Geoana: CC si-a semnat actul de condamnare. Algoritmul de numire a judecatorilor va fi modificat

Senatorul independent Mircea Geoană a declarat, joi, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că judecătorii CC şi-au semnat actul de condamnare luând decizia de invalidare a referendumului, fiind evident că, în viitor, algoritmul politic de numire a acestora va fi modificat.

El a arătat că decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului adânceşte criza politică, nu o rezolvă, şi creează, de asemenea, imaginea unor instituţii ale statului care sunt nefuncţionale şi viciate.

Sursa: MEDIAFAX

Facebook Comments

13 Comments Geoana: CC si-a semnat actul de condamnare. Algoritmul de numire a judecatorilor va fi modificat

  1. BogdanL

    Aștept momentul în care va apărea primul politician care să spună că problema fundamentală la CCR nu este algoritmul de numire a judecătorilor, ci Curtea în sine, o struțo-cămilă și de inspirație franceză, dar și de inspirație germană.
    Până acum nu am auzit decât porcării din categoria „nu-s buni, că nu-s toți de-ai noștri”.

    Reply
    1. Rheia

       @BogdanL Și despre Constituție se spune cam același lucru. După a cărui stat să ne luăm? Cu cine vrem să semănăm? 

      Reply
      1. BogdanL

         @Rheia Nu e vorba de a semăna cu cineva pe construcția Curții Constituționale, și nici nu am vorbit despre asta. Când ne-am construit/reparat Constituția ne-am inspirat, ca oamenii gospodari, după alte construcții pe care le-am apreciat. Și la nivel european sunt două construcții instituționale majore: prima franceză, cu consiliul constituțional , care nu se ocupă de „litigii” constituționale concrete, ci doar abstracte, și cea germană, prin tribunalul constituțional, care se comportă ca o instanță de judecată constituțională. Sunt două soluții care puteau fi integrate în legea fundamentală, dar ceea ce am făcut noi a fost să le combinăm. Iar efectele se văd acum. Avem un CCR politico-juridic și asta nu la nivel de etichete jurnalistice, ci ca natură a acestei instituții, cracterizare asumată public de magistrații Curții și de literatură.

        Reply
        1. BogdanL

           @Rheia Nu s-a simțit deloc ironic. Și nici nu am vrut ca răspunsul meu să arate ca o reacție la o remarcă ironică. Kiss and make peace? 🙂

          Reply
  2. Portocala Digitala

    deci daca nu a fost pe placul pucistilor, o pun ei la punct…s-a terminat cu statul de drept ! asteptam iesirea din UE si intrarea oficiala in zona gri!

    Reply
  3. Lucian Melinte

    s-a trezit si domnul Geoana.Buna dimineata.pe unde ati umblat in tot acest timp?sa nu faceti si dumneavoastra putin lobby pentru Victoras la prietenii americani in toata acesta perioada.ca parca aveati intrare pe acolo.sau nu?

    Reply
  4. Lucian Melinte

    s-a trezit si domnul Geoana.Buna dimineata.pe unde ati umblat in tot acest timp?sa nu faceti si dumneavoastra putin lobby pentru Victoras la prietenii americani in toata acesta perioada.ca parca aveati intrare pe acolo.sau nu?

    Reply
  5. Victor S. Popaliciu

    de cite ori vorbeste misticul saritor pe verticala aiurea -geoana parca vorbeste un Tindala de Dabuleni care nu intelege pe ce lume traieste. De unde este geoana de fel?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *