Ponta propune refacerea USL, dar „uita” de prezidentiabilul din partea PNL

Victor Ponta, la Antena 3:

Varianta A, în care eu cred: după 25 mai, o să adreseze o invitaţie oficială PNL de a reveni în USL, la guvernare, şi în baza acordului USL să avem un candidat comun, cel mai bun candidat conform sondajelor. Varianta B: nu se poate acest lucru şi PNL merge singur şi separat, atunci PSD-PC-UNPR vom desemna candidatul care să meargă şi, evident, nu exclud ca, la nevoie, să fiu eu acela.

Conform protocolului USL, cele două mari partide ale alianței își împart funcțiile de președinte și premier. Dacă la prezidențiale va candida cel mai bine poziționat prezidențiabil, atunci Ponta va fi candidatul USL și, în eventualitatea în care va ajunge președinte celălalt mare partid al alianței, PNL, va primi funcția de prim ministru, mai aes că Ponta va trebui să-și dea demisia din această funcție după ca va fi ales președinte.

Vor accepta liberalii această ofertă? Dar este într-adevăr o ofertă, ori e un mesaj pentru atragerea electoratului USL și PNL?

Nu pare deloc o ofertă serioasă, în condițiile în care Ponta „uită” că PSD și PNL își împărțiseră deja cele două funcții, de premier și președinte, iar după ce Ponta a ajuns premier, prezidențiabilul trebuia să fie automat de la PNL. Or, Ponta vorbește acum de „cel mai bine situat în sondaje”.

Singura ofertă cu adevărat serioasă pentru PNL ar trebui să conțină cedarea de către PSD a candidaturii la prezidențiale și nu o candidatură a „celui mai bine plasat în sondaje” (adică Ponta).

Facebook Comments

2 Comments Ponta propune refacerea USL, dar „uita” de prezidentiabilul din partea PNL

  1. Barbu Mateescu

    Aceeași propunere urma să o facă și Boc, dacă ar fi ajuns candidat. Sau urmează să o facă și Boc, în caz că ajunge candidat. Dixit Lăzăroiu acum vreo două luni. Probabil că și Udrea ar face un anunț similar.

    Ambele tabere (presupunând că sunt 2 tabere, Ponta și TB) au aceași idee care sună așa:

    1. „Fără voturile PNL pierdem în turul doi, avem nevoie de voturile lor.”
    2. „Votanții PNL sunt disciplinați, ce zice conducerea asta fac.”
    3. „Ca să convingem conducerea PNL le dăm poziția de prim-ministru timp de 2 ani. Oricum n-o să aibă decât onoarea simbolică de a conduce guvernul, noi o să avem și președintele țării (servicii, înregistrări, pupitrul prezi-TV) și majoritatea miniștrilor. Sau putem fi drăguți și să le dăm ministere mai importante, oricum nu contează, până la parlamentare mai sunt doar 2 ani. Dacă ne supără liberalii ne aliem cu ceilalți (adică cu PSD respectiv PDL+TB) și dăm jos guvernul mai devreme. Dar n-o să ne supere.”

    4. „În 2016, indiferent de rezultatul alegerilor, președintele (care e al nostru) numește prim-ministru un om de-al nostru. PNL are de ales, ca în 2008, dacă să rămână pe bară de tot sau dacă să aibă 2-3 ministere, să pape și ei un pișcot. Noi am prefera ca ei să învețe din lecția din 2008, care s-a lăsat cu congres și căderea lui Tăriceanu, și deci să fie un partener minuscul și fidel al guvernării.”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *