Linkuri si offtopice – 25 octombrie 2013

foto: Cincinnatus (țăranul cu boii). De două ori dictator și salvator al Romei. De fiecare dată a renunțat de bună voie la mandatul de dictator și s-a retras la casa de la țară, deși avea armatele Romei pe mînă, era erou național și idol al populimii și putea prelua puterea doar pentru el, cu ajutorul armatei fidele și nației recunoscătoare și degrabă iubitoare de salvatori. 400 de ani mai tîrziu, Cezar își va băga picioarele în exemplul lui Cincinnatus și, îmbătat de putere, de obsesia pentru Alexandru cel Mare și de moda orientală, atît de departe de tradiția austeră a romanilor (contrar mitului cu romanii libertini și destrăbălați), va călca republica romană în picioare (l-au omorît prea tîrziu, cînd răul era deja făcut). Cincinnatus era atît de respectat în Roma încît fiul său a scăpat de o condamnare pentru corupție fiindcă n-a avut nimeni curajul să se ducă să-i dea vestea bătrînului Cincinnatus. Așa că au preferat să-l achite pe zevzec.

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


13:55 – Soluţia eroului salvator… – Dilema Veche

Andrei Pleșu îi răspunde lui Dragoș Paul Aligică


Facebook Comments

37 Comments Linkuri si offtopice – 25 octombrie 2013

 1. Bleen

  La cum arată ”dreapta” (PDL, PMPFC) singurele articole pozitive despre ”dreapta” care vor apărea pe Blogary vor fi advertoriale și vor avea un P mic în colț. Prețul pornește de la 5000 de euro per advertorial, iar un advertorial în care voi scrie că MRU are coaie și caracter va costa 30 000 de euro și rușinea mea veșnică în fața conștiinței mele și a lui Dumnezeu,

  Reply
   1. Yeba

    Dar pentru „Vasile, un om dintre voi, pentru voi” cred că o excursie cu autocarul la Sinaia e suficientă, fiindcă e de domeniul evidenței că se merită unii pe alții.

    Reply
  1. Lipst

   Iată şi o expresie nouă: în loc de binecunoscuta „unificarea dreptei”, avem „coagularea dreptei”. Ar mai putea fi „agregare a dreptei”, „închegare a dreptei”, „aglutinare a dreptei”. Desigur, toate aceste expresii presupun că drepta există. Oricum, MRU nu e coerent, căci apoi foloseşte o altă metaforă cu apele care se adună într-un fluviu, care fluviu va sparge barajul USL. Pârâiaşele dreptei vor face un fluviu coagulându-se?! Sunt pierdut. Cred că MRU tocmai şi-a redescoperit (pentru a câta oară?) compunerile din clasa a IV-a.

   Reply
 2. Yeba

  Boul urcat pe portbagaj nu e asa de tanar pe cat il recomanda faptele si agitatia.
  Si e activist de profesie. Ca și Vlad Ioachimescu, „studentul”, prieten cu Pațurcă (deci 40 și de ani).
  http://www.youtube.com/watch?v=3aLgKZDGq70

  la discursul ăsta pe yt din 2011 „am incercat totul…” ii raspunde unul „ati incercat totul in afara de munca”

  Reply
  1. Lipst

   Adică pentru o mână de oameni ca ăsta s-a băgat PDL pe sub mese iar acum se închină şi slăveşte viitorimea protestatară din piaţă? Bine. Foarte bine.

   Reply
 3. Yeba

  Să se completeze fraza: La FIECARE Consiliu sunt intruniri ale partidelor europene si Base merge la PPE, Viorel – la PSE, deci Crin merge la …
  Cum adică liniuță?!

  Reply
   1. Yeba

    Subiectul pentru rândul 2: La FIECARE Consiliu sunt intruniri ale partidelor europene. Dacă la PPE se duce Băse, la PSE se duce Viorel, la ALDE se duce….

    Reply
 4. Bleen

  Singurul atac asupra președinție Franței vine de la Hollande și poartă numele de Conjurația imbecilului.

  ”Noi dezvăluiri despre spionajul american: NSA, suspectată a fi la originea unui atac cibernetic contra Preşedinţiei Franţei”http://bit.ly/1697YuJ

  Reply
  1. Lipst

   Cu socialiştii la putere, în Franţa când nu sunt de vină ţiganii români, sunt de vină americanii. Ceea ce nu poate fi decât onorant.

   Reply
 5. Bleen

  Oamenii ăștia nu dau doi bani pe lege. Nu au avut ocazia să facă răul pe care îl fac unii politicieni și funcționari ai statului fiindcă nu au fost în poziția și nu au avut puterea. Gîndiți-vă însă ce ar face dacă ar avea puterea, în condițiile în care au o asemenea atitudine față de lege.

  Tanarul urcat pe portbagajul lui Barbu: Luneta ministrului e insignifianta pentru problemele noastre http://ow.ly/qb82b

  Reply
  1. Lipst

   Oameni că acesta au existat, există şi vor mai exista, ca să folosesc şi eu o stilistică originală de tip MRU. E o categorie eternă. E tipul de oameni care abia aşteaptă să vină din nou armata sovietică şi să cocoaţe, susţinuţi de aproape un milion de soldaţi, acolo unde, în mod normal nu ar fi putut ajunge niciodată. Asta e răsturnarea clasamentului. Cred că niciunul dintre partidele dinainte de ’47 nu şi-ar fi imaginat că vor fi desfiinţaţi de nişte marginali, de unii de care probabil nici nu prea auziseră.

   Reply
 6. Lipst

  Ministrul socialist al Ministerului Redresării Productive (fostul Minister al Industriilor) din Franţa, deci ministrul redresării productive (nu ştiu dacă vreodată în vreo ţară a existat un asemenea minister cu o asemenea denumire cerută chiar de ministru la instalarea în funcţie) a făcut un apel la „reorientarea achiziţiilor publice către un şi mai mare spirit patriotic.” Asta ar trebui să rămână în istorie prin felul inimitabil în care se confundă capitalismul cu socialismul, socialismul cu patriotismul.

  Acest ministru e un fel de dandy socialist întârziat care vrea să îmbine romantismul cu industria şi poezia cu siderurgia.

  Reply
 7. Bleen

  Mihai-Răzvan Ungureanu
  18 minutes ago near Bucharest
  Astăzi sărbătorim ziua Majestății Sale, Regele Mihai I al României. Majestatea Sa a fost și va rămâne un model de verticalitate, modestie și patriotism mereu viu. Într-o perioadă istorică tulbure, plină de obstacole și răscruci, a fost neabătut în slujirea idealurilor României.

  În acest moment aniversar, Vă adresăm, Sire, urările noastre de sănătate, putere și bucurie. La mulți ani! Să ne trăiți, Majestate!

  Reply
   1. Gramofonu'

    Mai era ceva:

    „O fac în nume personal şi oricărui român care împlineşte o
    vârstă în oricare dintre zilele anului îi doresc sănătate, viaţă lungă
    şi bucurie”

    Reply
   2. Gramofonu'

    Citind, ma gindeam la bunicul meu…
    Nu l-a numit pe cetateanul Mihai „tradator de neam si de tara”, asa cum l-au numit altii. Avea, insa, noduri in git si lacrimi in ochi cind povestea cum tradatorii de camarazi i-au impuscat sau surghiunit toti ofiterii superiori, cei care l-au condus pe cimpul de lupta si l-au adus inapoi acasa.
    N-au decit sa picteze istoria in ce culori vor ei.
    Peste ani, vopseaua se va duce si va ramine doar cacatul.

    Reply
 8. Yeba

  „Dati-mi voie, ca un expert, sa va spun cand putem folosi parsivel. Cand e vorba de ditamai partidul, nu poti sa spui decat parsiv. Nu cred ca PSD pregateste un congres conspirationist impotriva noastra in noiembrie.”

  Reply
  1. Geronimo

   Tocmai pentru ca e vorba de ditamai partidul, ii sugerez lipsa oricărei retineri: augmentativele:de exp, parșivoi

   Reply
 9. Bleen

  Nassim Nicholas Taleb
  Those with brains but no balls often become mathematicians; those with balls but not brains join the mafia; and those with no brains and no balls become economists.
  There are exceptions (for mathematicians).

  Reply
 10. Bleen

  Vom face niște modificări la Blogary. Tema de wordpress, layoutul, disqusul și categoriile vor rămîne neschimbate. Umblăm însă la tag-uri și SEO. O să ia ceva timp, că trebuie luat la mînă fiecare articol în parte.

  Reply
 11. Gramofonu'

  Un analist politic (al carui nume nu-l pomenesc, ca sa nu-i fac reclama), consilier al lui VP, sustine ca Antonescu „boicoteaza” USL.

  Boicoteaza, da?
  Adica – zice dexonline – asta:

  „BOICÓT, boicoturi, s. n. Interdicție declarată împotriva unui individ, a unui grup social, a
  unui stat etc. prin care se stabilește refuzul de a cumpăra, a vinde sau a întreține orice fel de relații cu cei supuși acestui procedeu.”

  Eu cred ca a confundat boicotul cu compotul. Asta…complotul. Sabotaj!

  P.S.: si nici cu evz nu mi-e rusine: „cum a încercat Antonescu să boicoteze vizita premierului în SUA”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/consilierul-politic-al-lui-victor-ponta-dezvaluie-cum-a-incercat-antonescu-sa-boicoteze-vizita-premierului-in-sua-1063899.html

  Reply
 12. Yeba

  Excelent, să pui în serie poze de-astea, fie și numai cate un portret, pretexte de rezumat câte ceva din Plutarh, de ex. E un fel de „aseară la Telejurnal/am văzut cașcaval”, află lumea că există așa ceva.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *