Offtopice – 7 aprilie 2013

Aici puteți comenta offtopic, puteți chatui, puteți pune linkuri, iutuburi, poze, ce vreți voi. Chiar și poza aferentă articolului va fi offtopic.

Facebook Comments

75 Comments Offtopice – 7 aprilie 2013

  1. Louisy "Hindmost" Pierson

    @OstapB Teoria conform careia nimeni nu e de vina nu poate fi corecta. Cine isi asuma responsabilitatea fata de ce tip de tara lasi mostenire urmasilor? Urmasii?

    Reply
  2. Nemo

    …so, m-am inscris in „miscare”. prima oara cand fac o „inscriere din asta”, in Ro postdecembrista 🙂

    Reply
      1. Nemo

        Yeba Nemo pana una alta, m-am inscris. ceea ce, dupa cum spuneam mai sus, e un pas oricum f mare, mai ales ca luasem hotararea s-o termin cu ce se intampla in Romania, dupa ce am vazut asta vara. si-ti vine s-o termini cu Ro, cand citesti comentariile romanilor de la vreo 80% din ce se publica pe internet; ma simt „reprezentat”, carevasazica.
        plus ca oameni precum Elenina nu merita sa fie lasati singuri. sau ca Funeriu. te uiti in stanga, in dreapta, mai vezi unu’ langa tine si-ti spui „ah, ce bine, nu suntem singuri!”.

        pe urma, om mai vedea. am altele de facut, pana le-o veni mintea la cap celor nspe mii de fractiuni „de dreapta”, desi e vorba de-o chestie autentic romaneasca, legata de „ego si de facut pe desteptul”, mai mult decat „cestiuni de „”dreapta””; iar pt moment,  n-am timp s-o fac pe militantul prin Times Square(e si concurenta cam mare).

        Reply
  3. Canadiana

    Acu’ Banciu deplange faptul ca Basescu respinge PDLul. Il facu pe Base „un cinic”, e o situatie „lamentabila”. Norocul nostru ca Banciu nu este analist politic (de fapt nu stiu exact ce este Banciu). Ghinionul nostru e ca Banciu are emisiune TV.

    Reply
  4. Yeba

    „eu nu mai am nevoie de partide în momentul de față, chiar dezavuez mesajele drăguțe trimise de Adriean Videanu, de Anca Boagiu și de Vass, de ieri, de la Convenție.” :))

    Reply
  5. Yeba

    E dat naibii Viorel, aproape a convins-o pe Angela să voteze, acu îi croiește un referendum, ceva, și pleacă să-i ducă urna.

    Reply
    1. Bleen

      Canadiana Aceiași care au depus adeziuni la NR și la ICCD. Tot 5000. Dacă-i iei pe listă, cu nume și prenume, sînt aceiași. Sînt aderenții de serviciu.

      Reply
  6. Bleen

    M Populară vrea ca statul să investească și să creeze locuri de muncă. Statul comunist investea miliarde și crea milioane de locuri de muncă

    Reply
    1. Canadiana

      Bleen Cred ca e o eroare de lingvistica din partea MP (sper): statul trebuie sa nu stea in calea creerii locului de munca, sa se dea la o parte si  sa lase initiativa libera sa-si urmeze cursul firesc.

      Reply
      1. BogdanL

        CanadianaNici o eroare, din păcate: „Ne-am săturat de un Stat maximal la taxe și minimal la investiții și la
        creare de locuri de muncă! Vrem minim 20% din cheltuielile publice
        anuale alocate investițiilor și creării de locuri de muncă!” Păi, e simplu, tată: ia mai angajați vreo doua milioane de funcționari la stat și v-ați atins obiectivul. Nu vă ajung ăia 20%. Mai luați de la noi.

        Reply
        1. Canadiana

          BogdanL Da, din pacate, asa se intelege. Dar zice acolo, chiar un rand mai sus, si asta:
          „Vrem maxim 300 de parlamentari și, în general, cât mai puțini angajați în sectorul public!”

          Reply
        2. Amelia New

          Canadiana BogdanL Exprimarea e aiurea, insa sper ca,de fapt,  se refera la faptul ca investitiile vor fi contractate cu privatii care vor crea astfel locuri de munca.

          Reply
        3. BogdanL

          Canadiana Am așa o senzație de nucă-n perete cu acest „în general”. Sună în context ca „fapt divers”. În fine, sper că sunt ca și câinii polițiști si e doar o problemă de exprimare  🙂

          Reply
        4. Canadiana

          BogdanL Stiu ce zici. Dar hai sa le dam „the benefit of doubt”. Intre 20 martie si 7 aprilie au fost exact 17 zile. E bebelusul lui Base. Nu poate avea DNAul lui Geoana.

          Reply
        5. BogdanL

          Canadiana Din partea mea au dreptul să pună pe hârtie orice. Când o să mă convingă că ceea ce promovează mă coafează, o să le zâmbesc frumos. Până atunci, mi-e greu să nu constat diferențele între conținutul moțiunii Reformiștilor și manifestul publicat de MP. Mă așteptam la o direcție cel puțin la fel de clară.

          Reply
        6. Yeba

          Canadiana :)))) nici ADN-ul lui Geoană. (Până la proba contrarie, eu vreau să aibă ADN-ul fostului șef al DNA.) De ce n-or fi luat ei moțiunea Reformiștilor și intră-n bălării?

          Reply
        7. Canadiana

          Yeba,  ADN, incurcai limbile, multam de corectare.
          In aceeasi ordine de idei, la lansarea FCului toate spiritele erau ca si inimile, sus, toata lumea jura credinata si curgea entuziasmul siroaie p-aicea. Unii din noi cochetau cu ideea de a se pune in slujba partidului. Deci cum zisei, entuziasm mare la inceput, iara mai incolo, fassss total, pe buna dreptate.
          Astia de la FMP avura o lansare modesta, ba chiar sovaielinca. Entuziasm la mase, mai catre 0. Pentru simetrie si balanta naturala, sper sa fie in crestere d-aci inainte. Sunt gata sa risc o investitie emotionala, deocamdata, in FMP.

          Reply
  7. Amelia New

    OstapB Ba e o diferenta: mirosul (mai ales daca fundul curtii nu e suficient de indepartat). Iti spun din experienta; eu sunt de la tara si pana la inceputul anilor ’80 n-am avut apa curenta si deci, nici wc in casa. Sa nu se-nteleaga ca ne-au adus comunistii apa (tata impreuna cu 2-3 vecini au construit un bazin si o aductiune de apa).

    Reply
  8. Canadiana

    OstapB  Cred ca intrebarea fermierului catre MP (de la MP) a fost relativa la programe politice de incurajare a agricultorilor, nu relativa la conditiile de viata. Iar MP n-a fost pe faza, de aia a bagat cifre, procente si WCul.
    In plus, zau, daca ne asteptam sa vina tatucu’ stat sa ne faca WC in casa….
    In ardeal, casele nu mai au veceuri in curte de prin 1970, ca si-au facut sasii singuri.

    Reply
    1. Canadiana

      OstapB Aici MP a ratat subiectul, dar cred ca se vor replia, sunt oameni inteligenti si de buna credinta. Ca prezenta scenica, MP trebuie sa investeasca timp pentru dobandirea prestantei necesare.

      Reply
  9. Bleen

    Mișcarea Populară: wc-uri la țară și sex pentru înăbușirea revoluției. Urmează electrificarea și pierderea virginității la vîrste fragede.

    Reply
    1. Gramofonu

      Bleen Alea 2 de la urma le-a rezolvat PSD-ul deja. Arata-mi comuna fara discoteca. E curent? E. Virgine? Mai rar 😀

      Reply
  10. Gramofonu

    OstapB Apa curenta e lucru mare (bonus cind iti permiti sa faci si irigatii cit sa-ti salvezi recolta din curte pe vreme de seceta). Altfel ar trebui sa fierbi la apa de fintina de-ai incalzi un bloc…
    WC-ul din casa nu-i chiar asa un bai, te duci si tu cu 1 minut mai devreme, cit sa nu te scapi 🙂

    Reply
  11. Bleen

    OstapB E o mișcare populară de sociologi. De aici și discursul cu wc-ul e la țară. WC-ul de la țară e un concept sociologic. WC-uri la țară și sex pentru înăbușirea revoluției.

    Reply
      1. vbkiler

        Bleen Amelia New Poate unul dintre acesti membrii fondatori va scrie un articol aici pe Blogary despre ce inseamna asociatia asta, ce obiective are si ce planuri de viitor, ca eu si acum sunt in ceata. Vor sa fie un ONG, un think-tank, vor sa faca studii politice, vor sa se transforme in partid politic?

        Reply
  12. Amelia New

    Din Kamikaze (editia print): „Forta Civica si PNTCD vor avea candidat comun la Presedintie. Cel mai probabil, va fi vorba de singurul membru al celor doua partide”.

    Reply
      1. Gramofonu

        Canadiana Amelia New Ar trebui ca la conventiile nationale ale celor doua partide sa propuna fuziunea lor. Si sa respinga propunerea 😀

        Reply
    1. Amelia New

      Bleen Da’ ce se-ntampla, frate? Au iesit justitiarii (ex-intelectualii lui Basescu) de pe FB si au pus mana pe arme?

      Reply
  13. Amelia New

    Muscalu a sarit la ordin http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14572498-gheorghe-muscalu-csm-sectia-pentru-procurori-poate-decida-eventuala-scurtare-termenelor-pentru-evaluarea-candidatilor-sefia-parchetelor.htm

    Reply
  14. Amelia New

    Mie mi-e mila de bietu’ prostanac; a ramas cu o trauma majora: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-14572505-mircea-geoana-sunt-probabil-cel-mai-potrivit-fie-presedintele-romaniei-pentru-psd-candidatul-oficial-crin-antonescu.htm

    Reply
    1. Nea

      Amelia New Mie-mi plac momentele când devine Geoană activ, coincid cu alea în care dreapta câştigă teren.

      Reply
    1. Amelia New

      Bleen Aoleo Bliiiiiineeeee, te omorara astia! hi, hi, hi…- sughituri de plans – hi, hi, hi….. Aolio, cui ne lasi tu pe noi?

      Reply
      1. Yeba

        Amelia New, nu-l crede, ăsta-i ca Băse, când crezi că-i numai bine mort, învie, se scoală și mai popește pe unii. De-aia și-l intuiește  & înțelege,

        Reply
    2. Gramofonu

      Bleen Retineti simbolistica, va rog:
      – Bleen prefera sa nu dea tare, ci des si daca se poate si la tinta
      – Bleen pazeste tancu’
      – Tancu’ ala de-l pazeste Bleen se pare ca transforma in victorii pina si infringerile: dupa mesajul „fight harder, your team is losing”, apare imediat „your team won!”

      Reply
  15. Bleen

    Cînd împușcam vietnamezi sau americani sau, mai bine zis, mă împușcau ei pe mine am avut o revelație pe partea de educație. În socialism educația/cercetarea/inovația, din cauza lipsei de motivație (principala problemă a oricărei forme de asistențialism sau totalitarism) devin forme fără fond. Sistemul de educație este prost și irelevant din cauza lipsei de motivație pentru educabili și educatori. E și cazul inovației și cercetării. Educația înseamnă competiție, diferență, inegalitate. Socialiștii și tehnocrații vorbesc despre educație, inovație și cercetare însă uită că acestea nu pot fi impuse prin ucaz. Educație și inovație fără libertate, fără schimb liber, fără inegalitate nu există. Sistemul de educație care nu dă garanția celor care îl urmează că le va crește șansele la o viață mai bună  , nu le dă acele cunoștințe și abilități ca să-și facă viața mai bună, este un sistem irelevant.
    De exemplu, sistemul românesc. Singura garanție pe care o poate da este că vor avea o viață mai bună dacă au diplomă și se angajează pe baza ei la stat. În consecință, sistemul de educație se transformă în industrie de diplome. Și totuși în România educația încă funcționează. Dar nu în sistemul de educație. Funcționează la nivel individual și/sau la locul de muncă,  Pentru educația de înaltă calitate, care necesită educatori de înaltă calitate și în care învățarea autodidactă și calificare la locul de muncă nu sînt suficiente există marile universități din afară (ne pleacă creierele – ne pleacă ca să nu se rateze, ca să învețe ceva, nu să ia o diplomă aici și să se acrească în 2 ani).
    Aduceți-mi aminte, cînd om termina nebunia cu procurorii, Băse și Ponta, să scriu despre funcționarea sistemelor comuniste în condții de liber schimb și liberă circulație (sistemele de sănătate și educație de la noi, sisteme comuniste, s-au prăbușit în irelevant fiindcă ele nu pot funcționa decît în condiții de totalitarism și sclavagism – cînd oamenii sînt liberi și au de ales, cele două sisteme se prăbușesc) și despre motivație, educație și inovație în capitalism și comunism.

    Reply
    1. Nea

      Bleen Ai ajuns la concluzii corecte pornind de la premise false:
      1. În socialism nu lipsea motivaţia, dimpotrivă, era o diferenţă imensă între a fi muncitor sau contabil. 
      2. În capitalism lipseşte motivaţia (cel puţin materială) pentru a face cercetare. Îmi spunea un profesor că dacă l-ar interesa banii în primul rând, şi-ar deschide un magazin. Sunt mii de căi de a face bani mai uşor decât prin cercetare.

      Reply
  16. lastnightmusic

    Salut,
    Eu  sunt printre putinii  oameni   din tara asta  care ii este dator Piratului  pentru ultimii  8  ani,      si  intru in contradictie  cu restul populatiei  tarii  de pe blogurile prietene sau  din cartierul Titan,  carora  toti  Basescu le datoreaza ceva,  
    Pentru ca ma simt dator   lui,   si daca  de data asta  a gresit  grav,    il voi lasa sa mai greseasca grav  de inca 9 ori pina sa ii spun:  Ia asculta mai musiu’  !    
    Celorlalti  carora Traian Basescu  le este  dator,  le sugerez    sa sara la carotida numai dupa urmatoarele  5  greseli.

    Reply
      1. Amelia New

        liviuta Cred ca asta-l asteapta; deja a fluierat prea mult in biserica si acum a mai venit si pe un „asa-zis/autointitulat blog de dreapta”…

        Reply
        1. lastnightmusic

          Amelia New liviuta    Amelia,  eu  fluier in biserica  de  4 ani   in fiecare zi pe Politeia.  Cind am fost aici data trecuta   au fost citiva  care  l-a intrebat pe  Bleen de ce nu m-a banat.  Nu sunt comod  nicaieri   🙂   
          Autointitulatele  bloguri de dreapta sunt toate.    Ma gandesc  ce ingrata a fost  soarta  lui Balcescu + Petoffi     sa ii modereze pe  revolutionarii  unguri  cu Avram Iancu  in jobul numit azi:  Mediatori ,    si  nu au reusit

          Reply
        2. Amelia New

          lastnightmusic Nu stiu cand s-a cerut banarea ta pe blogary (mi-a scapat!); din punctul meu de vedere esti binevenit (desi nu eu hotarasc aici pe blogary), nu pentru ca fluieri in biserica pe politeia ci pentru ca ai unele opinii pe care le impartasesc (de ex. aia cu buticarii).

          Reply
      2. lastnightmusic

        liviuta lastnightmusic   Nu m-a  alungat   nimeni, Acum comentez si acolo.     Am unghiile  taiate,  am batista la mine,   iar Politeia  este   un blog de dreapta.    E drept ca sunt intre gica  contra   ies scantei,  dar  asta  ajuta  nu face  rau.

        Reply
  17. Bleen

    Scriu de aproape 5 ani aproape zilnic despre politica. As putea scoate o carte despre cum sa scrii aproape zilnic despre politica. Capitolul 1 va incepe in felul urmator: Apa sa fie calda, buretele pufos, sa simti mirosul de lavanda sau lamiie in nari…. Apuci viguros farfuria si te intrebi: De ce au disparut PNTcd, PDAR, PSM, PAC si PDL de pe scna politica? Ce le-a pierdut? Cine le-a dus la pierzanie?

    Reply
    1. liviuta

      Bleen Si n-ai facut niciodata vreuna tandari? Nu ti-a crapat vreo farfurie in palma, de nervi sau ca urmare a vreunei revelatii?

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *