Observatori la referendum din partea Asociației Blogary

UPDATE 24 iulie, 14.56

Dreptul de vot e un drept, nu o obligație. Votul nu este obligatoriu. Ca să scape ei de pușcărie au ajuns să amenințe un popor întreg cu pușcăria. Dacă mergem la vot, România va deveni o pușcărie pentru 20 de milioane de români. Eu zic să nu ne ducem, și pușcăria să le-o lăsăm doar lui Năstase, Vîntu, Iacubov și Voiculescu.

E prima oară în istoria post-decembristă a României cînd politicieni depun plîngeri penale împotriva alegătorilor care nu îi votează.

UPDATE 24 iulie, 14.06

Acreditarea este valabilă la orice secție de votare și la orice birou electoral. Însă declarațiile pe proprie răspundere că au drept de vot și că nu sînt membri ai vreunui partid politic din România ale celor care vor să se înscrie ca observatori trebuie depuse la BEC în original, împreună cu cererea ONG-ului și lista cu numele, prenumele, seria și nr actului de identitate ale observatorilor. Joi este ultima zi de depunere (cu cel puțin 48 de ore înainte de data referendumului înseamnă înainte de vineri 7 dimineața). Ar fi bine dacă am merge să depunem documentele joi după amiază (cererea ONG-ului, lista cu observatori, declarațiile pe proprie răspundere ale observatorilor). Cei care sînt deciși să se înscrie și pot aduce declarațiile pe proprie răspundere, să ne anunțe și să stabilim un loc și o dată de întîlnire.

UPDATE 24 iulie, 12.48

PDL a decis boicotul.

Cîteva manipulări care vor circula zilele astea. Oamenii lui Băsescu și PDL-ul trebuie să fie pregătiți să le demonteze.

  • Dacă nu mergi la vot, Băsescu va pierde.
  • USL va aduce mai mulți oameni la vot. Se va frauda și vor vota ei în locul tău cu DA, mergi și votează NU.
  • Europa îl va lăsa pe Băsescu din brațe dacă nu se face cvorum și va accepta victoria USL.
  • USL poate da un OUG, o lege, ceva, prin care va elimina cvorumul.
  • Dacă referendumul este invalidat, Parlamentul va decide ce se întîmplă mai departe, deci demiterea lui Băsescu.
  • PDL va decide în ziua referendumului dacă va scoate sau nu oamenii la vot, deci așteptați-vă ca în ziua respectivă, dacă sînt șanse să se facă cvorum, să fiți chemați la vot de PDL.
În același timp, trebuie să se facă o listă cu modalități de fraudă și cum pot fi monitorizate, documentate sau chiar prevenite.
Toate acestea trebuie să circule prin toate mediile, la teve, la radio, în presa scrisă, online, din casă în casă și din gură în gură. Oamenii lui Băsescu și PDL trebuie să facă un efort intelectual, de imaginație, organizatoric și logistic mult mai mare decît într-o campanie obișnuită
___________________________

Hotărîrea privind procedura de acreditare la referendumul național pentru demiterea Președintelui României din 29 iulie 2012

Acreditarea observatorilor interni se efectuează la propunerea organizațiilor neguvernamentale care au în obiectul de activitate apărarea valorilor democrației și a drepturilor omului, înființate legal cu cel puțin 6 luni înaintea datei de 29 iulie și în ale căror organe de conducere nu se află niciun membru al vreunui partid politic. Observatorii interni nu pot fi membri ai unui partid politic.

Asociația Blogary s-a înființat în 26 iulie 2011. Printre scopurile și obiectivele Asociației, în Statut, găsim: promovarea și apărarea statului de drept, a drepturilor și libertăților omului, în principal a libertății conștiinței și a dreptului la libera exprimare. În organele de conducere ale Asociației (Consiliul Director) nu se află niciun membru al vreunui partid politic.

Tabelele cuprinzînd prenumele, numele, seriile și numerele actelor de identitate ale persoanelor propuse ca observatori interni vor fi depuse și în format electronic editabil, cu 48 de ore înainte de ziua referendumului

Cererile de acreditare a observatorilor interni vor fi însoțite de copia statutului organizației neguvernamentale, precum și declarațiile pe propria răspundere ale tuturor persoanelor pentru care se solicită acreditarea, conform cărora au drept de vot și nu sînt membri ai vreunui partid politic din România.

Cei ce doresc să fie observatori la referendum din partea Asociației Blogary să trimită mail la: mirel.axinte@gmail.com

Uite, să citiți:

http://www.osce.org/odihr/elections/68439

UPDATE.

Lista secțiilor de votare

Facebook Comments

833 Comments Observatori la referendum din partea Asociației Blogary

  1. Cristiana Carmen

    Dar eu, ca cetatean cu DREPT de vot, am vreo modalitate de a verifica ulterior daca am votat „fara sa stiu” ?

    Reply
  2. TedMichael

    Cred ca ar trebui sa postati pe site sau pe facebook locul de intalnire  cu cei dornici sa participe ca observatori la referendum . Urgentati demersurile pentru inscrierea observatorilor , useleul pregateste  masiv turismul electoral.

    Reply
  3. EleninaNicuţ

    iar mi-a scris barbatul vietii mele ;;)
     
    „Pe 29 iulie, miza este insasi democratia. NU vom participa la un referendum ilegitim si lipsit de etica.”

    Reply
    1. ics

       @EleninaNicuţ NU putem legitima prin participarea noastră un mod de a face politică fără scrupule, demnitate şi în dispreţul întregii societăţi. 😀

      Reply
    2. Rheia

       @EleninaNicuţ Și mie mi-a scris. Adică și mie mi-a scris bărbatul vieții tale, ca să fim mai precise.

      Reply
      1. Rosu

         @Luminita  @EleninaNicuţ  OK, doamnelor, nu vreau sa va stric chicoteala, dar sa stiti ca ne scrie si nou, barbosilor, poate cu mai putina afectiune 😉

        Reply
        1. Luminita

           @Rosu  @EleninaNicuţ aista nu se pune, cand scrie unei doamne este mai duios, mai curat, mai uscat … manca-lar mama de ficior

          Reply
      2. BarbuMateescu

         @Luminita  @EleninaNicuţ O să vreau neapărat să văd distribuţia pe sexe la votul  pentru MRU în 2014. Cred că se va stabili un record. Care va dăinui.

        Reply
        1. Glook

           @BarbuMateescu  @Luminita  @EleninaNicuţ Recordul e c-ar fi primul de dreapta pe care-l voteaza bunica-mea. Desi vestea proasta e  ca nu-s sigura ca reuseste sa mai supravietuiasca pana atunci.

          Reply
        2. Luminita

           @EleninaNicuţ  @BarbuMateescu da de ce nu e bre „genul tau” ?!!, canit nu-i precum paiatza, umbla inchis la prohab, nu zambeste tamp cu aer de mongoloid precum Pontache, nu are (inca) chelie in semiluna precum Base si nici burta de cocalar precum Toni a lu’ Grebla

          Reply
        3. Luminita

           @Glook  @BarbuMateescu  @EleninaNicuţ sa inteleg ca bunicutza a votat stanga la viata ei la greu ??!!

          Reply
        4. Luminita

           @BarbuMateescu  @EleninaNicuţ cred ca nu trebuie sa astepti pana in 2014, inteleg ca are de gand sa seduca la greu moldovencele in iarna la alegerile parlamentare

          Reply
        5. Glook

           @Luminita  @BarbuMateescu  @EleninaNicuţ Da. Si ea si bunicul. Da de data asta o sa voteze contra suspendarii. Dardaie de frica lu Crin.

          Reply
        6. Luminita

           @Glook  @BarbuMateescu  @EleninaNicuţ biata bunicutza, a speriat-o rau lupu’cel rau si canit, las ca vine marineru’ deghizat in Scufitza rosie si o scapa

          Reply
  4. murfi

    de colectie:
     
    „Băsescu astăzi este un om care acţionează împotriva democraţiei. Boicotarea referendumului prin propunerea de a nu participa la vot este doar o primă fază. Am convingerea că, în eventualitatea întoarcerii lui Traian Băsescu sau a oricărui guvern PD, etapa următoare este interzicerea cetăţenilor de a participa la vot. Sugestia de a nu participa la vot este doar o modalitate prin care PD încearcă să obişnuiască cetăţenii români că nu avem nevoie de alegeri. Următoarea fază este să le interzică cetăţenilor să participe la orice formă de alegeri”, a spus Dan Şova.

    Reply
    1. Rosu

       @murfi Numa ce am auzit-o pe d-na Corina Cretu la o emisiune saptamana hailalta argumentand ca avuseram alegeri acuma in iunie, ca e clara dorinta poporului, ca astia nu vad, dom’ne, ca nu ii mai vrea lumea? Deci cine sustine ca nu mai avem nevoie de alegeri si guvernarea pe baza sondajelor?

      Reply
    1. valid

       @hope18 daca am citit bine postarile mai vechi din pagina asta spun ca da. poti merge la orice sectie

      Reply
        1. EleninaNicuţ

           @hope18 e nevoie de declaratie pe propria raspundere, in original (v. ultima pagina din hotararea BEC) + copie CI

          Reply
        2. valid

           @hope18  nu chiar. are nevoie de mai multe date. cerere pe proppria rapsundere ca ai drept de vot si ca nu esti membru in vreun partid si date de identificare de pe ci

          Reply
        3. hope18

           @EleninaNicuţ
           Multumesc.Te rog , nu mai stiu de unde sa iau declaratia.Eu nu prea am fost acasa.Poti sa-mi spui si mie unde sa o gasesc sa incerc sa o printez(sper sa mai am cartus)?

          Reply
  5. OstapBender

    Pe culmile prostiei. Ala de la b1tv zice, atentie, datorita intelepciunii si spiritului de temperatie al lui VP si Crinel, Chiuariu nu a latrat si mai tarrrre la Barroso. Adica, Barroso sa zica merci ca aia doi l-au temperat pe Chihuahua, ca altfel chiar nu se stie ce iesea. Se lasa cu pantaloni rupti si alea, alea.

    Reply
    1. OstapBender

      Va puteti inchipui dialogul?!
       
      Chihuahua „Il sparg la nas, ii rup cotoaiele alea de marxist-maoist. Tineti-ma ca-l omor. Ii rod nasul lui de sef cu Comisia lui de cacat cu tot. Ca nu ma face el pe mine…”
      Telefoane urgente la Bucuresti. STS-ul, centrala, telefonul negru, Guvern, consiliu. VP si Crinel se duc de urgenta si in secret la Iasi. Deschid usa cu teama. Chihuahua musca din hainele din cuier.
      VP „Chihuahua, dar mai incet, bre, lasa-l a zis si el. Ce te pui cu neamul lui Basescu.”
      Paiata: „Cred ca e timpul ca romanii sa inteleaga, dar ce zic eu „romanii”, europenii, ma adresez lor, ca e timpul ca prin toate mijloacele, sa scapam de acest dictator care asupreste popoarele Europii si tarisoarii noastre. Si eu sunt un carnat berlinez, o gogoasa cu gem, infuriat. Chihuahua te inteleg, dar trebuie sa fim discreti. Latra si tu mai putin, mai moderat.
      Chihuahua „Politrrrrruc, trrrruuc, rrrrrr”
       
      Cortina. Aplauzele serviciului de paza si protectie.
       

      Reply
    1. Rosu

       @EleninaNicuţ Daaa, l-am citit. Imi place cand oamenii gasesc ca principiile sunt importante in cauze marunte si atunci cand e bine. Atunci cand nu e bine, devin dovada unei incapatanari de neinteles, deci trebuie sa treaca in plan secund, deci, cum ar veni le au dar nu tin la ele cu orice pret 🙂
       
      Auzi aci: „Această schimbare de atitudine va lăsa însă multora un gust amar.” Mooaamaaa! Grav! Extrem de grav 🙂  Amar, amar – amare sunt leacurile care te scapa de friguri si naduseli reci.

      Reply
      1. cristihan

         @Rosu  @EleninaNicuţ Da, clar, o sa lase multora un gustul puternic si amarui de la hamei, pus din greu.

        Reply
      2. cristihan

         @Rosu  @EleninaNicuţ Da, clar, o sa lase multora un gust puternic si amarui de la hamei, pus din greu.

        Reply
    2. cristihan

       @EleninaNicuţ Nu l-am mai recomandat, m-am umplut de draci citindu-l… Asta e idiot cu principii, o specie infinit mai nociva decat idiotul pur, pe care nu-l duce capul.

      Reply
    3. EroulBula

       @EleninaNicuţ Singurul lucru la care ma gandesc acum este gustul pe care-l vor simti in gura Tonta si Antenescu, dupa invalidarea referendumului.
      Nu pot sa spun ce gust ca ma baneaza Bleen.

      Reply
  6. musiuplugary

    mahalache asta face o anti-campanie mai ceva decat blaga,stolo, videanu,berceanu,olteanu etc ar putea vreodata

    Reply
    1. elgreco

       @musiuplugary Mihalache e un mare artist in mancarea cacatului (la inceputuri a mancat bine in psd dupa care a fost reciclat in pnl).

      Reply
        1. musiuplugary

           @SimonaM  @anarchix  @elgreco nu, da’ inca mai au aura aia mostenita, da’ s-ar parea ca pana si d-l Zamfirescu a bagat caruta-n gardu lu ilici

          Reply
        2. musiuplugary

           @SimonaM  @anarchix  @elgreco parerea mea e ca fasaiti is toti, geambasi de filosofii de bordura. politica s-a nascut moarta la noi.

          Reply
    1. Bleen

       @SimonaM Vezi, Adriene, ce se întîmplă dacă nu participi la referendum? Vezi? Avea dreptate Ponta. Acum ești în pușcărie!

      Reply
  7. Bleen

    Pentru useliști ar trebui făcut un lanț trofic nu pe criteriul ce mănîncă fiecare ci pe criteriul ce cacă fiecare. Iliescu se cacă Năstase, Năstase se cacă Ponta, Ponta se cacă Șova, Șova se cacă pe el. Voiculescu cacă Gîdea, Gîdea cacă Dana Grecu, Dana Grecu se cacă pe ea. Și așa mai departe.

    Reply
    1. Bleen

       @anarchix În Constituție spune că referendumul se face la 30 de zile de la suspendare. Cum poate fi demis Președintele cu un referendum făcut la 50 de zile de la suspendare?

      Reply
        1. anarchix

           @valid  @Ilinca arata dispretul total vis-a-vis de RO de rand.
          Si-s prosti dincolo de orice imaginatie. Puteau sa faca un head count la cati au credite in valuta. 

          Reply
        2. valid

           @anarchix  cu cit o lungesc mai mult cu atit leul se va duce mai rau la vale. s-ar putea ca la al doilea referendum chiar sa scoata lumea la vot si sa si0o ia in barba

          Reply
  8. Bleen

    Abia aștept să-l văd pe Crin cum ne reproșează că nu votăm. El care are zero voturi în Parlament, într-un întreg mandat.

    Reply
  9. Ilinca

    Eu n-am auzit nicio pozitie coerenta de sustinere a boicot-ului pe la TV-uri. PDL a decis doar sa boicoteze fiecare cu vrea? N-au stabilit si ei o strategie, ceva?

    Reply
    1. Rheia

       @Rosu Bine, venind din partea unui accident nefericit în lanțul trofic, cum e Varanul Voiculescu, nici nu mă mir.

      Reply
    1. DanCanada

       @Bleen Si sa plateasca cei care au votat in parlament. Asa pe moka dobitocii au sa-l suspende weekly. Plus in timpenia lor pot gasi si alte motive: axioma paralelelor. Se intilnesc sau nu paralelele alea? Asa, daca ar plati toate costurile, s-ar schimba socoteala.

      Reply
  10. SimonaM

    Auziți la Mihalache. Că cică dacă referendumul este invalidat, ei îl țin pe Băsescu suspendat.
     
    Și suspendă primarii care organizează activități prin care să îndemne la boicot.
    Și mai ce, bă??? Mă salți cu mascații? Mă obligi să votez?

    Reply
  11. murfi

    Tăriceanu:Între 900.000 şi 1.800.000 de alegători vor trebui convinşi să iasă la vot
    ar fi prea frumos… 5-10% prezenta

    Reply
  12. EleninaNicuţ

    btw, legea cu modificarea intervalului 7-23 nu este inca in vigoare, mai tb sa fie redactata decizia CCR, publicata in Mof si trimisa la Crizel, promulgata de Crizel si publicata in Mof, urmand ca abia dupa 3 zile de la publicare sa intre in vigoare. am vazut ca decizia nu a fost cu unanimitate, ci cu majoritate, poate se pune de niscai opinii separate, sa mai dureze 😉

    Reply
      1. EleninaNicuţ

         @Bleen da, nush ce pm s-a intamplat acolo, probabil se bazeaza pe faptul ca hotararea Parlamentului ar interveni oricum dupa decizia CCR, general obligatorie etc etc etc, astfel incat, practic, art. ala e inofensiv.

        Reply
    1. Rosu

       @EleninaNicuţ Da, stimatii domni si doamne giudici de la CCR sa isi ia cat timp au nevoie. Oricum pe noi nu ne afecteaza, ca nu vom mere la voot, cel mult Rus sa aibe emotii, roseli, transpiratii reci, ca se poate reduce timpul de organizat „ala carte”.

      Reply
  13. Bleen

    A luat copilu la facultate. Pe locurile de la buget! Deci fugim la bere, tu! Să aveți grijă de țară între timp și să nu votați!!!

    Reply
      1. DanCanada

         @ics  @Bleen Rideti voi, da’ stiti cum o sa se scoata copylotu’? Simplu, apare o alta teza de doctorat copiata din dr. Ponta. Dupa care au sa apara victoriosi toti boii: „musai tre’ sa fi fost originala, altfel nu putea ala sa copie” 🙂

        Reply
        1. severmihail

           @DanCanada  @ics  @Bleen  Sau si-o antedateaza (prin 1995…) prin OUG pe a lui si zice ca cealalta este plagiat.

          Reply
  14. Sam85

    Eu nu cred ca USL-ul se opreste aici, nu si-au pus toata Europa in cap ca sa se impiedice de invalidare.
    Bun, referendumul o sa fie invalidat, dar ce urmeaza?

    Reply
        1. Rheia

           @Yeba  @Gramofonu Ale mele nu îngrașă. Eu le fac din aluat dospit, cu umplutură de gem, nucă și rom.

          Reply
    1. valid

       @anarchix asta va fi piesa de rezistenta in procesul de inalta trada a lui base. nu a vrut sa mearga la referendum.

      Reply
      1. EleninaNicuţ

         @SimonaM aia neconstitutionala e modificarea care dadea posibilitatea guvernului sa stabileasca intervalul orar de desfasurare a referendumului

        Reply
    1. Rosu

       @EleninaNicuţ Este un punct la care au admis.
      Rugamu-te, „daca ai drum la parchet”, sa ne gasesti la ce anume au admis ca neconstitutional?

      Reply
    1. Louisy

       @Rezon Si primul comentariu de acolo:
       
      TRIBUNALUL MUNICIPIULUI BUCURESTINumăr unic dosar: 25497/3/2012 Înregistrat în data de: 2 Iulie 2012Obiectul cauzei: infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) -Materia juridică: PenalStadiu procesual: FondPĂRŢI:VOICULESCU DAN – Inculpat, MENCINICOPSCHI GHEORGHE – Inculpat, BACIU CONSTANTIN – Inculpat,POP FLAVIUS – Inculpat, ENE(fostă UDREA) VICA – Inculpat, STATUL ROMÂN PRIN MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE – Parte civilă, AGENŢIA DOMENIILOR STATULUI – Parte civilă, POPA CORNELIU – Inculpat, SANDU JEAN CĂTĂLIN – Inculpat, PANTIŞ SORIN – Inculpat, SĂVULESCU VLAD NICOLAE – Inculpat, DOMNIŞORU GHEORGHE MARIAN – Inculpat, PETRE ALEXANDRU – Inculpat, MARINESCU GRIGORE – Inculpat, SIN GHEORGHE – Inculpat.TERMENE DE JUDECATĂ:12 Septembrie 2012-18 Iujie 2012Amână cauza

      Reply
  15. Bleen

    Creșterea cursului euro-leu: 5% de la căderea guvernului MRU pînă acum. 
     
    O chirie de 400 de euro era 1752 de lei pe timpul lui MRU. Acum e 1840 de lei. Pierdem: 88 lei (11 beri la terasă)
    O rată de 600 de euro era 2628 de lei pe timpul lui MRU. Acum e 2778 de lei. Pierdem: 150 lei (19 beri la terasă)
    Un obiect de 1000 de euro costa 4380 de euro pe timpul lui MRU. Acum costă 4630 de lei. Pierdem: 250 lei (31 beri la terasă)

    Reply
    1. Rosu

       @Bleen Da, mai, in beri suna asa usurel… Dar cand trebuie sa achiti facturi la diverse chestii (nu mofturi, ci categoria gradinita, telefon, etc.) tot in EUR, ia sa vezi…

      Reply
    1. Rezon

       @EleninaNicuţ Aia cu „Parlamentul va decide calea de urmat” mi se pare ultraneconstitutionala

      Reply
    1. Rheia

       @murfi Ei, aș, o să-l plagieze pe Băsescu, dacă i se aduce aminte, o să spună că nici el nu-i bou să rămînă consecvent. 

      Reply
    1. Gramofonu

       @Bleen Firmele care platesc salariile la cursul euro le vor cere angajatilor dovada ca au boicotat.

      Reply
  16. Rezon

    Publoicitate electorala pe Antena 3:
     
    – T, Basescu: „Ii chem pe romani la vot”
    – C. Antonescu: „Ii chem pe romani la vot”

    Reply
  17. audax

    Monta este in stare sa dea o ordonanta de urgenta prin care votul devine obligatoriu. Abia astept::)

    Reply
        1. Rheia

           @EleninaNicuţ  @SimonaM  @audax Păi n-a zis nenea Barroso că are interzis la OUG-uri pînă-n 29 iulie? Eu așa țin minte, că era în unșpelogul ăla cu care-a venit de la Brusel.

          Reply
        2. Gramofonu

           @ics  @SimonaM  @EleninaNicuţ Nici gloantele lui nastase nu mai sint ce-au fost. Pe Sirbu nu, pe el nu…

          Reply
  18. SimonaM

    Pauza de prânz, când se dezleagă mînecuțele la cămăși.
     
    Ela Simona pe FB
     
    NU , NU SUNT DE ACORD CU BOICOTUL ! IDEEA ASTA A FOST EXPUSA IN RETEA CU 2 SAPTAMANI INAINTE CA PDL SAU BASESCU SA O CEARA , IN URMA CU 2 SAPTAMANI , ATAT PRESEDINTELE CAT SI PDL , CAT SI MRU , CEREAU INSISTENT SA VENIM LA VOT ! V-AM AVERTIZAT CA PERSOANELE CARE FACEAU PROPAGANDA ACESTEI IDEI SUNT INFILTRATI DE PSD IN GRUPURILE NOASTRE . NU M-ATI CREZUT SI RAU ATI FACUT ! VA PROPUN UN SCENARIU – DESI NU-I SCENARIU DELOC ! – SI ANUME : REFERENDUM BOICOTAT , DURUT IN CUR PONTA , CRIN , VOICULESCU , DURUT ATAT DE TARE IN CUR PE EI DE NEPREZENTAREA VOASTRA INCAT , TARZIU IN NOAPTEA DE 29 SPRE 30 SA VA POMENITI CU MASCATII LA USA LUI BASESCU , CU ACUZATIA DE INALTA TRADARE IN DINTI , APOI O ORDONANTA DE URGENTA DATA DE PONTA ( CA DOAR S-A SPECIALIZAT , IN 2 SAPT . A DAT 40 DE OUG , TOATE ILEGALE ! ) CARE VA TRADUCE DUREREA IN FUND A LUI VOICULESCU DE BOICOTUL NOSTRU ! NU INTELEGETI ? PE ASTIA NU-I INTERESEAZA CE VOR ROMANII SAU CE ZBIARA EUROPA , SI NU VOR PLECA DE UNDE S-AU COCOTAT DECAT CU VARSARE DE SANGE ! DACA SANGELE VA FI AL PRESEDINTELUI , ATUNCI CU TOTII VOM FI COMPLICI , DRACU’ SA NE IA ! PE DE ALTA PARTE , DACA MERGEM , IDIOTII ASTIA ORICUM AU PREGATIT 2 MILIOANE DE BULETINE DEJA STAMPILATE CU „DA” ! CAUTATI-LE , PRINTRE ALTELE , LA TIPOGRAFIA DE VEST DIN CRAIOVA A LUI ADRIAN MITITELU ( MITITELU A MAI FACUT ASTA PT NASTASE IN 2005 , A AVUT SI DOSAR , DOSARUL PENAL A DISPARUT CU TOTUL DE LA DIICOT DOLJ ! ) , MITITELU CARE I-A PLATIT ASTFEL LUI PONTA DERANJUL DE A-I CONVINGE PE DRAGOMIR SI SANDU SA-I DEA LICENTA PENTRU UNIVERSITATEA ! VERIFICATI , NU E GREU ! ASADAR , SINGURA SOLUTIE E ASTA : SA NU MAI FIE REFERENDUM DELOC , SA SE PRODUCA UN CUTREMUR IN GUVERN , SA CADA TAVANUL PE CEI 256 DE PARLAMENTARI SAU … ! SAU NU VA SPUN 🙂 . NU DOAR PUCISTII AU IN MANECA PLANUL B :))))

    Reply
      1. SimonaM

         @EleninaNicuţ Bănuiesc că n-a mai luat nicio pastilă de multicel :))
         
        Mă-ntreb dacă ei ar trebui să-i mulțumesc pentru acuzele de uslamism de zilele astea 😀

        Reply
        1. EroulBula

           @Rheia  @Taticu  @SimonaM Daca vedea si simtea enorm nu mai era asa agitata ….. parerea mea.

          Reply
    1. EroulBula

       @SimonaM Fata se viseaza Ana Ipatescu si vrea sa-l salveze pe Basescu, impotriva evidentelor :-))))

      Reply
    2. affa

       @SimonaM hihihi! Boicotin=vin de calitate superioara. Doar cu un pahar culci la pamant o oaste nemancata….

      Reply
    1. EroulBula

      @Gramofonu
      Gramofonu. Auzi tata, prima data a vorbit unei multimi de 20.000 de oameni, pe 22 decembrie 1989, in Tulcea.
      Cum dracu’ se face ca nu-si aminteste nimeni de discursul lui si de el?
      Eu cred ca dormea, ca de obicei.

      Reply
      1. Gramofonu

         @EroulBula Precizez pentru cei care se uitau la clipul sters: era vorba de crizel.
         
        Am ris la ala dar era totusi subtirel fata de ce zice Djuvara.

        Reply
      2. ics

         @EroulBula  @Gramofonu si se facea ca vorbea in engleza. pacat ca a sunat ceasul si trebuia sa deschida la muzeu 🙂

        Reply
  19. Taticu

    Astia sigur nu vor ajunge la Galmea-n ograda:
     
    Zeci de tineri au protestat, ieri, în fața postului de televiziune Antena 3, nemulțumiți de modul în care jurnaliștii au prezentat evenimentele politice din ultima perioadă. Protestatarii, mulți studenți la Jurnalism, au primit aprobarea de a manifesta câte două ore pe zi, până pe 26 iulie.
     
    Îmbrăcați lejer de vară, cei aproximativ 30 de participanți au protestat pașnic, purtând pancarte cu sloganuri precum „Rolul presei este de a informa, nu de a judeca”, „Manipulați poporul cu televizorul” sau „Suspendatorii Antena 3: Ponta, Antonescu, Voiculescu”.
     
    „Vrem sa tragem un semnal de alarmă, faptul că jurnalismul în România a devenit mai mult o formă de a judeca pe cineva. Jurnalismul ar trebui să informeze, nu să judece. Dorim ca interesele României să fie bine apărate în exterior. Considerăm că prin actuala conducere a ţării, reprezentată de Crin Antonescu şi Victor Ponta, prim-ministrul plagiator dovedit, nu putem fi reprezentaţi corect la Bruxelles”, a declarat organizatorul protestului, Andrei Nicolau.

    Reply
  20. Hongse

    Aha, deci Năs4case a inventat-o pe aia cu Micul Titulescu. Mă întrebam cine dracu’ a ouat-o pe asta.
     

    Reply
  21. Florina

    Adică, după Şova, ar trebui să mergem la vot ca să nu se afle cine ţine cu ei, nu? Da’ ce, mă, sîntem în misiune de acoperire?

    Reply
  22. SimonaM

     Lucian Mindruta 
    ”Apropos de referendum: eu ma duc sa votez. 
    Pentru ca nu vreau sa ne pierdem vocea intr-o mare de DA-uri.
    Pentru ca mi se pare ca si in infrangere exista o anume demnitate. Prefer ca oamenii in care cred ca sufere un esec onest in loc de o victorie pe chichite. Asta ii va invata cateva lucruri importante:  Nu combati jurnalistii incomozi cu Fiscul, cum s-a intamplat cu Badea si Ciutacu. Ii combati cu idei. Si cu oameni la fel de valorosi. Sa-mi fie cu iertare, dar catastrofa dreptei de la TVR se datoreaza si managementului de la stirile de acolo. 
    Cand ai ocazia, te dezici de cei care ti-au provocat prejudicii de imagine importante. Nu cred ca promovarea unei protejate – Elena Udrea – si a fiicei au fost idei bune. Cred ca Traian Basescu avea ocazia sa ceara scuze pentru asta inclusiv suporterilor lui, din care multi meritau sa fie europarlamentari – si n-au fost propusi si sustinuti. N-a facut-o. Mai are 3 timp.
    Dincolo de toate, alternativa e fara indoiala mai rea. Si nici macar nu e o alternativa, e un regres. Dar este exact ceea ce merita oamenii, nici mai mult si nici mai putin. Atata inteleg ei. De ce n-ati muncit sa-i faceti sa inteleaga mai mult?
    Marii nostri oameni politici au fost mari mai ales in momentele in care au pierdut. Maniu a murit in puscarie, nu pe Coasta de Azur. Ii multumim pentru Romania mare, dar il respectam pentru suferinta! 
    Traian Basescu are acum ocazia cea mai buna de a deveni un model pentru clasa de mijloc si pentru generatia mea.
     
    Si anume infrangerea.”

    Reply
      1. EleninaNicuţ

         @Bleen  @SimonaM mai bine ar fi reactionat ceva de genul „I’m gay”, ar fi fost mai simpatic

        Reply
        1. EroulBula

           @EleninaNicuţ  @Bleen  @SimonaM Mai bine ar fi reactionat ceva de genul „I’m an idiot”, ar fi fost mai cinstit.

          Reply
    1. Rosu

       @SimonaM  Moooaaamma, m-a dat pe spate aia cu Iuliu Maniu care a murit in puscarie… Cat de siropos si ipocrit poate sa fie? Dar de invartelile tehnice facute de Maniu cu dibacie inainte, in timpul si imediat dupa Razboi, in sensul Unirii, stie ceva?
      He who fights and runs away lives TO FIGHT ANOTHER DAY. Fara chichite, tehnicalitati si agatatul de paie nu exista azi nici Moldova, nici Ardealul, nici Tara Romaneasca. TB sa piarda ca un fraier doar pentru ca da bine in salon la Mandruta… Lasa-ne, stimabile!

      Reply
    2. Rheia

       @SimonaM  Lucian Mindruta Îl țineți miinte pe Lucian cum trecea cu bicicleta prin Piața Victoriei și se uita la noi, nătîngii care behăiam în soare să plece Ponta? Ne privea oarecum cu milă distantă, mi s-a părut mie. Dar, mă rog, probabil mă strîngeau pantofii de la atîta stat în picioare, el probabil nici nu ne vedea, își vedea textul de pe Facebook, cînd se uita la noi. 

      Reply
        1. EroulBula

           @Gramofonu  @SimonaM  @Rheia Io i-am zis sa puna o juma’ de caramida in poseta da’ nu m-asculta.

          Reply
        2. Rheia

           @EroulBula  @Gramofonu  @SimonaM Cărămida-i scumpă, mai ieftin iese cu un blochet din beton.

          Reply
  23. Bleen

     Sebastian Lazaroiu 
     
    ”Eminenta cenusie Sova (nu am mai ras de mult timp asa):”Faptul ca PDL le cere oamenilor care ar vota NU sa nu iasa la vot dezvaluie votul celor care merg la urne.”Cu alte cuvinte Sova le spune celor care voteaza DA ca daca ies din casa la sectii, vecinii vor sti ca sunt pentru Ponta.Saracu’ Sova ii demobilizeaza si pe ai lui.”

    Reply
    1. Gramofonu

       @Bleen Ce inseamna geniu…mai inainte i-au facut sa le faca propaganda desantata la antene, acum ii forteaza sa demobilizeze 🙂

      Reply
    2. EleninaNicuţ

       @Bleen   daca e sa scoata USL  din palarie legea cu votul obligatoriu, apai tin neaparat sa se ocupe Sova de ea :-))

      Reply
    3. EroulBula

       @Bleen  Sebastian Lazaroiu Adevarul este ca mi-a dat o idee. Stau peste drum de intrarea la sectiile de votare si ma fac ca-i pozez cu telefonul pe votantii USListi.
      Telefonul meu nu are camera dar am sansa sa le fac plangere penala daca sar  (ei) la bataie.

      Reply
        1. EroulBula

           @Gramofonu  @Bleen DAAAA, voi fi cu ochii vineti dar voi fi victorios :-)))))))))))))))
           

          Reply
        2. Rosu

           @EroulBula  Sa-i trimiti lui Mandruta, sa poti deveni un model pentru el si pentru clasa mijlocie din care el face parte – aia care moare in puscarie mai bine decat sa profite de o sansa tehnica.

          Reply
    4. Rosu

       @Bleen  Hapt la tinta! Chiar asa, dumineca, dupa liturghie, stau cu binoclu pe balcon sa vaz care din vecini e useloid. 🙂  Copil reusit, Sova.

      Reply
      1. Rheia

         @Yeba Zău, serios, chiar nu le-a trecut prin tărtăcuțe că TB are destulă snagă și pentru asta? 

        Reply
  24. Florina

    Aktualitatea B1:
    Sambata: Andrei Marga spune ca are un sentiment interior ca Romania va adera la Schengen in septembrieLuni: Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat luni, dupa reuniunea CAE de la Bruxelles, ca se va astepta al treilea raport MCV din decembrie pentru a se discuta de aderarea Romaniei la Schengen.
     
    E clar, mai grav pe zi ce trece.
     

    Reply
    1. EroulBula

       @SimonaM Daca vrei, iti pun la dispozitie transcriptul comentariilor lui Barroso:
      „Muahahahahaahahaha, he wants to work in the Penal Court !!!! Hihihihihihihihi, you fucking stupid idiot, you want to fight dictators, hhahahahahahahaha you fucking little piece of shit !!!!!!” aso

      Reply
    1. Gramofonu

      Sa nu uitaaam niciciiiiiind…
       
      “Dacă totuşi vor impune un râs de referendum, un psedo-referendum, atunci ne vom adresa public susţinătorilor noştri cerându-le să nu participe la un asemenea referendum, pentru că nu putem să ne batem joc pe bani publici!” (Crin Antonescu)
       
      Ion Iliescu a precizat, duminica, la Antena 3, ca nu va participa la votul de la referendum si ca, personal, ar invita la boicotarea plebiscitului pe care il considera o interventie brutala in functionarea institutiilor statului.

      Reply
    2. EleninaNicuţ

       @Bleen *uistu’ asta se mai da si mare procuror: boicotul nu inseamna impiedicarea dreptului de a participa la referendum, fiecare e liber sa faca ce-l taie capu’
       
       

      Reply
    3. GabiDumitru

       @Bleen
       E cazul sa-mi iau o scutire medicala pentru 29?
      Sau astia sunt in stare sa-mi trimita urna mobila acasa?

      Reply
  25. Rheia

    Hei, încep să înțeleg de ce ezita TB să aprobe boicotul. Vai de noi, ce țară plină de lacuri și puțuri….

    Reply
      1. Rheia

         @SimonaM Mă gîndeam că, probabil, e presat de UE „să asculte glasul poporului”, iar pe de alta, nu voia să i se reproșeze că plagiază tactica pesediștilor de mai an, cînd cu referendumul pentru numărul de parlamentari. Între ciocan și nicovală, între un zid de stîncă și-un morman de bolovani. De-aia l-am visat eu cu apa pînă la gît azi-noapte. Noroc că era și doamna Maria lîngă el.

        Reply
  26. Ilinca

    USL a ajuns la guvernare cu un singur mare si clar proiect: „Jos Basescu”. Daca la votul popular nu reusesc sa obtina 50%+1 din total popor cu drept de port stampila pentru proiectul lor inseamna ca nu au domnule suportul populatiei, deci trebuie sa plece. Pai nu?

    Reply
  27. Bleen

    Dreptul de vot e un drept, nu o obligație. Votul nu este obligatoriu. Lăsați-i să enerveze lumea cu amenințările astea. Ca să scape ei de pușcărie au ajuns să amenințe un popor întreg cu pușcăria. Dacă mergem la vot, România va deveni o pușcărie pentru 20 de milioane de români. Eu zic să nu ne ducem, și pușcăria să le-o lăsăm doar lui Năstase, Vîntu, Iacubov și Voiculescu.

    Reply
    1. Hongse

      @Bleen
      N-am fost la curent cu ştirile. Cum adică, ăştia chiar au zis aşa ceva? Am văzut comentariul lui Lăzăroiu pe bookface dar am crezut că e la mişto.
       

      Reply
      1. Hongse

         @Yeba  @Bleen Sebastian Lazaroiu 38 minutes ago near Bucharest
        Guvernul Ponta va depune plangeri penale impotriva tuturor celor care duminica nu se prezinta la urne. Prieteni, voi nu intelegeti ca pentru Voiculescu in libertate merita sa stati toti in inchisoare?

        Reply
        1. Gramofonu

           @Hongse  @Yeba  @Bleen A zis sa ma prezint la urne, nu si sa votez, nu?
          Ma prezint, scriu „puie monta” la cnp, „boicot” la nume…ei sa fie sanatosi dupa atita zeama de varza cit o sa beau in cinstea lor.

          Reply
    2. VelculescuVictor

       Asa e@Bleen!
      Ma simteam ingrozitor ca trebuie sa ascult comenzile celor doi degenerati!
       

      Reply
  28. Annia

    In urma cu 30 min, apel pe telefonul fix: „Buna ziua, ma numesc Monica, va sun de la Institutul Liberal Bratianu, pentru a va face o scurta informare cu privire la referendumul din 29”. Din pacate, purtata de indignare, am raspuns:  „Nu, multumesc, am toate informatiile necesare, fiindca sunt foarte interesata de subiect”. Ar fi trebuit sa ascult ce debiteaza, dar nu m-am putut abtine….
     
    Asadar, au intrat in vrie…

    Reply
    1. Gramofonu

       @Annia OF. Nu asa se face.
      Daca n-ai chef de vorba, lasa telefonul pe masa si gata. Cit mai departe, ca sa nu-ti sparga timpanele cind string „alo! ALO!”

      Reply
        1. Rosu

           @Bleen  @Gramofonu  @Annia Exactamente! Tineti-i de vorba, ca daca inchizi repede suna la altcineva sa peroreze. Asa prefaceti-va interesati de ideile lor, intrebati-i, mirati-va, iar intrebati, tineti discursuri.
          Taica-meu a tinut-o pe una de la pesede 35 de minute la telefon 🙂

          Reply
  29. Taticu

    Horia. Horia Neamtu.
     
    Traian Basescu:
    „Am doua certitudini de oameni politici descoperiti in aceasta perioada si un al treilea despre care am inca semne de intrebare.”
     
    Bleen trebuie sa mai confirme 🙂

    Reply
  30. Bleen

    Tare: Florina Hienz: ce se tot pling idiotii, nu au dat-o ei intruna cu „90% din populatia Romaniei nu-l mai vor pe Base” atunci unde este problema ca noi astia 10% nu vom merge la vot? (via Sebastian Lazaroiu )

    Reply
    1. Yeba

       @Florina Au îmbătrânit de tot… Cică „Nu te lăsa influenţat de nimeni, VINO la…şi votează PENTRU” Cred că li s-a schimbat şi targhetul, acum vând pe la şcolile ajutătoare.

      Reply
  31. Taticu

    Impartiali…
     
    Septimiu Pârvu, din partea Pro-Democraţia consideră că decizia luată de PDL nu încalcă legea, dar ar putea fi interpretată ca o decizie la limita legii. El consideră că PDL doreşte să îşi ţină electoratul acasă prin această măsură, dar consideră că nu va reuşi pentru că oamenii nu vor marşa la această strategie.
     
    Dacă în timpul votului vor exista situaţii în care membri ai PDL vor pune presiune asupra oamenilor, Pro-Democraţia va interveni. (!?!)

    Reply
  32. elgreco

    Base se ia de proprietari de piscina si mertan care nu au venituri ….ia sa vezi ce ies ciorile la vot….

    Reply
  33. BogdanL

    Cum e să faci emisiuni la o televiziune cu profil economic şi să nu ştii ce-i ăla impozit regresiv? Fătuca de la B1 are impresia că dacă impozitul e progresiv, dar e mai mic decât maximul de astăzi de pe cota unică e regresiv.

    Reply
      1. BogdanL

         @revealer După ce se întâmplă acolo, ar fi mai sinceri dacă ar da filme porno decât meciuri de box în direct.

        Reply
  34. Ioana S

    manipularile enumerate mai sus sunt din categoria bifidus essensis -Danone., de nevinovate ce sunt.  jegosii sunt capabili de nefacute.
    in memoriam: 2009, turul 2, mustata lui Dan Nica pe Antena3: „SAAARIIITI! oameni buni, s-au umplut cutiile postale ale poporului cu scrisori de la Maria Basescu unde dansa indeamna poporul sa-i manance, ma scuzati, piXda, ma scuzati”.
    evident un fals.
    peste noapte, hemoroizii varanului Felix specializati in falsuri ordinare (aceiasi ce mai tarziu au falsificat tabelul cu Funeriu picat la BAC) au incropit un fals de scrisorica ce confirma rahatul mancat de actualul ocupant al fotoliului de ministru al comunicatiilor si societatii Informationale, au cautat in magazia de mirele-bugetare-cu patlagici si babe-lesinate-din-urlati o alta vaca proasta care sa joace a 2-a zi in prime-time-ul Antenei3 rolul indignatei ce a gasit in cutia ma-sii postale scrisorica in cauza. au facut-o!
     
    niste nenorociti.
     

    Reply
      1. affa

         @abis aseara Basescu a indemnat dar cred ca in zilele urmatoare o sa ne impinga de-a dreptul 🙂

        Reply
      2. Blogalistan

         @abis  @affa  daca te uitai aseara la emisiunea lui Turcescu…mai clar si raspicat nici nu putea sa o spuna… of course..pentru cine a inteles! De ce crezi ca azi fac toti national – socialistii spume?!

        Reply
  35. Taticu

    Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru adevarul.ro că boicotarea referendumului este un act antidemocratic.
     
    „Referendumul este o formă democratică şi constituţională de consultare a poporului. Pledoaria împotriva lui (n.r. – referendumului) vorbeşte despre mentalitatea şi înţelegerea unei idei democratice. Să boicotezi este antidemocratic”

    Reply
    1. abis

       @Taticu Cand cerea el boicotarea unui referendum (ala care trebuia sa aiba loc in capitala), nu mai era antidemocratic?

      Reply
      1. Taticu

         @abis Nu da, nene, ca nu-s io de vina 🙂 (Da, stiu pozitia lui Iliescu de boicotare, tocmai de aia mi s-a parut interesant)

        Reply
      2. revealer

         @abis  @Taticu Era vorba despre cel cu votul unninominal. Despre  cel de la capitala s-au exprimat alti fruntasi sulamisti ( @Rheia  nu e typo).

        Reply
  36. Bleen

    Acreditarea este valabilă la orice secție de votare și la orice birou electoral. Însă declarațiile pe proprie răspundere că au drept de vot și că nu sînt membri ai vreunui partid politic din România ale celor care vor să se înscrie ca observatori trebuie depuse la BEC în original, împreună cu cererea ONG-ului și lista cu numele, prenumele, seria și nr actului de identitate ale observatorilor. Joi este ultima zi de depunere (cu cel puțin 48 de ore înainte de data referendumului înseamnă înainte de vineri 7 dimineața). Ar fi bine dacă am merge să depunem documentele joi după amiază. O să vă anunț. 

    Reply
  37. Blogalistan

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12866745-ilhl.htm – a aparut si replica „intelectualilor” lui Ponta! In afara de „hidrantii” obisnuite… Tanase, Petre, Ghilezan, Petre, Nistor, lista este semnata de tot soiu’ de slugoi anonimi prin universitati care se cred intelectuali.
    Surpriza este ca de pe lista lipseste…. „Mrs. Hippo” Alina Mungiu Pippidi!

    Reply
  38. elgreco

    Lazaroiu pe FB despre o posibilitate sumbra (numai ca ma intreb ca tampitu …unde dracu ne duc astia ?)
     
    „Mai am cateva temeri post-referendum. Una din ele se refera la mentinerea acordului cu FMI. La cum ii stiu pe baietii astia si la cat de disperati sunt, pentru a-si acoperi esecul de duminica (dar si plagiatul lui Ponta), e posibil sa asistam la spargerea pusculitei. Ceea ce nu se poate decat prin ruperea acordului cu finantatorii internationali. Ii vad in stare. Intrebati-i pe Hrebenciuc, Vosganian si Tariceanu (2007).”

    Reply
    1. EroulBula

       @elgreco Pai si daca sparg pusculita o demitere + cercetare penala pentru subminarea economiei nationale n-ar merge?

      Reply
      1. Gramofonu

         @EroulBula  @elgreco
        1. Nu poti sa demiti PM.
        2. Nu poti sa dizolvi parlamentul fara acordul parlamentului.
         

        Reply
  39. Taticu

    NYTimes: UE trebuie să ia serios în calcul suspendarea României și Bulgariei din Consiliul European

    Reply
    1. Bleen

       @subway Doar București. Observatorii trebuie să completeze declarațiile pe proprie răspundere și să le semneze iar asta nu se poate face decît în București.

      Reply
      1. EleninaNicuţ

         @Bleen  @subway asta nu inseamna ca cineva din Buc nu poate merge in provincie; de asemenea, de azi pana joi se poate trimite cu posta rapida declaratia la Buc.

        Reply
        1. EleninaNicuţ

           @subway din ce inteleg eu, acreditarea e valabila peste tot; problema Bucuresti/provincie se pune doar in ceea ce priveste transmiterea declaratiei, in original, dar, repet, se poate rezolva si asta.

          Reply
    1. Ilinca

       @Bleen Si cu intelegerea lucrurilor care ii sunt comunicate mai are niste probleme. Omul nu a stiut ca e in opozitie pana nu i-au tras aia scaunul de sub fund.

      Reply
  40. BarbuMateescu

    Am o rugăminte. E posibil ca Blogary să susţină scoaterea nisipului de pe aleile din parcul Grădina Icoanei şi înlocuirea lui cu orice altceva (asfalt, iarbă verde, etc.)? Vara nisipul ăla devine praf, iar în celelalte trei anotimpuri devine noroi. Deci parcul e nefrecventabil.Motivul pentru care apelez la Blogary este că, din câte văd, ce este scris aici devine în maxim zece zile realitate.Mulţumesc.

    Reply
      1. Rosu

         @Taticu  Pfooai… Amu i-am dat like. Nu-l mai retrag, da’ ai dreptate. Cred ca intentionat face, sa-si ia puncte. 🙂

        Reply
  41. Bleen

    Și încă una care circulă pe Facebook: ”Curtea Constitutionala va valida referendumul daca vor fi sub 10 % voturi impotriva demiterii !!!”

    Reply
  42. Gramofonu

    Care-i treaba cu CTP: el e gica contra, plica frinaru, vesnic incruntatul opozant.
    Cica asa isi face el vinzare.
     
    E Base presedinte? „fmm!”
    E la referendum? „dragutuldeel”
    Boicoteaza? „zguramatii”
     

    Reply
  43. subway

    Nici nu stiu ce ar fi mai bine sa fac. Sa fiu observator sau sa patrulez prin comunele din jurul orasului in cautare de material didactic despre cum se fraudeaza un referendum?

    Reply
      1. Gramofonu

         @Ilinca  @subway Corect, o sa vezi cum se face crestineste o bataie cu tzambra din gard. Ai grija la cuie.

        Reply
        1. subway

           @Ilinca Ai fost vreodata intr-o comuna/sat rosu unde nici dumnezeu nu e mai presus decat primarul?

          Reply
        2. Ilinca

           @subway Am fost, m-am nascut intr-un sat din asta (ma rog, pe atunci eram rosii si tricolori cu totii) . Mai merg acolo din cand in cand. 

          Reply
  44. Anca Ionescu

    „UPDATE Surse: PDL a decis sa boicoteze referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu. Democrat-liberalii isi vor mentine reprezentantii in sectiile de votare „

    Reply
    1. EleninaNicuţ

       @Bleen ei, nu… tata ma convinge si acum cu un scurt si la obiect „tu-ti buricu’ ma-tii” :-))

      Reply
    2. Rheia

       @Bleen Eu m-am dus și i-am spus că nu mai sînt supărată pe el. Că m-a împăcat cu apelul la boicot.

      Reply
  45. elgreco

    Cu citire din maestrul scatofag si marele antiroman Felix:
     
    „1. Acuzatiile violente la adresa unui trust de presa independent si monitorizarea ziaristilor constituie o grava incalcare a libertatii presei. Asigur pe toti jurnalistii trustului Intact ca vor fi, in continuare, protejati de orice amenintari sau presiuni de natura politica sau economica. Cat timp exista o justitie libera, cetateanul Traian Basescu si intregul sau clan nu vor putea ingradi libertatea de expresie si de constiinta a jurnalistilor. Vom apela la toate procedurile legale pentru a proteja libertatea presei, atat la instantele interne, cat si la cele internationale.
      2.  Un mesaj direct petru cetateanul Traian Basescu: Traiane, iti inteleg jocul. Incerci, la fel ca in 2009, sa creezi un inamic public pe spatele caruia sa te salvezi. Faci trei greseli capitale:”
     
    Ii da cu independenta presei la greu ….ca sa zica si el….

    Reply
    1. revealer

       @elgreco la pct. 1 – cat timp exista o justitie libera – adica pana pe 29? gura pacatosului…

      Reply
      1. elgreco

         @revealer A inceput sa se agite ..simte nevoie sa arate el ca iese la inaintare, sa mobilizeze.

        Reply
        1. elgreco

           @revealer Eu cred ca au zilnic meeting ..fara gluma,  varanu nu-si permite sa scape haturile… exemplu pe viu este Poanta la Bruxelle cand a inceput sa promita.

          Reply
      2. Rheia

         @revealer  @elgreco Vrei să spui cu Woma (așa se chema vidanja cea mai performantă de pe vremea cînd lucram în gospodăria comunală, pe bune!)

        Reply
  46. Bleen

    Blogary n-are imprimantă (ca orice agentură și reprezentant al serviciilor secrete în blogosferă care se respectă, nu pune nimic pe hîrtie sau dacă pune, rar, hîrtia o arde și o aruncă în coșul de sub birou, ca în filmele cu spioni – umblăm cu ideile și informațiile doar în cap).
    Deci, se bagă cineva să printeze anexele (declarații etc) de aici: http://www.becreferendum2012.ro/DOCUMENTE%20BEC/Hotarari/Hot.%20nr.4.pdf
     
    ?

    Reply
    1. EleninaNicuţ

       @Bleen declaratiile trebuie depuse in original, deci sunt doua posibilitati: fie si-o printeaza/completeaza/semneaza fiecare si o aduce, fie printez eu un manunchi si vine poporul sa completeze etc.

      Reply
  47. EleninaNicuţ

    iar a crescut Basescu cursul valutar.. ei, uite d’aia si eu, numa’ de-a dracu’, nu ma duc la vot :-))

    Reply
    1. elgreco

       @EroulBula In fiecare dimineata ii dau la frigider ..sa aiba sa nu duca lipsa nici el nici familia lui.

      Reply
  48. Bleen

    Cîteva manipulări care vor circula zilele astea.
     
    Oamenii lui Băsescu și PDL-ul trebuie să fie pregătiți să le demonteze.
     
    Dacă nu mergi la vot, Băsescu va pierde.
     
    USL va aduce mai mulți oameni la vot. Se va frauda și vor vota ei în locul tău cu DA, mergi și votează NU.
     
    Europa îl va lăsa pe Băsescu din brațe dacă nu se face cvorum și va accepta victoria USL.
     
    USL poate da un OUG, o lege, ceva, prin care va elimina cvorumul.
     
    Dacă referendumul este invalidat, Parlamentul va decide ce se întîmplă mai departe, deci demiterea lui Băsescu.
     
    PDL va decide în ziua referendumului dacă va scoate sau nu oamenii la vot, deci așteptați-vă ca în ziua respectivă, dacă sînt șanse să se facă cvorum, să fiți chemați la vot de PDL.
     

    Reply
    1. Never G

       @Bleen Vor intra in activitate printre altii si cei racolati acum cateva zile de usl. Am asistat din intamplare cand erau notate datele personale ale unei vecine. Aveau nevoie de cate un om la fiecare scara de bloc.
      Cum se spune  „se va lucra si din interior”.

      Reply
  49. _felix_

    Voiculescu: Ghici, ghicitoarea mea cine este inamicul public al românilor? 
    Raspuns: Voiculescu? Iliescu? Vantu?

    Reply
        1. Rheia

           @Andy RWX Ieri nu ieșirăm din casă decît pînă la Mega Image. Iar în centru părea așa, doar o briză măzărească. Azi am fost pe mal și-am simțit suflarea zeusească….

          Reply
    1. Ilinca

      versus asta din 2007: http://www.ziare.com/ion-iliescu/presedinte/iliescu-ar-vrea-boicotarea-referendumului-pentru-uninominal-161847

      Reply
  50. Boghy

    Daca ii loveste si CCR azi cu programul 7-23 sunt in buda pana peste urechi. Or sa mearga plangand pe strada.

    Reply
    1. elgreco

       @Boghy Corectati-ma daca gresesc, am inteles ca ieri parlamentul a abilitat guvernul sa poata da OUG pe programul de votare.

      Reply
      1. EroulBula

         @SimonaM Cred ca l-au sunat de la Lubianka si i-au strigat: „Marsh la televiziuni, starshina Gusev”

        Reply
  51. EleninaNicuţ

    Gusa vede „foarte rusinos” boicotul PDL; well… stie el… pe partea economica, vorba lui Jiji :-))

    Reply
    1. Rheia

       @Yeba Aveți careva idee la ce se referă exprimarea „situație politică foarte complicată”? Că o tot aud de la USL și deja mă doare imaginația de-atîta efort sterp.

      Reply
      1. Alex D

         @Rheia  @Yeba Adică or să scoată revoluționarii în stradă, or să creeze câteva zile de haos în speranța că îl determină pe Băsescu să își dea demisia. Și asta va fi ultima sforțare mizerabilă

        Reply
        1. Rheia

           @Alex D  @Yeba Hm, le-ar trebui o chestie foarte încărcată emoțional, un Rarafat, ceva care să-i frigă pe români la glanda solidară. Nu prea văd cine-ar fi dispus să se sacrifice. Dintre care care să conteze, adică, nu pămînți cu ochi.

          Reply
        2. revealer

           @Rheia  @Alex D  @Yeba Se sacrifica paiata, isi pune Burberry-ul la gat cand trebuie sa paraseasca Cotroceniul.

          Reply
        3. Alex D

           @Rheia  @Yeba Cred c-o să se bazeze pe ura pe care au acumulat-o destui și pe care o vor revărsa (pe toate televiziunile) după ce referendumul va fi invalidat. Sunt sigur că o să trăim zile urâte și după 29 iulie.

          Reply
    2. SimonaM

       @Yeba Bla, bla, bla… 
      Chiar eram îngrijorată că nu apare nimic online cu marele garant al democrației, Pârvulescu. Până acum îl toca pe Băsescu doar la Radio România Actualități..

      Reply
    3. Bleen

       @Yeba Zilele astea toți analiștii, pe toate canalele posibile, vor spune lumii ce idee proastă e boicotul și cum va fi demis Băsescu. Ținta sînt pedeliștii și votanții lui Băsescu în general. Băsescu și PDL ar fi trebuit să fie deja pregătiți cu mesaje despre fraudă și să demonteze toate manipulările USL. Vom vedea astăzi dacă erau sau nu pregătiți.

      Reply
      1. Yeba

         @Bleen , păi de-aia am pus linkul, că m-a amuzat pretenţia de obiectivitate a acestui penibil simbriaş. Manipularea „PDL va scoate oamenii la vot în funcţie de probabilitatea cvorumului” circulă deja de aseară pe Realitatea.
         
        Mi s-ar părea bizar să fie pregătiţi…

        Reply
    1. revealer

       @SimonaM Votezi DA sa ai tu cu ce sa te stergi la gura, tu’ti gura ma-tii de jigodie. E drept acum nu mai aplauzi minerii…

      Reply
    2. EroulBula

       @SimonaM I-am trimis un comentariu de consolare, in sensul ca vom fi foarte multi care ne vom sterge cu votul lui, nu numai Basescu. :-)))

      Reply
      1. Rheia

         @EroulBula  @SimonaM Da, bine, dar mai de la distanță, totuși, și pe urmă dăm cu spirt.

        Reply
    1. Rezon

       @Ilinca
       
      „Participarea la consultarea populară e un drept. Apărarea legilor, instituțiilor și Constituției e o obligație. Nu-mi voi folosi dreptul de participare la referendum pen­tru a-mi nesocoti obligația de apărare a democrației din România.”

      Reply
    1. EroulBula

       @EleninaNicuţ Sper ca se refera doar la refuzul de a vota si nu la retragerea reprezentantilor din sectii.

      Reply
      1. revealer

         @EroulBula  @EleninaNicuţ TB, via ziare.com:
         
        „- PDL nu va retrage oamenii din sectiile de votare, am discutat azi-dimineata cu PDL.”

        Reply
  52. Viq

    Ziua buna !
     
    O sa iau poza aia cu boicotul s-o anin si la pom cateva  zile.
    Daca nu e voie, o scot.
     
     

    Reply
  53. morris

    Hai bonjour! Intru mai rar, ca nu stau pe acasa.
    Stiti ceva de Valeriu Stoica? Sunt dezamagit…nu-l vad in lupta politica actuala.
    hmm…curios…unde-o fi?
     

    Reply
    1. Boghy

       @morris Eu nu-l vad pe van Ghelie. Marean van Ghelie. E semn rau pentru Ponta. De obicei era in fruntea bucatelor in astfel de ocazii. Cred ca il asteapta la cotitura.

      Reply
      1. VelculescuVictor

         @Boghy  @morris
         La USL putea sa fie ministrul culturii…
        Sigur n-are problem cu doctoratu’.

        Reply
      1. Bleen

         @Rheia E și varianta originală acolo. Și așa e. A dat-o în bară. Sper că ăștia de la Der Spiegel au înregistrat interviul.

        Reply
        1. Rheia

           @Bleen Da, dar cine știe germană nu se pune, că ori e de origine nesănătoasă (sași/șvabi în familie, deci cu genă dictatorială, conform dogmei sulamiste), ori a-nvățat germana ca să se uite de sus la poporul sănătos.

          Reply
  54. Bleen

    Sînt oameni care, de teamă că USL-ul va vota în locul lor, au decis să meargă la vot.  ”Domne, e o șansă din 10 milioane să-mi cadă o cărămidă în cap cînd merg pe stradă. Dar nu mai bine îmi fut singur o cărămidă în cap, ca să fiu sigur?”
     
    Vor exista multe manipulări zilele astea. Una dintre ele, foarte eficace, este aceasta: USL va vota în locul tău, mai bine du-te le vot și fi sigur că ai pus ștampila pe NU. E ca și cum ai încerca să previi un incendiu dîndu-ți foc la casă. Poate că USL va încerca să voteze în locul tău, dar lasă-i pe ei să se chnuie să facă asta, și să riște să fie prinși, să li se facă dosar penal și să-i vadă o lume întreagă. De ce să le ușurezi munca, de ce să faci tu treaba lor? Orice vot, indiferent pe ce se pune ștampila, este un vot pentru USL.

    Reply
    1. Bleen

      Și încă ceva. Puțină lume știe, dar voturile anulate se adaugă la cvorum.Cvorum se face după numărul de votanți, nu după numărul de voturi valabil exprimate. Deci mersul la vot și anularea votului este un vot pentru USL.

      Reply
    2. Boghy

       @Bleen Ce au astia in cap ? A spus-o si Base aseara, ce mai vor ? De unde atat spirit cetatenesc in ei ? Cand trebuie nu ies la vot, ca nu au cu cine vota.

      Reply
      1. Bleen

         @Boghy Nu toată lumea a văzut emisiunea de aseară. Băsescu și PDL trebuie să iasă zilnic și să spună: boicot, boicot, boicot.

        Reply
  55. EroulBula

    Am uitat sa va spun dar iar am avut un vis ciudat.
    Se facea ca eram tot pe 30.
    Se facea ca erau Voiculescu, Fenechiu, Chiuariu si alti cativa.
    Se facea ca purtau costume in dungi (nu stiu marca).
    Sa facea ca era si Mihaela (duba aia mare).
    Apoi ei s-au urcat in duba si au plecat …..
    Nu se mai vedeau dar ii auzeam cantand:
    „Vino mamaaaaaa la rascruceeeeeeee
    Sa vezi dubaaa cum ne duceeeee
    Dubaaaaaa, dubaaaaaaaa ….. „

    Reply
    1. VelculescuVictor

       @Ilinca
       Revenim la Dan Desliu:
      „Prin tăcerea răcoroasă, frăţior cu zoru’  bate uliţa pietroasă Toader doinitorul. Nu e vesel de rachie, nici zănatec nu e, are altă bucurie: viaţa care suie…”

      Reply
    2. Ilinca

      Eu zic ca merita promovata. Sa o trimitem si alora de la comisia de etica ce apreciau doctoratul lui Ponta pe subiect!

      Reply
  56. EroulBula

    Daca Blogary reuseste sa inscrie observatori, io propun sa-i instruiasca sa mai iasa din cand in cand din sectiile de votare si sa indrume babele in directii gresite, la sectii din partea cealalta a orasului :-))))))))))

    Reply
  57. grizdinique

    Ca tot se vorbea mai devreme de perle, dar n-am apucat sa scriu pana acum, ieri am primit o palma cu piciorul de vad si acum in ceata. Din pacate, eu n-am citit enormitatea cu pricina pe vreun blog ci a fost live si in direct.
     
    In timp ce incercam sa conving o persoana platitoare de dari, intamplator apropiata mie de la care nu ma asteptam la vreo surpriza, sa stea duminica pe craca ei ca nu e rost de treaba la vot, mi-o reteaza scurt ca daca E NEVOIE sa mearga merge, daca nu nu. Am intrebat a cui nevoie, a evitat raspunsul si cand s-a pornit cu: “toti o apa si un pamant, toti baga in saci si noi murim de foame, ca sunt mana in mana toti si fac jocul” mi-a fost clar a cui nevoie e. Ca paranteza, am observat ca toti astia de folosesc argumentul asta extrem de uzat, toti cei care fac pe Elvetia in discutii pe teme politice, sunt uslamisti. Cine boicoteaza, cine tine cu Base, cine e cu miscarea de dreapta, cine merge la protest. o zice sus si tare. Astialalti folosesc argument: “da’ aia ce-au facut ba? Cu ce sunt mai breji?” sau “nu stiu ce o sa votez la referendum” sau “jocurile sunt déjà facute, nu mai putem schimba noi nimic”, “toti sunt la fel”. Neutrii intotdeauna tin cu rebuturile.
     
    Revenind la perla, in final, am zis ca dau decisiva cu argumente de tip UE vs Madar Rashia si mi-am luat-o ca Bute. Monumental. Wait …wait for it…”uite, si tarile asiatice sunt in comunism si nu mi se pare ca o duc asa de rau”. Sah mat! Ce sa mai dau eu stanga dreapta ca mi-am luat-o la ficat. Ce Coreea de Nord, ce China, ce Mama Rusie, ce sa ii mai argumentez. Era clar, la aia se traieste bine si eu aberez cu Uniunea si cu Economistu’ si cu Financial Times si cu Allgemeine. Am mai apucat doar sa intreb daca merge la cimitir sa ii aprinda lui Ceausescu lumanare…
     
    E trist, e foarte trist sa vad oameni ca astia in carne si oase si printre cei apropiati mie, imi imaginam in naivitatea mea ca ei exista undeva in neant. E tragic ca are copil pentru care ar trebui sa se ia de piept cu toti. E socant sa imi spuna “nu ma intereseaza acest subiect, nu-mi pasa, NU VREAU sa citesc nimic despre asta” atunci cand ii recomand macar sa citeasca faptele pe care le-au comis astia, nu judecati de valoare ale altora, ci obiectiv, ce au facut. Ca n-are cum sa i se para ok nimic din ce s-a intamplat. E incredibil ca are credit in euro si vede cum se duc banii cand merge sa isi plateasca rata, dar tot Base e de vina, ca astialalti o sa vina dupa 29 iulie si o sa ii dea cam pe la vreo duzina de saci de bani sa isi plateasca ratele si sa ii ia si ceva frumos lu’ ala micu’.
     
    Si atunci, cum sa nu iti creasca tensiunea cand vezi ca soarta tarii tale e decisa de oameni pe care ii doare-n cot, merg inainte orbecaind si nu au o minima documentatie asupra a ceea ce se intampla. De fapt, ce ma mai mira, la alegerile trecute l-a votat pe Crizut in turul 1 si in 2 pe Mihaela dragostea mea.
     
    Acu imi dau seama cine sunt aia de apar in afisele electorale ale lu’ usl, astia de li s-a furat si care asteapta sa primeasca. Cred ca nici n-au luat bani pentru poza, au facut-o din convingere, convingerea ca dupa aia o sa li se deaaa, de n-o sa poa’ sa duca, pe stilul “Made in China”.
     

    Reply
    1. para

      Dacă te consolează, află că mai sînt şi alţii în aceeaşi situaţie cu rude de gradul I, de sînge. @grizdinique

      Reply
      1. grizdinique

         @para nu mai e vorba de consolare, doar ii multumesc lui Dumnezeu ca nu m-a facut asa toanta

        Reply
        1. Rheia

           @grizdinique  @para Stai să-ți spun de ce votează DA un prieten bun de-al meu: „Cînd n-o să mai ia polițiștii șpagă, atunci o să cred și eu în democrație. Pînă atunci, vreau dictatură! Dar nu de-asta chioară, ca a lui Băsescu, ha, ha!” 

          Reply
        2. Rheia

           @Ilinca  @grizdinique  @para Ei, da, îmi pare rău că n-am avut replica asta la mine, cîînd am purtat discuția. Frate, și ce băiat bun e năvlegul ăsta de amic al meu! Ar merita să aibă mai multă minte….

          Reply
        3. grizdinique

           @Rheia  @para s-o fi gandit ca n-o sa mai ia aia spaga cand n-o sa mai dea el? exercitiu de imaginatie: cand om avea politia aia mult visata corecta si pura si o sa depaseasca pe linie continua o sa zica „baa ce bine era pa vremea lu base, nu iti „lua” aia permisu niciodata, mereu ne descurcam”

          Reply
        4. Rheia

           @grizdinique  @para Serios vorbind, eu cred că băiatul are un complex oedipian la adresa lui TB, dar mă sfiesc să-i spun. S–ar supăra rău pe mine, și țin prea mult la el. Ce-am observat eu, de-a lungul timpului: anti-băsiștii sînt de regulă persoane cu frustrări teribile, și, în plus, cam intolerante. 

          Reply
    1. revealer

       @Florina Clar, mana lui Basescu. Daca nea Magureanu nu era senator, erau 257 de perchezitii.

      Reply
  58. EroulBula

    Aseara, pe TVR1, invitat special ….. Tooooontaaaaaaa !
    De serviciu, la hidrant, Monicaaaaaaa Ghiurcooooooo !
    Dintre multele declaratii valoroase ale plagiesului am retinut una epocala:
    Referindu-se la acuzatiile de plagiat, Tonta afirma ca pe el il vor judeca romanii in noiembrie, la parlamentare.
     
    Ca sa citez un clasic al televiziunilor romanesti: Baaaaaaaaaaaaaa !  Baaaaaaaaaaaaaa!
    Nesimtitul asta are de gand sa ramana pe post ca sa rada toata Europa de noi inca 4 luni !!!!!!

    Reply
      1. EroulBula

         @VelculescuVictor Asta ce e ? Un fel de Cartoon Network al nemtilor? Pai la ce tampenii le-a spus la conferinta de presa …….

        Reply
      2. revealer

         @VelculescuVictor  @EroulBula Sa fim seriosi, pe Boomerang personajele sunt simpatice, pe gustul copiilor.

        Reply
  59. EroulBula

    Ai naibii DIICOTi, exact 256 perchezitii, domle !
    Sa mai spuna cineva ca nu sunt basisti :-)))))))
    Or fi fost perchezitionate domiciliile pucistilor ?

    Reply
      1. Boghy

         @Taticu  @EroulBula Avertizare mai degraba. „Stim cati sunteti, stim cine sunteti. V-am pregatit un pat la noi in celula.”

        Reply
  60. Taticu

    Octavian Grecu (liderul clanului), scrie presa din Giurgiu, l-ar fi sponsorizat în campania electorală pe primarul PNL, Lucian Iliescu. Drept recompensă, acesta ar fi vrut să-l răsplăteasca cu titlui de “Cetăţean de onoare al oraşului”, însă ar fi cedat la presiunea opiniei publice. 
    Se pare că în această încrengătură ar fi intrat şi liderul PNL, Crin Antonescu. Înainte de alegeri, Lucian Iliescu a ajuns la înţelegere cu Crin Antonescu, însă pentru asta a cerut să fie ajutat, potrivit giurgiu-news.ro. La rândul lui, Crin Antonescu i-a facut hatârul liderului de la Giurgiu şi l-a acceptat, nu înainte de a-i bate obrazul pentru rezultatele de la europarlamentare. 
    Astfel, Lucian Iliescu ar fi luat legătura cu cei care l-au ajutat în fiecare campanie – clanul “Butoane”. 
    Pentru a da greutate întâlnirii cu aceştia, scrie giurgiunews, Iliescu l-ar fi chemat şi pe Crin Antonescu în Giurgiu. Liderul PNL ar fi acceptat invitaţia. A urmat o vizită scurtă acasă la „Butoane”, unde discuţia a fost foarte tranşantă: voturi, cifre, procente.
    Niciunul din membrii staff-ului lui Antonescu de campanie prezidențială sau conectați la problemele de atunci  nu a confirmat însă, în vreun fel, presupusa negociere între liderul liberal și membrii clanului “Butoane”.
     

    Reply
  61. Boghy

    Pe la ce ora se exprima mimozele de la CCR in legatura cu contestatia PDL la legea referendumului ? Stie cineva ?

    Reply
  62. revealer

    http://www.gandul.info/news/strategia-pdl-la-referendum-cum-sa-tii-alegatorii-departe-de-urne-asculta-ce-raporteaza-primarii-cand-primesc-un-telefon-de-la-sediul-central-al-partidului-9898724
     
    Adamclisi din judeţul Constanţa: Boicotăm prin neprezentare
     
    „Decât să facă o greşeală mai bine stau acasă”
     
    La pescuit, la sport, numai la urne nu
     
    Convinşi să rămână acasă prin mesaje indirecte
     
    „Am metode să îi fac să stea acasă dacă e nevoie”
     
    Miercurea Sibiului: „Ce facem? Se merge la vot, nu se merge?”
     
    „Domnu preşedinte zice să mergem la vot. Apoi eu nu pot să opresc televizoarele”
     
    „Dacă plouă nu prea vine lumea”
     
    „Fiecare s-a informat şi nu ştiu ce să zic. Cum o vrea Dumnezeu”
     

    Reply
  63. EroulBula

    Am inteles ca azi PDL-ul hotaraste daca boicoteaza alegerile.
    Boicot e una, supravegherea votului e alta.
    Sa indemne lumea la vot sar sa-si trimita reprezentantii la sectii.
    Nu ne putem baza ca UE nu va recunoaste referendumul.

    Reply
    1. Taticu

       @Rheia Citatul misto e:
      „Am remarcat încă de săptămâna trecută că, în vreme ce Traian Băsescu spunea răspicat <<Veniţi la vot>>, prea coerent toate reţelele sale de susţinere din media, din on-line, politice, predicau contrariul. (…)”, a spus Antonescu.

      Reply
      1. Rheia

         @Taticu Asta e ca argumentul ăla dobitoc din suspendare, că TB l-a numit pe Ponta fără să vrea. Ăștia n-au nici imaginație, se iau ca lemingii unul după altul.

        Reply
  64. revealer

    http://www.ziare.com/politica/demisie/liberalii-din-covasna-au-trecut-in-bloc-la-pdl-1180379
     
    Organizatia PNL din orasul covasnean Baraolt a trecut integral la PDL, a anuntat, luni, fostul presedinte al filialei locale PNL Monica Anita, in prezent lider interimar al PDL Baraolt.
     
    Liberalii din Baraolt au trecut la PDL pentru ca erau nemultumiti de faptul ca sefii organizatiei judetene le-ar fi solicitat bani delegatilor din sectiile de votare, iar sumele ar fi crescut de la un scrutin electoral la altul.

    Reply
      1. revealer

         @Taticu Mda, de-asta am si citat din articol, sa reiasa ca de fapt sunt doar liberalii din Baraolt.

        Reply
    1. Rheia

       @revealer Cred că am un acces de oligofrenie: de ce ar da bani delegații din secțiile de votare, șefilor de partid, ca să muncească o zi întreagă?! Nu cumva e invers?

      Reply
  65. revealer

    Azi dimineata imi zice bona: uite, nici Dumnezeu nu-i ajuta pe nemernicii astia, le-a daramat vantul toate bannerele alea mizere.

    Reply
      1. Taticu

         @Boghy  :)))
        Da, sta cu el sa-l supravegheze. La 7 ani nu poate fi lasat singur sa studieze teoria campurilor vectoriale de integritate a particulelor subatomice

        Reply
      1. digg4pip

         @Alex D  @Taticu a inceput varanul sa vanda din ieuroii cumparati la inceput de Mai (erau atunci pe plaja la greci si se jucau cu putza in nisip de-a suspendarea), cand l-a auzit pe poetul Varujan ca cursul urmeaza sa-si revina dupa 29!

        Reply
        1. Rheia

           @digg4pip  @Alex D  @Taticu Vă rog eu frumos, nu-i mai ziceți așa lui Vosganian, că talentul lui literar n-are nici o vină că s-a întîlnit cu un caracter infect. Omul chiar a scris o carte magnifică. Hai să separăm lucrurile, că așa-i cinstit.

          Reply
    1. Rheia

       @Taticu http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12869074-marti-euro-isi-continua-deprecierea-din-cauza-temerilor-privind-spania-general-zona-euro.htm
      Deci pe internațional euro scade, la noi crește. Păi să se mute BCE-ul la București, că nu cred să aibă Mugur ceva împotrivă să-și împartă biroul cu Mario Draghi.

      Reply
  66. Taticu

    M-am trezit binedispus. Se facea, in visu-mi, ca se respinge, azi, chestia cu votul de la 7 la 23

    Reply
      1. revealer

         @SimonaM  @Hongse http://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=3343497b-393b-4f8c-8703-e4766a39d19e
         
        http://cezarmagureanu.ro/
         
        Pe scurt: a fost ales din partea PDL, acum este independent si activeaza in cadrul grupului PSD.

        Reply
        1. Taticu

           @revealer  @SimonaM  @Hongse Problema cu senatorul Magureanu e mai complicata. Daca mai tineti minte, Magureanu a fost „declarat” omul celor din clanul Butoane. Ce e si mai interesant e faptul ca, la vremea aceea, se discuta despre o intalnire „de protectie si spriin zonal” avuta de Crina Antonescu cu cei din clan. 

          Reply
        2. Rheia

           @Taticu  @revealer  @SimonaM  @Hongse Eu m-am uitat repede pe CV-ul lui și am remarcat că a fost director în Bancorex, păduchelnița securistă decedată cu acte în regulă, pe urmă director în Banca Română de Scont, păduchelnița cripto-securistă a lui Vîntu tot atît de decedată, pe urmă director la Romstrade, una din pușculițele lui Nelu Iordache-Blue Air, care nici ea nu pare să se simtă mai bine. Lăsînd la o parte mecla patibulară a împricinatului, acest traseu (hm!) profesional mie-mi miroase a cale și crizanteme mortuare.

          Reply
        3. Luminita

           @revealer A fost ales pe listele PNL, a trecut la UNPR si acum 3 luni la PSD.
          Nu a avut niciodata legatura cu PDL, o mare intoxicare

          Reply
        4. revealer

           @Luminita http://www.gandul.info/news/portret-de-senator-fala-lui-cezar-magureanu-turnator-la-securitate-bancher-la-gauri-negre-politician-migrator-prieten-cu-un-interlop-8867992
           
          Senatorul Cezar Măgureanu a intrat în politică în 2008, când a devenit consilier judeţean în Giurgiu, din partea PNL. A părăsit funcţia la scurt timp, fiind ales senator din partea PNL în toamna aceluiaşi an.
           
          La sfârşitul anului 2009, el i-a abandonat pe liberali şi a trecut la PDL, la scurt timp după gestul similar al deputatului de Giurgiu Dan Păsat, actualmente judecat pentru trei acte de şantaj şi şapte operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia de parlamentar. Măgureanu a fost răsplătit de PDL cu funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene de partid.
           
          În luna februarie a anului 2010, Cezar Măgureanu a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Giurgiu, după ce deputatul PDL Victor Boiangiu i-a cedat locul în fruntea organizaţiei.
          La sfârşitul anului 2010, Măgureanu iese din PDL, activând ca senator independent, iar în 2011 este preluat de UNPR, devenind viceliderul grupului UNPR din Senat.
           
          Si ceea ce pare pagina lui personala http://cezarmagureanu.ro/ il da ca senator PDL.
           
           
           

          Reply
        5. Luminita

           @revealer am inteles, „s-a manjit” si pe la PDL cateva luni, si cand a inteles ca nu ii serveste la nimic, din perspectiva cainilor de procurori ce ii amusinau deja curul, s-a repliat la UNPR. Nu inteleg de ce nu si-a actualizat C.V.- ul dupa ce a trecut acum 2 luni la PSD ??

          Reply
        6. revealer

           @Luminita Din acelasi motiv pentru care nu si-a actualizat pagina. Il doare fix undeva. Eu pe pagina lui m-am uitat si de-aia am presupus ca a fost PDL-ist la origine.

          Reply
        7. Luminita

           @revealer spre disperarea lui Sova&comp. televiziunile il dau toate, pe burtiera, drept senator PSD,hi,hi,hi

          Reply
  67. OstapBender

    Up! Pentru badge cu boicot „Ajuta democratia: stai acasa!” „Nu sta singur acasa!” „Pentru 29 doar Acasa.TV”

    Reply
  68. Nea

    Oare ce ar face Stamate şi Stoian pe 29? De Stamate ştiu sigur că, odată, a votat cu picioarele, refugiindu-se din Ardealul ocupat. Dar Stoian? Poate că mai trăieşte, poate că votează chiar dacă a răposat.
    Stoianeee, dă-ne un semn.

    Reply
    1. Yeba

       @Nea Primim din partea dlui Stoian: ca adept al proprietății de congruență a acțiunilor, al Monicăi și al blogului Boicotary, voi boicota plebiscitarea loviturii de stat. Amenințările ajunse în eter din direcția postului TV Crețuleasca, potrivit cărora oficialii europeni nu îl vor susține pe plebiscitat în funcție la un procent <30%, nu mă vor convinge să părăsesc locul cu verdeață în care mă aflu.

      Reply
      1. Nea

         @Yeba Dom’ Stoian, măcar monitorizează de acolo numărătoarea, că ţiu minte că le aveai cu cifrele, pe vremuri. Vezi să n-o tulească la vot vecinii de ţintirim.

        Reply
  69. GabiDumitru

    Fragment din interviul pentru RL:
     
    „Pentru astfel de avertismente, USL a formulat o plângere penală împotriva dumneavoastră şi a altor 14 lideri PDL pe motiv de  „răspândire de informaţii false, pentru defăimarea ţării şi a naţiunii şi pentru periclitarea siguranţei economiei naţionale şi a stabilităţii monedei”. Cum aţi interpretat demersul? Găsiţi aici germenii unor noi paşi spre suspendare, în caz că actuala operaţiune declanşată de USL va eşua?
    T.B.: Eu vă pot da un scenariu care se va întâmpla. Spre exemplu, au de gând ca, începând de săptămâna viitoare, în trustul Intact să înceapă atacuri de exploatarea gazelor de şist şi de susţinerea proiectului Roşia Montană şi să aducă argumente legate de înaltă trădare. Deci ei au trecut deja la pregătirea planului B, nemizând pe faptul că va fi validat referendumul.
    Revin cu întrebarea. Ce rol are această plângere penală? O vedeţi ca pe o acţiune strict electorală, pentru marele public, sau are implicaţii mult mai profunde?
    T.B.: Preşedintele poate fi suspendat pentru două motive. Unul este încălcarea gravă a Constituţiei, iar al doilea pentru înaltă trădare. Ei deja evaluează că nu reuşeşte demiterea preşedintelui prin referendum şi atunci pregătesc pasul doi – să facă un dosar penal preşedintelui şi să-l acuze de înaltă trădare. Sunt disperaţi să pună mâna pe justiţie. De aceea şi miza lor, să-şi numească oameni la Parchete.
     

    Reply
    1. AdiAdrian

       @Alex D poate si un timeline cover pt facebook…desene.poze,insemne funny/pline de semnificatie in jurul gandului bun de boicot.

      Reply
  70. audax

    Poate ar trebui creata o baza de date cu numerele de inmatriculare ale autocarelor vazute in preajma sectiilor de votare (in special in mediul rural). Eventual cu poze. Daca nu cumva este prea riscant sa le faci poze.

    Reply
    1. Nea

       @audax Şi trase de limbă mamaele şi tataii de la ţară, ce tur al mânăstirilor gratuit mai organizează primăria pe 29 iulie.

      Reply
  71. severmihail

    Cred ca ar fi buna si o lista de N puncte la care sa fie atenti observatorii pentru a contracara frauda.
     
    De exemplu:
    1.  Verificati inainte de inceputul votului daca nu sunt buletine de vot deja introduse in urne
    2. Cereti copii dupa PV final etc

    Reply
  72. cristi c

    Încă o dovadă că intelectualii sunt de căcat: lista intelectualilor care susțin existentența statului de drept în regimul Ponta Antonescu cu argumente pentru inexistența statului de drept în regimul Basescu. 
    Eu le propun să o fac direct pe hîrtie igienică ca să nu se zgîrie Liderii cînd se șterg cu ea la cur.
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12866745-ilhl.htm

    Reply
    1. audax

       @cristi c Ieri seara am lasat un scurt comentariu pe pagina lui Stelian Tanase in care ii „felicitam” pe autorii scrisorii pentru echidistanta avuta: perfect echidistanti intre violator si violat. Azi dimineata vad ca a disparut. Baietii sunt consecventi in acceptarea opiniilor diferite:(

      Reply
      1. Yeba

         @audax , stelică este grijuliu cu imaginea sa, nu vrea să-l vadă lumea dând târcoale hidrantului. Am citit acum scrisoarea a doua oară, cu calm. Mi se pare uimitor de proastă, lăsând la o parte minciunile. Atât de proastă încât nu știu dacă merită efortul de a o demonta. Minerii le puțeau doar fiindcă nu erau finuți, ca Șova. Înțeleg că e netrimisă, mai așteaptă semnături, voluntari cu cazma. 

        Reply
      2. Yeba

         @audax  @cristi c  stelică este grijuliu cu imaginea sa, nu vrea să-l vadă lumea dând târcoale hidrantului. Am citit acum scrisoarea a doua oară, cu calm. Mi se pare uimitor de proastă, lăsând la o parte minciunile. Atât de proastă încât nu știu dacă merită efortul de a o demonta. Înțeleg că e netrimisă, mai așteaptă semnături, voluntari cu cazma. 

        Reply
    2. Nea

       @cristi c Nu sunt prea mulţi intelectuali acolo, ci nişte muncitori cu gura, proptiţi în titluri universitare ca muncitorii de la drumuri în coada cazmalei, pe care o folosesc mai mult ca argument în încăierări decât ca să sape şanţuri.

      Reply
  73. Canadiana

    Din seria Perlele Postacilor:
    Domnilor, in calitate de avocat, va rog din un singur lucru: Merrgeți la vot! Votand hotii, sprijiniti breasla avocatilor. Cu Voican si Voiculescu, ne sporeste palmaresul!

    Reply
      1. Canadiana

         @Gramofonu asta nu e greu, sunt la 4 ore de prima urna. (de prefererinta cu cenusa lui ilici)

        Reply
        1. anarchix

           @Canadiana asa e. cand vorbesc cu americanii despre canada, ei dau impresia ca e un neighborhood sau un stat limitrof de genul New England sau Vermont .:-)))))

          Reply
        2. Canadiana

           @DanCanada o, nu, am batut drumurile pana acolo de muuulte ori, dar acu’ chiar ca nu trebuie 🙂

          Reply
        3. Canadiana

           @DanCanada  cred ca se vor duce cei din toronto. cunosc cativa care voiau s-o faca. pe de alta parte, la consulatul roman au acelasi personal de pe vremea lui iliescu, asa ca …

          Reply
    1. DanCanada

       @Bleen Se poate spune ca blogary a inventat boicotul din 2012. Ce-ar face o echipa de PR din State! Ditamai afisele cu Boycott & Beer ft. Beyonce, Beatles si alte B-uri 🙂

      Reply
  74. Canadiana

    Perle de postaci:
     
    O parere personala. Taica Traienel nu cred ca a vandut flota, ci mai curand a facut un targ, o afacere – contra renovarii ei a dat-o in folosinta cuiva, o terta parte straina, pe un nr de ani, un fel de inchiriere. Numai bine cand iese la „pensie” il asteapta flotila personala si isi continua afacerile de Onasis carpatin. Nu cred ca mai avem oameni de caracter prin servicii, dar daca ar fi, o investigatie discreta, pe urmele flotei s-ar impune. Si mai cred ca nu neaparat Norvegia este singurul loc de cercetat, ci si Suedia, tara in care Cheney & Bush aveau atari interese. Si alte locatii ca vechiul „cuib” de la Anvers, plus activitatea intensificata in ultimii 4-5 ani a piratilor africani. De unde provin navele lor?

    Reply
    1. ny2

       @Canadiana da, a parcat-o in garajul din curtea casei din Mihaileanu. ce n-a avut loc, a ajuns la piratii africani, pfffff!
      p.s. dupa ce ca am o conexiune de toata jena in locul asta uitat de lume, mai vine si furtuna. da’ oi ajunge io acasa! 😀

      Reply
      1. Canadiana

         @ny2 daca in mihaileanu avea doua bai cu cada, mai incapea cevasilea si p-acolo. o tine pitita omu’.

        Reply
    2. Canadiana

      Si una de-a noastra:
       
      Sunt multumita ca am reusit astazi sa mai conving 10 cunostinte sa nu mearga la vot. Basescu este un inger pe langa derbedeii care conduc tara.

      Reply
    3. anarchix

       @Canadiana asta-i din aceiasi categorie cu fizicianul ala de la OTV care iti apara creierul de atacurile energetice ale celularelor cu o sarma plasata strategic.

      Reply
  75. Canadiana

    P-asta ati vazut-o?:
    Luni dimineață la redacțiaCotidianul.ro ni s-a semnalat telefonic faptul că la niciun chioșc de difuzare a presei nu se poate găsi ediția de luni a Jurnalului Național care azi s-a vândut împreună cu ”Adevărata față a lui Traian Băsescu” scrisă de Marius Oprea.
    Cotidianul.ro a verificat aceste informații în teren și astfel s-a putut afla că, de pildă,  o persoană cu un autoturism de transport mărfuri ( tip dubiță) a cumpărat toate exemplarele Jurnalul Național de luni de la toate punctele de difuzare a presei din zona Domenii din sectorul 1 al Capitalei, la prima oră.
     

    Reply
        1. DanCanada

           @Florina  @EleninaNicuţ  @Canadiana  @Gramofonu Da! Iarna nu-i ca vara si ’46 nu-i ca 2012.

          Reply
        2. Canadiana

           @DanCanada  @Florina  @EleninaNicuţ  @Gramofonu 
          amin. sa te auda cel de sus, taicule.

          Reply
  76. Taticu

    Apropo de panglicile galbene, sper ca nu zice nevasta-mea ca vrea un cearceaf galben, „o minune, zau” c-o plesnesc! Fiara devin cand plec de la boicot…

    Reply
  77. Bleen

    Deci, dacă stau bine să mă gîndesc, 29 iulie o să ne găsească pe toți nu cu umbreluța din sex on the beach ci în secțiile de votare. Cîtă imaginație la boicot avem!

    Reply
    1. EleninaNicuţ

       @Bleen rost de sex salbatic o sa fie si prin unele sectii de votare, cu siguranta, de beach am oarece indoieli… acu’ na, fiecare cu norocul lui.

      Reply
        1. Florina

           @Canadiana  @EleninaNicuţ 
           
          Lasă-mă cu urna la ora asta, că tocmai voiam să mă culc şi-acu mă găndesc brusc la Ilici!

          Reply
        2. Canadiana

           @Gramofonu  @Florina  @EleninaNicuţ  mie azi base mi s-a parut mult mai relaxat, chiar usurat.

          Reply
        3. Gramofonu

           @Canadiana  @Florina  @EleninaNicuţ Dar tusea mai rau, iar aia tot il ameninta cu moartea. Ce sa mai cred?

          Reply
        4. EleninaNicuţ

           @Canadiana  @Gramofonu  @Florina pai nu v-am zis ca i-am comunicat niste chestii telepatic? well, d’aia :-))

          Reply
        5. Gramofonu

           @Canadiana  @EleninaNicuţ  @Florina Om insurat, la virsta lui, si-l trimiti la ftness…

          Reply
        6. Canadiana

           @Gramofonu  @EleninaNicuţ  @Florina  pai voi n-ati vazut: are bratele ca betele, ditamai marinarul. 

          Reply
        7. Canadiana

           @Florina  @Gramofonu  @EleninaNicuţ  a comentat si de tocurile si rochiile stramte ale lui udrea. 🙂

          Reply
        8. Gramofonu

           @Canadiana  @EleninaNicuţ  @Florina Ai zis „ftness”, nu te face ca dezavuezi 😀 sigur nu e „i”

          Reply
  78. Florina

    Băăăi, ce-au ratat şi de data asta! Uite de ce voiau referendum două zile, că luni, pe 30 iulie, sînt Sfintii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos si Andronic. 

    Reply
  79. Yeba

    te pomenești că @Pataphyl s-o fi decis să voteze, de nu mai dă pe aici. Caută secția din Machu Pichu. Din Vanuatu. Din Bora Bora.  Viața e nedreaptă.

    Reply
      1. Pataphyl

        @Florina @Yeba Săr’mîna fetelor, îmbrățișări tuturor, sînt doar în temporară indisponibilitate fizică. O să treacă, asta fizică (bad weed don’t die). Mie de nebuneală mi-e frică (mai țineți minte aia cu „Sticlă la litru! – Nu mă’nnebuni, nea Nicu?”) 🙂

        Reply
  80. ny2

    ca sa-l parafrazez pe Herr Diaconescu, „dezavuam si monitorizam”
     
    p.s. astia au innebunit pe B1, dau in bucla emisiunea lui Turcescu, probabil vor sa fie siguri ca prinde toata diaspora mesajul :))

    Reply
    1. Canadiana

       @ny2 eu, mica parte din diaspora, am prins mesajul si nu ramane particica din marea canada neinformata.

      Reply
      1. ny2

         @meioza tot ce se poate, eu am plecat de la serviciu cand s-a terminat emisiunea lui Banciu, am ajuns la hotel dupa vreo ora jumatate, l-am revazut pe Base, si-acum am crezut c-au luat-o de la capat :))

        Reply
        1. Bleen

           @ny2  @EleninaNicuţ  @Florina Ursuleț de catifea, ce se dă, nu se mai ia, ursuleț de miere, ce se dă nu mai se cere.

          Reply
    1. InLinieDreapta

       @Bleen sper ca nu aveti de gnid sa lucrati cu romaniacurata a Alinei Mungiu Pippidi http://inliniedreapta.net/madam-farfuridi-si-duhul-din-sticla/ !
       
      eu m-as baga, dar fara alina (costin)

      Reply
        1. InLinieDreapta

           @Emil Stoica  AMC crede, la fel ca si Cristian Privulescu si restul stingii, ca in perioada lui Traian Basescu traia in dictatura fascistoida. Ambii sustin cu tarie USL si ii acuza de violenta verbala pe care care vorbesc de lovitura de stat. Da, mai tirziu am vazut ca il dadeai doar ca exemplu. Oamenii, intr-adevar, se pot inscrie unde vor ei, dar este foarte indicat sa evite prodemocratia (singurul ong acre a raspuns afirmativ propunerii lui ponta de a fi subventionat de la stat, privulescu, cel are s-a dus la sezatoarea usl din iarna de la bruxelles, in care a forbit alaturi de ala micu al lui voiculescu, crin si restul nebunilor, despre regimul despotic, atit de asemanator cu ceausescu, al lui basescu. acestia sint amp si pirvulescu, si daca voi reusiti sa trimiteti obsrvatori, vreau sa vin, daca nu, observ de afara 🙂
           
          (costin) 

          Reply
        2. Emil Stoica

           @InLinieDreapta Am scris in mod repetat ca Pirvulescu nu trebuie sa mai stea la APD. In ceea ce o priveste pe dna. Mungiu, cred ca ii faceti un proces de intentie care nu este corect. Dar asta este o alta discutie ce trebuie sa o avem dupa 29.

          Reply
      1. Bleen

         @InLinieDreapta Am dat ca exemplu. Ei dau mai multe detalii acolo. Oamenii se pot înscrie unde vor ei, la Blogary sau la ARC. 

        Reply
    2. EleninaNicuţ

       @Bleen cica comentariu:
       
      „1 Szomboti Francisca Luiza 2012-07-23 Eu am luat legatura cu Pro Democratia si raspunsul a fost ca nu au fonduri in primul rand si ca nu sunt doritori pentru observatori independenti la referendum.Totusi ce se poate face sa fiu observator fara nici un fel de pretentii????????????”
       
      :-))

      Reply
      1. Bleen

         @EleninaNicuţ Spune-i că noi plătim observatorii. Dolari și droguri. La penețeu, evident. Că la peneleu sînt mașinile de tipărit bani.

        Reply
      2. Yeba

         @EleninaNicuţ , hă, hă, hă. de indpendenți, nu. Cristi P țipă după mobilizare de voturi și noi îl incomodăm…

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *