Votaţi-ne cu încredere la următorul sondaj!

Un fel de alegeri primare pe bază de sondaj. Casa de sondare cine o alege, apropo? Ce te faci dacă repondentul e penelist iar operatorul şi şeful operatorului sînt pesedişti?

Facebook Comments

32 Comments Votaţi-ne cu încredere la următorul sondaj!

 1. tibi

  Indraznesc si eu sa vin cu niste idei in spiritul ideii " Trebuie să punem presiune pe ceilalţi, pe actuala clasă politică."

  Coruptia generalizata si imoralitatea crunta a fruntasilor politici si a conducatorilor unitatilor de stat este cauza. Solutia este impunerea treptata de conducatori onesti in fruntea unitatilor de stat.Ocazia proxima pentru a demara un proces de identificare si impunere treptata de conducatori onesti o reprezinta localele din 2012.

  Eu as avea convingerea ca un candidat credibil la o functie de primar sau de presedinte de CJ este o persoana onesta daca ar asuma public ca daca va fi ales va respecta urmatoarele idei:

  1). -va posta zilnic si detailat pe site-ul institutiei absolut toate cheltuielile zilei precedente ( atat cu toate achizitile de materiale,servicii si investitii cat si toate cheltuielile cu personalul)

  2).-in cazul in care institutia a pierdut irevocabil un proces va face in max. doua luni toate demersurile pentru recuperarea tuturor prejudiciilor de la toti cei vinovati

  3).-va demisiona daca nu materializeaza cele doua idei de mai sus

  Aceste idei nu contravin legislatiei si materializarea lor nu necesita cheltuieli.Aceste idei sunt si puternic populiste ( in sens corect) si asumarea publica si intens mediatizata a lor de catre un candidat ar trezi interesul,simpatia si sprijinul atat al cetatenilor dezamagiti, nehotariti cat si a celor indiferenti. Materializarea lor ar fi un puternic exemplu despre un alt mod de a castiga alegerile si despre un alt mod de a face politica si administratie.Poate ca treptat un intreg partid ar asuma public aceste idei si ar candida cu angajamentul ca daca ajunge la putere va nominaliza conducatori in fruntea unitatilor de stat care sa materializeze aceste idei.

  Eu sunt hotarat sa trimit sute de emailuri la sute de candidati la functii de primari in municipii si la candidati de presedinti de CJ-e in care sa le prezint aceste idei si sa le propun sa le asume public.

  Desigur ca daca aceste idei ar fi propuse in numele unui grup organizat in acest scop ar putea avea efecte sensibil crescute.Desigur ca as dori constituirea unui astfel de grup care sa faca presiuni inca de acum asupra posibilor candidati la functii de primari si de presedinti de CJ sa analizeze aceste idei si sa le asume public.

  Reply
 2. Adrian R.

  Iliescu si clica lui sint si criminali (la propriu: revolutia, mineriadele) si "criminali" (la figurat: constitutia, legislatia, privatizarile, coruptia s.a.m.d., adica felul in care au condus tara incepind cu 1990 ).

  Punctual "criminalii" care l-au demis pe Lazaroiu sint din gasca PDL si nu cred ca merita iertati sau menajati, numai pentru a respecta sloganul "futem PSD-isti".

  Reply
 3. Adrian R.

  Adica l-ai injurat pe sinucigasul din gara si nu-i injuri pe criminalii care v-au luat obiectul muncii ? Ca sa nu mai vorbim de "crimele" trecute, prezente si viitoare, facute in timpul guvernarii.

  Mai ales daca luam drept bune declaratiile presedintelui Basescu din aceasta seara la TVR ca n-are nici un amestec in numirea si demiterea lui Lazaroiu.

  Reply
 4. poweraxxel

  Preşedintele Traian Băsescu este invitat, miercuri, la TVR, la o Ediţie specială moderată de Ramona Avramescu. Pe agenda discuţiei figurează detaliile recentei vizite în SUA şi ale Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI.

  Alte teme abordate: aderarea României la spaţiul Schengen, înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene şi alte subiecte la ordinea zilei.

  Reply
 5. Adrian R.

  "Aveţi răbdare să-mi iau şi eu nota de lichidare de la minister, să-mi trag puţin sufletul."

  Adica pina nu esti liber si pe hirtie n-ai voie sa-i injuri pe cei care te-au lasat fara piine ??? Si in plus, in 3 luni, a scos Lazaroiu untul din tine, incit ai nevoie de o lunga perioada de refacere ?

  Tara arde si Bleen se odihneste …, iar Lazaroiu se ascunde sub fustele unei AcZ pe care toata lumea vrea sa o vada in carne si oase si nu i se arata nici macar o poza din faza de embrion. Cam nasol pentru publicul telespectator: se vor relua tropaiturile si huiduielile (daca nici acum, atunci cind ?, daca nu Lazaroiu, atunci cine ? etc.).

  Reply
 6. Bleen

  @daniel

  Blogul e doar unul dintre instrumentele Asociaţiei Blogary. Asociaţia nu trăieşte pe blog. Net-ul e doar unul din mediile în care se manifestă Blogary.

  Aveţi răbdare să-mi iau şi eu nota de lichidare de la minister, să-mi trag puţin sufletul.

  Avem mai multe posibilităţi dar fără o iniţiativă legislativă sau susţinerea unor candidaţi nu cred că are rost să ne mai obosim.

  Rămîne să vedem concret cum vom face asta. Poate că pentru o iniţiativă legislativă e prea puţin timp avînd în vedere că la anul avem ale…. ăăăă… ba dimpotrivă, uite, că se tot apropie campania electorală, o iniţiativă legislativă populară ar fi binevenită.

  Nu sîntem academici (deşi avem printre noi şi oameni care şi-au citit minţile şi tinereţile prin biblioteci), nu sîntem neutri, nu sîntem watchdog, nu strîngem hîrtii pe jos şi nici nu suflăm în cianura altora, deci nu ne rămîne de făcut decît să ne ocupăm de politică pă directelea, cu iniţiative legislative şi candidaţi. Cu oameni. Cu idei, cu oameni, cu mase. Trebuie să punem presiune pe ceilalţi, pe actuala clasă politică.

  Reply
 7. Mobgirl

  Un dus rece pentru cei care mai spera in socialism si statul social care iti da pensie, ajutor de somaj, salariu minim garantat, iti plateste educatia si cheltuielile medicale gasiti pe capitalismpepaine.ro

  Citez fragmente dintr-un articol din 9 august:

  Pana la prânz, Bursa din București scăzuse cu peste 11% – cea mai mare scădere din Europa. Căderi au fost pe toate bursele europene, iar panica s-a întins si in Asia. Prețul aurului a bătut orice record: 1727 dolari uncia.

  Toți se bat sa-si bage banii in aur. Afacerile sunt abandonate. Iar fără afaceri, adio taxe! Fără taxe, adio pensii, adio salarii de bugetari, adio medicamente compensate, adio ajutoare sociale. Adio stat social.

  De ce nu mai au oamenii de afaceri încredere sa facă afaceri?

  Pentru ca statul își bate joc de ei. Pentru ca ii împinge la faliment cu taxele. Pentru ca un muncitor puturos si incompetent este mai protejat de stat decât o firma. Deși firmele produc bani si locuri de munca, iar muncitorii le consuma.

  Iar asta se întâmpla nu numai in România, ci in toata Uniunea Europeana – o organizație socialista rupta de realitate.

  Reply
 8. daniel

  k. revin.

  gand la gand cu bucurie

  vad ca e confuzie.

  chiar cum defineste , redactiunea actiunea.

  sa scriem articole cu principii si speranta ca mesajul va trece at large si lumea vine la noi?

  si in 2012 pe baza discutiilor de pe blog, pe care tot noi le auzim, lumea va vota/sprijini cei nominalizati de asociatie?

  ritmul de crestere a miscarii e prea mare? sa lasam sa se sedimenteze ideile de actiune, sa dam timp celor mai aproape de actul decizional.

  atunci sa ne calmam, sa punem de un calendar. sau macar sa stim de un existenta lui, daca exista.

  in vid nu se naste nimic.

  Reply
 9. eugen

  … nu_ singurul..si oajdea semneaza condica la a3.. dar… majoritatea firar al dracului.. ati vazut azi.. desi ieri lea atras atentia traian, tot nu erau suficienti la ora 10.. asa ca.. astia_i avem, cu astia defilam..

  Reply
 10. daniel

  Avem nevoie de materiale publicitare.

  Sunt solutii. Free. Si preturi f.reduse.

  Ideea e ca daca ne strangem 30-40(ofera cantitati limitate gratos) si fiecare deschide si utilizeaza o promotie la *carti de vizita, pliante, banere, pix, cani..brelocuri whatever etc de la sursa pe care sunt bucuros sa va o transmit pe privat dupa ce ne vom cunoaste evident, IZ s-ar putea sa facem o diferenta.

  Dar trebuie logourile grafice, mesajele adoptate. Si la chestia asta, eu as functiona un pic mai democratic. Propuneri voturi *online pe o platforma surveymonkey de exemplu cu password. As trece si peste chestiunea asta, daca tot e mancatoare de timp si energie. Doar sa se vada ceva miscare.

  Reply
 11. daniel

  Oamenii şi ideile care mi-au reţinut atenţia personal- ultimele zile pe blogary.

  1. @IZ persistent, pragmatic, clar în mesaj. Motivat de asemeni.Are două idei f.interesante.

  -crearea unui cont basecamp.

  -posibila susţinere a unui candidat la Primăria Bucureşti (independent ori ba).

  2.@spartakus

  -decredibilizarea de acum a imaginii politice a dlui Oprescu(articole in blogosfera, presa scrisa, tv) candidatul USL, pe baza muniţiei furnizată chiar de acţiunilor dânsului.

  Independenta lui e de carton(omul lui Iliescu), calitatile manageriale reduse(cost inchiriere primarie, contracte atribuite), unele aspecte ale vieţii profesionale(autoritatea medicală din care vrea să creeze voturi în beneficiul politicii) sunt legate de fraudă intelectuală(articole inventate)

  -sesisează oportunitatea acţiunilor

  3.@nemo necesitatea de democratizare a platformei. versus redactie. dle, nu prea acceptăm noutăţile cu pipeta. e un vid organizatoric în privinţa direcţiei. e ca şi un ocean unde peştii (aderenţii sunt acolo) dar împrăştiaţi peste tot în loc să circule în banc.

  Abordarea unei probleme se face pe trei direcţii.

  1.Strategic. De bine de rău e acolo, pe viitor (ACZ, Noua Republică, Dreapta)..e acolo.

  2.Operaţional. Logistica e redusă, deocamdată. structuri reduse, complexitate redusă. câţiva oameni.secret. foarte puţini cu acces pe la televizor, un blog, bani(asta numai câţiva ştiu). Ca şi sugestie, uitaţi-vă la campania lui Obama. Şi-au stabilit, obiective pe donaţii, au pus un contor . Puneţi două contoare pe blogary cu nr de aderenţi, bani încasaţi. Ştiu că pot dezamăgi şi e mai uşor să pretinzi un balon umflat, dar realitatea e realitate. Aia cu aderarea cu subsemnatul, domiciliat în etc personal am găsit-o o abordare care descurajează.

  3.Tactic Mici activităţi. Câteva articole. Câteva interviuri pe la TV, un copy paste de pe linkuri. Cam tot aceiaşi oameni care muncesc şi care merită respectul.

  Dar ne limităm la

  Reply
 12. Spartakus

  Bleen, poate ca nu e cazul sa scoateti pliante din tiparnita, dar te-ai gandit ca o imagine, o fraza, o sintagma reusita (vezi aia cu ardeiul lui Basescu) fac mai mult de o mie de discursuri si ar putea atrage multi oameni, chiar si dintre nehotarati? Nu uitati un lucru: pana sa-si gaseasca un sponsor generos (si, eventual, barbos :D), Miscarea nu va putea opune micilor, fasolei, galetilor si tuicii lor decat inteligenta, spontaneitatea si umorul membrilor ei. Sunt convins ca, la cati oameni inteligenti intra aici, vom gasi o multime de idei faine si memorabile, care sa captiveze. De aceea, cred ca un brain-storming pe tema asta, dar facut face to face, nu virtual, n-ar fi o idee tocmai rea.

  Reply
 13. Nea

  În toţi anii de şcoală am avut vreo 6 profesori de istorie, în total, de la minunaţi la penibili.

  Mulţumesc lui Dumnezeu că niciunul nu a fost de teapa lui Antonescu.

  Reply
 14. Bleen

  @adi

  Ai greşit adresa. Nu facem nici pliante, nu sîntem nici PDL. De ce nu te duci tu şi întrebi la PDL cine va candida în 2012 şi după ce afli de ce nu le dai şi nişte idei de pliante?

  Reply
 15. poweraxxel

  Poate ca PDL-istii ar trebui sa propuna si ei lui Oprescu sa il sprijine in alegeri. Sa le iasa pe nas bucurestenilor alegerea … Oprescu unic candidat sprijinit de USL si de PDL. Sa vezi ras …

  Reply
 16. Adi

  Daca tu stai sa analizezi pliantele adversarilor in loc sa ai idei pentru pliante inseamna ca n-avem nicio sansa in 2012. Vom pierde alegerile big time in Bucuresti.

  PS. Daca Negoita nu mai candideaza in 2012 asa cum a anuntat, tocmai ai pus o fotografie cu noul primar de sector. Felicitari.

  PS2. Care e propunerea PDL in locul lui Negoita?

  Reply
 17. ciprian

  nu l invita pt carisma…ci pt ca e un fost sef de stat.;care are o virsta respectabila..si il invita pnl ul.;din aceasta cauza psd e deacord si din aceasta cauza pdl e impotriva..idioata ideea asta ca daca vine de la concurenta e toxica si trebuie respinsa

  Reply
 18. Turnofftheglory

  Mie nu. Parca sunt un partid intr-o republica. Nu sunt parditul monarhist si nu au obiectiv diverse altete mai mul sau mai putin regale. In plus Mihai e un vorbitor mediocru cu aceiasi carisma ca o cana de ceai.

  Apoi sa fim seriosi, Mihai va fi agentul electoral USL pentru bruma aia de simpatizanti ai monarhiei de vreo 5%. Paleologu greseste.

  Reply
 19. ciprian

  imi place din ce in ce mai mult paleologu:

  "Paleologu, catre PDL: Sa-l invitam pe regele Mihai! E o chestiune de obraz

  "

  Reply
 20. Adrian R.

  Precizare: acest fluturas a fost distribuit recent in cutii de scrisori din sectorul 3 (eu l-am primit zilele trecute). N-am inteles insa cum va fi aplicata recomandarea PNL.

  Reply
 21. ciprian

  exceptional…il impaca ei cumva pe felix…poate lasa pnl ul postul la consiliu jud iasi..;si uite asa isi gaseste si ciuhodaru coledzi

  Reply
 22. nedormitul

  eu nu știu ce o să facă băieții fără antene. parcă un singur trust nu ajunge. și nu m-ar mira să pună felix tunurile pe ei.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *