Offtopice – 16 aprilie 2013

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic.

Din motive de Boston articolul pe care ar fi trebuit să-l scriu aseară/azi noapte îl voi scrie astăzi (e cu inovație și educație)

Facebook Comments

13 Comments Offtopice – 16 aprilie 2013

    1. Yeba

      Bleen,  Bleen, e simplu pentru cunoscători: are, dar n-are loc. Sunt prea mulți și deversează. Există și riscul ca Gâdea-buze-moi să nu se stăpânească și să-i dea pantalonii jos în public, nu se face, mă-nțelegi!

      Reply
  1. Bleen

    http://blog.travelchannel.com/anthony-bourdain/read/blutarski-zero-point-zero/

    Antony Bourdain, România, cea mai proastă experiență.

    Maybe the best single example of this was the ROMANIA show, where absolutely everything was ****ed up beyond all hope or recognition: wrong fixer (the inexplicably addled Zamir), unfriendly populace,  officials looking for backhanders,  and guides with other agendas who did their best (in the hope of portraying their country in a desirable light) to ensure that absolutely every genuine moment was quickly  smothered under a thick scrim of artificiality, falsehood and staginess.  It was a nightmare to shoot. An utter failure on all our parts—and yet it became a timeless classic of Travel Gone Wrong—unintentionally hilarious. It may have made all of us Public Enemies in Romania (and the subject of scandal and speculation in their national press)—and it may have been terribly unfair to the country and to the many Romanian expats who tuned in, looking to see something beautiful of their beloved homeland…
    But it was an accurately gonzo—if unflattering– account of what it’s like to make an utter failure of a show,  a masterpiece of incompetence on our part—and misguided good (and bad) intentions on the part of some of our hosts.  It was at the same time our greatest failure as professional travel and food television producers—and our greatest success as technicians—and absurdists. We might never be able to repay the good  people of Romania for our offenses against their national pride; but no small number of them recognized at least the worst of their country.  I can assure you, by the way, that what we DIDN’T and could NEVER have included in the show, would have been even more painfully hilarious. To this day, in the hours after a shooting day, veteran crew members sit in hotel lobbies around the world, and tell the young ones about what really happened there.

    Reply
  2. Bleen

    @Tudorel Urian
    Înțeleg că în PDL se discută ca membrii partidului care aderă la Mișcarea Populară să fie excluși din partid. Cum trădezi partidul dacă devii membru al unei fundații axate tot pe valorile de centru-dreapta? Dacă ești membru PDL trebuie să te resemnezi pentru tot restul vieții cu pragmatismul politic al lui Vasile Blaga și profunzimea gândirii Ralucăi Turcan. Nu mai poți să-ți faci abonament la Steaua sau să-ți faci abonament la festivalul Enescu pentru că împrăștii din admirația pe care o datorezi marilor spirite din PDL!

    Reply
  3. EroulBula

    Evenimente interesante in ultimele zile:
    1. Grecul Sofokleos a zburat din schema de la CRF infrastructura dupa ce planul lui de redresare a fost respins de AGA si dupa o scurta dar agresiva campanie pe televiziunile centrale.

    Nu stiu daca grecul e in stare de ceva sau e doar un maimutoi asa ca am incercat sa aflu care era planul de redresare care i-a scos din minti pe membrii AGA.
    In mare, se baza pe trei directii: renegocierea contractelor cu furnizorii de bunuri si servicii, cresterea chiriilor pentru spatiile inchiriate in gari si recuperarea creantelor de la clienti.
    La primul punct grecul dorea, probabil, sa renegocieze contractele de achizitie de bunuri si servicii cu nenumaratele firme care capuseaza CFR Infrastructura, firme controlate de politicieni, lideri de sindicat, fosti directori si alti smecheri, unii aflati probabil si in AGA.
    La al doilea punct grecul dorea sa mareasca chiriiile pentru spatiile inchiriate, de cele mai multe ori, sindicatelor, liderilor acestora, altor sefi si sefuti din companie.
    La ultimul punct grecul cerea ca firmele de transport feroviar sa-si plateasca la timp, conform contractelor, tarifele de utilizare a retelei feroviare. Hai, privatii ca privatii, dar si CFR Calatori? Adica in loc sa bage banii in tot felul de achizitii umflate si / sau inutile sa-si plateasca la timp facturile la CFR Infrastructura ! Mai mult, grecul a avut si proasta inspiratie sa le interzica accesul pe cateva linii de transport, iar reactia a fost instantanee si violenta, prin mass media. 
    In ziua urmatoare AGA i-a respins planul de redresare, chiar daca era la mintea gainii ca alea erau caile obligatorii de urmat pentru a repune compania pe picioare. Daca urmatorului candidat ii vor aproba planul de redresare vom sti sigur ca a cazut la pace cu ei si ca-si va lua si el partea de cascaval din afacere.
    2. Eugen Nicolaescu a anuntat ca a gasit solutia pentru o plata mai buna a medicilor: vor lucra juma’ de norma la stat si juma’ de norma in regim privat, paturile pentru privat fiind tot in spitalele publice. 
    Nu stiu cat de fericiti vor fi doctorii dar stiu sigur ca asistentele si infirmierele vor rasufla usurate. Nu vor mai fi nevoite sa care, cu poseta sau cu sacosa, la cabinetul privat, materialele sanitare, medicamentele, consumabilele si alte materiale pe care le suteau din spitale. Totul intr-un singur loc!

    3. Cipru a anuntat ca analizeaza posibilitatea de a acorda cetatenia cipriota celor care au pierdut cel putin 3 milioane de euro in jaful de zilele trecute. Adica nu-i destul ca le-a luat banii din conturi. Le acorda cetatenia, ii inregistreaza la fisc si dup’aia le fute si niste impozite pe avere ca sa-i linisteasca de tot :-)))

    Reply
  4. Bleen

    Am un chef și o inspirație de scris ceva de speriat. La ce dată se termină astenia de primăvară și începe aia de vară au anunțat ăștia?

    Reply
    1. Yeba

      Bleen , e de la pretenții, vrei să scrii mereu chestii. Mai scrie și mărunțișuri. Uite, Bogdan Chireac e scandalizat de optica aparent schizoidă a lui Băse, care acum îi laudă pe puciștii fraudulenți din vară.  Deci să ne spună când a mințit. Beat that, ca să nu te plictisești.

      Reply
  5. Bleen

    Iulian Urban: Ciudat „cutremurul” asta de 8 grade Richter din Iran! Cineva se joaca cu chestii periculoase rau…
    Chuck Norris…

    Reply
  6. Beavix

    Corectă observație. Colaboraționismul și ticăloșia au fost motivele principale pentru care regimul comunist din România a produs pagube mai mari decât în alte țări. Toată lumea dădea vina exclusiv pe Ceaușescu, dar răul era făcut de toți ticăloșii din sistem, începând cu aparatul de partid și terminând cu angajații din comerț și toți cei care aveau acces la mărfuri de orice fel. Ticăloșia ajunsese un mod de viață în România, iar efectele se văd și se simt în continuare.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *