Cristian Diaconescu s-a inscris in PMP

Și-a anunțat înscrierea într-o conferință de presă de la care a lipsit președintele partidului, dar a fost prezentă Elena Udrea.

Intrarea lui Cristian Diaconescu în PMP în ultima săptămînă de campanie înseamnă că PMP stă prost în sondaje și aruncă în luptă pe ultima sută de metri tot ce are și ce poate. Venirea lui Cristian Diaconescu poate fi relevantă cu condiția să preia conducerea partidului și să devină candidatul prezidențial al acestuia. Dacă Cristian Diaconescu va fi liderul formal și de facto al PMP, cel mai vizibil lider al partidului, purtătorul de mesaj și principalul decident, mișcarea de astăzi poate fi una benefică pentru PMP.

Dacă va rămîne în trena Elenei Udrea, doar pe post de manechin de vitrină bun la cărat poșeta și făcut cafelele, nu PMP se va ridica după Diaconescu, ci Diaconescu va coborî după PMP.

Să nu uităm că Diaconescu a mai fost folosit ca manechin de vitrină la alegerile locale din 2008 și în UNPR, cu efecte de imagine și electorale zero. Degeaba îl bagi formal în față pe Cristian Diaconescu, cînd liderul e Gabriel Oprea sau Elena Udrea.

Este Cristian Diaconescu o soluție de avarie pentru europarlamentare, avînd în vedere scorul sub țintă al PMP sau e o soluție pe termen lung? Nu știm. Ne vom da seama în funcție de ieșirile publice din următoarele săptămîni.

Are Cristian Diaconescu șanse la prezidențiale? Da, dacă candidează din partea PSD sau PNL. Nu, dacă candidează din partea lui Băsescu. Am mai spus, alegerile sînt despre nou și schimbare. E normal după zece ani de Băsescu. Să nu uităm că Traian Băsescu este singurul lider politic care a stat zece ani consecutiv într-una dintre cele două funcții de decizie din statul român, președinte și prim ministru. Niciun președinte sau premier român nu a mai fost în prim plan timp de zece ani neîntrerupt.

În același timp, revenirea lui Diaconescu și Papahagi ne arată că soluția Elena Udrea a fost un eșec, cu toată dăruirea, sacrificiul și insistența generoasă a lui Băsescu.

Facebook Comments

4 Comments Cristian Diaconescu s-a inscris in PMP

 1. Beavix

  Udrea cred că a fost „petarda” menită să atragă atenția asupra PMP-ului. Strict referitor la acest aspect, n-a fost o soluție tocmai proastă, având în vedere faptul că așa a aflat și soacră-mea că mai există un partid în afară de Ponta, Antonescu și Blaga (da, unii oameni identifică partidele cu liderii care apar la TV).

  Acum PMP-ul cred că intră în faza a doua, în care iși pregătește prezidențiabilul. Diaconescu are o notorietate publică apropiată de zero, deci nu cred că a fost introdus pe teren pentru europarlamentare.

  Reply
  1. Bleen

   Diaconescu nu are notorietate pentru europarlamentare, dar are pentru prezidențiale. Nu poate ridica un partid la europarlamentare, dar poate cîștiga prezidențialele.

   Atenția asupra PMP-ului a atras-o Băsescu, zilnic, de la Cotroceni și de pe unde a apucat, în conferințe de presă, pe plajă, în interviuri, din poziția de președinte, cu toată vizibilitatea și notorietatea de rigoare. A ajuns la 9%, plafonul de sus (9% dintre alegători cred că dreapta să se unească în jurul lui Băsescu – PMP a ajuns la 7-9%, tocmai fiindcă Băsescu a făcut campanie și a reușit să atragă acei 9% care cred că el trebuie să unească dreapta).

   Singura contribuție a Elenei Udrea e atragerea lui Băsescu în campanie pentru PMP. Pînă să vină Udrea, PMP nu exista pentru Băsescu. Singura ei contribuție politică, de zece ani încoace, e relația caldă, umană, cu Băsescu.

   PMP e sub țintă și aruncă în luptă, la disperare, tot ce poate. La disperare au fost și ieșirile lui Băsescu pe post de lipitor de afișe pentru partid.

   Am mai auzit asta cu ”Udrea e un iepure, e o țintă falsă.” Pentru cine? Și de ce?

   Dacă ai un candidat, nu-l ții ascuns, îl arunci în luptă, să cîștige notorietate și profil de luptător împotriva inamicilor, faci tot ce e posibil să atragi atacurile inamicilor spre el, să-l transformi în concurent pentru ei și în erou pentru ai lui.
   Ce rost are atragerea atacurilor PSD către Udrea? Cu ce ajută un alt candidat o asemenea așa-zisă strategie? Vine și ia prin susprindere inamicul? Dar votanții? P-ăia nu-i ia prin surprindere? Who the fuck is this?

   Reply
   1. Beavix

    Când am zis că Udrea a atras atenția m-am referit la atenția electoratului, nu la altceva. Restul cu „ținte false pentru PSD sau alții” nu știu cine le-a zis.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *