Am revenit la Blogary

După lupte seculare care au durat trei luni şi tot atîtea salarii din banii statului, iată-mă înapoi la Blogary. Le mulţumesc celor cu care am lucrat la Ministerul Muncii, ministrului Sebastian Lăzăroiu şi celorlalţi consilieri, Cristi Hriţuc, Cristina Baturi, Ioana Şanta, Cristina Vişenoiu, Georgiana Rentea şi Ioana Bădescu.

În zilele ce urmează se vor vedea şi caracterele tari, şi cei cu stomac făcut pentru politică. În ceea ce mă priveşte, îl susţin pe Sebastian Lăzăroiu mai mult chiar decît o făceam joia trecută sau azi după amiază. Jocul abia acum devine palpitant şi capătă consistenţă şi anvergură.

Vom mai vorbi şi despre calea pe care o va urma în continuare Blogary. Pînă mă pun la punct cu ultimele evoluţii publicistice de pe Blogary şi îmi pun ordine în gînduri, aştept ideile şi sugestiile voastre privind strategia pe care ar trebui s-o urmăm, toţi împreună.

UPDATE. În zilele ce urmează Consiliul Director al Asociaţiei Blogary se va întruni pentru a aproba adeziunile din primul val.

UPDATE 2. Profil foarte asemănător cu aderenţii Blogary:

click pe foto pentru rezoluţia maximă

UPDATE 3. Moartea domnului Lăzăroiu şi cîteva întrebări (Sorin Ioniţă – EVZ)

Facebook Comments

76 Comments Am revenit la Blogary

  1. Bleen

    @neelb

    M-ai confundat. Azi de dimineaţă nu am fost la minister fiindcă nu mai am de ce mă duce la minister. Contractul de muncă s-a încheiat pe 16 septembrie.

    Reply
  2. neelb

    erai foarte agitat dimineata cind mergeai la MM.parca asteptai sa-l vezi in flacari si multimea roind in jurul lui. vive la france

    Reply
  3. Mihai D. Popescu

    @bleen ABORDAREA ESTE CÂT SE POATE DE REZONABILĂ : "Cred însă în susţinerea anumitor candidaţi independenţi atît la locale cît şi la parlamentare. Şi, cine ştie, poate chiar în apariţia unui nou partid, dacă nu pînă în 2012 măcar pînă în 2014.

    Şi mai cred că şansele unei asemenea construcţii nu sînt chiar mici. Cînd pdl şi usl vor veni cu numele candidaţilor în toamna lui 2012 trebuie să fim pregătiţi, va fi mare depresie printre alegători."

    Reply
  4. andrei

    "bleen; september 20th, 2011 at 15:37

    @vocalis

    salariul mediu la stat e mai mare decît la privat. sîntem una dintre puţinele state din lume unde se întîmplă asta."

    Nu mi-as paria postul de viitor consilier prezidential pe veridicitatea acestei afirmatii.

    Si-apoi, trebuie stabilit si cum ii compari. Eu chiar mi-as dori ca un profesor de matematica angajat la stat, de exemplu, sa faca mai mult decit un vinzator la un butic privat. Mai la general, in lipsa unui sector economic creativ, de virf (daca nu e prea mult spus), sectorul privat roman foloseste cu precadere angajati fara pregatire profesionala speciala, ceea ce, in mod normal, trebuei sa se reflecte si in salarii relativ mici. "Intreprinzatorii" pe de alta parte, care au incasari mai consistente din activitatea privata, ocolesc pe cit posibil plata impozitului pe venit, la rindul lor nereflectindu-se (neaparat) in "media salariului din venitul privat".

    Doar un alt argument credibil, sper eu: chiar si in SUA angajatii federali cistiga mai mult decit cei din zona privata, daca e sa consideram "matching jobs". Gugaleste si-ai sa te convingi. Eu am incercat "average salary private federal" cu si fara "papadie si salata"-n coada.

    Reply
  5. Ion ionescu din copa

    Mirtzoaga din poveste se dadea de vreo doua trei ori peste cap si se facea murg inaripat imediat. La Lazaroiu as accepta un delay de trei zile. Cinci e cam mult.. Hmmm

    Reply
  6. Ion ionescu din copa

    Mai fratilor, ma tot uit de ceva vreme la miscarea de dreapta. Centru dreapta.de acord, trebuie sa se intimple, ceva. Lazaroiu mi se pare un om(singurul) care reuseste sa articuleze un discurs coerent, articulat(in sensul stiintei de a face ideile sa devina fapte). In rest vad entuziasm, mult entuziasm care poate ascunde si un pic de naivitate( in aceeasi logica a ultimei paranteze).

    Dar sincer ma ingrijoreaza absenta de cinci zile, de dupa demitere. Ori e un scenariu pr-istic si apare calare pe cal alb in direct la tvr cind nici nu te astepti, ori omul simte ca nu mai face fata presiunii asteptarilor noastre. Bleen e afoarte zgircit cu informatiile, vad. Ma astept sa stie mai mult. Baga macar un zvon, na!

    Reply
  7. vocalis

    Cred ca expresia lui Lazaroiu e absolut nefericita si in ton cu definitia pe care a dat-o el bogatilor.

    Oare ce intelege el prin ”salariu decent”? In fond, noul partid se bazeaza pe astfel de oameni, nu? Deci, cum ii defineste??

    Reply
  8. vocalis

    Hm, ”oameni care lucreaza la stat, au slujbe bune si salarii decente”? Cine-s aia? Directori de minister, consilieri, judecatori????

    Reply
  9. ciprian

    stie cineva ce s a intimplat cu csa?( comisia de supraveghere a asig?) de ce pdl ul si a schimbat optiunea?(cristian constantinescu-care pare un nume si l a ales pe un romeo necunoscut?)

    Reply
  10. Mobgirl

    Vreau sa fac o precizare pentru cititorii blogului:

    "Ineptiile din cele 5 puncte" ale lui Hancu si "pasarelele doctrinare", cum le catalogheaza estu, au castigat in secolul XX 9 premii Nobel pentru economie.

    Ideile astea sunt mai valoroase decat par la prima vedere si poate ca e cazul sa le explicam aplicat pe intelesul oamenilor, ca sa fie clar pentru cat mai multi ce inseamna dreapta si ce idei sustii atunci cand te declari de dreapta si cu ce argumente.

    Reply
  11. Marius Delaepicentru

    Bine ai revenit, Mirel!

    Dacă nu faceţi partid, măcar mimaţi că vreţi, şi atacaţi la ANSPDCP şi apoi în contencios administrativ (cu chemarea CCR la ordine) legea partidelor, pe două temeiuri:

    1) legea nu protejează datele cu caracter personal

    2) Legea partidelor îngrădeşte dreptul de asociere.

    Detalii la [search]:

    a) Legea partidelor (14/2003) pe masa Avocatului Poporului

    b) În atenţia Executivului şi a mafioţilor

    După ce terminaţi treaba asta, vă mai dau o problemă, pe care legea finanţării partidelor o ridică.

    Reply
  12. estu

    ciprian>tipul ala, Iulian Leca, e literalmente cretin. Cand ii vezi numele nu deschide articolul, nu are nici un sens, niciodata.

    Reply
  13. ender

    … şi să nu se prindă nimeni că sunt un oportunist, un autoritar lipsit de orice idealuri, cinic şi blazat, obsedat de control, vanitos, curvar, hoţ, mincinos, carierist, moluscă fără coloană, pupincurist, simultan şi de o dată şi de stânga şi de dreapta. utecist creşti-democrat de ziua a şaptea, libertarian monarhist socialist. n-am nici o idee proprie, nu am nici o competenţă dar vreau io, bă, să vă conduc pentru eternitate şi nu mai mult. da…

    fac io mamaz ded pipăl, bă, lu’ aiă care sunteţi împotrivă, ‘ra-ţi ai dracu de ‘telectuali cu tecstele voastre, cu bacu vostru, cu democraţia şi liberalismu’ vostru cu tot, cu blogurile voastre, că vă cumpăr şi vă fut pe toţi după care vă vând şi iar vă cumpăr că sunteţi ifetini, bă, doi la leu şi trei degeaba, după care vă mai fut o dată că vă place şi că staţi, bă, fomiştilor la coadă…. la madame blogary, o snow white, o curvă a americanilor"

    Reply
  14. ender

    welcome back. Aşa cum ai putut afla nu a fost nici pe aici, prin ograda madamei prea multa linişte. Piticii s-au răsculat şi vor să-şi-o pună cu una Albă ca Zăpada. Îl aşteaptă pe Harap Alb să lupte cu Bunicuţa Scufiţa Roşie. N-au stare. că nu ştiu ce-i noua mişcare. Corpuscul sau undă? Pardon, asociaţie sau partid? Blog ori cafenea? Cu mogul, ori rupti in cur? Acum că ai revenit poate ne luminezi şi tu încotro să apucăm. Se întâmplă lucruri de mirare. Am găsit în poartă la madama o foaie unde spune despre crezul şi rugăciunea bunului organizator, baronul local, judeţean şi de la centru.

    "scopul meu este sa mă menţin la putere de aceea obiectivele mele reale sunt realizarea mai degrabă a acelor proiecte care să-mi satisfacă camarila şi de unde să extrag atât susţinere politică cat şi beneficii personale de orice natură. în aceleaşi timp să dau impresia că aceste proiecte sunt în beneficiul comunităţii, da’ de fapt să-i fac dă bani pă fraeri. să revenim totuşi… a, şi să nu fiu prins, iar dacă sunt prins să nu recunosc nimic, să obstrucţionez şi să întârzii justiţia clamând că e o răzbunare politică, dacă sunt în opoziţie, sau să invoc necostituţionalitatea, dacă sunt la putere, trăgând de timp în aşteptarea prescrierii faptelor şi uitării electoratului. să dau impresia că sunt activ şi bun organizator, adică centru’ să ştie că obţin rezultate indiferent de costuri şi că n-are bătaie de cap cu mine, că i-os şerif la mine în ogradă, şi la mine pă tarla nu suflă unu’. da… apoi să pară că sunt tată de familie iubitor, bun creştin şi filantrop, viitorul de aur al politicii româneşti, de o valoare universală, aproape galactică ca realu’…

    Reply
  15. estu

    In Bucuresti Oparila va pierde in fata candidatului propus si sustinut de catre ACZ, fie ea partid, asociatie, ONG. Cred ca asta va fi primul scop al ACZ, cred ca va avea adeziunea aproape totala a celor ce se inhama la proiectul asta, indiferent de ce simpatii doctrinare au.

    Asta e opinia mea.

    Reply
  16. cornelius

    Daca e sa se faca partid, singura optiune realista pentru alegerile de peste un an este un partid LIBERAL, care sa traga tare pe transparenta, justitie si anticoruptie. S-ar aduna si centrifugatii PNL-ului…

    Reply
  17. tucu

    Si eu cred ca formula ""asociatie"" este de preferat unui partid deoarece are mai multa elasticitate . poate ingloba idei diferite si isi poate limita obiectivele la citeva cerinte concrete si mai ales usor de inteles.

    Nu numai atit -asociatia poate actiona pe probleme specifice fiecarui oras in care exista .

    Trebue profitat de faptul ca se va merge probabil pe votul uninominal , caz in care succesul nu mai este conditionat de o reusita la nivel national ci va conta enorm ce poate face asociatia la nivel local.

    Dificultatea enorma consta in organizam ,si armonizare in alegerea obiectivelor..

    Cred efectiv ca daca stabilim un numar rezonabil de obiective comune si renuntam la generalitati vom reusi.

    Eu nu cred in programe care sa vizeze in general reformarea tarii sau a clasei politice dar sunt convins ca putem gasi citeva puncte de mare interes cu care sa se inceapa reforma.

    Reply
  18. Bleen

    Udrea: "Orice partid parlamentar, inclusiv PP, poate intra în calculele formării unei coaliţii"

    Aştept reacţia virulentă a lui Sever Voinescu.

    Reply
  19. Bleen

    Eu sper într-o asociaţie care să aducă oamenii împreună, aşa cum a făcut şi blogul ăsta. Eu sper într-o cafenea, cîndva, şi o bibliotecă. În fiecare oraş mare sau mijlociu al României :). Ba chiar şi afară.

    Cred însă în susţinerea anumitor candidaţi independenţi atît la locale cît şi la parlamentare. Şi, cine ştie, poate chiar în apariţia unui nou partid, dacă nu pînă în 2012 măcar pînă în 2014.

    Şi mai cred că şansele unei asemenea construcţii nu sînt chiar mici. Cînd PDL şi USL vor veni cu numele candidaţilor în toamna lui 2012 trebuie să fim pregătiţi, va fi mare depresie printre alegători.

    Reply
  20. estu

    ideea lui IZ cu candidat independent la Bucuresti e foarte intersanta, am zis si eu ieri ceva asemanator.

    Cred ca asta ar putea avea sanse mult mai mari de succes, un partid e extrem de dificil de facut in timp asa scurt. Si exact cum spune si el ar fi o buna platforma de lansare.

    Ati putea sa va concentrati pe asta si uite, si alti ca mine ar adera cu placere la un astfel de proiect cu obiective bine delimitate si lipsite de pasarele doctrinare in faza asta.

    Ce faceti dupa aia, treaba voastra dar ptr castigarea Bucurestiului ati putea primi sprijin, inclusiv financiar de la multi oameni.

    PDL nu are si nici nu va avea candidat cu sanse in Bucuresti. Ati putea beneficia de fonduri din directia aia, ei ar fi fericiti sa nu iasa Oparila.

    Fiti pragmatici!

    E o buna oportunitate si va ajuta sa nu se disperseze entuziasmul si energiile in tot felul de discutii sterile in care romanasii sunt experti.

    Reply
  21. estu

    nedo>am zis mediu, nu am nici un motiv sa-l consider mai mult decat atat.

    Si apriori am dubii serioase si despre cei ce suporta ineptiile din cele 5 puncte ale lui Hancu, de pilda. Dar si cu ei pot discuta.

    Cu nebunii din USL insa, nu pot.

    Reply
  22. estu

    nedormitul>eu am cu cine votez, ti-am mai zis.

    Voi aveti probleme. Si am si eu tocmai ptr ca voi veti sta pe tusa si vor castiga jigodiile.

    Vreau sa conduca tara niste oameni inteligenti, nu dementii din USL.

    Astia de acum sunt medii, din pct meu de vedere, dar nu ma simt amenintat de ei.

    Retorica majoritatii pseudointelectualilor de la noi e insa ca lasa ca le aratam noi, ca nu ne-au dat perfectiunea si atunci o sa alegem niste nenorociti, sa moara si capra vecinului.

    Astia ca Rosu insa nu pricep nimic, de 20 de ani aceeasi placa stupida.

    La el statul trebuie sa-i dea, partidul sa-i dea, compania la care lucreaza sa-i dea samd.

    Ce dracu e ala stat, partid, companie, nu tot cu oameni sunt facute toate?

    Pai daca stai deoparte ca te crezi superior pai de ce sa te miri cand doar prostii se baga in fata?

    De aia va indemn, faceti-va naibii un partid care sa va reprezinte, mi s-a acrit de cate lamentari se aud si vad foarte bine unde duce mentalitatea asta paguboasa.

    Reply
  23. Huitzilopochtli

    Uite d-aia-mi place mie de Bleen. Ca invata repede. Dupa ce a futut toti bugetarii en masse in ultima postare de pe Blogary acum in 22 a gasit, stati sa vedem exact cum zice: "câteva sute de mii de bugetari care muncesc pe bune şi pe bani puţini". 😀

    Reply
  24. para

    Concret, va fi o asociaţie.

    Ca să fie partid, legea cere 25000 de semnături, nu mai puţin de 700 într-un judeţ, minim 18 judeţe. Restul e birocraţie.

    Eu cred că pot aduce nişte semnături. Ies la TV pe plan local, explic ce vrem şi strîng semnăturile. Dar trebuie să ştim ce vrem, ce vreţi.

    Reply
  25. Rosu

    @bleen:

    Avem de lucru cu totii… Speram ca va fi mai putin complicat, ca usor sigur nu este 🙂 Se pare ca va fi si greu si complicat. Nu-i bai, ca "nasc oameni si la tara Moldovei" 🙂

    Problema fundamentala este ca aceia dintre noi care ne regasim in gand si fapta sa intelegem in ce directie se indreapta acesti potentiali lideri ai miscarii spre dreapta. Lazaroiu ar face bine ca SI de acum inainte sa fie "guraliv" si pro-activ, pentru ca noi toti sa putem urmari "evolutia".

    Chestiunea cu invartelile politice nu o pricep foarte bine, recunosc. As vrea sa fie mai clara, poate vom intelege mai mult in curand – sper!

    PDL mi se pare ca are o inertie teribila. Eu inteleg ca un partid are nevoie de coeziune, de disciplina, dar disciplina inseamna sustinerea deciziilor luate, nu adeziunea oarba.

    @pedelisti care (poate) citesc acest blog: generatia mea v-a sprijinit, dragilor, in speranta ca Romania poate deveni o tara normala la cap si la suflet. Daca voi aruncati margaritarele noastre porcilor va mancam cu fulgi cu tot. PDL nu este prin el insusi vreo mare realizare. Va reamintesc timpurile lui Roman, cu social-democratia lui si cu procentele respective?

    Ia vedeti ca "Moldova" nu-i a voastra, ci a urmasilor nostri! Va bateti joc de mandatul pe care l-ati primit – ciuciu voturi, ne-am inteles?

    Reply
  26. nedormitul

    @estu

    la fel de bine putem spune să-ţi faci tu un partid asa cum îţi doreşti, să nu aştepţi de la alţii (acest alţii e atît de vag definit…).

    crede-mă, m-am plictisit de retorica imperativă a noului partid. cine vrea să îşi facă partid, să se implice în el. aici funcţionează o retorică de tip "să facem".

    dar nu uita, mihai neamţu, ivan zubeldian şi alexandru hâncu au pus în ultimele postări nişte probleme care trebuie rezolvate sau asimilate. e vorba de entuziasm, de organizare şi de programul partidului. cei care fac partidul trebuie să aibă entuziasmul de a o face, capacitatea de a se organiza şi un scop comun, altul decît "să nu vină ceilalţi". şi toate astea în doze bine proporţionate.

    şi este foarte greu. am mai vorbit de bani, de sucursale, mirel a vorbit de un număr de oameni care să conteze. dar lucrul care ar trebui să vă pună pe gînduri pe cei care solicitaţi imperativ alt partid este faptul că însuşi cel de la care aşteptaţi să vă fie lider tace. cred că discuţiile s-au concentrat, mai ales în comentarii, prea mult pe identitatea liderului şi prea puţin pe nişte planuri concrete.

    Reply
  27. estu

    IZ>Acuma Basescu e de vina. Tot timpul altii sunt de vina daca nu gandesc exact cum gandim noi, nu vrem sa intelegem ca sunt si alte abordari si explicatii, la fel de plauzibile ca si ale noastre.

    Ma rog.

    Lasati dracului PDLul, faceti-va voi un partid asa cum va doriti, ce tot asteptati de la altii? Astia sunt oamenii, cu astia defilam. Daca vroiati schimbare in partidele existente pai trebuia aderat la ele in numar mare, nu cate unul de samanta si dupa aia sa te miri ca nu e bine primit.

    20 de ani intelectualitatea romaneasca a facut pe desteapta asteptand sa i se dea super conducatori cand nimeni nu se implica, ca era sub demnitatea lor.De unde conducatorii aia?

    Pana la urma ai o clasa politica asa cum ti-o construiesti.

    Acum faceti ACZ sau cum s-o numi , cu ce doctrina vreti voi si sa vedem ce sunteti in stare.

    Eu unul sper sa reusiti.

    Reply
  28. Nea

    Vorba lui Decebal, să nu me pomenim în loc de ACZ cu Frumoasa din pădurea adormită, că atunci mai aşteptăm vreo sută de ani pe prinţ să ne trezească. Şi Duda o să fie bătrân atunci.

    Reply
  29. Dragos

    @daniel (02:14) "pe cand “omul potrivit la locul potrivit” ?!"

    competentul Iliescu pe care l-ati votat de 3 ori cu toate neamurile dvs. era “omul potrivit la locul potrivit” ?

    Reply
  30. daniel

    Intrebare (zic eu, de bun simt) : daca tot se pune problema competentei, n-ar fi cazul ca unul de se vrea conducator in domeniu sa aiba si ceva cunostinte din el ?!

    Sa dam niste exemple : Funeriu – nici o ora de didactica; Igas (abstractie privitor la promovarea bac-ului, n-am fost colegi, nu ma pronunt !) – cu limbajul de lemn din epoca de trista amintire (pentru cei mai in varsta, ca cei tineri n-o stiu decat din carti, internet si barfa de la parinti); noua doamna ministru – pot sa pun pariu ca habar n-are cu ce se mananca domeniu – inginer geofizician, stiu, inginerii se pricep la toate, dar in cazul asta ce nevoie mai e de medici, contabili, avocati ?!

    Trecand peste mistocareala cu ACZ, ma produc si eu cu o intrebare : cam cum crede noua formatiune in curs ca rezolva treaba asta ?! Adica, daca tot e sef, macar sa fie si bun pe domeniul ala !?

    (PS : N-o puneti cu "are consilieri", ca tocmai acolo e premisa incompetentei; nu e cazul nici de aia cu "nimeni nu se pricepe la toate" – eu intreb doar, asa, degeaba – pe cine ar putea interesa opinia mea ?! – pe cand "omul potrivit la locul potrivit" ?! Ca nici ACZ n-a pornit cu dreptul (metaforic vorbind, nu e vorba de obieciul romanesc) in treaba asta, cu tot respectul pentru seful intelectual al miscarii ?!

    Reply
  31. oglinda-oglinjoara

    mai trebuia lăsat articolul lui Hîncu să focalizeze atenţia: era un articol gras pentru discuţii

    de la doctrină se începe

    de la principii

    restul sunt detalii

    Reply
  32. Bleen

    PC şi Felix au cam fost daţi afară din USL. Ceea ce înseamnă că USL-ul nu mai poate fi atacat pe motiv de turnător şi securist şi antipatic şi mogul.

    Reply
  33. decebal

    he,he, cred ca pina va hotariti voi ce o sa faceti ALBA CA ZAPADA,se va naste direct SCUFITA ROSIE si o inghide nenea lupul, voi va ginditi si timpul trece in defavoare atarii si al romanilor,spor la gindit si mult curaj la HAI LA LUPTA CEA MARE,BAFTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    Reply
  34. Mobgirl

    @nemo

    Nu sunt stangista, chiar deloc. Nu-mi dau seama care postare de-a mea te-a facut sa crezi asta, dar daca ai vreuna in minte, te rog sa-mi spui, ca sa reformulez si sa ma fac mai bine inteleasa.

    Reply
  35. Yeba

    Eu interpretez asa: "Nu puteti avea pretentia la parlamentari să vă susțină măsurile atâta timp cât vă permiteți să dați lecții"…atât sunt de irecuperabil de proști și de fuduli.

    Da, din perspectiva asta are dreptate, Lăză a riscat.

    Parcă susțineau măsuri pe care le lua Lăză acasă, să-i fie numai lui bine, să mănâncă și gura lu cuiele alea o pâine…

    @nemo, pt când mai vii: pe măr (inclusiv soiul) am scos eu brevet pe BlogaryOsim.

    Riscăm să ne pierdem în detalii doctrinare, cum s-ar zice. Ce, crezi că propune cineva Lege de privatizat sist medical de la 1 Răpciune? Ce spune dl Hâncu este direcția pe care o susține, idem cu celelalte direcții, chestia asta cu jumătate tu, jumătate eu nu cred că duce undeva nici dpdv marketing. Că treptat, că se prevăd excepții, e altceva.

    Reply
  36. val_one

    if you meet the Budha on the road, kill him!

    iniţiatic, evident, să nu se înţeleagă mai ştiu eu ce… 🙂

    Bleen, bun venit înapoi, avem treabă! 🙂

    Reply
  37. nemo

    aa, am uitat sa spun: cat era "doar un blog", ne dadeam cu toti in barci cu glumitze cu si despre "dictatoriii", samd. daca se vrea "think tank", e vorba de democratzaie, da? :mrgreen:

    Reply
  38. nemo

    -pai cre'ca "unitate" e cuvantul pt moment 🙂

    -pe urma, platforma de discutii in sensul propus de IZ la postarea precedenta(am incercat si eu adineaori sa trimit niste bani prin paypal, dar s-au porcit, acum vor cont bancar, nu mai accepta credit-cardul; ma rog, am trimis si ala pt validare, mai dureaza fo 2-3 zile 🙂 )

    -blogary trebuie sa devina un think tankuletz pt ACZ sau cum s-o numi. fara un partid la orizont, nu vad sensul ACZ. inca un ONG.., ete fleosc..

    si neaparat pt potentialul partid sa fie simbol marul 😀

    -sunt necesare discutiile astea "la firul ierbii" pt a decide care ar fi "programul" unei astfel de miscari. acolo s-ar armoniza viziuni "ultra-dreapta" gen Hancu, cu din astia mai stangisti, gen mobgirl sau lucid(doar exemple la intamplare..).

    consecinta ar trebui sa fie "niste scopuri reale", pragmatice. nu privatizarea medicinei peste noapte, ci introducerea co-platii la urgenta, de exemplu. nu invatamant privat peste noapte, ci apararea inceputului de reforma a lui Funeriu.

    -JUSTITIA!!

    -apararea a tot ceea ce-a facut bun Basescu, pt ca de fapt asta e problema: e nevoie de cativa ani de consolidare a acestor reforme, altfel se duce naibii totul, va fi un fel de Grecie si mai nasoala cu uslamistii in guvern DIN 2012 😀

    *ca veni vorba de Base, e f buna delimitarea asta. asa, vom putea critica la Base fara frica :mrgreen: asa cum sugera si FC acum vreo 2 pagini in urma. pt ca Base nu e perfect, ce-i drept e perfectibil ;).

    **my 2 cents for now. mai trec peste vreo saptamana, sa vad daca se misca ceva sa nu 😀

    Reply
  39. Bleen

    @sare'n ochi

    Ai răbdare cîteva zile, te rog. Oricum, dincolo de chestiile astea, mai puţin importante, e foarte important să stăm drepţi, cu picioarele bine înfipte în pămînt. Dacă era floare la ureche, o simplă formalitate, mă plictiseam, aşa însă, începe să-mi placă.

    @dan masca
    http://www.blogary.ro/implica-te/

    Reply
  40. Dan Masca

    Te rog trimite-mi contul iban pentru donatie catre asociatia Blogary.

    Pe ei , pe stinga lor 😉

    Da, orice proiect inceput si dus la capat este un proiect politic. Daca este capatul o politica de dreapta cu atit mai bine.

    Si sa nu uitam : pe ei, pe stinga lor 😉

    Reply
  41. Sare'n Ochi

    HotNews sustine ca presedintele Traian Basescu a lasat sa se inteleaga ca este de acord cu demiterea fostului sau consilier, Sebastian Lazaroiu, din functia de ministru al Muncii, recomandand oricarui ministru care doreste sa critice partidul care il sustine sa se abtina pana pleaca din Guvern. “As recomanda oricui ii da prin cap intre cei din guvern sa-si atace partidul care il sustine sa se abtina pana pleaca din guvern”, “Nu puteti avea pretentia la parlamentari sa va sustina masurile atata timp cat va permiteti sa dati lectii, atat timp cat aveti si un background subtire in raport cu partidul pe care il criticati” si “Tineti-va criticile pentru opozitie” – ar fi declarat TB.

    Dincolo de orice scenariu as fi doritor sa aflu adevarul cu privirea la demiterea lui Lazaroiu: victoria politicienilor actuali (indiferent de partid) asupra legii asistentei sociale, victimizare in vederea nasterii Albei ca Zapada, concediere pentru acceptarea colaborarii cu Dinu Patriciu?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *