Politicuri VI (“Dar Sire, nu ne mai fierbe, zi-ne! Cine e Alesul?”)

Din episodul anterior: Calin si Fincalstain fumeaza pipa pacii. Mircica face silogisme in gand, pe buda. Dupa o urmarire penala pe ulite prafuite, de tara, Adi reuseste sa scape de bratul lung al legii si se alatura celor trei in Caravana Dragostei de Neam si Tara.

Acum e liniste. Calin si Fincalstain fumeaza in continuare pipa pacii, Adi pupa poala popii iar Mircica a ajuns deja la al treilea nivel de meditatie tantrica pe buda.
– Adi, du-te la buda si cheama-l si pe Mircica. Avem munca informativa. Caline, da globul ala incoa. Ati atins maturitatea politica, ati crescut suficient de mult in sondaje si m-am gandit ca a venit timpul sa va arat viitorul in globul de cristal.
Calin il aduse pe Mircica, Adi lasa andrelele din mana si se stransera toti patru in jurul globului.
– Mircica, fa lampa mai mica, pentru atmosfera. Caline, pune un ziar pe colivia lui Andronicus, sa doarma si sa taca dracului din gura (Andronicus era papagalul lui Fincalstain). Incearca cu Jurnalul National sau Adevarul, la Cotidianul si Evenimentul Zilei am vazut ca face urat…. Ok, sa incepem…..Chomsky, Chomsky, Chomsky! Invoc cele trei spirite liberale: Stolnici, Quintus si Ghise! Aratati-mi Calea si Adevarul! Daca sunteti aici, printre noi, dati-mi un semn, o nota informativa, ceva! Ala, bala, portocala? Din Oceanul Pacific a iesit un peste mic? An tan tichi tan? Sesam? Cine nu e gata il iau cu lopata? Ce pana mea, s-a stricat? Dinule, pogoara-Ti intelepciunea asupra noastra si lumineaza-ne nimicnicia caci s-a stricat dracia! 
Se pare ca invocarea lui Dinu a avut succes. Globul incepe sa se lumineze. Apar si primele imagini. Se vede un birou mare, din lemn masiv. Pe birou, o scrumiera, un pachet de Benson&Hedges, o sticla de Chivas si macheta unei corabii. Cel care sta la birou nu se vede clar insa ii poti recunoaste usor pe cei din jurul lui: un avocat cu parul alb, un pitic care isi rezeama barbia de tablia biroului, un posibil viitor sef de guvern care arata mai degraba a sef de gara, un android cu sclipiri aproximativ umane in priviri si Ea Insasi. Avocatul vorbi primul:
– Prea Marite Seus, eu m-am gandit asa: ii punem lui Stolo un i mic in fasa si il lansam pe piasa romaneasca ca pe ultima noutate in materie de prim-ministri: iStolo. Se parere ai, Magnificule?
Cel numit Zeus nu pare sa fie atent la Avocat, fredoneaza incet “Yo no soy marinero, soy capitan, soy capitan”, trage din tigara, bea din paharul de Chivas si ii arunca priviri jucause Ei. Toate astea in acelasi timp.
Apoi pare ca-si aminteste ceva, devine ganditor, se uita la iStolo, la Avocat si graieste:
– Ce zici, Valericus? Te-ai tampit? Apple, my ass! Pe cine crezi ca mai pacalim noi cu treioptsasele asta resapat? De juma’ de an se chinuie insusi Lazaroiu Sociologicus sa-l formateze si partitioneze si …nimic. Te intreaba “Are you sure do you want to delete partition PLD and wipe all data?”, dai Yes, faci o partitie noua, mai mare, PDL, instalezi sistemul de cooperare si cand apesi Power tot PLD iti apare pe ecran. Si apropo de ecran, nu-mi place ca are probleme de imagine. Mi-a zis si Cristian care Preda la Stiinte Politice: ‘Prea Minunatule Atotcuprinzator, mai trebuie umblat la culori, imaginea lui Stolo are o inconfundabila nuanta de rosu. Noi am invatat sa facem abstractie de ea dar sa stii ca userii nu uita. Si nu iarta.’ Asa ca dragul meu Valericus, ideea cu iStolo, acum si cu casti, nu mi se pare vandabila. Try something else.
–  Dar Sire, nu ne mai fierbe, zi-ne! Cine e Alesul?
– Eu! Eu sunt Alesul! Uite, m-am vazut acolo! Eu sunt! Eu, eu! sari Mircica, mai mai sa sparga globul. Fincalstain, surprins si nervos, ii pocni doua peste ceafa.
– Boule, asa se intampla cand stai prea aproape de glob, ti se reflecta imaginea in el. Tampitule! Da-te mai incolo si nu mai intrerupe vizionarea. Daca te mai prind ca mai vorbesti o data in timpul filmului, te trimit inapoi, la buda! Adi, tu ce dracu faci? Nu mai baga in tine ca spartu’! Ai mancat tot popocornul, nesatulule! Caline, ia un servetel si sterge-ti lacrimile, asta nu e film indian.
– Nostalgia, coane Fincalstain, nostalgia. Ce bine ne intelegeam noi doi… Acum nu-l mai recunosc, e un strain pentru mine. Ce ne-a adus aici? Unde am gresit?
De partea cealalta a globului tensiunea atinsese cote insuportabile, toti asteptau cu sufletul la gura numele Alesului. Maritul Zeus il privea insistent si mirat pe piticul de birou.
– Asta cine dracu’ mai e?
– MiniYou, PreaMarite Ahab, indrazni Valericus.
– MiniMe? Aha, mi-am adus aminte, mi l-au facut cadou Vasile si Radu… Asa e, am vrut cel mai mic MiniMe. L-am vazut intr-o emisiune la Gheorghe si mi-a placut ca tine la tavaleala. La cat sunt eu de temperamental, am nevoie de jucarii are sa nu se strice usor. Da’ tot s-a stricat. La inceput nu zicea decat Yes cand trageai de inelul din spate. Asta era bine. Pana cand m-am intors odata de la inundatii si m-a intampinat in pantofi de lac si costum. Am dat cu el de pamant, evident. De atunci vorbeste incontinuu, pe fast forward. Nu inteleg nimic din ce spune. Trebuie s-o rog pe Elena sa-l deruleze in fiecare seara si sa-mi faca un rezumat. Uite, si acum, turuie de juma’ de ora. Cred ca s-o fi incins… Elena, pune-l in frapiera, sa-l servim proaspat mai tarziu. Apropo, miroase a ars… si nu e de la MiniMe.
– Marite Stapan, e de la iStolo, i s-a ars coolerul de la procesor. Trebuie sa facem ceva, altfel e pierdut.
– Calmeaza-te Valericus, ii fac eu vant. Sau nu, mai bine scoate-l din priza. Si ai grija de el, pune-l bine in debara, ca iar il confunda Prigoana cu aspiratorul si ni-l umple de praf.
– Mai Mult Ca Perfectule, cum ramane cu Alesul? Da-ne un semn!
– Auziti, p-aia cu Bosforul v-am zis-o? Auzi tu, mi se arde electricu’ si raman, evident, fara carma. Iti dai seama, nenicule, sa carmesti din motoare? Cu o groaza de petrol la bord si tot atatia blugi! Si…
Elena, impertinenta si frumoasa ca de obicei, il trage de maneca, ii flutura expeditiv din gene si ii miauna la ureche:
– Prea Marite Pisi, ai mai povestit-o p-asta, chiar aseara. Suntem atatia aici, nu ne mai fierbe, zi-ne odata cine e Alesul!
– Daca zic Geoana, ma credeti?
– Nu.
– Pai n-o sa zic. Ha ha ha…. Alesul e…. Vreau suspans, atmosfera, sa bata tobele! De ce nu bat tobele? Unde e Patapievici? Tismaneanu? Liiceanu? Ungureanu I si Ungureanu II? Hurezeanu? Cartarescu? Lasati intelectualii sa vina la mine! Sa le dau vestea cea mare! Valericus, citeste-mi din Constitutie! Pot sa ma aleg pe mine? Nuuu? Baga-mi-as. Iesiti afara cu totii! Sunt deprimat.

Facebook Comments

1 Comment Politicuri VI (“Dar Sire, nu ne mai fierbe, zi-ne! Cine e Alesul?”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *