Cerem demisia din Parlament a deputatului Adrian Solomon

”When the Red Brigades decided to kill Moro, they placed him in a car and told him to cover himself with a blanket saying that they were going to transport him to another location. After Moro was covered, they shot ten rounds into him, killing him.” (wikipedia)

”Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimţirea, că tupeu are cît cuprinde, să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad va avea nu soarta lui Tăriceanu ci soarta lui Aldo Moro. Şi asta nu-i o ameninţare, e o asigurare, domnul prim-ministru.” Adrian Solomon, deputat în Parlamentul României

Se tot vorbește de altfel de politică, de o nouă generație de politicieni, de cetățeni curați, inteligenți, responsabili, onești, dedicați, care, împreună cu MRU, să aducă un suflu nou în politică. Deocamdată Mihai Răzvan Ungureanu e singur.

În rest, tăcere (aproape) totală pe scena politică, în ”societatea civilă” și în presă. Premierul României este amenințat cu asasinatul politic de către un deputat din Parlamentul României iar politicienii, intelectualii, oengiștii și jurnaliștii tac mîlc.

Să luăm tăcerea drept aprobare? Să înțelegem că politicienii, liderii USL în special, jurnaliștii, intelectualii, oengiștii și alți cetățeni profund implicați, cuprinși de ingrijorări zilnice și indignați de meserie sînt de acord cu Adrian Solomon? Să înțelegem că spiritul lor civic a luat o binemeritată pauză?

Cerem demisia din Parlament a deputatului Adrian Solomon (pagina  de Facebook)

Presă:

B1TV – Premierul, amenințat cu moartea

România Liberă: Premierul Ungureanu, AMENINŢAT CU MOARTEA de un deputat PSD. Adrian Solomon : Va avea soarta lui Aldo Moro

Bloguri:

Madame Blogary: Deputatul PSD Adrian Solomon îl amenință cu moartea pe Mihai Răzvan Ungureanu

Bestiar de presă: Brigăzile Roșii ale PSD

Subiectiv: VIDEO: Adrian Solomon, deputat PSD, îl ameninţă cu moartea pe MRU

Reacții:

Teodor Baconschi: E timpul să ne trezim

Guvernul este îngrijorat de derapajele discursurilor politice

Sever Voinescu: MRU sau Solomon? Biblioteca sau pistolul?

Cristian Preda: ”Avem nevoie, mai mult decat oricand, de moderatie. Inclusiv in Romania, desigur.Ma astept, de pilda, ca Victor Ponta sa spuna ceva despre deputatul PSD care i-a transmis lui MRU ca va avea soarta lui Aldo Moro. Exista, in democratie, frontiere de netrecut, iar in acest caz ele au fost incalcate cu seninatate.
UPDATE
Premierul are dreptate să solicite reacția clasei politice față de declarația deputatului Adrian Solomon. În politică, tăcerea înseamnă acord. Să nu fi aflat încă Victor Ponta acest lucru? Tace – iată! – și PNL. Să fi ajuns solidaritatea aliaților din USL până la acceptarea ca “normală” a amenințării cu moartea?” (reacția lui Cristian Preda e de ieri)

UPDATE. Și încă una, deși e foarte de stînga, ba chiar prostesc, să faci consultanță pe gratis: acum era momentul propic pentru toată protipendada finuță, pentru intelectualitatea subțire, pentru aspiranții politici cu pretenții de civilitate și bun simț să iasă în față, să protesteze energic, inteligent și subțire. Și uite așa, aveam la modul informal și simbolic o Mișcare MRU gen. Era un test bun, apăreau niște nume și fețe de Noua Politică Altfel în lumina reflectoarelor, tema era perfectă, inamicii perfecți, era o distanțare și de Băsescu, era o apropiere și de hipsterimea și ”clasa de mijloc” cu pretenții și degrabă simțitoare la lingurică… Vă dați seama, toată crema subțire luptînd împotriva unuia cu față de bodyguard de dealer, împotriva unuia care l-a amenințat pe prim ministrul României cu asasinatul politic, toată floarea cea vestită vorbind despre civilizație, politica altfel, un nou tip de politician, mai uscat, mai curat, mai delicat… Dar poate nu e timpul pierdut.

În altă ordine de idei, azi la miezul nopții, Florina e invitată la Nașul TV.

http://live.nasul.tv/

Facebook Comments

79 Comments Cerem demisia din Parlament a deputatului Adrian Solomon

    1. Yeba

     @Bleen :))))) era un concurs de cultură generală pentru echipaje județene de pionieri, înaintea erei noastre. Echipele aveau 7 membri. PH versus MM, în cazul meu.

     Reply
 1. nedormitul

  – de cînd ai început să scrii pe bloguri?
  – păi haştetepe veveve acum cîţiva ani mă slash nuputeamsădorm dot com. şi într-o haştetepese dabăl slash seară punct com mă plictiseam underscore haştemele şi am zis să intru pe http://blogary.ro/

  Reply
  1. EleninaNicut

    @Bleen miezu’ noptii pe care fus, ca deocamdata troneaza bunicutza, de mi-a sarit si bruma de lene :-))

   Reply
  2. SimonaM

    @Bleen Ăăăăă… după ce l-am suportat pe Papașa, am dat de Cartianu. Ce-au făcut cu Florina?Că nu pot să mai văd a enșpea oară filmele de la 89…….

   Reply
 2. Bleen

  Dintotdeauna mi-au plăcut englezii și fotbalul pe bune, neumflat cu pompa și alte floricele. Pe de altă parte, Barcelona e altceva. Și nici Abramovici nu-i britanic. Greu…. Dacă era Liverpool era mai simplu… Chelsea e cam neeglenzesc…

  Reply
 3. Bleen

  Dintotdeauna mi-au plăcut englezii și fotbalul pe bune, neumflat cu pompa și alte floricele. Pe de altă parte, Barcelona e altceva. Și nici Abramovici nu-i britanic.

  Reply
 4. Bleen

   @Florina 
  Aaaaa…. mîine e Real-Bayern, d-aia te-ai programat azi la Nașul. ”Mîine nu pot veni, îmi pare rău. Am…ăăă… o problemă….ăăăă…..trebuie să mă duc la Enel să plătesc curentul…și vine și o mătușă….Hai Real!”

  Reply
  1. Yeba

   @Bleen @Florina, mătușa e afurisită, n-a venit de azi, că a stat să se uite la Chelsea – Barca, le știu eu pe mătușile astea!

   Reply
 5. Nea

  Eu văd partea bună: De când a apărut MRU, ăştia l-au lăsat mai uşor pe Băse. Bine nu e că îl menajează pe Băse, ci că se tem de MRU ca şobolanii de foxterier.

  Reply
   1. Yeba

    @Bleen, au ajuns la concluzia că s-au fript cu Băse, ia să nu fi fost Băse, ajungeau departe, erau și ei în rândul lumii.

    Reply
 6. Nea

  Dacă faci din literele adrian solomon numele Aldo Moro, îţi mai rămân literele rin, probabil de la rinocer.

  Reply
 7. TovarasulMC

  In sfarsit o reactie normala a unui general din armata USL condusa de mai Marele Tovaras Crin Antonescu. 

  Reply
 8. Ivan Zubeldian

  Arătarea asta impertinentă nu pricepe decât propriul limbaj, așa ca eu nu i-aș cere demisia, i-aș cere să se sinucidă. Dar uite că n-o fac. Aștept catarsisul anunțat de Lăză.

  Reply
 9. emilm

  Era pe undeva o statistica despre nivelul limbajului lui JOS; parca uitasem din 1990 🙂
  Rad eu, da’ e INGROZITOR ce ne poate oferi „alternativa” usLASA 🙁

  Reply
 10. oglinjoara

  Unde-s marile asociaţii civice care veghează la democraţie? Moraliştii care vedeau prefraudarea nu văd ameninţarea directă, explicită?
  Unde-i celebra PRO-DEMOCRAŢIE?
  Dar TRANSPARENCY INTERNATIONAL?
  Dar APADOR-CH?
   
  Mama voastră de curve civice!

  Reply
  1. Yeba

   @oglinjoara, iti dai seama ca, daca nu vad amenintarea directa, de amenintarea indirecta nu mai poate fi vorba?
   Florescu, sector 6, lângă Ala micu-Constantin, conferinta de presa azi: …voi face astfel incât mafia PDL si toti contracandidatii mei sa fie STÂRPIȚI din acest sector.

   Reply
  2. EleninaNicut

    @oglinjoara m-as intreba si eu unde-i Parchetul General si daca, intamplator, mai e valabil textu’ ala cu ‘sesizarea din oficiu’ etc, pentru ca, la ce a debitat dobitocu’, nu as astepta  ‘plangerea prealabila’…

   Reply
 11. Bleen

  Dacă e să ne luăm după reacțiile la episodul Aldo Moro, Mișcarea lui MRU va fi formată din MRU, Baconschi, Voinescu și Blogary. 

  Reply
  1. SimonaM

    @Florina E banc, nu?
   Cum adică să nu mai dea declarații ”o perioadă de timp”? Ăștia au impresia că suntem toți la grădi?

   Reply
   1. Florina

     @Hongse 
     
    S-a consultat şi cu grupul parlamentar, la ei în partid e democraţie, o oază de democraţie în mijlocul dictaturii băsesciene.

    Reply
    1. oglinjoara

      @Florina  e democraţie: toată lumea – marele liberal Antonescu included – ar vrea ca un partid (PDL) să dispară, un prim ministru (MRU) să aibă soarta lui Aldo Moro…
     lui Băsescu ce soartă i-o fi pregătind?

     Reply
   2. Yeba

    Nu e de la duritate, e de la vanitate, nu vrea să fie concurat la mârlănii. Şi nu i-a venit nimica în minte repede, ca s-o umbrească pe asta în timp util.

    Reply
 12. eugeni

  PONTA: „Imi place apelul la revolutie, dar imi cunosc tara si poporul destul de bine ca sa stiu ca toti vor spune mergeti la revolutie, dati-l jos pe Basescu si dupa aia venim si noi. Asa incat eu ma bazez pe dumneavoastra in aceasta batalie si ma bazez ca dupa ce o sa-l omoram pe Basescu o sa vina toata lumea alaturi de noi si de fapt toti o sa ne spuna cum au luptat impotriva lui Basescu”

  Reply
   1. eugeni

     @Florina
     Nu am incercat sa imi arog intaietatea dar daca nu ma inshel copiraitu’ apartine lu’ Ponta.
    Ce am incercat este sa reamintesc nocivitatea lu’ ponta, mazare si acum solomon, atata tot 🙂

    Reply
    1. Florina

      @eugeni 
      
     nu se pune problema de întîietate, îmi pare rău dacă aşa ai/s-a  înţeles. declaraţia respectivă a fost făcută în 2010 (tu n-ai specificat), asta mi se pare important, de cînd au început aceste atacuri, şi în text este pusă într-un context mai amplu. atîta tot. 
      
     cred că şi faptul că li s-au tolerat asemenea mizerii  atîta timp a dus la ceea ce asistăm azi. şi de aceea e cu atît mai important să primească reacţii serioase măcar acum. 

     Reply
 13. gupi

  Și Ais Berg ăla, cum și-a permis să scufunde Titanicul, fără să lase măcar un bilet pe frigider la Solomon ? Ha ?

  Reply
 14. Bleen

  ”Auzi bei, ochelaristule, băi jmecherie, să ai suarta lui alde Moro, ai înțeles?” Ar fi bună de scuză asta. Să iasă Ponta: ”Domnilor, a fost o înțelegere, domnul Adrian Solomon n-a zis Aldo Moro. A zis alde Moro, da n-a înțeles presa.”

  Reply
 15. GAVRILACHE

  Veti observa ca noua generatie de politicieni de „stanga-dreapta spre stanga” are in sange acest gen de comportament dar, din fericire, pana acum se multumesc sa dea din gura (Ponta, Antonescu, Ghise, Mazare, Nastase, Hasotti….)! Problema este ca in spatele lor, o masa substantiala de indivizi loviti de soarta (s-a terminat bugetul pentru bere, n-au mai muncit de anul trecut, nevasta le-a incalzit supa prea tare…) si dornici de manipulare (cand vad A3, deja le curg balele mai ceva ca lui Ciutacu!) a inceput sa creada ca, iata, la orice exista solutie, deci si la viata fara sens a celor care nu ne dau, ba chiar mai rau, ne fura si din putinul nostru cotidian! Cum sa scapi de viata asta mizera? Scapand fizic de Ungureanu, Basescu si etc.! Cum spunea vecinul Costica ieri, in holul condominiului, dupa doi mici si patru beri : „Ce ba, n-are dreptate Solomon?! L-a omoratara astia pe Iisus si e bine mersi! A dat coltzu’ Einstein si i-a luat locul  Monica Tatoiu, pana si pe Lenin, frate, l-a batut la fund Putin! Sa vina revolutia, sa le dam la cap cu bunu’ simt! Sa-l prind eu pe Basescu la un pescuit de guvizi, calare pe stabilopd, ce-o sa ti-l mai frec!”

  Reply
 16. bogdaniulian

  cine vreti sa reactioneze, cand jurnalistii au inceput sa rada la mojicia solomonului, care a continuat pe acelasi ton, incurajat de reactia lor?

  Reply
  1. bogdaniulian

   citesc acu pe hotnews si vad ca omu’ are un o idee fixa cu nesimtitii astia de la pdl care vin in oras si nu se anunta. bai nene, aici e republica vaslui, nu veniti voi cum vreti, ia dati raportul la primar sau deputat repejor.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *