Care credeti ca ar trebui sa fie prezidentiabilul unic al dreptei?

Articolul de promovat in saptamina 14 - 20 iulie 2014

 • Mai țineți minte? (14 iulie 2012, Bleen) (53%, 9 Voturi)
 • Lovitura de stat (3 iulie 2012, Dragoș Paul Aligică) (47%, 8 Voturi)

Total Votanţi: 17

Loading ... Loading ...
Facebook Comments

29 Comments Care credeti ca ar trebui sa fie prezidentiabilul unic al dreptei?

 1. Bleen

  Iată portretul robot al prezidențiabilului, făcut de Băsescu:

  – în jur de 40 de ani

  – politican cu experiență

  – politician cu capacitate de negociere

  – să nu se fi îmbogățit în politică

  Reply
 2. Florina Neghină

  Raluca Boboc
  6 minutes ago
  Surprize, surprize… e nevoie de voturi :))

  Traian Basescu: Daniel Morar se incadreaza in portretul-robot pe care l-am facut pentru un viitor presedinte al Romaniei

  Reply
 3. Bleen

  Din toate sondajele reiese că opoziția pedobăsistă e moartâ electoral iar liderii ei sînt pietre de moară. Incapacitatea „dreptei” de a genera noi lideri, catastrofala resursă umană, va ține PSD la guvernare 20 de ani. PDL și PMP nu sînt partide propriu zise, nu sînt asocieri de oameni liberi. Sînt camarile paralizate de yesmeni și sclavi. De aici și paralizia politică, incapacitatea de a acționa sau măcar de a reacționa politic.

  Reply
 4. Canadiana

  Ma uitai la mai toate interviurile lui Thatcher. In afara de faptul ca vorbeste calm si convingator, din punct de vedere al continutului, nu se abate niciodata de la doctrina si principiile calauzitoare care i-au format politicile. Niciodata. Chiar cand loveste in oponentii politici, tot de pe pozitia doctrinara o face. Strategia ei este pe cat de simpla, de concentrata pe puncte relevante pentru pulime, pe cat este de eficienta. Imi este greu de imaginat ca, la noi, nu poate nici unul din opozitie sa inteleaga si sa-si asume aceasta strategie de lupta politica. Dar bine, asta admitand ca ar dori sa lupte politic cu Ponta si clanul.

  Reply
  1. Nea

   Pulimea căreia i se adresa Thatcher ştia că nicio masă nu e gratuită, că e normal să plăteşti pentru ce primeşti şi chiar că, la vreme de război, strângi cureaua.

   Reply
   1. Canadiana

    I-a zis cineva pulimii ca cei care le dau cu o mana, le iau cu doua? Ca Mazare nu si-a pus el banii lui la bataie ca sa faca case pulimii? Ca Becali nu si-a imprastiat „mostenirea” ca sa cumpere revelioane si cosuri cu bunatati, ci ca banii aia sunt luati cu japca de la pulime? Si de ce nu? Fiindca toti, dar absolut toti care s-au perindat la putere au facut acelasi lucru. Au furat cat au putut, iar de restul, le-au aruncat frimituri pulimii ca sa taca. Toti s-au „aranjat”, pe ei, pe prieteni si rude pana la a saptea spita. De ce sa se lupte acum cu Ponta cand sunt „rude” de contumacie?

    Reply
 5. Bleen

  Ponta nu atacă în turul 2 contracandidatul de la PNL, face campanie pentru refacerea USL, iar înainte de turul 2 îi oferă prim ministeriatul.

  Sînt bun.

  Reply
  1. Barbu Mateescu

   Se supără PSD-ul pe Ponta. Rău de tot. „Păi ce facem aicea, parcă ideea era să luăm totul?!?” Dragnea o să-și bage picioarele în turul doi. Riscant.

   Reply
  1. Florina Neghină

   Cum adică, nu se cunoaşte încă fişa postului? Sau nu s-a hotărît încă cu ce culoare, înălţime, adîncime, lungime se asortează?

   „Elena Udrea poate fi si ea, ca oricare alta personalitate de dreapta, un candidat posibil, dar nu vom face voturi
   sentimentale, va trebui sa vedem sondaje, va trebui sa vedem fisa
   postului, va trebui sa vedem ce candidati cu sanse se aliniaza in
   aceasta batalie. Ne propunem sa mergem in finala cu un singur candidat”,
   a spus Baconschi.

   http://www.ziare.com/udrea/partidul-miscarea-populara/teodor-baconschi-elena-udrea-posibil-candidat-la-presedintie-1294371

   Reply
 6. Bleen

  Am stat în curte la soare și m-am gîndit la cele lumești. Cum ar fi alegerile prezidențiale. O să scriu marți-miercuri. Pe scurt: lui Ponta îi poate face probleme un prezidențiabil care va fi liderul dreptei de-acum încolo, va fi acceptat de întreg electoratul nepesedist (inclusiv de electoratul penelist-uselist-antibăsist, inclusiv de electoratul probăsist-anticrinist-antiuselist) și care îi va face pe Antonescu, Băsescu, Blaga, Udrea să iasă din prm plan pe bune, nu doar formal și să facă cîțiva pași în spate. Dacă nu e în stare să-i pună pe ăștia cu botul pe labe, cu atît mai puțin va fi în stare să-l pună pe Ponta. Cu unul dintre cei de mai sus sau cu vreun moștenitor sau alf țîști bîști de vitrină scos din pălărie șansele de a-l învonge pe Ponta sînt nule, fiindcă niciunul dintre cei numiți sau scos din pălărie ca moștenitor nu va reuși să mobilizeze electoratul tuturor acestor grupări. Nu merge vrăjeala cu un prezidențiabil de formă, cel care va candida va fi și liderul dreptei de-acum încolo și îi va trimite la pensie pe Băsescu, Antonescu, Blaga sau Udrea. Bineînțeles că niciunul dintre aceștia nu vrea să plece, așa că tuturor le convine victoria lui Ponta, garanția că nu va apărea un lider puternic pe dreapta care să-i trimită acasă la frămîntat cozonaci, crescut nepoți sau la shopping la Milano.

  Reply
 7. EroulBula

  Am pus-o pe Monica Macovei dar as vota si Daniel Morar (first of all), Livia Stanciu (ICCJ), Codruta Kovesi (cred ca si lui Tiranu’ i-a trecut prin cap), Cristian Diaconescu (trebuie sa iasa mai mult pe media).

  Reply
 8. Yeba

  Ponta.

  1) Este singurul cu șanse reale (cf Bleen din ultimele 2 zile) și această condiție e prima în propria sa enumerare a condițiilor candidatului dreptei de acum câteva zile.
  2) Se recomandă de Centru. Acceptă asta și Stânga, care nu are o problemă în a-și asuma spectrul, spre deosebire de Dreapta, care precizează veșnic că nu-i Dreapta, ci Centru-dreapta, ba chiar Centru (v. Cristi Preda, poz 1 pe listă). Deci nu văd de ce n-ar fi acceptabil spectral.
  3) Are două nume, unul aspru și unul moale, ca o mănușă de baie, poate spăla pe oricine și poate curăța pe oricine, numai să i se spună
  4) Are suficientă școală și multă școală a vieții, ia proporțional voturi din toată piramida de electori.

  Reply
    1. Alexandru Buculei

     Despre problemele de sanatate ale lui Plesu acum aflu, de la tine. Imi pare rau sa aud despre asa ceva.

     Reply
  1. Laura

   Am votat Boc in lista, dar dupa ce am citit comentariul, as fi de acord cu Bodu. Doar ca n-are vizibilitate. Inca nu e tarziu, dar nu vad ce i-ar convinge pe ceilalti sa-l sprijine.

   Reply
   1. Canadiana

    Retorica lui e pertinenta, tb sa mareasca volumul intensitatii. Marele lui atu este ca nu e perceput ca venind din clica mafioata. E proaspat, ca sa zic asa. Sper ca sta bine cu nucile.

    Reply
 9. Crisuadi Technoludiq

  Oricum „dreapta” nu trebuie sa aiba un candidat unic si nici nu va avea pentru ca nu este posibil . Deci , votul este viciat din start . Ce , „dreapta” este unita ca sa aiba un candidat unic sau se va uni vreodata ? ?Sau va cadea vreodata de acord in privinta candidatului unic ? ? Eu zic sa avem rabdare , sa vedem cum joaca in viitor americanii la noi in tara…

  Reply
  1. Barbu Mateescu

   Eu n-am înțeles niciodată chestia asta cu americanii. Vin americanii cu un candidat de-al lor, american? Fraudează americanii alegerile? Cum? Le pasă la 51% din votanți de ce zic americanii? Există măcar un român votant Ponta care să zică „aaaaaa, americanii sunt cu Icsulică, gata, votez altfel”? Ce fac americanii, exact, în afară de a se uita la situație și a zice: „OK, hai să ne stabilim rute de comunicare cu toți potențialii câștigători”? (faza cu F-16-le, ca să nu mai zic că și în 2004 și în 2009 americanii erau acoperiți oricine ar fi câștigat în turul doi sau credeau că sunt acoperiți).

   În mod serios, chiar sunt curios cum și ce pot face americanii la prezidențialele din România.

   Reply
   1. Nea

    Americanii pot influenţa într-un singur fel votul. Manifestând o susţinere pentru un candidat, ar mobiliza împotriva aceluia pe toţi cei cu resentimente antioccidentale, cam 60% din populaţie. Ar fi o strategie, să se lanseze zvonul că Ponta e omul americanilor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.