Linkuri si offtopice – 26 octombrie 2013

foto: Heart of Darkness (coperta jocului Victoria II: Heart of Darkness, un expansion al Victoria II, unul dintre cele mai bune și mai complexe jocuri de grand strategy – acoperă perioada 1836 –  1936)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


20:42 – Michelle Obama’s Princeton classmate is executive at company that built Obamacare website – Daily Caller
13:04 – PC Game Lets You Play As The Mighty Conquering Jews – Kotaku
12:40 – Cristian Preda, europarlamentar pe lista lui MRU. „Nu va fi o listă pentru ză mazăr end ză fazăr” – Gândul
12:16 – Metallica va susține un concert „silențios” în Antarctica – DIGI24
12:14 – Minister al Fericirii în Venezuela. Preşedintele a înfiinţat instituţia în memoria lui Hugo Chavez – DIGI24
12:11 – Premierul olandez, către președintele României la Consiliul European: ”You’re back!” Băsescu: ”I’m always back!” (VIDEO) – B1

Facebook Comments

29 Comments Linkuri si offtopice – 26 octombrie 2013

  1. Florina Neghină

    Miron Damian
    Scriam azi-dimineață despre incapacitatea grăjdanilor de a gândi în termeni de respectare a legii. Reflexul acesta, de a face legea irelevantă, apare unde nu te aștepți.

    De exemplu, vineri citeam un apel al asociației ”România Curată” (formată în jurul dnei A. M-Pippidi) care cere, nici mai mult nici mai puțin, decât solidaritate cu Claudiu Crăciun și protest împotriva ministrului Barbu care, citez, ”folosește poliția în scop politic”. Găsesc apelul stupefiant și nerușinat. Autoritățile au intervenit în acest caz ca să lămurească episodul în care mașina cetățeanului Barbu (întâmplător ministru) a fost vandalizată. Lucru care este, desigur, împotriva legii. Cum aș putea să mă solidarizez cu așa ceva? Cum adică ”scop politic”? Și legea pe care onor asociația o bagă în paranteze nu e una din acelea nedemocratice, sau măcar inutile …

    De fapt, haide să argumentez altfel. Sunt gata să iau în serios apelul, poate chiar să-l susțin, dacă Asociația dnei AMP mă lămurește exact unde e granița, dacă ea există în astfel de cazuri, între ce e permis și ce nu. Între ce e subiect de solidarizare și ce nu. E ok să spargem geamurile la mașini, dacă nu ne convin – poate cu perfect temei – opiniile ocupanților? Să știu, nu de alta. De exemplu, mie nu mi-a plăcut chiar deloc cum dl Tolontan și-a adus aportul la curățirea, nu a României, ci a lui Dan Voiculescu, în dosarul ICA, unde a fost ulterior condamnat. E ok să-i sparg parbrizul? Geamurile? Nasul? Nu? Păi… cum așa? De ce? Cetățeanul Barbu are alt statut decât cetățeanul Tolontan? Ok, atunci ne dă dna Pippidi o listă (neagră) cu cei pe care îi putem lua în vizor? Întreb, nu dau cu piatra…

    Reply
    1. Lipst

      Negocierea respectării legii are drept consecinţă logică anularea legii. Căci, de vreme ce aceastea nu trebuie respectată în anumite cazuri, aşa ni se spune, atunci de ce ar mai fi respectată în altele? Dacă e lege, atunci se aplică pentru toţi, căci de aceea e lege. Dacă nu se aplică pentru toţi, atunci nu e lege.

      Demersul şi justificările acestea, cum că ce se face la manifestaţii nu se pune, seamănă foarte bine cu o iniţiativă legislativă din Franţa. Chiar ministrul justiţiei, dama care a iniţiat şi legea căsătoriei pentru toţi, a propus o lege prin care să fie depenalizate distrugerile care au loc cu ocazia manifestaţiilor sindicale. Aceste manifestaţii în Franţa sunt cel mai adesea radicale şi se lasă cu cioburi.

      Iată, o idee bună pentru AMP. Să propună şi ea ca, atunci când anarhiştii, ecologiştii, hipsterii, protestarii profesionişti manifestă, toate consecinţele actelor acestor categorii să fie depenalizate. Eventual să li se distribuie certificate de manifestant („manifestant ecologist”, „manifestant anarhist” etc.) care să le dea imunitate în faţa legii. Eventual să li se acorde şi o diurnă de prostest şi prime pentru stricăciuni.

      Reply
  2. Lipst

    Ce i-a spus la telefon Joe Biden lui Traian Băsescu imediat după vizita lui Ponta? „Hello, Mister President? Hi, no need to worry, Băse’, noy tot pe tine tee yubim, but a trrebuit să-l prrimim here, because noy avem nevoie de toată lumea, you know, scutul and stuff, iar tu, Băse’, n-o să mai fii president, no. I-am pus un chip, something. Dacă mai face bad things, trymitem semnale. I hope that will work. But, cine să shtye, ruşii au shi ei chipurile lor. Rrespect, Mister President.”

    Reply
    1. adina

      Ce i-a spus Biden lui Basescu la telefon: „Mr. President, are you still there? De ce ni l-ai trimis pe asta pe cap? N-am stiut ce sa facem cu el si l-am trimis sa joace baschet cu Ghita Muresan.” Iar Basescu i-a raspuns intr-un mod similar raspunsului dat premierului olandez la Consiliul European: „I’m always here.”

      Reply
  3. Bleen

    Cîteva puncte dintr-un viitor articol despre miza economică și geostrategică a gazelor de șist (articol care va fi publicat probabil luni):

    Lui Chevron i se reproșează că nu se adresează poporului, însă atunci cînd una dintre companiile implicate în exploatarea resurselor naturale, RMGC în speță, se adresează poporului, CNA îi cenzurează mesajul în cel mai stalinist și periculos și ținut sub tăcere de opoziție scandal de cenzură post-decembrist.

    Lui Chevron i se reproșează că nu le cere voie localnicilor și nu negociază cu ei, deși proprietar asupra resruselor naturale este statul, iar cînd cineva aduce vorba de trecerea resruselor subsolului în proprietate privată toată lumea cade în indignare sfîntă.

    Lui Chevron i se reproșează că nu le cere voie localnicilor și nu negociază cu ei, iar RMGC-ului i se reproșează că a negociat cu localnicii și i-a cumpărat.

    În cazul Chevron primează părerea localnicilor, în cazul RMGC părerea localnicilor trebuie ignorată și primează părerea lumii bune din marile orașe.

    Există și categoria celor care se opun exploatării gazelor de șist sub guvernul X, din cauză de corupție și incompetență a guvernului respectiv. Guvernul X poate fi orice guvern român și astfel exploatarea gazelor de șist poate fi oprită pe perioadă nedeterminată, atîta timp cît la conducerea României există un guvern român.

    Ce s-ar întîmpla dacă cererea de gaze naturale rusești ar scădea în UE cu 10%, 2% sau 30%? Cîte miliarde ar pierde anual statul rus (Gazprom e companie de stat)? Cu cît ar scădea prețul gazelor rusești și capacitatea de șantaj și negociere politică și geostrategică în forță a Rusiei?

    Reply
  4. adina

    Oare ministerul fericirii din Venezuela acorda medalii sau distinctii? Daca da, primul distins ar trebui sa fie chiar Hugo Chavez.

    Reply
  5. Bleen

    26 iulie 2013

    ”Articolul, tradus pe româneasca onestă, sună așa: MRU prezidențiabil, Cristian Preda, candidat la europarlamentare pe un loc eligibil al listei comune a ”opoziției”, via FC, că altă vie nu mai există.”

    Despre prezidențiabil și unire, cu MRU și Cristian Preda | BLOGARY http://ow.ly/qchk0

    Reply
      1. adina

        Cam ca in poza asta asta imi imaginam eu cand citeam Aventurile lui Tom Sawyer debarcarea lor pe insula Jackson. Insa pe o pluta mai mica nu pe ditamai vaporul. Pe o asa pluta ai timp sa citesti si Plutarh, ca te duce raul la vale, n-ai nevoie de carma.

        Reply
        1. Nea

          E tot propagandă băsistă, nu vezi că nici de-al dreacu n-ar pune poză cu o maşinuţă din alea electrice, cum sunt la moşi, de se ciocnesc şi au un Mickey pe capotă.

          Reply
    1. Rheia

      Măi, eu cînd am comentat pe blogul lui Cristi Preda, spunîndu-i că-s de acord cu el pe tema comentată, deși nu simpatizez cu opțiunea lui partinică, m-a snobat scurt, cum că nu vede de ce-ar avea nevoie să mă seducă, fiindcă nu-l interesează votul meu. I-auzi! Dar cu ce crede el că se expediază în europarlament, cu GPL? Ce naiba o fi mintea politicienilor ăstora?

      Reply
    1. adina

      Acestui guvern i-ar trebui cate un tutore academic pe cap de ministru. Si fara el sa nu iasa nici un ministru in strada sau pe facebook. Ce sa faca tutorele? Sa vada daca ministrul pune virgula si cratima cum trebuie, sa verifice daca a preluat informatii fara sa dea referinte, sa-i sufle din culise ce sa spuna la emisiunile TV. Un fel de guvernanta pentru fiecare minister care sa le dea cu linia peste degete cand o iau pe campii.

      Reply
      1. Gramofonu'

        Numai pentru spatiile puse inaintea semnelor de punctuatie + lipsa lor dupa, si tot si-ar merita linia la palma.
        Iar eu n-am inteles nici cum le aduce „Sf. Dumitru de azi” sarbatoritilor un La multi ani calduros, dar poate e doar vina mea.

        Reply
      2. Geronimo

        Înțelegeți-o, oameni buni!
        Pana acum un an, Maria noastră, cea Grapini, își înțelegea in mod comprehensiv rolul. Femeii-antreprenor de pe vremea lui Boc si a impozitului sau forfetar ii statea bine numai dacă își smulea părul din cap cu amândouă mâinile, mai schimonosită, mai disperată si mai neconsolată decât însăși Hecuba.

        Acuma, interesele de partid ii pretind să basculeze înspre modelul opus: al Maicii Tereza, aflată in slujba ecumenismului uselist prezis încă de acum câțiva ani de către profeții USL.
        Si rolul n-o prinde. Biata femeie tre` să improvizeze. Si, ca orice femeie cu simțul datoriei casnice hipertrofiat, a dat buzna si in gramatică..
        E surmenată, cârcotașilor! :)))

        Reply
  6. Florina Neghină

    Paul Niculescu s-a trezit introdus într-un grup de discuţii, chipurile, despre gazele de şist, şi a ajuns rapid la concluzia că numai discuţii nu sînt, ci o singură parte are dreptate, cealaltă, eventual, dacă se nimereşte pe acolo, şi dacă se mai nimereşte să deschidă gura, e plătită de Chevron.
    Ce m-a surprins e cît de informaţi sînt oamenii. Dovada, de pe perete de la Paul.

    Reply
    1. Yeba

      @Marina Stefan, n-am FB, va transmit prin intermediari cateva informatii despre mine si cateva comentarii. Nu sunt EBA si nu vad legatura. Daca intentionati sa sune insultator, va recomand sa va intrebati daca nu cumva sunt, sa zicem, Brianna.
      Nu gasesc raportul Halcrow, dar am asa o presimtire de om care se pricepe mult peste media protestatarilor la subiect (ceea ce, la rigoare, pot dovedi si practic, si cu acte) cam ce legatura s-ar putea face intre extractia gazelor si substantele radioactive – si pana citesc contrariul imi mentin afirmatia ca Razvan Savaliuc intrupa criza culturii generale.

      Faptul ca Ioachimescu e asistent si nu student e chiar infricosator. Ocurentele de pe google il indicau drept student UNATC si la prima vedere era irelevant pentru subiect, bine ca avea o ocupatie.

      La a doua vedere insa, faptul ca un cadru cat de cat didactic are 1) exceptional de mult timp liber – vezi istoric mitingeli 2) un comportament de baietel las si mincinos – i-am ascultat o interventie tv la incidentul Barbu, in timp ce pe ecran rulau imagini 3) pretentia la un venit decent desi pare complet inapt sa depaseasca faza de Conu Leonida „sa ni se dea, Guvernul ce treaba are” 4) capacitatea oficiala de a-i influenta pe altii – deci, reiau, acest fapt arata iresponsabilitatea unor intregi segmente sociale care i-au inlesnit ascensiunea, cata este, si care deschid calea dictaturii.

      Daca ati ajuns cu lectura pana aici si nu vedeti legatura intre comportamentul lui categoriei Ioachimescu si riscul de dictatura, va sugerez sa intrebati pe cineva cu o cultura generala asimilata pe bune.

      Reply
      1. Rheia

        Eu am observat mai ales că Yeba, spre deosebire de cucoana aia, a știut cum se scrie corect Halcrow. (Cine-i în problemă n-are cum să-i greșească, evident. Că-s mari. Hallcrow e cam cum ai zice Tarrom sau Pettrom.)

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *