Offtopice – 24 mai 2013

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic. O să punem și o melodie offtopică, ca să nu vă plictisiți în timp ce comentați offtopic.

Captain Beefheart – Zig Zag Wanderer

 

Zig zag wanderer, zig zag wanderer (rep.)
You can huff, you can puff
You’ll never blow my house down
You can zig, you can zag
Whoa I’m gonna stay, gonna stay around (rep.)

You can jump, you can holler
Never lose what I found
Heaven’s free ‘cept for a dollar
You can zig, you can zag
Whoa I’m gonna stay, gonna stay around (rep.)

The zig zag wanderer had a zigzag child
Zig zag traveller for the mercy mile
Found his wheels and nature scene
Quenched his thirst, (in a?) way it never been
Zig zag wanderer (rep.)

You can dance, you can prance
Freeze those timbers, drop some beams
Hide my shield, throw away my lance
Zig zag child, mercy mile
Zig zag dream, zig zag dream
Zig zag

(1967)

SURSA

Facebook Comments

64 Comments Offtopice – 24 mai 2013

  1. Yeba

   Bleen, numai intrebari am in cap – cauti anume texte scrise de retarzi muncitori? Miezul politic al stangii o fi aratand diferit? Ei ce scriu pe saiturile lor de notorietate egala? Daca asta e miezul dreptei, inseamna ca nu exista dreapta, ci numai diferite grade de retard, vorbitoare si scriitoare (textul nu e nici de stanga, nici de dreapta, nici extremist, nici de centru, e doar oligofren). Ciutacu e o lumina, Criticatac, un pisc.
   Retragerea la manastire devine o optiune.

   Reply
 1. Canadiana

  Norocul meu ca, din instinct de conservare, nu citesc ziarele.
  Ma intreb si eu asa: astia care se bat cu pumnul in piept ca se lupta pentru justitie, cum naiba de nu fac galagie ca Ponta a scapat cu doua NUPuri? Unde sunt ziaristii curati, care sa faca investigatii si sa se lupte pentru adevar? De ce, pana in 16 Martie cand a venit Capcaunul la conducerea PG, a scapat Ponta cu doua – nu unul – NUPuri?
  Aaa, si mai e inca una groasa: De ce in dosarul fraudelor de la referendum nu s-a miscat NIMIC pana in 16 Martie? Care poate fi motivul pentru care un dosar de importanta cruciala pentru statul de drept a fost lasat sa mucegaiasca timp de 8 luni? Uite, despre asta ar trebui sa scrie vajnicii nostri jurnalisti de paie.

  Reply
 2. Florina

  Mi s-a tot spus cu ocazia numirii procurorilor, că o să văd eu ce va zice Europa despre asta. Acu’, bănuiesc că ar fi contramandat conferinţa asta, în cazul în care s-at fi întîmplat ceva rău. Vara trecută Europa a acţionat energic, acu’ ce păzeşte? S-a plictisit ori nu are nici o treabă cînd nu este încălcat statul de drept? 
  http://www.agerpres.ro/media/index.php/justitie/item/197952-DNA-Conferinta-a-autoritatilor-anticoruptie-din-statele-UE-organizata-luni-la-Bucuresti-participa-ministrul-Justitiei.html

  Reply
  1. Florina

   Bleen E halucinant. Trebuie că e lucru mare la mijloc ca, după ce ai, totuşi, un nume în jurnalism, să-ţi permiţi să scrii aşa ceva.

   Reply
 3. SimonaM

  Ha! Tocmai mi-am adus aminte de pildele de campanie de astă iarnă. Cum era aia cu căcatul mai mic?

  Acuma vorbind serios. Eu personal disting o ușoară diferență între pesediști (care s-au ferit să-ncalce flagrant legea astă vară și n-au mânărit liste electorale și alte cele) și peneliști (care dacă ar fi putut ar fi făcut ei toate mânărelile alea). Mai e o nuanță a-propos de mandatul de reprezentare. E clar că Ioropa s-a săturat de istericale și balamuc. Și dacă brav poporul român de stânga a votat iar brav poporul dă dreapta a făcut blat, și din alegeri a rezultat un Ponta, Băsescu putea ori să stea la cuțite (da, știu, ce bine ar fi fost și ce frumos ne-ar fi mers) sau putea să-ncerce să-l ”ghideze”.
  Da, Ponta e un mitoman și un nenorocit. Dar pare dispus să nu mai forțeze legea, și deja e un progres. Alternativa e mult mai rea. Ca să nu mai spun că mă uit la ”dreapta”! și-i văd pe toți făcându-și bezele cu PNL-ul.
  S-avem iertare. Am votat PNL din 1990 până în 2008. Dar cu ce-i acuma în partidul ăla, mai degrabă votez PSD decât PNL. Nu-i vorbă, că nu se pune problema, deja știu cum se stă acasă în zi de vot.
  Sincer, am obosit să tot explic că nu-l laudă nimeni pe Ponta. Mi-ar plăcea să văd ce propuneți voi ca alternativă.

  Reply
  1. Canadiana

   SimonaM Dincolo de persoane, partide, partidulete si grupari, eu vreau sa stiu pe cine contam ca mentine statul de drept. Ca pe Cacarau, sigur nu.

   Reply
   1. Yeba

    Canadiana, contează pe Ponta şi pe Dragnea, dacă nu suporţi gândul că n-ai pe cine conta.

    Reply
    1. Canadiana

     Yeba Ca sa nu mai zic ca, cu tot cacatul in care ne scaldam de un an incoace, fara partid care sa-l sustina, fara opozitie, Base, de unul singur, reusi sa bage zanzania in USL. Exista vreo speranta de asta acu’ 4 luni?

     Reply
  2. Yeba

   SimonaM
   Ei, dacă ai reuşit să distingi o uşoară nuanţă între Dragnea şi penelişti la
   referendum, e un succes oftalmologic real. Spune-i şi lui Kovesi. Eu, una, am
   înţeles pe deplin coabitarea, ce nu înţeleg este promovarea energică, măturatul
   pe dinainte. Poate greşesc, paote trebuia să-i dea mandat, fiindcă altminteri
   Dl Goe bătea din picior şi refăcea USL. Acum am amânat, o să bată din picior
   altă dată şi o să-şi caute un copil mai rău decât el, ca să iasă avantajat din
   comparaţie.
   „Dar pare dispus să nu mai forțeze legea, și deja e un progres.” ştiu, nu e
   laudă, e constatare. O constatare plină de recunoştinţă, că ia să fi fost dumnealui
   dispus, iar o încasa economia!
   Eu nu am alternativă, nu mă simt obligată să am, nu mă simt obligată să
   votez, mă simt obligată să nu bag sub preş mizeriile lui Ponta de frica lui
   Antonescu şi, vorba lui @Bleen, nu mă
   interesează consideraţiile tactice, ci numai adevărul şi logica. 
   Dar se pare că
   de data asta e OK să ne prefacem că nici nu miros, mizeriile astea. Situaţia Este prea Gravă. Numai de
   Data Asta, până Scăpăm de Antonescu etc etc, apoi, Când Vom Vedea Lumina, totul va intra în
   normal şi îl vom snopi, dacă mai greşeşte, bineînţeles.
   Mie mi se pare periculos când Ponta, chiar la Bx, declară că MM e dusă cu sorocva.
   Ştiu, e aşa, o simplă gargară, de la el tot n-aveam pretenţii, ce s-o mai
   comentăm… „Proprietatea e un moft” părea şi ea o simplă gargară, am auzit-o
   live. Nu era gargară, era semnal.

   Reply
   1. SimonaM

    Yeba SimonaM 
    Da, chiar. Ce-o mai fi cu frauda de la referendum? Nimic n-am mai auzit.
    Ponta e prim ministru. Nu-mi place, la fel cum nici ție nu-ți place. Ai o soluție? Cine îl dă jos și cine câștigă anticipatele? Abordarea lui Băsescu mi se pare mai înțeleaptă. În plus, deocamdată funcționează. 
    Înțeleg că Ponta-ți pute mai tare decât Antonescu. Pe care îl curtează intens domnia-sa MRU și domnul Președinte PDL Blaga. Mie-mi put mai tare domnii din urmă. Presupun că-i chestie de opțiune personală.
    Am spus deja că nu-i votez, aici discutam opinii și păreri personale. Iar dacă ți se pare că l-am lăudat pe Ponta, atunci pot la fel de bine să opresc discuția aici. O fi ceva-n stele, de nu se înțelege om cu persoană.

    Reply
   2. SimonaM

    Yeba SimonaM 
    Iar eu mă refeream la cum totuși nu au modificat listele de alegători astă vară. S-au oprit când au văzut că-i groasă. Spre deosebire de drăgălașii de liberali care presau spre rezolvarea situației. Mă uit în Parlament, și văd PSD cu stângisme îngrozitoare, dar nu mă mir, că doar știam că sunt de stânga.
    În schimb, văd la PNL o demență totală. Începând cu propunerile de modificare a Constituției și terminând cu limbajul extremist. Da, p-ăla nu-l vedem, vedem doar mitocănia lui Ponta.
    Când ai de ales între ăștia sau a arunca situația de tot în aer (în condițiile în care deja lumea s-a scârbit să vadă scandal p-aicea), mie nu mi se pare grea alegerea. Mai ales că Ponta pare controlabil. Demenții ăia nu.
    Dacă asta ți se pare lauda lui Ponta… Avem o mare problemă de comunicare. Dar, repet. We can agree to disagree.

    Reply
    1. Yeba

     SimonaM, nţ. Mie mi se pare că stau în Groapa Marianelor şi măsor diferenţe de adâncime între vâlcelele de acolo (că nu e nici acolo teren plat), fiind în pericol să nu mai observ unde sunt. Atâta tot. Iar dacă observ, trebuie să mă întreb ce caut eu acolo şi ce relevanţă mai au măsurătorile. Că pe aici Ponta e cel tratat cu delicateţe, nu el e răul, ci Morar. Acolo e nasol cu dubla măsură. Ponta e tânăr, dornic să înveţe, dispus să nu încalce legea…

     Dixit et salvavi animam meam.

     Reply
    2. Florina

     Yeba SimonaM 
     Nu, nu Ponta e răul, în comparaţie cu Antonescu. Dar nu compara Morar cu Ponta, ca să nu amestecăm justiţia cu politica. Dincolo de faptul că adevărul şi logica se refereau la justiţie, unde presupun că nu ne contrazicem, uite că se potrivesc şi aici. Adevărul e că Ponta e ,ult mai puţin rău decît Antonescu, iar logica îţi spune să scapi de răul cel mai mare întîi, dacă nu vrei să mori eroic, dar degeaba.

     Reply
    3. SimonaM

     Yeba SimonaM 
     Nu văd cine-a spus aici că răul e Morar.
     Iau o pauză, mă spăl pe ochi și recitesc. Sigur îmi scapă ceva.

     Reply
    4. Bleen

     Yeba SimonaM Păi tocmai asta e problema: că Ponta e rău și a scăpat cu 2 NUP-uri. Ia să vedem, ce s-a întîmplat, că explicația cu procuroarele lui Nițu nu ține. Încă nu s-a lămurit problema și din cîte citesc la Tăpălagă, Pora, Cîmpeanu, Culcer, Laura Ștefan și echipa s-a ajuns rău de tot pe arătură. Se scrie propagandistic, după punctaj, absurd și fără cel mai mic respect pentru logică.
     S-a ajuns să se scrie: Ia să vedem dacă avem noroc de o condamnare astăzi.

     Reply
    5. Florina

     SimonaM Yeba 
     Pînă la urmă, care e alternativa? Există şi nimeni nu o vede? Alta decît cea propusă de legiunea lui Morar, demisia lui Băsescu. Nu de alta, da’ ar veni Antonescu. Zic asta pentru că cineva respomsabil trebuie să ia nişte decizii, totuşi. Ăl’ de tocma’ ce-i propuneau nişte fătuce să-şi dea demisia, repet. 
     În condiţiile actuale, care-i alternativa? 
     PS Nu îl spăl pe Ponta, n-am uitat absolut nimic din ce a făcut. Nu îl spală nimeni pe Niţu, nici nu a apucat măcar să facă ceva. Dar nici nu spun că e vinovat cînd altul trebuie să răspundă la nişte întrebări. Pe lege şi pe cronologie.

     Reply
    6. Amelia New

     Florina Asta cu „Ponta e mult mai putin rau decat Antonescu” mi se pare exagerata. Ponta e doar un piculet mai putin rau decat Antonescu. Sper ca Base stie asta si, in general, sper ca stie ce face (i.e. are un plan cu „positive outcome”). Dealtfel, si mie mi se pare, ca si Yebei, ca uneori ca Base exagereaza cu coabitarea si cu lipsa de reactie critica la toate tampeniile pe care le fac Ponta si USL-ul in general.

     Reply
    7. Florina

     Amelia New
     ZIc mult mai puţin rău pentru că în privinţa unuia intrăm, fără dubiu, în patologia psihiatrică. A incontrolabilului. În condiţiile astea mi se pare celălalt mult mai puţin rău.

     Reply
    8. Canadiana

     Amelia New Intre Ponta si Antonescu e diferenta dintre USA/NATO si URSS. Pe intern, sunt tot un cacat.

     Reply
    9. Florina

     OstapB
     „A făcut public ceea ce se știa, dar se pare că nu toată lumea știa sau nu voia să știe, fix la momentul potrivit, adică înainte de Consiliu.” 
     Mai bine citesc sonete de Shakespeare, dacă vreau stilistică. 
     Ce, concret? Dacă mi-a scăpat, zi-mi clar, aia şi aia şi aia.

     Reply
    10. Florina

     OstapB
     Exemplu. Eu azi am ars mîncarea. Deşi s-a simţit mirosul în tot blocul, unii nu au remarcat, pe alţii nu i-a interesat, administratorul a spus la toată lumea. 
     Ce am făcut eu? Am ars mîncarea.

     Reply
    11. SimonaM

     Florina OstapB
     Ha. Io-s încă la Topârceanu.

     Și făcând pe supăratul:
     Ce să fie? Nu-i nimic.
     A trecut Acceleratul.

     Reply
    12. Florina

     OstapB
     Ete al dracu’! Da’ mai trebuia ţinut NUP-ul pe uzurpare multă vreme ascuns? Că era dosit de predecesor din martie. Da’ nu cumva un NUP trebuie comunicat atunci cînd se dă? Ce scrie la lege? Hai, poate găsim şi încadrare pentru cine nu a comunicat NUP-ul pe uzurpare.

     Reply
    13. Florina

     OstapB
     Mai e ceva. Nu ştiu, aşa că întreb. A ieşit el şi l-a comunicat personal sau a fost furnizat comunicat de presă de către Biroul de Informare şi Relaţii Publice?

     Reply
    14. SimonaM

     Florina OstapB
     Oricum, dacă tot suntem la NUP-ul dosit și la explicația aceea halucinantă că (vezi Doamne) procurorul de caz a simțit că trebuie să se dea bine pe lângă PG, am eu ceva de zis.
     11.02.2013 < 16.05.2013
     Afirmație ajutătoare: 
     Pe 11.02.2013 apărea acest articol pe site-ul ziare.com: http://www.ziare.com/victor-ponta/bucuresti/ponta-am-inteles-ca-basescu-l-a-propus-pe-morar-ca-procuror-general-3602324
     ADICĂ procuroarea care a STAT pe dosarul lui Ponta NU AVEA cum să presimtă că trebuie să facă frumos pentru noul PG Nițu, pentru că în ziua aia se vorbea despre noul PG Morar.

     Reply
    15. Florina

     OstapB
     Poţi, dar de subtilităţi, de insinuări şi de păreri nu numai că sînt sătulă, dar nu am nevoie cînd cer concret fapta. Aia mi se descrie, nu mi se stilizează. Pot suporta adevărul brut, nu-i nevoie de mănuşi de catifea ca să-l aflu.

     Reply
    16. Florina

     OstapB
     Eu nu dau cu poşeta, dau cu tocul. Crede-mă, ai fi simţit. Dar nu fac asta atunci cînd cer nişte explicaţii. Cînd faci o afirmaţie, pregăteşte-te să o susţii.

     Reply
   3. Rheia

    Yeba Doamnă, eu sincer apreciez delicatețea cu care ai folosit eufemismul„măturat pe dinainte”, în loc de curling. În rest, să le dea Dumnezeu și lor, ăstora de-i pomenești mai sus, ce ne dau ei nouă acum.

    Reply
  3. SimonaM

   OstapB 
   Mie mai degrabă mi se usucă mâna decât să-i votez pe ăștia. N-am votat blatiștii dreptei astă iarnă, cum să votez așa catastrofe?! Pas.

   Reply
  4. Yeba

   OstapB zi şi tu să ne pună like-uri cu emoticoane. Imaginea mea alergând este în sine o chestie haioasă, imaginea mea alergând cu ştampila după unul şi după altul, zăpăcită de atâta europenism, aproape made my day (surclasată de delirul lui Cristi Câmpeanu).

   Reply
 4. Bleen

  Ca dracu’! Am chef de scris vinerea și în weekend, cînd nu prea se omoară lumea cu netul (mai ales vara) iar în timpul săptămînii n-am, cînd stă toată lumea cu ochii pe net, să treacă săptămîna de lucru cît mai repede.

  Reply
 5. TI

  OstapB  a mai facut una-alta, nu se poate spune ca nu a incercat: a vrut sa rechizitioneze imobile de la privati, inclusiv de la biserica catolica,  pentru a-si muta acolo clientela politica de asistati
  proprietatea e un moft, iliescu a spus-o before it was cool

  Reply
 6. Yeba

  De ce i-a dat Băse mandat lui Ponta pentru Consiliu? Ce câştigăm promovând energic o jigodie care are oricum toate mijloacele de a se promova singur după cum îl taie capul lui de golan? Sau sunt eu dusă cu sorcova?

  Reply
  1. Yeba

   OstapB, pe linia asta de raţionament mi se pare foarte, foarte exagerat şi proactiv. Ne ducem la magazin prin ploaie ca să-i cumpărăm golanului minge nouă fiindcă ne promite să nu spargă chiar toate geamurile.

   Reply
   1. Florina

    Yeba OstapB 
    Ponta vrea recunoaştere europeană, ceea ce pentru noi e foarte bine. Rămînem acolo. Golanul nu va mai sparge nici un geam, pentru că vrea coroniţă de bună purtare de la UE. Ceea ce, în momentul de faţă, e foarte bine pentru noi. În condiţiile în care altul chiar nu avem – pe dreapta nu este ABSOLUT nimeni – iar Antonescu trebuie scos din cursă. 
    PS Mie nu mi se pare deloc energic promovat. Adică-mi pare firească şi responsabilă atitudinea lui Băse faţă de Ponta.

    Reply
   2. Yeba

    Florina, dap, ăsta era cuvântul, „foarte bine”. Dacă stau să mă gândesc, nici nu mai e aşa golan, doar n-o să-i reproşăm toată viaţa o biată tentativă de lovitură de stat şi un discurs din categoria „dusă cu sorcova, care îşi caută sticla pe jos”. E chiar Căcăbun.

    Reply
   3. Yeba

    Şi când n-o să mai vrea coroniţa asta, când s-o plictisi, ce facem? 

    Una este să te târăşti la vot ca să-l votezi pe Ilici versus Vadim (eu n-am făcut-o, dar zic) şi alta este să-i şi faci propagandă din timp, fie şi prin omisiunea ticăloşiilor lui, sub pretextul că oricum n-aveam pretenţii.

    Reply
   4. Florina

    Yeba
    Nu, nu i-o mai reproşăm. Nici Europa nu spune că nu-l mai primeşte din cauza a ceea ce a făcut. Pentru că nu numai cănu ne-ar folosi acum la nimic, dar ne-ar dăuna teribil.Asta nu înseamnă, însă, că uităm. Nici vorbă!

    Reply
   5. Florina

    Yeba Pretenţiile se discută strict comparativ, în context, altminteri şi aici, şi în altă parte a lumii se ştie foarte ce pot socialiştii. Uită-te la americani, de exemplu. 
    Ilici nu mai avea nevoie nici de promovare, nici să înveţe ceva. Ponta are nevoie, în primul rînd, să înveţe. Şi dacă vrea să o facă, şi dacă vrea să o facă cu Băsescu mentor, să zicem, ce-i rău în asta?
    Eu înţeleg pe undeva nemulţimirea ta şi a altora, chiar revolta unora. Ăsta, dom’le, care a făcut şi a dres? Păi ăsta, că: 1. (repet, ştiu) altu’ chiar nu este, să nu ne mai îmbătăm cu apă chioară; 2. ăsta poate să nu fie aşa nociv în anumite condiţii. Cele despre zic mai sus.

    Reply
   6. Florina

    Yeba 
    Încă ceva. Critica permanentă a lor, fără construcţie pe partea noastră ne-a adus în situaţia asta. Nu se poate, nu are nici un rost să-i critici permanent pe ei, fără să ai pe cine în locul lor. Exemplu? Parlamentarele din decembrie trecut. Cel mai recent exemplu. Iar raportarea permanentă la ce fac ei, fără a vedea ce e în ograda  noastră, e iarăşi nocivă. Înseamnă că ei setează agenda şi că iar reacţionăm conjunctural, adică haotic şi fără soluţie din partea noastră.

    Reply
   7. Yeba

    Florina, exact, nu-i nimic rău, chiar asta vrea, să înveţe! Dacă-ţi spun că-i Căcăbun… „Reaua-credință,
    făcătura și minciuna sînt vizibile din avion. Sînt curios ce părere or fi avut
    ambasadele și cancelariile occidentale… Nu mă
    interesează considerațiile tactice. Ci doar adevărul și logica.”

    Reply
   8. Bleen

    Yeba Florina Cred că Băse vede în el urmașul pe care nu l-a avut niciodată. Cred că seara, la un whisky (Băse) și o oranjadă (Ponta), Băse îi povestește despre regretele și rateurile sale (Baconschi, MRU, Voinescu, Preda etc etc) și îi spune ce eunuci erau. Și apoi îi spune vorbe frumoase, de laudă și îmbărbătare.
    I-a dat mandat ca să evite un scandal care ar fi reunit din nou USL-ul și pe Băse l-ar fi lăsat să lupte pe 2 fronturi.
    Eu am scris în februarie, dacă nu mă înșel, Băsescu+Ponta+PSD vs Crin+Blaga+PNL+PDL+MRU+etc. Nu m-ați crezut. Lumea trăiește în taberele trecutului (așa-s masele, se mișcă în reluare). Liderii sînt deja cu 5 pași în față. Nu mai există taberele vechi. Acesta este frontul, aceștia sînt amicii și inamicii. Băsescu nu luptă pe 2 fronturi. Are un singur inamic: PNL+PDL. Și un obiectiv: să crească ”Popularii”. Pentru prezidențiale se gîndește probabil la ceva variante, însă cea mai plauzibilă astăzi e Ponta vs Antonescu, asta dacă nu apare Candidatul.

    Reply
   9. Yeba

    Bleen, nu ştiu de unde deduci că nu te-am crezut, mie mi s-a părut foarte clar, ba chiar aşa vedeam şi eu lucrurile, dacă pot îndrăzni s-o spun. Nu că n-aş fi „masă”, aşa s-a nimerit. Dar 1) cred că Ponta câştigă oricum, nu-i nevoie să-i căutăm capătul curat şi să punem batista pe ţambal aici, pe blog, dacă Băse a ales calea asta şi 2) cred ca OstapB,  că e o greșeală concentrarea excesivă și exclusivă pe îndepărtarea lui Crin. Băsescu – şi tot ce-a susţinut el – se compromite fără cale de întoarcere, girând energic un rahat mai mic cu aerul că e numai bun. Ce credibilitate va mai avea dacă ar apărea Candidatul, fie şi în 2018? L-ar mânji, deja.
    În fine, n-a rezultat deloc că Ponta i-a cerut mandat, a rezultat că i l-a oferit, media şi-a făcut bine treaba.

    Ponta, care nu e prost, va sesiza mişcarea şi-şi va pregăti din timp un alt Antonescu cu care să contrasteze.

    Reply
   10. Yeba

    Florina , e libertate, doară! pentru unii Antonescu, pentru alţii Ponta, care e tânăr şi vrea să înveţe 🙂 Trebuie că există şi dintre cei care nu se simt obligaţi să participe la degustări.

    Reply
  2. Bleen

   Yeba Probabil vrea să-l susțină la prezidențiale împotriva lui Crin. Eu cred că așa e, fiindcă candidatul ”dreptei” e categoric o discuție încheiată.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *