Ce veti face la referendumul de demitere?

Vă reamintesc că pentru a fi validat referendumul, prezența la vot trebuie să fie de minimum 50%+1 din totalul alegătorilor cu drept de vot (adică trebuie să voteze în jur de 9 milioane de alegători). Vă reamintesc, deasemenea, că după ce deciziile CCR vor fi redactate și publicate în Monitorul Oficial, hotărîrile de revocare a președinților celor două Camere și hotărîrea de suspendare vor putea fi contestate la Curtea Constituțională iar de data aceasta, Curtea, după ce și-a recăpătat atribuțiile amputate abuziv de guvernul USL, se va putea pronunța asupra constituționalității acestor acte. Dacă CCR va constata că sînt neconstituționale, suspendarea va fi anulată și nu vom mai avea niciun referendum.

Ce veți face la referendumul de demitere a Președintelui?

  • Votez NU (56%, 407 Voturi)
  • Nu votez (37%, 266 Voturi)
  • Votez DA (8%, 55 Voturi)

Total Votanţi: 728

Loading ... Loading ...

PS. Fiți fericiți. Trăiți vremuri interesante și asistați la prăbușirea unui întreg sistem mafiot. Brațul politic și-a pierdut orice urmă de susținere externă și a redevenit oaia neagră a Europei, brațul informativ și judiciar au fost prinse ambiental și telefonic cu fofîrlica.

Și totuși, de ce această schimbare a atitudinii occidentalilor față de USL, în condițiile în care acum 2 luni Ponta era speranța stîngii mondiale în spațiul carpato-danubiano-pontic? Iată explicația:

”De asemenea, speram ca stiti ca acest vot, din Parlament, va fi urmat peste trei saptamani de un referendum national, la care romanii vor fi chemati sa se exprime.
Cum poate fi lovitura de stat o procedura care se finalizeaza cu un vot democratic, dupa ce in prealabil a trecut prin Parlament, unde a obtinut un vot mai mare decat numarul parlamentarilor coalitiei de guvernare?”  
(scrisoare deschisă a europarlamentarilor USL către Joseph Daul, liderul PPE)

Aceste rînduri ne dovedesc limpede, fără putință de tăgadă, că useliștii sînt teribil de proști. USL-ul, în momentul în care și-a devoalat profunda convingere doctrinară că ”votul bate totul” a intrat la index, i-a făcut pe toți occidentalii, conservatori și socialiști, eurosceptici și euroentuziaști, americani și europeni, să vadă negru în fața ochilor și să pună USL pe lista neagră pentru mult timp de acum încolo. Pe plan extern, USL a pierdut la scor războiul cu statul de drept și Constituția în momentul în care a declarat public că plebiscitul e peste statul de drept și Constituție. În momentul ăla occidentalilor le-au trecut prin fața ochilor toate formele de nazism și comunism, toate dictaturile sud-americane și europene, de stînga sau de dreapta. În ultimele săptămîni în România a avut loc o tentativă de lovitură de stat de sorginte sud-americană: eliminăm primii trei oameni în stat (Președintele și președinții celor două Camere), preluăm instituțiile statului, le folosim arbitrar și abuziv, intimidăm, amenințăm, demonizăm Occidentul, jucăm cartea naționalistă a specificului național și a neamestecului imperialismului colonial în treburile noastre interne, după care, avînd toate pîrghiile în mînă, plebiscităm dictatura. Dictatura se legitimează prin vot, dincolo de respectarea regulilor, dincolo de Constituție, dincolo de statul de drept. Acesta este mesajul pe care USL l-a transmis Occidentului prin acțiunile sale și chiar prin declarațiile, comunicatele și scrisorile sale deschise. Orice încălcare a ordinii constituționale, a ordinii de drept poate fi legitimată de vot, a transmis USL întregii lumi, fericit că a găsit argumentul suprem, care îi va convinge pe toți politicienii occidentali. E ca și cum ai sta de vorbă la masă cu un cetățean în vîrstă, pe nume Horowitz, care are tatuate niște numere ciudate pe braț, și i-ai explica că cea mai bună soluție împotriva creșterii criminalității la periferiile metropolelor și împotriva aglomerației din sistemele penitenciare e un nou sistem, inventat acum de tine, cu camere de gazare pentru infractorii periculoși.

PS2. Presupun că occidentalii au mai primit informații, pe diverse canale, despre Mafia care stă în spatele USL, despre icebergul al cărui vîrf vizibil e USL, despre structurile mafiote care   negociază pozițiile cele mai înalte din stat și jusiție.

UPDATE 12.03: Angela Merkel a refuzat să se întîlnească cu Victor Ponta.

DONAȚII. Țin să vă reamintesc că Blogary funcționează ca asociație non-profit, care își bazează existența pe sponsorizări și donații. Deocamdată, din motive financiare, existența Blogary este pusă sub semnul întrebării. În următoarele săptămîni testăm capacitatea Blogary de a rezista și merge înainte din donații. Dacă picăm testul, închidem buticul și ne reorientăm spre alte activități, care au piață de desfacere și sînt cu adevărat utile societății.

Facebook Comments

841 Comments Ce veti face la referendumul de demitere?

  1. Rezon

    Sorin Matei – ”Mințim, mințim și nu ne mai oprim…”
    http://sorinamatei.blogspot.ro/2012/07/mintim-si-nu-ne-mai-oprim.html
     
    „Când Barosso și Rompuy refuză să se afișeze cu tine încălcând protocolul, când transmite îngrijorări post discuție, când cere ca răspunsurile SCRISE să-i fie transmiste URGENT, înseamnă că nu are încredere în tine. În vorbele tale, în explicațiile tale. Înseamnă că vrea totul sub semnătură.”

    Reply
    1. Nea

       În locul lor, n-aş avea încredere nici în semnătura lui Ponta. I-aş cere gaj, ca cămătarii.

      Reply
  2. adina

    Videanu: Contractele baietilor destepti din energie s-au facut pe vremea lui AN, 2003-2004, cu exceptia a doua, care s-au incheiat in timpul lui Codrut Seres. In 2003-2004 Victor Ponta era Seful Corpului de Control si Antifrauda. Zice Videanu ca era in atributiile lui sa observe nereguli in contractele alea. Daca nu le-a vazut, e neglijenta in servicu, daca le-a vazut si le-a ignorat e complice. Complice la fapte penale inteleg eu. Incepe sa semene cu cazul Codrut Seres.

    Reply
  3. LeonardNemes

    Neprezentarea nu e o solutie din punctul meu de vedere. N-o sa le dau satisfactie celor care au calcat in picioare institutii fundamentale ale statului. Doar votand masiv impotriva suspendarii putem da un semnal clar ca romanii nu mai pot fi pacaliti cu metode kaghebiste! Mizeriile facute de actualul Guvern sunt fara precendent intr-un stat membru UE, reprezentatii institutiilor europene nu ar fi intervenit in probleme interne daca situatia nu ar fi fost foarte grava. Romanii nu sunt atat de prosti incat sa nu-si dea seama de aceste lucruri.  

    Reply
  4. Gramofonu

    Hai sa n-o mai lungim cu ce-a zis Geoana.
    Majoritatea celor de-aici pot sa urmareasca punctual actiunile dintr-un discurs.
     
    Discursul lui Geoana? GOL. Nu zice nimic. Se baga in seama, sperind numai-el-stie-ce de la PSD.
    Discursul lui Basescu? „Alegeri falsificate”. Atit! Nu zice „mergeti la vot”, nu zice „nu mergeti la vot”. NU POATE sa zica „nu mergeti la vot”, trebuie sa se prinda lumea.
     
    Discursul lui Ponta? Nici n-are nevoie de traducere, ciracii lui sint mai grei de cap si se mindresc in public: „va furam cum vrem noi, doar spuneti-ne cum sa nu va furam si n-o sa facem asa”.
    Lucrarea aia de doctorat vehiculata ieri pe aici exact asta explica: boicotul atrage atentie din exterior si duce la fraude mai finute. Nu se mai fura cu camioanele, ci se manipuleaza; nu se mai voteaza cu autobuzele, ci se deformeaza realitatea.
     
    Ce-i asa greu de ales?
    Cit de strecurata trebuie sa aiba mintea cei care n-au interes direct? si care, ca sa nu pice de fraieri, reusesc apoi chiar si sa se autoconvinga?
     

    Reply
    1. Gramofonu

      Iar acum urmeaza partea mai nasoala:
       
      Discursul lui Barroso – gol; Van Rompuy – gol; Schultz – gol.
      Cel mai dureros discurs a fost al lui Swoboda: „sintem de acord cu ce zic ceilalti” – adica nimic.
       
      De ce Merkel nu i-a zis nici macar un „da-te-n papuci”? Pentru ca un om cu adevarat puternic nu-si permite sa nu-i poata forta mina unuia care pare mai slab. Il poate jigni prin ignorare, dar mesajul este…gol.
       
      Reiau, sa fiu sigur ca sint inteles corect: mesajele cu „ar trebui sa faceti aia, si ailalta, si nu-sh ce” sint goale. Nu contin amenintari, nu contin ordine, nu au in spate nicio autoritate. Frectii.
       
      Nu e loc de intors si nu vor face pasul inapoi.
      Ultima reduta – Base.

      Reply
        1. anarchix

          Well, daca Base e la fel de norocos cum sunt in general marinarii, o scoate si de data asta la cap. Rusinos, fara prezenta, dar tot or sa-i moara dusmanii de oftica.

          Reply
        2. Gramofonu

           @anarchix  Sun Tzu spunea: daca dusmanul are o forta superioara, evita-l.
           
          Si tot el enumera si motivele pentru care noi – cetatenii simpli (si sa zicem si onesti) – vom pierde in final. Cel putin la cum stau lucrurile acum, asta se va intimpla.
           
           

          Reply
  5. OstapBender

    Acum doua zile un editorialist de la Romania libera constata ca jocul asta pare avea totusi o miza mult mai mare decat suspendarea sau chiar justitia. Azi Cartarescu tot pe-acolo bate. Ideea e ca tot ce se intampla acum e prea pe fata antieuropean.

    Reply
    1. sanantonio

       @OstapBender Referitor la suspendare, da, e o miză falsă, nu doar minoră. Diminuarea puterii Justiției e într-adevăr miza celor care ne vor nu neapărat în afara UE, cît în afara NATO.

      Reply
      1. sanantonio

         @OstapBender Crezi că în perioada asta de bulibășeală politică în România, NATO stă cu dosul spre România? Sau CIA? Sau MI5? Scutul de la Deveselu n-o fi avut și el partea lui de vină? Doar Năstase? Hai că dau în teoria conspirațiilor și nu prea-mi stă în fire,

        Reply
        1. OstapBender

           @sanantonio De ce conspiratie? E normal sa fie asa. Ar fi anormal sa nu fie. De-aia puterea nu trebuie sa ajunga pe mana oricui.

          Reply
        2. sanantonio

           @OstapBender Teoria asta nu se bazează pe nimic altceva în afara interpretării subiective a unor fapte care AR PUTEA avea legătură cu evenimentele din România, Scenarita, în principiu, îmi repugnă. Dăm în SF-uri și alte alea.

          Reply
  6. OstapBender

    „Mihaela dragostea mea” grait-a : „Suntem intr-o capcana de comunicare. Dupa ce se intoarce Victor Ponta de la Bruxelles trebuie sa inchidem acest subiect (suspendarea presedintelui – n.r.) si apoi sa le dam semnale pozitive celor din UE. Nu ne-am transformat peste noapte intr-o tara bananiera.”
    Si ce semnale sa le dea dupa toti aburii astia? Sa lea dea semnale cu fum? Sa le trimita plocoane? Sa-i invite la spa ? Acest om este fara leac.

    Reply
    1. sanantonio

       @OstapBender Mă bucur că dragostea Mihaelei va anula hotărîrea parlamentului de declanșare a procedurii privind demisia președintelui. Pe cînd declararea de război Papua-Noua-Guineei?

      Reply
    2. Lilisan

       @OstapBender Din postura de fost idiot util, nu intelege ca e o lupta pe viata si pe moarte. Suntem peste noapte altii – eram cetateni europeni si acum suntem suspectati ca ne-am dat cu URSS-ul. Si culmea e ca o mare parte din aceste maimute chiar asta vor.

      Reply
      1. Lilisan

         @OstapBender *tocmai am dat o raita pe facebooku lu’ Ponta si am citit niste comentarii – asa ca sunt suparata si-o sa dorm prost.

        Reply
        1. OstapBender

           @Lilisan Numai ca pentru unii poate fi „seducator”. Nu te mai bate nimeni la cap cu democratia, justitia etc Este suficienta autoritatea, puterea. In acest sens, vezi declaratiile de admiratie din comisii ale lui Marga.

          Reply
  7. Rezon

    Am si eu o curiozitate. Omeneste vorbind, ca un exercitiu de detasare, adica facand abstractie de faptul ca sunteti o hoarda basista si haina, va intreb, zic, daca ati fi in locul lui Ponta, ati mai calca prin Bruxelles si pentru altceva decat pentru vizite la Muzeul Ciocolatei?

    Reply
    1. sanantonio

       @Rezon O să-mi două palme după ceafă de la @Florina, dar mi le merit, nu mă pt abține: nici măcar, există riscul să mă recunoască bruselezii și să-mi dea cu ouă clocite-n cap sau mai rău, să-l imite pe Manneken pe pantofii mei cei noi.
       

      Reply
    2. OstapBender

       @Rezon Un tip ca asta nu-si mai poate permite „mustrari de constiinta”, chiar daca ar avea-o. Este pur si simplu inconsistent. Si daca te uiti bine, nu el face ce face. El executa si e multumit ca se numeste „prim-ministru”. Asta fiind jucaria pentru care acum vine si-i scuipa pe toti. Si, apoi, acest om nu-si mai poate perminte luxul de a avea o constiinta. Va dati seama cum ar fi sa constiintizeze tot ceea ce a facut si pe masura responsabilitatii?!!

      Reply
    3. cristihan

       @Rezon E practic imposibil sa emulezi modul de gandire al unei fiinte care nici macar nu cred ca este bazata pe carbon, ca noi… 

      Reply
      1. EleninaNicuţ

         @cristihan  @Rezon are, totusi, si el ceva carbon prin el, doar ca sub forma de CO2 :-))

        Reply
    4. Yeba

       @Rezon Pentru el mai e și un Muzeu al Jucăriilor… Are la mașinuțeeee….Dar omenește vorbind, tu de ce-ntrebi? Nu vreau să par mai haină decât băsiștii medii, dar se diluează discuția.

      Reply
      1. Rezon

         @Yeba
        Daca raspund, fac chat. Daca nu raspund, sunt prost crescut. Grea dilema. Asa ca raspund. Am intrebat din malitie pura, din sadism distilat, dintr-o empatie vicios plasata.

        Reply
  8. Florina

    Am să repostez  un comentariu al lui Bleen de acum puţină vreme, şi anume acesta:
     
    „O să vă rog mai încet cu chat-ul. Nu trebuie să vă salutați între voi (e un consum inutil de comentarii, spațiu și biți), nu trebuie să vă povestiți chiar toată viața personală în ping pong-uri. Abuzul nu e bun. Spațiul din comentarii nu e messenger. ”
     
    Strict personal, o rugăminte, dacă se poate: chiar dacă atmosfera este prietenoasă aici, facilitată şi de  Livefyre care permite comentarii în timp real, nu abuzaţi de acest lucru, mai clar, încercaţi să evitaţi floodingul. Nu numai că nu este util decît celor care vor doar să converseze precum în privat, dar din cauza lui se pot pierde linkuri importante şi comentarii valoroase, în noianul sutelor – de 8 ori peste mie – existente. Există şi like ca răspuns, nu-i întotdeauna nevoie de replică. Vă invit, aşadar, la ceva autocenzură. Scrieţi în măsura în care consideraţi că aveţi într-adevăr ceva de spus, un plus de adus în conversaţie. 
    Mulţumesc!
     

    Reply
  9. liviuta

    @bleen Din pacate, din motivarile CCR, inadmisibilitatea contestatiilor referitoare la Blaga, Anastase si Iancu are in vedere alte aspecte decat cele banuite de noi initial (si la care implicit faci referire in articol).
    Alte contestatii ulterioare sunt excluse, din pacate.

    Reply
    1. EleninaNicuţ

       @liviuta  @bleen ramane, totusi, deschisa cea mai importanta: sesizarea pe hotararea de suspendare care, btw, se vede treaba ca daca ar fi fost formulata de vineri, ar fi fost solutionata luni…

      Reply
      1. cristihan

         @EleninaNicuţ  @liviuta  Azi am fost deconectat in mod brutal de la viata politica… Ce s-a intamplat cu inadmisibilitatile alea? Nu erau cauzate de limitarea puterilor Curtii? (2 cuvinte, pls, sau un link…)

        Reply
        1. liviuta

           @cristihan  @EleninaNicuţ Nu. Motivarea e destul de tampita, ca sa fiu sincer, dar nu o mai rezum, o gasesti pe site-ul CCR.

          Reply
        2. EleninaNicuţ

           @cristihan  @liviuta nope, competenta si-au rezolvat-o usor, solutionand mai intai sesizarea pe legea de modificare a legii lor; inadmisibilitatea au dedus-o din caracterul individual al actului, respectiv faptul ca, prin obiect si efect, hotararea nu ar afecta „valori si principii constitutionale”
           
          http://www.ccr.ro/deciziitotal/pdf/ro/2012/D0728_12.pdf
           
          mi se pare, insa, foarte interesanta, opinia separata, inclusiv autorii ei  🙂

          Reply
        3. liviuta

           @EleninaNicuţ  @cristihan Da, surpriza e aparitia intre semnatarii opiniei separate a Aspaziei Cojocaru (cea amenintata, PSD-ista), si faptul ca Zegrean si Lazaroiu au votat pt inadmisibilitate.

          Reply
        4. Never G

           @EleninaNicuţ  @cristihan  @liviuta Din ce am citit eu ca nespecialist am ramas cu impresia ca tot ce au hotarat pana acum e lasat in coada de peste. Mi se pare ca poate fi interpretabil. 
           

          Reply
        5. EleninaNicuţ

           @liviuta  @cristihan n-as fi sigura ca amandoi au votat impotriva; formularea opiniei separate este facultativa .

          Reply
        6. liviuta

           @Never G  @EleninaNicuţ  @cristihan Si mie mi se pare ca puteau fi mai expliciti pe OUG referitoare la referendum

          Reply
      2. liviuta

         @EleninaNicuţ  @bleen Sincer sa fiu, nu cred ca va mai fi contestata hotararea de suspendare; e probabil ca o parte din considerentele expuse in conflictul dintre Presedinte si Parlament sa ramana valabile si pentru o eventuala contestatie,

        Reply
        1. EleninaNicuţ

           @liviuta  @bleen nope, situatia nu mi se pare aceeasi; am mai scris azi ceva de genul ca nimeni nu poate impedica Parlamentul sa adopte o lege, dar asta nu inseamna ca legea nu mai poate fi atacata la CCR; asa si cu hotararea de suspendare: ok, nu pot fi impiedicati s-o adopte, dar asta nu inseamna ca nu poate fi data peste cap, mai ales ca, zic eu, se incadreaza in categoria hotarari care afecteaza „valori si principii constitutionale”; ca sa nu mai spun de poliloghia pe tema „considerentelor de oportunitate” vs. stat de drept din decizia pe legea de modificare a legii CCR.

          Reply
        2. cristihan

           @EleninaNicuţ  @liviuta  @bleen @sanantonio @Never G Ok, thx all. Am citit motivarea. In continuare mi se pare de neconceput sa existe interpretari diferite si opinii separate. Ar insemna ca peste un an, dupa ce se mai schimba niste membri ai CC, cei cu opiniile separate ar putea deveni majoritari si sa dea decizii complet diferite pe cazuri absolut identice. Fuck that! Ca urmare, din toata poliloghia aia n-am inteles cum de in cazul lui nastase revocarea era neconstitutionala, iar a lui Blaga n-a mai fost… E cvasi-imposibil sa dai o predictie in cazul asta. Apropo de sperantele Eleninei ref la hotararea de suspendare. Ma rog, sa vedem maine ce face PDL-ul (maine se misca sigur, nu?…)

          Reply
    1. Never G

       @oglinjoara El nici nu stie dupa cum am mirosit eu. Isi pune speranta in noi si in puterea noastra de convingere.

      Reply
    2. sanantonio

       @oglinjoara Băse are nevoie de prezență mare la referendum, peste 50% din electorat, și negarea demiterii. Are nevoie să știe ca majoritatea românilor sînt de partea lui, atît pentru a evita contraatacurile useliste, cît și pentru a-și confirma dorința de a-i știi pe români alături de el. La fel a procedat și în 2007, a cerut prezența la vot a românilor, nu absenteism. De data asta nu va avea parte de absenteism, ca în 2007. Sper să-i putem oferi un boicot pe cinste!

      Reply
    3. Merechene

       @oglinjoara oricum ai lua-o , se termina nasol. gandeste-te ca ies la vot 45% si din astia 90% voteaza pentru demiterea lui Base. eu vad deja zeci de mii, daca nu sute de mii de oameni nemultumiti ca Base este inca presedinte, iesind in strada, neintelegand ca astea sunt regulile jocului. o sa fie naspa!

      Reply
      1. cristihan

         @Merechene  @oglinjoara Haha, zeci de mii de oameni in strada… Nu se va intampla in Romania urmatorilor 10 ani decat daca raman lolek si bolek la butoane (si chiar si asa, nu s-ar intampla mai repede de 5 ani de acum inainte).

        Reply
      2. StefanTrifan

         @Merechene  @oglinjoara E preferabil să iasă ei să strige „Jos Băsescu”, decât să ajungem să nu mai avem noi voie să strigăm „Jos bolşevicii”.

        Reply
  10. Nea

    Crin ar trebui judecat pentru genocid. Atentează la viitorul populaţiei României. Când îl văd, îmi moare sula, şi cred că nu sunt singurul.

    Reply
  11. OstapBender

    „Claudiu Lucaci este noul şef al ştirilor TVR”
     
    Adica sa-l pui la stiri pe fostul purtator de cuvant al guvernului AN?! Este la stiri in TVR din 1994. Negre timpuri. Inca-l mai dadeau pe Iliescu cu un halat alb pus peste umeri, ca un vrednic comunist, vizitand ferme agricole, apreciind cantitatea de cucuruz la hectar. Ca doar alte nouatati nu erau pe-atunci.
    Impresia este ca azi nu e „un nou inceput” ci un „vechi inceput”. Dupa aceasta mineriada legislativa, iar sa asteptam sa vina 1996, iar sa fie alese fortele democratice, iar sa fim reprimiti in NATO, din a doua, iar sa vina AN (oh, numele tau e VP), iar sa revina Basescu, iar sa fim reprimiti in UE, iar sa-l suspende pe Basescu, iar sa-l suspende pe Basescu, iar.. Asa era o vorba la un filozof, nu spui cine, mitul vesnicei reintoarceri.

    Reply
    1. DanCanada

       @OstapBender Da, Romania = Miorita, minunata si eterna alternanta vale/deal, dictatura/laba trista, extrema stinga/mafie…

      Reply
      1. OstapBender

         @DanCanada  Am o varianta la Miorita in care ciobanul refuza sa mai moara. Ar fi cam „middle topic” dar as putea sa o pun aici la cerere.

        Reply
        1. OstapBender

          @Rezon
           
          La cere. O altfel de Miorita.
          – Mioriţa –
          (la vamă)
          Pe un picior mare
          În maşină tare
          Iată vin în ţară
          Intr-acum în vamă
          Trei români plecaţi
          Şi înstrăinaţi.
          Unui-i moldovean
          Dar acum german.
          Altul e vrâncean
          Dar italian.
          Si-altul ungurean
          Pân-atunci maghiar.
          Iar cel ungurean
          Şi cu cel vrâncean
          Mări se sunară
          Pe Orange spre seară
          Şi mi se vorbiră
          Mi se sfătuiră
          Ca pe moldovean
          Chiar de e german
          Ei să mi-l omoare
          La apus de soare.
          Că-i mai şuţ, măi, frate,
          Are Audi şapte,
          Lanţ – zeci de carate,
          Portbagajul plin De PC ALPIN,
          Iar în buzunare
          E plin de parale
          Şi-are GPS
          Un delicates.
          Neamţu îns-avea
          Ce ei nu ştia:
          Avea celular
          Cu ecran solar.
          Aparatul lui,
          Floarea landului,
          Cu mulţi bani luat
          I-a interceptat!
          Germanu-auzea
          Şi înţelegea
          Că românii lui
          Sunt daţi dracului.
          Singur cum era
          Mult se întrista.
          Oprea în parcare
          Plin de supărare
          Îşi căta o sfoară
          Căci voia să moară.
          Fraţii să-şi scutească
          Viaţa sa-i lipsească.
          Însă-n loc de sfoară
          La taraba mare
          Chiar lângă parcare
          El ce îmi găsi?
          Fruntea-şi descreţi.
          Fluieraş frumos
          Ah, nu e de os.
          Fluier încrustat
          De artizanat.
          Şi în el suflă
          Poate duhu-şi dă…
          Însă mai pe seară
          Foarte obosit
          Se opri mâhnit.
          Pe bordură sta
          Sus atunci căta.
          Se uita la stele
          Dar în loc de ele
          Ce-i fu dat să vadă?
          Becuri de pe stradă.
          Iar în loc de Lună
          O reclamă mare
          Despre demâncare.
          Şi-atunci se gândi,
          El îşi aminti
          Că de când plecase
          Un pic se schimbase:
          NU voia să moară!
          Şi atuncea, iată,
          Se repede-n dată
          La maşina-i lată.
          Portiera trage
          Prinde mult curage.
          Briciu-elveţian
          Scoate cu elan.
          La maşina lor
          Merge ca prin zbor.
          Buzele îşi strânge
          Brişca-n mână, sânge,
          Roţile dezumflă.
          În maşina-i urcă.
          Şi îşi lasă fraţii
          Mult prea înciudaţii
          Cu cafeaua-n mână
          Pentr-o noapte bună!

          Reply
      1. Never G

         @hope18  @quaddelta E in CSM din ce stiu si n-are voie sa se pronunte. Se pare ca judecatoarele lui AN vor fi judecate in piata publica.
        Oare cum vor vota judecatorii la referendum?

        Reply
  12. MariusBadea

    Citez (aproximativ) din Sun Tzu: „niciodata nu-i taia inamicului orice sansa de scapare”.
    Ponta este inamicul cu spatele la zid.
    Viitorul lui in politica = 0.
    In viata civila = 0.
    Ce-o sa faca in continuare? Se va intoarce in magistratura? Ca procuror nu cred – orice avocat il poate combate pe motiv de plagiat. Ca avocat, nu poate fi de incredere din acelasi motiv.
    Ce-i mai ramane in acest caz?
    Ajutorul unui prieten binevoitor si dezinteresat, hai sa-i spunem „Ivan”.
    Numai ca prietenul asta, in schimbul ajutorului dezinteresat, cere si el mici servicii. Care vor fi ele, ramane de vazut!

    Reply
    1. Rezon

       @MariusBadea Pentru fiecare politician esuat, exista undeva o vaca care asteapta sa fie crescuta

      Reply
      1. MariusBadea

         @Rezon De acord, numai ca politicienii esuati sunt obisnuiti doar cu mulsul, nu cu crescutul 🙂

        Reply
    1. Rezon

       @Florina Și uite așa România și-a mâncat norocul cu impostorul Ponta și demagogul de berărie Antonescu

      Reply
    2. Merechene

       @Florina cred ca era nevoie de asa ceva ca Romania sa scape defiiniv de cele doua figuri triste.

      Reply
    3. MariusBadea

       @Florina „Nous sommes prêts à revenir dans le droit chemin si une décision ne correspond pas aux standards européens ”
      – adica recunoaste ca au deviat de la drumul drept?

      Reply
  13. Rosu

    Basescu idealistul lui peste, nu vrei sa intelegi ca trebuie sa scoti scutul? Stai cu pieptul gol in bataia lanciei? 
     
    Doar un gand… Basescu vrea sa iesim la atac frontal cand stim sigur ca adversarul lupta cu „dirty bomb”… 

    Reply
    1. MariusBadea

       @Rosu Impotriva infanteriei, nu ataci niciodata frontal cu cavaleria. Este sinucidere curata.
      Ramane de tradus cine este infanteia si cine este cavaleria.

      Reply
  14. liviuta

    Problema mea este ca va grabiti sa discutati strategia (boicot sau nu), in conditiile in care OUG privind modificarea Legii referendumului nu a fost abrogata sau modificata.
    Daca va bazati pe invalidarea referendumului de catre CCR chiar daca OUG nu e abrogata, s-ar putea sa aveti o mare si NEPLACUTA surpriza.
    Am citit decizia CCR iar motivarea este foarte eliptica si ambigua in privinta ordonantei. Desi aminteste de ea, nu se formuleaza nicio concluzie in privinta ei, ci doar cu privire la obiectul sesizarii (care nu era ordonanta), ceea ce da posibilitatea ambelor solutii: invalidare sau validare, dupa referendum.
    Spre pilda, in privinta proiectului de lege referitor la restrangerea atributiilor CCR solutia a fost mult mai clara: s-a referit si la OUG de limitare a atributiilor, ceea ce in cazul deciziei referitoare la referendum nu se intampla.
    Or, asta inseamna ca, daca nu se abroga/modifica OUG privind referendumul, invalidarea nu e sigura.
    Pot oare, noua judecatori romani (dintre care vreo 7 sunt fosti politicieni) sa isi asume invalidarea unui referendum in care electoratul cere demiterea presedintelui, sustinut de guvern si de Parlament?
    Teoretic, din punct de vedere juridic, da.
    Insa exista si pretextul formal: noi, CCR, am spus ca e neconstitutionala lipsa cvorumului, dar pana la modificarea legii, in vigoare e o OUG neatacata, in raport de care referendumul poate fi validat.
    Si se spala pe maini.
    Va spun lucrurile astea ca om care am ceva legatura cu domeniul.
    Asa ca, pana nu se abroga/modifica ordonanta sau se promulga legea, eu zic ca trebuie sa mergem la vot.
    Daca se abroga OUG, mai discutam
     

    Reply
      1. liviuta

         @Rezon Sa speram ca reusesc europenii. Dar, asa cum a dat-o la intors Ponta, ca sesizeaza Parlamementul sau, daca Parlamentul nu rezolva, va decide CCR, e clar ca nu au de gand sa abroge ordonanta si stiu bine ce fac, in timp ce pe aici se discuta de absenta la vot desi nu e deloc sigur ca referendumul va fi invalidat.

        Reply
      1. liviuta

         @hope18 As posta din nou un comentariu al meu de ieri, pe tema prezentei la vot:
         
        „Deocamdata, pana cand Base nu spune clar ca e nevoie de boicot, eu zic ca trebuie sa mergem pe ideea de a ne prezenta la referendum.
        Sunt convins ca, daca imprejurarile o vor cere, Base o va zice. In fond, o prezenta mai mare de 50% nu se poate obtine decat prin frauda.
        Iar daca Base va avea certitudinea fraudarii alegerilor va putea cere fara probleme boicot.
        Insa eu cred ca:
        1. nu e sigur daca se va merge pe decizia CCR, daca se va abroga OUG, deci mai bine ne prezentam.
        2. nu e sigur ce fac cu listele electorale, deci mai bine ne prezentam.
        3. chiar daca se merge pe decizia CCR, maghiarii au iesit cu mesaje de neparticipare la vot pentru electoratul lor (si, oricum, nu cred ca se vor duce la vot prea multi); e greu de crezut ca fara cei 6-7% maghiar si fara cei plecati prin concedii se face cvorumul, chiar daca noi, basistii ne prezentam grupa mare, Deci:
        4. in aceste conditii, mai degraba putem profita de o demobilizare similara a electoratului lor (gen: daca nu se valideaza, de ce sa nu plec linistit in concediu?) si cu o prezenta masiva a noastra, profitand de o tendinta de intoarcere a electoratului din Bucuresti si Ardeal catre Base si de sprijinul ciudatilor care se uita la OTV si PPDD, de sprijinul mivcilor partide maghiare (PCM) se poate obtine chiar si o victorie, chiar daca nu e intrunit cvorumul.
        5. in lipsa unui mesaj clar de boicot din partea lui Base, atitudinea neunitara a electoratului care ar vota pentru el s-ar putea sa ii fie fatala.
        Propun sa facem ce ne cere Base.”

        Reply
        1. Rezon

           @liviuta  @hope18 Base nu poate cere boicot. Dar noi putem lua decizii rationale pe cont proprii, in functie de situatie

          Reply
        2. liviuta

           @Rezon  @hope18 Sunt de acord, dar pana nu se clarifica situatia OUG boicotul (nefatis) nu e rational
          Dupa aia, boicotul capata sens. Dar si atunci, cu nuante: daca la 18,30 BEC anunta o participare la vot de 22% la ora 15.00, eu zic ca putem iesi linistiti la vot.

          Reply
    1. EleninaNicuţ

       @liviuta nope. din punctul meu de vedere, treaba e clara:
       
      „Curtea constată că rezultatul referendumului depinde de îndeplinirea cumulativă a două condiţii: una referitoare la numărul minim de cetăţeni care trebuie să participe la referendum pentru ca acesta să fie valabil şi una privitoare la numărul de voturi valabil exprimate, care determină rezultatul referendumului. Aceste condiţii sunt detaliate în art.5 alin.(2) şi, respectiv, art.10 din Legea nr.3/2000. Potrivit art.5 alin.(2), „Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”.
       
      „Tot astfel, Curtea constată că şi condiţia ce trebuie îndeplinită pentru validitatea referendumului este aceeaşi pentru toate tipurile de referendum, art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 impunând întrunirea majorit ăţii absolute care constă în jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Curtea reţine că aceasta reprezintă o condiţie esenţială pentru ca referendumul să poată exprima în mod real şi efectiv voinţa cetăţenilor, constituind premisa unei manifestări autentic democratice a suveranităţii prin intermediul poporului, în conformitate cu principiul statuat în art.2 alin.(1) din Legea fundamentală.
       
      or, oug 41 exact asta face, instituie o derogare de la art. 5.2, ceea ce, se vede bine, contravine opiniei CCR. basca faptul ca derogarea contravine si normelor de tehnica legislativa (nu poti deroga de la regula de cvorum prin norma care stabileste regula de majoritate), de asemenea foarte apreciate si citate in deciziile CCR.
       
       

      Reply
      1. liviuta

         @EleninaNicuţ Nu te contrazic, ci te sustin d.p.d.v. juridic. Sunt perfect de acord.
        Ceea ce subliniez este ca aici solutia va excede juridicului.
        In motivare, dupa ce enunta existenta OUG in doua locuri, finalmente Curtea concluzioneaza doar cu privire la proiectul de modificare a legii.
        Spre pilda, in decizia referitoare la restrangerea atributiilor CCR, dispozitivul deciziei se refera la neconstitutionalitatea „solutiei legislative”, daca tin bine minte, acoperind si OUG.
        Ambiguitatea din motivareareferitoare la Lgea referendumului au sesizat-o si amici de-ai mei, insideri.
        Juridic ce spui e corect, dar subliniez: a lasa decizia validarii referendumului, fara abrogarea OUG, doar pe umerii a noua judecatori, din care sapte sunt fosti politicieni/politruci (Ion Predescu), s-ar putea sa duca la surprize.

        Reply
        1. EleninaNicuţ

           @liviuta ar mai fi ceva: majoritatea ceruta pt decizia asupra valabilitatii referendumului este de 2/3

          Reply
        2. liviuta

           @EleninaNicuţ Asta deschide noi perspective (trebuie sa verific, nu sunt un constitutionalist).
          Doua variante de lucru: fie se va ajunge la un compromis in caz de 5 la 4 (si daca 5 la 4 e pt ei, va fi nasol), fie trebuie sa vedem care e solutia in cazul in care nu se ajunge la 2/3: invalidarea? sau exista obligatia gasirii unei majoritati (asa cum, in completul de divergenta in civil, daca sunt trei pareri, judecatorii cu parerile cele mai apropiate sunt datori a se uneasca sub o singura parere?)

          Reply
  15. Rezon

    USL continuă atacul asupra presei „nealiniate”: Guvernul Ponta interzice distribuirea ziarului „Curentul”
    http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012071374295/Actualitate/USL-continua-atacul-asupra-presei-nealiniate-Guvernul-Ponta-interzice-distribuirea-ziarului-Curentul.html
     
    „Un fapt fără precedent în ultimii ani de atentat la liberatatea presei, ordonat de guvernul Ponta, s-a produs pe 11 iulie a.c., când ziarului nostru i-a fost reziliat un contract de distribuție încheiat cu o societate subordonata guvernului, fiind acuzați, exact ca pe vremea stalinismului, că facem ”propagandă de natură politică” „

    Reply
  16. Rezon

    Vlad Mixich (Facebook):
     
    Foarte tristă seară. Cele mai mari trei publicaţii europene scriu negativ, în aceeaşi zi, despre România (subliniind atacul asupra regulilor unui stat civilizat): editorial (!) în Frankfurter Allgemeine Zeitung, articol în Le Monde şi articol în ediţia print a The Economist. În ultima săptămână, politicienii români le-au dat europenilor toate motivele să ne trântească uşa în nas. Au scuipat pe cel mai important cadou pe care România l-a primit în ultimii 20 de ani: acceptarea în UE. Cu alte cuvinte, ne-au băgat în budă. Şi nici măcar nu au făcut-o cu stil. 🙁

    Reply
    1. Nea

       @Rezon Ar fi fost mult mai trist dacă acele publicaţii ar fi tăcut. Atunci eram noi şi Mafia lui Ponta, singuri în arenă. Noi dezbrăcaţi, ei înarmaţi.

      Reply
      1. Lilisan

         @Nea  @Rezon Mi se rupe inima. La anul puteam fi in Shengen, de la egal la egal cu orice occidental, circulatie libera, sanse egale… Ce-au facut astia e inimaginabil. Si o fac dinadins, nu sunt tontomani, sunt criminali.

        Reply
        1. DanCanada

           @Lilisan  @Nea  @Rezon Hai bre, nu fiti amariti, au promis c-o sa guverneze bine dupa 🙂

          Reply
        2. Rezon

           @DanCanada  @Lilisan  @Nea
           
          Bre, io nu-i mai crez pe bagabonții ăștia!
          Bre,. io chebătrm poliția și dacă ajută o bătrână să treacă strada!

          Reply
    2. Rosu

      Vlad Mixich: eu inteleg impartialitatea, chestii jurnalistice si alte alea. Dar da-o-n …ma-sii… „politicienii romani”? Hai sa avem cojones si sa numim problemele…

      Reply
  17. Rezon

    Kamikaze: „Nu pot ei să mintă cît puteți voi să credeți”
    http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/nu-pot-ei-sa-minta-cit-puteti-voi-sa-credeti/
     
    „Dragi oameni, cît și intelectuali…
    […]
    Singurul preşedinte al României care chiar s-a luat la bătaie cu mafia, exact pentru acele lucruri despre care spuneţi că vă păsa, mai presus de orice: justiţie, domnia legii, reforma statului, Ideea Europeană. Şi începuse să cîştige. Fiind singurul, l-aţi lăsat, fireşte, singur. Ba, i-aţi mai şi tras-o de pe gard, cînd aţi avut ocazia. Fiindcă e golan. Mahalagiu. Bătăuş. Neacademic. Da, este. Dar alt politician mai bun, care să se bată pentru noi, n-avem. E dictatură, şi doar Băsescu e în stare să se lupte cu vandalii şi penalii care o conduc.
     
    O, cum va oripilează, chiar şi acum, ideea de a-l sprijini. Şi-apoi, de ce să te expui? În fond, pe maestrul Sadoveanu l-au deranjat comuniştii? Pe maestrul Zaharia Stancu? Pe maestrul Călinescu? Doctorul Petru Groza n-a fost tot intelectual? Ce, a dus-o rău? Despre maestrul Păunescu, ce să mai vorbim… Aţi văzut sondajele, produs al trudei Antenelor şi Realităţilor? Lasă-i pe fraieri să se agite. Să scrie, să-şi bată gura. Să strige “Băsescu!”. Să vină, public, să-l ajute. Să fie luaţi la ochi, he, he. Cornea? Liiceanu? Treaba lor. Noi le-avem pe-ale noastre, granturi, burse, concedii, neutralităţi, orgolii, ură. Iar Atenele şi Realităţile, cu toate derapajele evidente, au potenţial. Doar vin şi intelectuali acolo, oameni de ţinută. Stăm liniştiţi, vedem cum se termină şi dăm “like” pe Facebook. Iar oleacă de dictatură, acolo, n-a omorît pe nimeni. Nu?
     
    Alexandru Hâncu”
     

    Reply
    1. Rosu

       @Rezon Ducu Hancu, iti iei un „like” pe blogary acuma, dar si pentru catehismul de dreapta de pe happy fish, stii tu… Nu te da, nu te lasa! Doamne ajuta!

      Reply
  18. Rosu

    Cristoiu nu e foarte articulat din punct de vedere juridic, dar ca bun simt e BETON. Are un nas remarcabil.

    Reply
    1. Rezon

       @adina Daca tot esti masochista, de ce nu deschizi Antena 3 sa ne spui si noua ce se mai deverseaza?

      Reply
      1. adina

         @Rezon m-ati trimis in jungla, fara bazooka, fara o grenada macar, iaca ce-am vazut:
         – au dat in bobi si au au ramas socati cand au descoperit ca vrem sa facem boicot
         – li se scurg ochii dupa plasele de fructe din portbagajul masinii lui Base cu care acesta i-ar fi cinstit pe ziaristii aflati zilele trecute la sediul sau de campanie. Ar vrea si ei, dar e fructul oprit, ii vede felix si ii mananca cu fulgi cu tot.
         – si o vorba de duh: “Parlamentul se va întruni în şedinţă extraordinară şi va armoniza legea existentă cu prevederile Curţii Constituţionale. Dacă nu se prezintă 50% se poate repeta procesul de votare, e regula de aur.”

        Reply
        1. Rezon

           @adina
           
          Pe fond:
          – șocule, stai aprins, șocule, noi te iubim! De la 100V in sus.
          – ”angajatul antenei 3 se va înfrâna de la consumarea fructelor cunoașterii” (Prima Poruncă a lui Felix, Zeul Varan)
          – eu știu o altp regulă de aur: să tratezi pe altul așa cum vrei să fii tu tratat.
           

          Reply
        1. Yeba

           da, da. asta este, este partea cica satirica a trustului. Se citeaza senini si etici. „Iata ce scrie presa: Jurnalul National de azi…, iată ce dezastru financiar ne prevestesc economistii: in editia de azi a Ziarului Financiar… Revista satirica Ghimpele ni-l prezinta, dragi telespectatori, pe Traian Basescu intr-o ipostaza noua, un marinar beat la cârma unei corabii in derivă, desigur totul nefiind decat o satiră.”

          Reply
  19. Rosu

    ”Am venit la Bruxelles dispus sa ascult si sa corectez orice e nevoie”
     “Am venit la Bruxelles ca sa explic ce s-a intamplat in Romania, dispus sa ascult si sa corectez orice e nevoie. Il voi ruga pe Barroso sa trimita experti la Bucuresti care sa analizeze situatia la fata locului.”
     
    Comparati cu „Pai ce, suntem colonie?”

    Reply
    1. Gramofonu

       @Rosu Problema e ca aici tocmai a aparut o problema de etica si echitate.
       
      Cind unul isi ia suturi in aceeasi zona dorsala pe care altul adoarme, dupa ce si-au jurat sa fie ca fratii si sa imparta totul fifty-fifty, si cind vede ca pohta ce-a pohtit e mai vremelnica decit somnul de veci al celuilalt…apai sa nu-i vina sa-si faca singur dreptate, sa puna mina pe-un pistol si sa-si traga un glont in git?

      Reply
      1. adina

         @Gramofonu  @Rosu are toata libertatea sa faca asta, dupa aia poate sa-si petreaca convalescenta la „spital”, the new code name for prison 😀

        Reply
      1. hope18

         @vbkiler
         am reusit sa ma abtin sa nu scriu si injuratura care imi vine pe buze.Dar spun ca sunt niste CANALII

        Reply
  20. Blogalistan

    Am ajuns tarziu acasa…are cineva vreun link cu inregistrarea cu base din seara asta de la TVR?
    Mulțumesc anticipat!

    Reply
    1. Never G

       @Blogalistan N-am gasit decat articolul: http://www.tvrinfo.ro/traian-basescu-la-tvr-nu-le-voi-spune-sustinatorilor-mei-sa-stea-acasa-as-fi-un-presedinte-las_18858.html

      Reply
    1. FlorinS

       @Xilef Si cu asta Ponta si-a dat foc la valiza si cu Felix Antenescu! Sa vedeti voi cum se trezesc brusc Antenele ca Ponta a plagiat!

      Reply
  21. adina

    cristoiu: ii spui pisoiului sa nu faca pe covor
    andronic: pisoiul n-are notiunea de covor.
     
    concluzia: nici ponta n-are notiunea de constitutie, UE, Comisia de la Venetia, etc.

    Reply
    1. FlorinS

       @adina  Pai cand dai copy paste e cam greu sa retii ceva! Insa la Bruxelles dupa ce i-au facut cum ne zicea noua profu de istorie, Dumnezeu sa-l ierte, „Juuuuuuoooos! Doi!”, l-au trecut in banca de urechi si i-au explicat frumos ce e cu notiunile alea!
       
      Drept urmare inteleg ca a publicat in Monitor decizia CCR. 
       
      Da sa vezi ce mi ti-l chelfaneste de acum motanul!

      Reply
  22. adina

    surupaceanu: cred ca pe romani nu-i mai intereseaza placa asta pe care o tot pune Base.
     
    si turcescu incheie: ne intereseaza, si de aia ne uitam foarte atenti la ce se intampla la Bruxelles.

    Reply
    1. Hongse

      @adina
      Surupăceanu readuce discuţia la crastavete. Aia a învăţat, aia spune. Îi trage cu ‘nivel de trai, popor, etc.’
       

      Reply
      1. SimonaM

         @Hongse  @adina Mpăi da, toată lumea știe că Băse guvernează. D-aia îl suspendă. Ce mai contează că-i cer să facă fix ce-i reproșează la suspendare?

        Reply
      2. Beavix

         @Hongse  @adina Da’ ce morții măsii ați făcut de când ați ajuns la putere, băi nenorociților? Unde vă e grija VOASTRĂ față de traiul oamenilor? Ați micșorat TVA-ul și nu știu eu? Ați mărit salariile și pensiile? Ați creat trei milioane de locuri de muncă și abia după aia v-ați dus să vă bateți cu Băsescu?

        Reply
        1. adina

           @Beavix  @Hongse tu nu vazusi? 25 % din pretiosul lor timp il aloca pentru chestii ca salarii, pensii, ce-s alea ?

          Reply
  23. Florina

    Nu stiu daca s-a mai dat, că nu apuc să citesc toate comentariile.  http://www.gandul.info/news/ministerul-justitiei-a-sesizat-inspectia-judiciara-a-csm-ca-sa-analizeze-daca-judecatorii-care-l-au-condamnat-pe-adrian-nastase-au-comis-vreo-abatere-disciplinara-9853826

    Reply
    1. Never G

       @Florina Deja au inceput cu presiunea pe justitie. Asta suna cam asa: „vedeti ce patesc cei ce ne condamna?”

      Reply
  24. adina

    saftoiu stie ca nu vin 9 milioane la referendum si ca majoritatea voteaza pentru demitere.
     
    bonus: am fost ridicati la rangul de talibani ai lui Base tot de saftoaica.

    Reply
  25. adina

    crin antonescu: o tara pentru presedinte, articol din 1991
    il „lauda” pe ion iliescu la greu :-).
     
    poate gaseste cineva pe net articolul asta, prin arhive pe undeva.

    Reply
    1. adina

       @hope18 drege busuiocul cum poate si ea, ca si-a dat seama tarziu ca in tabara pe care o reprezinta cam pute.

      Reply
      1. Never G

         @Hongse  @hope18 Ati vazut cum a incercat sa anuleze discursul despre coruptie? „Nu mai e actual, e depasit”

        Reply
        1. hope18

           @Never G
           Ma intreb si eu ca proasta….cum drq’ poate da poporul asta atatea jigodii  ????

          Reply
        2. adina

           @hope18  @Never G pentru ca oamenii buni pe domeniul lor prefera sa ramana in plan secund in ce priveste politica, si asa ies jigodiile la suprafata ca uleiul deasupra apei.

          Reply
        3. Never G

           @Rezon  @Hongse  @hope18Jigodie. A scos in evidenta cum PDL nu misca in front. Deci Basescu e devina pentru tot fiindca el lua deciziile. 

          Reply
  26. Never G

    Surupaceanu l-a hartuit cat a putut prin procese pe Basescu. Acum are ocazia sa-si continue opera.

    Reply
  27. adina

    B1.ro live: Parlamentul va decide calea de urmat. Daca referendumul nu e valid, zice Surupaceanu ca se poate decide organizarea unui alt referendum.

    Reply
    1. Hongse

      @adina
      Da, e bou cu spume.  Facem fie referendumuri câte ne trebuie, fie  îl prelungim pe ăsta până ne iese cum vrem noi.
      Pora: „Domnule Surupăceanum încercaţi să fiţi logic”
       

      Reply
    2. EleninaNicuţ

       @adina asa scrie in hotararea parlamentului prin care s-au stabilit obiectul si data referendumului; well, n-au atacat hotararea pe punctul ala, apai sa se spele cu ea pe cap si sa stea la mana nenorocitilor astora pana la noi ordine  (m-am enervat la faza cu Corlatean si Inspectia Jud, ma scuzati…)

      Reply
  28. MariusBadea

    Va rog sa luati in calcul urmatoarea varianta:
    -un vot exprimat poate fi valid sau invalid. (asta inseamna ca prin mijloace specifice, voturile cu „NU” pot fi invalidate cu o stampila aplicata ulterior.)
    – faptul ca votul este invalidat, nu inseamna ca este exceptat de la prezenta la urne – adica, s-a intrunit cvorumul necesar validarii referendumului dar majoritatea voturilor valabil exprimate au fost cele cu „DA”.
     

    Reply
  29. Rares Pop

    Oare cam ce a putut sa-i facă domnul președinte suspendat Adrianei Săftoiu de o tine supararea atatia ani? Vorba bancului acela, de unde atâta ura?

    Reply
    1. Beavix

       @Rares Pop Ei, lasă, că a zis că nu-i place suspendarea și că Blaga și Anastase au fost dați afară prin încălcarea regulamentelor.

      Reply
  30. DrMengele

    Poate nu am resusit sa citesc toate comentariile, dar:
    Nu ar trebui sa se ajunga la o stategie unica?
    Votam sau nu votam.
    Nu discut aici despre imoralitatea si neconstitutionalitatea referendumului.
    Discutam la modul pragmatic, acum si aici, in conditiile prezente, ce e de facut.
    Un scenariu care mi se pare catastrofal e ca cei pro-Base sa aiba abordari diferite si la limita sa se ajunga la:
    1. Referendumul sa fie validat (datorita multor pro-Base care au votat)
    2. Voturi pro-Base sa fie mai putine (datorita celor la fel de multi care nu au votat (abordare pentru nevalidare prin absenta…) ) decit voturi pro-suspendare (evident si datorita fraudelor USL).
    Si ca o discutie intre oameni cinstiti care vor sa se pazeasca de hoti in troleibuz (lol)…
    Cum ar fi mai usor pentru USL sa fraudeze? Ducindu-te sau neducindu-te la vot?
    Si ca incheiere, ceva noutati despre Rambo Clark? Pina la urma are sau nu binecuvintarea lui Clinton au ba?
    Mie personal, mr. Gitenstein mi s-a parut o tzira alunecos in ultimile zile.
    Abrazos la tata lumea,
     
     

    Reply
    1. Rezon

       @DrMengele Clark are binecuvantarea lui insusi, de a face multi bani in Romania. Poate si a unor companii cu interese in exploatarea resurselor energetice

      Reply
      1. DrMengele

         @Rezon La nivelul asta, ma indoiesc ca se poate binecuvinta singur….:)
        E in front office, cineva ii da biletelul din spate.

        Reply
    2. adina

       @DrMengele ori e boicot total, ca sa naibe ei ce frauda. Daca nu voteaza nimeni nu pot sa stampileze cu de la ei putere buletinele de vot si sa le bage in urna. Ori e prezenta masiva la vot si votam NU pe linie, si tinem pumnii pentru un NU majoritar. Personal nu cred ca prima varianta e valida, pentru ca vor veni cei care vor sa-l suspende. Si atunci unde-s 300 de voturi DA, mai baga astia din oficiu inca 20-30. Si asa fac baremul de demitere.

      Reply
    3. Beavix

       @DrMengele Băsescu a zis acum câteva zeci de minute că nu se ascunde după pragul de la referendum și are ca obiectiv să obțină cu un vot mai mult decât ăia împotriva lui. Era de așteptat atitudinea asta.

      Reply
    4. Gramofonu

       @DrMengele Un calcul simplu arata asa: daca USL are 50% + 1, oricum n-are rost sa te prezinti.
      Daca n-are, nu TREBUIE sa te prezinti.
       

      Reply
      1. DrMengele

         @Gramofonu Revin cu un exemplu de calcul pur teoretic, ca sa fiu bine mai inteles.
        Poate pare un scenariu SF, dar ultimile saptamini au demonstrat ca USL nu are limite in a surprinde, asa ca…
        Pro-Base 4.600.000 voturi valide.
        Anti-Base 4.600.001 voturi valide (retarzi + spalati la creier + etc + fraude ca la balamuc)
        Restul de Pro-Base au stat acasa, au boicotat referendumul.
        Rotunjim pragul la 9.200.000, daca tot e teorie.
        Referendum valid, USL cistiga.
        Pro-Base nu au avut o strategie unitara.
        Repet, poate pare un scenariu apocaliptic, dar deja apocalipsa e deja prezenta si incearca sa isi aseze confortabil genunchiul in gitul nostru si al statului de drept.
        Multzam,

        Reply
        1. Gramofonu

           @DrMengele Exact, tocmai de-asta boicotul e o solutie 100% garantata.
          Orice altceva = tesla-n…

          Reply
    5. DonJoe

       @DrMengele
      Ba da, ar trebui să se ajungă la o strategie unică, iar pericolele #1 nerespectării criteriului de prezenţă 50%+1 (referendum OUG-ist) şi #2 scindării contraproductive a „negaţioniştilor” ar trebui să ne împingă pe toţi spre a adopta varianta prezenţei şi a exprimării votului negativ. Plus că #3 e mai uşor să motivezi oamenii să facă ceva decât să nu facă nimic.

      Reply
    1. Hongse

      @EleninaNicuţ
      Dear mr Titus Corlătean,
      I hereby inform you that mr. Năstase four houses is in prison. Get over it.
      Thank you.
       

      Reply
      1. SimonaM

         @Hongse  @EleninaNicuţ I uitat să zici ”dude” la sfârșit. În rest, motivațională!

        Reply
      2. SimonaM

         @Hongse  @EleninaNicuţ Ai uitat să zici ”dude” la sfârșit. În rest, motivațională!

        Reply
        1. Hongse

          @SimonaM@EleninaNicuţ
          😀
          În loc de „thank you” trebuia să scriu. „You’re welcome. No need to thank me. Dude.”
           

          Reply
        2. SimonaM

           @Hongse  @EleninaNicuţ LOL. Io eram mai mainstream. ”Get over it, dude”. Dar îmi place mai mult varianta ta :))

          Reply
    2. Amelia New

       @EleninaNicuţ Dobitoci again and again, nici macar n-au mai recurs la „smechereala” sa astepte cateva zile pana se publica raportul MCV (pe 18). Acum o sa apara si asta in raport. 

      Reply
        1. EleninaNicuţ

           @Never G  @Amelia New fata de demersul dlui ministru, am o singura propunere: sa pofteasca sa faca sesizari pt FIECARE CONDAMNAT, de la inceputul mandatului lui si pana la sfarsit (al lui, al uselistilor lui si al oricaror alte jeguri din aceasta tara).

          Reply
  31. poweraxxel

    Ca roman amarat, pricajit, batjocorit, mintit, inselat, neascultat, ca rezultat al celor 22 de ani de la ceea ce se spune ca ar fi fost ceea ce n-a fost, dupa vizita premierului Ponta la Bruxelles fata de deciziile pe care Europa le impune conducerii executive a Romaniei am doar un lucru de spus …
    MULTUMESC EUROPA!!!
    Euforia cu care romanii au ales sa se alature Europei, bucuria si speranta legata de aceasta alaturare sunt astazi, prin promptitudinea si masura reactiei Europei rasplatite si justificate. A meritat sa ne alaturam Europei tocmai pentru astfel de momente, in care noi singuri obisnuiti sa ne autodistrugem ne afundam, in care nu mai suntem capabili sa gandim corect, influentati mai mult sau mai putin de ura proprie sau interesele unora ce isi inchipuiau ca le apartinem pentru totdeauna. Europa isi face datoria si ne arata calea spre iesirea din fundatura, spunand lucruri care celor ocupati sa ne acapareze nu le convin, impunand limite de comportament pe care acestia le-au depasit deja si obligandu-i sa dea inapoi si sa respecte reguli pe care nu mai erau dispusi sa le respecte. Reguli pe care noi nu mai suntem in stare sa cerem a fi respectate, pe care noi le-am uitat obisnuiti prea mult cu excesele …
    MULTUMESC EUROPA!!!

    Reply
  32. Beavix

    Deci în legătură cu chestiunea boicot sau nu, iată primele mesaje clare ale lui Băsescu pe tema rezultatului referendumului:
     
    „Prin acest referendum, președintele este la judecata poporului.Pentru mine nu are importanță (daca se ține cont sa nu de pragul de prezență la referendum -n.r.). Eu am obligația să stau în fața românilor și să respect rezultatul referendumului. Obiectul meu este să fiu vertical în fața românilor, eu am făcut numai ce puteam face ca să salvez țara și în perioadă grea, de criză, mi-am asumat politic responsabilitatea faptelor. (…) Eu nu sunt un om care să se ascundă sub un prag. Obiectivul meu este să obțin cu un vot în plus față de cei care votează împotrivă.”

    Reply
  33. Hongse

    Surupăceanu: „Nu ştiu dacă mai suntem raliaţi cu vereuna dintre părţi…”
    Turcescu: „Păi nu suntem în NATO?”
     

    Reply
  34. Hongse

    Cum basca mea! Săftoiu e şucărită că, şi citez,  „Băsescu nu poate coabita cu Ponta şi Antonescu”. Asta drept e, n-o să meargă, dar Dr. Ponta a hotărât asta, nu Băsescu.
     

    Reply
    1. Lilisan

       @Hongse Cu Ponta si Antonescu are si poporul roman o problema de coabitare, dupa cum cu insatisfactie constatam. Ce sa facem acum, sa suspendam poporul roman? Madam Saftoiu va trebui sa supravietuiasca constatarii.

      Reply
    2. Never G

       @Hongse Nu am prins secventa. Sa n-o credeti. Eu am vazut cu alte ocazii cat e de rea sub masca binevoitoare.
      Interesant ca Basescu nu i-a purtat pica si a vorbit frumos la adresa ei.

      Reply
    3. Rosu

       @Hongse Oooo, tough titty, vorba celor de la mounty python…. Nu imi pasa de plagiator si domnul Valean… Sunt niste fantome la scara istorica!

      Reply
  35. Rezon

    Pentru aprofundarea materiei.  Lista lui Barroso pentru Ponta;
     
    1. să respecte independenţa deplină a sistemului judiciar,
    2. să restabilească toate competenţele Curţii Constituţionale
    3. să se asigure că toate deciziile Curţii sunt respectate
    4. să numească un Avocat al Poporului care se bucură de sprijinul tuturor formaţiunilor politice,
    5. să asigure o nouă procedură deschisă şi transparentă de numire a un procuror general şi director al Direcţiei Anticorupţie
    6. să facă din integritate o prioritate politică.

    Reply
      1. Hongse

        @Never G
        Foarte posibil, o avea chiar şi-un doctorat. Cred că face parte din fişa postului la PSD.
         

        Reply
    1. adina

       @Rezon si nemtii astia te bocane la cap pana pricepi, daca nu pricepi au ei alte metode, nu lasa nimic la voia intamplarii.

      Reply
  36. Rezon

    http://opiniasociala.ro/index.php/dosar-politic/298-diaspora-romana-ingrijoreaza-puterea-de-la-bucuresti-situatie-dificila-creata-peste-prut
     
    Potrivit lui Eugen Tomac, consilier de stat al preşedintelui suspendat, Guvernul României a decis să desfiinţeze mai mult din jumatate de secţiile de vot. În condiţiile în care numărul cetăţenilor români de peste Prut a fost în continuă creştere din 2009, secţiile de vot au fost reduse drastic: de la 13 (2009) la 5 ! În 2009, aprox. 95% din basarabenii cu cetăţenie română au optat la vot pentru Traian Băsescu.

    Reply
      1. DrMengele

         @anarchix  @Rezon Or fi rusii in spate, dar si alora din fata trebuie sa le placa, ca altfel nu ar sta….lol…si ce le mai place…..:):):)

        Reply
    1. FlorinS

       @Beavix Mie mi s-a parut relaxat! Si, ca de obicei, foarte bun! La fel si aseara! 
       
      E singurul lucru placut din treaba asta, sa vezi cum ii face praf din nou! 🙂

      Reply
        1. adina

           @Yeba  @Never G „Astăzi echipa de campanie a domnlui preşedinte Traian Băsescu a contactat directoarea interimară a direcţiei de emisiuni informative şi sportive a SRTV, solicitând o intervenţie, o prezenţă a domnului preşedinte în această seară pe postul de televiziune TVR 1, conform deciziei Comisiei speciale parlamentare pentru timpii de antenă luată ieri. La mai puţin de o oră după această convorbire telefonică, directoarea interimară a Direcţiei de emisiuni informative a fost schimbată din funcţie. În locul ei a fost numit domnul Claudiu Lucaci. La aproximativ două ore după această decizie a conducerii televiziunii publice, pe emailul de campanie al domnului preşedinte Traian Băsescu s-a primit un email semnat de domnul Ion Stavre, care se intitulează «responsabil pentru campania din partea Asociaţiei Române de Televiziune», care spune că pentru SRTV campania începe pe data de 16 iulie 2012, respectiv luni. Această decizie contravine întrutotul deciziei luate de Parlamentul României 34/2012, care stabileşte ca dată de începere a campaniei electorale ziua de 6 iulie”, a spus Oprea. „În mod cert încercăm să mergem aşa cum am stabilit legal. Vom lua toate măsurile legale de care dispunem”, a încheiat Bogdan Oprea.
           
          http://www.b1.ro/stiri/eveniment/srtv-s-a-razgandit-traian-basescu-prezent-in-emisiune-la-tvr-32962.html

          Reply
  37. OstapBender

    „Ma bucur si eu cand sunt suspendat pentru ca mi se spune si mie „presedinte”,  „presedintele suspendat”. Altfel mi se spune Basescu…”

    Reply
  38. FlorinS

    Dupa umilirea lui Radulescu asta sa vedem cine mai are curaj sa iasa la incalzire 🙂 Oricine ar fi, va fi salutar!?!

    Reply
    1. Hongse

      @FlorinS
      Să mă plagiez: „Tare ce mi-ar plăcea un interviu făcut de Gâdea la A3 sau Hurezeanu la realitatea.”
       

      Reply
    2. adina

       @FlorinS sa recunoastem ca i-a mai dat cateva secunde.
       
      „de ce va simtiti obligat sa sustineti in emisiune tezele lor „, Base la atac.
      „de cate ori sunt suspendat, va adresati cu domnul presedinte suspendat, in rest, Basescu, ….”

      Reply
        1. FlorinS

           @adina  @Yeba Se pare ca nu l-am prins in vremurile bune! 😀 O fi avand si omul familie, copii, greu de gasit de munca pe criza asta! Si la Antene probabil e deja plin! Cati sa mai incapa sub acelasi fund?

          Reply
  39. OstapBender

    Dar repede s-au mai ticalosit cei de la TVR. De la „enclavizare” au ajuns la „sclavizare” tip antenista. Pentru cine se uita la emsiune. Nici macar nu l-a numit „domnul presedinte” etc etc

    Reply
      1. Never G

         @adina Ai vazut cum arata in imagine fragmente? Capul, mana …. Magari! Lui Radulescu de ce nu i-a facut asta?

        Reply
        1. adina

           @Never G vor sa-l arata batran, cu pete pe maini (cum se intampla la Ilici), tusind, faza cu paharul cu apa, adica ceva de genul i-a trecut vremea, noroc ca vi-l suspendam noi.

          Reply
        2. Never G

           @adina M-a suparat foarte tare.
          TVR are obligatia sa fie neutra fiindca ia bani de la noi si de la buget. Sa-mi dea banii inapoi daca nu respecta minimul necesar.

          Reply
  40. Rezon

    http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=MEMO/12/558&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=fr
     
    „President Barroso expressed his serious concerns about recent political events in Romania in relation to the rule of law, the independence of the judiciary and the role of the Constitutional Court. He underlined that the necessary checks and balances in a democratic system must be guaranteed.
     
    President Barroso made clear that the Romanian Government must respect the full independence of the judiciary, restore the powers of the Constitutional Court and ensure that its decisions are observed, appoint an Ombudsman enjoying cross-party support, ensure a new open and transparent procedure for appointing a General Prosecutor and Director of the Anti-Corruption Directorate and make integrity a political priority.”

    Reply
      1. Gramofonu

         @SimonaM  @Florina Traducerea si adaptarea: CCR = o defectiune. Constitutia = motive tehnice.

        Reply
    1. quaddelta

       @Rezon E posibil asa ceva? Exista deja o hotarare a parlamentului pentru 29 iulie cu orele 08-20.

      Reply
      1. Rezon

         @quaddelta Greu de crezut. O alta hotarare care ar afecta drepturi si institutii fundamentale ar ajunge la CCR si nu cred ca ar trece.

        Reply
        1. abis

           @Rezon  @quaddelta HG-urile nu pot fi reclamate la CCR.
           
          Insa Ponta ar fi probabil chemat de urgenta la Bruxelles sa mai dea o tura de explicatii. Nu cred ca mai vrea

          Reply
    2. Boghy

       @Rezon Si cand ma gandesc ca idiotul asta e acolo si cu votul meu. L-am votat pentru ca era de la PDL, in 2008. Pai nu mai vine el pe-aici sa-mi ceara votul ?

      Reply
    3. EleninaNicuţ

       @Rezon legea spune „data” referendumului, deci o singura zi; in plus data referendumului se stabileste prin hotarare a Parlamentului, nu prin HG; in caz ca se emite o astfel de HG, in secunda doi trebuie atacata in contencios administrativ, cerandu-se inclusiv suspendarea efectelor.

      Reply
  41. Sam85

    Offtopic
    Cum reuseste Horia Neamtu sa fie zilnic invitat la TV (acum e la Realitatea) ?
    Cine-l sustine pe acest Horia?
    😀

    Reply
  42. Louisy

    http://www.ziare.com/angela-merkel/cancelar-german/ambasadorul-romaniei-in-germania-convocat-de-angela-merkel-1178401
     
    „Potrivit Digi 24, care citeaza un comunicat oficial emis la Bonn, ambasadorul roman a fost chemat pentru o discutie de insasi cancelarul Angela Merkel. „Guvernul federal este ingrijorat in continuare de masurile luate de Guvernul Ponta in legatura cu reducerea puterilor Curtii Constitutionale”, se afirma in comunicatul oficial in care este anuntata convocarea.”

    Reply
  43. Rezon

    Drama lui Ponta, vazuta de Rogozanu:
     
    ”Ponta, între ai lui şi ai lui
     
    Victor Ponta îşi ia toate bîtele în frunte de cîteva zile. Pe aia cu plagiatul şi-o merită, pe celelalte nu-s sigur. Mai întîi să stabilim ceva: e clar şi după vizitele la Bruxelles că trebuie să accelereze cumva legalizarea acelui 50 plus 1 (care e demontat perfect în articolul de azi de Ciprian Şiulea). Şi eu îl consider o caricatură mai ales avînd în vedere listele elctorale, dar asta e. Trebuie respectat. CCR poate fi comentată, dar trebuie să fie urmată.
     
    Ponta încearcă să facă asta de două zile. Se loveşte mai violent decît pare să observe presa şi de Antonescu şi de proprii oameni. Dragnea a ieşit cu tupeu şi l-a scuipat practic în faţă la o oră după ce şeful său ceruse acordul hotărîrii Curţii cu legea. (că o fi sau n-o fi nevoie de sesiune extraordinară, habar n-am, cert e că trebuie s-o rezolve).
     
    Sindromul sacilor în căruţă clatină USL. N-au învăţat nimic de la Geoană. Graba nesătulă a USL-ului spre putere îi va costa mai mult decît credeau. Graba nesătulă a facţiunii Antonescu de a împinge lucrurile şi mai repede costă deja PSD-ul enorm. Cum a ajuns liderul celui mai mare partid din alianţă, Ponta, cu toate castanele fripte în braţe? Se chinuie de două zile să transmită el vrea s-o facă după CCR, de ce nu-l ascultă nimeni? Offside-ul mie mi-e evident. Practic Ponta a fost tratat cu reţinere de ai săi din Europa şi rupt în două de ai săi cei de aici care par scăpaţi de sub control într-o hoardă nebună alimentată cu energizante de Antena3. Va reuşi să clarifice treaba acum? Să sară şi el puţin cu picioarele pe Antonescu?
     
    Şi apropo de feţele de la sediul de campanie. USL luptă cu Bănicioiu, după ce Chiţoiu a reuşit să “debloce” dosarele zilele trecute.”
    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/stati-acasa-si-iubiti-ue-si-constitutia-ponta-prins-intre-ai-lui-si-ai-lui-81446.html

    Reply
    1. Lilisan

       @Rezon Ponta pur si simplu face parte din plan, e crescut de clan si, in consecinta e un marlan.

      Reply
    1. anarchix

       @Rezon Ce misto ar fi ca pana la sfarsitul zilei sa zica Ponta: „Cu parere de rau trebuie sa va spun ca din motive obiective independente de vointa noastra, referendumul nu se va mai tine.”

      Reply
  44. Rezon

    Stie cineva ce s-a intamplat ieri la comisia Universitatii Bucuresti care examineaza plagiatul lui Ponta?

    Reply
        1. hope18

           @Rezon  @abis
           Nu cred ca au spus ceva precis. Parca imi amintesc ca a spus „cat mai curand”

          Reply
  45. andrei_p

    @ bleen – ar putea fi considerat off-topic, imi cer scuze pentru asta.
    As vrea sa aflu parerea celor mai bine informati despre doua lucruri
    1. I se mai pare cuiva ca toata tevatura asta cu referendumul arunca in plan secundar faptul ca USL-ul nu e capabil sa dezvolte absolut nimic in ceeac e priveste guvernarea propriu-zisa?
    2. I se mai pare cuiva ca o eventuala victorie a lui Basescu la referendum, bazata pe un numar mic de participanti, este de fapt o pierdere a dreptei pe termen lung? Ma refer la faptul ca un posibil numar de voturi pentru demitere care sa fie mai mare decat cel al voturilor cu care a fost ales, insotit de un numar foarte mic de voturi pro-Basescu, ar da munitie („constitutionala”) stangii.
    Pana la urma, ma intreb care e sttrategia pe termen mai lung cu situatia asta poiitica?    

    Reply
    1. hope18

       @andrei_p
       Urgenta nr1 este de reinstaurare a statului de drept.Ce s-a intamplat a fost o lovitura de stat(HOTIE).Putem privi pe termen lung numai pornind de la premize LEGALE.O strategie pe termen lung bazata pe o minciuna este sortita esecului

      Reply
    2. Lilisan

       @andrei_p Strategia pe termen mediu, in orice caz, cred ca e sa se ajunga cu bine la alegerile legitime din toamna.

      Reply
    3. bilbofil

       @andrei_p Politicile economice și sociale promise de USL nu sînt viabile (altfel nici nu ar merita criticate). De aceea:
      1. USL nu se grăbește să le implementeze și așteaptă pînă după alegeri ca să ia hotărîri majore în acest plan (cele prin care vor da țeapă electoratului lor).
      2. Este de așteptat ca nerespectarea promisiunilor să creeze nemulțumiri majore în rîndul electoratului USL. Dacă Băsescu va mai fi președinte cînd nemulțumirile vor atinge pragul critic, vor fi terminați și în plan electoral, nu doar în cel al justiției.
      Pînă la urmă, de aceea este miza Băsescu atît de importantă.

      Reply
      1. Gramofonu

         @Rezon  @ralena fo’ 20-30 de ani, sa creasca rata natalitatii pe spinarea minoritarilor.

        Reply
  46. Rezon

    Sebastian Lazaroiu (Facebook)
     
    ”Mihai Voicu insista asupra faptului ca OUG privind referendumul este in vigoare in acest moment.
    Am inteles: liberalii sunt disperati sa l tina pe Crin la Cotroceni, chiar daca pesedistii si Ponta isi iau toate palmele dupa ceafa. PSD risca sa fie exclus din Internationala Socialista, Ponta e presat de fratii politici sa demisioneze , dar liberalii nu au decat o grija: sa-l tina pe Crin in palat.
    De aia PSD si-a pregatit un back-up: Oprescu.”

    Reply
  47. OstapBender

    Dan Sovinu : „Basescu nu vrea sa plece de la Cotroceni, se teme de raspunderea penala intr-o gramada de dosare”. Asta plus ca „vom face si noi dosare fabricate” plus miscarea de „porcurori” arata ca ceva, ceva au ei de gand. Pregatesc sa loveasca cu ceva, tot asa cum a fost trebusoara cu „copilasul”.

    Reply
  48. OstapBender

    EVZ: „Mai mulți români, blocați în aeroportul din Bruxelles din cauza lui Ponta. Victor Ponta e pe lista de pasageri. Cursa Bruxelles – București e una low-cost, asigurată de către WizzAir. Avionul trebuia să decoleze la ora 16.00. Reprezentanții WizzAir au declarat, pentru EVZ, că, potrivit site-ului aeroportului din Bruxelles, cursa a fost amânată cu o oră.”
     
    Adica din premier care se voia high-class se pare ca ajuns low-cost. Si-i mai chinuie si pe pasagerii cinstiti. Sa faca pasagerii un referendum si sa decida daca sa plece sau nu fara el. 

    Reply
      1. OstapBender

         @Geo_B Ca sa poate vorbi dupa aceea intre ei:
        -Unde e premierul?
        -Nu stiu. Si-a luat aripi.

        Reply
    1. Lilisan

       @OstapBender La asa referendum low-cost, asa transport low-cost; asortat la asa premier low-class.

      Reply
  49. Lilisan

    Nu sunt observatori – deci cred ca socialistul ala era iesit cu o intoxicatie – pe bune acuma, ce poti sa mai crezi? Am remarcat ca Barosso a fost ocupat si n-a iesit la o declaratie comuna :), dar, nu-i asa, intalnirea a fost una extrem, extrem de utila…

    Reply
    1. Lilisan

      Da, si i-a dat si tema pentru acasa – 50 de probleme de rezolvat  pana luni – vai de c_r_l lui!

      Reply
    1. Bleen

       @Hongse Dar ei știu ceva. De fapt, cred că știu tot. Dar intoxică. Oricum, nu e de foarte departe de adevăr ce scriu ei acolo. Nu e deloc departe. Intoxicarea e doar la motivații și interpretări. În rest….

      Reply
      1. OstapBender

         @Bleen  @Hongse Pentru cine este obisnuit cu presa de peste Prut, exista in asemenea cazuri o „cheie de interpretare”. Daca Rusia spune ca „altcineva” este implicat intr-o afacere, atunci sa stii ca tocmai Rusia este implicata. De exemplu, 7 aprilie 2009. Atunci Rusia a zis ca Romania e capul rautatilor.

        Reply
  50. kabal

     @Bleen nu mi-e ft clar daca aveti nevoie de donatii pt acest blog sau pt asociatia Blogary …
     

    Reply
  51. eugeni

    Bleene, as mai adauga la sondaj un punct:
    – mai astept ca sa ma decid
     
    cred ca este mai corect asa

    Reply
    1. abis

       @Yeba Cine e mai tampit acum, PSD-ul ca reduce rata de participare la referendum, sau PDL-ul ca reclama asta…?!
       
      🙂
       
      Serios vorbind, acum teoretic ar trebui ca  USL-ul sa insiste sa fie cat mai multe sectii de vot

      Reply
      1. BarbuMateescu

         @abis  @Yeba Două posibilităţi:
         
        1. greşeală pură din partea USL
        2. deja nu le mai pasă dacă referendumul e valid sau nu, le pasă exclusiv de procente ca să fie folosite ca armă la parlamentare.

        Reply
        1. abis

           @BarbuMateescu  @Yeba Daca vom sustine sus si tare boicotul referendumului nu le va folosi la nimic. Le vom putea replica cu ceva de genul „70% au participat la boicotarea initiativei voastre anticonstitutionale”

          Reply
  52. Rheia

    OK, deci de-asta s-a dus Ponta la Stănîșev ăla, ca să-i dea niște monitori europeni pentru referendum, ceea ce în mintea multora va echivala cu legitimizarea de căte UE a numitului Referendum. Sau iar nu interpretez bine?

    Reply
    1. hope18

       @Rezon
       Imi pare rau,desi e bine sa stii ce gandeste dusmanul,eu nu am putut sa citesc tot ce ar face el.Imi palpaia beculetul de atentionare”borfas mincinos „si nu am putut sa ma mai concentrez

      Reply
    1. Rosu

       @Rares Pop  Din ce scrie acolo rezulta aceeasi mare, mare problema: cei care propaga ura sunt cei care acuza acum scindarea societatii, dar pentru ei basistii nu sunt romani… Au impresia ca odata plecat Basescu se va instaura pacea si prietenia, ca noi vom intelege ca ce? Ce se schimba?

      Reply
    2. subway

       @Rares Pop Cine se pricepe sa faca repede un site, care sa fie in oglinda cu cel din link-ul de mai sus? Adica, „sustine-l.ro/category/de-ce-sa-l-sustii-pe-basescu/” . Eu fac grafica.

      Reply
  53. Amelia New

    Cateva observatii preliminare asupra motivarilor Deciziilor CCR publicate astazi (pe site-ul CCR, nu stiu daca si in MOf), sub rezerva ca le-am citit in diagonala si in mare viteza:
    1) Decizia privind restrangerea competentei Curtii e destul de OK, face referire si la OUG 38 (fara insa a-si extinde explicit controlul asupra acesteia), insa stabileste clar ca este vorba numai de acele hotarari ale Parlamentul „care afectează valori şi principii constituţionale”;
    2) Deciziile privind revocarea presedintilor Senatului si Camerei, iau in considerare si Decizia de mai sus, insa spune ca hotararile de revocare sunt acte cu caracter individual (adica nu afectează valori şi principii constituţionale). Prin urmare, Blaga si Anastase OUT definitiv;
    3) Decizia privind referendumul  face referire si la OUG 41, fara insa a-si extinde explicit controlul asupra acesteia si, ca atare aplicarea sau nu a OUG ramane o problema.
    Dupa ce imi termin „treburili” voi incerca sa recitesc mai pe-ndelete si ,eventual, sa revin cu observatii „imbunatatite”.
     

    Reply
    1. Never G

       @Amelia New Multumesc! Am citit si eu motivatia de la referendum si ca nespecialist am nevoie de ajutor. Mi s-a parut interpretabila.

      Reply
    2. picus

       @Amelia New Ce nu inteleg eu este cum s-a putut pronunta CC pe acelasi tip de speta acum un an sau doi (cazul lui Geoana) sau acum 6 ani (cazul lui Nastase), iar acum declara ritos ca nu e o chestiune care sa afecteze valori si principii constitutionale. Coerenta, ceva? 

      Reply
    3. EleninaNicuţ

       @Amelia New 1. „constată că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională”; asadar, „solutia legislativa”, nu legea de modificare a legii 47/92; eu zic ca, in aceste conditii, si oug 38 este direct vizata;
       
      2. de acord; interesant faptul ca nu oug 38 a determinat inadmisibilitatea, precum si concluzia potrivit careia, la data de 09.07.2012, CCR era competenta sa se pronunte asupra hotararilor Parlamentului “care afectează valori şi principii constituţionale” 🙂 (am si eu o problema cu faptul ca nu s-a atacat si hotararea de suspendare… :-D);
       
      3. trei paragrafe-cheie + istoricul de la pag. 9  anihileaza, zic eu, oug 41 care instituie exact derogare de la art. 5.2:
       
      „Curtea constată că rezultatul referendumului depinde de îndeplinirea cumulativă a două condiţii: una referitoare la numărul minim de cetăţeni care trebuie să participe la referendum pentru ca acesta să fie valabil şi una privitoare la numărul de voturi valabil exprimate, care determină rezultatul referendumului. Aceste condiţii sunt detaliate în art.5 alin.(2) şi, respectiv, art.10 din Legea nr.3/2000. Potrivit art.5 alin.(2), „Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”.
       
      „Tot astfel, Curtea constată că şi condiţia ce trebuie îndeplinită pentru validitatea referendumului este aceeaşi pentru toate tipurile de referendum, art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 impunând întrunirea majorit ăţii absolute care constă în jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Curtea reţine că aceasta reprezintă o condiţie esenţială pentru ca referendumul să poată exprima în mod real şi efectiv voinţa cetăţenilor, constituind premisa unei manifestări autentic democratice a suveranităţii prin intermediul poporului, în conformitate cu principiul statuat în art.2 alin.(1) din Legea fundamentală.
       
      Participarea la referendum a majorităţii cetăţenilor înscrişi în listele electorale permanente reprezintă un act de responsabilitate civică, prin care corpul electoral urmează să se pronunţe cu privire la sancţionarea sau nu a Preşedintelui României, având posibilitatea demiterii sau menţinerii acestuia în funcţie.”
       
       

      Reply
  54. Rosu

    intre timp in Romania:
    Claudiu Elwis Saftoiu tocmai se anunta ca l-a numit sef la stiri pe C. Lucaci.
    Intrebare: a fost sau nu a fost domnul Lucaci purtatorul de cuvant al onor. guv. Nastase?

    Reply
    1. anarchix

       @gupi Si replica ar putea fi: Nu-i nicio problema. Vulpitza aia de vecina tot imi da pokes pe facebook. Slab! Nu stiti sa negociati.

      Reply
      1. Yeba

         @anarchix  , cine, nevasta tipului înalt, brun şi cu ochii verzi? Credeam că doar el e mai îndrăzneţ, aşa…

        Reply
        1. Yeba

           @anarchix , or fi, nu știu, că n-am cum să observ, când intru in neighbourhood îmi ține calea un tip înalt, brun și cu ochii verzi, cu care sunt silită să fac conversație 🙂 

          Reply
  55. Rosu

    „recensamantul a stabilit ca exista 18 milioane de romani, desi trei milioane dintre ei locuiesc in afara Romaniei si multi in Spania. Imaginati-va ca 8 milioane de oameni vor vota si 95% dintre ei o vor face in favoarea demiterii lui Traian Basescu. Dar pentru ca el si-a rugat oamenii sa nu participe pentru a evita o prezenta de 50%, presedintele isi va relua functia. Asta va duce la o criza politica majora: presedintele va avea impotriva Parlamentul, Guvernul si opinia publica. Situatia asta nu ma lasa sa dorm.” – Victor Dottore Ponta
     
    Analiza pe text:
     
    1. Daca 8 milioane vin si restul zic „pa” inseamna ca Basescu a avut dreptate si cei mai multi romani nu au „pus botul” la manevrele ilegale ale usele.
    2. „Si-a rugat oamenii”? Ce pana corbului e asta?
    3. Daca din 18 mil. 8 mil. nu-l mai vor, care e aia „opinia publica” impotriva lui Basescu?  Sau logica „basistii nu sunt romani”  a devenit deja politica de partid si de stat?

    Reply
    1. Hongse

      @Rosu
      4) „Situatia asta nu ma lasa sa dorm”, de-asta nu guvernez cu mare talent. Băsescu e de vină. – Dr. Victor Ponta.
       

      Reply
    1. Rosu

       @StefanTrifan nu e red alert, e o alta fumigena.
      Referendumul mamei lui papura-voda e inca o silueta fantomatica, nu o intreprindere legitima.

      Reply
    2. hope18

       @StefanTrifan
       eu oricum nu plec in concediu.Este clar insa ca trebuie stat cu ochii pe ei pana in ultima clipa.Astia sunt disperati rau

      Reply
      1. Rheia

         @cocosila  @StefanTrifan Ăștia-s în stare să dea o OUG că iulie va avea anul ăsta 32 de zile.

        Reply
      2. StefanTrifan

         @cocosila Ba da, s-a votat în parlament, în 5 iulie, până şi faptul că votul va fi doar până la ora 20 – şi nu 21 cum era de obicei. Nu ştiu dacă o pot întoarce, dar cred că pot, în numele aceleiaşi suveranităţi albsolute a parlamentului, s-o ia de la capăt cu votul în plen. 

        Reply
  56. Rezon

    InPolitics: ”Referendumul extins – asul din mineca guvernului Ponta”
    http://www.inpolitics.ro/referendumul-extins-asul-din-mineca-guvernului-ponta-art66693.aspx#
     
    ”Deși partizanii președintelui Băsescu își freacă deja mîinile de fericire la gîndul că premierul Ponta a promis UE că va respecta decizia Curții Constituționale privind organizarea referendumului, mai există hopuri de trecut. Unul dintre acestea, mare de tot, e posibilitatea guvernării USL de a recurge la un referendum extins, ceea ce ar spori considerabil participarea la vot, iar PDL nu ar avea argumente pertinente împotriva procedurii.
     
    Un referendum extins înseamnă unul a cărui desfășurare să aibă loc nu în una, ci în două pînă la trei zile. Procedura este analizată intens la guvern în aceste zile, potrivit informațiilor intrate în posesia Inpolitics, în condițiile în care legislația actuală nu interzice acest lucru.”
     

    Reply
    1. Beavix

       @Rezon Eu propun regula „votului de aur”, ca in fotbal. Se prelungeste durata referendumului pana se ajunge la prezenta de 50% + 1 vot de aur. 🙂

      Reply
  57. OstapBender

    Shrekul bolsevic Marga: „Prestigiul şi cunoaşterea României în exterior au dat înapoi în 2009-2012”
    Adica sa intelegem ca tot ce face USL acum este pentru ca Romania sa fie cat mai bine cunoscuta?! Le-a reusit. Romania a devenit „faimoasa”. Probabil ca din iulie 2012, „prestigiul” nu va mai da inapoi, pentru ca nu va mai avea unde.

    Reply
  58. Beavix

    Nevasta-mea, care-l uraste cu pasiune pe Antonescu, mi-a interzis sa ies la vot. Asa ca… asta e. Decat scandal in casa, mai bine pace. :))

    Reply
    1. Ze Phsyco

       @Rezon Ce e aia libertatea presei? Cum adica sa scrie fiecare ce vrea, pe unde vrea si cand vrea? Asta-i anarhie, nu democratie populara!

      Reply
      1. StefanTrifan

         @hope18 Da, dar habar n-au nici ei. Nu mai pot să cred nimic până nu-mi spune un cunoscător. 🙂

        Reply
        1. hope18

           @StefanTrifan
           am inteles.Eu nu sunt cunoscator.Asta e motivul pt care stau si ma uit la b1.Poate ma lamuresc si eu. 🙂

          Reply
  59. Rezon

    Cucui:  ”Bulă la Bruxelles”
    http://www.kmkz.ro/opinii/bula-la-bruxelles/
     
    ”În sfârșit, prima vizită legitimă a lui Victor Ponta în Capitala Europei unite. Reprezintă Mafia din România. Așa cum o aprecia Martin Schultz, prima întâlnire din turneu “nu a fost cea mai prietenoasă”, dar trebuie să remarcăm rezultatele pozitive. Pentru democrație, că pentru USL, pusă în situația de a anula cu mâna ei – și două ale lui Cătălin Voicu – ambele ordonanțe golănești, este o înfrângere rușinoasă. După contact, Victor Ponta s-a exprimat în legătură cu ordonanțele exact ca despre doctorat: dacă am greșit (îl) dau înapoi.”

    Reply
  60. ics

    Mie de asta chiar imi era dor :))))
    Nati Meir, fostul candidat la presedintia Romaniei, a apărut astăzi în faţa sediului de campanile a lui Traian Băsescu. El a apărut astăzi, singur, şi a declarat că va face greva foamei până când preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu va fi demis.
    http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Bucuresti-stiri_din_bucuresti-nati_meir-traian_basescu-greva_foamei-protest-presedinte_0_735526652.html
     
    sa anunte naiba careva IML-ul sau pompele funebre , ca pe caldura asta o sa inceapa sa puta destul de repede

    Reply
  61. tiestoster

    Nu pot vota acum in sondajul vostru. Daca, pana pe 28 iulie la orele 24.00, nu reusesc astia sa faca vreun mis-mas si referendumul se desfasoara in regim 50%+1 din liste (aici nu sunt sigur daca ar trebui sau nu sa ma ingrijoreze varianta 18 vs 15 milioane – vezi miscarile de la INS etc), atunci boicotez. Daca hotii totusi trec peste tot si referendumul se organizeaza pe printzipul majoritatea venita la vot, atunci normal ca ma duc. Deci, cu toate presiunile externe din UE si de peste ocean, eu tot stau in expectativa pana pe 28 iulie, la orele 24.00 🙂

    Reply
    1. Gramofonu

       @tiestoster Chestia e ca n-are importanta, indiferent de regulile referendumului.
      NU EXISTA REFERENDUM.
       
      Si dac-ar fi ultima votare din Romania, si tot nu m-as duce. TOCMAI pentru ca e ultima.
      Boicot -> refuzul de a participa la un simulacru de alegeri facute doar cu scopul de a fura.

      Reply
  62. Xilef

    Observaţi diferenţa 🙂 (presidency.ro)
     
    COMUNICAT DE PRESĂ (12 iulie 2012) Ref.: Decrete semnate de președintele interimar al României, Crin Antonescu
     
    Comunicat de presă (9 iulie 2012)
    Ref.: Decret semnat de președintele României, DOMNUL Traian Băsescu
     
    :))

    Reply
  63. Merechene

    daca zic astia la tv ca prezenta la vot este mare, ma duc sigur si votez NU. daca lumea sta acasa, stau si eu la o terasa si beau o bere in cinstea lui Base .  simplu.

    Reply
    1. Alex D

       @Merechene Vezi, Ponta s-a gândit la tine și o să poți să stai la o terasă la mare cu berea aia și să votezi hop-țop chiar acolo!

      Reply
    2. Yeba

       @Merechene , păi de-aia o să zică prezenţă mare, ca să te duci să votezi şi să legitimezi, că apoi e simplu să câştige.

      Reply
      1. Rosu

         @Yeba  @Merechene „buna ziua doamnelor si domnilor, pana la aceasta ora prezenta la vot este de aproximativ 50%” 🙂 la ora 12:00AM

        Reply
        1. ics

           @Rosu  @Yeba  @Merechene la 18:30 prezenta la vot este de 150%, va anuntam ca mai puteti vota pana la ora 20 :))

          Reply
      2. Merechene

         @Yeba mie imi este clar ca astia vor frauda. eu zic ca vor iesi mai multi la vot decat in 2007. oamenii sunt mai flamanzi si mai nervosi acum decat erau atunci. dupa cum am mai spus, pana pe 28-29 se pot intampla multe. poate nici nu va mai fi nevoie de referendum sau ne va spune Base, oameni buni, stati acasa, aratati-le .ue!  🙂 .

        Reply
        1. Rosu

           @Merechene  Mai oameni buni, ori intelegem ca la momentul t0 nu avem ce sa discutam despre prezenta si referendum, ori ne imprastiem in vorbe. In acest moment NU avem ce discuta. Unde e publicarea hotararii CCR privind prorpriile-i atributii? Unde sunt consecintele legale ?

          Reply
        2. Merechene

           @Rosu am fost prima pe Blogary care a spus ca nu voi merge la vot ca sa legitimez o frauda! asta cred si acum. dar, daca Base o sa indemne oamenii sa iasa la vot si sa voteze impotriva demiterii, eu o voi face! daca o sa fie evaziv, asa cum a fost ieri, cu siguranta voi sta acasa. repet, pana pe 29 se vom sti exact ce avem de facut! acum chiar ne imprastiem in vorbe. deocamdataa nu stim daca ponta se va tine de cuvant cu 50+1. nu stim multe.

          Reply
      3. Merechene

         @Yeba si vorba lui @liviuta, parca, daca Base vine si spune ca are nevoie de votul meu, eu i-l voi da!

        Reply
    3. EroulBula

       @Merechene Nu, daca se aproba in lege pragul minim de prezenta de 50%+1, stam acasa si nu ne miscam indiferent ce prezenta mananca ei ca e la vot. 

      Reply
      1. Merechene

         @oglinjoara dupa cum vad ca sta treaba, sigur n-o sa mai duc 😀 . am cittit acum si decizia ccr, am vb cu ai mei si cu altii prin RO si cam o sa cante cucuveaua pe la sectiile de votare.

        Reply
  64. Rezon

    Turambar, o estimare a prezentei la vot:  ”A nice lose-lose situation, my dear Watson”
    http://turambarr.blogspot.ro/2012/07/nice-lose-lose-situation-my-dear-watson.html
     
    ”E clar. Un calcul elementar ne aratǎ urmǎtoarele: va fi o participare la vot de aproximativ 35%. Pe de altǎ parte, dintre aceștia aproximativ 85% vor vota împotriva lui Bǎsescu. Adicǎtelea cum ar veni prost și pentru unii și pentru alții. Prost pentru USL, cǎ nu reușesc sǎ-l dea jos pe Bǎsescu. Prost pentru Bǎsescu, pentru cǎ va avea parte de o știrbire puternicǎ de legitimitate, dupǎ ce va obține un asemenea scor de furie popularǎ. Cum ar veni, prost pentru toți și la varǎ cald.”

    Reply
    1. Rosu

       @Rezon  Cacat! Turambar o da la pace cu intreprinderea. Dar ce scrie el acolo e un fel de intors-ca-la-ploiesti…

      Reply
      1. Alex D

         @Rosu  @Rezon Păi, și de ce n-ai fi de acord cu el? Mie mi se pare foarte previzibil să fie chiar așa

        Reply
        1. MirelPalada

           @Alex D  @Rosu  @Rezon Nu e de acord ca nu-i place de moaca mea. Alte ratiuni rationale n-are 🙂

          Reply
        2. Rosu

           @Alex D  @Rezon Eu nu ma bag in cifre si statistica, aia e meseria lui. Comentariul despre cine pierde si cine nu castiga este insa spre imbunarea „publicului” antenist…

          Reply
        3. teocharis

           @Alex D  @Rosu  @Rezon nu stiu cine este acest „turambar” dar a devenit deja evident ca intreaga strategie a pushlamistilor se va concentra pe asa-zisa lipsa de legitimitate post-referendum a lui Basescu
          Lasaroiu, Aligica and co. pot contracara usor asa insistand DE ACUM pe lipsa de legitimitate a referendumului

          Reply
        4. Rosu

           @MirelPalada  Domnule Palada, eu nu judec dupa infatisare, judeca dupa fapte. Iar pe langa socotelile de specialitatea dumitale ai pus si o judecata care nu face parte din paleta socilogica.
          Fapt: o prezenta mult sub 50% arata clar ca eforturile usele de a ne trage dupa ei in acest circ au esuat!
           

          Reply
      1. Gramofonu

         @bilbofil  Boy Cott, vacante…si ca sa votezi impotriva lui Base iti trebuie o ura viscerala, cum putini au. Adica nu-i suficient sa fie prosti.

        Reply
        1. bilbofil

           @Gramofonu Nu la cifră ci la metodă mă refer. De ce să fie prezența media între voturile la primari și voturile la CJ? 

          Reply
        2. Rezon

           @bilbofil  @Gramofonu Pai, uite ca auctorul citeste si comenteaza. Poate da mai multe lamuriri

          Reply
        3. MirelPalada

           @Rezon  @bilbofil  @Gramofonu Ce lamuriri sa mai dau in afara de cele din tabel si din articolul aferent? Sa-l mai povestesc inca o data? Singurul lucru care poate fi discutat il reprezinta ipotezele de participari diferentiate la vot (procentele din coloanele 3 si 6), ca in rest e aritmetica elementara. 

          Reply
        4. bilbofil

           @MirelPalada  @Rezon  @Gramofonu De ce ar fi  un scrutin totuși atît de personalizat ca cel de acum mai puțin interesant din start decît alegerea primarului? Dacă există un motiv de reducere, de ce pînă la media aritmetică? De ce nu mai sus sau mai jos?
          Există apoi o dinamicaă a următoarelor săptămîni. Dacă alegătorii anti-demitere „se prind” că oponenții lor nu pot scoate nici măcar 5 mioane de voturi s-ar putea să vină buluc, în țară și în străinătate.
           
          În fine, altă discuție, sînt lucruri care ies complet din sfera de acțiune a sociologului: mesajul pe care îl va transmite Băsescu și strategiile aliaților și oponenților. Participarea votanților PDL și ale zecilor de mii de „băsiști” care au stat acasă se poate schimba mult funcție de mesajele din următoarele 2 săptămîni. 

          Reply
        5. Rezon

           @bilbofil  @MirelPalada  @Gramofonu Sa zicem ca renuntam la ponderare prin media aritmetica intre participare la alegerea primarilor si a CJ. Ar insemna sa mergem pe ipoteza unei participari de 38%. (7.011.938).

          Reply
        6. Gramofonu

           @bilbofil  @MirelPalada  @Rezon Ideea e urmatoarea: Lose-Lose e mai bine decit LOSE.
          Participi la vot = LOSE.

          Reply
        7. poweraxxel

           @Gramofonu  @bilbofil  @MirelPalada  @Rezon de acord cu gramofonu …
          participi = lose
          decat sa ajut pe altii sa il darame incercand eu sa il fac erou, mai bine stau acasa … Apoi, acel lose nu e chiar lose. Ramane sarcina de numiri in justitie …

          Reply
        8. Rezon

           @bilbofil  @MirelPalada  @Gramofonu
           
          Cred ca inteleg ce spune @bilbofil- ceva de genul ca votul la referendum are un potential de radicalizare care ar putea impinge in sus participarea la vot, peste nivelul de la alegerea primarilor.
           
          Daca admitem ca este asa, intrebarea e: cu cat? Eu as lua ca ”marja de radicalizare politica” +9% (adica, tot diferenta dintre participarea la alegerea pt primari si CJ, doar ca o adun, nu o mai ponderez prin medie aritmetica, uite asa, pentru worst case scenario).  Ar rezulta o participare de 47%.

          Reply
        9. bilbofil

           @Rezon Prezența votanților PDL poate varia între 5% și 105%. În limite mai mici, pot exista variații și la ați votanți.

          Reply
        10. bilbofil

           @Rezon Vreau să aflu de ce Turanbar consideră că poziția de start este cea pe care o indică el. Întrebarea majoră este la evaluarea prezenței.
          Apoi, evident, de ce nu consideră că ar fi mulți băsiști scîrbiți decandidații PDL de la locale, care au stat acasă? De ce nu ar fi mai mulți PP-DD-iști care nu au avut cu cine să voteze la locale, sau, invers, dezinteresați de referendum? Etc.

          Reply
        11. bilbofil

           @Rezon Acum, nici în 2008 nu am primit explicații pînă la capăt privind rezultatul exit-pollului său.

          Reply
        12. Rheia

           @Gramofonu  @bilbofil Nu neapărat viscerală. Pur și simplu ură prost-direcționată. De exemplu, un bun amic, persoană cumsecade, are o problemă freudiană, gen. Cînd era mic, tatăl lui l-a părăsit. Nu și-a revenit nicicînd. Deși are spre treizeci de ani și propriii copii. Cu psihicul nu te joci.

          Reply
    2. EroulBula

       @Rezon Daca iese scorul de care vorbesti inseamna cam 5.000.000 voturi impotriva lui Base, cam cat a avut impotriva in 2009, in turul 2. Nothing changes.

      Reply
      1. BarbuMateescu

         @oglinjoara Turambar nu a făcut un sondaj ci o estimare care, din punctul meu de vedere, are câteva deficienţe minore dar este fundamental corectă:
         
        Cel mai probabil set de evenimente este:
        1. boicot asumat
        2. Cei care ar vota „NU” vin la vot în număr foarte mic, mulţi dintre ei boicotând referendumul şi mărindu-se astfel procentul celor care votează „DA”
        3. referendumul nu e valid.
        4. TB rămâne preşedinte cu un procent urât. Şi gata.

        Reply
        1. StefanTrifan

           @BarbuMateescu  @oglinjoara Eu aş mai observa două aspecte care mi se par esenţiale:
           
          -la alegerile locale toţi primarii (actuali), fără excepţie, au fost motivaţi şi au muncit pe rupte ca să-şi mobilizeze votanţi – cu promisiuni, concerte de manele, pungi de zahăr, ulei etc. La fel au făcut şi contracandidaţii lor. Deci, în fiecare amărâtă de localitate, de la marile oraşe până la ultimul cătun, mobilizarea a fost animată de minimum doi candidaţi pentru primărie, plus restul pentru consilieri şamd. Această situaţie nu se va repeta la un referndum care nu interesează atât de mult. E posibil ca mulţi dintre primari, mai puţin motivaţi, să fie efectiv plecaţi în concedii sau să nu-şi bată capul. 
           
          – Pe de altă parte, dacă la votul pentru alegerile locale fiecare luptă pentru a-şi atrage votanţii proprii, acum va fi suficientă mobilizarea pentru vot (indiferent de opţiunea pentru DA sau NU). În felul ăsta e mult de mai uşor de fraudat, pentru că nu mai vrei să te asiguri că persoana mituită a votat cum vrei, ci e suficient să te asiguri că a votat.

          Reply
  65. Rezon

    Dan Alexe (Facebook, 38 minutes ago)face bilantul umilintei lui Ponta la Bruxelles:
     
    PONTA IN BRASSÃL, DAY TU (2)
     
    … Presa românã va scrie, de bunã seamã, fãrã niciun comentariu de background (pariem?) ca „premierul Victor Ponta a avut astãzi, joi, o întrevedere cu presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PSE) fostul premier bulgar Serghei Stanishev”…
     
    Ce nu va scrie presa românã (pariem?, insist) este cã Stanishev a fost amestecat, pe cînd era la putere, in multe scandaluri de coruptie în Bulgaria, ca la un moment dat risca doi ani de închisoare, echivalentul perfect al lui Nastase (cu diferenta ca Stanishev a scapat de puscarie si ca acum e liderul interimar si nominal al socialistilor europeni)…
     
    Si, desigur, sa amintim jurnalisticeste faptele obiective, reale si intamplate ieri si azi:
     
    – cã marele boss al factiunii PPE din Parlamentul european, francezul Joseph Daul, a refuzat sa-l primeasca pe Ponta (trebuie insistat pe acest incident, pentru ca e de o grosolanie protocolara nemaivazuta ca seful unei factiuni politice trans-nationale din PE sa refuze sa primeasca in audienta seful guvernului unei tari membre in UE);
     
    – cã Martin Schultz, presedintele Parlamentului European (acesta fiind un socialist german) nu l-a asteptat pe Ponta jos, la intrare, asa cum se face si cu sefi de stat africani, dapoi din UE;
     
    – cã astazi nici presedintele Consiliului UE Herman van Rompuy, nici presedintele Comisiei Barroso nu doresc sa se afiseze alaturi de Ponta, motiv pentru care premierul nostru si-a anulat la rîndul lui întalnirea cu presa de dupa înfãtisarea la Barroso, ca sa nu aparã singur în faţa ziaristilor…
     
    In final, nu-i asa? a pune in faţã cã te-ai vazut la Bruxelles cu bulgarul socialist Stanishev e ca si cum te-ai mandri ca te-ai fotografiat cu Adrian Severin lîngã Manneken Pis.

    Reply
  66. Rosu

    Reeeelu Feeeneeechiu:
     
    „Important este ca nimeni să nu stea acasă în ziua votului. Noi nu putem rămâne impasibili când vedem zilnic spectacolul jalnic care se întâmplă la televizor. Este momentul ca românii să decidă dacă în acești ani cu Băsescu le-a fost bine sau dacă doresc să facă, într-adevăr, o schimbare în bine. Eu îi întreb pe toți cei care ne ascultă: români, v-a fost bine în acești ultimi ani în România cu Traian Băsescu?”
     
    Adica acuma e vorba de alegeri, politica, chestii de-astea? Oare nu era in 2014 asta? Adica demiterea presedintelui se face pentru chestii politice? Nu pentru incalcari grave ale consitutiei?
    Daca ne-a fost sau nu „bine cu TB” ce relevanta are in demersul suspendarii+demiterii pentru „fapte grave”?
     

    Reply
    1. sanantonio

       @Rosu S-ar putea să nu apuce referendumul în libertate, nenea Relu, de-aia o fi disperat. Asta e singura placă pe care o tot repetă ca o maimuță pe toate posturile radio și tv.

      Reply
    2. Mistral

       @Rosu Asta-i mai destept decat Crin : ( B1.ro )
      ”Relu Fenechiu (PNL): Îmi voi da demisia dacă Băsescu are mai mulți de „da” decât de „nu” la referendum .”
       

      Reply
      1. Beavix

         @Mistral Daca a zis exact asa cum ai scris tu, nu e mai destept. DA = demitere. Isi da demisia Fenechiu daca Basescu e demis?! 🙂

        Reply
        1. anarchix

           @Beavix  Cand am citit prima data am zis ca de-abia m-am sculat si am nevoie de cafea. Dupa ce luat cateva inghitituri postul lui Mistral arata la fel. :-))

          Reply
      2. Hongse

        @Mistral@Rosu „Vorbiţi la TV, băieți, orice, numai vorbiţi!”. Noua directivă USL – surse.
         

        Reply
        1. Gramofonu

           @Hongse  @Mistral  @Rosu Miine vine Ponta si zice: „baaa, ati inteles gresit, era NU mai vorbiti”

          Reply
  67. Hongse

    Ce face Floricel, îl calcă pe Dr. Ponta pe bombeu? (La B1 am auzit că a semnat un decret prezidenţial cum că guvernul are dreptul să dea ordonanţe de urgenţă în perioada vacanţei parlamentare. Nu eram chiar atent aşa că n-am priceput tot) 

    Reply
      1. Rezon

         @Xilef  @Hongse Guvernul are nevoie de abilitare pentru a emite ordonante simple. Pentru OUG, nu are nevoie, le poate emite oricand.

        Reply
        1. Alex D

           @Rezon  @Xilef  @Hongse Minte, dar nu are nicio legătură cu ce scrie în legea asta, că aici e vorba de ordonanțe simple cu care n-ar avea voie să modifice legea referendumului.
           
          Minte în legătură cu Constituția:
          (5) Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1).
           

          Reply
        2. Mistral

           @Rezon  @Xilef  @Hongse Daca a semnat-o asa din scurt , inseamna la la BXL e GROASA RAU !

          Reply
        3. sanantonio

          @MistralNu are legătură cu abilitarea guvernului de a emite  ordonanțe de urgență, ci cu abilitarea acestuia de a emite ordonanțe simple care nu afectează legi organice.

          Reply
  68. Xilef

    Președintele interimar al României, Crin Antonescu, a semnat joi, 12 iulie 2012, următoarele decrete:
    • Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.7/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă;
    • Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.6/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.265/2008 privind auditul de siguranţă rutieră;
    • Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.29/2011 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală;
    • Decret pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe;
    • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare;
    • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice nr.487/2002.
     
    Departamentul de Comunicare Publică 12 Iulie 2012
     
    Sa nu mai fim rautaciosi, Antonescu lucreaza  :))))

    Reply
    1. ics

       @Xilef Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice nr.487/2002.
       
      incearca sa isi acorde singuri drept de vot? :)))

      Reply
      1. Xilef

         @EroulBula E extenuat, peste o saptamana mai face o conferinta de presa, asa, inainte de jocul de poker de seara, si gata mandatul de interimar. :)))

        Reply
    1. Alex D

       @poweraxxel E vorba de legea asta: http://www.mediafax.ro/politic/senatul-a-aprobat-proiectul-de-abilitare-a-guvernului-de-a-emite-ordonante-9742750

      Reply
  69. Rezon

    Ziare.com: ”Cum a devenit Ponta agentul electoral al lui Basescu”
    http://www.ziare.com/victor-ponta/traian-basescu/editorial-cum-a-devenit-ponta-agentul-electoral-al-lui-basescu-1178226
     
    ”Nu stiu daca Romania de dupa Nicolae Ceausescu a trebuit sa suporte o mai mare umilinta decat cea in care premierul ei a fost nevoit sa faca declaratii publice cu politaiul la usa, Martin Schulz (presedintele Parlamentului European, socialist), care s-a asigurat astfel ca tovarasul sau de familie politica nu trimite din nou democratia pe aratura, chiar in numele ei.
     
    Intreaga lume, din America pana in Japonia, a vazut cum seful Executivului din tara Nadiei Comaneci a fost scos la tabla ca ultimul repetent si, daca penibilul n-ar fi fost deplin, probabil ca domnul Schulz i-ar fi dat si doua dupa ceafa.Ț
     

    Reply
  70. teocharis

    @lazaroiu
    @staff basescu  
    @whoever makes the real decisions outhere
     
    Acum cand shleahta rosie e incoltita de US embassy si Bruxelles trebuie FORTATI prin iesiri publice si chiar ULTIMATUM sub amenintarea nerecunoasterii scorului de la referendum in lipsa unor elemente REALE de securizare a principiului 1OM=1VOT si nu labarelile paleative oferite in trecut!
     
    cateva sugestii au aparut deja pe aceasta pagina, sunt convins ca mai exista si alte propuneri 
     
    bond vigilante

    Reply
    1. Rezon

       @cocosila
       
      Ba cârlanul e copt, proaspăt rumenit pe rotisorul UE. Miroase a lână pârlită. A împuțit toată casa.

      Reply
  71. ciuciul

    Ma gandesc la o varianta nasoala: sa-si dea demisia Monta si lui Chucky sa-i fie refuzate doua numiri de catre Marea Adunare Nationala. Daca se misca repede ar putea fi validati de ‘popor’. ‘Popor’ = aia care râd la o gluma pe care nu au inteles-o sau râd peste cateva zile cand cred ca au inteles poanta.

    Reply
  72. ics

    O escapadă pentru liniştea USL
     
    În urmă cu şase ani când domnul Victor Ponta, în calitate de deputat, încerca să-l salveze pe Adrian Năstase de percheziţia din Zambaccian, l-am întrebat insistent, într-o convorbire telefonică, de ce încearcă să blocheze solicitarea procurorilor, deşi legal aceasta trebuia să ajungă de îndată la judecata parlamentarilor. Mi-a răspuns atunci iritat că pentru a purta această discuţie mi-ar trebui patru ani de drept, un master şi un doctorat.
     
    http://www.gandul.info/puterea-gandului/o-escapada-pentru-linistea-usl-9847033

    Reply
        1. teocharis

           @uncle fucker sobolanul ctp a defecat ieri dupa interventia lui Gittenstein, apoi a defectat

          Reply
    1. Rezon

       @poweraxxel
       
      Eu nu sanctionez intreaga clasa politica prin neprezentarea la referendum. Nu pot fi nici obiectiv, nici  impartial in aceasta lupta.
       
      Sanctionez acea parte a clasei politice care vrea sa-si subordoneze justitia in beneficul mafiei. Si apar acea parte a clasei politice care a facut posibila o justitie independenta, care condamna mafia, indiferent de apartenenta politica.

      Reply
    2. gabip

       @poweraxxel din pacate este la mana presedintelui interimar Crinulet, de promulgare lege de modificare referendum – prin lege valid prin prezenta a 50 %, daca n-o pro,ulga e ok, dar daca  … vezi http://www.alesiivoteaza.ro/acte/act-56970, pe asta s-a pronuntata CCR, ca OUG n-are valoare, nu se da ordonanta de urgenta pe lege organica (art 73, al 3, art 115 Constitutie)

      Reply
  73. ics

    calimente: basescu blocheaza toata activitatea guvernului
    invitat: cum blocheaza?
    calimente: cu tot ce face
    invitat: dati-mi un exemplu
    calimente: cu tot ce face
    and so on :)))

    Reply
    1. Hongse

      @ics
      – Îi tot daţi cu „poporul”. Ce faceţi pentru popor, că până acum n-aţi făcut nimic. Doar „jos Băsescu”, asta-i tot ce ştiţi.
      – Ba facem!
      – Ce?
      -Facem!
      -Daţi-mi un exemplu!
      -Păi îl dăm jos pe Băsescu! Vedeţi?
       

      Reply
  74. quaddelta

    Bag picioarele. Am ajuns rasist! De cand cu Voicu ii urasc pe toti grasii cu mustata: Calimente, Grebla. Nita, … 

    Reply
  75. poweraxxel

    Pe realitatea, idiotul de Manda o tine langa cu CCR a demonstrat ca referendum-ul este constitutional. De ce naiba nu ies PDL-isti sa sublinieze clar ca CCR de fapt nu s-a putut pronunta pentru ca USL a luat dreptul acesteia de a se pronunta prin OUG!!!! De ce nu o face si Basescu?  Ar trebui sa iasa in conferinta si sa ii faca mincinosi pe fata, cu citate din raspunsul CCR!!!

    Reply
    1. Rezon

       @poweraxxel
       
      Sunt ultimele convulsii ale pucistilor. Toata Europa l-a auzit pe Ponta promitand ca referendumul va fi organizat conform deciziei CCR, care cere prezenta minima la vot de 50%+1. Astea sunt focurile haotice ale ariergardei care inca nu a auzit ca razboiul s-a incheiat.

      Reply
    1. Florina

       @Yeba 
       
      Pînă acum nu Comisia a anunţat ceva despre monitorizare, e o idee lansată de socialiştii europeni. Eu aşa ştiu.

      Reply
    2. sanantonio

       @Yeba Pentru că va fi boicotat și probabil se va cere verificarea votanților pentru a se stabili eventuale voturi multiple.

      Reply
    3. StefanTrifan

       @Yeba Băsescu trebuie să-şi joace rolul de preşedinte care luptă pentru imaginea României. Nu el a făcut ţara de ruşine şi nu el cheamă comisia să monitorizeze votul.

      Reply
  76. uncle fucker

    Eu am votat că nu votez . Deşi aseară eram convins că trebuie să mergem şi să votăm NU . Acum , însă , cred că mergem la sigur dacă boicotăm referendumul . Dar boicotul trebuie asumat de Băse şi pregătit bine terenul pt faze de genul :” Băsescu trebuie să plece pt că au votat 95% din oameni pentru asta la referendum .” 

    Reply
    1. Rezon

       @uncle fucker
      Basescu trebuie sa ramana, pentru ca majoritatea populara nu vrea sa-l demita. Poporul intoarce spatele mascaradei puciste.

      Reply
  77. Rezon

    Rugaminte din partea publicului telespectator, catre USL: Va rugam sa ni-l mai dati pe Calimente pe montaigne russe! E delicios.

    Reply
  78. Rezon

    Invitat: „S-a mai intamplat asa ceva la Monitorul Oficial pana sa-l luati dvs?”
    Calimente: „Nu mai imi spuneti asta! Nu mai imi spuneti asta!”

    Reply
  79. cristi c

    Controlul asupra prezenței la vot este mult mai sigur decît al buletinelor.
     
    Trebuie doar să numărăm cele cîteva milioane de votanți în cele 22000 și ceva de secții de votare…

    Reply
    1. bilbofil

       @cristi c Și dacă aceiași oameni se duc la trei secții în aceeași zi, cum îi numărăm?

      Reply
        1. bilbofil

           @teocharis  @cristi c Poate stomp them, dar cum o faci? CI se curăță cu unghia sau cu un burete cu apă și detergent.

          Reply
      1. sanantonio

         @bilbofil  @cristi c, îi stropim pe toți votanții cu tuș pentru amprente, îi marcăm cu fierul roșu, îi tatuăm pe frunte, le băgăm ciungă-n păr etc

        Reply
      2. cristi c

         @bilbofil Care ar fi numărul maxim de turiști pe care îi pot plimba într-o zi? 300000, 500000, 2000000?
         

        Reply
        1. cristi c

           @teocharis  @bilbofil dacă din 9 mil, vin, de exemplu, 5 mil, este imposibil. Ar fi blocat traficul la propriu. Nu au atîtea autobuze. 
          Eu nu cred că pot controla mai mult de 500.000 la nivel național, intr-o singură zi.

          Reply
        2. teocharis

           @cristi c  @bilbofil it’s a travelling salesman problem, NP-hard!
          why take the risk, stamp!

          Reply
        3. bilbofil

           @cristi c Turism electoral propriu-zis: pînă la 250-300.000 ori trei sau patru, cam un milion de voturi
          Voturi pe bani, mălai, aprobări etc. o jumătate de milion de voturi peste locale (dacă nu se prinde PSD de faza cu Voiculescu)
          Votat în locul lui mama, tata, cățelul etc. (echivalentul împrumutării cartelei la parlamentari) restul încă vreun milion.
          USL + UDMR = 5 milioane de voturi
          Total: 7,5 milioane pentru. Dacă PPDD + electorat băsist supărat mai bagă un miilion jumătate de voturi în urne este end game.

          Reply
        4. StefanTrifan

           @cristi c  @bilbofil Eu auzisem aici că e vorba de aproximativ două milioane de voturi suplimentare pregătite de USL.

          Reply
  80. Rezon

    Calimente: „Daca dosarele scoase de T. Basescu sunt fabricate, vom scoate si noi dosare fabricate”
     
    Baga, maestre!

    Reply
    1. OstapBender

       @Rezon In tamplarie mai exista si termenul de „prefabricate”, palcile obtinute din rumegus  din care se presupune ca e compusa materia cenusie a locutorului.

      Reply
  81. Mistral

    ”Comisia nu are niciun dubiu că multe dintre măsurile luate de Guvern încalcă legile române și deci sunt relevante pentru raportul pe MCV.„A fost o prezentare neconvingătoare a ministrului, iar Reding are dubii că statul de drept este luat în serios de autoritățile române”, a declarat un diplomat pentru European Voice.”
     
    http://www.b1.ro/stiri/externe/european-voice-titus-corla-ean-a-fost-neconvigator-la-bruxelles-viviane-reding-are-dubii-ca-statul-de-drept-este-luat-in-serios-in-romania-32935.html

    Reply
    1. Rosu

       @EroulBula Mai, eu va banuiesc pe unii de masochism, pe cuvant! 🙂
      Eu unul nu am rezerva de nervi sa mai aud asemenea personaje.

      Reply
  82. ics

    Cine e tembelul ala de la b1? calimente, sau asa ceva
    aia din vest au o problema cu basescu, dar nu vor sa o spuna, asa ca arunca cu rahat in ponta :)))))
     

    Reply
  83. Beavix

    Membrii fan-clubului formației Boy Cott sunt invitați să-și ridice tricourile cu imprimeu pe care le vor folosi cu ocazia concertului din 29 iulie. 🙂
     

    Reply
  84. Rosu

    Deci, mai draga uselisti postaci sau voluntari postaci,
     
    Va strofocati de-gea-ba!
    Bleen, e nevoie de login pentru vot? Daca nu sa stii ca astia nu dorm 🙂
    Ei vara nu dorm, aranjeaza sondajie si referendumumuri.

    Reply
    1. Mistral

       @Rosu Un sfat pentru cei de pe plaja . Nu beti apa ca Ponta :
       
      ”Un mare numar de studii stiintifice, atent controlate, au demonstrate ca daca bem 1 litru de apa pe zi, la sfirsitul unui an vom fi absorbit mai mult de 1 kg de Escherichia coli (E. coli), o bacterie ce se gaseste in fecale. Cu alte cuvinte consumam 1 kg de rahat !  Daca insa consumam vin, bere (tequila, rom, whiskey, sau alte bauturi) NU ne expunem acestui risc deoarece alcoolul se obtine in urma unui process de purificare prin fierbere, filtrare si/sau fermentare.  Tineti minte : Apa = Rahat……….Vin = Sanatate.  Deci, in concluzie, e mai bine sa bem vin si sa vorbim aiurea decit sa bem apa si sa ne umplem de rahat !”

      Reply
      1. Nea

         @Mistral  @Rosu Pontabu bea whisky, după cum acţionează îmi pare că e dependent de pufoaică, deci 2 în 1: are şi capul plin de alcool, şi gura plină de căcat

        Reply
      2. Nea

         @Mistral  @Rosu Ponta nu bea whisky, după cum acţionează îmi pare că e dependent de pufoaică, deci 2 în 1: are şi capul plin de alcool, şi gura plină de căcat

        Reply
    1. Rezon

       @cristihan Triunghiul Bermudelor, format din comunisti transformati in social-democrati, afaceristi proveniti din fosta nomenclatura si grupari ale crimei organizate.

      Reply
    2. sanantonio

       @cristihantu-i în gură de nemți, scriu în germană, iar eu în google translate n-am încredere. Ce zice, ce zice? Un rezumat, ceva, despre triunghiul pătrat al bermudelor?

      Reply
        1. Rezon

           @cristihan  @sanantonio Spre deosebire de Polonia, unde a disparut doar o mulţime de bani, in Romania există un risc real de  disparitie a democraţiei şi a statului de drept.

          Reply
      1. Rosu

         @sanantonio  
        Das Beispiel Rumäniens aber zeigt, dass das osteuropäische Bermuda-Viereck mehr als zwanzig Jahre nach dem Ende der Diktatur noch immer eine erstaunliche Sogkraft entwickeln kann. Anders als in Polen, wo darin nur viel Geld verschwand, besteht dort tatsächlich die Gefahr, dass Demokratie und Rechtsstaat verschwinden.
         
        Exemplul Romaniei arata insa ca patrulaterul Bermudelor est-european poate dezvolta la mai bine de 20 de ani de la sfarstiul dictaturii o putere de atractie uimitoare. Spre deosebire de Polonia, unde doar au disparut multi bani, acolo (in Ro) exista pericolul real sa dispara insasi democratia si statul de drept.

        Reply
  85. Xilef

    B1: „Basescu: Nu avem nevoie de monitorizare la referendum.”
     
    Pai normal ca nu avem, daca o sa fim la plaja, pentru 3 oameni care vor veni, o sa fie clara treaba :)))

    Reply
      1. sanantonio

         @Lilisan Ăla din 2009, cu care s-au șters toate partidele la cur, dar care-a fost reînființat de CCR.

        Reply
  86. ics

    Ura, draguta mea, Basescu e de vina! , Stefan Vlaston
     
    Basescu a  reusit sa treaca tara printr-o criza profunda, provocata, in parte si de guvernarea catastrofala Tariceanu. Care daca mai statea putin ne dadea si noua 14 pensii si 14 salarii, dupa modelul grecesc. In ce stare economica este acum Grecia, Italia, Spania si altii, vede orice om care se uita la tv. Nu mai departe aseara, la Madrid, politia a tras cu gloante de cauciuc in manifestanti. Iar grecii nu mai au putere nici de proteste. Or fi inteles si ei capcana socialist-asistentiala in care au cazut.
    Basescu a castigat respectul institutiilor europene, pentru modul democratic in care a condus tara si pentru respectul valorilor si principiilor pe care se bazeaza UE. De asta l-a sunat pe el Angela Merkel si nu pe Ponta.
     
    http://www.nouarepublica.ro/ura-draguta-mea-basescu-e-de-vina/

    Reply
  87. ics

    ziaristi tampiti:
    il intreaba una pe base: „dar alegerile parlamentare dupa care constitutie trebuie organizate”
    voce de pe acolo: e una singura mah :))))))

    Reply
    1. OstapBender

       @ics Se pare ca ieri degeaba Basescu le-a adus umbrele de soare jurnalistilor. Pentru unii era deja prea tarziu. De la insolatie, vezi tot atatea constitutii cat cele de pe panoul de campanie.

      Reply
  88. Rosu

    Nu stiu daca a mai fost recomandat, eu pun textul cu ghilimele 😉
    DP Aligica, asa cum il stiti, lucid si la obiect:
     

    Concluzie:
    Cum trebuie raspuns asaltului
     
    Lucrurile sunt simple: trebuie respinsa in bloc si radical strategia clasica pucista de a face apel la principiul democratic si la majoritarinaism pentru a-si legitima demersurile demolatoare indreptate impotriva statului de drept. Nu trebuie cazut in capcana pe care lideri de influenta bolsevica, indivizi experimentati ca Ion Iliescu, care au in sange strategia luptei impotriva statului de drept, o deschid. Aici este vorba despre statul de drept si atacul la adresa sa. Atat. Nu este vorba despre un validarea sau revalidarea democratica a unui lider politic sau partid politic. In masura in care este vorba despre asta, este doar ceva secundar, un front pe care trebuie jucat doar pentru a delegitima strategia mai larga a pucistilor.
    A concentra strategia exclusiv sau primordial pe frontul electoral al referendumuliui este deci total gresit. Frauda, abuzul, reaua vointa pe care se bazeaza tot demersul pucistilor trebuie demascate si combatute pe toate caile. Strategia trebuie sa se concentreze pe delegitimarea in toto a demersului pucist. Din acest punct de vedere, trebuie spus calr si fara menajamente ca referndumul, ca parte a acestei strategii, este o bataie de joc nationala, o insulta adusa bunului simt si inteligentei poporului roman, nu o batalie democratica.
    Sa repetam: Acest referendum pleaca de la teza ca cetatenii romani sunt stupizi, neinformati sau primitiv-motivati si ca nu pot discerne intre pe de o parte (a) o chestiune care poate fi rezolvata la urne in ciclul electoral normal (inlocuirea unui lider incompetent sau nepopular) si pe de alta parte (b) o lovitura de forta organizata sistematic de o grupare de interese bine definite. Este o teza a carei verficare empirica ne costa si ne poate costa foarte scump.  ”
     
    Aceasta postare NU este un pamflet si trebuie tratata ca atare 🙂

    Reply
    1. Rosu

      Off, vazui ca puse Bleen link mai jos…
      Oricum eu pusei „decat” concluzia, pentru cei mai „comozi”.

      Reply
      1. Rezon

         @teocharis  @Rosu Dragos Aligica citeste Madame Blogary si Madame Blogary il citeste pe Dragos Aligica. Mai mult, Dragos Aligica scrie si comenteaza pe Madame Blogary.

        Reply
    2. Lilisan

       @Rosu Da, bravo Aligica! Sa nu-si inchipuie toti bolsevicii ca poti deranja Majestatea Sa Poporul (pe bune!) de cate ori ti se scoala de un puci. E timpul sa intram si noi in fluviul european. Nu deviezi fluviul de cate ori ai chef sa pescuiesti in ape tulburi.

      Reply
  89. poweraxxel

    Die Presse, care anunta ca Ponta urmeaza sa-i intilneasca joi la Bruxelles pe Herman Van Rompuy si Jose Manuel Barroso, scrie ca „pentru salvarea imaginii sale, prim-ministrul angajeaza agentia de PR a concernului rus Gazprom si a Guvernului de la Moscova.

    Reply
    1. morris

       @poweraxxel Mai bine pt salvarea imaginii sale, intra in guv de la Moscova si se angaja PR in concernul Gazprom. E ca un transfer din fotbal,  il dam gratis rusilor, pe viata!

      Reply
      1. quaddelta

         @Florina  @Amelia New Baiat onest. Ascunde faptul ca avionul l-a pierdut de fapt Crin azi-noapte. Cu o pereche de septari.

        Reply
      2. Amelia New

         @Florina Yep.
        Oricum, daca-l pierdea, putea sa dea un anunt „Pierdut avion.Il declar nul” (MOf l-ar fi publicat inainte sa aterizeze avionul la Bucuresti). 

        Reply
    1. morris

       @Amelia New Dupa ce a pierdut trenul democratiei, un avion e nimica toata. Ramane sa o i-a pe jos; sau jos…sau sus…

      Reply
  90. morris

    Doamnelor, domnilor, m-ati zapacit!
    De o saptamana, imi caut bilet de avion sa plec in concediu. Cand a inceput balamucul, dupa o discutie cu doamna mea, am decis sa aman plecarea incepand cu data de 2 august- sa putem vota.
    Acum, de 2 zile, m-am sucit! Nu votez, nu fac jocul usl-ului!
    Ieri seara i-am spus doamnei mele ca plecam pe 25 si gata! Cat e ea de „basista”, tot m-a luat la rost- a zis ca am inebunit-o cu politica asta. :)) Am facut azi dimineata rezervarile la bilete.
    Recunosc ca sunteti sursa mea de informare, unde dezbaterile contin logica si inteligenta.
    Deci mi-ati modificat concediul de 2 ori intro sapt!
    Sa-ti fie rusine Blogaryo! Acum esti fericit Base? 😛

    Reply
  91. EroulBula

    Declaratii Fenechiu, de la sediul USL !  Cum care Fenechiu ?  Ala cu transformatorul!
    Le-a intrat morcovul cu boicotul. Face apel la mobilizarea boborului impotriva dictatorului.

    Reply
      1. Rezon

         @poweraxxel  @EroulBula Suntem singura tara din Europa in care majoritati stangiste,  confectionate conjunctural, au suspendat in mod frivol Presedintele. 

        Reply
        1. Rezon

           @poweraxxel  @EroulBula L-au suspendat in mod frivol, de doua ori, de fiecare data la jumatatea mandatului.

          Reply
    1. ics

       @EroulBula pfuai, cat de idiot e, „de ce s-a instalat Traian Basescu in biroul domnului Ceausescu?” :)))

      Reply
      1. ics

         @EroulBula nu stiu de ce, dar fenechiu asta urca vertiginos in topul meu de vomitive, acusi il ajunge pe felix

        Reply
  92. severmihail

    Avantajul clar al boicotului este ca nu mai trebuie sa ducem munca de convinvere la toti sictiritii, „independentii”, nicusordanii ca sa vina si sa voteze „NU”.
     
    „Ce nene, esti satul de toti politicienii, ca toti sunt o apa si-un pamant…etc si ca urmare nu vrei sa mergi la vot. Bravo, hai mai bine la un fotbal”.

    Reply
  93. Florina

    Apropo, ce-a fost săptămîna trecută cu zvonul acela, că arde ceva în clădirea guvernului? O tentativă de arde Reichstagul stinsă rapid?

    Reply
    1. Hongse

      @Florina
      A fost iniţial a fost „Arde guvernul”, după aia „Incendiu prin zona guvernului”. Pe final a devenit „Un fumător a trecut prin zonă”
       

      Reply
    1. revealer

       @Amelia New Related: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12778294-serghei-stanisev-liderul-socialistilor-europeni-guvernul-condus-victor-ponta-aratat-angajament-clar-fata-standardele-democratice.htm

      Reply
      1. Rosu

         @revealer  Frumooos! Ce bine e sa nu fi singurul prost din curtea scolii… Si-a gasit Ponta un „preten”…

        Reply
    2. EroulBula

       @Amelia New Ar fi interesat sa aflam cine va plati serviciile agentiei. Gazprom? Guvernul rus? Altcineva? CIne?

      Reply
      1. Amelia New

         @EroulBula Mie mi-e teama ca le va plati guvernul roman, adica noi astia care platim impozite si taxe.

        Reply
        1. Rezon

           @Amelia New  @EroulBula
           
          Ponta  a spus ca e onorific, adica neplatit. Asta inseamna doar ca nu e platit direct de guvern.  Probabil e un aranjament financiar care implica ramura privata a  Mafiei useliste.

          Reply
      2. Rezon

         @EroulBula  @Amelia New
         
        Ar mai fi interesant de aflat si cine plateste factura lui Wesley Clark. Sunt convins ca nu se urca in avion decat de la 1 milion de $ in sus.  Un subiect bun pentru jurnalistii de investigatie.

        Reply
  94. Bleen

    Trebuie să spunem clar că referendumul este rezultatul unui abuz, a unei fraude, este instrumentul legitimării loviturii de stat. 
     
    Referendumul trebuie nu numai boicotat pentru a fi invalidat, trebuie să spunem ceea ce este într-adevăr: un abuz. Dacă referendumul va avea o prezență bună (chiar dacă sub 50%) va avea și o credibilitate pe măsură.
     
    La o prezență de 35% și un scor DA de 80% avem 25% din populație pentru demitere și 75% împotriva demiterii. Puciștii au chemat poporul să le legitimeze lovitura de stat, dar în proporție de 75% poporul a refuzat să participe la această mascaradă. (ar trebui să cer bani pentru consultanță la un moment dat – că e oarecum frustrant ca unii să fie proști pe bani și alții deștepți pe gratis, că, vorba aia, au convingeri).

    Reply
    1. Rosu

       @Bleen da, dar astia cu consultanta nu stiu sa scrie in clar ca 1+1=2, ci dezvolta in functii trigonometrice, trag niste integrale sa vada cat acopera si le iasa prea multe variabile 🙂

      Reply
    2. Rezon

       @Bleen Si mai trebuie amintin un lucru despre care se tace intens: referendumul din 2007 a fost invalidat tot pentru ca nu a fost atins pragul de participare la vot.  Motivul legal pentru care Presedintele nu a fost demis in 2007 nu a fost acela ca votul NU a fost majoritar, asa cum cred cei mai multi, ci ca poporul a invalidat un abuz parlamentar, prin neparticipare.

      Reply
        1. cristihan

           @sanantonio Mda, sorry, am uitat sa precizez: de data asta nu glumesc 🙂 Atunci pucistii au luat bataie prea tare ca sa ma mai intereseze detaliile tehnice…

          Reply
      1. Loda

         @Rezon Serios, Bleen ? Dar asta ce o fi :
        ,,
        În baza datelor prezentate rezultă că din totalul participanţilor la referendumul naţional din 19 mai 2007, pentru întrebarea înscrisă pe buletinul de vot: „Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu”, cel mai mare număr de voturi valabil exprimate a fost dat pentru răspunsul „NU”.
        Referendumul s-a desfăşurat cu respectarea dispoziţiilor prevăzute de lege, neînregistrându-se încălcări sau incidente de natură să influenţeze rezultatul votului.
        Având în vedere dispoziţiile art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora „demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum”, în temeiul art.146 lit.i) din Constituţie, art.11 alin.(1) lit.B c), art.46 alin.(1) şi art.47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, precum şi ale art.45 alin.(2) şi (3) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a hotărât:
        1. Constată că a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 19 mai 2007 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.
        2. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 19 mai 2007 şi constată că nu s-a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum, pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.
        3. La data publicării hotărârii Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Nicolae Văcăroiu în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.”
        http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2007/23mai
        Manipula (nu ) putin ? 😉

        Reply
      2. StefanTrifan

         @Rezon  @Bleen Dimpotrivă, eu ştiu că a fost validat chiar dacă a avut o participare de 45%. Ăsta era şi unul dintre argumentele uslaşilor în aceste zile…

        Reply
    3. bilbofil

       @Bleen încerc să pun de acord mesajul tău și , în general opiniile exprimate în comentarii cu dinamica votului din articol. E schizofrenic. 🙂

      Reply
    4. Mistral

       @Bleen Incep sa-ti dau dreptate tie si lui DGP si celorlalti care sustin ideea de boicot . Pana la urma e vorba de Legitimitate .

      Reply
  95. cristi c

    La referendum se dă un vot negativ, de respingere a președintelui. Eu l-am votat, l-am ales deja. De ce să merg să îl aleg din nou, să îl reconfirm. Dacă nu mă duc să dau votul pentru demitere, se înțelege că îmi păstrez opțiunea inițială.

    Reply
      1. Florina

         @Rosu  @nedormitul 
         
        Jurnalul Dacianei Ponta: Ce fată deşteaptă Merkel, uite că poţi să refuzi o întîlnire cu Ponta! Dac-aş fi ştiut mai de mult…

        Reply
  96. poweraxxel

    „Deprecierea leului nu va duce la creştere economică în România, întrucât lipsesc capacităţile excedentare de producţie care să susţină o ofertă puternică, apreciază guvernatorul BNR, Mugur Isărescu”
     
    De ce povestea stangistilor cu „scaderea leului ajuta economia” este o prostie? Pentru ca prin aceasta scadere afectezi veniturile imprumutatilor, eliminand astfel consumul cel asteptat …

    Reply
      1. Rosu

         @Never G  La fel aici: sotia, parintii, toti. Tin sa precizez ca mama si mama-soacra sunt pensionare. :0

        Reply
        1. Gramofonu

           @Rosu  @Never G Din pacate, va fi necesar ca soacra-mea sa-l treaca pe socru-meu la post negru pina-si baga mintile-n cap.

          Reply
    1. EroulBula

       @Bleen Estimarea este corecta, cu conditia sa nu fi intrat pe site uslasi care sa voteze puternic NU, tocmai ca sa ne divida.

      Reply
      1. Rezon

         @EroulBula  @Bleen Minisondajul de pe Blogary nu are mare valoare statistica. Pentru decizii bine informate, trebuie facute masuratori pe esantioane reprezentative.

        Reply
  97. quaddelta

    Am votat pentru boicot desi sincer m-as baga si la un sabotaj. Pentru prima oara in istoria electorala a Romaniei pentru un om destept care sta acasa sunt necesari doi prosti la urne: unul pentru cvorum si altul sa voteze da.

    Reply
    1. Gramofonu

       @quaddelta Cind erau grevele generale prin anii 30, spargatorii de greva erau interceptati si li se rupeau miinile ca sa nu poata munci.
      Sugerezi sa … ?

      Reply
  98. bilbofil

    Hmm…
     
    Eu cred că intenția celor care acum au votat că nu vor vota, este să convingă tabăra anti-Băsescu că nu este posibil cvorumul și ca atare să forțeze absenteismul în tabăra Băsescu pentru a crește decalajul între DA și NU. Dar de fapt ei vor vota și scorul va fi unul echilibrat, poate favorabil NU, chiar dacă sub cvorum.
     
    Cei care au spus că vor vota NU mizează că acest lucru îi va convinge pe cei anti-Băsescu că se poate atinge cvorumul și că singura problemă este să nu vină prea mulți „băsiști” la vot. Dar de fapt în ziua votului ei vor sta acasă, garantînd astfel nevalidarea referendumului. 
     
    Evident, oricare dintre strategii poate eșua sau ele se pot anula reciproc, caz în care îl vom avea premier pe d-l prof. dr. Dan Voiculescu.

    Reply
    1. teocharis

       @bilbofil inho pdl a declansat deja campania de de-mobilisare a propriului electoral, desi, formal vor tine, probabil cateva meeting-uri leshinate
       
      that will do the trick

      Reply
    2. Rheia

       @bilbofil Bilbo, eu am votat fără nici o intenție. Pur și simplu așa cred eu că trebuie să procedez. Să procedez eu. Nu încerc să influențez pe nimeni. (Tocmai am descoperit că argumentația mea de-acum o săptămînă în favoarea ieșitului la protest în PV, prezentată în pauzele de țigară la birou, s-a transformat, nu se știe cum, în zvonul că s-ar putea „să ne închidă Parisul birourile”. Cine mi-a relatat noutatea nu știa de unde a pornit. Nici nu asistase la pledoariile mele din fumoar.  Am rămas proastă….Nu știu dacă să rîd sau să mă sinucid.)

      Reply
      1. sanantonio

         @Rheia,  așa cum ai spus, este credința ta că ceea ce faci e bine și corect. Dar înainte de a intra în secția de votare și a ștampila NU, te rog să convinsă că prin semnătura ta pe lista electorală vei spune DA, parlamentul a procedat legal la suspendarea președintelui.

        Reply
        1. Rheia

           @sanantonio Păi nu știi ce-am votat aici, pe site (că despre asta vorbim). Vezi? Ai dedus automat că am votat NU. Și te-ai înșelat. Eu am de gînd să „boivotez”, pentru că argumentele lui Picus și ale lui Bleen și ale Eleninei pe mine m-au convins. Mai rămîne doar să mă decid dacă-mi fac public boicotul. Și cum.

          Reply
  99. cristihan

    Basescu si-a pregatit terenul pentru boicot inca de aseara. A spus clar ca nu e cinstit sa pretinzi unui presedinte ca dupa 8 ani din care 3 de criza economica sa adune totusi 50%+1 votanti, dar va incerca totusi desi nu are prea multe sanse si spera sa castige. Dar! Dupa publicarea de azi a celor doua decizii ale CC, PDL-ul va contesta din nou hotararile parlamentului, iar Blaga si Anastase vor fi repusi in functie, dovedind ca actiunile premergatoare suspendarii au fost neconstitutionale. Ca urmare, chiar daca pe hotararea de suspendare a Presedintelui Curtea va spune ca nu are ce sa faca, fiind exclusiv atributul parlamentului si neexistand cale de intoarcere, Basescu va putea sa iasa si sa spuna ca in aceste conditii el nu recunoaste nici o hotarare a parlamentului ulterioara schimbarii sefilor celor doua camere si ca singura cale prin care romanii pot sa arate ca nu vor sa fie partasi la aceste actiuni ilegitime este boicotarea referendumului. The end.

    Reply
    1. EleninaNicuţ

       @cristihan atributul parlamentului este si sa dea legi; asta nu impiedica controlul constitutionalitatii lor.

      Reply
      1. cristihan

         @EleninaNicuţ Ce vrei sa zici? Ca CC ar putea sa se pronunte si pe fond asupra hotararii de suspendare?

        Reply
        1. cristihan

           @EleninaNicuţ Cu mine nu-ti merge cu intrebari retorice, antepronunta-te cu subiect si predicat si eventual si cu articole din Constitutie, te rog 😛

          Reply
        2. EleninaNicuţ

           @cristihan am ghicit 3 verdicte pana acu’ , cu motivari (in parte) cu tot, chiar insisti pt a 4-a ? :p
           
          as zice ca gasim un raspuns aici „instanţa de contencios constituţional se poate pronunţa asupra hotărârilor Parlamentului “care afectează valori şi principii constituţionale.”  😉

          Reply
  100. Bleen

    ”Azi o majoritate crede ca toate averile mai mari de 10 mii de euro trebuie confiscate. Maine alta ca viitorul economiei nationale tine de cresterea viermilor de matase. Azi o majoritate crede ca oltenii n-ar trebui sa aiba drept de vot. Maine alta crede ca ca trebuie sa trecem la Islam. Azi o majoritate crede ca Hagi merita sa fie intronat ca rege sau daca nu, macar facut presedinte pe viata. Maine ca trebuie dat imediat jos si inlocuit cu Banel Nicolita.”
     
    http://www.contributors.ro/fara-categorie/referendumul-o-bataie-de-joc-nationala/

    Reply
  101. Rezon

    Liviu Avram, in „Adevarul”:
    http://www.adevarul.ro/liviu_avram-editorial/Pssst-_derogarea-domnule_Ponta_7_734996495.html
     
    „Nu ştiu ce nume de cod a purtat operaţiunea de săptămâna trecută din Parlament, dar ea seamănă binişor cu „Market-Garden”. Aliaţii, PSD şi PNL, au plănuit un uriaş desant guvernamental asupra unor instituţii ale statului, urmat de invazia blindată a majorităţii parlamentare. Condiţia crucială pentru reuşita planului era ca toate cele şase obiective supuse judecăţii la Curtea Constituţională să fie atinse. Arnhemul aliaţilor din USL se numeşte Legea referendumului. Câtă vreme Curtea Constituţională a decis că niciun referendum nu poate fi constituţional dacă nu se îndeplineşte şi criteriul prezenţei la vot a jumătate dintre alegătorii înscrişi pe liste, ordinul de luptă în USL a devenit menţinerea în vigoare preţ de trei săptămâni a ordonanţei de urgenţă prin care acest criteriu, al cvorumului, a fost desfiinţat.
     
    La fel ca bravul general Urquhart la Arnhem, premierul Ponta îşi apără eroic capul de pod ocupat prin ordonanţă de urgenţă şi trage în disperare. Trage de timp. Trimite legea la Parlament, trimite scrisori de convocare de sesiuni extraordinare, trimite mesaje aliatului de la Cotroceni şi spune că nu poate anula ordonanţa fiindcă e singurul act în vigoare pe baza căruia se poate organiza referendumul. Totul cu un singur scop: doar-doar se vor scurge odată cele trei blestemate săptămâni care au rămas până la referendumul ce va fi organizat nu pe lege, ci pe ordonanţă de urgenţă.”
     

    Reply
    1. EroulBula

       @Rezon Interesanta paralela, cu doua observatii
      1. Aliatii erau The Good Guys , USL ………………;
      2. Sova ar fi vrut el sa fie comandantul Diviziei Blindate SS Das Reich care i-a tocat pe aliati la Arnhem.

      Reply
        1. EroulBula

           @revealer  @Rezon Nu, dupa mintea lui Sova, al doilea razboi mondial a existat dar in el n-a murit niciun evreu. Sau, ma rog, or fi murit cativa de batranete sau raciti.

          Reply
    2. Lilisan

       @Rezon Da, se trage de timp, se trage cu toate mainile (alea 2 ale lui Voicu in orice caz). Astea 2 arestari de procurori pucisti puciosi inca nu le-au dat peste maini, poate mai apar niste elemente de convingere si dau drumul la lege.

      Reply
  102. Bleen

    ”În această cheie ar putea fi citită şi ameninţarea pe care i-a transmis-o procurorul Sâmpetru, colegei noastre Ondine Gherguţ, după ce a dat publicităţii stenogramele despre aspriaţiile pe care le avea el şi procurorul Bălan, care sperau că Victor Ponta îi va propulsa în fruntea Parchetului Genral si a DNA. „S-a pus cu noi: o îngropăm”, acesta e mesajul de intimidare, care ar trebui să o sperie pe cea mai titrată ziaristă de investigaţii din România.”
     
    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ucrainizarea-romaniei-270219.html

    Reply
    1. Ioana S

       @Bleen
       Marcel Sanpetru este casatorit cu Mirela Plapcianu, o interlopa din Constanta care a fost informatoare la securitate pe vremea lui Ceausescu.In prezent firmele acestor doi Mirela Plapcianu si Marcel Sanpetru au cistig de cauza la 98-99% din licitatiile din spitalelor bucurestene.Ramificatiile merg mai departe, pina la doctorul Bradisteanu si primarul Sorin Oprescu,acestia subordonind practic conducerile din spitatele bucurestene ,firmelor doamnei Plapcianu. Ponta ,prin functia sa de premier, este numai un pion aruncat la inaintare pentru a face treaba murdara a acestei retele mafiote,la fel si Antonescu. Mai sint implicati chestorul Sorescu, diplomati in Ambasada Chinei la Bucuresti si chiar diplomati din Ambasadele Marii Britanii si Frantei. Gravitatea legaturilor cu mafia a USL se va dovedi in urmatoarele saptamani. Mirela Plapcianu ,( nume de fata Echimescu ) este mama lui Catalin Plapcianu, ,,junele” care a nenorocit doua fete in urma cu ceva ani.A fost casatorita in Constanta cu un anume Gabriel Cutieru, inginer in portl Constanta,prieteni de-ai mei au fost cercetati de securitate dupa denunturile ei.Mafia este mult mai imbirligata decit credeti voi ,simpli muritori. Mirela Plapcianu este tot cea care l-a scos din lupta pentru sefia PSD pe Cristian Diaconescu,santajindu-l cu o zi inainte de alegerile generale din PSD.Doamnei ii convene Mircea Geoana in caliatate de sef PSD,adica un prostanac,si acum ii convine Ponta , un alt infantil dorni de afirmare ar marginalizat total de afacerile de sute de milioane de euro ale mafiei spitalelor bucurestene.Sora lui Adrian Nastase a facut afaceri cu alcool dublu rafinat cu aceasta Mirela Plapcianu in anii ’90,cu griu importat de guvernele lui Ion Iliescu.”

      Reply
  103. audax

    Voi boicota referendumul, pentru ca nu vreau sa fiu partas la lovitura de stat. La fel am facut si la referendumul din octombrie 2003, cel pentru ratificarea constitutiei. Insa atunci au reusit sa aduca la vot 55,7% din populatie, adica 9,9 milioane. Sigur, Ponta inca nu si-a ajuns maestrul, pe Adrian Nastase. Poate se dovedesc suficient de incopetenti la furat.

    Reply
    1. Alex D

       @Boghy Mai durează puțin. Programul premierului Victor Ponta joi, 12 iulie (sursa: gov.ro):
       
      10.00-10.30 Întrevederea domnului Victor PONTA, Prim-ministru al României, cu domnul Dacian CIOLOŞ, Comisar European pentru Agricultură.
       
      11.00-11.30 Conferinţa de Presă comună Victor PONTA, Prim-ministru al României, cu domnul Sergei Stanishev, preşedinte PES.
       
      14.45-15.15 Întrevederea domnului Victor PONTA, Prim-ministru al României, cu domnul Herman VAN ROMPUY, Preşedintele Consiliului European.
       
      16.15-16.45 Întrevederea domnului Victor PONTA, Prim-ministru al României, cu domnul José Manuel BARROSO, Preşedintele Comisiei Europene.

      Reply
      1. Gramofonu

         @Alex D  @Boghy Ca de obicei, va incurca Consiliul European cu Comisia Europeana, asa ca se va prezenta la Rompuy la 16:15 iar la Barosso la 14:45.
        Dupa aia o sa se plinga ca dictatorii aia refuza dialogul.

        Reply
  104. Laurentiu Ghilencia

    Guvernul pica la motiune numai daca e cvorum si majoritate calificata. Asa e si cu referendumul pentru Presedinte: trebuie cvorum si majoritate!

    Reply
  105. Boghy

    Doamne, incep sa prind speranta ca aceste zvarcoliri ale Mafiei politice sunt si ultimele. Intr-adevar traim vremuri interesante dar si stresante. Ne trec gloantele pe la urechi intr-o sarabanda de nedescris. Dar si daca scapam in final… O sa avem ce povesti nepotilor.

    Reply
  106. poweraxxel

    eu inclin spre votul  „impotriva”, dar ma mai gandesc daca merg intai … As cere o analiza mai amanuntita pe aici daca n-ar fi si ochii care nu trebuie sa fie.

    Reply
  107. teocharis

    overstretching my expectations for july 29th:
     
    participare: 9.154.306 (sic)
    vot „da”: 99%
     
    bonus, epidemie de icter la:
       (i)  oamenii „de bine” din media (ctp, hure, amp, you name them)
      (ii) lobotomizatii lui felix
     

    Reply
    1. Beavix

       @teocharis Cu 9 milioane de voturi impotriva (sau cu 7, sau cu 5 milioane) ii va fi foarte greu lui Basescu sa-si duca mandatul pana la capat, orice s-ar spune ca a fost lovitura de stat sau altceva. Stau si ma intreb cum ar suna discursul lui de dupa referendum: multumesc celor care au stat acasa?

      Reply
      1. Rezon

         @Beavix  @teocharis Multumesc romanilor care au ales sa respinga tentativa USL de acaparare totala a puterii.

        Reply
        1. Rezon

           @Beavix  @teocharis Nu conteaza. Revenirea Presedintelui la Cotroceni va transmite un singur mesaj: infrangerea pucistilor USL.

          Reply
      2. Rosu

         @Beavix  DA! Exact asa! Multumesc celor care au inteles ca  intorcand spatele saltimbancilor au reusit sa scape Romania de balamuc.

        Reply
      3. teocharis

         @Beavix multumesc segmentului lucid al societatii care sa inteles sa nu joace in farsa suspendarii unui presendinte care NU a incalcat constitutia (pe fundalul cu frontcover-ul constitutiei, ptr efect)

        Reply
      4. sanantonio

         @Beavix Dacă stăm acasă în loc să ne prezentăm public boicotul, ne merităm mumu din partea lui Băse, nu mulțumiri.

        Reply
      5. abis

         @Beavix  @teocharis Nu si daca cei care se opun demiterii vor spune vocal si raspicat ca au ales sa boicoteze referendumul.
         
        Asta trebuie sa fie discursul nostru, ca boicotam refrendumul ca sa nu validam o lovitura de stat.
         

        Reply
  108. Nea

    Hâncu, ieri, în PV: Ce-i împiedică pe cei de la Curtea Constituţională să publice pe propriul site deciziile lor şi să adauge dedesubt că guvernul nu a permis publicarea lor în Monitorul Oficial?
     
     

    Reply
    1. Rheia

       @Nea „Morții se-acoperă cu pămînt și viii cu hîrtii”. (Nea Ion Alexandrescu, primul meu maistru din stagiatură. Nici nu știa cîtă dreptate o să-i dau, iar și iar…)

      Reply
        1. Rheia

           @EleninaNicuţ  @Nea Maistru în construcții, dar din ăla adevărat. Eu sînt inginer constructor, specializat în hidroedilitare.

          Reply
  109. Nea

    E bine să-şi ia măciuci în cap de la Occident, dar mai bine era să şi le ia de la noi. Ce dracu, avem 22 de ani de la ciuruirea lui Ceaşcă, câtă democraţie am învăţat?

    Reply
    1. Yeba

       @Florina Deci s-a dus pregătit, dresat şi stăpân pe el. Cine i se duce pe urme să-i explice lui Schulz nebunia minciunilor spuse sub nasul lui? Lui Rompuy, în versuri haiku?

      Reply
      1. Lilisan

         @Yeba  @Florina Merkel nu l-a primit, acum si Barosso. Cred ca nu e nevoie sa le explice nimeni nimic, stiu deja. Aici, in tara, ma intreb cine o sa-i stranga de co__e suficient incat sa dreaga naibii legea referendumului, conform CCR.

        Reply
  110. AdiAdrian

    Ce am observat e ca e destul de greu sa convingi alegatorii lui Basescu ca NU trebuie sa participe la vot. Trebuie sa te adaptezi la fiecare, nu poti sa stai sa explici exhaustiv(!) DE CE nu trebuie sa mearga la vot. Trebuie sa fi pertinent. De exemplu, la mine in familia largita cel mai bine a mers discursul negativ, Anti-Antonescu&Ponta.

    Reply
  111. Rezon

    In cinstea dnei Angela Merkel, am decis sa fac trecerea de la incepator la avansat in stapanirea limbii germane.

    Reply
  112. bilbofil

    Eu zic că trebuie insistat cu argumente (Pro Democrația,  2004 – turism electoral 1% în Ilfov) ca cei care nu sînt în localitate să voteze doar la secții speciale. Altfel, referendumul este o glumă proastă, cu sau fără boicot.

    Reply
      1. Florina

         @Bleen  @bilbofil 
         
        Numa’ să voteze, sigur, ăsta e imperativul lui Ponta. Ar pune secţii şi pe Staţia Spaţială Internaţională, dacă i s-ar permite.

        Reply
      2. bilbofil

         @Bleen Știu, dar dacă nu se schimbă se va lăsa cu bătaie, ca la Curcani. Nu acuz aici nicio tabără, dar va fi ca organizarea a două manifestații în același loc în același timp.

        Reply
      3. bilbofil

         @Bleen Știu, dar dacă nu se schimbă se va lăsa cu bătaie, ca la Curcani. Nu acuz aici nicio tabără, dar va fi ca organizarea a două manifestații în același loc în același timp. Imaginați-vă în 2 Mai, în fața secției cetățeni pro și anti.

        Reply
      4. Alex D

         @Bleen  @bilbofil Acuma mai e și precedentul 2007, la europarlamentare + referendum, când la fel, s-a votat în orice secție. Eu așa îmi amintesc pentru că am votat în București deși eram provincial

        Reply
  113. Florina

    Ascultaţi-l acum pe Ponta, vorbind la Bruxelles, la PES, cît de des repetă că „poporul va decide” şi e suficient să vă daţi seama cît de disperat este să jucăm după cum vrea el. Exact asta nu voi face. Nu ami zic de minciunile pe care e spune în continuare. Omul ăsta trebuie să dispară din politică, este de o periculozitate extremă. Şi asta se va realiza şi prin boicotul a ceea ce, în mod absolut mişelesc, ne propune: o falsă posibilitate de a alege. 

    Reply
    1. Alex D

       @Florina Eu am bufnit în râs când a zis-o p-aia cu „trebuie să introducem în Constituție stabilitatea funcțiilor care nu sunt politice”. Mă gândesc câți oameni de la Bruxelles fac coadă la lămâi după discursul ăstuia

      Reply
      1. Florina

         @Alex D 
         
        Eu cred că ăia care nu au rămas perplecşi de ceea ce era cît pe-aci să facă ăsta, că nici pe nume nu mai pot să-i zic, au impresia că a dat cineva cu ilariante pe acolo.

        Reply
      2. Amelia New

         @Alex D  …si, ce sa vezi, „introducerea in Constitutie” se va face numai dupa ce usl isi va fi numit oamenii lor comptetenti si apolitici in toate „functiile care nu sunt politice”. 

        Reply
    2. Beavix

       @Florina Apropo de dispariții din politică… Oare Crinuț se va ține de cuvânt dacă referendumul nu va fi validat? 🙂

      Reply
        1. Alex D

           @Gramofonu  @Beavix  @Florina Da, adevărul e că dacă referendumul ține până la 20, cum auzeam zilele trecute, mi-e că Crin n-are șanse să se aranjeze după somn și să prindă secțiile deschise

          Reply
  114. Louisy

    Baieti, mesajul zilei de astazi la hidrantii USL este „trebuie sa punem justitia sub controlul parlamentului”. Sit back and relax, privind cum se da mesajul asta pe toate canalele lor.

    Reply
    1. Louisy

      Pentru ca e un mesaj excelent, poate face cineva un pustiu de bine si ii inregistreaza, consemneaza, print-screen-teaza. E un material minunat, ar fi pacat sa nu il avem.

      Reply
  115. Lilisan

    Haha, la prima ora si eu si barbate-meu am verificat programul lui Ponta – sa vedem cand se intalneste cu Angela – si am observat ca Angela a preferat sa mearga mai departe… bruhaha!
    La vot: eu ma bazez pe convingerea mea nezdruncinata ca asta e guvern de mafioti, care vor minti senini indiferent de parerile din jur, indiferent de consecintele pe termen lung, care nu se uita in gura nimanui pentru ca „stiu ei mai bine”, care n-au mama, n-au tata! Poate sa-mi garanteze indiferent cine ca referendumul va fi poleit cu aur, eu nu vreau sa stranga cvorum (ca tot am auzit cuvantul de mi s-a acrit). Consecintele trebuie cantarite practic: CCR va avea puterea sa valideze sau sa invalideze referendumul – asta e tot ce se va putea controla cu ochii occidentului pe noi. Restul, adica referendumul in sine, va fi la mana organizatorului. La asta se adauga la argumentul ca E O PROSTIE si O CRIMA sa validezi prin vot popular o lovitura de stat. Noi nu vom vota la acest referendum, in plus, asteptam cu drag o manifestatie masiva in care sloganul sa fie:” NOI NU validam o lovitura de stat prin votul nostru! NOI NU! NOI NU! NOI NU!” Hai liberare!

    Reply
    1. Lilisan

      Si mai cred ca exista si un plan B, C, D … pentru ca psihopatii din spatele scenei nu au emotii si nu clipesc la amenintarile Europei, ei au scopurile lor. Asa functioneaza psihopatia – si o vedeti in desfasurare prin declaratii de un fel in tara, de alt fel fata in fata cu oficialii europeni si de alt fel dupa ce nu mai acestia nu mai sunt de fata. Un psihopat nu are simtul dreptatii, nici morala, nici emotii, nici rusine. Dati-le ce vor – adica un referendum mic – si au ei grija sa spuna ce trebuie si sa mulga vaca stearpa asa cum vor ei.

      Reply
    1. Gramofonu

       @Bleen Nu s-a terminat, mai au de scos citeva castane. Trebuie sa fie cineva la primire, nu?

      Reply
  116. Gramofonu

    Stiu cum o sa faca.
    O sa respecte toate cerintele PDL si UE.
     
    1. Referendumul e valid daca participa peste jumatate din numarul de alegatori.
    2. Numarul de alegatori este 18.308.612.
    Doar ca …
    3. Presedintele suspendat va putea ramine in functie doar daca:
    a) referendumul este valid si
    b) are mai multe voturi „pentru” decit „impotriva”
     
    Pariuri? indrazneste cineva?

    Reply
    1. EroulBula

       @Gramofonu Si eu am impresia ca vor trebui sa-l scoata pe Antenescu cu scaun cu tot de la Cotroceni. Nu din cauza ca se va tine de scaun. Pur si simplu nu vor reusi sa-l trezeasca.

      Reply
    2. EleninaNicuţ

       @Gramofonu pui boii inaintea carutei: obiectul referendumului este demiterea, nu ramanerea in functie.

      Reply
      1. Gramofonu

         @EleninaNicuţ Deja m-am invatat cu astia: o zi spun ceva, a doua zi vine Ponta si zice „aaa, a uitat sa spuna un NU”

        Reply
        1. Rheia

           @Gramofonu  @EleninaNicuţ Le-a luat pe toate cu el la Bruxelles, n-ați auzit cîte duble negații a comis cu guricica aia a lui?

          Reply
  117. Beavix

    Eu unul aștept mesajele de campanie ale lui Băsescu înainte să mă decid ce voi face.
    O știți pe aia cu „nu pot ei fura cât putem noi vota”? How about „nu pot ei boicota cât putem noi fura”?

    Reply
  118. Yeba

    Unde scria că e programată întâlnirea, în programul anunţat ieri pe saitul Guvernului nu rezultă că era prevăzută.

    Reply
    1. EroulBula

       @Yeba Doar nu erau fraieri s-o anunte si apoi s-o ia in freza. Mai ales ca nemtoaica are idei total deplasate: sa nu minti, sa nu furi, sa muncesti, sa-ti platesti impozitele si alte grozavii.

      Reply
      1. Yeba

         @EroulBula , Atunci putem scrie că şi Preşedintele Planetei Marte a refuzat să-l primească. Nu-i vorbă, şi eu aş refuza, ideea este să comentăm credibil. S-a milogit Hrebe de Angela Merkel pt o întrevedere?

        Reply
        1. EroulBula

           @Yeba Tocmai l-am auzit din nou pe Tonta, la Bruxelles, reprosandu-i lui Merkel ca a ascultat o singura parte. Daca vrei sa obtii o intalnire nu faci asa ceva.
          Asta inseamna ca ori au cerut intalnire si au luat-o in bot ori n-au avut tupeu sa ceara intalnire. As paria pe prima varianta.

          Reply
  119. revealer

    Cand o sa am certitudinea ca referendumul va fi validat doar daca se prezinta 50%+1 atunci o sa fiu sigur de boicot. Pana atunci…

    Reply
  120. EroulBula

    Am votam pentru optiunea „NU VOTEZ”
    Optiunea este valida doar in ipoteza in care conditia de prezenta de 50%+1 este introdusa in legislatie.
    NU stiu cat m-as putea baza pe ipoteza ca nu baga pragul in legislatie iar CCR invalideaza referendumul pe motiv de lipsa de cvorum, doar conform deciziei sale anterioare.

    Reply
    1. EroulBula

       @florentin Daca s-au batut cu caramida in piept ca au sprijinul poporului, acum e momentul sa ne demonstreze si sa scoata poporul la vot.
      Chiar daca vor scoate un scor de 3-4 milioane la zero, nu are nicio importanta. In 2009 Basescu a avut 5.000.000 voturi impotriva, in turul 2.

      Reply
  121. bilbofil

    Pentru mine, acum, răspunsul la întrebare e ca la licitația dintr-un joc de bridge. Știu ce vreau și mă exprim în consecință, conform convenției.

    Reply
  122. Rosu

    Mai Bleen, pui acolo optiune „Nu votez” dar ca sa o „ia” sistemul pui buton „voteaza” 😛
     

    Reply
      1. Never G

         @EleninaNicuţ  @Florina Eu „am votat ca nu votez” azi. Recunosc ca am o strangere de inima. M-am gandit sa-mi para rau acum, decat sa-mi para rau maI tarziu.

        Reply
      2. Florina

         @EleninaNicuţ 
         
        Eu nu pot legitima prin votul meu lovitura de stat. Oricît ar încerca acum, în urma reacţiilor occidentale, s-o dreagă, ştiu precis cu ce am de-a face. Şi oricît de perfid ar juca de acum încolo, eu nu voi intra în jocul lor.

        Reply
      3. hope18

         @EleninaNicuţ
         Adevarul este ca batalia nu s-a incheiat,dar la datele pe care le avem acum, asta facem: nu votam

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *