Nu pot ei sa minta cit puteti voi sa credeti

Dragi oameni, cît şi intelectuali…

V-a spus-o Andrei Cornea, clar şi limpede ca apa de izvor: Băsescu era indispensabil. „Mahalagiul cu viziune”. Cu viziunea cea bună, adaug, pentru şi mai multă claritate. V-aţi făcut că nu înţelegeţi. V-a spus-o şi Gabriel Liiceanu, sensibil, emoţionant, cu „patria mare şi patria mică”. Normal că v-aţi făcut că nu înţelegeţi. „Arma grozavă a cuvintelor”. Cele care trebuie rostite public în momente hotărîtoare, cum sînt acestea. Şi aşezate într-o opţiune clară.

Ei, şi ce dacă? De ce să nu vă aliniaţi, mai bine, la discursul Antenelor şi Realităţilor? Vorba aceea: nu pot ei să mintă cît puteţi voi să credeţi. Inclusiv chestii la care nici Antenele şi Realităţile nu s-ar fi gîndit. Noroc că au venit intelectuali distinşi să le ajute, luptînd, evident, pentru democraţie, întru instaurarea dictaturii. Îi ştiţi. Să nu spuneţi că nu staţi cu ochii roată, unde e ăla, ce-a făcut ălălalt, ca să aveţi ce toca mărunt, la cafeluţă, în delicioase întîlniri de taină, pe bisericuţe.

Da, aţi crezut discursul Atenelor şi Realităţilor, picurat chinezeşte, an după an. Altfel, aţi fi făcut ce trebuia. Măcar în problema plagiatului, de pildă. Dar i-aţi crezut. Dacă invocaţi neutralitatea, aflaţi că aţi ales tot Antenele şi Realităţile. Neutralitatea e tot alegere. Aţi ales minciuna şi răul, pentru că nu v-aţi opus minciunii şi răului. Aţi stat pe gard, simţindu-vă lezaţi de golănia lui Base, ca într-o dramoletă ieftină. Orgolii şifonate. Nebăgări în seamă. Chestii. Treaba e că sîntem în război. Iar la război nu trimiţi comandouri de intelectuali, cu laptopuri, ca să oprească golanii lor bezmetici care au cotropit ţara. Trimiţi golanii tăi. Şi anume, golanii buni, puşi pe treabă. Mahalagii cu viziune. Profesionişti ai luptei. În esenţă, patrioţi adevăraţi.

Băsescu este un astfel de patriot. Singurul preşedinte al României care chiar s-a luat la bătaie cu mafia, exact pentru acele lucruri despre care spuneţi că vă pasă, mai presus de orice: justiţie, domnia legii, reforma statului, Ideea Europeană. Şi începuse să cîştige. Fiind singurul, l-aţi lăsat, fireşte, singur. Ba, i-aţi mai şi tras-o de pe gard, cînd aţi avut ocazia. Fiindcă e golan. Mahalagiu. Bătăuş. Neacademic. Da, este. Dar alt politician mai bun, care să se bată pentru noi, n-avem. E dictatură, şi doar Băsescu e în stare să se lupte cu vandalii şi penalii care o conduc.

O, cum va oripilează, chiar şi acum, ideea de a-l sprijini. Şi-apoi, de ce să te expui? În fond, pe maestrul Sadoveanu l-au deranjat comuniştii? Pe maestrul Zaharia Stancu? Pe maestrul Călinescu? Doctorul Petru Groza n-a fost tot intelectual? Ce, a dus-o rău? Despre maestrul Păunescu, ce să mai vorbim… Aţi văzut sondajele, produs al trudei Antenelor şi Realităţilor? Lasă-i pe fraieri să se agite.

Să scrie, să-şi bată gura. Să strige „Băsescu”. Să vină, public, să-l ajute. Să fie luaţi la ochi, he, he. Cornea? Liiceanu? Treaba lor. Noi le-avem pe-ale noastre, granturi, burse, concedii, neutralităţi, orgolii, ură. Iar Atenele şi Realităţile, cu toate derapajele evidente, au potenţial. Doar vin şi intelectuali acolo, oameni de ţinută. Stăm liniştiţi, vedem cum se termină şi dăm „like” pe Facebook. Iar oleacă de dictatură, acolo, n-a omorît pe nimeni. Nu?

Facebook Comments

380 Comments Nu pot ei sa minta cit puteti voi sa credeti

 1. geronimo

   Culeasa de forumul rev. 22:
  „alti savanti: prof.dr. A Nastase von Rahova, conf. dr. VV Ponta, prof.dr. I Mang von Xerox, prof. dr. Abramburica (imi scapa numele acu’, da intelegeti dv.), prof. dgr. (de grup scolar) Pop, dr.Catalin Voicu, prof. dr. avd. (avocatu’ diavolului ) Dorneanu, prof. dr. Dumitrescu von StanDford, etc. etc. etc. etc. etc. etc…toti, dar absolut toti (etc. etc. inclusiv) cercetatori de mare impact mondial si/sau adevarati creatori de scola (profesionala) pe domeniilor lor la nivel european si/sau international …happy now?”

  Reply
   1. hope18

     @Hongse
     cred ca nici ei nu stiu ce vor.Imi da senzatia ca nu prea ar mai vrea referendum.sau varianta mai probabila sa ne demoralizeze si sa fure ca la balamuc

    Reply
 2. Glook

  A… Asa da! http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12789057-traian-basescu-cere-clarificarea-imediata-regulilor-dupa-care-desfasura-referendumul-pentru-demiterea-absenta-acestor-clarificari-este-profund-nedemocratica.htm

  Reply
 3. Hongse

  Aia cu referendum pe două zile cred că e de natură logistică. E greu să plimbi atâţia oameni cu autocarul într-una singură.
   

  Reply
 4. Hongse

   Ioan Anghel  Io cred ca am descoperit un blestem bun.”Sa ai parte de o soacra ca madam Bertzi”

  Reply
  1. quaddelta

    @Hongse  Ioan Anghel Doamna Bertzi e sotia cantautistului cu acelasi nume, individ care turnat la securitate cu tot cu casa in care locuia.

   Reply
 5. Hongse

  Stimată Redacţie B1TV,
  Cu respect îmi permit să vă rog ceva: N-o mai invitaţi pe găina asta la vreo emisiune.
  Cu mulţumiri anticipate,
  Hongse.
   

  Reply
 6. teocharis

  last bit:
   
  Angela Merkel (not) ‏@Queen_Europe    10 Jul
  In Indonesia with President Bambang, which makes a pleasant change from being in Europe with General F*ck-up.
   

  Reply
 7. Rheia

  Nu, acum serios, de ce să se desființeze școala de doctorat? Că Androneasca n-are glanda umorului, e clar că n-a spus-o la mischteau.

  Reply
  1. adina

    @Rheia serios, scoala de doctorat, adica profesorii de acolo ar fi trebuit sa fie ca un filtru pentru doctoranzi. Nu ar fi trebuit sa intre la scoala de doctorat orice politruc, si nici sa iasa ca gasca prin apa. Daca da in strachini, sa fie exmatriculat. Deci poarta si ei raspunderea, ca i-au dat drumul liber prin lume doctorului Victor Ponta.

   Reply
  2. EroulBula

    @Rheia Cred ca subtextul este: vedeti cum ii evaluati lucrarea lu’ sefu’, ca daca iese plagiat s-ar putea sa va desfiintez.

   Reply
 8. teocharis

  via twitter:
   
  Angela Merkel (not) ‏@Queen_Europe
  Playing Beer Bailout. Start with weak Pils, move up a notch each round until you hit 7% Doppelbock. At which point you have to bail out.
   

  Reply
 9. Yeba

  Mici  observatii marginale 1) fyi: formula de adesare catre  Laura Stefan vad ca este „domnisoara Laura”. 2) Ponta este intr-adevar prost si deci manipulabil si apt sa faca  pipi pe covor.  Si-a insusit el, in sinea lui interioara, teoria A3 cum ca Base a fost comandant de nava si nu poate colabora (de un primitivism de Ceape) si a deversat-o in Financial Times.  Pentru ca nu-mi inchipui ca e chiar atat de cretin incat nu si-a insusit-o, dar vrea sa-i convinga pe ceapistii de la FInancial si-i e indiferent daca ala il cred sau il cred cretin.
   
  Pentru uselistii cu doctorat care citesc pe aici: v-a ingropat inclusiv pe voi, fiindca a pretins ca ALEA ERAU NORMELE DIN RO in 2003, adica toata lumea putea plagia lejer cf standade UE, doctoratele romanesti sunt marca ADIBAS in mod intrinsec. 

  Reply
 10. adina

  on topic (cu topicul asta am devenit cunoscuti in toata lumea, dupa cum remarca CTP cu mandrie):
  Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că dacă în Consiliul Naţional de Etică se stabileşte că teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat, se poate merge până la desfiinţarea şcolii de doctorat.
   
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/AndronescuDaca-Ponta-plagiat-desfiintata-doctorat_0_736126664.html#
   
  cei cu doctorate in lucru in momentul actual la scoala respectiva de doctorat sunt sfatuiti sa-si impacheteza busola, documentele, sosetele, flanelele si ce mai au ei in rucsac si sa se indrepte ordonati spre iesire. Pe parcurs vi se vor furniza informatii suplimentare.
   
  Cu respect (pentru mine baaaa, nu pentru voi fraierilor)
  Plagiatorul de serviciu  

  Reply
  1. EroulBula

    @adina Normal. Aveti grija cum evaluati lucrarea ca daca iese plagiat s-ar putea sa va desfiintam …. ca doar n-o sa-i luam doctoratul inapoi lu’ sefu’

   Reply
  2. hope18

    @adina
    Pe cine ce mai desfiintam???? hai ca nu mai avem mult si reusim sa desfiintam toata Romania !!! Nu mai este mult!! Hai usle inca un mic efort !!

   Reply
  1. Hongse

   @Louisy
   Probabil tot aşa joacă şi poker. Băi, io pun banu jos dacă mă laşi să câştig mâna asta. Dacă nu, vedem noi cum mai interpretăm anunţul meu de „raise”
    

   Reply
  1. Alex D

    @Boghy Dumnezeule, exact asta vroiam sa postez. Nu spun asta despre femei, de obicei, dar este incredibil de proastă.

   Reply
 11. EroulBula

  La 19.00 declaratii ale presedintelui interimar Crin Antenescu ……… daca se trezeste pana acum.

  Reply
   1. FlorinS

     @hope18  @EroulBula Hmm..vazusem undeva o poza cu pupitrul prezidential pus direct in pat, dar n-o mai gasesc. 
     
    E buna si asta insa http://www.kmkz.ro/de_ras/poze-de_ras/crin-antonescu-impune-o-noua-moda-in-ue/ 

    Reply
  1. DanCanada

    @EroulBula Nu stiu, da’ legenda cu dormitu’ lu’ Crin nu prea tine. Daca dormi mult, esti bine dispus dupa. Ori el e vesnic vexat de ceva, tot timpul are un discurs constipat. O fata de nedormit. Crin e un dobitoc vesnic stresat, iar Ponta un dobitoc caruia nu-i pasa de nimic 🙂

   Reply
   1. EroulBula

     @DanCanada Tu nici nu stii ce greu e sa dormi toata ziua si sa nu faci nimic. De asta este el asa obosit si stresat.

    Reply
  1. teocharis

    @Amelia New „Absenta acestor clarificari in cel mai scurt timp cu putinta este profund nedemocratica pentru ca induce confuzii majore in randul cetatenilor romani cu drept de vot”, argumenteaza acesta.
    
   aici pp ca se gandeste la confuzia noastra in legatura cu boicotul:

   Reply
 12. EroulBula

  Am plagiat de pe Realitatea lista completa de solicitari a CE, publicata de RFI:
   
   
  1. Respectarea statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar (aflat deasupra intereselor partidelor politice)
  *Reinstaurarea atribuţiilor Curţii Constituţionale de a verifica inclusiv constituţionalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 38
  *Reinstaurarea regulii majorităţii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumătate plus unu din numărul celor înregistraţi pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41
  *Renunţarea la folosirea de ordonanţe de urgenţă în cazul unor decizii care afectează statutul instituţiilor fundamentale ale statului ori Constituţia şi în situaţii care nu prezintă urgenţă
  *Evitarea utilizării publicării selective în Monitorul Oficial pentru a urmări scopuri politice şi mai ales pentru a evita decizii judiciare.
  *Conformarea imediată în faţa tuturor deciziilor Curţii Constituţionale.
  *Angajamentul autorităţilor publice de a respecta independenţa sistemului judiciar şi evitarea criticării acestor decizii judiciare.
  2. Redarea încrederii:
  *Numirea unui Avocat al Poporului care să se bucure de sprijinul majorităţii partidelor politice, printr-un proces de numire transparent şi obiectiv
  *Nicio numire în posturile de procuror general şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub actuala preşedinţie: proceduri publice şi transparente şi liste deschise pentru oricine, selecţii bazate pe criterii de profesionalism şi integritate şi de palmares în domeniul luptei anti-corupţie.
  *Nicio graţiere prezidenţială în cursul actualei preşedinţii
  *Numirea unor miniştri împotriva cărora să nu fi fost formulate decizii că nu respectă criteriile de integritate. Obligaţia celor care nu respectă aceste criterii să părăsească posturile.
  *Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau corupţie la nivel înalt”.
   

  Reply
  1. teocharis

    @EroulBula indicatii precise, explicite, pe puncte, la obiect si cu termene: suntem colonie EU:P

   Reply
   1. Rheia

     @teocharis  @EroulBula Replica unui anti-băsist (cel puțin așa se consideră el, bietul, că eu l-aș numai mai degrabă „oedipian subliminal”) din preajma mea: Lasă-i și pe ăștia din UE, că le trece lor supărarea, ce, ar fi prima dată?! 

    Reply
    1. Rheia

      @GabiDumitru  @teocharis  @EroulBula Probabil n-or să ne excludă, dar viață ușoară n-o să avem. Iar năvlegi de soiul ăstuia, care mi-e și prieten, incapabili să vadă mai departe decît gardul propriei bătături și al zilei de azi, sînt bugăt în jur! 

     Reply
    1. teocharis

      @EroulBula sudul europeiclub med s-a predat deja cu arme si bagaje de ce nu am face-o si noi

     Reply
 13. ics

  de pe twitter :))
  pe Base l-a vizitat o delegatie de marinari? cum ar fi sa il viziteze pe Ponta o delegatie de procurori?

  Reply
   1. Rosu

     @DanCanada  Copiatorii de la bac sunt mai presus de plagiatori: ei lucreaza in conditii grele, sub stres, sub amenintarea permanenta ca pot fi descoperiti… E mult mai greu sa copiezei la bac decat sa copiezei lejer, cu calculatorul, in tihna propriului birou de procuror.

    Reply
    1. DanCanada

      @Rosu Probabil nici nu a facut teza cu mina lui. Cineva a fost platit sa-i faca teza – poate chiar cel din care a copiat cel mai mult. Nu-l vad in stare sa faca el personal o teza de sute de pagini, chiar si daca sint copiate.

     Reply
 14. Rosu

  Despre cum a ajuns MJ sa trimita sesizare la Insp. Judiciara:
   
  Sesizarea Ministerului Justiției a fost făcută după ce avocatul Gabriela Ghiţă, apărătorul din dosar a Irinei Jianu, i-a trimis lui Corlăţean un memoriu. În această expunere, Ghiţă cerea „sesizarea inspecţiei judiciare şi pedepsirea completului care l-a condamnat pe Năstase și excluderea judecătorilor din magistratură”. Citiţi mai mult: Ministrul Corlățean cere verificare judecătorilor care l-au condamnat pe Năstase – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ministrul-corlatean-cere-verificare-judecatorilor-care-l-au-condamnat-pe-nastase-991785.html#ixzz20VU6Fnkf EVZ.ro

  Reply
 15. EroulBula

  Toni Grebla pe B1: Comisia Europeana si-a depasit atributiunile, cu solicitarile catre Tonta.
  Io zic sa-l suspendam si pe Baroso 🙂

  Reply
  1. Florina

    @EroulBula 
    
   Avertizarea lui Toni Greblă către Comisia Europeană. 
    
   Mamăăă, ce bine mă simt! Ce importanţi sîntem!
   Aşa, deci pe cînd divorţul? Că nepotrivirea de caracter e dovedită cu vîrf şi îndesat.

   Reply
   1. EroulBula

     @Florina Facem noi haz de necaz dar ne vor trebui 10 ani sa reparam ce strica handicapatii astia acum (institutii, legislatie, incredere).

    Reply
 16. ciuciul

  Eu insist. Daca Ponta isi da demisia intre azi si luni? Ca sa fie cercetat pentru plagiat, motiv de exemplu. Si Parlamentul reunit pentru nimic, (am inteles ca legea corecta a referendumului este pe masa la Antonescu asteptand sa fie promulgata) poate refuza cate un prim ministru/zi propus de Antonescu. Astfel marti sau miercuri se pot anunta anticipatele pe 19 august?

  Reply
  1. StefanTrifan

    @ciuciul Nu riscă nimeni să dea vrabioiu’ din mână. Ăştia nu pleacă nici cu poliţia. Poate cu EUROpolul.

   Reply
 17. StefanTrifan

  No more fonduri europene!
   
  „Reprezentanţii Comisiei Europene au transmis ambasadorului României la UE 
  – că au constatat că planul de măsuri pentru creşterea absorbţiei de fonduri europene a eşuat, 
  – că autorităţile de execuţie refuză asistenţa instituţiilor financiare şi 
  – că administraţia e „paralizată” în actualul context naţional.”
   
  http://www.mediafax.ro/economic/exclusiv-avertismente-ale-comisiei-europene-transmise-romaniei-planul-pentru-fonduri-ue-a-esuat-si-se-refuza-asistenta-administratia-e-paralizata-9858242
   
  Urmează raportul MCV şi adio Schengen…

  Reply
 18. Rosu

  Dupa cum se fac matrimonialele pe la pucisti cred ca se pregatesc sa se imparta in stanga-stanga si stanga-dreapta. Noua lipitura (ACS=PSD+UNPR) va fi a celor multi si amarati, pe cand ACD (PNL+Felix) va fi doar a celor prostovani. Observati si simetria numelor, alese cu noroc, vom avea un sistem politic bipolar (cine zice de partid unic), vom avea un sistem politic frumos, civilizat, cu doua blocuri politice articulate, care sa alterneze aproape frateste la guvernare…
   
  Nu v-ajute Dumnezeu, rapciugosi nemernici!

  Reply
  1. adina

    @Rezon VP: si Comisia Centrala de Recensamant, si Comisia Europeana, numai comisii si comitii, nu mai poate omul sa aibe o initiativa ca vine comisia. Ufff, si mai e si inabusitor de cald, nadusesc de caldura, nu mai pot. (catre Ioan Rus) Ioane, mai ada un pahar cu apa !

   Reply
 19. Beavix

  Pe zi ce trece înclin să cred și eu că ăștia nu se vor da în lături de la nimic în ziua (zilele?) referendumului și vor scoate 50% +1 la vot. Cu mită electorală, cu autobuzele, cu frauda. E ultimul lor mijloc de atac și, din nefericire, sunt experți în tehnicile astea. Nu cred că vor rata ultima lor șansă, au cheltuit prea mult și au luat prea multe castane ca să renunțe tocmai la sfârșit. Îmi și imaginez ce forfotă o să fie prin comune și sate, cum o să bată la ușă la oameni să iasă la vot și cum o să-i plimbe de ici-colo. Ce-o să le facă cei de la UE? Habar n-or să aibe ce se întâmplă prin țară. De aceea nu știu dacă varianta boicotului mai stă în picioare.

  Reply
  1. cocosila

    @Beavix Singura solutie e sa mergem la vot ca mosii, sa ne vopsim parul, sa ne punem ochelarii, sa o facem pe surzii si sa votam asezat fara graba. Nu de alta, da’sa nu gresim

   Reply
 20. EroulBula

  La sediul PSD s-a produs un scurtcircuit , a iesit fum si au chemat pompierii.
  Pacat ca n-au chemat pompierii cand s-a produs scurtcircuitul in logica lui Tonta.

  Reply
   1. Hongse

    @SimonaM@cocosila
    Q: De câti pesedişti e nevoie să schimbi o siguranţă?
    A: De niciunul, ei chemă pompierii…
     

    Reply
    1. EroulBula

      @SimonaM  @Hongse  @cocosila Initial il impamantasera dar l-au scos din sarcofag ca sa participe la sedinta.

     Reply
 21. hope18

  Minte ponta de ramai traznit.Tot ce a fost facut in timpul guvernarii PDL pretinde ca a facut el.

  Reply
    1. Hongse

     @hope18
     Prin mai eu ziceam că aşa or să facă, dar eu ziceam la mişto. Nici prin cap nu-mi trecea că aveam dreptate.
      

     Reply
  1. Yeba

   Ultimul paragraf e copiat din capul meu, direct, cu raze violete. Aia e ideea. Asta nu se va cuantifica niciodata si nici tantalaii nu vor intelege de ce chiar si berea la pet li se va parea scumpa, nu doar maieurile cu burta.

   Reply
  1. Florina

    @Amelia New 
    
   Atîta vreme cît fondurile lor sînt asigurate, nu cred că trebuie să ne aşteptăm să le pese de ceilalţi.

   Reply
 22. SuperUser

  Conferinta la Ministerul Sanatatii. Raed Arafat la dreapta Intunecatului. Semn ca o sa fie mult de lucru?

  Reply
  1. De Gaulle

    @Xilef Stai linistit ca Avangarde ii apartine marelui sociolog-combinator-gagici-snspa pe nume Marius Pieleanu. Sondajul e la fel de credibil ca personajul (buna rima :D)

   Reply
 23. StefanTrifan

  Motivul pentu care nu se va umbla la micşorarea numărului de alegători de pe listele electorale este acela că, în funcţie de acest număr, se calculează numărul de parlamentari.

  Reply
  1. digg4pip

    @StefanTrifan no problemo, se da o OUG prin care distribuie 1 buc. deputat/50.000 loc. si 1 buc. senator/ 100.000 loc. si au rezolvat dilema!

   Reply
 24. Florina

   
  Dan Şova, ieri. Ca să nu mai existe dubiu. 
  „Comisia de la Venetia nu recomanda cvorum de aprobare pentru rezultatul referendumului. Daca Doamne fereste, in absenta unui cvorum, procentul ar fi evident in defavoarea presedintelui, dar din motive tehnice referendumul nu ar fi aprobat?Pe cei din Comisia de la Venetia ii intereseaza ca acest referendum sa aiba legitimitate, nu se lovesc de motive tehnice.”
   
  Deci pot frauda liniştiţi tehnic, legal să fie. Că legile ei le fac, OG şi OUG ei le dau.
   
  Ce-a zis în rest nu mai conteată, nu umplem site-ul cu mizerii şi platitudini. 
   

  Reply
  1. Rheia

    @Florina Dar legitimitatea nu există decît în condițiile cvorumului. Nu așa spune Curtea Constituțională? Și Comisia de la Veneția nu e șefa de ogradă a Curții Constituționale?

   Reply
   1. Florina

     @Rheia 
     
    Sigur că da, sigur că este, dar astea-s tehnicalităţi, după ei, deci nu se vor împiedica de ele, pentru că dacă Doamne ajută! – na, îl parafrazez pe Şova, ce fac ei dacă referendumul nu poate fi validat? Ceea ce-nseamnă clar că vor juca la limita legalităţii, cumva, cu aspectele aşa zis tehnice, doar doar or Europa. O jugnesc, în realitate, oamenii aceia ştiu foarte bine ce se întîmplă. O ştiu prin canalele lor, nu de la dezinformatorii brutali Băsescu, Macovei + restul băsiştilor.

    Reply
    1. Rheia

      @Florina Înseamnă că Dan Șova se adresează clar „populimii” (detest termenul, îmi cer scuze, dar exprimă perfect modul în care gîndește cineva ca Dan Șova) și nicidecum Comisiei de la Veneția. Doamne, ori el e incredibil de imbecil, ori stăpînii lui se simt invincibili în fața UE!

     Reply
    2. Florina

      @Rheia 
      
     Invincibili ştiu şi ei că nu sînt, dar nu le pasă. Nu mai pot trage altă cocluzie după desfăşurarea din ultimele zile a evenimentelor, respectiv de la exprimarea poziţiilor europene.

     Reply
    3. EroulBula

      @Florina  @Rheia Cum am spus intr-o alta postare, baietii sunt setati pe „inainte” si vor merge pana-si vor rupe gatul.
     Daca dau inapoi, nu numai Tonta si Antenescu vor fi decapitati ci toti tuterii care s-au invartit in jurul lor. Vor zbura multe capete.

     Reply
    4. Florina

      @EroulBula  @Rheia 
      
     Ar fi bien să fie aşa. dar ni le rup nouă, înainte de orice altceva. De fapt, ni le-au sucit deja. 

     Reply
  2. FlorinS

    @Florina  Deci usor usor dispare dilema legata de boicot prin neprezentare…
    
   Desi, practic, le-ar fi imposibil sa aduca 9 000 000 care sa voteze toti pentru suspendare, au reusit sa ne convinga ca sunt in stare de orice ilegalitate numai sa iasa pe hartie cum vor ei. 
    
   Ramane problema fraudarii si a votului multiplu. CIneva spunea aici, dar nu mai gasesc comentariul ca RUS ar fi spus ca in 6 luni se verifica listele. Pai in 6 luni Basescu, statul de drept, UE vor fi doar amintiri frumoase. Inclusiv pentru cei care au votat de mai multe ori. 
    
   Verificarea CNP-urilor n-ar trebui sa dureze mai mult de 2 zile!!! Am facut un test acum. De exemplu, as putea introduce aproximativ 20 CNP-uri pe minut, deci in total 9600 pe o zi de munca ( de bugetar, adica 8 ore). Asta ar insemna ca la 18 000 000 alegatori pe liste ( si prezenta 100% :)))) ) ar fi nevoie de aproximativ 1900 de de studenti care ar face asta fara probleme pentru 100 de lei ( sa zicem). Adica 42 000 EUR, 2 zile de munca, 2 000 de oameni. In fine, s-ar mai aduna cu siguranta si alte cheltuieli, dar tot ar fi o nimica toata ca resurse implicate.
    
   Da cum sa-ti doresti asta cand frauda electorala e baza??

   Reply
   1. Rheia

     @FlorinS  @Florina Hai să deschidem un site cu donații pentru angajarea acestor 1900 de studenți. Eu tocmai am încasat 200 de euro de la al doilea job al meu, donez jumătate!

    Reply
    1. FlorinS

      @Rheia  @Florina  Si eu sunt dispus sa donez, ba chiar sa ma duc voluntar sa bag si CNP-uri!  Dar problema nu e de fonduri, nu e nici de logistica, e de vointa!
      
     Care nu este, sau e fix in directia opusa!
      
     La cum merg lucrurile, nu cred sa-i mai sperie altceva decat oamenii iesiti in strada!  Vad pe siteul basescupresedinte.ro ca va fi miting in Bucuresti pe 26 iulie! Atunci ar trebui sa fim toti in strada, sa strigam cat ne tin plamanii de o sa fie frica si din fata televizorului! 
      

     Reply
    2. Florina

      @FlorinS  @Rheia 
      
     Dacă tot a venit vorba de donaţii, vă reamintesc update-ul de la articolul de ieri.
      
     DONAȚII. Țin să vă reamintesc că Blogary funcționează ca asociație non-profit, care își bazează existența pe sponsorizări și donații. Deocamdată, din motive financiare, existența Blogary este pusă sub semnul întrebării. În următoarele săptămîni testăm capacitatea Blogary de a rezista și merge înainte din donații. Dacă picăm testul, închidem buticul și ne reorientăm spre alte activități, care au piață de desfacere și sînt cu adevărat utile societății.
      
     http://www.blogary.ro/butonul-rosu/
      
      

     Reply
    3. ics

      @Florina  @FlorinS  @Rheia faceti si voi butonul ala mai vizibil, dracu se uita acolo :))
     am trimis si eu un 2% pe luna asta via paypal 🙂

     Reply
    4. FlorinS

      @Florina  @Rheia  Good point!
      
     Dar n-ar strica repetat mesajul asta din cand in cand, chiar daca are un tab separat pe site! Nu cred ca o sa deranjeze, din contra! E genul de mesaj la care daca nu reactionezi atunci ( din diverse motive), mai greu revii mai tarziu! Pe principiul ‘ cand am zis ca dau, am zis, cand am zis ca iau, am luat! ‘
      
     Pana la urma, daca tot petrecem o gramada de timp pe aici, ar fi de bun simt sa contribuim la treaba asta dincolo de comentariile noastre inteligente! 🙂

     Reply
    5. Rheia

      @Florina  @FlorinS Gata. Dar probabil vor apărea abia luni, că ziua bancară s-a încheiat la ora 14. Îmi pare rău că nu știam de voi cînd mi-am depus și declarația de venit, în mai. 

     Reply
 25. Florina

  Dan Şova, ieri. Ca să nu mai existe dubiu. 
  „Comisia de la Venetia nu recomanda cvorum de aprobare pentru rezultatul referendumului. Daca Doamne fereste, in absenta unui cvorum, procentul ar fi evident in defavoarea presedintelui, dar din motive tehnice referendumul nu ar fi aprobat?”
   
  Ce-a zis în rest e bullshit, nu umplem site-ul cu aşa ceva. 

  Reply
 26. geronimo

  The Economist : „Ponta lupta prea murdar chiar si pentru standardele romanesti”
                         Ce bine e zis !!! Daca-mi place ceva la occidentali, mai ales la anglo-saxoni, e ca vorbesc direct, concret, dovada ca au o priza buna cu realitatea.   
   

  Reply
 27. OstapBender

  Militianul „Ioan Rus a spus că Autoritatea Electorală Permanentă va putea să constate, timp de şase luni, orice fel de vot dublu.”
  Problema e sa nu vada ei triplu pe unde nu trebuie.
   

  Reply
 28. affa

  „USL-e va vrea afara din UE”, „La cozi la consulate, scapa cine poate”, „Nu lasa TARA TA s-o conduca mafia”, „Partidul mafiot USL-e, nomenclaturistii PCR-e”, „Lupta pentru tara ta, daca n-o faci tu n-o face nimenea”.

  Reply
 29. Rezon

  Chiar daca Basescu va fi demis, pentru USL va fi o victorie a la Pyrrhus.
  Basescu si-a vandut foarte scump pielea si exista toate sansele sa rupa dinamica de pana la locale. 
  Bonus, USL are credibilitatea externa facuta tandari. 
  Carlania politica se plateste.

  Reply
  1. Rosu

    @Rezon Da, am citit cred multi analiza lui Ivan Zubeldian in sensul asta. Singura problema este mentinerea RO in sfera UE, chiar si marginal.
   Cred ca ar trebui insistat pe asta: usele ne scoate din UE (gata cu munca in vest, gata cu plimbarile turistice, gata cu fondurile, gata cu multe).

   Reply
  2. geronimo

    @Rezon Altfel spus, chiar si răpus, Basescu ii va nimici. De-abia de la toamna vor incepe sa se numere bobocii. Cred cu tarie ca asta e ultima zvârcolire a balaurului fesenist, a status-quo-ului iliescian. Dupa Base lucrurile nu vor mai putea fi ca inainte.  Interimatul de acum ii face țăndări si va deschide perspectiva alternativelor democratice gen ICCD si a unor politicieni de perspectiva ca MRU
    Am zis Howgh !

   Reply
   1. StefanTrifan

     @geronimo  @Rezon Important e ca până la toamnă să apară ceva votabil. ICCD e încă un bebeluş parazitat de dinozauri pedelişti.

    Reply
    1. geronimo

      @StefanTrifan  @Rezon 
     Asa-i !  nu e suficient doar sa se faca țăndări Fratia USLumana

     Reply
  1. Rheia

    @poweraxxel Ptiu, citisem „demolație”, în loc de democrație… Trebuie să iau o pauză.

   Reply
  2. OstapBender

    @poweraxxel Cartel Alfa, Cartel Beta. Ia sa repede Hossu de mai multe ori cuvantul „cartel”, „cartel, „cartel”, poate se prinde.

   Reply
  3. OstapBender

    @poweraxxel Cartel Alfla, Cartel Beta. Ia sa repete Hossu de mai multe ori cuvantul „cartel”, „cartel”, „cartel”, poate se prinde.

   Reply
  4. OstapBender

    @poweraxxel Cartel Alfa, Cartel Beta. Ia sa repete Hossu de mai multe ori cuvantul „cartel”, „cartel”, „cartel”, poate se prinde.

   Reply
 30. Rosu

  MRU:
   
  „Este limpede ca in momentul in care prin vointa membrilor se va ajunge la recunoasterea miscarii ca posibila constructie partinica, se va transforma in partid, prin vointa propriilor membri. In momentul de fata ea este o asociatie. In clipa in care vointa membrilor se exprima spre o organizare de ordin partinic, spre un militantism care sa fie reprezentat de o formula de partid, atunci, da, se va transforma in partid. Pana in momentul acela obiectivul nostru esential este de a construi o alianta electorala pe orizontala careia sa se gaseasca partide politice parlamentare sau nereprezentate inca in parlament”
   

  Reply
   1. Rosu

     @Rezon Numa incet, numa incet. Raspunsul lui MRU era pentru ziaristi – asta e una. A doua: lui Basescu i s-a reprosat tocmai rudimentarismul (perceput); MRU are alta alonja din acest punct de vedere.
    Gandeste-te la o confruntare teve intre MRU si Crinut, baiat finut…

    Reply
    1. Rezon

      @Rosu E o eroare de registru. Cand esti politician, vorbesti ca un politician, nu ca un analist politic. Mai are mult de lucru.

     Reply
 31. Blogalistan

  PRO SI CONTRA BOICOTULUI 
  Cred si sunt convins ca daca o sa lasam prostimea (electoratul stangii) sa decida pentru noi – ne meritam soarta…
  In 2007 ne-am mobilizat si am fost destul de furiosi! „cine si de ce p…a mea vrea sa-l suspende pe presedinte”?! toti analfabetii, interlopii, ratatii, asistatii, baietii destepti si mogulii?
  Au avut acelasi material propagandistic, i-au imputat aceleasi chestii: hahaitul, flota, udrea, vila, suvita, etc. si n-au convins deloc.
  Daca alegem boicotul ar fi o mare prostie – pentru nu am sti in veci pe ce ne bazam – ar fi ultima sansa sa aflam adevaratul potential al „partidei” pro europene (dreapta crestina, centru-dreapta).O sa legitimam asaltul marsav al pucistilor si o sa ne rada in nas cu procentele lor : 51 % prezenta la vot si 85 % in favoarea suspendarii!
  Peste cateva decenii istoria va spune: Traian Basescu:2004-2012 primul presedinte suspendat … de ce ? si credeti ca vor enumera abuzurile?! O sa spuna ca s-au fortat lucrurile peste limita legalitatii si a constitutiei? Ca din aia 256 erau 100 de penali, incompatibili, „dottori” sau  „traseisti” ? NIET! vor ramane doar cifrele…
   
  PS. un mic plagiat cu ghilimiele!
  „Este vorba aici de ADEVĂR, scris cu litere majuscule şi rostit răspicat, deoarece fără apărarea şi afirmarea lui, dincolo de orice interese individuale sau de grup, de subiectivismul inerent judecăţii şi aprecierii umane, nimic nu se poate clădi frumos şi trainic. A face rabat de la această cerinţă, a o ignora,ar însemna în fapt să acceptăm cinica formulă a lui V. I. Lenin: A spune adevărul este o prejudecată burgheză meschină.” Vladimir Volkoff – „Tratat de dezinformare”.

  Reply
 32. EroulBula

  Jurnalul TVR1 de la 14.00, cu Teodora ……. si corespondenta de la Bruxelles cu Magdalena Morech.
  Bun, echilibrat, cu multe detalii privind lista cu care l-a trimis Baroso pe Tonta acasa.
  Sursele de la Bruxelles vorbesc de vreo 11 cereri printre care:
  – sa nu fie gratiat nimeni in  perioada de interimat;
  – sa nu se faca numiri la PG si DNA in perioada de interimat;
  – sa se abroge cele doua ordonante (CCR si referendum);
  – eliminarea din parlament a condamnatilor si incompatibililor;
  – eliminarea din guvern a persoanelor cu probleme legale / de integritate etc.
  Nu le-am retinut pe toate dar Tonta si-a luat-o rau de tot.
   
  Au ma prezentat o foarte buna revista a presei internationale pe tema prostiilor lui Tonta.
   
  Cred ca i-au pus ceva in cafea lui Saftoiu, ca sa stea toata ziua pe buda, apoi s-au apucat de facut jurnalul.

  Reply
  1. Rezon

    @EroulBula Magda Moreh e o jurnalista foarte buna. Din fericire, exista inca la Bruxelles corespondenti de top.

   Reply
   1. Rheia

     @cocosila Articolul începe cu o minciună ordinară, aia cum că CCR ar fi aprobat suspendarea lui TB! Ce rușine, ce rușine!

    Reply
    1. Rheia

      @cocosila Da, dar, dar, uf, că mă sufoc de ciudă, eu pe femeia asta o admiram, o respectam, are o minte briliantă, de ce face asemenea măgării?! Da, bine, nu-l mai suportă pe TB, dreptul ei, dar SĂ NU MAI SPUNĂ MINCIUNI! Cu cine cred că vorbește, cu imbecili? 

     Reply
 33. Amelia New

  S-a publicat motivarea Deciziei privind reprezentarea la Cons. Europ.; votul decisiv i-a apartinut Aspaziei Cojocaru care a formulat si o opinie concurenta prin care a adus argumente suplimentare fata de deciziei propriu-zisa in sensul reprezentarii de catre Presedinte; mai mult afirma explicit ca MAE si-a insusit abuziv atributii ale Presedintelui. Asadar, iata explicatia amenintarilor pe care le-a primit. 

  Reply
  1. _felix_

    @Amelia New tot ea a votat impotriva revocarii lui Blaga de la senat, Unde daca toti cei propusi de PDL ar fi votat, nu mai era Crin Antonescu interimar.
   Ceea ce ma face sa ma intreb..Ori unii judecatori s-au reorientat…ori face parte totul dintr-un plan

   Reply
  1. Rosu

    @Rheia Opinia pe care o exprima e ca toata tarasenia a pornit de la Basescu! Ca TB a „impins limitele democratiei”, etc. UN bullshit corect politic cu iz de mustrare blanda pentru Ponta. Totul impaturit intr-un staniol impersonal si steril… Degeaba pui staniol steril la invelit un rahat. Tot un rahat ai de dat.

   Reply
   1. Rezon

     @Rosu  @Rheia Basescu a jucat la limita Constitutiei, dar in limitele ei, facand ce nu a mai facut niciun alt presedinte pana la el: a creat majoritati guvernamentale proreformiste. A fost foarte bun la acest joc. Atat de bun, incat si-a inspaimantat oponentii.
     
    Daca ar fi confectionat majoritati doar pentru a-si juca propriile obsesii de putere, poate l-ar fi iertat, poate l-ar fi cumparat cu oferte reciproc avantajoase. Dar n-au avut ce sa-i ofere. De aici panica si ura, anormale pentru jocul politic intr-o democratie constitutionala. 

    Reply
   1. Rheia

     @SimonaM M-am sacrificat și-am înghițit eu balega Oanei Marinescu, în întregime. Încerc să-mi dau seama a cui șa o bate și din ce direcție. Devin paranoidă. Scuze. Pe viitor o să mă abțin.

    Reply
    1. SimonaM

      @Rheia Putea să scrie AMP. Sau Răzvan Orășanu. Sau… nu știu. Mi-e greață.
     M-am săturat de ăștia echidistanți și care se exprimă ”corect politic”, dar bat câmpii subversiv. Bleah.

     Reply
    2. Rheia

      @SimonaM Nu știu cum se cheamă, în termeni psihiatrici, atitudinea lor. În termeni populari, se zice „fală goală, traistă ușoară”.

     Reply
    3. Rosu

      @Rheia  Ei, na, se cheama ca ei nici usturoi nu mananca, nici guritele nu le miros. Ei sunt  diafane prezente deasupra de teluricul diurn… Sunt instante, sunt punctele de echilibru. Sunt cei drepti…

     Reply
  1. FlorinS

    @Rezon Asta-i ala de l-a amenintat pe Ungureanu…
    
   Am avut rabdare sa ascult, don’t ask me why! Declaratia aia e pe la minutul 5, dar va recomand sa nu va hazardati sa ascultati! Halucinant!   

   Reply
  2. Rosu

    @Rezon Hai, mai… e veche. Cei de la ILD au pus-o pe blog, de acolo v-am aminitit si eu de filmare. E antologica  – e esenta uselistica.

   Reply
 34. Never G

    Pe usl-isti i-a durut cel mai tare cuvantul „necinstit” folosit de Presedinte. Au sarit ca arsi, deci aici e punctul lor slab.

  Reply
   1. Rezon

     @Barengott 
     
    Cele mai optimiste estimari ale prezentei la vot nu arata bine. E ceva ce nu stim despre dinamica intentiei de vot la referendum? 

    Reply
 35. mealexsay

  Reclama:
   
  BUM SI CLAC CLACK, BUM SI CLAC CLACK!
  BUM SI CLAC CLACK, BUM SI CLAC CLACK!
                                                        … Aveti un pont pentru noi? Atunci ponta-ti-l la : victor.pont@ vocea-rusiei.ro ! …
  BUM SI CLAC CLACK, BUM SI CLAC CLACK!
  BUM SI CLAC CLACK, BUM SI CLAC CLACK!

  Reply
 36. OstapBender

  „Diminuarea activelor Ministerului Administratieii si Internelor (MAI) cu 10.000 prin disponibilizari a fost prezentata ca o victorie a binelui, fara a se lua in calcul efectelor, scaparea de sub control a fenonemului infractional, aflat in trend ascendent”, a spus Ministrul Internelor, Ioan Rus.
   
  Cat adevar graieste. Subliniez „fenomenul infranctional aflat in trend ascendent”, da, si ajuns acum la 256%.

  Reply
  1. Rosu

    @OstapBender Da, in domeniul infractionalitatii stam prost, mai ales sunt afectate categorii socio-profesionale ca: parlamentari, prim-ministri, presedinti interimari si ministri. Pentru combaterea fenomenului se impune ca langa fiecare dintre cei mentionati sa fie detasat un jandarm cu o nuia. Respectivul jandarm sa actioneze nuiaua in sensul acelor de ceasornic cu scopul tehnic de a scadea cu celeritate nivelul infractional la purtator.
   Altfel de unde stat de drept? Pai se poate, tovarasi?
    
   In alta ordine de idei a inceput serenada pe sub balcoanele diversilor bugetari si asistati, cu scopul clar de a le pune latul de electori captivi… Manca-i-ar tusa pe ei de socialisti…
    

   Reply
 37. murfi

  in scopul unei corecte informari a populatiei si a stringerii relatiilor cu tarile vecine si prietene, de astazi inainte monitorul oficial partea I va apare pe net doar in limba maghiara

  Reply
  1. Rosu

    @promaa2002 Ce e aia usele? Ce „e” aia partide? Exista doar un singur partid si o singura politica: vointa poporului. Cand vointa poporului nu prea se pupa cu partidul, poporul trebuie sa fie educat, partidul stie ce e bine pentru noi toti…

   Reply
 38. promaa2002

  bai ,  e adevarat ca se voteaza 2-3 zile ? cica exista un precedent , cand s-a votat constitutia, dar atunci a fost un consens intre toate partidele politice , ceea ce nu e cazul acum ! daca se poate 2-3 zile, apoi o sa zica o saptamana si numai noaptea…nu cred ca UE ar inghiti asa ceva ! bai fratilor va dati seama ce fac astia ? ganditi-va, in sectiile de votare e unul singur de la pdl si 4-5 de la restul ! asta de la pdl o sa fie epuizat dupa 2 zile, chiaun de oboseala, ceilalti de la usl pot face cu randul ! de ex se duce singurul de la pdl la toaleta, baga astia in urna la greu…… e teroarea rosie bolsevica , atentie !!!!!

  Reply
  1. OstapBender

    @Amelia New Inca e bine ca-i spun presedinte. Ieri la TVR ii spuneau „cetateanul Traian Basescu” si continuau „recunoasteti invinuirile care vi se aduc…de catre USL?” Raspunsul „presedintelui suspendat” a fost ca el in calitate de „cetatean” nu ar fi fost invitat niciodata la TVR in cadrul unei emisuni de campanie electorala. Dar bate saua sa priceapa vaca TVR.

   Reply
  1. poweraxxel

   il sfatuiesc pe Neamtu & compania sa umble cu reportofoane la ei in timpul emisiunilor in care apar impreuna cu USL-isti. Pote si cu camere ascunse. Va da-ti seama ce ar fi insemnat sa apara o inregistrare cu Sova susotind in urechea lui Neamtu : hitleristule ….

   Reply
    1. Florina

      @GabiDumitru  @poweraxxel 
      
     N-ar fi însemnat nimic, dar absolut nimic, să ne aducem aminte cum, în gura mare, ţipată, Băse, Boc şi PDL erau asociaţi cu nazismul şi cu fascismul acum ceva vreme. 

     Reply
 39. Louisy

  Vad ca tot reapare un lait-motiv la ailalti: „Basescu a indraznit sa taie salariile si pensiile celor care traiesc din banii altora”. Ma rog, probabil nu e chiar asa, dar eu asa il aud. 🙂
   
  Ar trebui venit cu niste slogane similare, care lovesc tot la lingurea masa de votanti bugetari: „Ponta ti-a crescut ratele cu 10% in 3 luni”. „USL ti-a marit salariile cu 8%, dar ti-a scumpit viata cu 10%”. Etc. Sa-mi ziceti unde trimit factura.

  Reply
 40. promaa2002

  bai ,  e adevarat ca se voteaza 2-3 zile ? cica exista un precedent , cand s-a votat constitutia, dar atunci a fost un consens intre toate partidele politice , ceea ce nu e cazul acum ! daca se poate 2-3 zile, apoi o sa zica o saptamana si numai noaptea…nu cred ca UE ar inghiti asa ceva !

  Reply
  1. quaddelta

    @promaa2002 Cica nu se intrunesc camerele reunite asa ca nu pot sa scoata o noua hotarare a parlamentului privind organizarea referendumului.

   Reply
  2. Hongse

   @promaa2002
   Nu încă, dar se gândesc serios la asta. Ceea ce mă calcă cel mai tare pe nervi e motivaţia lor: „până ne iese 50%”. Dacă ar fi zis ceva de genul „să asigurăm cetăţenilor toate condiţiile să-şi exercite dreptul la vot” parcă mai ziceam, dar atâta nesimţire şi tupeu obraznic e greţos.
    

   Reply
   1. promaa2002

     @Hongse bai fratilor va dati seama ce fac astia ? ganditi-va, in sectiile de votare e unul singur de la pdl si 4-5 de la restul ! asta de la pdl o sa fie epuizat dupa 2 zile, chiaun de oboseala, ceilalti de la usl pot face cu randul ! de ex se duce singurul de la pdl la toaleta, baga astia in urna la greu…… e teroarea rosie bolsevica , atentie !!!!!

    Reply
  3. ovidiubudisan

    @promaa2002 Baietii mentin o stare de nesiguranta permananta tocmai pentru a-i dezorienta pe sustinatorii lui Base. Senzatia e ca orice am face noi, cu o zi inainte de referendum vor comite un abuz care sa-i asigure ca Base pleaca. Indiferent de ce zic „imperialistii” si „colonialistii”. Nu mai pot da inapoi si sunt dispusi sa ne scoata din UE si sa ne integreze cu Rusia si Ucraina.

   Reply
 41. Hongse

  Încă o realizare a celeu mai cinstite şi competente guvernări.
  CURSUL DE SCHIMB 13.07.20121
  EUR 4,5495 +0,0243 +0,54%1
  USD 3,7274 +0,0243 +0,66%

  Reply
 42. OstapBender

  Dan Sovinul e dus cu pluta. Este „intr-o ureche”, aia a lui M. Neamtu. Dovada:
  „In pauza publicitară la emisiunea Realitatea TV, Dan Şova s-a apropiat de urchea mea şi, cu o privire fixă, a început următoarea incantaţie: Neamţu hitleristule, fascistule, Neamţule, hitleristule, hitleristule, fascistule… Ad nauseam. A durat cam cât de o pauză publicitară. Ca şi Bănicoiu, Negoiţă Robert sau Mazăre, omul ăsta e în prin Parlamentul României, prieten cu Victor Viorel Ponta, votează legi, dă interviuri, are permis de conducere şi, mai ales, pregăteste viitorul României sub umbrela USL. Horror”, scrie Mihai Neamţu pe Facebook.(EVZ)

  Reply
 43. OstapBender

  Dan Sovinul e dus cu pluta. Dovada: „In pauza publicitară la emisiunea Realitatea TV, Dan Şova s-a apropiat de urchea mea şi, cu o privire fixă, a început următoarea incantaţie: Neamţu hitleristule, fascistule, Neamţule, hitleristule, hitleristule, fascistule… Ad nauseam. A durat cam cât de o pauză publicitară. Ca şi Bănicoiu, Negoiţă Robert sau Mazăre, omul ăsta e în prin Parlamentul României, prieten cu Victor Viorel Ponta, votează legi, dă interviuri, are permis de conducere şi, mai ales, pregăteste viitorul României sub umbrela USL. Horror”, scrie Mihai Neamţu pe Facebook.

  Reply
  1. Louisy

    @OstapBender Pai si nu avea si el un mobil, sa-l inregistreze naibii si sa-l puna pe Youtube?
    
   Bai, de cate ori trebuie sa maik repet ca TOTUL TREBUIE DOCUMENTAT?

   Reply
 44. Louisy

  Pe Isarel l-a mancat ieri in fund sa zica cum ca ar fi cursul supra-apreciat. Bun, se apropie ora 13:00, cand marcheaza cursul oficial si euro se zbate spre 4,56.
   
  Ma uit cu jind si raca la zlotul polonez. Prin primavara era sold-la-sold cu leul, pe la 4,3x. Acum zlotul e 4,21. Vreau si eu o tara daca nu ca afara, macar ca Polonia!!!

  Reply
  1. Louisy

   BNR a marcat la 4,5495. Dolarul la 3,7274.
    
   Na slogan de campanie: DE LA CADEREA GUVERNULUI UNGUREANU SI PANA AZI, USL TI-A DEVALORIZAT DOLARUL CU 13%!!!

   Reply
  1. Louisy

    @_felix_   Domain InfoDomain Name: demite-l.roRegistrar: ICI – ROTLDRegistration Date: 2012-07-08Nameservers:               dns1.freehostia.com              dns2.freehostia.comDomain Status: OK  Domain Holder  Conform „Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date”, datele cu caracter personal ale persoanelor fizice nu se publica.  Technical Contact   Conform „Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date”, datele cu caracter personal ale persoanelor fizice nu se publica.
    
   De apreciat, e pe persoana fizica si gazduit gratuit. Isi asuma USLinosii tot ce fac. 🙂

   Reply
   1. _felix_

     @Louisy Cred ca ar putea fi cercetati pentru calomnie, fiindca la motive pentru demitere sunt fapte pe care oricum le-ai privi, n-au avut loc… (e.g. il protejeaza pe Blejnar)

    Reply
    1. Louisy

      @_felix_ Hai ca nici nu e nevoie: http://www.freehostia.com/index2.html
     6 GB Bandwidth. Cool. Staff-ul de campanie al lui Base, stiu ca cititi pe aici, ati pornit nene uneltele de macat banda?

     Reply
    2. Louisy

      @gupi  @_felix_ Poate are hosting platit. Cel mai bun plan vad ca are 900 GB. Cum sa zic, e chiar si asta facubil.

     Reply
 45. cocosila

  Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, are vineri la ora 11 o intilnire cu Cristian Diaconescu, consilierul lui Traian Basescu pe probleme de politica externa, au declarat pentru HotNews.ro surse diplomatice. – Hotnews

  Reply
  1. adina

    @cocosila nu se poate intalni cu presedintele, ca-l suspendara astia, se intalneste cu consilierii sai. Cumva trebuie sa ajunga informatia de la Base la Ambasada SUA nealterata de zgomotul de fundal si retur la fel. Pe interimarul nostru nu-l deranjeaza nimeni, e prea devreme.

   Reply
 46. Glook

  Apropo stiati ca mediafax.ro au facut si ei sondaj sa vada participarea la referendum?
  Inca e pe site, cel putin rezultatele. 
  „Veţi merge pe 29 iulie la votul pentru demiterea lui Traian Băsescu?
  DA, pentru a îl demite45,64%
  DA, pentru a îl susţine51,81%
  NU merg la vot2,55%
  Total voturi: 9977”
   

  Reply
  1. Rheia

    @Glook Cred că oamenii VOR să facă ceva, vor să acționeze, și nu mai stau să pritocească, nu mai stau să cîntărească implicațiile gestului. Cei care simțeau, vag, că nu-i drept ce se întîmplă, că NU-I CINSTIT, vor să-și demonstreze lor înșiși că „nu mai stau cu mîinile în sîn”, că nu mai asistă pasivi la ce se întîmplă. Eu așa citesc rezultatele citate de Glook.

   Reply
   1. Alex D

     @Rheia  @Glook Eu le citesc gândindu-mă la tipul de oameni care intră pe Mediafax. Sunt ei superficiali sau anteniști? Cel mai probabil, nu. D-acolo sondajul

    Reply
    1. Rheia

      @Alex D  @Glook Pe cei care intră pe Hotnews cum îi percepi? Fiindcă eu, judecînd după comentariile la diverse articole, nu mai știu ce să cred. (Nu intru deloc pe Mediafax. Nu-s nici antenistă, nici superficială.)

     Reply
 47. Raducu

  Un parlamentar este ales in colegiu cu cateva mii de voturi pentru un mandat de 4 ani. Ulterior el devine traseist, coruptibil, corupt, puscariabil, vesnic reprezentant al poporului? si isi incheie linistit mandatul. Presedintele Basescu este ales de 5 milioane de oameni si nu-i este permis sa isi incheie mandatul tocmai de acest palamentar, acesti parlamentari. La 3 ani de la alegerile din 2007, la 3 ani de la alegerile din 2009, de aceeasi psd si pnl. Chiulului din parlament din toamna i-au zis greva. Parlamentul ilegitim de acum cateva luni este perfect legal azi. Abuzul cu suspendarea presedintelui trebuie girat de popor prin referendum. O zi, doua patru, cat trebuie.
  Personal as vrea sa fie cercetati penal toti parlamentarii care au votat revocarea celor doi presedinti de camere si suspendarea lui Basescu pentru nerespecatrea legii si a propriului regulament, abuz de putere, fals si uz de fals, nerespectarea puterilor in stat (CC, ICCJ), subminarea autoritatii de stat si a economiei (RON/EURO). Macar atat.

  Reply
  1. OstapBender

    @Florina VP este fiul politic al lui AN si nepotul politic al lui Ilici. Aceasta e filiatia. Toxicitatea lui Ilici e ca la Cernobal. Produce efecte de durata.

   Reply
  2. Amelia New

    @Florina Asta cu asa zisa enciclopedie a personalitatilor „Who’s who” este o mare excrocherie (in genul spam-urilor cu „get a degree diploma”) si numai ahitiatii dupa parvenire pun botu’. Ma tot suna si pe mine in fiecare an sa-mi propuna sa apar acolo si, de fiecare data, i-am trimis la naiba (incep prin a peria „ati fost selectat sa apareti alaturi de cele mai imprtante personalitati, bla..” si, cica e gratis, dar de fapt te obliga sa cumperi cel putin un exemplar cu 300 sau 600 Euro (nu mai tin minte exact).  

   Reply
 48. ciuciul

  PSD si UNPR au semnat o alianta de centru stanga (Hotnews). Parerea mea este ca ne apropiem de alegeri atat de neasteptat de anticipate, e incredibil. Il anuleaza pe Ungureanu si orice mai poate aparea de centru-dreapta plus ca profita de ‘poporul’ care nu intelege ca e lovitura de stat ci doar ‘jos Basescu’.

  Reply
  1. revealer

    @ciuciul Foarte interesant. Au semnat o alianta sau un protocol de colaborare? Daca au semnat o alianta pe care vor sa o inregistreze la tribunal e cam dubios. Din cate stiu eu (e posibil sa ma insel) un partid nu poate face parte din doua aliante electorale.

   Reply
   1. ciuciul

     @revealer
     Alianta. Nu stiu cat e dubios dar si USL e facuta din PSD si alianta PNL si PC deci lucrurile functioneaza.

    Reply
  1. Rosu

    @FlorinS E o noua chestie in politica: distractie maxima dupa care plangem ca e tara in nasoale din cauza lui Basescu… Ipocrizie ieftina la rang de  politica de partid.

   Reply
 49. Rheia

  UPDATE Titus Corlatean stopeaza procedura de sesizare a inspectiei judiciare in cazul judecatorilor care l-au condamnat pe Adrian Nastase si sustine ca nu a fost informat si nu si-a dat acordul pentru acest demers 

  Reply
  1. Never G

    @Rheia Le-a aratat pisica. Manevra prin care a atentionat judecatorii ca vor urma represalii. 

   Reply
  2. OstapBender

    @Rheia Asta dupa ce i-a dat Viviane Reding un dos de palma peste nas. El nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase.

   Reply
 50. OstapBender

  Shrekul bolsevic loveste din nou : „MAE reduce drastic numarul sectiilor de vot din strainatate fata de alegerile prezidentiale din 2009: cei mai afectati sunt romanii din Italia, Spania, SUA si Republica Moldova. De la 294 in 2009 la 150 in 2012.”
   
  Eu zic sa deschida vreo 1000 de sectii prin Rusia lui cea iubita si inca 100.000 in China, ca acolo sunt multi si pot sa voteze dupa necesitati.

  Reply
  1. revealer

    @OstapBender Si totusi: „In 2009, diaspora a iesit masiv la vot la prezidentiale. 147.754 de romani au votat in strainatate in turul doi, fiind invalidate in jur de 800 de voturi, in timp ce in turul intai au fost 94.383 de voturi valabile ale diasporei.”
    
   150.000 de voturi sunt doar 0,16% din 9 milioane.

   Reply
   1. OstapBender

     @revealer Pentru tavarsci Marga si un vot de roman instrainat e prea mult. Oricum si atunci s-a aruncat culpa pe romanii cei periculosi din strainatate sustinandu-se dubla aberatie securistica ca datorita voturilor lor a fost ales Basescu.

    Reply
   2. Glook

     @revealer  @OstapBender Si nu uitati ca vourile alea 0.16% din total s-au facut in conditiile in care s-a stat la coada. Se puteau usor face mai multe daca nu eram descurajati de imbulzeala. Sa nu uitam ce disperare a fost ca la Paris s-a votat prea mult. Acu daca diminueaza sectiile de vot desi la sectii sunt tot timpul cozi, e clar.

    Reply
    1. Liv STOmer

      @Shaq  @revealer  @OstapBender Corect, 1,6%, si 1,6% din 53%, plus ce autobuze mai aduc ei prin Cuca Macaii, parca ar conta, asa, putin, nu?

     Reply
  1. cristi c

    @Amelia New 
   Dacă se merge pe boicot, cei din afară oricum nu vor veni
   Dacă se merge pe bune, cei din afară nu pot da votul anti demitere
    
   Dacă însă nu se strîng 50 + 1 din cauza diaspora, atunci s-au ars singuri

   Reply
  2. EroulBula

    @Amelia New Of course, vor restrange posibilitatea de a vota in tarile cu diaspora proBasescu dar vom vedea niveluri mari de prezenta la vot in sectiile din Rusia, Asia Centrala, China, America de Sud, acolo unde nu-i poate verifica nimeni cate voturi stampileaza si baga in urne.

   Reply
   1. Rosu

     @Florina Am luat in considerare posibilitatea si pana acum, dar acum se aduna si argumente serioase in acest sens…

    Reply
    1. Florina

      @Rosu 
     Deci, pe zi ce trece ne convingem că UE şi SUA sînt penetrate de agenturili lu’ Băsescu, în frunte cu dezinformatoarea şefă Macovei, aşa că, văzînd că ne vor răul şi că nu se pot înţelege cu ei să cadă la pace şi să creadă ce le spun, uslamiştii vor decide că n-avem ce să căutăm înspre vest. Vor comunica, vreau să spun, că de decis, par oameni decişi, uitaţi-vă la ei. Cum în occident nu se ţine cont de simţire şi prea se cramponează lumea de raţiune, ce ne mai rămîne de făcut este să ne îndreptăm spre est. Unde nu există nici plagiat, nici lege, nici întristare şi nici suspin. Pentru ei.

     Reply
 51. LEO1

  Intreaga Europa este cu indexul rusinii  spre tara noastra, traim timpuri pe care am crezut ca nu mai ajung sa le mai traiEsc vreodata, ce a instaurat Ponta si fascistul lui „amic” Antonescu, este DICTATURA. Romani, daca mai aveti vreo farama de creier in cap si daca nu a ajunt stomacul sa va faca robii lui, atunci, PROTESTATI IN ORICE MOD, PE ORICE CALE LEGALA IMPOTRIVA DICTATURII NOI INSTAURATE !!  DESTEAPTA-TE ROMANE !!!!!!!!

  Reply
 52. Never G

  Prin suspendarea Presedintelui se da legalitate loviturii de stat la care asistam. Dupa cum se vede traim un moment de rascruce. Avem de ales: ne pastram fragila democratie sau intram in dictatura. Celor ce au uitat, le aduc aminte ca in dictatura nu exista separatia puterilor in stat si omul obisnuit e la discretia „iubitilor conducatori”. 
  Am doua intrebari pentru cei ce vor sa-l suspende:
  1.Acum statul se imprumuta luna de luna pentru salarii si pensii. Cum se vor descurca cand nu vor mai primi salariile si pensiile, cate luni vor rezista fara bani? 
  2.Cum se vor mai uita in ochii copiilor si nepotilor lor dupa ce i-au condamnat sa traiasca in dictatura?

  Reply
  1. OstapBender

    @Never G Nu e prea complicat. Fiecare dictatura are profitorii si privilegiatii ei. Cum era inainte de ’89 nomenclatura comunista. Asa ca se vor uita cu mandrie si le vor spune : Bai, nepoate, ia, uite, ce viata ti-am asigurat nu ca nenorocitii aia multi care-si taraie saracia pe trotuare.

   Reply
 53. poweraxxel

  dupa ce masurile si criticile impotriva guvernului Ponta ua fost prezentate pe rand de CE is Germania, urmeaza un nou actor care sa anunte represalii … Franta.

  Reply
 54. Nea

  Eu zic sa vă daţi bine pe lângă mamaiele şi soacrele pe care le aveţi la ţară. Sunt sigur că, în ziua referendulâmului, primăria sau biserica vor organiza excursii cu autocarele pe la mai multe mânăstiri, ca să poată vota multiplu şi ele. Dacă recunosc că li s-a propus asta e aur, umplem puşcăriile de pesedişti

  Reply
 55. picus

  Cit de snob trebuie sa fii ca sa umbli  tot timpul in gura cu „lipsa de maniere” a lui Basescu? Cit de tont trebuie sa fii ca sa nu intelegi ca asta e un defect cel mult minor pentru un om de stat? La ce ne-ar trebui un presedinte cu doctorat la Harvard si 100 de articole ISI, dar care n-ar avea inteligenta politica, carisma, fler, curaj, capacitatea de a lua decizii grele, viziune strategica, puterea de a spune lucrurilor pe nume si stiinta de a duce batalia pe un teren morcilos, accidentat si plin de mine precum scena politica din Romania? Cit o fi de hahait, Basescu le are pe toate astea si altele inca. 
  Este extraordinar cum antenele si realitatile ne-au convins ca noi suntem toti, fara exceptie, un popor de culti si manierati, desi in fiecare zi vedem ce mizerabile ne sunt trotuarele, ce urit ne vorbim unii altora, ce putin ne respectam la coada, la ghiseu sau la semafor, ce precara cultura civica avem, ce putini universitari din Romania sunt capabili sa scrie articole ISI sau sa publice carti la Brill, ce barbar ne calcam in picioare  si ne dam coate ca sa luam apa sfintita la Boboteaza, ce impiedicat ne exprimam public, ce manelizati si otevizati suntem. Si totusi, desi suntem astfel, cineva a reusit sa ne bage in cap ideea ca un „hahait”, „incult” si „nemanierat” ca Basescu nu este demn sa ne reprezinte. Inchipuirea in care ne complacem este absolut remarcabila.

  Reply
 56. OstapBender

  De ce se chinuie? Eu zic sa se desfasoare referendumul 365 de zile. Apoi, numarul de parlamentari sa-l reduca tot la 365 de zile. Sa nu mai faca altceva decat o suspendare pe zi, sa se puna cu randul presedinti de senat si sa fie cu randul presedinti interimari. Dupa aceea isi vor putea spune intre ei cu mai multa indreptatire „domnule presedinte”, „domnule presedinte”. Sa scrijeleasca cu totii cu briceagul pe mobila de la Controceni. „Voicu a fost aici.”, „Grebla a fost aici” sau dupa caz „Aici m-am luptat eu cu somnul si am fost invins.”

  Reply
 57. revealer

  http://www.ziare.com/eugen-nicolaescu/crin-antonescu/eugen-nicolaescu-promisiunea-lui-crin-antonescu-de-a-se-retrage-din-politica-ar-trebui-reevaluata-1178290
   
  „Pe vremea cand a facut aceasta declaratie nu aveam aceasta conditie (referendumul este valid numai daca se prezinta la vot jumatate plus unu din numarul total al alegatorilor – n.red.). Eu asa cred ca trebuie interpretat. 
   
  Sigur, cel care hotareste este Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere, problema in acesti termeni se pune. 
   
  In conditiile pe care le aveam la vremea respectiva, in care stiam ca indiferent cati romani vin la vot, daca jumatate plus unu vor vota pentru demitere, atunci referendumul este validat. Culmea este ca aceeasi legislatie este si astazi, numai ca, datorita presiunilor pe care le fac unii sau altii, va trebui, probabil, sa revizuim acest punct din cadrul legii referendumului si, sigur, ca se schimba datele problemei.
   
  Eu cred ca nu trebuie sa se retraga intrucat sunt alte conditii decat atunci cand a facut declaratia. Nu sunt similare conditiile si atunci nici declaratia nu poate fi pusa pe toate situatiile din lume. Nu este situatia la care s-a referit. Asa cred ca este corect”, a declarat Eugen Nicolaescu pentru Ziare.com.
   
  De asemenea, deputatul PNL a atras atentia ca presedintele partidului va trebui sa ia in calcul si alte aspecte, daca va ajunge sa se gandeasca la respectarea promisiunii. „Atunci cand va lua o asemenea decizie, Crin Antonescu trebuie sa fie foarte responsabil si fata de Partidul National Liberal”, a spus Nicolaescu.

  Reply
  1. revealer

    @cocosila  Ai si tu rabdare doua-trei ore, sa se trezeasca. Pe urma vreo 2-3 saptamani sa se dezmeticeasca.

   Reply
 58. EroulBula

  Se pare ca USLinosilor le-a intrat rau de tot morcovul cu boicotul pentru ca ies cu propuneri si solutii din ce in ce mai aberante.
  Ultima petarda: referendumul de doua sau mai multe zile.
  Nu era suficienta golania de pana acum, astia vor sa ne faca de kkt in toata lumea cu crizele lor de nervi.
   
  Daca se introduce in legislatie pragul de 50%+1, propunerea mea este sa stam acasa si sa-i lasam pe ei sa plimbe babele la vot, de mai multe ori, pana-si fac cvorumul.
  In situatia referendumului pe mai multe zile, indiferent daca mergem sau nu, ei vor face vot multiplu cu votantii lor, pana vor fi siguri de victorie.
  In acest caz chiar nu are rost sa intram in jocul lor.
  Eventual mergem si spargem seminte in fata sectiilor de vot si ii filmam pe cei care merg la vot, poate-i prindem pe cei care se duc de mai multe ori.

  Reply
  1. Nea

    @EroulBula Eu zic sa vă daţi bine pe lângă mamaiele şi soacrele pe care le aveţi la ţară. Sunt sigur că, în ziua referendulâmului, primăria sau biserica vor organiza excursii cu autocarele pe la mai multe mânăstiri, ca să poată vota multiplu şi ele. Dacă vârecunosc că li s-a propus asta, e aur, umplem puşcăriile de pesedişti

   Reply
   1. Glook

     @hope18  @EroulBula Basescu pare totusi sa nu marga pe drumul asta al boicotului. Nu stiu, trebuie sa-l salvam contra vointei lui si sa-l punem intr-o situatie nesustenabila? 
    Pana la urma cum ar fi sa boicotam stand la plaja nu cu abtibilde boicot pe frunte in fata sectiilor de votare in loc sa votam si asta cand principalul interesat zice ca nu cheama la boicot?

    Reply
    1. EroulBula

      @Glook  @hope18 Basescu ar vrea sa castige prin voturi impotriva pentru a nu-i mai fi contestata legitimitatea.
     Din pacate miza este mult mai mare: stoparea asaltului infractorilor USL asupra institutiilor statului.
     Prefer inca doi ani de Basescu contestat decat un presedinte USL si justitia in mana lor.

     Reply
    2. revealer

      @EroulBula  @Glook  @hope18 Basescu va fi contestat oricum doi ani de-acum incolo, indiferent daca va castiga referendumul sau va ramane la Cotroceni in urma invalidarii.

     Reply
 59. hope18

  Referendumul asta va da masura prostiei sau inteligentei oamenilor din tara asta.Are cineva curajul sa faca un pronostic ?

  Reply
  1. Rheia

    @hope18 Eu aș zice mai degrabă „măsura maturității”. Percepția mea e că prea mulți conaționali de-ai mei se poartă ca niște copii răzgîiați! Dezamăgiți de tati care nu le-a dat suficientă atenție, de mami care le-a cerut să-și facă curat la ei în cameră, de profesorii care le cer să fie disciplinați….

   Reply
   1. hope18

     @Rheia
     Sa-i spunem ‘maturitate’desi din punctul meu de vedere este numai un mod de a fi blinzi.

    Reply
    1. FlorinS

      @hope18  @Rheia  Pai daca speri e si asta un pronostic in sine! Pentru ca noi stim ce speri! 🙂

     Reply
   1. Rheia

    @bilbofil@hope18 Unconditional LIKE. (În românește mai avem un corolar: „Să te ferească Dumnezeu de prostul harnic!” Se vede treaba că bandiții proști ai USL-ului și-au dat mîna cu proștii harnici ai PDL-ului. Și-a ieșit ce vedem.)
     

    Reply
  2. FlorinS

    @hope18  Eu cred ca in ciuda faptului ca majoritatea inca percuteaza la pomeni electorale, galeti, vrajeala ieftina, in ciuda faptului ca foarte multi asteapta cu mana intinsa la ajutoare, ca necinstea aproape e in ADN-ul nostru, caz in care toleram foarte usor derapajele in general,  in ciuda faptului ca multi s-au saturat de ‘mitocan’, ‘marinar’, etc. violenta cu care a aratat USL-ul ca sunt in stare sa calce tot in picioare fara nici o urma de regret, responsabilitate, sentiment ca le pasa de prapastia in care arunca tara o sa-i faca pe multi sa-si reconsidere optiunea! 
    
   Si daca e cineva ca stie sa transmita mesaje catre toata populatia, ala e Basescu! Incepand de la primul pana la ultimul discurs o sa piseze pe ‘necinstit’ , ‘cinste’, ‘nu e cinstit’ etc. Pentru ca mesajul asta o sa se lipeasca chiar si acolo unde sunt doar unul doi neuroni rataciti. 
    
   Asa ca as miza pe faptul ca romanii vor pricepe. Fara ca asta sa dea totusi masura inteligentei poporului! Cu inteligenta poporului ne-am lamurit! 
    
   Oricum, inteligenta cu discernamantul nu prea au treaba!
    

   Reply
  3. BauBau

    @hope18 Sunt foarte sceptic ca ne mai revenim vreodata. Daca aveam vreo bruma de inteligenta in primul rand nu ajungeam aici. Intr-o tara cu oameni cat de cat inteligenti, cacatii astia de la USL erau de mult la lada de gunoi a istoriei via puscarie. Si adevarata problema nu e faptul ca avem un procent insemnat de Dorei, ci numarul covarsitor de idioti cu diploma. Eu inca sunt stupefiat de faptul ca oameni pe care ii credeam intregi la cap, care au mai citit o carte la viata lor, despre care credeam ca au discernamant si logica  au cazut ca niste muste bete de extaz in fata manipularilor ordinare de la latrine. Iar acum tac si-si vad de viata lor. Vestea proasta pentru ei este ca nici n-o sa stie ce i-a lovit. Cand se vor trezi, daca o vor face vreodata, va fi prea tarziu. Din pacate singurul mod in care ne-am mai putea recastiga credibilitatea ar fi daca i-am face pur si simplu terci pe mafiotii astia. La modul propriu, adica cu furci si topoare. Ori asta nu cred c-o sa se intample. Cel putin nu din cauza de tresariri etice. Cel mult cand foamea le v-a ajunge la os. Si atunci pe val se vor cocota alti nemernici. Ca la orice revolutie care se respecta…

   Reply
 60. bref

  salut, din ce am vorbit cu oamenii de pe langa mine marea majoritate a celor cu un bugetar (profesor) in familie sunt pentru demiterea presedintelui. argumentul lor este „a taiat salariile”.

  Reply
  1. Annia

    @bref In familia mea exista un bugetar, dar toti suntem impotriva demiterii. In familia fratelui meu- asisderea. Socrii mei, insa, – pensionari- sunt „pentru”. Asadar, nu se poate face o generalizare pornind de la tipul de angajator. Decizia tine de nivelul de informare, de capacitatea de a discerne intre bine si rau, intr-o lume in care fumul gros al dezinformarii este mentinut de mass media agresive si- vai!- aservite!

   Reply
   1. Rosu

     @Annia  @bref Se poate explica in felul urmator: pentru exprimarea nemultumirii legate de politicile sustinute de Basescu exista alegerile normale. Acum e vorba despre altceva: o procedura initiata pe minciuna, facuta in dispretul legii si al UE (vezi reactiile virulente care nu pot fi negate din Occident), al carei scop NU este debarcarea lui Basescu pentru ei, ci instalarea in functii cheie a unor ciraci care sa stapaneasca halci din statul roman ca niste arendasi pe mosie (vezi procurorii care negociaza functii). etc….

    Reply
  2. revealer

    @bref Tocmai asta e un argument impotriva suspendarii (nu faptul ca a taiat salariile ci faptul ca lumea e impotriva lui ca a taiat ceva). Daca un politician care are un mandat poate fi demis asa de usor, atunci nimeni nu va avea responsabilitatea vreodata sa ia masuri nepopulare, dar necesare.

   Reply
  3. Louisy

    @bref Eu am zis de mult ca vina reala, cea din sufletul omului simplu care ii este imputata lui Basescu este aceea ca „a indraznit” sa se atinga de „sa ne dea!”. Pana nu se reduce drastic numarul celor care au un venit de la stat, nu scapam de comunistii din tara asta.

   Reply
   1. revealer

     @Louisy  @bref Basescu nu numai ca a indraznit sa se atinga de „sa ne dea”. A indraznit sa se atinga de „linistea” omului de rand. Liniste tradusa in faptul ca se ducea la serviciu la ora 8, facea ce facea acolo, in drum spre casa se oprea la carciuma si acasa statea in maiou pe balcon. A doua zi iar, a treia zi iar. Viata se derula cu linistea unei gaste prin apa.
     
    In momentul in care la locul de munca au inceput blasfemii precum „productivitate”, „eficienta” si cand viata lui nu a mai avut acea liniste, atunci omul a inceput sa se revolte.
     
     

    Reply
 61. teocharis

  kktl ala de avocat al „poporului” nu s-a sesisat nici pana acum  in legatura cu faimoasa oug pe referendum
   
  unde sunt pedeleii, de ce nu e pichetat nonstop, rapit, sechestrat pana isi pune semnatura pe adresa catre ccr

  Reply
  1. EroulBula

    @teocharis Am primit de la ICCD, acum cateva zile, formularul de sesizare catre Avocatul Poporului, l-am completat si l-am trimis. Ma voi coordona cu cei de la ICCD ca sa aflu cand se indeplineste termenul dupa care pot sa-i fac plangere penala. Probabil vor fi si altii.

   Reply
   1. teocharis

     @EroulBula bleah, cu siguranta plangerea penala il va convinge
     voi nu intelegeti ca nu te mai poti purta cu manusi cu astia

    Reply
    1. EroulBula

      @teocharis Mai mult nu am ce sa fac pe tema asta. Probabil imi va trimite un raspuns, la limita termenului legal de raspuns iar asta va fi dupa referendum.
     Daca nu reusesc altceva, macar sa-i scot din minti.

     Reply
    2. teocharis

      @EroulBula compuneti voi adresa aia catre CCR (alti idioti, daca daca se cramponeasa de o ce-re-re vorba lui Goma) intrati in biroul moshului dorneanu si strageti-l de oaie pana isi pune semantura, parafa sau ce pm mai trebuie

     Reply
  1. Rheia

    @SimonaM Unicul comentariu pe care l-am văzut deocamdată la articolul lui Scheppele e ăsta: „Only a lawyer takes constitutions so seriously”. Bine, comentariul e mult mai lung, și se referă la Statele Unite, dar concluzia lui cred (mă tem) că oglindește modul de-a vedea lucrurile al multor occidentali. Ceea ce se petrece acum la noi le pare multora din exterior un soi de încăierare între juriști….

   Reply
 62. Boghy

  Buna dimineata. V-ati gandit vreo clipa ca mafiotii astia au poate un scop chiar mai inalt decat calarirea justitiei ? In ce conditii pot subjuga mai bine justitia si pot transforma tara in propria lor feuda ? In momentul in care vom semana pana la identintate cu Belarus, de exemplu. Daca astia vor de fapt sa calce Europa pe bataturi atat de tare incat sa-i determine sa ne expulzeze ? Si sa puna tara apoi pe orbita Moscovei ?

  Reply
  1. revealer

    @Boghy M-am gandit, parerea mea e ca se doreste transformarea Romaniei intr-o oligarhie gen Rusia, inauntrul sau in afara Uniunii Europene. Cred ca pe oligarhi/moguli ii intereseaza mai putin daca suntem sau nu in UE; dar nu cred ca ar da asa usor din mana vaca de muls de la Bruxelles.

   Reply
 63. revealer

  Azi dimineata am prins din zbor Invitatul Zilei la RFI, nenea socru Sarbu. Am inteles ca se doreste de catre USLamisti ca referendumul sa aiba loc in doua zile si ca parlamentul ar putea sa decida asta. Argumentul era emotionant: ca e cald afara.

  Reply
  1. severmihail

   Cred ca acesta este si principalul scop pentru care nu vor sa retraga OUG ci vor convocarea Parlamentului pentru modificarea legii: ca, pe langa treaba cu cvorumul ncesar pentru validarea referendumului, la care au fost siliti,  sa introduca in lege posibilitatea prelungirii pe mai multe zile a referendumului sau a repetarii lui in caz de nevalidare.
    
   Vor da legea cu doua trei-zile inainte de referendum, ca nu fie timpul necesar sa se auda cum trebuie in Europa noile magarii.
    
   Care sunt caile noastre de atac in aceasta situatie?

   Reply
   1. FlorinS

     @severmihail Pai calea de atac cred ca ramane votul! 
     
    Fie ca boicotam, fie ca votam nu, ideea e ca trebuie sa ne coordonam.
     
    Pericolul e sa tragem in directii diferite desi ne dorim acelasi lucru..

    Reply
 64. florentin

  si totusi ce mama naibii cauta in toata aceasta tarasenie generalul Clark ? In Romania au fost mereu militari americani, dar din cei la inceput de cariera ce au devenit cunoscuti mai tarziu, niciodata giganti ai puterii armate.In spatele acestui om cred ca sta raspunsul la prea multe necunoscute. Si ma tem ca daca vom afla raspunsuri la asta sa nu fie peste prea multi ani. Prea multi ani pentru noi, generatia asta.Si pentru tara asta

  Reply
 65. sanantonio

  În ce privește decizia CCR privind revocarea președinților Parlamentului și a Avocatului Poporului, mie îmi este limpede că s-a preferat găsirea unei formule de compromis în locul celei corecte. Declararea înlocuirilor ca neconstituționale ar fi atras de la sine anularea tuturor actelor normative și.sau deciziilor luate de aceste instituții după instalarea noilor șefi, ceea ce ar fi produs efecte în lanț și precedente legislative greu de cuantificat. Răul fusese deja făcut, șefii înlocuiți, procedura de demitere a președintelui declanșată, revenirea la statu-quo-ul de dinainte ar fi provocat nu doar tulburări legislative, dar și isterizarea oponenților președintelui, care oricum nu sînt cu toate țiglele pe casă. Deși în principiu nu sînt de acord cu soluțiile băltite, de data asta cred că CCR a ales răul cel mai mic, și a făcut bine.

  Reply
  1. FlorinS

    @sanantonio  Problema e ca USL-ul se bazeaza fix pe acest ‘rau deja facut’. 
    
   Iar CCR-ul (n-am citit articolul pe care-l recomandai mai jos) nu doar in cazul asta a mers pe compromis..
    
   Mai toate deciziile din ultima perioada lasa loc de interpretari, cel putin pe anumite aspecte. 
    
   Pe de alta parte insa, ma intreb cum se iau deciziile acolo? Pornim de la ideea ca raportul de forte este 5 la 4, nu conteaza in ce ‘directie’. Cum fac? 
    
   1. 5 fac o motivatie, 4 fac alta motivatie, dupa care, in functie de vot se alege una din ele?
    
   2. stabilesc prin vot directia de baza dupa care fiecare ‘parte’ vine cu bucati de justificare in argumentatie?
    
   3. ‘cad la pace’ ? luati voi treaba asta, luati voi pe cealalta?
    
   Exagerez, evident, dar intrebarea ramane!

   Reply
 66. Louisy

  Cuvantul de ordine prin tabara Uslinoasa, ca raspuns la adresa masivei avalanse de articole negative din toata presa internationala in ultimele doua zile nu mai poate fi „Basescu i-a cumparat”, pentru ca ajung pe taramul ridicolului.
   
  Nu, acum cuvantul de ordine este „imperialismul german” si, mai usurel si mai soptit, „imperialismul american”. Ce chestie, cam asa ziceau si rusii.

  Reply
  1. Louisy

   Totul este interpretat in cheia politica romaneasca. Care ar exclude cinstea, onestitatea, simtul dreptatii si al adevarului. Nu. Cheia politica romaneasca dicteaza ca, automat, au aia un interes. Ca sunt cumparati sau vanduti. Ca au ceva cu noi. O cheie de sorginte stalinista, dupa cum poate intuiti.
    
   Nu sunt atat de naiv incat sa cred ca interesul nu exista, insa modul de actiune prin incalcarea normelor de drept si urmarirea interesului indiferent de costuri este specific actiunii totalitare (sil indraznesc sa adaug, totalitare de stanga). Adica, indiferent de interes, nimeni nu si-ar permite SA MINTA CU NERUSINARE numai pentru ca exista un interes.
    
   USLinosii fac spume la gura azi pe tema „coloniei” a „redegistei” s. cl. Ei bine, asta e metoda de contracarare: „crezi ca aia sunt romani? crezi ca ei isi permit sa-si bata joc de principii? asta numai la asa-zisa stanga romaneasca e posibil!”

   Reply
 67. Nea

  Mă leg doar de un singur aspect: mahalagismul lui Băsescu se rezumă la un limbaj mai colorat în circumstanţe neoficiale sau chiar personale şi la celebrul hăhăit.
  În Crin ţipă mahalagismul în fiecare secundă, îi iese prin fiecare por al pielii. Mahalagismul e pentru el ca muzica pentru Mozart sau ca senzualitatea pentru Naomi Campbel.

  Reply
  1. Rheia

    @Nea Eu cred că subiectul reproșurilor pe care le-am avea la adresa lui TB suportă amînare pînă după reintrarea României în zodia legalității. Invers, reproșurile la adresa actualilor conducători n-au fost nicicînd mai prioritare. E-n firea lucrurilor. 

   Reply
 68. Louisy

  Este revoltator si ma ia cu o senzatie de greata cand vad ca niste entitati care functioneaza din BANII MEI nici macar nu se simt bine sub zodia independentei; cand vad ca nici macar nu le place gustul libertatii; cand vad ca, imediat ce li se ofera oportunitatea, regreseaza in epoca Iliescu – ’90.
   
  Vorbesc de TVR. Schimbarea de atitudine editoriala a oglindit viteza desfasuraii evenimentelor politice. Am spus atitudine, nu politica. Politica editoriala pot sa inteleg ca e facuta de USL.
   
  Dar zabmetul stramb, intrebarea impertinenta si tendentioasa, intaratarea invitatului… astea tin de omul din studio. Nu pot sa cred decat ca se simt bine numai sub papucul comunistilor. Nu le place libertatea.
   
  Ei bine, atunci nu merita sa existe. Banii mei sunt prea buni si prea pretiosi ca sa ii risipesc pe lipsa lor de cinste.

  Reply
 69. EroulBula

  Aseara, invitat la jurnalul de noapte al TVR, unul Pieleanu, mare sociolog si abonat pe la realitati.
  In esenta, ce ne tot aia nemtii cu democratia, ca ei au inventat nazismul, ei au aruncat politicieni pe geam, ei au facut rau Europei etc etc.
  Mama idiotilor este tot timpul gravida.

  Reply
  1. cocosila

    @EroulBula Aluia , lui Pileleanu, nu-i poate pielea prea mult asa ca da si el dreptate cui ii cere si cui trebuie sa-i fie recunoscator.

   Reply
  1. sanantonio

    @ics Păi el plătise masterat cînd a făcut rezervarea la hotel, dacă i-au dat doar curs de vară, înseamnă că l-au tras în piept. În locul lui, eu le-aș cere banii înapoi + daune morale că din cauza lor mi-am falsificat CV-ul

   Reply
 70. geronimo

  Pentru ei, pentru stomăcelele  fine, Basescu nu da bine la impresia artistica si basta! Ce mai conteaza ca s-a dovedit un om de nadejde, „perucile” noastre chibițează bovaric. Prefera exclusiv sa critice, caci e mai de bonton si mai comod. Ce mai conteaza ca „mitocanul” (cum il numeste constant  un amic de-al meu) a reusit sa emancipeze justitia de sub tutela politicului, ca omul a dovedit ca are viziune si a inteles sa serveasca proiectul pentru Romania cu onestitate si fara compromisuri cu Mafia,  „e mitocan si n-are maniere”. 

  Reply
  1. cocosila

    @geronimo Eticheta de ”mitocan” este si ea una cultivata. Cu una doua exceptii, aia cu centura politicii si aia scapata in masina pe neve, nu l-am auzit pe Basescu sa fie mitocan fata de o femeie, chiar inamica politic. Nu s-a gandit nimeni – evident din cauza inflatiei de acuzatii via realitatea si Antena 3- sa contabilizeze productiile mitocanesti ale lui Nastase(numaratul oualor- la care au fost invitate si doamne ziariste) ale lui Ponta si Antonescu (au fost Vizate Udrea, Anastase, Turcan, Mona Musca si lista ar putea continua)

   Reply
   1. SimonaM

     @cocosila  @geronimo Pentru că de partea asta nimeni nu numără și nimeni nu face scandal.
    Iar de partea lor orice cuvințel este interpretat și analizat până intră bine-n cap bizonului.
    Tare mi-e că răul făcut de antene și realități este irecuperabil…

    Reply
    1. cocosila

      @SimonaM  @geronimo Raul e mare pentru ca a produs mutatii fiintiale, a produs indivizi incrancenati si orbi la orice argument, a invrajbit familii, a distrus relatii de prietenie. Asta, intr-adevar, nu cred ca se mai poate repara.

     Reply
    2. SimonaM

      @cocosila  @geronimo Da. La asta mă refeream. Oameni înainte normali, care la cuvinte cheie vezi că nu mai respiră normal, li să umflă vena la gât și încep să spumege. Programați. Unii mi-au fost prieteni ani de zile 🙁

     Reply
    3. Beavix

      @SimonaM  Când s-or trezi la realitate zombii manipulați de Antene, și vor vedea că, după un an sau doi, buzunarele li-s tot goale și au fost mințiți, cred că nu va exista gaură în pământ în care să se poată ascunde gașca de politicieni + ziariști mâncători de rahat controlați de Voiculescu. Nu are Bucureștiul atâta piatră cubică, cât o să încapă prin geamurile Parlamentului, Guvernului și sediilor Antenelor.  

     Reply
    4. SimonaM

      @Beavix Mă-ndoiesc să se trezească. Atâta timp cât ăia le susură-n urechi, nu prevăd nicio trezire..

     Reply
    5. indo_ina

      @SimonaM  @Beavix  o vreme am crezut ca nu este mai mare cancer pentru romania decat iliescu. incep sa cred ca voiculescu il depaseste si il lasa in urma

     Reply
 71. Bleen

  Juridic nu se mai poate face nimic. Deci sigur vom avea referendum. 
   
  ”Chiar dacă s-ar considera că numai Curtea Constituțională, în virtutea rolului său de garant al supremației Constituției, prevăzut de normele constituționale ale art. 142 alin. (1), poate califica faptele imputate Președintelui României ca fiind sau nu fapte grave de încălcare a Constituției, Parlamentul nu poate fi împiedicat în exercitarea dreptului de a-l suspenda sau nu din funcție pe Președintele României, indiferent de avizul, pozitiv sau negativ, al Curții Constituționale, aviz care are un caracter strict consultativ, așa cum stabilește art. 146 lit. h) din Constituție. În cadrul procedurii de suspendare a Președintelui României, reglementată de art. 95 din Constituție, rolul Curții Constituționale încetează odată cu emiterea avizului consultativ. Efectele suspendării constau în întreruperea mandatului prezidențial pînă la validarea rezultatului referendumului de către Curtea Constituțională.”
   
  În rezumat:
   
  1) pe tema suspendării, Curtea Constituțională a dat dreptate Parlamentului
  2) pe tema referendumului, Curtea Constituțională a dat dreptate lui Băsescu
  3) Guvernul Ponta și USL au acționat cu rea credință, au folosit abuziv legea și instituțiile și au atacat grav Curtea Constituțională, nu numai prin restrîngerea atribuțiilor ci și prin blocarea exercitării acestora prin utlizarea abuzivă și cu rea credință a OUG-urilor, a instituției Avocatului Poporului și a Monitorului Oficial
   
  Concluzii: În acest război nu există învingători, există doar învinși, în mijlocul unui cîmp de bătălie pustiit. România redevine colonie periferică, o țară de mîna a treia, irelevantă, imprevizibilă, nedezvoltată. Răul pe care USL l-a făcut României este incomensurabil (nu e un fel de a spune, răul e atît de mare încît chiar e necuantificabil) și fără precedent, dacă ne oprim în 15 iunie 1990.

  Reply
  1. EleninaNicuţ

    @Bleen eu nu sunt sigura ca nu se mai poate face nimic:
    
   * Parlamentul nu poate fi impiedicat nici in exercitarea dreptului de a adopta legi; cu toate astea, legile pot fi atacate la CCR;
    
   * procedura de suspendare inceteaza in momentul adoptarii hotararii de suspendare; despre rolul CCR de dupa acest moment (nu ma refer la constatarea interimatului etc) nu se povesteste nimic in decizie;
    
   * fraza in cauza argumenteaza inexistenta conflictului juridic (obiect al sesizarii), in sensul ca fiecare autoritate a actionat in limitele atributiilor, ; competenta emitentului unui act nu include automat si legalitatea/temeinicia lui.
    
   * hotararea de suspendare afecteaza, in mod evident, „valori şi principii constituţionale”;

   Reply
 72. Rezon

  Sorina Matei – ”Mințim, mințim și nu ne mai oprim…”
  http://sorinamatei.blogspot.ro/2012/07/mintim-si-nu-ne-mai-oprim.html
   
  „Când Barosso și Rompuy refuză să se afișeze cu tine încălcând protocolul, când transmite îngrijorări post discuție, când cere ca răspunsurile SCRISE să-i fie transmiste URGENT, înseamnă că nu are încredere în tine. În vorbele tale, în explicațiile tale. Înseamnă că vrea totul sub semnătură.”

  Reply
 73. geronimo

  Ai dreptate, Bleen !  Insensibilitatea etica devalizeaza spatiul nostru public, si nu de azi de ieri, dar, spre deosebire de ceilalti romani, numai  intelectualii au „darul” camuflarii prin cuvinte. Logocratia nostra cea intotdeauna bine..  orientata..

  Reply
  1. Bleen

    @geronimo Nu e Bleen. Uitați-vă și voi la numele autorului, că e destul de mare scris și pus la loc vizibil, chiar sub titlu.

   Reply
   1. geronimo

     @Bleen  :))) Am mai „tropat-o” odata..  Chestia asta mi se intampla destul de des. Daca imi merge ceva la suflet, tind sa neglijez detaliile (am mania de-a focaliza excesiv pe ceea ce m-a sedus, si sa neglijez restul).  

    Reply
    1. geronimo

      @Bleen  de exp. dupa ce m-a acaparat textul (in care mi-am regasit multe din frustrarile mele din ultimi ani), nici nu m-a mai ineresat cine l-a scris. Cred ca nu mi-ar strica si putina lecitina

     Reply
  1. Merechene

    @Florina film mut: Dumb and Dumber go to Bruxelles. Starring: Ponta, Barosso, Corlatean and guest star Viviane Reding . 

   Reply
  2. SimonaM

    @Florina De câte ori mă uit la ăștia mă încearcă o senzație de jenă fizică. Mi-e jenă să mă uit la ei.
   Tembelii ăștia mă reprezintă pe mine în fața Europei.
    
   Un puștiulică crescut lung dar prost și rămas la dezvoltarea mintală de 5 ani (numai el are dreptate, te minte-n față când e prins c-a greșit, vrea mașinuțele altuia și bate din picior când nu i se face pe plac) a avut chef să facă poze cu familia europeană. Iar acum umblă cocârjat în urma europenilor, rânjește autistic la ”oportunitățile de imagine” și de-abia așteaptă să vină înapoi acasă să ”ne-o tragă la toți”.
    
   În martie ne mândream cu MRU, pentru cine n-a uitat.
    
   WTF e coșmarul ăsta, și cum ne trezim din el???

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *