Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei

„Sînt opusul lui Oprescu – el medic, eu avocat, el slab, eu gras, el cu două picioare, eu cu un picior” Silviu Prigoană

PDL și UNPR au decis să meargă separat la alegerile locale din București. Totuși, se pare că UNPR îl va susține pe Prigoană la Primăria Generală iar la sectoare vom avea non-combat între cele două partide.

Iată candidaturile, cum arată pînă acum:

Primăria Generală: Sorin Oprescu (USL), Silviu Prigoană (PDL), Nicușor Dan (independent).

Primăria Sectorului 1: Andrei Chiliman (USL), Toader Paleologu (PDL).

Primăria Sectorului 2: Neculai Onțanu (UNPR).

Primăria Sectorului 3: Liviu Negoiță (PDL), Robert Negoiță (USL).

Primăria Sectorului 4: Cristian Popescu-Piedone (USL)

Primăria Sectorului 5: Marean Vanghelie (USL)

Primăria Sectorului 6: Cristian Poteraș (PDL), Ștefan Florescu (USL).

Atenție, extrem de important! La alegerile pentru primari nu există decît un singur tur! Candidatul de pe primul loc cîștigă mandatul de primar, indiferent de procentaj. Dacă rezultatele arată așa:

X – 35%, Y – 34%, Z – 31%, X a cîștigat mandatul de primar.

Facebook Comments

98 Comments Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei

  1. bogdaniulian

    mare prostie treaba cu alegerea din primul tur. intrece de departe uninominalul pe liste de data trecuta

    Reply
  2. Bleen

    Ha ha! I-am găsit traficul lui Năstase. Traficul de pe blog, vreau să zic. În ultimele 15 luni, am fost peste el în 7 luni, el a fost peste noi în 8 luni. Scuzaţi exprimarea.

    Reply
        1. nedormitul

           @Bleen
          şi mă tot întreb, de ce nu vrea el la băieţii veseli? cînd fura şi se ştergea cu legea la cur, am crezut că o face dinadins ca să ajungă acolo. e greu de înțeles ce e în mintea şi în sufletul unei femei, dar mintea şi sufletul lui năstase sînt imposibil de descifrat.

          Reply
        2. Yeba

          Așa a fost, dar s-a sucit, i-a spus Cătălin Voicu că tablourile de pe pereți nu se pot lua acasă și n-au cercei, decât brățări, și alea doar de-un singur fel.

          Reply
        1. nedormitul

           @BarbuMateescu  @Bleen
          cum ar arăta clipul cu oprescu și cu buldogul, care să se termine cu prigoană uitîndu-se la tv şi aplicîndu-i un plici peste nas lui oprescu?

          Reply
    1. Yeba

      verbul e „a pliciuï, pliciuire, pliciuiesc”, dificultatea rezidă în traducere. Asta probă de măiestrie.
      Cum facem afișele pt uzul FNI, al proiectelor europene, chestii d-astea. Pe de altă parte, nu cred că mesajul trebuie limitat la plici, Prigoana are arsenal.
      nelămurirea zilei – din ce s-au luat Udrea și Onțanu? Că de murgeanu văd că nu știe nimic, o fi zăcând prin beciurile Procuraturii.   

      Reply
    2. Yeba

      @ nedormitul, verbul e „a pliciuï, pliciuire, pliciuiesc”, dificultatea rezidă în traducere. Asta probă de măiestrie. pt afișele de uz FNI & proiecte europene, chestii d-astea. Pe de altă parte, nu cred că mesajul trebuie limitat la plici, Prigoana are arsenal.
      nelămurirea zilei – din ce s-au luat Udrea și Onțanu? Că de Nurgeanu văd că nu știe nimeni nimic, o fi zăcând prin beciurile Procuraturii.   

      Reply
    3. Yeba

      @ nedormitul, verbul e „a pliciuï, pliciuire, pliciuiesc”, dificultatea rezidă în traducere. Asta probă de măiestrie. pt afișele de uz FNI & proiecte europene, chestii d-astea. Pe de altă parte, nu cred că mesajul trebuie limitat la plici, Prigoana are arsenal.
      nelămurirea zilei – din ce s-au luat Udrea și Onțanu? Că de Murgeanu văd că nu știe nimeni nimic, o fi zăcând prin beciurile Procuraturii.

      Reply
        1. Yeba

          Păi da, cică (webster) to flatten thin. Cazul M – N e clar. Flattening Bahmu thin iese din discuție. Flattening socialism thin.

          Reply
  3. OctavPopescu

    Totusi, iar alegem raul mai mic. M-am saturat! Chiar nu gaseau pe cineva mai… complet?! Sper ca Udrea isi asuma alegerea si va raspunde cu functia pentru aceasta alegere proasta. Cristi Preda, chiar daca nu are puncte in sondaje, are argumente, are o minte limpede si are mereu vorbele la el. Pe Prigoana il prinde in off-side intr-o dezbatere TV si un elev de liceu cu ceva cunostinte de debate. Cine mai tine minte dezbaterea cu Prigoana si V. Pasti in care Prigo il sustinea pe Blaga iar Pasti pe Oprescu intelege ce spun.

    Reply
    1. nedormitul

       @OctavPopescu
      Am explicat într-un comentariu mai jos care e problema cu pdl-ul – așa cum o văd eu: lipsa cadrelor. Pe de altă  parte, pe oricine ar alege, întotdeauna se vor găsi nemulțumiți.

      Reply
      1. OctavPopescu

         @nedormitul , ai perfecta dreptate. Dar iti pot arata propuneri de prin 2007 – 2009 facute catre PD-L, legate tocmai de problema cultivarii tinerilor din organizatii pentru a construi si consolida „resursa” umana. E amuzant faptul ca desi proiectele le-am facut pentru PD-L, alte partide au fost mai receptive iar in PD-L singurul raspuns pe care l-am auzit a fost „lipsa unui raspuns e un raspuns in sine”. Frica de raspundere si mimetismul sunt din pacate politica oficiala la tineretul liberal-democrat… si atunci cu cine sa rezolvi problema cadrelor?
         

        Reply
  4. Bleen

    „Din pacate pentru domnul Preda, scorul dansului la Capitala e in marja de eroare. Oricat ne-am dori sa-l sustinem, il sustinem pe cel mai bun in sondaje”, a spus Udrea, la Realitatea TV.

    Reply
    1. Yeba

      A avut el grijă de asta, și-a cultivat imaginea de filosof al realităților, nu in cizme la deszăpezire, cu Murgeanu. 
      Sunt firi pentru care jobul e neînchipuit de plictisitor, dacă nu există și vreun interes personal, este foarte searbăd (la Capitală mai ai vizibilitate, mai poti filosofa prin conferințe de presă) – dar datoria lui Preda era să-și justifice poziția in PDL, nu să candideze din vocație. Era un banc cu bătăturică vs ochișor. 
      Apropo, Murgeanu ce mai face?    

      Reply
  5. Florina

    cred că aşa cum există mitul OBI, există şi mitul numelui lipsă. acolo era salvarea, mîntuirea, parcările, traficul şi viaţa, dar nu ne-am prins, asta e, nici n-o să ne prindem. sîntem copţi, să zic aşa, ca să mai credem în mituri. 

    Reply
    1. nedormitul

       @Florina
      Nu e un mit. Adevărul e că pdl-ului îi lipsesc cadrele. resursa umană, ca să schimbăm un limbaj de lemn cu altul. se vorbeşte de pmb, dar nu se vorbeşte de sectorul 1, unde candidat e Paleologu. Sau sectorul 4, unde a fost propus Cristian Preda.
      Lipsa  cadrelor este pentru că PDL-ul s-a ocupat de orice altceva decît de a-şi pregăti resursa umană. E un viciu în structura lui, ca partid şi nu de ieri – de alaltăieri, că de multă vreme. Guvernarea i-a obosit, auto-identificarea doctrinară i-a obosit, dar n-au fost în stare ca la unul sau una din puzderia de institute, fundaţii, asociaţii şi academii să adune 10, 100 sau 1000 de oameni şi să îi înveţe cum să guverneze local. Să facă absolvenţi din ei. Sînt lucruri pe care şcolile de ştiinţe politice nu te învaţă (sînt şi cam de stînga şcolile ăstea). De asta trebuia să se ocupe PDL-ul şi n-a făcut-o.

      Reply
      1. nedormitul

         @Florina
        Candidaţii nu ţi-i alegi pe ultima sută – de asta s-a ajuns în situaţia ingrată să nu existe candidaţi cu două luni înainte sau să dezerteze – cum este cazul lui Frunzăverde – în bloc. Mă întreb acum dacă nu există şi posibilitatea ca partidul să încheie cu fiecare candidat un protocol cu drepturi, obligaţii şi, dacă este cazul, daune inclusiv de natură materială. Poate @Amelia New  ne-ar putea da un răspuns.

        Reply
        1. Florina

           @nedormitul  
          obsrvi cel mai bine chestia asta atunci cînd întrebi: bine, dar cine ar fi fost bun? ei bine, ori nu primeşti răspuns, ori răspunsul este fantezist ori persoana respectivă, dacă se rosteşte vreun nume, varianta super, ocupă deja o poziţie din care nu e indicat sub nici o formă să fie luată. 

          Reply
      2. Florina

         @nedormitul 
        de acord mie’n sută, în privinţa resursei umane, mai puţin cu şcolile politice, sînt nu cam de stînga, ci de stînga bine, bine. şi în privinţa alegerii pe ultima sută de metri. nu încerc sub nici o formă să scuz o deficienţă majoră sau să o ascund sub preş. 
        dar, indiferent de propunere, indiferent de cine făcea propunerea, tot ar fi existat acel nume lipsă. numele lipsă e întruchiparea a tot ceea ce le lipseşte celor propuşi, oricare ar fi ei şi oricît de buni ar fi ei şi nu are, în plus, nici una din bubele, mai mari, mai mici sau inexistente care se găsesc invariabil la cei prezenţi pe listă. mitul chiar există. dar ideea e că de ceea ce spui tu trebuie ţinut cont şi nu de mit, tocmai de aceea am zis că sîntem prea copţi pentru mituri. 

        Reply
        1. Florina

           @nedormitul 
          n-o să zic că ai dreptate în fiecare comentariu, am dat like, se-nţelege. în nici un caz nu ne contrazicem. 
          dar dacă dădeam reply http://fyre.it/SMO era, poate, clar ce ziceam despre mit. 
          şi vezi aici http://fyre.it/SMP se confirmă ce spun.

          Reply
        2. BarbuMateescu

           @Florina  @nedormitul Numele lipsă de politician are încrederea a 70% dintre români, numele lipsă de partid are votul a 40-50% dintre români, numele lipsă de instituţie are încrederea tuturor.

          Reply
  6. Bleen

    off topic
     
    De cînd cu LiveFyre ţin să vă anunţ că nu am mai avut niciun spam (de obicei, erau cîteva zeci sau sute pe zi), niciun postac/troll, niciun comentariu şters sau neaprobat, niciun comentariu cu înjurături sau istericale, niciun comentator banat. 
     
     

    Reply
    1. Yeba

      Bine că recunoști. Deci nici un șarm. Șarmul era (1) să le mai dai drumul din când în când, mai vedeam și noi care-i moda, ce se mai poartă și (2) te mai vedeam și noi nervos, ca omul cu serviciu. Se simțea munca, travaliul, care în țara noastră lipsește cu desăvârșire (apaluze, urale, dăscălimea, Popa Pripici…) 

      Reply
  7. nedormitul

    Miștoooo sondajul! Hai să vă zic de ce un outsider e tîmpit, în ciuda oricăror bune intenții. Se dă un outsider bine intenționat (îl notăm cu OBI). OBI a avut cîteva meciuri M, unele cîștigate, cu actuala putere locală, reprezentată de Oprescu (notăm cu O).
    Dacă OBI fură voturi de la principalul challenger (notată cu SP) şi din cauza asta SP ia voturi mai puţine decît O, atunci OBI îi face cadou lui O încă patru ani de primărie. Adică încă patru ani de meciuri grele. Și nu le va cîștiga pe toate.
    Deci, dragi bucureșteni, dacă vă place outsiderul și vedeți că nu are șanse, sfatul meu este să votaţi cu SP. Chiar dacă e neam prost. Chiar dacă n-are un picior. Măcar are o firmă care, printre altele, se ocupă şi cu reciclarea.

    Reply
  8. Ivan Zubeldian

    Dacă ați ajuns sa vedeți in Prigoana soluția, chiar v-ați pierdut uzul ratiunii. Nici măcar nu merita argumentat de ce.

    Reply
    1. Yeba

      @IZ, eu sunt serenă, n-am ce pierde. Soluția la ce? Zi dumneata o alternativă, zi numele ăla care lipsea din sondajul cu Anca Boagiu & comp. Din punctul meu de vedere e o soluție vs Țiriac în primul rând. Că doar n-o s-o luăm fix acum de la pașopt, că de ce s-a ajuns în situația asta.

      Reply
      1. Ivan Zubeldian

        @Yeba Am mai spus: Videanu. Îl putea bate pe Oprescu. Prigoana e vestea buna ptr Oprescu. Dreapta va sta iar acasă, după prea devreme uitata morala din „Sa dam cu umbreluta ….” iar dacă Prigoana pierde, opoziție scrie pe PDL. După cum spuneam odată, se incapataneaza sa fie mai prosti decât USL. După cum spuneam alta data, mai bine se desparteau amiabil decât sa explodeze acum. Spuneam multe si degeaba. Nu ca ar avea vreun rost acum

        Reply
      2. Ivan Zubeldian

        @Yeba Si mai e ceva, sa presupunem ca Prigoana câștiga. Uitați ca e decât „un rege al…” e doar un amestec de Lis exhibitionist si Halaicu abil. Poate dinamica cu adevărat PDL-ul inain

        Reply
        1. Ivan Zubeldian

          Te de parlamentare. De fapt se va vedea ce e Prigoana abia atunci. Udrea are comportament sinucigas. Dacă nu e ca ea, sa moara toți. Exact ce trebuie acum.

          Reply
  9. nedormitul

    Mă întreb dacă nu era mai benefic pentru Planetă ca, în loc de a stinge luminile, să punem, timp de o oră, căluș la gură cîte unui prost pe care nu-l suportă Pământul. Ora Pămîntului: „mmmm… mmmm… mmmmm…”

    Reply
  10. Nemo

    deci, o sa piara Prigoana, la un scor nici prea-prea, nici foarte-foarte.
    o sa iasa castigat Circul, pt ca din asta o sa fie garla :D:D

    Reply
  11. Nemo

    mdeah, deci o sa piarda Prigoana, ashea, la un scor nici prea, prea, nici foarte.
    – din povestea asta, o asa iasa f castigat circul :D.

    Reply
  12. Yeba

    În plus, i s-a suflat o mega-temă de delir lui CTP, care a declarat cândva că EL l-a făcut președinte pe Băse, fiindcă soarta votului s-a întors atunci când EL l-a întrebat pe Năstase despre vânătoare și iepurașul cu sânge țâșnind pe bot.

    Reply
      1. Bleen

         @Yeba Sau appendix, cum i-ar spune Paleologu. „Mă jenează o appendixită, monşer, parol să înnebunesc dacă te minţ Predo!”

        Reply
  13. FlaviaGrosan

    Argumente penibile ale Elenei Udrea. Sa fii bun gospodar. Doamna, Bucurestiul este Capitala europeana!! Penibil. Un bun gospodar pe bani publici. Sunt devastata. Unde-i pliciul?

    Reply
    1. Bleen

       @FlaviaGrosan Fostul primar al NY, Rudolf Giuliani: http://farm1.static.flickr.com/186/405725964_da4737d7bd.jpg
       
      Imaginile sînt din timpul mandatului.

      Reply
  14. Yeba

    La barza chioară îi face Dumnezeu cuib. Bine că n-are diacritică în prima literă, o opțiune lucidă. Păi Prigoană e mult mai reușit decât Țiri, domnu Lăză, măcar și pentru că îi face evident plăcere să candideze, ca să nu mai zic de aerele de magnat plictisit și interesat mai mult de cadâne și mai puțin de cei 30 de copii pe care a declarat că-i are prin lume. Nu rima cu nimic.
     
    În altă ordine de idei, din ce s-au luat Udrea și Onțanu, de ce nu pot merge împreună? A dat popa Sârbu acatiste? Că altfel nu-mi explic. Eu deja visez că-i trag un pumn în ochelari lui Cristi Preda, educația englezească încurajează acțiunile juste.

    Reply
    1. Nemo

       @Yeba ihi, asta am zappat si io si m-o inervat duomnu’ telectual.
       io il banuiesc de mult timp de quelque chose snobisme, plus ca am impresia ca incepe sa-i miroasa a penele.my 2 cents 😀
       

      Reply
  15. Florina

    S-a dezlănţuit prigoana! Primul pliciut, Cristian Preda.
     
    „Cum sa sustin pe cineva care a cerut excluderea mea din partid? Cum sa sustin pe cineva care azi este cu PDL, maine cu altcineva? Cum sa sustin pe cineva care are opinii inacceptabile in Uniunea Europeana, precum pedeapsa cu moartea? […] Este un dezastru, este o jignire pentru bucuresteni. […] Nu ma regasesc deloc,”
     
    Raymond Aron likes this. 

    Reply
  16. Bleen

    De la atîtea discuții despre candidaturi la primărie, Dana Elena Bratu  l-a visat pe Gigi Becali cu părul lung, în armură. Sau era războinicul luminii, de ora pămîntului?

    Reply
    1. Bleen

       O oră semafoarele vor fi pe intermitent, dacă nu pot fi oprite. Din 3 becuri va fi aprins doar 1, și ăla pe intermitent. Asta înseamnă de 6 ori mai puțin consum de energie electrică.

      Reply
  17. BarbuMateescu

    Vă doresc o seară plăcută, eu trebuie să plec în Centrul Istoric la o agapă. Dacă nu mai mă întorc, fie am căzut într-o groapă fie m-a luat cineva pe sus ca să mă pună candidat la sectorul 4.

    Reply
    1. BarbuMateescu

      Mă întorsei de la agapă. 6 oameni tineri, relativ OK material (IT, software, media), toţi cu facultate. 0 votează Oprescu, 0 votează Prigoană („mitocan”, „e exact ca Oprescu”), 2 sunt convinşi întru N. Dan, 4 nu votează şi nici nu-i prea interesează. Valoarea statistică a acestor observaţii este egală cu zero virgulă zero zero. Totuşi, se creionează în mintea mea fantasmagorică scenariul Oprescu 46%, Prigoană 43%, N. Dan 4%, PPDD-Vadim-Becali-Adolf 7%. Adică ce zicea nedormitul aci: http://fyre.it/SN7

      Reply
        1. BarbuMateescu

           @Bleen S-ar putea ca N. Dan să nu conteze. Candidaţii din afara sistemului sunt uşor de supraestimat. M-a surprins însă ce a spus unul din votanţii lui N.Dan: „Vreau să vedem cât de departe putem să mergem fără bani”. De fapt m-a surprins tonul. Furie şi frondă.

          Reply
        2. BarbuMateescu

           @Bleen Ca să fiu cu picioarele pe pământ: Prigoană va trebui să recupereze prin carismă terenul pierdut de partid în ultimii ani pe vot politic. Chiriţă (2000) şi Vanghelie (2005) n-au putut. Băsescu (2000) şi Oprescu (2008) au câştigat prin carismă împotriva scorului politic. Cam aşa arată ecuaţia în clipa asta.

          Reply
        3. Bleen

           @BarbuMateescu Furia şi fronda au mers foarte bine la votul pentru Vadim, în 2000. Ideea e să-i enervăm, să le stricăm apele, să le dărîmăm piesele de pe tabla de şah. Asta e singura modalitate prin care aduci tineretul la vot. Singura. Însă nu cred că Nicuşor se încadrează aici. E o furie şi frondă care nu au legătură cu el.

          Reply
        4. Bleen

           @BarbuMateescu Chiriţă şi Blaga, de exemplu, sînt zero la carismă. Vanghelie deasemenea (la el e o situaţie mai specială: în sectorul 5, jumătate din populaţie trăieşte din ajutoarele date de Vanghelie)

          Reply
  18. Bleen

    Ar fi fost interesantă o luptă Oprescu-Arafat: Oprescu lua alegătorii și le tăia apendicele și își uita bisturiul, plicul cu șpaga și chiloții asistentei în pacienți, Arafat venea și descarcera bisturiul, plicul cu șpaga și chiloții asistentei.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *