptam confirmari din inca doua surse

    Reply
    1. cristihan

      @Rezon  @valid Uite, de la nea felix, 5 surse. Se vede toata flotila 😛 http://www.jurnalul.ro/webcam/camere-la-mare.html 

     Reply
 3. OstapBender

  Reminder foarte sintetic.
  Intr-o democratie, parlamentul (care nu este nici esenta si nici elita poporului, ci doar il reprezinta*) o i-a razna si comite un abuz. Acest abuz se poate penaliza democratic in doua feluri.
  1. Intr-o democratie consolidata, electorii revoltati de deriva democratica ar iesi in numar coplesitor si ar penaliza la referendum paralementul abuziv, care le cere parerea.
  2. In democratia emergenta din Romania, in care acelasi cantaret poate spune ceea ce spune in deplina impunitate, solutia ar fi ca minoritatea democratica revoltata de abuz (o treime?!) sa boicoteze referendumul.
   
  *Pentru Socaciu care confunda democratia cu cenaclul Flacara.
   

  Reply
 4. Florina

  Dan Alexe: 
   
  DREAPTA-STANGAEu nu înteleg de ce se mai încurcã lumea, astia, voi, opozantii, indignatii, sa-si mai afiseze etichetele: dreapta, stânga, „dreapta curatã”, „stânga moderatã”, „centrul” asa si pe dincolo, cînd e orbitor cã ce se intâmplã n-are nicio legatura cu dreapta-stanga… E vorba, în centrul vostru, de o haitã obscenã înfiptã la putere, ale cãror burţi cunosc ca sentiment doar frica de briceag, si care numai pentru cã românii nu au traditii clanice si coaie sterling, precum sîrbii sau albanezii, n-au lichidat încã pe nimeni… Prea laşi pentru asta… Lipseşte pregãtirea pe teren…  Dar a mai bãga în discutie dreapta-stanga în fata ãstora e o dovadã de lipsã de alveole în creier… E ok sã te laşi încãlecat prosteste, dar mãcar accept-o cu demnitate, ca pe un act banditesc atît de grotesc încât e pe cale de a cãpãta dimensiuni estetice… dincolo de dreapta-stânga. ––––

  Reply
  1. DanCanada

    @Florina Da, stinga-dreapta n-are nici-un sens in Romania. Lupta e mafie-supravietuire. Totusi de observat ca mafia se sprijina pe neo-comunisti, pe succesorii PCR/FSN/PDSR.

   Reply
 5. elgreco

  Este incredibil Pontanacu ce dexteritate are cand fuge de presa (ma unge pe inima cand imi aduc aminte si de faza cu Schultz)

  Reply
  1. Gramofonu

    @valid Mi-a placut un comentariu:
   „NASA mai avertizează asupra altui fenomen destul de straniu. Agenția nu înțelege cum este posibil ca plagiatul lui Ponta să nu fie văzut din România, din moment ce este vizibil din spațiul cosmic”

   Reply
   1. adina

     @Gramofonu  @valid n-avem sateliti in spatiul cosmic :-). Dar sateliti moscoviti avem: Nastase N0049, Ponta N0050, Antonescu N0051, Voiculescu N0052

    Reply
   1. GabiDumitru

     @Rezon
     Institutul de calitate alimentara?
    Eu stiam ca e Institutul pentru cercetari agricole.

    Reply
 6. elgreco

  Lol, ama inteles ca dupa ora 16 este miting usl in Craiova si participa si Primul Plagiator al tarii  …dar cum de-l fac asa pe sestache…. ?

  Reply
  1. Gramofonu

    @elgreco In sfirsit, va avea ocazia sa-l denunte pe dictatorul care i-a sters ghilimelele cu lama!

   Reply
  2. Gramofonu

    @elgreco E chestia de care va ziceam mai demult, o sa-i anunte ca la referendum e vorba de intrebarea: „Vreti sa acordam U Craiova cupa si campionatul de anul trecut?” Da / Nu

   Reply
  1. valid

    @Florina confuz rau de tot. o lovitura de stat nu se supune la vot. ori soui lovitura de stat si iei masuri impotriva ei,  ori spui vot si legitimezi democratic. cele doua nu pot sta impreuna.

   Reply
 7. newman

  Domnule Presedinte, cand ati jurat sa respectati Constitutia si legile tarii, ati jurat sa respectati nu doar litera, ci si spiritul lor. Intrucat Parlamentul a abuzat de litera, aveti obligatia sa restabiliti spiritul Constitutiei reintorcandu-va la Cotroceni.
  Domnule Presedinte, referendumurile merita castigate daca sunt organizate corect, nu daca sunt capcane din care nu exista iesire. Aveti tot dreptul sa mergeti increzator spre capcana, sperand ca veti scapa si de data aceasta la mustata, insa nu aveti dreptul sa cereti poporului roman sa isi prinda mana cu ştampila in ea. Uneori poporul are obligatia de a-si atentiona Presedintele ca excesul de eroism poate fi la fel de catastrofal pentru tara ca o abdicare rusinoasa.
  Domnule Presedinte,
  Catalin Voicu si Adrian Nastase nu merita bucuria un referendum validat si nici istoria Romaniei inca un sef de stat infrant procedural de comunisti.
   

  Reply
 8. Bleen

  În unele orașe, angajații sînt obligați de către angajatori să vină cu buletinul ștampilat, ca dovadă că au fost prezenți la referendum. Tg Mureș e un exemplu.

  Reply
  1. Florina

    @Bleen 
    
   Asta este extrem de grav, deci nu mai există deja libertatea de a-ţi exercita sau nu votul. Păi dacă înainte de referndum se îngrădesc libertăţile civice, după e clar cum va fi. 
    
   Pe de altă parte, şi asta le demonstrează disperarea de a le fi validată lovitura de stat. 
    
   Şi cînd mă gîndesc că unii se duc de bunăvoie la vot… 

   Reply
  2. geronimo

    @Bleen  Formidabil ce-si permit !
   Pur si simplu, asta e un guvern de scelerați care se joaca cu focul. Fac ce fac si vor intra pana la urma in câmpul vizual al masei.  Deocamdata pucistii nu atrag atentia. Insa, cand vor reusi sa afecteze tot mai multe categorii de oameni, atunci sa te tii !

   Reply
   1. Gramofonu

     @geronimo  @Bleen Corect, ar trebui sa se duca la ITM si sa reclame ca li se cer ore suplimentare neplatite.

    Reply
 9. newman

  Referendumul din 29 iulie 2012 este expresia suprema a ilegitimitatii unui Parlament care confisca suveranitatea poporului si o exercita in nume propriu interpretand Constitutia in functie de interesele electorale ale USL. Intrucat acest Parlament a dat doar o aparenta de legalitate loviturii de stat din 3-6 iulie 2012, el incearca acum sa se auto-legitimeze cu ajutorul unui referendum pregatit de multa vreme si provocat la momentul oportun.

  Reply
  1. geronimo

    @newman In numele boborului, de care de iure uzeaza, iar cu care de facto se sterg la fund.. 

   Reply
 10. Bleen

  După desființarea Universității, Piața cu același nume se va transforma în Paiața Victor Ponta. După desființarea statului român și transformarea în RSS Românească, Piața Victoriei se va numi Paiața Crin Antonescu iar Piața Revoluției se va numi Paiața Dan Voiculescu. 

  Reply
 11. OstapBender

  Calculele misterioase ale lui Duvaz. Ce-o fi vrut sa spuna?
  „Pragul de prezenţă de 50% plus unu necesar validării referendumului se poate realiza numai dacă la urne se prezintă 65% dintre persoanele cu drept de vot, potrivit deputatului PSD Bogdan Niculescu Duvăz.”

  Reply
  1. gupi

    @mishulake 
   14 -21 Iulie
   Iasi
   Palatul Culturii
    
   28 Iulie – 4 August
   Galati
   Casa de Cultura
    
   11 – 18 August
   Buzau
   Piata Dacia
    
   25 August – 2 Septembrie
   Timisoara
   Stadion Dan Paltinisanu
    

   Reply
 12. gupi

  „Avand in vedere cheltuielile cu referendumul, cu ocazia mitingului aviatic prilejiuit de sarbatorirea Zilei Aviatiei vom imparti buletinele de vot direct din elicopter”

  Reply
  1. Ilinca

    @gupi deja stampilate ca sa economisim si cerneala din sectiile de vot. Cu putin efort am putea renunta si la sectiile de vot. De fapt, am putea salva si posta romana daca se decide ca buletinul de vot tb trimis prin posta. 

   Reply
 13. geronimo

  astia au atins deja performanța minciunii oficiale, totale, din comunism. Cand zic ceva e suficient s-o intorci din alba in neagra, sau invers, ca sa stii la cat e ceasul.  Daca le-am putea vinde șpilul si celorlalti..

  Reply
 14. geronimo

  astai au atins deja performantele minciunii totale din comunism. Cand zic ceva e suficient s-o intorci din alba in neagra, sau invers, ca sa stii la cat e ceasul.  Daca le-am putea vinde șpilul si celorlalti..

  Reply
    1. Florina

      @gupi  @Gramofonu  @Rezon 
      
     A, nimic mai firesc atunci, pălmaş la pălmaşi trage. 
     De Zukat  Harra nu ştiu nimic. Şi nici nu vorbesc urît. 

     Reply
    1. Rheia

      @Rezon  @GabiDumitru Vrei să spui „lustruite”. Pielea nu crapă de la bîrnă. (Cel mult de la pudra de talc…)

     Reply
   1. Rezon

     @GabiDumitru 
     
    Lasa, ca au sosit patru bucati la Varna, pe mare-n jos. Intr-o ora sunt la Mangalia
     
     

    Reply
   1. Gramofonu

     @OstapBender nenea care a aparut cu textul asta in PV a fost amendat, am scris acum ceva vreme un text lungut.

    Reply
    1. Gramofonu

      @OstapBender Pentru ca a trecut de jandarmi si s-a protapit cu „Plagiatul e pontagios” in fata portii domniei sale PM. L-au si scuturat putin, desi avea 70+
     Un tip a preluat pancarta, eu filmam…nasol feeling sa te duci 300 si sa te trezesti in 3.

     Reply
 15. Yeba

  Marga, când era lucid:
  „Legislaţia din ţara noastră nu a însuşit definiţia internaţională simplă – plagiat este preluare a unui text de mărime anumită din lucrarea altuia, fără citarea nemijlocită a sursei – şi, de aceea, atunci când sunt prinşi că au plagiat, unii se ascund după justificări ieftine: că sursa a fost citată în lista bibliografică, că redactorul a omis trimiterea la sursă, că s-a tipărit o versiune preliminară a textului, etc.
  Să ne înţelegem: toate acestea sunt subterfugii. Atunci când se preia un pasaj dintr-o carte sau un articol al altcuiva, sursa trebuie citată direct, nu doar în lista bibliografică. Nu este permisă nicăieri în lume preluarea de pasaje din cărţile altora, menţionându-i pe aceştia doar în lista bibliografică.”
  Era lucid în 2010.
   

  Reply
  1. Gramofonu

    @Yeba Hai sa nu fim circotasi, sa citim cu atentie, poate nu sint indeplinite toate criteriile.
   „plagiat este preluare a unui text de marime anumita din lucrarea altuia, fara citarea nemijlocita a surse”
    
   „marime anumita”, da? „anumita”
    

   Reply
 16. Rheia

  Ori am eu o criză de paranoia, ori se-ntîmplă ceva suspect. De vreo patru ceasuri, la nord de portul Constanța, în larg, cam prin dreptul plajei Modern. Cu două ambarcațiuni măricele (una pare militară), o vedetă care circulă între ele, și un elicopter. Care tocmai a plecat spre Năvodari, după ce au pornit și vasele. Cel mai mic spre port, cel mai mare, spre largul și mai larg.

  Reply
   1. Alex D

     @Rezon  @Rheia Și eu am văzut avioane de vânătoare în zona de nord a Bucureștiului. Presupun că e cu ocazia Sf. Ilie, zeul războiului

    Reply
    1. Rheia

      @Gramofonu  @Hongse  @Alex D  @Rezon Mă rog, o fi fost vreo contrabandă de-a baronetului local. Deși nu prea-nțeleg la ce naiba le trebuia elicopterul. A stat ăla zece minute spînzurat deasupra navei mai mari. Ziceam că acuși o bombează. NÎn fine, mai dă-i dracului.

     Reply
   1. Rheia

     @Gramofonu http://tinypic.com/view.php?pic=qyfeog&s=6
    Uite, ăsta era vasul mai mare. Care-a plecat în larg. 

    Reply
 17. Rezon

  Ponta, în vanitatea lui de delfin bombonian, nu intelege un lucru simplu: cu cat acest scandal de plagiat continua mai mult, cu atat se afunda mai mult in el. Nu poti iesi teafar din asta. Dar, nicio problema, asta lucreaza pentru noi, nu pentru el.

  Reply
  1. elgreco

    @Rezon Cred ca Poanta are termene pe termen scurt……Madalina Puscalau a tras cu ag in maimutoiul de la Psd ..hahahahahahahahahaha

   Reply
  2. Gramofonu

    @Rezon De fapt, nu-i chiar asa…cu cit continua mai mult, cu atit se demonetizeaza. Stilul rusesc e flawless, n-ai ce-i face. Daca-l intrebi peste 1 an de plagiat, o sa spuna „care plagiat?”

   Reply
  3. Luminita

    @Rezon bombonianul nu vrea sa inteleaga ca, pentru a cita „cu ghiolomele” un clasic in viata este, deja, un cadavru politic si, cu cat se expune mai mult caniculei, cu atat pute mai tare

   Reply
    1. Luminita

      @Rezon poate cand va ajunge sa exhale mirosuri de coiot se vor decide trecatorii sa constate ca este deja un hoit si sa isi duca mana la nas

     Reply
  1. gupi

    @elgreco „Nu e de competența românilor să decidă dacă a plagiat Ponta sau nu! E o chestiune de elită”
    
   (parafraza dupa cantautorul Victor Socaciu, celebru pentru melodia sa „Iubita mea, sa ne-aruncam in mare”)

   Reply
 18. Gramofonu

  Spre deosebire de altii, eu chiar am ascultat cu interes ce a afirmat domnia sa PM in legatura cu inscenarea de plagiat.
  Salut pe aceasta cale hotarirea de care da dovada si, ca semn de buna credinta, ii urez urmatoarele:
   
  Gaudeamus igitur,
  Sa-ti bagi doctoratu-n cur.

  Reply
 19. tiestoster

  îmi pune o amică pe FB următorul ”share”:
   
  ”incredibil aparat, domne’… deci tocmai m-au sunat, pe Romtelecom, unii de la „un institut de sondare a opiniei publice” care, firește, știau și cum mă cheamă, nimic anonim (conița intervievatoare a uitat însă să se prezinte). discuția a decurs cam așa: – vă sunăm în legătură cu referendumul. știți că dacă nu se prezintă 9 milioane la vot, referendumul nu va fi validat, indiferent de rezultat? – adică rămîne în funcție Traian Băsescu, zic eu. – da, deci pentru demiterea lui Traian Băsescu trebuie să mergeți la referendum și să puneți ștampila pe DA. mergeți la vot? -nu merg, zic, că nu-s de acord cu ilegalitățile prin care s-a ajuns la referendumul ăsta. – mulțumesc, o zi bună!, mi-a tăiat-o cucoana, pînă să mai spun ceva. evident, nu a fost vorba despre vreo „sondare” a opiniei, ci sugestie clară de a vota „da”. alo, USL, ete că „NU”, bre!”
   
  nimic surprinzător.

  Reply
  1. subway

    @tiestoster Trebuia sa raspunda: „De unde maica sa dau 9 milioane la referendum ca pensia mea este de 6 milioane jumate”.

   Reply
   1. Ilinca

     @subway  @tiestoster risca sa afle ca se multumeste intervievatorul si cu 6 milioane, daca doamna nu poate 9. 

    Reply
 20. mishulake

  http://www.gandul.info/news/academia-romana-valideaza-verdictul-dat-de-comisia-de-etica-a-universitatii-bucuresti-ionel-haiduc-decizia-universitatii-e-mai-importanta-decat-a-unor-comisii-politice-9893081
   
  „Citarea corectă nu înseamnă plagiat. Dar trebuie văzut dacă este o fraudă deliberată sau o eroare onestă. Nu e uşor de constatat, sunt reguli diferite de citare pentru diferite domenii”, a conchis preşedintele Academiei Române.
   
  Eroare onestă, deci !!!

  Reply
  1. Yeba

    @mishulake , nu se pune problema, nu există citate de 85 de pagini, chiar dacă punea ghilimele este inadmisibil.

   Reply
   1. Hongse

    @Yeba@mishulake
    Chiar dacă punea citate, atunci nu mai era plagiat, dar nici teză de doctorat. Poate reclamă la Minolta, dar nu doctorat.
     

    Reply
    1. mishulake

      @Hongse  @Yeba pentru mine a fost, este clar, cu sau fără ghilimele ! rămâne mnealui plagiatorul, o giulumea !
     m-a amuzat zicerea aia cu ” eroare onestă ” :))

     Reply
  2. GabiDumitru

    @mishulake
    Cum sa fie eroare onesta,cind Ponta scos deliberat ghilimelele din textul copiat,tocmai pentru a acoperi urmele plagiatului?
   In rest,sunt de acord,nu Ponta trebuie acuzat de plagiat,ci cea care i-a scris lucrarea.

   Reply
    1. GabiDumitru

      @valid
      Ponta a scos o carte,plagiata cap-coada,impreuna cu o domnisoara.
     Banuiesc ca e vorba de aceeasi persoana si in cazul lucrarii de doctorat.
     E greu sa gasesti oameni seriosi in ziua de azi.

     Reply
 21. EroulBula

  Fratilor m-am prins:
  Tiranul Basescu a vrut sa-l scape de datorii pe Felix. A pus-o pe tanti aia sa trimita adresa la instanta ca Felix n-are datorii.
  Tonta si cu ala micu’, vesnic in slujba poporului, au aflat si au intervenit cu masuri drastice pentru a opri crima.
  Din pacaaaaaateeeeee, raul fusese facut iar Felix a scapat de datorii din cauza tiranului.
   

  Reply
  1. abis

    @EroulBula Nu ai inteles lucratura. Base a pus-o pe tanti aia sa tirmita adresa ca sa-l poata acuza pe ala micu’ (cum dracu’ il cheama) care-i ministru al agriculturii ca vrea sa il salveze pe Felix.

   Reply
    1. Luminita

      @EroulBula  @abis jigodiile useliste mint asa cum respira, cica Base=Flutur= destabilizator…
     Cine a plantat-o pe cucoana la Minister:
     „Decizia 161 din 18 august 2008 (Decizia 161/2008)privind promovarea temporara a doamnei Rela Nicoleta stefanescu in functia publica de secretar general adjunct al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii RuralePublicat in Monitorul Oficial 613 din 20 august 2008 (M. Of. 613/2008)Avand in vedere: -propunerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, formulata prin Adresa nr. 198.522 din 29 iulie 2008; -Adresa nr. 9.379 din 28 iulie 2008, prin care Ministerul Internelor si Reformei Administrative comunica acordul sau privind detasarea doamnei Rela Nicoleta Stefanescu, director al Directiei pentru serviciile publice deconcentrate din Ministerul Internelor si Reformei Administrative, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru a exercita functia publica de secretar general adjunct; -Avizul favorabil nr. 1.445.050 din 24 iulie 2008 al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, pentru exercitarea de catre doamna Rela Nicoleta Stefanescu, cu caracter temporar, a functiei publice de secretar general adjunct din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 92 alin. (1) si alin. (2) lit. a) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, primul-ministru emite prezenta decizie. Articol unic. – Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, doamna Rela Nicoleta Stefanescu se promoveaza temporar in functia publica de secretar general adjunct al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. 
     PRIM-MINISTRUCALIN POPESCU-TARICEANU 
     Contrasemneaza–––––p.
     Seful Cancelariei Primului-Ministru,Ion-Mircea

     Reply
  1. Hongse

   @Rezon
   E singurul motiv pentru care n-am tăiat sonorul, pentru că Ivan e imbecil enervant, nu tipul de imbecil amuzant.
    

   Reply
  2. Hongse

   @Rezon
   Ivan: Poate fi sesizată şi mama
   Puşcalău: N-am citit asta în lege, e vreun articol că trebuie sesizată şi mama dvs?
   Ivan: Îl punem dacă trebuie. 
    

   Reply
  3. Ilinca

    @Rezon ma uimeste puscalau in ultima vreme. Ceva a enervat-o foarte rau pentru ca in general parea mai potrivita la A3 decat la B1. Pana spre saptamana trecuta era o uselista convinsa, daca ma intrebati pe mine. Incercati arhiva cu emisiunile ei mai vechi de 2 saptamani daca aveti chef sa va faceti nervii prastie. 

   Reply
  4. SimonaM

    @Rezon Pffff, ce-am ratat :)))))
   Or avea înregistrarea emisiunii? Privesc dimineața, când e junele Mihai Jurca. Cel care înclină balanța spre partea cealaltă.

   Reply
 22. Ioana S

  ce cred eu ca s-a intamplat: o tanti directoare juridica din Ministerul Agriculturii, clona cu fofoloanca a lui Grajdan Balaban de la ISC, a copy-pastat-plagiat legendara adresa catre ICCJ in care scria ca Nastase (cod Rahova -N0049) n-a furat. decat ca fata asta a inlocuit Nastase cu Felix, ISC cu ICA si destinatarul – Tribunalul Bucuresti in loc de ICCJ.
  plagiatul l-a trimis aici: http://www.tmb.ro/index.php/dosare_ecris?id_dosar=300000000486710
   
  fiind chiar prea de tot din cale afara lipsita de bun simt, pucistii au hotarat ca cea mai buna cale de aparare e atacul.

  Reply
 23. Rezon

  Dan Alexe:
   
  ”Ce valoare are un referendum prin partile noastre:Anult trecut, parlamentul Kazakhstanului votase pentru organizarea unui REFERENDUM national in care populatia trebuia sa decida daca dictatorul sa ramana presedinte pina in 2020… altfel zis pe viaţã… Conform Comisiei Electorale Centrale, o uriasa majoritate a electoratului se pronuntase deja favorabil, semnand petitia… Daca poporul prin REFERENDUM il vrea presedinte pe viata, cu ce drept clevetesc intriganti strãini si tradatori?In final a organizat noi alegeri, pe care le-a cistigat cu 95,5% din voturi… Dar poporul îl implora in continuare sa organizeze un REFERENDUM pentru presedintie pe viata.”

  Reply
 24. promaa2002

  news alert ! antena 3 ii indeamna pe cei care voteaza  pentru demiterea lui TB sa aplice de 2 ori stampila cu DA pt a face cvorumul !

  Reply
  1. Hongse

   @promaa2002
   Pe bune? Nu mă face să dau pe A3 degeaba, că mă ai pe conştiinţă dacă fac atac de cord…
    

   Reply
  2. Xilef

    @promaa2002 Voi aţi observat că site-ul A3 este şi în engleză ? :))))
    
   Ia vedeţi voi cum sună:
   „Antonescu: Come and vote, wherever you are and whoever you vote for!”

   Reply
 25. newman

  Este limpede ca majoritatea prostimii va vota pentru suspendare. Simt asta zilnic.  Astazi, de exemplu, in autobuz, o tzatza nemancata se ratzoia la o doamna care incerca sa-i explice ce au facut dementii astia doi, cum ne-a pus toata europa si o parte din america in cap si ca ponta a plagiat. Raspunsul a fost halucinant. “Nu ma intereseaza. Pe mine ma intereseaza sa am ce manca!”. Aste e realitatea! In fata celor care gandesc cu burta, trebuie sa actionezi cu creierul… 
   

  Reply
  1. affa

    @newman adica astia se chinuie sa dea o lovitura de stat ca sa-i dea lu’ tanti aia mancare gratis?

   Reply
  2. revealer

    @newman Cand aud astfel de indivizi mi se face rau. Adica intr-adevar, inainte se manca bine, nu gluma. Doar ca trebuia sa stai cate 20-30 de ore la coada la carnea de 19 lei si-ti ramanea o mana de grasime si doar trebuia sa-ti bifezi cartela cand luai zahar, ulei si altele.

   Reply
    1. elgreco

      @EroulBula  @valid  @Rezon Ar trebui facut un clasament cu inteligentidin usl , gen Top 10 of the week , etc

     Reply
    2. valid

      @elgreco  @EroulBula  @Rezon mai bine facem o rubrica: prostul zilei, desi o sa fie cam greu sa gasim doar unu

     Reply
 26. revealer

  N-am ascultat conferinta si n-am inteles ce acuza michimaus. Vrea sa zica ca un director din minister, numit de Flutur, a vrut sa intervina in proces in favoarea lui Voiculescu, al carui nume apare intamplator in dosar?

  Reply
  1. Ilinca

    @revealer da, asa a zis, dar am o presimtire ca nu e vb de o interventie in favoarea lui voiculescu (martor al lui Iehova in dosar) ci taman invers. O minciuna atat de mica pentru un mitoman atat de mare!

   Reply
  1. Yeba

    @elgreco , cine nu dă sursa, nu spune pe ce post/nu dă rezumatul, pt ca info să aibă o oarecare utilitate, va fi spânzurat cu capul în jos şi ţinut cu ochii în fum de ardei până-şi dă Ponta demisia.

   Reply
 27. Never G

  Deja am avut un meci tare cu o prietena spalata pe creier. Asa ca am un mesaj pe care am sa-l transmit tuturor cunostintelor care vor sa scape de Basescu cu orice pret.
  Daca vreti sa purtati responsabilitatea pentru ce urmeaza si credeti ca nu va mustra constiinta,  duceti-va la vot.
   

  Reply
 28. newman

  Domnilor, miza e prea mare azi ca sa mai tinem cont de principii. Aici este intre A FI sau A NU FI. Basescu este neimportanta acum! In 29 iulie trebuie gindit strategic, in functie de participarea la vot in diferite momente ale zile, urmarind pina aproape de ora 23. Daca participarea e importanta iesim si votam NU. Daca participarea e slaba, BOICOTAM. Cei care nu vor veni la vot, indiferent de motive, vor spune, implicit, NU. Care este un vot in alb impotriva suspendacilor. Romanii cu capul pe umeri nu cred ca vor legitima lovitura de stat… Chiar daca acum o parte din popor este imbecilizata de trusturile de presa securiste.  Avem un simt al pericolului, care ne spune instinctiv cum sa reactionam sau nu in momente grele. Asa am si rezistat in istorie. Pe muche. Pe marginea prapastiei. Finalmente, toata manevra va fi dejucata! Cei doi puzoi si papusarii din spatele lor vor plati cu varf si indesat…
   

  Reply
  1. EroulBula

    @newman Nu putem sa mergem pe alba neagra.
   Estimarile de participare se refera la ceva existent cu 2 ore in urma.
   Daca estimarea de participare este de peste 50% inseamna ca au fraudat masiv si nu faci decat sa le consolidezi cvorumul daca iesi la vot.
   In plus, nu te poti baza pe estimari: cele privind prezenta vor fi transmise de Statistica iar astia au fost deja ocupati de USL, la fel ca si televiziunea publica. Vor spune ce li se va cere.
   La fel, nu ne vom putea baza pe estimarile de vot facute de casele „independente” chiar daca vor veni pe surse.
   Va fi o mare intoxicare menita sa ne scoata la vot. Nu trebuie sa punem botul la asa ceva.
   Oricat se vor chinui si oricat vor fura, nu vor trece de 6 milioane de voturi DA. Ar trebui sa fim idioti sa le mai oferim 3 milioane de voturi NU, ca sa-si valideze lovitura de stat.
   Pe scurt, stam acasa, indiferent ce se mananca pe televiziuni.
    
    

   Reply
  2. Yeba

    @newman , foarte neconvingător pentru nişte ingineri, asta cu cum am rezistat în istorie e poezie pură şi inconsistentă cu gândirea strategică. Ori gândire, ori instinct.
    
   Deci: Se va face manipulare grupa mare cu prezenţa la urne, închipuie-ţi că şi useliştii citesc ce scriu partizanii gândirii „strategice”. Dacă (ţi se spune că) participarea e mare şi votezi NU, explică aici în clar, ce câştigi, în afară de a o face şi mai mare pe ea, pe prezenţă. Să explici.
   Că te-ai pierdut cu argumentele pe drum.

   Reply
 29. geronimo

  STOP !
   
  Popas de respiro :
   
  ~ Asadar, boicotam referendumul si transmitem in toate zările  !
  (continuati, scrieti mai departe)

  Reply
   1. Xilef

     @Ilinca  @gupi Ba o poţi denigra, dar apoi vei scrie de la un loc cu răcoare. Că tot e cald afară.

    Reply
 30. elgreco

  Primul Plagiator al tarii a dat cu cacatu in ventilator si a plecat …good work sir MFKCR. Stie cine cine e idiotu (Ivan cica – l cheama) de la B1.

  Reply
 31. Rezon

  Sa rezumam.  Premierul Ponta iese in conferinta de presa pentru a repeta operatiunea Grajdan, de data asta in favoarea lui Felix.

  Reply
   1. Rezon

     @elgreco A invatat insa lectia din operatiunea Grajdan 1. Nu o mai face insa pe ascuns, ci pe fata, cu aplomb, cu atac diversionist colateral

    Reply
  1. Ilinca

    @Rezon da, dar de data asta au dejucat planul PDL, anuntand in avans ca a fost angajat Grajdan cu o misiune speciala de catre PDL, special pentru a naste un scandal, nu pentru a salva pe cineva. 

   Reply
  1. Yeba

    @elgreco A dejucat incercarea de contact vizual intre tribunal si o opinie a unui expert contabil care-l incrimina pe Felix.

   Reply
 32. Yeba

  Directorul Stefanescu e data afara fiindca  a transmis tribunalului o expertiza contabila cu opinie separată, care indrăznea să-l incrimineze pe Felix in proces, dar dl ministru a dejucat înscenarea. 

  Reply
  1. severmihail

    cred ca vrea sa zica invers: adresa respectiva i-ar fi folosit lui Voiculescu, dar ei, impartiali, au oprit-o

   Reply
    1. subway

      @gupi  @Yeba Hm, deja nu ma mai mira nimic. Astia au bagatelizat pana si ridicolul.
     Multumesc pt raspunsuri.

     Reply
 33. elgreco

  Nenorocitii de Psd-isti au impinzit Craiova cu afise “Mergem la vot si votam DA”. Sa-i f..t in gura si pe ei si pe Ologuta, mama lor de cozi de topor comuniste.

  Reply
 34. Hongse

  Ce să fac, că am alergie la Ponta: sufăr şi-l ascult sau sifăr şi aştept transcrierea declaraţiei în presă?
   

  Reply
  1. Rheia

    @Hongse Eu cred că-ți poți imagina și singur ce-o să debiteze. Folosește timpul bînd o bere, ca să-ți imaginezi cu spumă.

   Reply
  2. Nea

    @Hongse Niciodată să nu-i asculţi. Este dăunător sănătăţii (pe bune).
   Proverb chinez: De ce să latri dacă ai câine? De ce să te uiţi la TV,  doar o ai pe Yeba şi pe toţi cei de aici cu simţul sacrificiului.

   Reply
 35. Rezon

  Lysenkoism
   
  ”The word is derived from the centralized political control exercised over the fields of genetics and agriculture by the director of the Soviet Lenin All-Union Academy of Agricultural Sciences, Trofim Denisovich Lysenko and his followers, which began in the late 1920s and formally ended in 1964.
   
  Lysenkoism is used colloquially to describe the manipulation or distortion of the scientific process as a way to reach a predetermined conclusion as dictated by an ideological bias, often related to social or political objectives”
   
  http://en.wikipedia.org/wiki/Lysenkoism

  Reply
  1. geronimo

    @Rezon   cu alte cuvinte soiul asta de oameni sunt derivati din homo sovieticus : mincinos, arogant, dur cu inferiorii, las cu superiorii, cinic, oportunist..

   Reply
 36. Florina

  Madame Blogary, FB
   
  3 scenarii
   
  1. Basescu cheama lumea la vot. Referendum validat. Basescu este demis. Urmeaza intre 20 si 50 de ani de gubernamant. USL zice: poporul vrea USL si Rusia. Noi mergem la canal.
   
   
  2. Basescu cheama lumea la vot. Referendum invalidat. Prezenta la vot peste 40. Basescu pierde la diferenta mica de scor (45-55). USL zice: in ciuda chemarilor sale la vot, in ciuda campaniei electorale si eforturilor sale, romanii nu l-au ascultat pe Traian Basescu, iar cei care au venit, au votat in majoritate impotriva lui. Noi zicem: Basescu a avut un scor bun, si-a dorit mai mult victoria, a pierdut onorabil, s-a delegitimat doar putin, ca diferenta de scor a fost foarte mica fata de sondaje, de doar 10 procente. 
   
  3. Basescu cere boicotul. Referendum invalidat. Prezenta scazuta la vot (sub 40). Basescu pierde la scor mare (20-80). USL zice: Basescu trebuie sa plece, si-a pierdut legitimitatea, poporul a votat covirsitor impotriva lui. Noi zicem: pucistii au fost delegitimati de prezenta scazuta la vot, poporul a inteles ca e o mascarada si a refuzat sa legitimeze puciul, Basescu a chemat la boicot si 65% sau 70% dintre romani l-au ascultat. Acestea sint singurele 3 scenarii realizabile. Celelalte scenarii, doar in lumea basmelor.

  Reply
  1. Canadiana

    @Florina 
   4. boicot asumat. refuzul de a participa la o lovitura de stat. political gridlock.

   Reply
   1. Yeba

     @Sam85  , coşmarul ăsta l-am avut deja, ba şi cu dezvoltări personale, fiind vorba nu doar de un antibăsist simplu, de la spital, ci chiar de un fan Crin din urbea mea.

    Reply
 37. Ioana S

   bleen 
   
  te intrebai intr-un nu-mi-amintesc-care-articol de acu cateva luni, cine-l dezinformeaza pe presedinte. ei, ieri, cu ocazia votului din CSAT ref. la demiterea sefului STS, la propunerea lui Crin, DECAT consilierul Iulian Fota a busit consensul. ceea ce inseamna ca sefii SRI si SIE au votat intru lovitura de stat. daca-l ignoram pe Melescanu de la care nu trebuie sa avem pretentii gandindu-ne ca fie-sa este futata de Peter Imre, rezulta ca pucistii l-au cumparat pana si pe ditai seful SERVICIULUI ROMAN de INFORMATII – George-Cristian Maior.
   
   

  Reply
 38. Nea

  Rheia, vezi că ţi-am citit în vis, e de bine.
  Urmează visul ErouluiBulă. Lui i-l voi citi pe 30 iulie.

  Reply
  1. Gramofonu

    @EroulBula
   „O sa fac un gest de reconciliere istorica. Sa nu fie nici ca unii, nici ca ceilalti, renunt la Summa cum laude”
   „Ca sa nu se mai supere nimeni, renunt la titlul de doctor. De azi inainte sint medic”
    

   Reply
   1. adina

     @Gramofonu  @EroulBula „summa cum laude” e cea mai mare distinctie pe care o poate obtine un student doctorand. Daca scoala de doctorat a Univ. Bucuresti a dat titlul asta pe o lucrare ca a lui Ponta atunci s-a decredibilizat big time. Pun pariu ca nici macar n-au clipit cand au dat tittlul de doctor. De obicei mai sunt macar doi raportori, in mod normal de la alte universitati ca sa se elimine suspiciuni, pe o lucrare de doctorat pe langa conducatorul lucrarii. Aia doi dau si ei cate o nota. Plus comisia de doctorat vreo 7-8 oameni. O estimare rapida: 10-15 oameni fie au supervizat direct, au corectat, au evaluat lucrarea asta. Te intrebi toti au avut orbul gainilor cand au citit-o ? Greu de crezut ! Deci sunt complici la un furt ordinar. Tind sa cred ca totul s-a facut „in house”, ca intre prieteni, fara sa se mai complice cu altii de la alte universitati. De aia nu mi-ar parea rau daca scoala doctorala s-ar desfiinta. Bineinteles o data cu retragerea titlului lui Ponta.

    Reply
    1. Yeba

      @adina  , la Facultatea de Drept din Buc a fost cea mai mare zguduială ideologică la Reforma învăţământului în 1948, cele mai multe arestări de profesori, preparatori şi studenţi, cei mai muţi studenţi daţi afară etc. Şi cele mai multe înlocuiri. Ultima facultate care a renunţat la „dosarul de cadre” pentru admitere, cred că prin 1975. Cea mai mare infiltrare etc.
      
     În altă ordine de idei, este  naiv să ne gândim că vreunul (1, unu) a citit cap coadă blabaurile lui Ponta, sunt oameni în etate, adorm. Pe de altă parte, cine i-a manipulat textele, haiosul/haioasa care i-a copiat textele de a scris Comandant în loc de condamnat (poate Daciana sau vreo minoră), a scos şi ghilimelele din textul original. Omeneşte vorbind, cum puteai să-ţi dai seama că este plagiat din simpla lectură? Trebuie să ai textele alături… Nu lucrau ei cu softuri in 2003 şi NU-I INTERESA. A fost strict in house.

     Reply
  2. _felix_

    @EroulBula Ne va spune ca decizia cu adevarat corecta e a celor de la CNADCU. Dar nu asta prima, ci a doua, care o va da cu membri noi si „independenti”. 

   Reply
   1. Yeba

     @Rezon Hă, hă, hă, a zis dl acad Răzvan (Ceaţă) că o comisie universitară e mai credibilăăăă

    Reply
    1. Florina

      @GabiDumitru  @Canadiana  @Rezon  @Yeba 
      
     Alo, şşşşt! În denominare a fost implicat şi Isărescu, eu vă mai zic, nu le mai daţi idei.

     Reply
 39. Florina

  Mircea Marian, pe Fb:
   
  Celor care spun ca merg la refrendum pentru ca „poporu se va destepta” si vor intoarce rezultatul in favoarea lui Basescu, le fac urmatorul tablou: Antena 3 (care continua sa fie postul de stiri cu cea mai mare audienta) si RTV nu au difuzat in direct conferinta de presa a comisiei de etica a universitatii Bucuresti, la TVR conducerea este detinuta de doi din oamenii lui Adrian Nastase (vom vedea cum arata jurnalul de la 18.53), diseara, in prime-time pun pariu ca 90% din talk-showuri (probabil cu exceptia B1 si Nasul) ii vor executa pe cei de la Universitate, nu pe Ponta. Ce vreau sa spun: piata media este dominata de USL, care fie blocheaza stiri precum cele legate de plagiat sau criticile internaționale, fie crează confuzii, spunând că o comisie l-a absolvit pe Ponta de plagiat, iar alta l-a condamnat. Dar nu spun cine era intr-o comisie, cine era in alta…. Referendumul trebuie deligitimat – pentru ca este ilegitim – prin boicotare.

  Reply
 40. Rezon

  Marius Delaepicentru”Soarta plagiatului lui Ponta atirna de un singur gest de-al maresalissimului Vladimir Putin.”

  Reply
 41. _felix_

  Visul lui Antonescu a fost (si inca este, chiar mult ca viseazaq mult) sa fie vedeta la tv. Sa fie un fel de Catalin Botezatu, sau o Monica Tatoiu. De aia apare, si in calitate de presedinte, mereu pe sticla, dandu-si parerea despre orice, de la politica, la plagiat, la curul gol al lui Boc.

  Reply
 42. EroulBula

  Si eu am avut un vis ciudat.
  Se facea ca eram pe 30 iulie si coloane de USL-isti marsaluiau spre DIICOT si DNA, incurajati de bastoane si bocanci.
  Se mai auzea si un: ” HAH, HAH, HAH, iar i-am ciuruit !”
   
  O fi de bine, maica ?

  Reply
  1. Yeba

   , @Florina  @EroulBula , …psihoterapie generală şi antifumat, reţetar, …  bibliotecă publică, agenţie matrimonială, cabinet de psihanaliză…

   Reply
  1. Yeba

    @EroulBula da, dar şi dolarul! @ics  parcă zicea că a pariat şi pe. La Realitatea, omul Dan Cărbunaru propune intervenţii diplomatice ca să convingem investitorii că suntem totuşi o economie funcţională!

   Reply
 43. Rheia

  Avem vreun psihanalist pe-aici, vă rog? La începutul lunii mai m-a trezit din somn un coșmar inexplicabil fiziologic (nu mîncasem, nu băusem alcool, nu mă stresasem peste măsură). Un val tsunami tivit cu roșu se ridicase la orizont și venea peste mine și orașul meu, adăpostit între versanți abrupți. Mi-am dat seama că n-avem nici o șansă să ajungem pieptiș în vîrful coastei, și că vom muri înecați, și-atunci am încercat să-mi salvez măcar copilul, ascunzîndu-l într-o cavernă săpată în munte. Dar cînd să-l iau, constat că-l răpise deja un turist străin, împreună cu alți cîțiva copii de grădiniță, și fugise cu ei în cavernă, trăgînd ușița de piatră după el. Am smucit din toate puterile de ușiță, am deschis-o, dar răpitorul a început să arunce în mine cu pungi de pufuleți. M-am trezit, în cel mai nenorocit hal de spaimă și frustrare din toată viața mea! 

  Reply
   1. Rheia

     @GabiDumitru Rădeți de mine cît vreți, dar eu vorbeam serios. Chiar am visat tîmpenia asta. Le-am povestit-o și celor de acasă, și celor de la birou. Se hlizeau toți de faza cu pufuleții. Na, că măcar valul tivit cu roșu știu acum ce înseamnă.

    Reply
    1. Rheia

      @GabiDumitru Evident că nu. Atunci n-am conștientizat decît sentiimentul de spaimă, de teroare nelămurită. Și am încercat să-l disipez, sentimentul, interpretînd lucrurile în cheie ironică. Rațiunea mi-a rămas în urma afectului.

     Reply
  1. Nea

   @Rheia Înainte să-ţi citesc (nu interpretare, ci citire) visul, o întâmplare. La începutul altei luni, anume decembrie 1989, un coleg îmi spune că a visat chestii. Nişte mişcări de stradă şi camioane care mergea prin centrul Bucurestiului, încărcate cu morţi. Era înainte de 16 decembrie şi de Timişoara şi pe coleg nu îl chema Iliescu, aşa că nu avea de unde să ştie ce urmează. Anul trecut i-am reamintit, felicitându-l pt premoniţie, şi mi-a spus că uitase complet de asta.
   Acum visul. E cumva o continuare a celui visat de colegul meu. Ba mai mult, are şi personaje comune: turistul străin e acelaşi care venise în număr de câteva mii din URSS, în dec. 89.
   Ca şi atunci, a venit acum să facă treaba pe care ar fi trebuit să o facem noi mai dinainte (acum, să-ţi salveze copilul şi să-i dea pufuleţi, atunci, să-l maţeze pe Ceaşcă şi să ne dea nouă pufuleţi).
   De fapt, turistul tău e Barroso, distribuindu-ne ajutoare după ce a salvat generaţia tânără primind-o pe muntele UE.

   Reply
   1. Rheia

     @Nea Pentru că tu m-ai luat în serios (și-ți mulțumesc frumos), am să completez un amănunt pe care inițial l–am lăsat deoparte din povestirea mea: cînd eu strigam după copil, în vis, un coleg și prieten pe care dintotdeauna l-am considerat un tip tare, om curajos și cu picioarele pe pămînt, m-a surprins cu reacția lui. S-a cățărat pe-un par de lemn și-a început să cînte o doină din studenție.  

    Reply
 44. EroulBula

  Chitoiu racneste despre cheltuieli pe bijuterii la Oil Terminal.
   
  Cand ne spune despre stadiul investitiilor la reactoarele 3 si 4?
  Cand ne spune despre stadiul proiectului Nabuco?
  Cand ne spune despre stadiul proiectului AGRI ?

  Reply
  1. adina

    @EroulBula parca Chitoiu isi cedase atributiile de ministru pe termen nelimitat unui secretar de stat. Acuma de ce mai intreaba de alea alea ? Sau atributiile le cedezi si ti le iei inapoi asa cum stingi si aprinzi un bec ?

   Reply
 45. Florina

  După imbecilul de Pop, şcoala doctorală a UB este de vină pentru că aşa s-ar fi dat doctoratele pînă acum. 
   
  Normal, cine să-i ia apărarea lui Ponta mai bine decît unu’ care are competenţe în aparatură de copiere şi scanare?

  Reply
 46. Rezon

  Adorabil Mircea Dumitru: –  Noi am facut o demonstratie de existenta;   cealalta comisie e cea care trebuie sa-si justifice concluziile, nu noi

  Reply
 47. EroulBula

   
  SA-I  TRAGEM  TEAPA  LUI  CRIN !
   
  De 20 de ani acest individ ne trage teapa, zi de zi, sforaind cu burta la soare, pe banii nostri.
  De 20 de ani acest individ bate record dupa record la chiul parlamentar.
   
  Acum vrea sa mergem la vot ca sa-i legitimam lovitura de stat.
  Acum vrea sa mergem la vot ca sa ramana sa doarma la Cotroceni.
   
  HAI SA-I TRAGEM TEAPA !
   
  Pe 29 iulie vom sta acasa sau la terasa, la plaja, la strand.
  Pe 29 iulie vom bea bere, ne vom scarpina in fund, ne vom uita la televizor.
  Pe 29 iulie vom privi cum alearga USL-istii pe strazi, cu urnele mobile.
  Pe 29 iulie ii vom fotografia, filma si turna la politie si la presa.
   
  SA-L INVATAM MINTE !
   
  O data in viata avem si noi dreptul sa fim Crin Antonescu.
  Doar asa va intelege si el ce inseamna sa fii lasat cu ochii in soare de cei de care ai nevoie.
   
  STAM ACASA !
   
  Este visul de aur al oricarui alegator: sa decida fara sa faca nimic.
  Este victoria perfecta despre care vorbeste Sun Tzu: sa-ti invingi inamicul fara sa dai nicio batalie.
   

  Reply
 48. Shaq

  „Sunt cateva provceduri de urmat, sedinta consiliului de administratie, senatul si abia apoi se va lua o decizie in privinta trimiterii propunerii catre MECTS de a retrage titlul.” (Presedintele Comisiei de Etica, Marian Popescu).
  Adica M-me Andronescu o sa ii retraga sau nu titlul. No problem then.

  Reply
 49. Ilinca

  Haiduc – presedintele Academiei pe realitatea – institutia care a emis titlul cea mai in masura sa-si dea cu parerea. 

  Reply
  1. Ilinca

   Lumea stiintifica e obligata sa dea mai multa credibilitate deciziei universitatii decat oricarei alte comisii de etica. 

   Reply
  2. Luminita

    @Ilinca who the fuck is presedintele asta ??!! ce Academia masii, n-a auzit el ca expertii de renume mondial Mateut&comp. au decis ca doar ei pot decide asupra plagiatului „comis” de demnitari ?!!

   Reply
 50. Rezon

  Sebastian Lazaroiu
   
  „Mare diferenta intre Comisia de Etica de pe langa Andronescu si Comisia de etica a Universitatii Bucuresti. Unii n-au avut curajul sa isi arate fetzele cand au dat verdictul, ceilalti nu au nimic de ascuns. Asta e de fapt diferenta intre minciuna si adevar. Minciuna e intunecata, adevarul e la lumina.”

  Reply
  1. adina

    @Rezon si la zu Guttenberg si la Pal Schmidt doar comisiile de etica ale universitatilor s-au pronuntat si asta e ceea ce conteaza in ochii lumii. Cel putin al lumii occidentale. Comisiile de etica din universitati sunt considerate a fi mai presus de orice banuiala tocmai pentru ca interesul universitatii este acela de a-si pastra reputatia.

   Reply
  2. Yeba

    @Rezon Consiliul de Etică este 1) subordonat Androneascăi subordonată Acuzatului, deci este parte 2) analizeaza numai demnitari. De ce trebuie analizati separat demnitarii in chestiuni care n-au legatura cu functia?

   Reply
  1. Florina

    @Nemo 
    
   În mod firesc, ulterior ar trebui să i se impute şi banii cîştigaţi în virtutea faptului că avea doctorat. Unde, cînd şi cît a profitat de furtul ăsta devine foarte important acum, cînd are de gînd să ne fure pe toţi. 

   Reply
 51. adina

  It’s done. De acum inainte e clar pentru toata lumea, si pentru cei din tara care nu prea inteleg ei ce cu revista „Nature” sau alte publicatii de genul asta. Ponta va purta stigmatul plagiatului tot timpul cu el. In acelasi timp Universitatea Bucuresti prin comisia ei de etica a inteles sa-si apere reputatia, si pe ce a studentilor meritosi care ii urmeaza cursurile, nu doar in stiinte de drept ci si in celalalte specializari. Felicitari ca au ramas verticali. Relativ la amenintari ministrului Andronescu ca vor desfiinta scoala de doctorat in caz de plagiat demonstrat, sunt sigura ca universitatea si-a luat masuri astfel incat sa nu piarda studentii doctoranzi care sunt inscrisi la aceasta scoala de doctorat. Pana la urma atat cel care a obtinut fraudulos titlul de doctor cat si cel sau cei care i-au facilitat obtinerea titlului fie prin neatentie in monitorizarea lucrarii fie prin complicitate trebuie sa fie pedepsiti.

  Reply
  1. Shaq

    @adina Cine e si Univ., Bucuresti asta? Exista o singura comisie in tot Universul care poate decide daca e plagiat sau nu, si aia e cea de ieri:)

   Reply
   1. adina

     @Shaq in curand o sa vedem ca Univ. Bucuresti ii retrage si titlul de doctor. In baza principiului autonomiei universitare, sau mai popular spus „eu te-am facut eu te omor” (ca doctor)

    Reply
   2. tiestoster

     @Shaq  @adina Exact, asteptam desfiintarea Universitatii Bucuresti. Ce dracu ma fac, ca inseamna ca raman numa cu diploma de liceu. Na, sa incep sa-mi actualizez CV-ul. 🙂

    Reply
    1. Shaq

     Toti absolventii U. Buc. care vor fi afectati de iminenta desfiintare a universitatii sint rugati sa contacteze pe d-na Corina Dumitrescu de la Univ., Crestina Dimitrie Cantemir.

     Reply
  2. Rheia

    @adina Corectați-mă, vă rog, dacă greșesc: Această comisie care l-a declarat pe Ponta alb ca laptele, nu e una și aceeași care nu avea dreptul legal să se pronunțe în cazul lui Ioan Mang, acuzat de același lucru ca Ponta?

   Reply
  3. Rheia

    @adina Ponta ceruse Academiei Române să se pronunțe în cazul lui Mang. În cazul lui de ce n-a mai cerut?

   Reply
   1. adina

     @Rheia nu mai tin minte daca s-a pronuntat sau nu Academia Romana in cazul asta, dar in lumina reactiilor autorilor articolului original despre algoritmii aia criptografici, nu era greu de intuit care va fi pozitia Academiei. Pana la urma Ponta e un plagiator prost, iar ei niste academicieni. Trebuie pastrate niste standarde.

    Reply
    1. Florina

      @adina  @Rheia 
      
     N-a mai apucat să se pronunţe, s-a tranşat problema înainte de a se dezmetici AR asupra a ceea ce i se cerea pentru prima dată. 

     Reply
    2. Rheia

      @Florina  @adina Reiau prima întrebare: Comisia de Etică a Ministerului nu avea dreptul, spunea Ponta, să se pronunțe asupra plagiatului lui Mang, din cauză că Mang era ministru. Păi Ponta e și mai ministru decît Mang! În cazul lui Ponta de ce s-a pronunțat?!

     Reply
    3. adina

      @Rheia  @Florina se inscrie in lista de intorsaturi si convolutiuni la care e supusa legea in ultimele doua luni. Fie ea lege penala, constitutie sau cutuma academica.

     Reply
    4. Rheia

      @adina  @Florina Am auzit părerea că Ponta e doar un cadavru politic, ținut încă la geam doar pînă ieșim din august. Și-atunci ce mai contează, într-adevăr, că îl îngroapă albit sau înnegrit….

     Reply
  4. abis

    @adina Voua, celor care sperati ca Ponta sa demisioneze dupa ce a fost dovedit ca hot ordinar, doar atat va spun: lasciate ogni speranza…

   Reply
   1. adina

     @abis nu mai sper nimic de la Ponta, pe mine ma interesa exclusiv reactia celor responsabili din invatamantul romanesc in special cel universitar, dar au fost reactii si din preuniversitar. Inseamna ca sistemul nu e complet putred. Aici exclud atitudinea ministrului Andronescu, pe putin duplicitara.

    Reply
 52. cristihan

  „Ca sa nu arate ce slab presedinte este pucistul Antonescu a uitat sa spuna cate abtineri au fost ieri in CSAT. Un presedinte care vine cu o propunere in CSAT si nu poate obtine consensul este o paiatza.” SL

  Reply
  1. Rezon

    @cristihan Aha. Deci nebunul Fota a atacat, iar turele SRI si SIE s-au abtinut. Pai, de ce sa risipesti artileria grea pe paiate?

   Reply
   1. adina

     @Rezon  @cristihan cu alte cuvinte CSAT-ul nu intoarce armele pana nu vede negru pe alb cine e presedintele tarii.

    Reply
    1. Florina

      @adina  @Rezon  @cristihan 
      
     Nu acuzaţi numai după spusele (penale, sper, că nu sînt publice discuţiile din CSAŢ) individului care ocupă abuziv şi, sper din nou, penal, scaunul de la Cotroceni.

     Reply
  1. Shaq

   @severmihail
   „Universitatea din Bucuresti: Victor Ponta a plagiat.
   -Teza de doctorat „Curtea Penala Internationala” sustinuta in 2003 la Facuoltatea de Drept a Universitatii din Bucuresti de catre domnul Victor Ponta incalca principiile eticii, integritatii si bunei
    
   Shocking news.

   Reply
  2. severmihail

   „Argumentul esential in sustinerea acestei formulari este dat de faptul ca lucrarea-sursa pentru plagiat (in special cele semnate de Victor Duculescu – VD, Ion Diaconu – ID si Cretu Vasile – CV), din domeniul dreptului, lucreaza frecvent cu citari complete prin marcare de paragrafe si localizare precisa a textului citat. In fapt, teza de doctorat, evaluata sub aspectul integritatii academice, este construita prin antiteza cu lucrarile model folosite ca sursa pentru plagiere.”
    
    
   Adica, nu numai ca nu a pus ghilimele, dar le-a sters si pe cele din textul la care a dat copy-paste.

   Reply
 53. Rezon

  Tom Gallagher:
   
  „Românii şi în special tinerii trebuie să se mobilizeze urgent dacă doresc să mai aibă parte de un destin european la ei acasă. Doar de ei depinde, în aceste clipe de răscruce, viitorul ţării şi al lor personal. Pentru că jocul de-a suspendarea a luat o turnură dramatică pentru România, miza fiind între timp cu totul alta. Din nefericire pentru români, una incomensurabilă. ”
   
  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/occidentul-s-a-lamurit-in-privinta-speciei-ponta-270630.html

  Reply
  1. adina

    @Rezon ne mobilizam la boicot.
   P.S. bine ca mai reluati niste link-uri postate la articolele din urma, ca s-a comentat cu viteza cu care s-au desfasurat evenimentele (apropiata de cea a lumini) si nu mai are omul timp nici sa se gandeasca unde sa se uite mai intai.

   Reply
   1. Rheia

     @adina  @Rezon Eu am convins șase oameni să boicoteze referendumul. Adică șase despre care bag mîna în foc că nu se vor duce. Alți patru mi-au spus că nu se duc, dar nu bag mîna-n foc. 

    Reply
  1. Boghy

    @Rezon Asta trebuie facut. Societatea civila sa cheme la boicot. Daca nu ma insel sunt primii care spun raspicat.

   Reply
 54. Luminita

  ma “chinuie” de ieri o nedumerire legata de decizia Comisiei de Etica.
  Ecaterina Andronescu a precizat că CNE este, potrivit Legii Educaţiei Naţionale, singura instituţie abilitată să facă evaluarea pentru toţi “demnitarii”. Imi poate cineva indica articolul de lege cu pricina ??? exista in lege o atare discriminare ?? se poate institui o atare imunitate in cazul plagiatului ?? si daca da cine poate ataca respectivul text pentru neconstitutionalitate.
  N.B. La data comiterii “furtului ordinar-plagiatul” Ponta nu era demnitar acoperit de imunitate.

  Reply
   1. Luminita

     @SimonaM taman de aceea vreau sa stiu daca regula generala si de bun simt a fost desfiintata prin soparlite legislative. Este prima oara cand aud o astfel de aberatie si sunt curioasa daca este doar o miniuna aruncata, in disperare de cauza, de Abramburica

    Reply
   2. BogdanL

     @SimonaM E adevărat. Din păcate, problema „tehnică” aici este că titlul de doctor se acordă de către minister, nu de către Universitate. Prin urmare, tot ministerul trebuie să retragă titlul. Ceea ce în contextul actual nu e o ştire foarte bună.

    Reply
  1. BogdanL

    @Luminita Fac o flotare logică. Au invocat art 4^2 din legea nr. 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, care spune că, atunci când este sesizat CNE, acesta analizează speţa în cauză într-o procedură cu două etape:  o primă etapă este „analiza la nivelul instituţiei în cadrul careia presupusele abateri s-au produs” şi o a doua etapă este „analiza la nivelul Consiliului National de Etică”.  În acelaşi articol se spune că se sare peste prima etapă în cazul sesizărilor sau care vizează „conducatori de institutii si unitati de cercetare-dezvoltare ori de institutii publice, membri ai consiliilor de administratie, ai comitetelor de directie, ai consiliilor stiintifice sau ai comisiilor de etica ale institutiilor si unitatilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu functii de demnitate publica, care sunt analizate direct de Consiliul National de Etică.”
    
   De unde, concluzia lor genială cu singura „structura instituţională abilitată”.

   Reply
   1. Luminita

     @BogdanL am inteles, articolul aberant face parte din legea Abramburica ” art 4^2 din legea nr. 206/2004″ , ma temeam ca a fost Funeriu sau Baba dobitocul care a facut discriminarea

    Reply
    1. BogdanL

      @Luminita  Oricum, nu e discriminare. Legea nu spune că demnitarii au alt regim, ci doar că procedura e diferita. Este pur şi simplu interpretarea lor tâmpită.

     Reply
  1. Florina

    @Rheia 
    
   Să vedem, în condiţiile actuale, partea bună a lucrurilor. Aşadar, să vegetăm care pe unde vrea pe 29, numa’ la vot să nu ne ducem. 

   Reply
  1. Rheia

    @Rezon Împușchiți, mai degrabă. Glonțul lui Adrian Năstase a ricoșat în sinapsele nației, și-așa debile….

   Reply
 55. cristihan

  Ca sa ne mai luam mintea de la palitura de stat, iata cum arata grafic situatia actuala. Orice vot pentru NU muta blocul albastru spre dreapta si in jos, insa in mod evident ajungem mai repede in zona rosie decat sub axa orizontala (pe noi ne-ar interesa sa nu ne punem singuri crucea in zona rosie…)
  http://i47.tinypic.com/2vtw0nt.jpg

  Reply
  1. Gramofonu

    @cristihan Bre, noi stim iar pentru ailalti e prea complicat.
   Pentru ei, problema ar trebui pusa asa: „ca sa nu pleci cu mina goala de la vot, hai sa ti le taiem”

   Reply
   1. revealer

     @Gramofonu  @cristihan Am si eu o intrebare, daca ma duc la prima ora la vot si scap ca din greseala stampila in urna, mai voteaza cineva dupa mine?

    Reply
    1. EroulBula

      @revealer  @Gramofonu  @cristihan Daca tot de duci, mai bine scapa ceva in cabina de vot. Atunci sigur nu mai voteaza nimeni dupa tine :-))))

     Reply
    2. revealer

      @EroulBula  @Gramofonu  @cristihan Ii aduc pe cei de la Antena3, curata aia in doi timpi si trei miscari.

     Reply
    3. revealer

      @EroulBula  @Gramofonu  @cristihan http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/absolut-toate-glumele-despre-buzele-lui-mihai-gadea/

     Reply
    1. Gramofonu

      @Glook 
     „Cine boicoteaza de dimineata, la vot n-ajunge” „Votul trece, boicotul ramine” „Votul nu sare departe de stampila” „Nestiutorul n-are de unde alege, dar voteaza” „Boii batrini fac votul drept” „Boicotul n-are miros” „Votu-i ochiul dracului” „Bate votul cit e cald” „Bunul gospodar isi face in democratie vot si in dictatura boicot” „Boicotul mic rastoarna votul mare” „Votul de dar nu se cauta la dinti” „Votul plecat BEC-ul nu-l numara” „Boicotului ii sade bine cu drumul” „Boicotul moare de drum lung, votul de referendumul altora” „Cind doi iti spun ca esti beat, du-te de boicoteaza” „Ce-i in mina nu-i in urna” „Cel flamind se viseaza boicotind” „Cine fura azi un vot, miine va fura un boicot” „Cine voteaza nu uita, uita cel care e votat” „Cine se frige cu un vot, sufla si-n boicot” „Cine seamana vot, culege boicot” „Cu un vot nu se face primavara” „Daca boicotai, liber ramineai” „Vot din vot se face cvorumul” „Dupa mine, votul!” „Dupa boicot, multi viteji se-arata” „Votul confirma boicotul” „Voteaza bine si asteapta rau” „Fereste-ma, Doamne, de vot, ca de boicot ma feresc si singur” „Frate, frate, dar votul e pe tombola” „Boicotul e rusinos, dar sanatos” „Votul nu il face pe om” „La urna laudata sa nu te duci cu votul” „Lacomului nu-i ajunge, votu-n urna de i-ar curge” „Omu-si schimba votul, dar boicotul ba” „Votul de la groapa nu se mai intoarce” „Boicotul te invata” „Nu vota ce voteaza popa, boicoteaza ce voteaza popa” „Nu toate urnele fac voturi” „Nu lauda votul inainte de asfintit” „Nu tot ce-i referendum se voteaza” „Nu vede boicotul din cauza votului” „Boicot la vot, vot pentru boicot” „Nu zice vot pina n-ai sarit boicotul” „S-a dus vot si s-a intors boicot” „Spune-mi cum votezi, ca sa-ti spun cine esti” „Si boicotul e un vot” „Tara arde si baba voteaza” „Votul nu merge de multe ori la urna”  „Vorbesti de vot si votul la urna” „Unde-i boicot, puterea creste” „Multe voturi, saracia omului”    
      
     „Vrei, nu vrei, bea Grigore, sex on the beach”

     Reply
 56. tiestoster

  am si eu o intrebare, nu stiu cat de on-topic e, dar tot o pun. pot afla legal daca am votat in absentia? adica eu nu ma duc, dar pot afla daca nu cumva am votat fara sa ma duc ? 🙂

  Reply
   1. Never G

     @revealer  @Boghy  Putem sa le micsoram furtul prin prezenta noastra la vot. Sa vedem care e ultimul mesaj al lui Basescu din 27 iulie si atunci vom sti ce e bine de facut. Mai mult, ma voi ghida dupa mesaje video fiindca nu mai am incredere. Poate asa nu o dam degeaba.

    Reply
    1. abis

      @Never G  @revealer  @Boghy Ma doare capul… Nu pot sa cred ca mai sunt inca oameni aici, pe site-ul asta, care cred ca este bine sa ne prezentam la vot!!!!
      
     Nu, nu micsoram niciun furt daca votam. Dimpotriva, le dam sansa sa castige. NU trebuie sa mergem la vot!
      
     Singura sansa este sa mizam pe invalidare. Cand 40% dintre cei inscrisi pe liste vor veni sa voteze DA, este utopic sa crezi ca peste 40% vor veni sa voteze NU.

     Reply
    2. EroulBula

      @Never G  @revealer  @Boghy Aici nu vorbim despre micsorarea furtului. Aici vorbim despre pastrarea lui Basescu la Cotroceni.
     Nu ne putem permitem sa fim fair play cu niste criminali.
     Stam acasa.

     Reply
    3. SimonaM

      @EroulBula  @Never G  @revealer  @Boghy BEC comunică periodic prezența la vot. Credeți că vor mânări voturile în cursul zilei? Vor băga buletine-n plus fără CI? Nu se prea poate, dacă mă prezint și văd că deja am votat?
     Pun buletine la sfârșit să facă pragul? Și BEC vine și-mi spune că prezența la vot la 23 e 51% după ce a fost 32% la ora 21? Pă bune? Voi chiar credeți asta?
      
     Nu pot ei fura cât putem noi boicota!!!

     Reply
    4. Florina

      @Never G  @revealer  @Boghy 
      
     Dacă te duci la vot, le micşorezi furtul, zici tu. Dacă nu te duci, le anulezi furtul, zic io. 
     Deci, ce alegi? Să te fure mai puţin sau să nu-i laşi să te fure deloc? 
     Că-n alţi termeni nu se pune problema. 

     Reply
    5. EroulBula

      @SimonaM  @Never G  @revealer  @Boghy  Pot incerca o treaba de genul asta, in special in localitatile mici, unde se stie cine e plecat din tara. Pentru asta sunt necesari reprezentanti credibili ai PDL in sectie dar si observatori numerosi si bine pregatiti.

     Reply
    6. Never G

      @SimonaM  @EroulBula  @revealer  @Boghy Chiar crezi ca e posibil sa nu fie cvorum cu furturi cu tot, daca nu ne ducem? Poate daca nu ne prezentam niciunul dintre noi.
     Azi mi-am stricat ziua cand am aflat de un primar pdl-ist trecut la usl fara rusine.

     Reply
    7. EroulBula

      @SimonaM Pot incerca o treaba de genul asta, in special in localitatile mici, unde se stie cine e plecat din tara. Pentru asta sunt necesari reprezentanti credibili ai PDL in sectie dar si observatori numerosi si bine pregatiti. @Never G  @revealer  @Boghy 

     Reply
    8. Florina

      @Never G  @SimonaM  @EroulBula  @revealer  @Boghy 
      
     E SINGURA, UNICA  şansă, o voi spune pînă leşin! FIECARE vot NU al vostru se contabilizează la cvorum, în primul rînd! Restul nu mai contează, nu vor fi în veci mai multe NU exprimate decît DA. 

     Reply
 57. Rheia

  Din puțina istorie pe care o știu, eu cred așa: noi, românii, am fost un popor de iobagi. Vremurile ne-au obligat să ne emancipăm, deci în ultimele cîteva sute de ani am devenit un popor de slugi. Or Uniunea Europeană are nevoie de parteneri, nu de servitori.  

  Reply
  1. DrMengele

    @Rheia  E de preferat sa ai servitorii tai, la tine in curte, decit servitori care vorbesc rusa. Daca primii mai pleaca cu tacimurile, ceilalti iti violeaza nevasta in patul conjugal si iti taie si gitul.

   Reply
 58. Rezon

  Paul Dragos Aligica:
   
  „Incep sa cred ca daca in preziua referendumului, USL anunta ca se va vota fara prag si va fi doar o singura sectie de votare pe toata tara, secreta, Basescu & co nu se vor lasa. In maximum 2 ore vor fi gata setati cu noul logo de campanie, d-l Basescu va declara public ca e gata de lupta si convins de victorie iar analistii sai vor defalca in sondaje de opinie grupurile de populatie apta de vot care pot sa faca diferenta in ceea ce ei proiecteaza ca va fi „un rezultat strans care va depinde de rata prezentei la vot”.
  Traian Basescu, acest Chuck Norris electoral si minunata sa echipa!”

  Reply
 59. SimonaM

  Măria Sa Vodă Interimar prezintă o suită de orgasme în timp ce vorbește aviatorilor aliniați.
  Trăim momente istorice.

  Reply
  1. romanicu

   @SimonaM Da, seamana cu Ghita Dej care vorbea (la urmatoarea intersectie) in anii 50-60 maselor de oameni ai muncii! Pentru cei din generatia mea se cheama deja-vu! urmeaza alegerile din ’46!

   Reply
  2. GabiDumitru

    @SimonaM
    Sunt convins ca daca aveam la dispozitie inca o luna,multi dintre cei anti-Basescu ar fi iesit de sub hipnoza.
   Si nu datorita lui Basescu,ci pentru ca le-ar fi vazut adevarata fata nemernicilor.
    
   De asta s-au miscat atit de repede,pentru a nu lasa timp de reactie,nici noua,nici europenilor.
   Cu europenii nu le-a mers,cu romanii da.

   Reply
   1. revealer

     @GabiDumitru  @SimonaM De-asta s-au si grabit asa. Plus ca in planul lor initial nu intra un referendum cu prag de validare.

    Reply
   2. teocharis

     @GabiDumitru  nu as fi asa convins
    se va vedea la toamna, cand usele va bate catre 80% dintre votaci

    Reply
    1. DrMengele

      @teocharis  @GabiDumitru Stii cum incep viermii sa miriie cind nu le mai dai papa? Le plac si le sint suficiente piinea si circul, dar ca antreu.

     Reply
   3. DrMengele

     @GabiDumitru  @SimonaM Din fericire (sint un optimist incurabil…lol) si gafele le fac cu aceeasi rapiditate. Nu zice hop, ca mai urmeaza. Plingerea penala de ieri a fost doar prima gafa de proportii dintr-un lung sir care vor urma.

    Reply
 60. Rezon

  Mircea Cartarescu – Un referendum lovit de nulitate
   
  „Acum e însă prea târziu. Vom merge la urne ca oile la abator. Nu e nimic bun de aşteptat de aici. Recursul la popor, în anumite condiţii, şi anume doar când ne convine şi când putem anticipa rezultatul, poate exprima uneori contrariul sensului său: nu exerciţiu democratic, ci pretext pentru tirania majorităţii.
   
  Ca de-atâtea ori în istoria nefericitei noastre ţări, ne punem credinţa într-un miracol: că se vantâmpla ceva decisiv în următoarele zece zile, ceva care să slăbească răul atât de tare, încât binele să poată învinge. Eu nu cred însă în miracolele care vin când le chemi. Cred că vor fi ani teribili înainte, cred că ne aşteaptă încercări la care nici nu visăm.
   
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-referendum-lovit-de-nulitate-992742.html#ixzz218wrGscg 
  EVZ.ro 
   

  Reply
    1. romanicu

     @teocharis @cocosila Ba nu! Precum majoritatea celor din generatia lui care nu au fost politruci si au ascultat metronom la REL, a fost treaz tot timpul , dar credea ca UE foloseste la ceva intr-o tara balcanica, guvernata pe vremuri de Regulamentele Organice!

     Reply
   1. abis

     @cocosila Mai bine mai tarziu decat deloc. Sunt altii care inca dorm! Cu cat mai multi se trezesc inainte de 29 iulie, cu atat sunt sanse mai mari sa ii invingem. Pentru ca jocurile nu sunt inca facute, zarurile nu sunt aruncate, pana in seara zilei de 29 ne batem cu ei pana in ultima secunda, ne batem cu ei pana la ultimul om.
     

    Reply
  1. DrMengele

    @cocosila Nu e vorba ca iese pe strada si nici de amoralitate, problema e ca l-a luat de mina pe colegu’ si au iesit din salon. Si nu si-au luat nici medicatia. Si ca sint 5 milioane de viermi (dau si eu o cifra, mai mult sau mai putin pesimista….) care vad cit viermii, dar au posibilitatea de a vota precum oamenii.

   Reply
   1. cocosila

     @DrMengele Sa fie destituit conducatorul firmei de paza de la Obregia si cei doi sa fie transferati de urgenta la Socola pe cheltuiala lui Fenechiu

    Reply
 61. EroulBula

  Denunt
  Domnu’ Ponta, e bine ca le-ati facut plangere penala lu’ Basescu, Macovei si ceilalti, pentru subminarea economiei si pentru raspandire de informatii false. Era mai bine daca-i acuzati direct de inalta tradare.
  Aveti grija ca mai sunt unii care scriu de rau si tradeaza patria, pe Blogary.
  P’astia nu-i mai carati prin tribunale. Bagati-i in Volgi si direct la Canal.
  Chemati-ma pe mine ca va spun eu ce-a zis fiecare (poate-mi dati cu suspendare)
   
  P.S. Atentia la Yeba !  E un element dusmanos ! Nu va lasati pacaliti de palariuta ei !

  Reply
 62. revealer

  Daca Hotnews a tradat, pozitia lui Cristoiu e cea clasica, de capra, noi de unde ne mai informam?

  Reply
    1. revealer

      @abis Ah, articolele in sine nu par partizane, dar can e scris mare cu rosu „Verdict Oficial” si pe urma Ponta nu a plagiat si mai jos sunt prezentati ilustri profesori…

     Reply
   1. GabiDumitru

     @revealer
     apropo,stii cine a mai fost alintat cu porecla Mickey Mouse?
    Celebrul T34 cu tun de 85mm.

    Reply
    1. GabiDumitru

      @revealer
      ti se implineste dorinta.
     Mai ai si alte regrete,ca sa stim la ce ne asteptam? 🙁

     Reply
    2. DrMengele

      @cocosila  @revealer  @GabiDumitru Nepatrunse sint Caile Domnului si de necrezut limitele prostitutiei morale.

     Reply
    3. Rezon

      @revealer  @GabiDumitru Niciodata nu esti prea mic ca sa regreti ca esti prea mic ca sa asculti posturi de radio dusmanoase

     Reply
 63. romanicu

  Este o patetica bataie intr-o usa deschisa! Publicul-tinta este convins deja, dar ce ne facem cu restul de 90% care este la mana inputurilor de la bugetul de stat (bugetari, pensionari, revolutionari, asistati social etc)? Lor cine le intoarce privirea de la mega-panourile publicitare cu „eu optez pentru demitere”?

  Reply
   1. romanicu

    @teocharis Poate ca nu toata lumea isi cunoaste interesele si dusmanii adevarati. Din pacate votul cenzitar nu se mai poate reinstaura!

    Reply
 64. Gramofonu

  Sincronizare perfecta? 3 coincidente:
   
  http://stirileprotv.ro/stiri/politic/gafa-incredibila-a-lui-obama-dialogul-cu-dmitri-medvedev-care-a-fost-inregistrat-din-greseala.html
   
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/document-exploziv-alexander-kondyakov-consilierul-lui-putin-si-al-lui-voronin-implicat-992757.html
   
  http://www.london2012.com/
   
  Cum kkt au pus ziua referendumului astfel incit atentia globului sa fie in cu totul alta parte? ha?
   
  1 + 1 + 1 = ?

  Reply
  1. SimonaM

    @Gramofonu Gafa aia e deja clasică. S-a petrecut mai demult, și deja a fost tocată. Acum e un reminder 😀

   Reply
    1. SimonaM

      @Gramofonu Aia a doua a fost aseară. Sau îmi scapă mie ceva?
     Sunt de acord că se pot lipi evenimentele oarecum… Dar nu cred să stea tanti Reding cu ochii pe 100 m garduri în timp ce la noi face bum. Zic și io.

     Reply
    2. Gramofonu

      @SimonaM Dimpotriva: tanti o sa fac bum si fssss in timp ce noi facem 100m garduri.
     Cind o sa te obisnuiesti cu ideea ca nu vine nimeni sa ne faca ordine, o sa realizezi si dimensiunea grozaviei.

     Reply
    3. SimonaM

      @Gramofonu Ok. I give up. Mă duc să termin de împachetat.
      
     Nu mișcă nimeni. We are doomed. 

     Reply
    4. SimonaM

      @teocharis  @Gramofonu Uite, măcar @romanicu face ceva. Scoate lumea la referendum, în stradă, la luptă!!!
     Și tu vii aici și ne demobilizezi: Se poate?

     Reply
    5. GabiDumitru

      @teocharis  @SimonaM  @Gramofonu
      Pericolul lor e Basescu.
     A avut dreptate 100% Base cind a inclus televiziunile printre amenintarile la adresa sigurantei statului.
      

     Reply
    6. romanicu

     @severmihail Pai parca voiati neaparat sa votati la referendum, nu ca ieri dimineata cand ne sfatuiati sa stam acasa! Hotarati-va copii!(am folosit iar semnele de exclamare-cred ca e deja un viciu!)

     Reply
    7. Never G

      @EroulBula Sa iasa doar cei ce vor demiterea ca sa le valideze perfect lovitura de stat. O sa avem pe cine arata cu degetul la cel de-al 14-lea congres.

     Reply
  2. ciuciul

    @Gramofonu si ce dragutz, o Olimpiada – o ocupatie. Din 4 in 4 ani. Garantata si de calitate.
    

   Reply
 65. Silviu Calin Ghiura

  nu trebuie citit. nu razbate nici o idee din articol. nu e cazul sa va panicati. nu e primul articol fara rost. nu dati like, doar pentru ca va e simpatic autorul. el nu stie asta. nu are nici o legatura cu tara asta si nici cu noi. articolul.

  Reply
  1. severmihail

   Deci daca bizonu’ se duce la referendum si pune „NU”, ne-o tragem singuri la mare arta.
   Ce rusi si alte alea…Inainte de toate suntem niste prosti, de-aia ne calaresc rusii.

   Reply
 66. Boghy

  Buna dimineata tuturor. Vrem o tara pe-afara. Fiecare unde-i place si unde poate. Aici nu va mai fi de trait. Vorba lui Bleen, mi s-a luat de atatia prosti ca in tara asta.

  Reply
 67. Bleen

  Azi n-o să prea pot posta, că n-o să prea fiu pe la calculator, și nu pot comenta de pe Blackberry pe LiveFyre. Dacă am ceva de spus, scriu aici: http://www.facebook.com/Bleen24 și aici http://www.facebook.com/blogary
   
  În caz că mă calcă vreo mașină neagră pe trecerea de pietoni, vă zic de pe acuma: ne-au tras-o rușii rău de tot. Ce e nașpa e că au poporul de partea lor, că UE nu vor avea ce face dacă Băsescu pierde referendumul și vor trebui să accepte capul de pod și să se retragă (mîna cangrenată se taie în ultimă instanță) și că americanii nu par foarte afectați de cestiune, ba dimpotrivă.
   
  Dacă Băsescu nu mai e președinte începînd cu 30 iulie, am pus-o pe cel puțin 20 de ani. Dacă nu chiar mai mult. Știu, hai să fim optimiști și să așteptăm o soluție din cer. Eu refuz să fiu imbecil care zîmbește la luneta armei ca la aparatul foto. Știu că e bine să ai credință, voință, devotament, determinare, să-ți dorești mai mult victoria, dar trebuie să știi și ce se întîmplă, care e situația reală din teren și trebuie să te ducă și capul. De bovine în plin fuleu optimist, de prostălăi fuduli sau de imbecili cu pretenții mie mi s-a luat.

  Reply
  1. Nea

    @Bleen Acum m-am lămurit, în fine, de ce a zis Brucan că românii vor avea nevoie de minim 20 de ani ca să revină la democraţie:
   Câtă precizie, dom-le! Exact 22 de ani au trebuit ca să revenim oficial la marea democraţie rusească!
   URSS, bastion al păcii e!
    

   Reply
  2. romanicu

   @Bleen Daca base a fost nevoit sa recunoasca deschis pt public ca este o lovitura de stat este clar ca trebuie sa votam cat mai multi NU si sa protestam in toate felurile! Cand am zis ca e mana rusilor o domnisoara de pe acilea m-a luat la misto (poate ar trebui sa mai puna mana pe carte daca vrea sa afle cum e cu agresiunile secolului 21 sau sa revina la lap-topul cu doua toarte)! Americanii l-au trimis pe Weslwy Clark sa pazeasca scutul si in afara bazei din colonia Deveselu nu se baga! Sa dea dumnezeu sa nu se inteleaga cu rusii in Siria ca altfel suntem in bataia valurilor (de la marea Neagra lac rusesc)!

   Reply
   1. EroulBula

     @romanicu  @Bleen Daca basescu a spus public ca e lovitura de stat avem un motiv in plus sa stam acasa si sa nu o validam prin referendum.
    BOICOT !

    Reply
   2. Florina

     @romanicu  Poate ar trebui să vezi cum vorbeşti nu numa’ cu domnişoarele de pe aici, da’ şi cu ceilalţi comentatori. 
     
    Aşa, e mîna ruşilor, bravo, ne-ai luminat, noi habar n-aveam. Dra de ce tot o ţii cu NU nu înţeleg. Şi nici nu argumentezi. 
     
    Poate-ţi e clar ce zic acu: dacă se face cvorumul, adio! Ce contraargument ai? Hai, pe concretelea.

    Reply
  3. teocharis

    @Bleen „Ce e nașpa e că au poporul de partea lor”” 
    
   mda, tradat de bobor: o va digera mai greu decat Milica

   Reply
  4. DrMengele

    @Bleen Tot nu pricep de ce una (credinta, devotament, determinare, vointa…) o exclude pe cealalta (sa stii ce se intimpla etc…)

   Reply
   1. Gramofonu

     @DrMengele  @Bleen Din categoria „stiu ce o sa se intimple”: daca vine Base cu film, inregistrari, probe, o sa-l acuze ca-i securist si-i urmareste.

    Reply
    1. SimonaM

      @romanicu  @SimonaM  @Rezon 
      
     Mulțumesc frumos. Știi, unii dintre noi suntem mai proști, așa. Și căutăm să vedem înainte să scriem. Eu am găsit așa:
      
     SÚMMA CUM LÁUDE loc. adj. și adv. Cea mai înaltă distincție academică conferită la absolvirea unor cursuri, a unor examene etc. –Loc. lat. Sursa: DEX ’09 (2009) | Adăugată de liastancu | Semnalează o greșeală | Permalink. – DEXonline
      
     http://en.wiktionary.org/wiki/summa_cum_laude
      
     Dar sunt convinsă că tu ai dreptate, deci m-ai umilit pe ziua de azi.
     Cred că n-o să mai scot capul în lume.

     Reply
    2. SimonaM

      @romanicu  @SimonaM  @Rezon Cum spuneam. Nu putem fi toți așa deștepți și citiți ca tine. 
     Corectează-ne dacă mai greșim. O să învățăm repede, promit.

     Reply
    3. DrMengele

      @SimonaM  @romanicu  @Rezon „summa cum laude” e corect. „summa cum laudae” nu exista pur si simplu. 

     Reply
 68. Rezon

  http://www.contributors.ro/fara-categorie/mergem-sau-nu-mergem-la-vot-pe-29-iulie/#comment-84604
   
  Jean spune:19/07/2012 la 10:22
   
  „Mi se pare cat se poate de clar ca singura modalitate prin care Basescu mai poate ramane la Cotroceni, este sa nu se prezinte 50%+1 din alegatori. Prin urmare, oricine vrea sa il sprijine nu trebuie sa mearga la vot, indiferent de ora. Daca la ora 20.00 s-ar anunta ca sunt 45% prezenti si sustinatorii presedintelui ar da buluc la urne, nu ar face decat sa atinga pragul de 50% si sa il demita.
   
  Pentru Parlament nu a contat daca presedintele a incalcat Constitutia, a contat ca intr-un cadru legal il pot suspenda. La fel, pentru cei pro-Basescu ar trebui sa conteze doar rezultatul juridic, adica faptul ca presedintele suspendat se intoarce la Cotroceni.”
   

  Reply
  1. DanCanada

    @Rezon De fapt intr-un cadru ILEGAL. Sedinta de suspendare a fost o rusine. Nu-l consider pe Base presedinte suspendat. Deci nu ma duc 🙂

   Reply
  2. Never G

    @Rezon Atata vreme cat Basescu cere sa mergem la vot eu asta am sa fac. El stie mai bine decat mine cum e situatia. Daca va spune nu va duceti am sa stau acasa. Nu vreau sa ma numar printre cei ce au pus piedici lui si democratiei.

   Reply
   1. Rezon

     @Never G Iti admir taria nervilor, Eu nu mi-as asuma riscul  ca votul meu sa fie acel +1 de dupa 50%. care ar valida mascarada

    Reply
   2. abis

     @Never G  @Rezon Orice om poate sa greseasca. Nimeni nu este ferit de asa ceva.Ai mai vazut pe careva care sa nu greseasca niciodata?
     
    Ei bine, de data asta Basescu greseste chemand oamenii la vot.

    Reply
   3. Glook

     @Never G  @Rezon Stau si ma gandesc, daca as fi luata ostatica si as fi obligata sa spun ceva, as spune-o stiind ca rapitorii asculta ce zic. In schimb as vrea sa cred ca cei apropiati mie inteleg dincolo de cuvinte si-si utilizeaza logica si nu ma asculta orbeste.

    Reply
    1. Never G

      @Glook  @Rezon Situatia e atat de grava incat nu se poate merge cu mesaje ascunse. Acum mesajele sunt cele care trebuie sa ajunga la fiecare om nu numai la unii.

     Reply
    1. DanCanada

      @Canadiana We disagree: Primul Ministru e un mincinos si un trisor ordinar. Treaba cu plagiatul ar fi de demisie in 24 de ore intr-o tara normala.

     Reply
    2. DrMengele

      @DanCanada  @Canadiana Evident ca o tara unde plagiatul deranjeaza pe 2% din populatie, nu e  normala….:)

     Reply
    1. SimonaM

      @Canadiana Că nu scoate tancurile pe șosele decât de 1 decembrie. E prea cald, se topesc șenilele.

     Reply
 69. DrMengele

  Apropos de genaralul Clark, pe contributors e un articol care poate lamuri multe din petele albe…:)
  „Generalul Clark si armata baietilor destepti” de Tatiana Niculescu Bran.
  Enjoy it!
   

  Reply
   1. Rezon

     @DrMengele 
     
    Așa încât, în ziua în care, într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, conducerea celor două Camere era revocată și Avocatul Poporului înlocuit, Wesley Clark, în calitate de consilier al lui Victor Ponta, putea să declare că va atrage investitori în România, unde există un potențial al carburilor și surse de apă care pot produce energie.
     
    “Consider, a mai spus Clark, că România poate deveni un principal exportator de energie”.
     
    În aceeași zi, la Viena, Stamen Stancev își actualiza siteul personal de pe internet cu știrea că DNA a renunțat la toate acuzațiile care-l priveau. Încă din aprilie 2012, cu prilejul prezentării raportului de activitate pe anul trecut, DNA anunțase discret scoaterea lui de sub acuzare.

    Reply
 70. eugeni

  Cand oameni care au ajuns in Modova west refugiati din Moldova est (in ’40)si au luat o groaza de tzechini precum refugiati. De curand s-au mutat in Ardeal dar voteaza DA la demitere. Sper sa nu ajunga sa mai ceara o noua runda de tzechini si sa spuna ca sunt refugiati.

  Reply
  1. SimonaM

    @eugeni Eroare totală. Nici în ziua de azi nu au fost despăgubiți refugiații din Basarabia.
   Și nici nu votează da la demitere.
    
   Dar e așa mișto când venim cu câte-o gâlmă și mai agităm nițel apele..

   Reply
 71. valid

  „De notat că Sveatoslav Mazur a face parte din Partidul Patrioţii Moldovei şi se declară ezoterist, el fiind şi director al Institutului de Ezoterism, Psihologie şi Viaţă Reală din Republica Moldova.”
  cum vine asta ca nu pricep? omului asta ii curge ezoterismul prin vene dar el mai are treaba si cu viata reala?

  Reply
 72. razvanpasq

  raspunsul pentru intrebarea 3 a lui @Bleen : http://stirileprotv.ro/stiri/politic/gafa-incredibila-a-lui-obama-dialogul-cu-dmitri-medvedev-care-a-fost-inregistrat-din-greseala.html

  Reply
  1. Gramofonu

    @razvanpasq  @Bleen And this is the beginning of a beautiful friendship.
    
   Obama: „dac-as fi pentru-o zi presedinte – tineti minte! v-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde”
   Sold.

   Reply
  2. eugeni

    @razvanpasq  @Bleen
    Era de asteptat. Prolbema este ca gasim romani sa joace jocul lor. Problema ca gasim 60% din populatie sa aprobe asta.
    

   Reply
 73. Canadiana

  mi-ar placea un afis cu harta romaniei si doua sageti una cu NU,  spre vest si una cu DA  spre est

  Reply
   1. Gramofonu

     @valid  @Canadiana Da…iar confuzam alegatorii.
    (si ce confuz o sa fiu la munca, deja e 3)

    Reply
  1. Gramofonu

    @Bleen Sau planul be: pui anunt „dava pod naem”. Era pe o gramada de buticuri falimentate. („dau cu chirie”)

   Reply
 74. Rezon

  ‎”Acești oameni sunt o clică de trădători. Nu știu pentru cine lucrează încă, dar vor răspunde în fața legii”, a spus Băsescu.
   
  De ce nu stie????? De ce????

  Reply
   1. Rezon

     @valid Eu cred ca o sa avem o ultima saptamana de campanie ca un foc de artificii, pocnitori si alte pirotehnii

    Reply
  1. Luminita

    @Rezon sanchi „nu stie inca !!”, vulpoiul asta stia exact ce, cum, cine si de ce inca inainte de suspendare. Doar ca nu o putea spune cu subiect si predicat (cu probe irefutabile) inainte ca lucrurile sa se produca.
   De azi si pana in 29 iulie ne va servi cu lingurita, zilnic, cate un episod, sa ne intre bine in cap si frica in oase si sa iesim masiv la referendum votand NU

   Reply
 75. Bleen

  Mă gîndeam să transformăm Blogary în ceva util. Într-un cerc de învățare a limbii ruse, de exemplu. Și să-i schimbăm numele din Madame Blogary în Trii Ruăzîîi.

  Reply
    1. Gramofonu

      @Canadiana  @Bleen ce ewww
     am invatat bulgara in 2 zile cit sa ma descurc in oras…cit de grea sa fie rusa?  😀

     Reply
    2. valid

      @Bleen  @Gramofonu  @Canadiana toata viata am injurat ca am avut ghinionul sa fac rusa la scoala, acum imi dau seama ce sansa am avut

     Reply
    3. Gramofonu

      @Bleen  @Canadiana  Cind am intrat intr-un chiosc si a inceput sa turuiie la mine si-am zis „ne govoria balgarski”, s-a stricat de ris

     Reply
   1. Florina

     @Gramofonu  @Bleen 
     
    Ce-nseamnă? Eu mai mult de leka noci nu-mi amintesc. A, şi de un concert Queen. Cu purici, da’ sonoru’ a fost bun. 

    Reply
    1. Gramofonu

      @Canadiana  @Florina  @Bleen leka nosht detza, edin na nula, po birzo
      
     si din alt film, „pane doctore”

     Reply
    2. SimonaM

      @Florina  @Gramofonu  @Bleen Era un desen animat mișto, care mi s-a părut foarte deștept. La bulgari, of course.
      
     Unul care se uita la un pătrat mare… ”Cvadrat (pătrat)!” Un altul, pe lateral, se uită spre pătrat și zice ”Nț! Crc! (cerc)”. După ce se răstesc unul la celălalt trei replici, se încaieră, se îmbrâncesc, și puf! se dărâmă blestemăția.
     Șade primul cu gura căscată…. ”Hiiii… Crc!”. La care celălat se scutură de praf, se uită la obiect ”Ha!!! Cvadrat!” Dau să se încaiere iar când se deschide frumușel fața obiectului și iese un al treilea individ din interior. Trântește cum ar fi capacul la loc și le zice în sictir, peste umăr. ”Țilindăr”!
      
     Sună tembel, dar și acuma râd când îmi aduc aminte :))
     A mai văzut cineva minunea asta de desen?

     Reply
 76. Bleen

  Pentru prima dată, în România rușii dețin puterea electorală. Pentru prima dată, susținătorii reprezentanților Rusiei sînt majoritari.

  Reply
 77. Bleen

  Și încă una bună: votanții usl-iști sînt pro-ruși. Nu reacționează la chestia cu Rusia. ”Domne, de ce să nu ne înțelegem cu rușii? De ce să nu ne dea gaze ieftine? Muie lui Chioru!” Deci vorbim de 60%.

  Reply
    1. Gramofonu

      @Florina  @Bleen Bleen cel Groaznic.
     Se spune ca a tras singur un tun in virful unui deal. Cu cealalta mina scria pe blog.

     Reply
   1. SimonaM

     @Florina  @Bleen Îndesat, aș spune.
    Se propusese chiar un autodenunț, să le ușurăm chinul.
     
    Ăia care am scris și pe la UE luăm ceva suplimentar? FAZ?

    Reply
    1. meioza

      @anarchix  @Canadiana păi  logurile la un ISPist are cam cîțîva terra pe zi… Îți dai seama de ce matrice de procesoare va fi nevoie sa le ia la mînă pe toate?

     Reply
    2. meioza

      @anarchix  @Canadiana Păi logurile de la un ISPist au cam cîțiva terra pe zi… E nevoie de ditamai matricea de procesoare pentru procesarea lor…

     Reply
    3. anarchix

      @meioza  @Canadiana nu-i chiar asa. Nu-i nevoie decat de un nick si un ip de cautat in SQL. 
     Ar fi trebuit sa cumpar serviciu VPN long time ago.

     Reply
 78. Bleen

  Întrebare 1:
   
  De ce credeți că UE a reacționat cu o asemenea vehemență, fără precedent, la ceea ce se întîmplă în România?
   
  Întrebare 2:
   
  De ce credeți că USL-ul e atît de cocoș, obraznic și arogant cu UE?
   
  Întrebare 3:
   
  De ce credeți că americanii sînt atît de lipsiți de reacție?

  Reply