MRU are partid

Ii salut cu aceasta ocazie, cand toate paraiele pornesc sa se intalneasca intr-un fluviu, pe toti cei care au venit aproape, in ultimele doua luni, in cadrul Initiativei de Centru Dreapta.

Iniţiativa Civică a pornit din necesitatea de a transforma o simpatie într-un gest politic. Initiativa Civica a dovedit ca nu exista in tara noastra cetateni indiferenti la felul in care este condusa o natiune. Catre acesti cetateni se indreapta inima mea.

Doresc să mulţumesc militanţilor adevăraţi pe care un partid i-a strâns alături. Nu în număr stă puterea, ci în calitatea oamenilor care îi stau alătur. Doresc să-i salut pe fraţii noştrii de peste Prut.Le mulţumesc distinşilor reprezentanţi diplomatici veniţi azi pentru a asista la felul în care un partid îşi face loc şi creşte pe o scenă politică atât de agitată.

Cine sutem noi? Cei pe care unii îi consideră puţini, muţi şi surzi. Nu suntem puţini, suntem foarte mulţi, nu suntem muţi ci vicea noastră se va alătura oamenilor responsabili care vor ca România să fie ţara lor cu adevărat, nu suntem surzi pentru că auzim durerile românilor

Cei care au venit pe scenă sunt oameni care pot să stea demni în faţa Dvs, sunt români adevăraţi, sunt cetăţeni europeni.

Prin generozitate s-a născut acest partid, prin generozitate va continua, membrii acestuia înţeleg foarte bine libertatea atât de greu câştigată, responsabilitatea civică. Nu avem voie să fim inerţi. Responsabilitatea noastră este a sta împotriva celor care vor răul nostru şi de găsi soluţii care să ne mulţumească. Loialitatea faţă de ţară şi naţiune, responsabilitatea noastră sunt valorile care ne ghidează.

Vă invit să veniţi în rândurile Forţei Civice pentru o Românie pe care dorim să o construim împreună.

Va multumesc tuturor!

MRU

FORȚA CIVICĂ

Facebook Comments

13 Comments MRU are partid

  1. Yeba

    Tot off, din aceleași motive:
    Revin cu un calcul pentru cei care mai au indoieli privind oportunitate BOICOT:
    1) presupunând că n-ar fi fost fraude deloc-deloc, rezultă următoarele: cu boicot => au votat 8.4 -1.5 = 6.9 m persoane, din care 0.75 m pro Băse (în scenariul optimist, frauda a fost uniform distribuită), 6.15 m USL.
    2) din cifrele lui Barbu, rezultă că în scenariul optimist mai veneau la vot 3.3. m votanți Băse.
    3) 3.3 + 0.75 = 4.05 m votanți Băse și 6.15 m USL, (fără nici o fraudă; fraudele ar fi mers într-un sg sens fără boicot). 
    4) 4.05 + 6.15 = 10.20 m participare onestă, cu mixul maxim dpdv Băse.
    5) => 40% pro Băse
     
    Dacă nu-mi scapă vreo chestie esențială, rezultă că în cazul optimissim și fericit (fără fraude deloc + mobilizare ideală a votanților pro Băse) rezultă cvorum îndeplinit + 40% B, Băse demis cu un scor foarte, foarte onorabil.
     
    Așa că până mi se pun sub nas alte calcule, fac o plecăciune celor care au inițiat și au făcut propagandă pro-boicot și le transmit salutările lui Stamate & Stoian.  

    Reply
  2. Yeba

    Da, da, da, postez off topic ca să am vizibilitate: cine nu are bătrâni, să-l cumpere pe Sergiu Andon. Zice: ca să poată reuși coabitarea, Băse trebuie să facă un lucru, să renunțe explicit la a susține că a fost lovitură de stat. 

    Reply
    1. OstapBender

       Aceasta ruda mai indepartata a varanului din specia „prototiptilus bolsevicus” a dat in mintea copiilor: „Tovarasa Petrovna Mihailova, aaaa, iiii, daca nu mai el, nu mai dau nici eu, aaa, iiiii…”

      Reply
  3. Florina

    Acu’, să vă zic o chestie, pentru că mă aştept la un cor de cîrcoteli. Omul ăsta, MRU, avu ceva treabă serioasă de făcut pe-aci, prin România, pînă la Marea Trînteală a Propriului Guvern, de către PDL,  de la sfîrşitul lui aprilie. Aşa că să te apuci să iei de la zero o construcţie, cu nimeni cunoscut, nimeni văzut pînă acum, era imposibil. Şi lui Neamţu i-a trebuit ceva vreme pentru semnături şi tribunal, că acolo nu de oameni se punea problema, că exista Omul, doar partidul – ţidulă îi lipsea. Deci, revenind la MRU, cînd şi cu cine? Dacă nu făcea nimic, era o dezamăgire – şi o pierdere foarte mare pentru noi, asta aşa, între cîţi vreo 17 listening sîntem acum – dacă face, că de ce cu X, Y şi mai ales cu Z, eventual.  Eu zic că merită măcar prezumţia de selecţie a oamenilor, dincolo de ăla a fost acolo, ălălalt nu ştiu ce mai făcu acu’ nu ştiu cîţi ani şi să-i vedem la treabă. 
     
    A, şi cu excepţia elementului apă de la început – cînd fu pămîntul, btw – îmi place cum sună. Deci, se poate. 🙂

    Reply
    1. Amelia New

       @Florina Pai eu i-am acordat-o (prezumtia de selectie), insa imi permit sa am indoieli atunci cand vii cu Saniuta care a fost anterior „selectat” de Nastase (pentru un post la varful sistemului mafiot pe care-l patrona) si cu Bazac care a fost anterior „selectat” de Mazare. 

      Reply
      1. Florina

         @Amelia New 
         
        Nu m-am referit la nici unul dintre comentariile de pe această pagină, în particular, nu mi-a scăpat hazul de necaz exprimat de tine, îmi pare firesc să fim şi puţin dezamăgiţi, precum @coana zoe , mai jos, m-am referit la modul general, la corul acela care nu face decît să ducă la o concluzie gen construcţia e stricată dintru început din cauză de X, Y şi Z. Vezi, apropo, articolul despre MN, ăsta cald, de dimineaţă. Bun, nu e singurul, am mai văzut asemenea lui, dar nu din cei cu care MRU a semnat alianţa, ci oameni obişnuiţi. Am scris comentariul anticipînd reacţii de acest fel. 
         
        Îndoielile sînt chiar utile, se pot clarifica nişte lucruri, în plus, nu s-a pus şi nu se pune problema să nu se critice, argumentat, pe Blogary, cînd motivul este unul serios. C-aşa, printre altele, am ajuns să apărem în ochii unora drept uselişti infiltraţi. Ha! În ceea ce mă priveşte, în momentul de faţă, mă interesează un singur lucru: să nu fie în FC oameni care, în momente importante, să se gîndească brusc la soarta bieţilor părinţi pensionari, la situaţia dramatică a dascălilor sau pe care, cine ştie, să-i pocnească brusc vreo durere de burtă asortată cu nişte lacrimi amare. 
         
        Şi, (poate nu chiar) ca fapt divers, aţi fi surprinşi descoperind nişte nume care au votat, la vremea respectivă, reformele din timpul guvernării Boc.  

        Reply
        1. coana zoe

          @Florina @Amelia New Imi pare rau daca sint un pic dezamagita, eu chiar cred in MRU si ICCD. Problema este ca parca sint prea multi primvicepresedinti in FC, vreo 4-5 fosti PSD, PNL, PD, etc. Mi-as fi dorit mai putina lume la conducere cu posibilitatea de a crea noi pozitii pe parcurs. Se intimpla sa fiu intr-0 pozitie de leadership undeva, stiu cit de greu e de gasit oameni de buna calitate care sa fie buni profesional, etc. Acolo unde sint preferam sa lucram mai mult aia care sintem pina gasim pe cineva care sa ” fit in..” Nu vreau sa par gica contra, dar situatia de acum vulnerabilizeaza foarte mult pozitia dreptei si a lui MRU in particular. Cum zicea si Tismaneanu: este nevoie de oameni de calitate pe dreapta, mai bine mai putini dar de calitate…Este nevoie si ca Neamtu si MRU sa aiba o atitudine noncombat cel putin pina la alegeri. Politeia si Madame Blogary ar trebui sa inteleaga asta..Pare ca pe blogurile astea lupta se da cu NR. E ridicol, ala e un partid mic dar cu citiva oameni de calitate Mihnea MIhalache de ex care chiar merita sa fie sustinuti. De ce ar fi Saniuta sau Bazac mai credibili decit unii de la NR??

          Sint si eu desigur socata ca s-a furat atit de mult la referendum. Pina la urma lupta ramine cea ptr statul de drept, asta trebuie noi sa discutam acum ..sa nu uitam ca nu ne putem permite divizarea dreptei, cel putin nu acum.

          Reply
  4. Amelia New

    Aha, de la foc s-a trecut la apa; de la faclii si ARDeri la paraie si fluvii.
    Sa construim dreapta romaneasca cu Saniuta si Bazac!
    Doamne, ai mila de noi!  

    Reply
    1. razvanpasq

       @Amelia New am vazut, nasol, probabil vrea sa arate ca e loc pentru liberali si alti refugiati politic. Nu stiu cat e de bine, nu cred ca toti liberalii de la noi sunt adunati in PNL, as spune chiar ca nu mai sunt prea multi.

      Reply
      1. coana zoe

        @razvanpasq @Amelia New Refugiatii astia nu trebuiau sa fie in conducere; cel putin nu acum; probabil ca nu se putea altfel si ca asta este mesajul: primim oameni O.K. de la alte partide. Sint putin dezamagita, totusi…

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *