MRU, un subiect care vinde

Pe Blogary, cel puțin.

Articol Afișări Comentarii Likes/shares pe Facebook
Politicianul de a doua generație versus Felix și Kremlin 1754 304 120
Dreapta în 2012 1966 171 26
Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să fie liderul dreptei și candidatul acesteia la prezidențialele din 2014 3804 424 212
Platforma Mișcarea de Reformă și Unire 2149 133 101
Top 10, MRU la Sinteză şi cîteva adunate de pe net 3806 74 37
Pipa păcii cu papion 2899 140 22
Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, în timp real 3261 204 13
Mihai Răzvan Ungureanu 2866 205 32

Pe pagina de Facebook a Madame Blogary, la ”virality” pe primele două locuri sînt Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să fie liderul dreptei și candidatul acesteia la prezidențialele din 2014 și Politicianul de a doua generație versus Felix și Kremlin. Iar unul dintre status-urile cu cele mai mari audiențe mare sună cam așa:

”Important e ca opoziția să fie preluată de Mișcarea MRU, care să fie energică, activă și vizibilă. Venirea la guvernare a USL eliberează tensiunea, năduful și ura adunate la nivel popular. În 8 luni este suficient să se așeze lucrurile, să se calmeze. La nivel central, o nouă generație a dreptei politice, în frunte cu MRU, în teritoriu, structurile PDL, curățate de oportuniști. La guvernare, Che Guevara și Mao, care nu-și mai pot susține discursul isteric, fiind la putere. În 5 luni se va atenua și tensiunea și furia anti-PDL. Oricum, în toamnă nu vom mai avea PDL, vom avea o nouă forță politică, cu alt leadership, cu altă siglă, alt nume și alte culori. Guvernul Ponta e supapa de care avea nevoie MRU.” (27 aprilie)

Cînd aude lumea de Mihai Răzvan Ungureanu își ia popcornul și se așază în fața calculatorului la citit, comentat, dat like și share, bag seama. Pe partea dreaptă a net-ului, pare meciul preferat, telenovela cea mai la modă, reality show-ul cel mai urmărit. Avînd în vedere ultimele sale declarații, se pare că și MRU a băgat de seamă.

Facebook Comments

57 Comments MRU, un subiect care vinde

  1. rezon

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12289135-victor-alistar-anunta-castigat-procesul-ani.htm
    Alistar zice ca a castigat. Eu inteleg ca a castigat un drac, din moment ce zice ca si-a retras recursul privind exceptia de nelegalitate a actului ANI, exceptie deja respinsa de Curtea de Apel. Baiatul asta chiar crede ca un comunicat de presa dat de el are valoare de hotarare judecatoreasca? Sau asa o fi invatat la Dunarea de Jos, la scoala profesionala de drept?

    Reply
    1. EleninaNicuţ

       @rezon da, am citit si eu; ori e dobitoc ori e nesimtit si crede ca poate prosti lumea; dosarul asta nu priveste starea de incompatibilitate, ci anularea unor acte (http://www.scj.ro/dosare.asp?view=detalii&id=100000000263648; http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=2&d=MjAwMDAwMDAwMjExNDE4), iar instanta nu s-a pronuntat oricum pe fond, pe legalitatea actelor, ci pe o exceptie = exceptia tardivitatii (aia de la ANI au dormit si au introdus tarziu actiunea);
       
      considerentele instantei pe exceptia de nelegalitate despre care vorbeste (vizand actul de constatare ANI pe care nu l-a contestat el pe procedura obisnuita) nu au relevanta, din cel putin 2 motive: 1) exista text de lege expres care spune ca, in cazul in care nu se contesta, actul de constatare ramane definitiv, moment de la care incepe sa curga termenul interdictiei; 2) ca efecte, unul e scopul exceptiei de nelegalitate (daca e admisa, nu se mai tine cont de actul in cauza intr-un litigiu anume) si altul e cel al anularii unui act (povesteste bine in acest sens CA Alba Iulia in problema PUZ si PUG Rosia Montana, pe luju.ro), de unde, logic, ca o sentinta pe exceptie  nu poate avea autoritatea de lucru judecat pe care ar avea-o o sentinta pe anulare; basca faptul ca lui i s-a si respins.

      Reply
  2. cristihan

    Pentru neFB, http://www.transilvanialive.ro/transilvanialive-online – interviu cu MRU la ora 20

    Reply
  3. cristihan

    Discursul asta trebuie tinut minte: “Eu am iniţiat-o în această formă. Îmi place foarte tare şi nu înţeleg de ce nu le mai place celor din PDL. Nu înţeleg de ce preşedintele Traian Băsescu nu iese ca-n vremurile bune, cum ieşea cucu din ceas, adică periodic, să-i îndemne să voteze o asemenea formulă pentru că, nu-i aşa, uninominalul a fost dragostea noastră şi a fost dragostea lor. Povestea pe care o spun unii cum că vom avea partid unic este absurdă pentru că şi dacă USL va câştiga 80%, 90% din mandate, USL e uniune, nu e un partid. În al doilea rând o asemenea formulă garantează majorităţi puternice, majorităţi solide şi România are nevoie în perioada următoare de majorităţi solide”, a arătat Antonescu. “Şi apoi gândiţi-vă, până la urmă nu din Ungaria condusă de Victor Orban ne-ar putea veni reproşurile şi învăţămintele în această privinţă. Acolo o formaţiune, FIDEZS are cât are, peste 60% a schimbat şi Constituţia, a naţionalizat, a închis ziare, a făcut ce a vrut şi cred că nu s-a pus în discuţie caracterul democratic al statului maghiar membru al UE”
     
    Fiecare propozitie contine o jignire, o minciuna sau o amenintare. Ultima cred ca anunta chiar noua limita a democratiei pentru antonescu. Fixati-va centurile de siguranta, bagati capul intre picioare si spuneti si o rugaciune, daca vi se pare ca ajuta…

    Reply
      1. oglinjoara

         @Bleen  @cristihan Sulfina Barbu zice că prin asta USL vrea să desfiinţeze PDL. 
        Nu că n-ar vrea asta, dar dacă PDL se pulverizează e numai şi numai vina lui.
        Să propună oameni credibili şi nu va dispărea.

        Reply
        1. Yeba

          @oglinjoara, asta susține și Cristi Preda, nu doar pe blog, ci chiar live! Argumentul „suntem o alianță de partide, nu un partid”, sună foarte convingător în sensul „suntem două haite și vom ști să ne împărțim teritoriul” și poate fi folosit. Doar că pe partea dreaptă a net-ului toată lumea și-a găsit telenovelă, nu iese din casă.

          Reply
        2. oglinjoara

           @Yeba Dacă nu ies, vor fi salahorii guvernării socialiste, care vor lua de la cei ce muncesc şi vor da la cei ce nu muncesc.
           
          Dacă nu vor deschide ochii, vor deschide punga.

          Reply
        3. cristihan

           @oglinjoara  Se prea poate sa fie numai din vina lui. Dar pe mine asta nu ma incalzeste cu nimic, am mai spus-o. Problema (cea mai mare!) de acum nu e de ce moare PDL-ul, ci daca ramane ceva in loc. Poate o sa avem satisfactia de a intelege ce s-a intamplat cu el, dar asta va trece in 5 secunde, dupa care vom ramane cu usl-ul. Care e doar o coalitie unica, nu un partid unic, e cu totul altceva – hai sa le dam si lor o sansa de vreo 30-40 de ani, asa…
          E normal sa critici, doar asa poti sa imbunatatesti ceva, dar exista si aici o ordine: intai il rezolv pe ala care vrea sa-mi dea in cap, dupa aia pe ala care m-a mintit. Pe masura ce suntem mai multi si situatia se echilibreaza, se pot aborda mai multe fronturi deodata, se pot tine chiar cursuri de management al resurselor umane cu examen la urne, dar deocamdata e vorba de clear and present danger. Focus, people, focus…

          Reply
        4. oglinjoara

           @cristihan de clear and present danger ar trebui să fie conştient şi PDL-ul, zic eu…
          adică, nu te poţi aştepta la reviriment când vii cu loaze
          de pildă, pe o listă pentru consilieri judeţeni, sunt propuşi şi tatăl şi fiul. plus alte beizadele, alţi piloşi. crezi că aşa vor (re)cuceri electoratul?

          Reply
        5. cristihan

          Eu nu spun ca nu ai dreptate, ci doar ca nu trebuie sa ne disociem de PDL, cu toate pacatele lui (pe care deja le cunoastem), pentru ca pana una-alta e singurul partid on the other side…

          Reply
        6. oglinjoara

           @cristihan să zicem că pe mine nu trebuie să mă convingi, dar, revenind la întrebare, crezi că aşa îi vor convinge pe alţii (mai puţin înţelegători)?

          Reply
        7. cristihan

           @oglinjoara Raspuns clar, nu. Dar nu sunt convins ca asta e problema, pentru ca in general votantii sunt mai putin intelegatori cu dreapta (evident, ar fi mult mai bine daca nu s-ar impusca si singuri in picior). Daca asta ar fi problema, s-ar rezolva simplu pentru ca pentru fiecare exemplu de prostie de la PDL se pot gasi 5 exemple similare sau mai mari de la ceilalti…

          Reply
        1. Bleen

           @cristihan În forma standard: cîștigătorul ia totul. Fără prag (e absurd, nu există așa ceva la uninominal majoritar), fără compensare etc. La un scor electoral de:
          A-32%
          B-30%
          C-27%
          Alții-11%
           
          A devine parlamentar.

          Reply
        2. cristihan

           @Bleen Cam tarziu, dar totusi… Au explicat mai multi problema, Avramescu chiar in extenso – aici despre FPTP: http://hydepark.ro/articol/articol/cel-mai-prost-castiga-747.html. E un sistem realmente prost si asta n-ar fi o problema daca n-ar fi si periculos. Chiar si faptul ca anto spune ca „ii place foarte mult” ar trebui sa fie suficient (era o vorba odata, spune-mi ce parere are Vadim – sau alt nebun – ca sa stiu sa fac invers). Cel mai simplu test, totusi: desi cvasi-imposibil dpdv statistic, sa presupunem ca exista doar doua partide si in fiecare colegiu uninominal castiga unul dintre ele (mereu acelasi) cu 50.01% din voturi. Un astfel de scenariu ar conduce la un parlament cu 100% din mandate pentru acel partid. Case closed pentru mine. L-a sustinut Basescu? Naspa, mai greseste si el.

          Reply
        3. oglinjoara

           @cristihan  @Bleen Dar de ce ar trebui să fie reprezentaţi (proporţional) toţi?
          Eu ştiu că principiul democraţiei e principiul majorităţii, nu al reprezentativităţii. Corectitudinea democraţiei, dacă e s-o numim aşa, vine din faptul că va câştiga opinia care are cei mai mulţi aderenţi, nu din aceea că vor câştiga toate opiniile.
          Da: le ascultăm pe toate, iar poporul alege între ele.
          Democraţia presupune diversitatea opiniilor şi posibilitatea de a alege – şi chiar asta se întâmplă. Dar nu poate continua la nesfârşit aşa: o opinie trebuie să fie declarată câştigătoare (dintre mai multe).
          Or, alegerile pentru Parlament reprezintă exact faza în care se alege, adică se decid opiniile câştigătoare, nu faza de reprezentare, în care ar trebui să se translateze aceste diversitate a opiniilor în Parlament.
           

          Reply
        4. cristihan

           @oglinjoara  @Bleen N-am studiat academic subiectul, dar sunt cateva chestii empirice care sunt foarte clare pentru mine. De ex, Parlamentul este reprezentarea la scara a populatiei, care are opinii diferite pe subiecte diferite, la momente diferite si IN COMBINATII DIFERITE. Adica pe un subiect majoritatea poate fi compusa dintr-o suma de indivizi, care pe alt subiect se despart si au opinii diferite. Avand o reprezentare in Parlament cat mai apropiata de segmentarea populatiei, poti sa ai si o replica relativ fidela a dorintelor majoritatii populatiei, asa cum se constituie ea pe fiecare subiect, prin alocarea voturilor pe fiecare lege. Daca ai un singur partid in Parlament, acesta poate lua aproape orice decizii doresc 1-2 oameni din varf (mai ales la noi si mai ales la usl, unde esti dat afara daca votezi altfel decat ti se ordona de ponta sau anto). Pe exemplul dat de mine, echilibrul in cadrul populatiei este aproape perfect, in timp ce in Parlament am avea un dezechilbru perfect. Un factor conjunctural care ar putea inclina balanta in ziua votului catre un partid s-ar transforma intr-o decizie absoluta pe 4 ani (cel putin). Chiar si fara sa ajungem la exemple radicale, in viata reala daca un partid/coalitie are 50-60% din voturi va avea 60-70% din mandate sau mai mult si vor exista partide care au 20% din voturi si 3-4% din mandate. Asta cu siguranta nu e o imagine fidela a opiniilor populatiei. Poate ca e ok in UK, unde Magna Carta e putin mai veche si n-a fost scrisa de Iorgovan, ca la noi. Aici insa, da-le unor 70% si poti pleca linistit in treaba ta pentru urmatorii 20 de ani.
          Singurul argument pentru sistemul asta de vot este usurinta de a constitui majoritati. La noi insa se constituie majoritati fara probleme, zboara lejer dintr-un partid in altul daca e nevoie. Sa le dai insa unor majoritatea absoluta pe tava fara sa aiba nevoie de migratori e… criminal. Pun pariu chiar ca in conditiile astea majoritatea lor se va intari in 2 luni cu inca 10%. Sigur, e o coalitie unica, nu un partid unic 😛
          Ar merita un sondaj subiectul asta, parerea mea…

          Reply
    1. Nea

       @cristihan Între picioarele stewardesei, că tot aia e, nu mai apucă să facă plângere.

      Reply
    2. cristihan

      Ori Fumurescu citeste Blogary, ori e suficient de evidenta treaba si pentru unul de stanga-dreapta ca el… http://www.contributors.ro/politica-doctrine/%E2%80%A6-traian-basescu-pohta-ce-ai-pohtit-desteptarea/

      Reply
  4. cristihan

    Bolsevicii contraataca: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12287868-gip-lucrarea-doctorat-procurorului-general-laura-codruta-kovesi-este-plagiat-kovesi-respinge-acuzatiile-cere-csm-apere-reputatia.htm
    Au gasit in peste 400 de pagini cateva fraze asemanatoare cu unele din zeci de alte lucrari (deci probabil ca 2-3% din total, o cantitate absolut uzuala), si acum o sa bata moneda pe asta o saptamana. Stati sa vedeti cum le da iar a3 lectii de linsaj mediatic celor din PDL & co.

    Reply
    1. EleninaNicuţ

       @cristihan asta intra la conduita preventiva, a propos de eventuala ei nominalizare la DNA…

      Reply
      1. cristihan

         @EleninaNicuţ Sigur, si Morar procuror general… Ambasadorul american a vazut prea multe filme cu Basescu…

        Reply
  5. conco ro

    Spectacolul electoral continua in nota obisnuita: reclame, cadouri promisiuni, discursuri gaunoase. In acest context, Victor Ponta se vrea  si ginerica si maestru de ceremonii. Plin de entuziasm juvenil, topaie dintr-o parte in alta acaparand toate camerele, toate microfoanele, toate portavocile. Intr-o fraza: Ponta da din pinteni dar tot cotcodacit ii iese!

    Reply
  6. cristihan

    Pe Blogary Prigoana castiga la Bucuresti, urmat de N&D. Am putea totusi sa cerem secesiunea, un razboi civil poate face minuni…

    Reply
  7. Nea

    Yeba, răspuns greşit! Când eşti trimisă să te speli pe dinţi, nu spui Da de ce? Spui bine şi speri, în sinea ta, că va fi bine. Oricum, dacă mergi la treabă sau la vot cu dinţii verzi nu va fi bine, decât pentru dentist, cel mult.

    Reply
        1. Nea

           @nedormitul Bleen, vezi că Nedo s-a înverzit, ai grijă ce culoare va prinde când s-o coace, să nu vireze spre roşu sau galben.

          Reply
    1. Yeba

      @Nea, ce-are a face dentistul? Era o metaforă, o întrebare existențială, o îndoială metafizică, o tentație abisală de a renunța la striblea și a mă întoarce la stoian.

      Reply
      1. Nea

         @Yeba Da, existenţialist ca Cioran, („Când am auzit că există milioane de Sori, am încetat să mă mai spăl”). Dar asta nu-l împiedica să meargă, chiar aşa nespălat, să halească pe gratis la cantina studenţilor, până la o vârstă avansată. Ce au azi la cantină la voi?
         

        Reply
        1. Yeba

          @Nea, bine, ai dreptate, mă aștern iar pe sperat. Nu renunț la striblea, rămân ancorată în meandrele concretului, cu panglici fluturânde la pălăriuță.

          Reply
        2. Nea

           @Yeba Bine, bine, dar dacă nu te ţii de ce-ai zis îţi pun iar poza aia de ieri. Şi cred că m-am înşelat cu muşcatele din fereastră, nu văd nicio fereastă la acel edificiu.

          Reply
  8. Nea

    Am încredere în Pontantonescu cel puţin tot atât cât în Geoană, că va fi cel mai bun agent electoral al lui MRU.

    Reply
  9. Bleen

    Apropo de MRU, am impresia (sper să mă înșel) că liderii PDL sînt asemeni unui club care-l transferă pe Gerrard și-l pune să joace la pitici, ca să pornească de jos. Nu înțeleg cu ce i-ar încălzi să stea în opoziție încă 28 de ani dar să aibă satisfacția să-l vadă pe MRU lipind afișe.

    Reply
    1. Nea

       @Bleen Boc are vocaţia sacrificiului de sine pentru obiective pe termen lung. Ar putea pune piciorul în prag, impunându-l pe MRU în faţa celorlalţi, care oricum nu au nici o şansă. 

      Reply
  10. selvyn

    @ bleen Da, corect, imi place ideea… MRU vinde, insa asa cum ai zis tu, celor avizati (ca sa te citez: pe Blogary, cel putin…). Este bine? Este foarte bine, INSA DOAR pe acest segment, si nici aici intr-o majoritate zdrobitoare (nu stiu cati dintre cei care „isi aranjeaza neglijent, esarfa, vreme de 3 ore”  inteleg importanta votului pentru un asemenea lider, desi teoretic, fac parte dintre creatorii de PIB/Valoare adaugata…). Ar trebui sa gaseasca, cat mai repede, o modalitate sa prinda, cel putin in aceeasi proportie ca pe Blogary, si la intelectualul bugetar, cu probleme la bugetul casnic, dar si la bautorul din PET, mancatorul de seminte si hranitul din alocatia copiilor, si la posesorul de iaht, indiferent unde si-l tine, si la utilizatorul de galeata electorala, indiferent de culoarea galetii si sigla de pe ea… Si aici, poate ca am putea avea si noi un rol…

    Reply
    1. Bleen

       @selvyn Și eu mă îmbrac dimineața în 3 ore, deși n-am eșarfă, și eu am probleme la bugetul casnic și, cine știe, chiar și la cap, și eu beau bere, deși nu la pet, dar pet am, e neagră și o cheamă Samantha, și eu mănînc semințe dar nu mă hrănesc din alocația copiiilor, că n-am, deși dacă aș fi cunoscut-o pe Dana mai devreme cu 3 ani un pachet de țigări din alocația ei tot îmi luam, iaht nu am în mărime naturală și, culmea, în nicio altă mărime, găleata n-o duc decît la gunoi, indiferent de culoare (e gri petrol, un gri foarte frumos, dealtfel), siglă n-are pe ea. 
       
      PS. Hipsterii nu sînt niciodată un target electoral, n-are rost să-ți pierzi timpul cu ei.

      Reply
      1. selvyn

         @Bleen despre hipsteri, numai bine, atata doar ca fac atmosfera (e „trendi” sa fii anti-Basescu, atunci toti sunt nemultumiti, desi nu realizeaza ca intr-un regim usl-ist, de-abia isi vor plati chiria, de unde bani de Bershka si Kenvelo ( care oricum isi vor inchide magazinele, cum a facut deja Celio?)) , cand citesc toate celelalte scrise de tine, ma vad pe mine, mai putin pet-ul care e portocaliu si il cheama Garfield, pe iubita mea actuala nu stiu inca cum o cheama, si, in general, am incercat, din armata incoace, sa am mereu bani de tigari 🙂  
        Oricum, lasand gluma la o parte, ar fi cazul sa convingem pe cat mai multi ca sansa de a trai mai bine, si pentru creatori de valoare adaugata, si pentru cei hraniti din taxele platite de acestia, se numeste, in acest moment MRU…  

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *