Basescu catre Blaga: ”Daca nu vrei sa ne casatorim, dau divort.”

Băsescu, la DIGI24:

Eu l-am prevenit pe Vasile Blaga încă de la sfîrșitul anului trecut, l-am chemat la mine. I-am spus: ‘Vasile, mai bine ar fi sa te gîndești să faceți o fuziune cu PMP-ul ăsta încă neînregistrat.’ A spus: ‘Nu, discutăm după europarlamentare’. Foarte bine, Vasile. Du-ți crucea atunci și dă perspective partidului. Elena Udrea s-a dus de trei ori la el pe același subiect. A refuzat orice discuție cu privire la o fuziune între cele două partide.

Dacă înțelegem bine, Elena Udrea, membru PDL, îi propune lui Vasile Blaga, președinte PDL, fuziunea cu un partid neînregistrat? Dacă nu vrei să ne căsătorim, dau divorț. Așa sună propunerea Elenei Udrea și a lui Băsescu către Blaga. E complet ilogic. Elena Udrea îi propunea lui Blaga unirea deși erau uniți în același partid. Și astfel, cînd Blaga nu a acceptat să se unească cu Udrea, deși erau uniți deja, Udrea s-a despărțit de el. E absurd. Băsescu și Udrea i-au propus lui Blaga ca PDL să fuzioneze cu o aripă a PDL.

Băsescu s-a simțit trădat de Blaga și de aceea s-a despărțit de el. Dacă e așa, dacă Blaga și cei din jurul său sînt atît de răi, de ce Băsescu mai voia să se unească cu Blaga? Dacă îi despărțeau principiile, de ce Băsescu era dispus să calce în picioare principiile și să se unească cu Blaga?

Haideți să admitem că pentru unitatea dreptei trebuia făcut acest sacrificiu, acest compromis. Atunci de ce Băsescu a mai făcut PMP? De ce a mai rupt PDL, dacă tot voia unitate? Și de ce, în decembrie 2013, i-a propus fuziunea lui Blaga, în condițiile în care PMP încă nu era înregistrat? Nu era mai simplu să le spună pemepiștilor să se întoarcă în PDL? Nu era mai simplu să-i spună Elenei Udrea să nu plece din PDL? Ne rupem ca să ne unim? Dacă vrei unire și ai posibilitatea să oprești ruptura de ce totuși forțezi ruptura și în același timp propui unire? E ceva ilogic și absurd aici. Pe vremuri Băsescu mințea ceva mai plauzibil, cu un oarecare respect și considerație pentru inteligența celor mințiți. Îi mințea cu artă astfel încît să nu le jignească inteligența. Acum minte ilogic, ghiolbănește, absurd, aiuritor de implauzibil.

Care este justificarea fuziunii PDL cu o aripă a PDL? Ce i-au propus cu adevărat Băsescu și Udrea lui Blaga la sfîrșitul lui 2013? Cum s-ar fi numit partidul rezultat din fuziune? Cine ar fi fost președintele partidului?

I-a propus Băsescu lui Blaga fuziunea sau i-a cerut să-i cedeze locul Elenei Udrea?

Facebook Comments

4 Comments Basescu catre Blaga: ”Daca nu vrei sa ne casatorim, dau divort.”

 1. Cristian Militaru

  Basescu e precum jucatorul ala de fotbal care a facut minuni pe teren. Acum 10 ani. Dar acum se incapatineaza sa ramana in teren. Sau macar sa ramana antrenor si sa bage in teren doar jucatorii care il asculta orbeste.
  Fara sa isi dea seama ca doar amana inutil si dureros schimbarea de generatie si ca in final or sa fie mai multe infrangeri decat victorii. Cam cum faceau Gh. Popescu si Hagi prin 2000-2002.
  E drept ca nici tupeisti ca Mutu nu au aparut, ca sa sara la gatul „statuilor”.
  Asa ca defilam cu ce avem. Sau cu ce nu avem, de fapt. Dar se prefigureaza un vid care parca ar cere sa fie umplut repede.

  Reply
 2. SimonaM

  Dap. I-a cerut să-i cedeze locul lui Udrea. Și nemernicul n-a vrut să unească dreapta și să bată măr (MĂR, da?) PSD-ul.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.