Linkuri si offtopice – 14 noiembrie 2013

foto: romani

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


20:23 – Police Say Spy Found in Bag Probably Died by Accident  New York Times
16:38 – VIDEO O femeie din Botoşani nu se mai poate opri din cântat de o săptămână. Medicii, depăşiţi de situaţie – Adevărul
16:30 – Taxați! Taxați! Taxați! – Daniel Francesco, În Linie Dreaptă
16:10 – Mark Wahlberg Goes Ballistic on Hollywood Elitists Who Even Joke About Being Like U.S. Soldiers – Independent Journal Review
14:57 – Chevron a confirmat suspendarea activităților de informare din Pungești, în urma protestelor – B1

Unde sînt ăia care acuzau Chevron că nu informează și nu stă de vorbă cu localnicii?

13:27 – If This Game Is Any Indication of the Future of America, You May Want to Start Packing Your Bags – Independent Journal Review
00:37 – Editorul NewEurope, Basil Coronakis: Am vorbit cu Dan Voiculescu inainte de publicarea articolului Basescu, ultimul autocrat al Europei  – Hotnews
00:25 – Udrea l-ar vota pe Antonescu, dacă ar intra în turul doi cu Ponta – România Liberă


Facebook Comments

38 Comments Linkuri si offtopice – 14 noiembrie 2013

  1. Bleen

    Cristi Cîmpeanu are același furnizor ca Lăzăroiu. Nu știu ce e, dar e marfă foarte tare.

    OMG

    ”Pumn după pumn, Băsescu l-a „lucrat” pe Ponta la corp şi la figură fără să-i dea răgaz să îşi revină. „Victor Ponta, plagiator şi mincinos” (cu varianta „plagiator mic (amintind de „Adriane, nici nu ştii…”) şi mincinos” ”Ponta, un personaj de teapa lui Sorin Roşca Stănescu (pe care Ponta se întâmplă să îl deteste)”, „mediocru”, membru al „familiei politice care merge cu plasa de un leu la bancă”, Băsescu nu a ezitat să atace cu toate armele acolo unde îl doare pe Ponta cel mai mult: la imagine, respect de sine şi orgoliu. Prins cu garda jos, Ponta a ripostat anemic”

    Eu aș fi terminat așa:

    ”Băsescu nu a ezitat să atace cu toate armele acolo unde îl doare pe Ponta cel mai mult: în cur.”

    Reply
      1. Amelia

        Dragnea s-ar fi simtit foarte stimulat sa demonstreze ca e capabil sa scoata si „30% fix, nici mai putin dar nici mai mult”.

        Reply
    1. Rosu

      Comisia de la Venetia a zis la un moment dat ca pragul de validare este chestiune de decizie nationala – ei recomandand ferm ca in chestiunile plebiscitare acest prag sa nu fie introdus mai devreme de un an inaintea consultarii propriu-zise.
      Asta tot nu face ca in fapt, din punct de vedere etic, aceasta stabilire arbitrara a limitei sa fie in regula.
      Este o magarie in toata puterea cuvantului… Acum cu o minoritate electorala captiva poti duca tara in crize nasoale.
      Pe de alta parte poate mai misca de acasa si pe cei care de obicei isi rezerva dreptul de a fi nepasatori… Sau poate nu. Oricum e o magarie mare cat casa poporului.

      Reply
  2. Bleen

    Acum a zis-o bine:

    Mihai-Răzvan Ungureanu

    Atrăgeam atenția, încă de la începutul lunii septembrie, asupra acestui proiect legislativ. Guvernul USL insistă să vină cu o NOUĂ ordonanță de urgență neconstituțională – minim 5 ani de experiență în agricultură pentru a avea dreptul să achiziționezi un teren în România. Iată o ordonanță care va bloca practic retragerea forței de muncă neocupată de la oraș către agricultura din mediul rural.

    Legile au o singură misiune – să promoveze un set de reguli clare pe care orice cetățean corect le va respecta. Amintesc însă că într-o societate civilizată și evoluată, dreptul la proprietatea personală este sfânt. Terenurile private sunt proprietate personală! Statul sub nicio formă nu-și poate aroga dreptul de a decide în locul proprietarului modul cum acesta își va folosi sau înstrăina pământul. Se introduce dreptul de preempțiune la achiziție, chestiune care poate încălca dreptul proprietarului de a-și vinde terenul conform voinței sale.

    Achiziționarea de către cetățenii străini a terenurilor din România a fost unul dintre motivele invocate de Guvern.Teamă lăsată probabil moștenire din vremurile de mult apuse. Important de reținut este că Ponta a mai organizat o autoritate în subordinea domniei sale.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Bine, dar extrem de tirziu. Unde era acum 3 luni? Unde era acum jumatate de an, cind o coceau? Un fel de „nu fug prea incet sa nu creada ca-s curva, nu fug prea tare ca poate nu ma prinde…mai bine ma impiedic”.
      P.S.: si am senzatia ca a copiat de undeva. Oare pe unde-oi fi citit eu argumentele astea deja :-/

      Reply
    2. gone fishing

      Am citit „proiectul” de ordonanta si este o stupizenie cap-coada. Nu are cum sa treaca de Curtea Constitutionala in forma aceasta. Mai degraba cred ca e un praf in ochi pentru aceia cu „jos capitalismul”, „nu ne vindem tara”, „afara strainii din tara”, ca sa se simta si ei bine un pic.

      Reply
      1. Amelia

        Asta este clar (plus ca nu se poate reglementa in materia drepturilor si libertatilor fundamentale prin oug); problema e ca, fiind oug, n-o poate ataca la CCR decat Avocatul Boborului (uselist), iar adoptarea legii de aprobare de catre Parlament poate fi trenata ani de zile. La cat de suparat a fost Ponta ca i-a fost declarata neconstitutionala toata oug cu insolventa, nu cred ca Avocatul Bob. „se mai risca” sa o atace si pe asta.

        Reply
  3. Bleen

    este bine că mru și predoiu și-au anunțat candidaturile la prezidențiale din timp. și radu duda şi-a anunţat-o din timp şi şi-a retras-o, tot aşa, din timp. (măritul)

    Reply
  4. Bleen

    Inițial femeia a vrut să se arunce de la etajul 14 apoi a coborît la etajul 13. Se aruncă din etaj în etaj? De la 14 la 13, de la 13 la 12, șamd, apoi coboară la parter și se duce să-și ia țigări de la supermarketul din colț?

    Să zică mersi că nu mai sînt consilier de ministru, că-i ziceam eu vreo două!

    Reply
    1. Yeba

      Chiar ma gandeam la cheltuiala. De ce? Daca avea de gand sa se sinucida, ii reusea la perfectie, defenestrare simpla.
      Daca nu, exhibitionismul mi se pare o boala foarte costisitoare. Ce se poate intampla daca e lasata in pace? Stie cineva despre vreunul care a stat 6 ore pe bloc/macara si s-a aruncat la urma, fiindca era nebagat in seama, fara tratament etc? Ar fi interesant de stiut.

      Reply
  5. Bleen

    Circulă în continuare chestia cu Băsescu care a declarat, cînd era vorba de desemnarea premierului, că nu vrea să înghită tot porcul. Porcul era Tăriceanu, nu Ponta, așa cum văd că circulă legenda. Uitați-vă pe înregistrarea respectivă și veți vedea că Băsescu a declarat că e dispus să înghită o broască, dar nu ditamai porcul, cu referire la Tăriceanu.

    Reply
  6. Bleen

    Cred că mai degrabă jocuri de opoziție.

    Elena Udrea

    Vă mulţumesc tuturor celor care mi-aţi dat mesaje de susţinere şi idei pentru emisiunea „Jocuri de Putere” de la RealitateaTv şi tuturor celor care aţi stat până aseară târziu pentru a o vedea în direct.
    Puteţi urmări înregistrarea emisiunii accesând link-ul de mai jos.

    Reply
  7. Lipst

    În Franţa François Hollande după 18 luni de la alegeri a ajuns la 15% şi scade. Acesta este un record absolut. Niciodată de când se fac sondaje în Franţa niciun alt preşedinte nu a scăzut într-un timp atât de scurt şi nici atât de mult.

    Socialiştii, probabil pentru a abate atenţia de la propria incompetenţă, au scos de la naftalină rasismul. Aflăm că „rasismul face ravagii”. Desigur toată lumea ştie că metrourile pariziene sunt împărţite în două, jumătate pentru fracezii albi şi celalată jumătate, fără scaune, fără lumină şi cu suprataxă pentru francezii de culoare. Apoi, accesul în magazine, restaurante, cinematografe şi funcţii publice e strict reglementat pe criterii rasiale.

    În acest „context” de „segregare rasială” care întrece orice s-ar fi putut închipui acum ceva vreme în Statele Unite şi Africa de Sus, o vedetă naţională „de culoare” a postului TF1 (echivalentul TVR1) s-a băgat în seamă şi publicat un fel editorial în Le Monde. A spus ceva ce este reprezentativ pentru aşa-zisa luptă împotriva rasismului (închipuit) care a devenit un instrument socialist de culpabilizare colectivă, anume: în inconştientul francezilor se găseşte, încă, un rasism incipient. Deci, „inconştientul francezilor” („l’inconscient des Français”). Aici s-a ajuns, la culpabilizarea colectivă, toţi sunt vinovaţi chiar şi atunci când au conştiinţa curată, căci în străfundurile lor, la rădăcinile conştiinţei, se află o vină mult mai profundă.

    Reply
    1. Gramofonu'

      Noroc ca a gasit ala problema. Oricum, un astfel de enunt presupune urmatoarele etape:

      1. A cautat in inconstientul francezilor pina a reusit sa gaseasca.
      1a) ceea ce implica si faptul ca e o persoana calificata si autorizata sa faca asta.

      2. Omul ala, pe care-l cheama „Français”, are probleme grave. Daca de fapt se refera la mai multi francezi, si nu la o persoana cu numele ala, atunci ar trebui fie
      2a) sa faca o lista cu respectivii francezi suspectati, cercetati si identificati ca posesori de rasism inconstient, pentru a fi lobotomizati sau
      2b) daca se refera la toti francezii, in general, atunci se refera si la cei de culoare, care sint rasisti la rindul lor si
      2c) persoanele suspectate si cercetate fara voia lor si incluse intr-un grup arbitrar prin formula „des Français” ar trebui sa apeleze la justitie pentru violarea dreptului la intimitate iar
      2d) persoanele incluse intr-un grup arbitrar prin formula „des Français” fara a fi fost cercetate ar trebui sa apeleze la justitie pentru denunt calomnios.

      3. Fiind o persoana calificata si autorizata pentru identificarea rasismului in inconstientul francezilor, faptul ca rezultatul analizelor (adica diagnosticul) a fost facut public fara acceptul persoanelor analizate, implica doua aspecte:
      3a) divulgarea secretului de serviciu
      3b) incalcarea relatiei medic-pacient
      si cred ca ambele au implicatii penale.

      Asa ca vedeta aia a cam incurcat-o. Parerea mea.

      P.S.: putem sa facem o rubrica noua: „Francezii nu intreaba, Gramofonu’ raspunde”.

      Reply
    2. Nea

      E rasism mare la Paris, acum vreo 2 ierni, pe gerul ăla mare, când se distribuia supă fierbinte la săraci, organizaţiile unor arabi au reclamat că la cantinele de caritate ale evreilor nu erau incluse în meniu feluri specifice pentru musulmani, ceea ce-i făcea pe aceştia să nu se simtă bineveniţi acolo. Iar un tribunal francez a amendat cantinele alea, ca să mai reducă niţel rasismul.

      Reply
  8. Rheia

    Am visat-o pe Codruța Kovesi azi-noapte, era ea, doar că mai scundă și mai rotundă, și îmbrăcată aproape toată în negru, cu o chestie în stil Mona Pivniceru pe deasupra, un soi de capă din voal și catifea (domnii pot să sară peste partea asta) cu guleraș prelungit pînă spre poale, ca un fel de paspoal încrețit pe bie. Sper să nu fie decît însărcinată.

    Reply
      1. Yeba

        Am ascultat, a fost ff contextualizat. E cum a zis Barbu, o listuță de termeni pe care îi vom auzi des. Azi, „trebuie să înțelegem că”.

        Reply
        1. Florina Neghină

          Haha! Cum ştim de foarte multă multă vreme, ciuciu psihosocio. Adică exact ce ştiu foarte bine socialiştii şi după aia ne mai mirăm de ce cîştigă.
          Concret, nu se foloseşte în anumite situaţii, asta de exemplu, „trebuie”, ci „ar fi indicat să”. Se sugerează, lăsîndu-i omului alegerea, nu se impune.

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *