Offtopice – 19 iulie 2013

foto: cu ceafa groasă, dar pe cai

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.


Deputatul Eugen Tomac a demisionat din PDL şi se alătură Mişcării Populare – Mediafax (Bleen, 19:03:05)


O rugaminte pentru strategii sau consilierii sau piaristii PSD – Paul Dragoș Aligică, Facebook (Bleen, 16:39:11)


OMAR HAYSSAM a fost predat Poliţiei Române. Bogdan Oprea: Este în ţară, în arestul Poliţiei – Mediafax (Florina, 10:25:30)


Extraodinar interesul romanilor de la orase si sate in problema exploatarii gazelor de şist prin fracturare hidraulică. – Paul Dragoș Aligică, Facebook (Bleen, 01:46:27)


V.Ponta: Înclin spre a avea referendumul de revizuire odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale – DIGI24 (Bleen, 01:33:01)


Iohannis, întrebat pe ce criterii a fost propus Silaghi: Pe criteriul că aşa am hotărât în partid – Gândul (Bleen, 01:29:34)


Facebook Comments

58 Comments Offtopice – 19 iulie 2013

    1. Yeba

      Gramofonu , păi scrise Amelia mai jos, da, asta ar trebui răspândită, preluată la TV, n-are cine! Pe B1 s-a discutat că Minodora (de la Clejani or so) a slăbit 23 de kg.

      Reply
  1. Bleen

    Funeriu s-a supărat pe intelectuali.
    http://funeriu.blogspot.ro/2013/07/disperarea-ca-motivatie-politica.html
    http://www.facebook.com/DanielPFuneriu?hc_location=timeline Am o dilemă: intelectualii și politica. Pe de-o parte mă bucur de fiecare dată când un intelectual face pasul. Pe de altă parte nu pot să nu remarc, dacă trag linie sub înșiruirea numelor intelectualilor care au intrat în politică (în România și în alte țări), faptul că suma nu este ceea ce ne așteptam. Faptul că cineva este mare și real expert în istorie, politologie, chimie sau că are condeiul bun, îl califica a priori pentru a fi un „bun politician”? Credeam că da, dar realitatea rece pare să demonstreze că nu. Voi ce părere aveți?

    Reply
  2. Bleen

    http://www.facebook.com/miron.damian
    PDL a avut un singur candidat care a câștigat colegiul, Eugen Tomac, candidatul diasporei în colegiu care include Rep. Moldova. Nu e greu de imaginat cum a reușit, dacă ținem cont de modul cum a fost întâmpinat la Chișinău Traian Băsescu: a fost votat în calitate de candidat al partidului prezidențial, PDL. Bun.
    Acum, când drumul PDL și al președintelui s-au despărțit, deputatul Tomac l-a urmat pe acesta din urmă, în Mișcarea Populară. A ”migrat”, normal și natural, după cel în siajul căruia și-a câștigat voturile. Cât de stupid ar fi, în sine, să fie sancționat pentru asta?? Legea anti-migrație, și toți idioții utili din societatea civilă care o sprijină (gen IPP), pe lângă că are consecințe antidemocratice clare, pleacă de la o premisă falsă și stupidă, venită dintr-o eră veche: ”partidul nu poate greși, partidul are întotdeauna dreptate” – cu corolarul că, dacă un reprezentant se desparte de partidul său, atunci evident EL e de vină, e un migrator ticălos. Iar dacă realitatea zice altceva, atunci cu atât mai rău pentru ea.

    Reply
  3. Canadiana

    Daca ar fi sa visez la politicianul perfect, as face mii de cloni ai lui Basescu si Merkel. Oricum, astia doi ar fi trebuit sa faca jde copii. 
    Declar sus si tare, cu martori, pe blog, ca o iubesc pe Merkel. Nu chiar ca pe Base, dar are un loc caldut in inima mea. 
    „Germania nu isi sponeaza cetatenii”. Asta apropo de maritul program PRISM al lui Hussein al Emiratelor Americane Unite:
    http://www.mediafax.ro/externe/angela-merkel-germania-nu-isi-spioneaza-cetatenii-11134116

    Reply
  4. Amelia New

    Guvernul copy/paste nu se dezminte:
    „Copy/paste dupa CSR-uri, neancorat in analiza tematica (Copy/paste of CSRs, not anchored in the thematic analysis)”, se precizeaza in documentul prezentat de Curs de Guvernare.
    „In general, capitolele par sa fi fost construite prin compilarea unor surse diverse de informatii si declaratii slab fundamentate, fara consistenta sau reflectie strategica. Accentul este pus in principal asupra decalajelor si nevoilor (nu intotdeauna justificate si convingatoare), mai degraba decat pe potentialul de crestere”, sustin functionarii Comisiei Europene.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15219882-critici-concrete-formulat-comisia-europeana-draftul-acordului-parteneriat-transmis-guvernul-ponta-copy-paste-compilarea-unor-surse-diverse-informatii-declaratii-slab-fundamentate.htm

    Reply
  5. Bleen

    Astăzi și-a dat demisia din PDL singurul candidat ARD care și-a închis colegiul. Mai mult, cred că a fost singurul candidat ARD care a cîștigat colegiul, ceilalți ajungînd parlamentari de pe locurile 2 sau 3 (inclusiv liderii ARD, Blaga și MRU, în timp ce alți doi lideri, Pavelescu și Neamțu, nu au ajuns parlamentari). E vorba de Eugen Tomac, care a anunțat că se alătură Mișcării Populare.

    Reply
  6. DanCanada

    Pentru cine are bani si vrea sa investeasca, ati vazut ca Detroit e in faliment? Orasul e de fapt un preview la cum o sa fie America dupa ce Obama isi termina treaba. Se pregateste Chicago.
    Detroit a fost adus la faliment de sindicatele auto care (timp de decenii, cu persistenta si cu nesimtire) au cerut beneficii nerusinate. Apoi mita autoritati locale, droguri, arme, race games. Un prieten care a stat vreo doi ani in Detroit imi povestea ca sint unele cartiere unde trebuie sa-ti calculezi ‘stopul’ la semafor: daca te opresti de tot, vin baietii si-ti sparg parbrizul.
    Am auzit un canadian dimineata la radio cu o idee super: „Pai sa cumpere Canada Detroitu’. Si sa-l faca zona libera de comert, ceva ca Hong Kong sau Lichtenstein.” 🙂

    Reply
    1. Canadiana

      DanCanada Haha, noi suntem practic o suburbie canadiana a Detroitului. Pot zice ca merg mai mult in Detroit la cumparaturi decat in orasul meu. 
      Trei factori au contribuit la falimentarea Detroitului: 
      1. mutarea negrilor in zona de centru – astia sunt de obicei cu venituri mici si nu-si platesc taxele de oras. In plus, toti albii au fugit din centru, devenit eminamente negru.
      2. sindicatele auto, care au tot cerut salarii si beneficii astronomice pana cand multe companii si-au luat telegutele si au plecat in zone mai prietenoase..
      3. coruptia guvernului local, care a furat din sacul public de a rupt. Fostul primar al orasului, Aftrican-American dude, este in puscarie pentru deturnare de fonduri.
      Si da, Detroitul deschide o lunga lista ce va urma.

      Reply
  7. Bleen

    Traian Băsescu:

    NU confirm că a fost adus din Siria.
    NU confirm că a fost adus cu un avion al armatei române.
    NU confirm că a fost adus în baza unui acord de extrădare.

    A fost adus de servicii. Ele l-au predat Poliției. A fost un efort al unui colectiv foarte mic de oameni care de mai bine de 5 ani se ocupă de căutarea lui Hayssam.

    Reply
      1. Bleen

        Deci a fost treaba serviciilor și nu a justiției, l-am prins cu băeții, nu cu interpolul, deci l-am strîns deja pe coaie. Uite unghiuțele pe care i le-am spus înainte să ne spună că…

        Reply
      2. Bleen

        Hayssam a fost adus de servicii, nu cu poliția sau justiția, are multe de spus despre mulți și ar fi bine să spună și în justiție, că e bătrîn și poate ia o grămadă de ani și s-ar putea ca singurul bilet de voie să fie la propria înmormîntare.

        Reply
  8. Bleen

    Cancerul lui Hayssam e contagios. Beuran a pus mîna pe el și de atunci nu s-a mai spălat. N-ar fi de mirare să-i consulte pe Voiculescu și Hrebenciuc cu mîna aia nespălată și purtătoare de cancer.

    Reply
  9. Bleen

    De ziua mea, în 2010, pe 9 septembrie, a fost arestat Vântu pentru prima oară. De ziua maică mii, azi, l-au adus pe Hayssam. Cred că trebuie să mai avem răbdare cu arestarea lui Voiculescu, pînă pe 18 octombrie, de ziua Danei. La noi, cu datele de naștere nu faci un 6 din 49, faci o Jilavă.

    Reply
  10. Bleen

    Sistemul de educatie public este modalitatea prin care societatea isi transmite valorile generatiilor viitoare. Eliminarea crestinismului din scoli si introducerea terorismului corect politic, a propagandei homuniste spune ceva despre valorile statului.
    Diavolul l-a acuzat pe Dumnezeu pentru discriminare intre Bine si Rau. Asta ar trebui sa fie propozitia despre comunism (in toate formele sale) in Cartea de istorie a lumii.

    Reply
  11. Bleen

    Pe surse: Hayssam mulți o să belească. Mulți și mari. Să sperăm că nu face un atac de cancer și moare pe loc în drum spre vorbitor.

    Reply
  12. Bleen

    Una bună cu Boc. Cînd mai rămîneau peste program secretarele de la cabinet, Boc făcea cinste cu pizza la toată lumea, pe banii lui personali. După plecarea lui Boc, secrtarele au mai rămas cîteva săptămîni, să-l deservească și pe noul premier și au avut un șoc. Nu pizza și nu pe bani personali. Dealtfel, cică au și zis oamenii din administrativ atunci: să vezi cînd or ieși în presă listele de cumpărături ce scandal va fi!

    Reply
    1. Nea

      Bleen Ca la ţară: ţii pe cineva toată ziua  să-ţi facă o treabă, îi dai şi ceva de mâncare din banii tăi.

      Reply
  13. Bleen

    De cite ori se intimpla ceva important eu sint ocupat cu chestii casnice si n-am acces la informare si comunicare. O sa pierd inceputul celui de-al 3 lea razboi mondial, primul pas pe Marte, impactul meteoritului si Dacia Mioveni-Concordia Chiajna.

    Reply
    1. DanCanada

      Bleen S-o fi inventat tableta waterproof cu browser pe o parte + burete de spalat vase pe partea cealalta?

      Reply
      1. Yeba

        DanCanada, se preface, nu-l asculta. Când i-a căzut tastatura în găleata cu vopsea, n-a avut nici o ezitare, a băgat şi el mâna în găleată şi a continuat să socializeze cu cumanii. Mâna stângă, cu dreapta spăla peretele.

        Reply
  14. Glook

    Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat pentru site-ul pesurse.ro ca „Hayssam este in arestul Politiei Capitalei unde i se fac tot felul de analize medicale. In scurt timp se va lua o decizie unde va fi transferat”.
    …. Sper ca vor sa demonstreze ca poate suporta regimul de detentie nu invers.

    Reply
    1. Gramofonu

      Sirienii au demonstrat deja ca poate suporta regimul de detentie, asa ca analizele sint doar o formalitate.

      Reply
  15. Florina

    Ursu, A3, zice că nu-i bine deloc ce se întîmplă, structurile secrete prind forţă. Şi propune să ne concentrăm pe plecare, nu pe venire. Venirea s-a produs în zorii zilei, plecarea nu ştim.

    Reply
    1. Nea

      Florina Aşteptăm comentariul lui Ponta: „Mi-e foarte simpatic Omar Hayssam”.
      (Aproape la fel ca afaceristul pe al cărui dosar şi-a pus NUP-ul acum muulţi ani procurorul Ponta, punând totodată baza unei frumoase cariere în pesedeu.

      Reply
        1. Nea

          Amelia New Nea Sau, de ce nu, „Sper ca la comisia medicală să-i dea ceva la mână că are alergie la gratii”.

          Reply
  16. Bleen

    yeba, daca ai stii cit de bine si cu ce exactitate ai nimerit-o p-asta cu intelectualii care se cearta pina si pe ordinea in care apar pe lista de comenzi pizza! E din viata politica romaneasca.

    Reply
    1. Gramofonu

      Bleen Parca scrisese ceva Mark Twain cum e la o sindrofie oficiala cu bufet: trebuie sa se duca mincati de acasa, altfel se cearta ore intregi care sa se serveasca primul si li se lungesc urechile de foame.

      Reply
      1. Yeba

        Gramofonu, dar, asimilând ei secole de civilizaţie , ai lui Twain se certau în sensul „ba dumneata,ba dumneata!”. Pe băştinaşii citaţi de Bleen îi suspectez că se ceartă în sensul „ba eu, ba eu!”

        Reply
        1. Bleen

          Yeba Mersi. Pluginul a supraviețuit datorită ție. Dacă nu, făceau ăștia un scenariu cu moartea pluginului chiar în ziua venirii lui Hayssam.

          Reply
      2. DanCanada

        GramofonuBleenAlte 2 faine de Mark Twain (scuze daca le stiti deja):
        “Politicians and diapers must be changed often, and for the same reason.”
        „If you pick up a starving dog and make him prosperous, he will not bite you. This is the principal difference between a dog and a man.”

        Reply
  17. Yeba

    Preda, Predan, Predeanu, Predel, Predescu, Predila, Predișor, Predoiu, Preduț, i-am pus în ordine alfabetică, a zis dl Plaga că în partid au intrat recent mai multe cadre universitare și ăștia au vanități, ori îi prezinți alfabetic, ori în ordinea numărului de pe tricoul cu articole ISI.

    Reply
  18. SimonaM

    Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, anunţă purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând că nu se pot oferi în acest moment informaţii suplimentare şi menţionând că preşedintele Băsescu mulţumeşte instituţiilor şi ofiţerilor implicaţi în operaţiune.

    Reply
        1. Yeba

          SimonaM, he, he, nu s-a mutat întâmplător, a primit în căști informația că SimonaM se uită pe Digi și nu-și găsește telecomanda. 
          Ce relevanță are SimonaM pentru dvs? a întrebat comentatoarea, uimită. O relevanță foarte mare, a răspuns Ohanesian. A dovedit că reprezintă o anumită grupare, despre care nu pot vorbi mai mult fără a-mi pune viața în pericol, dar, ca să vă dau un indiciu, este vorba de gruparea care a interceptat listele de la referendum și le-a multiplicat, ca să pară absenteismul mai mare.

          Reply
    1. EroulBula

      SimonaM Cred ca operatiunea s-a desfasurat cam asa: o grupa operativa a SIE, dotata cu barbi, prosoape pe cap, Kalasnikoave si centuri cu explozibil, a tot strigat prin Siria: „Allah akhbar ! Allah akhbar ! ……… Te-am prins, nebunatec mic !”. :-))))))

      Reply
  19. Bleen

    Apropo de ce zice Dragoș Aligică în linkul de mai sus: Probabil românii de la orașe și sate confundă fracturarea cu facturarea. ”Facturare? Niciodată!”

    Reply
  20. Bleen

    Achizițiile PDL pentru europarlamentare, prezidențiale și parlamentare: Preda, Predoiu, Predilă, Predel, Preduț, Predișor, Predan, Predescu, Predeanu. Pe surse.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *