Politicuri V (Sunt urmarit, procurorii ma inconjor, matusile ma dor!)

Texte politice de vacanță (apărute inițial pe bleen.ro în august-septembrie 2008)

Din episodul anterior: Calin, sub atenta indrumare a lui Fincalstain, isi baga si isi scoate catre toti fratii lui iar Mircica sta pe buda, il viseaza pe Ilici deghizat in Oana Zavoranu si screme strategii. Fara succes insa. Fincalstain nu e deloc impresionat si il trimite din nou la buda sa se screama pe timp nedeterminat.

Inceputul episodului de fata ii gaseste pe Fincalstain si Calin fumand pipa si injurand stapanirea. Deodata usa se deschide cu putere si intra Adi, gafaind, rosu la fata, injurand DNA-ul, pe Kovesi si pe Barroso.
– Cheia, cheia! Sunt urmarit, procurorii ma inconjor, matusile ma dor! Hai in pana mea mai repede, ca simt cum ma ciupeste de cur mana lunga a justitiei!
– Deci, fratele meu Adi, cheia nu mai e. A rupt-o Milica in usa si acum Milut se chinuie cu un ciot. Deci, fratele meu, calmeaza-te!
– Cum sa ma calmez ba? ‘Tu-va-n cur de liberali! Pe mine m-a amenintat Kovesi ca ma prinde si ma arunca la cos si voi imi spuneti sa ma calmez? Am alergat cat am putut de repede, mai ceva ca jamaicanii, mi-a fost frica sa ma uit in spate dar l-am simtit pe Morar, imi sufla in ceafa… Cred ca era la cel mult o lungime de dosar distanta in urma mea.
– Fratele meu Adi, fii calm. Unu: sper ca aia cu ‘tu-va-n cur de liberali era doar o figura de stil. Doi: urmeaza exemplul meu, nu te mai gandi. Lasa-l pe Fincalstain s-o faca. Fii Zen, ce pana mea! Trei: ti-am mai zis: pula cheie! Am avut doua, pe prima, cum ti-am zis, a rupt-o Milica (a scris si o carte de 1738 de pagini despre asta, cu prefata de Ciuvica). A doua cheie era la Mircica, o primise cadou de la Dancu. La un moment dat a crezut ca i-a venit o idee geniala si de emotie a scapat cheia in veceu. Il stii, lui ii vin ideile numai pe buda. Cred ca nu mai e nevoie sa-ti spun ca nu-i venise nicio idee geniala. Doua zile am stat si ne-am gandit ce sa facem (pe timpul ala nu lucra Fincalstain pentru noi). Pana la urma am apelat la Cristoiu sa ne ajute s-o scoatem. Cristoiu a venit, si-a suflecat manecile, s-a ridicat pe varfuri, s-a uitat in buda si a zis: “vezi Doamne, asta si asteapta Basescu de la noi: s-o scoatem. Eu zic sa facem invers. Sa tragem apa!” Si am tras-o. In ciuda lui Dancu, care venise cu tot felul de abordari intelectualiste si care sustinea cu dovezi sociologice ca cea mai buna solutie ar fi sa bage mana chiar Mircica si s-o scoata. Mircica a trecut cu greu peste momentul asta. L-am programat la psihiatrul laptopului lui Stan insa nu si-a revenit complet. Laptopul? Ii e rusine sa iasa in lume cu Stan dar e inca in faza de negare. Face terapie de grup impreuna cu laptopul lui Gadea si gaina lui Cristoiu. Laptopul lui Gadea n-are nicio problema la procesor, vrea doar sa se socializeze, sa cunoasca si oameni inteligenti iar gaina lui Cristoiu se inhiba si isi pierde lactatia cand se uita la Sinteza Zilei. Cam asta ar fi povestea. Hai, linisteste-te si aseaza-te langa noi, sa fumam impreuna pipa pacii. Asta, daca nu cumva vrei sa pupam poala popii. Nu mai fi asa speriat. Si ce daca e descuiata usa? Oricum Boc nu ajunge pana la clanta. Howgh, my friend.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *