Adrian Năstase, condamnat pentru corupţie

În dosarul Trofeului calităţii, doi ani cu suspendare. Nu intră la mititica dar justiţia a decis, alb pe negru: Adrian Năstase este corupt.

UPDATE. Două televiziuni (TVR Info şi Antena 3) zic „cu executare.” Să vedem.

UDPATE 2. Da, este condamnat cu executare. Decizia finală va fi luată la recurs.

Facebook Comments

60 Comments Adrian Năstase, condamnat pentru corupţie

  1. Nea

    Băi, nu-mi vine să cred, achitarea era aşa aproape, era destul ca grefiera să scrie că adresa lui e în strada Pambucian în loc de Zambaccian.

    Şi culmea e că, într-un fel, ar fi avut dreptate.

    Reply
  2. Hongse

    Năstase a aruncat porumbelu'n luptă?

    Oricum, sugerez domnişoarei Elena Veliscu o altă linie de atac, mult mai productivă.

    "Băsescu nici măcar diktator nu-i în stare să fie. Dacă ar fi fost cât de cât priceput Năstase deja era la canal iar piaţa universitătii era sub tancuri. Jos cu el! Să punem unul care ştie!"

    Reply
  3. Bleen

    Deşi nu m-ar mira să-l văd la Rahova. Marian Iancu a luat vreo 10 ani cu executare, Marius Petcu, liderul de sindicat, a luat 7 ani cu executare. Doi primari de municipii, deasemenea, au luat cu executare. SOV e ca şi mîncat…. Deci se strînge laţul. D-aia au şi încercat vrăjeala cu protestele.

    Reply
  4. Bleen

    @Boghy

    Posibil să scape cu suspendare. Problema e că vorbim de aceeaşi instanţă. Recursul va fi judecat tot de ICCJ.

    Şi mai are un dosar, by the way.

    Reply
  5. Boghy

    Domnilor, e prea frumos sa fie adevarat. Nu va bucurati. Facem pariu ca la recurs il scot nevinovat si il achita ? Am observat asta in prea multe cazuri, unele mult mai simple ca al lui Bombonel.

    Reply
  6. Yeba

    @bleen, dă, domnule, sursa pamfletului, ca te ia ACTA!

    Si să-l mângâie pe cineva pe @Doru, să-i dea un suc, să fim solidari cu suferința omului.

    Reply
  7. Dragos

    ca curiozitate de cancan: Cristina Rotaru, judecatoarea care a cerut achitarea, este colega cu Bombonel la Facultatea de Drept.

    Reply
  8. Bleen

    ADRIAN NĂSTASE A FOST ŞI RĂMÂNE CEL MAI BUN PREMIER DIN ISTORIA POSTDECEMBRISTĂ A ROMÂNIEI !!

    AVIZ amatorilor ŞI ” amatorilor ” – NU MĂ VOI DEZICE NICIODATĂ DE OMUL CARE MI-A ÎNTINS MÂNA CÂND ERAM CĂZUTĂ DUPĂ LOVITURILE PRIMITE PE FEUDA PORTOCALIE CARAŞ-SEVERINO ! ŞI EU, O FURNICĂ SUNT O VICTIMĂ A MILIŢIEI POLITICE ! ADRIAN NĂSTASE NU VA FI SPURCAT ÎN VREUN FEL ÎN ” CASA ” MEA !! BLESTEMAT FIE băsesvu, Udrea, toţi mafioţii pedelichele au ba !

    p.s. zboară fără avertisment orice zmintit care scoate un sunet în plus!!!! Sunt destul de limpede, da ? Dobro !! Continuăm protestele !!!

    Reply
  9. DanCanada

    @Kabal: Da, e un bullshit. Toti se bucura EVZ, RL etc. Vad ca apare EXECUTARE cu litere mari peste tot. Praf in ochi, de fapt se pare ca tribunalul a fost sfatul batrinilor din Adincata-Berevoesti.

    Lumea vede executare si chiar crede 🙂

    E o executare conditionata…

    Reply
  10. kabal

    ce dracu de justitie e asta de nu se aplica pana la recurs ? pana la urma care e scopul primei sentinte daca oricum nu exista nicio consecinta pana la recurs?

    Stie cineva cere-i logica?

    Reply
  11. Mih

    Oriscum, AN are un morcov mare si gros, indesat si placut plasat pana la recurs… Astea cu dosar politic, executie, vai fundu' meu, sunt asa, de fitze sa nu se prinda coana Dana…

    Reply
  12. Never G

    Sentinta confirma ca si in justitie sunt oameni hotarati s-o rupa cu trecutul. Oameni care au trecut peste toate amenintarile si si-au facut treaba. Ar trebui aplaudati!

    Reply
  13. eugen

    .. la recurs nu sunt decat doua solutii.. se mentine sentinta.. se caseaza sentinta si se trimite dosarul la rejudecare.. la instanta de fond.. nu exista sa se inlocuiasca ..cu executare.. cu .. suspendare..

    Reply
  14. DanCanada

    Executare inseamna ca la momentul asta Bombo e in inchisoare, nu?

    Recurs inseamna "appeal", nu?

    In orice tara normala asta inseamna ca cel condamnat se zbate sa faca inca un proces, numai ca se "zbate" din inchisoare. Sper ca e la fel si in Romania…

    Reply
  15. Luminita

    Mediafax confirma faptul ca a fost condamnat cu executare dar si faptul ca urmeaza un recurs.

    Previzibil, sentinta actuala va fi casata si Bombo, care va fi in mod sigur la putere atunci va cere despagubiri de 1 milion de euro pentru imaginea sa sifonata (personal procurorului de caz, lui Daniel Morar, judecatorilor care l-au condamnat, lui Basescu si … Patriarhiei Romane).

    Waik up people

    Reply
  16. Dragos

    lantul de iubire Ponta-Nastase este rupt de vreo juma' de an, de cand pe blogul lui Bombo *uile adresate lui Ponta, si implicit lui Crin, sunt la liber, nemoderate, fara sa se interpuna Nastase "pavaza" in calea lor.

    Reply
  17. Bleen

    Turturică? Ce au cu el? Din cîte ştiam eu, în noiembrie-decembrie 2009 (pînă în 7) rupsese lanţurile dictaturii Băsescu şi picase în braţele "eliberatorilor" (după anunţarea rezultatului a zis că a fost din inerţie, că n-a vrut, că s-a împiedicat şi le-a rupt din greşeală).

    Reply
  18. Luminita

    Eu zic ca Lolek si Bolek se vor duce in mare taina sa dea niste acatiste la Sfantu’Anton de bucurie ca au scapat de un concurent redutabil, chestia cu interzicerea drepturilor cetatenesti de a fi ales este ghilotina curata.

    Reply
  19. DanCanada

    Nu, e doar rahat cu apa rece. Hotnews spune „Sentinta nu va fi pusa in executare in acest moment, ci doar daca recursul la Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte va mentine condamnarea lui Adrian Nastase.”
    Deci o treaba romaneasca. Chiar si daca „Inalta Curte” il condamna, mai sint organisme: Haga, Washington DC, Curtea Sistemului Solar, Inalta Curte Galactica…

    Reply
  20. doru

    marea petrecere va fi in 2014_2015cand se redeschid marile dosare de subminare.atunci alai de bocitoare ale pdl_ului.

    Reply
  21. Nemo

    una peste alta, e o zi mare.

    nu credeam ca e posibil, da’ uite ca e.

    macar atat.[ ‘zdam’, na ca am ajuns sa-ti numaram si ouale!!!].

    Reply
    1. Florina

      "Condamna pe inculpatul Nastase Adrian la 2 ani inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prev.de art. 64 lit.a, b, c C.pen. pentru savarsirea infractiunii prev.de art.13 din Legea nr.78/2000 cu aplic.art.41 al.2 C.pen." (sursa: minuta sentintei)

      Nota: Potrivit sentintei fostului premier Adrian Nastase i se vor intervice urmatoarele drepturi:
      a) dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice;
      b) dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat;
      c) dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii;

      Reply
  22. Luminita

    Leonidas, ar fi prea frumos sa fie adevarat, adicatelea sa nu caseze decizia si sa il scape doar cu suspendare. Chestia cu colegii care se spala cu voiosie unul pe altul pe spate nu tine (in brealsa judetzilor) eu cunosc o groaza de casari date in recurs ( evident tot la ICCJ) in plus factorul politic va fi hotarator, eu pariez ca in epoca „libertatilor si democratiei” useliste nimeni nu va misca in front, nici un judecator nu va indrazni sa atinga un lider atat de important nici cu o floare.
    O condamnare definitiva, chiar si cu suspendare va pune capat carierei politice a lui Bombo, pe care PSD-ul il antreneaza pe tusa pentru postul de presedinte, Antonescu este doar o paiata jalnica si proasta care si-a vandut partidul si sufletul unui sacal (PSD) care nu are consttinta, ca atare nici reflexul minimal al cuvantului dat.

    Reply
  23. leonidas

    Luminito, nu se va casa nimic. Poate atunci i se va da cu suspendare. Dar condamnarea ramane. E vorba de ICCJ. Adica tot acolo se judeca si recursul. Nu trece dosarul la alta instanta. Judecatorii care vor judeca recursul sunt colegi cu cei care au hatarat azi. Nu isi dau peste nas unul la altul. O sa vezi…

    Reply
    1. Florina

      Se rupe lanţul de iubire?

      Ponta:"Personal, sunt dezamagit de acest verdict. Cunosc dosarul si stiu cat de multe presiuni politice s-au facut in constructia sa. Sunt insa convins ca domnul Nastase va face recurs, si cu acest prilej isi va putea demonstra nevinovatia. Pana la un verdict definitiv, nu vreau sa comentez mai mult. Si cred ca nu este cazul ca noi, politicienii, sa comentam prea mult un verdict inainte ca el sa fie definitiv".

      Antonescu, acum cîteva zile: "Dacă avem o sentinţă care-l condamnă pe Adrian Năstase, pe Antonescu, pe Turturică, pe cine vreţi dvs, noi, fără excepţie, considerăm că în acel moment, până la un eventual recurs care să-l achite, omul respectiv trebuie să facă un pas, chiar mare, înapoi din prim-planul scenei politice"

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *