Bugetul ICR, redus cu o treime la rectificarea bugetara

La rectificarea bugetară, guvernul a redus bugetul ICR pe 2012, de 43 de milioane de lei, cu 14,5 milioane de lei. Astfel, ICR ar trebui să se încadreze, pînă la sfîrşitul anului, într-un buget de 28,5 milioane de lei, bani deja cheltuiţi pînă acum, înregistrîndu-se un deficit de 5 milioane de lei.

În aceste condiţii, institutul nu-şi va mai putea desfăşura proiectele programate pînă la sfîrşitul anului, fiind afectate, printre altele, şi pregătirile pentru participarea României, în calitate de ţară invitată de onoare, la Salonul de Carte de la Paris din 2013.

Secretarul general ICR, Dan Croitoru, a declarat că „situaţia este dezastruoasă”, precizînd că vor fi anulate mai multe proiecte, ţinînd cont de faptul că cele 18 filiale ICR din străinătate organizau fiecare cîte 1 – 2 evenimente pe săptămînă.

Sursa: MEDIAFAX

Facebook Comments

3 Comments Bugetul ICR, redus cu o treime la rectificarea bugetara

  1. adina

    s-au uitat prin bugetul de cheltuieli, au vazut cat au cheltuit pana acum, au facut o scadere simpla si i-au lasat in fundul gol pe astia de la ICR. Nu cumva sa creada occidentul ca suntem si noi un popor cultivat, ca citim carti, ca producem titluri originale, etc. Nu ! Impresia de „babuinism” a romanilor, impresie propagata in afara de actiunile Parlamentului – acest for suprem, pana si in prostie – trebuie accentuata pana la refuz. Astfel incat, atunci cand ne plimbam prin lume, se intreaba aia daca se ne cazeze intr-un hotel sau la gradina zoologica.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *