Basescu: ”Sustinerea mea pentru PMP nu reprezinta comportamentul normal al unui presedinte.”

Băsescu:

Elena Udrea a tras PMP în sus, nu eu. Susținerea mea publică nu i-a ajutat. Udrea a organizat lucrurile acolo. Susținerea mea pentru PMP nu spun că reprezintă comportamentul tipic al unui președinte. În fața pericolului PSD este legitim ca eu ca președinte să încerc să unesc dreapta împotriva PSD.

Aici Băsescu nu are dreptate. Și știe foarte bine. Implicarea sa nu folosește unificării dreptei. Implicarea sa crește PSD-ul și pe Ponta, mobilizează electoratul USL împotriva lui Băsescu și a dreptei. Cu cît Băsescu e mai implicat în politica de partid cu atît PSD și Ponta cresc mai mult.

Prin implicare Băsescu îl ajută pe Ponta să cîștige prezidențialele și pe Elena Udrea să preia șefia opoziției. Și știe foarte bine asta. Miza lui nu e unificarea dreptei, ci susținerea Elenei Udrea.

Facebook Comments

10 Comments Basescu: ”Sustinerea mea pentru PMP nu reprezinta comportamentul normal al unui presedinte.”

 1. Canadiana

  Da, asa e. trebuia ca Basescu sa lase balamucul sa decurga cum vrea balamucul. Miza lui este emotiva chiar si fara Udrea, si este o mare greseala si cu, si fara Udrea sa actionezi politic manat de umori. Daca eunucii din dreapta ne lasa de izbeliste, apai Basescu + Udrea ne baga-n gard pe o perioada lunga-lunga-lunga de timp. Eu una, nu vad iesire din asta. Poate doar daca se crapa ceru-n doua si vine razboiul, se instaureaza stare de urgenta si scapam de prezidentiale in noiembrie 2014. Neeeh, visez.

  Reply
 2. Beavix

  După lehamitea generată de susținerea asta intensă pentru Elena Udrea mi-am dat seama că, realist vorbind, Băsescu nu avea de unde să scoată un om mai potrivit pentru bătaia cu Ponta, Antonescu, PSD și ceilalți. De ce, pe scurt: politica românească este o arenă în care se bat niște golănași tupeiști și guralivi. Ei bine Udrea e singurul politician apropiat de Băsescu, care are stomacul și coaiele necesare intrării în această luptă. Altul nu există. Ne place sau nu ne place, asta e.

  Cât despre principii, intelectuali și alte finețuri: alea-s pentru alte vremuri, alți alegători și, probabil, altă țară.

  Reply
  1. Bleen

   Vorbind strict din punctul de vedere al șanselor, dacă facem abstracție de identitatea interlopă dintre Ponta și Udrea, scoaterea lui Udrea în față e garanția lui Ponta că va fi președinte. Implicarea lui Băsescu și susținerea sa pentru PMP și Udrea e biletul prezidențial pentru Ponta. Cu cît Băsescu și Udrea sînt mai vizibili și vocali, cu atît mai mulți votanți vor avea Ponta și PSD. Iar lehamitea îndepărtează electoratul dreptei. Pe e o parte iritarea marii majorități a electoratului, sastisită pînă dincolo de exasperare de Băsescu, Boc și Udrea, pe de altă parte lehamitea electoratului dreptei.

   Deci, realist vorbind, pragmatic vorbind, tactic și strategic vorbind, ceea ce face acum Băsescu e absolut catastrofal. Nu pentru el și familia lui. Pentru noi.

   Reply
   1. Beavix

    Problema e că „dreapta” asta de care tot vorbim aicea nu a reușit timp de zece ani să producă niciun candidat la președinție valabil. Nu e vina (exclusivă) a lui Băsescu, care acum joacă și el cu ce are. Și dacă Băsescu ar ieși acum la pensie, în toamnă tot Ponta ar câștiga.

    Reply
    1. Bleen

     Evident că nu e datoria lui Băsescu să găsească un prezidențiabil. Nici nu e normal. Dar spune-i lui asta. Genul ăsta de stabilire a urmașilor sună foarte bananier. Nu e normal ca Băsescu să găsească și să decidă un candidat. Dar asta nu-l oprește să încerce prin orice metode să-și impună candidatul preferat.

     Șansele ca Ponta să piardă prezidențiabilele sînt minime. Băsescu le face nule.

     Reply
     1. Bleen

      Să piardă prezidențialele. Să piardă prezidențiabilele nu prea, că nu pierde el avocata familiei așa repede.

      Reply
    2. Laura

     Exact, cine i-a oprit pe candidatii valabili sa iasa in fata? Mai ales ca
     in ultimul an au avut o gramada de ocazii sa atace guvernul. Nu mai stiu
     toate exemplele, dar tot pe aici am vazut ce mesaje penibile avea MRU(una dintre marile sperante ale dreptei)
     pe facebook cand contextul cerea altceva.

     Reply
     1. Bleen

      Da. Nu e vina lui Băsescu că ceilalți sînt vai de capul lor. Vina lui se oprește la ce face el și încercarea disperată de a o impune pe Udrea. Însă incapacitatea celorlalți de a se impune nu e vina lui Băsescu.

      Reply
    3. Canadiana

     Dreapta nu produce pentru dreapta nu are nici macar trei fraze coerente si relevante puse intr-o platforma-program. Ei merg pe sloganul „noi suntem ailalti, mai finuti si mai scoliti”.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *