Stirile zilei, linkuri si offtopice – 10 martie 2014

foto: Stockholm

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


16:17 – Mircea Lucescu, despre condamnaţii în Dosarul transferurilor: O greşeală că au fost judecaţi de două femei care habar n-au de fotbal
16:02 – Curtea Constituţională: S-au schimbat doar structura şi compoziţia politică a Guvernului, nu programul de guvernare


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

39 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 10 martie 2014

  1. Bleen

    Încerc să mă pun în locul maghiarilor din România. Nu aș renunța la limba și cultura mea maghiară nici mort. Sînt acasă la mine și am fost întotdeauna acasă la mine. Culmea e că și românii sînt tot acasă la ei și, așa cum noi, maghiarii, nu le putem cere să se simtă altfel decît acasă la ei, nici ei nu ne pot cere să ne simțim altfel decît acasă la noi.

    Ca român, i-aș privi cu dezgust și suspiciiune pe maghiarii care ar renunța la limba și cultura lor.

    Ne place sau nu, Ardealul nu e România. Ardealul e casa românilor, așa cum e casa maghiarilor, germanilor sau evreilor. Nu e nimeni venetic sau musafir în Ardeal. Nouă, românilor, trebuie să ne intre bine în cap că Ardealul nu e acasă la noi, că Ardealul e acasă la noi, acasă la maghiari și acasă la germani.

    Nici maghiarii și nici germanii nu sînt venetici tolerați în Ardeal de populația autohtonă. Românii, maghiarii și germanii sînt autohtoni în Ardeal. Autohtoni care au dreptul să trăiască liber, să-și vorbească limba și să-și dezvolte cultura așa cum cred ei mai bin.e Segregarea e o idee proastă, apropo de visele liderilor politici ai secuimii, însă un lucru, dincolo de prostiile politicienilor români sai maghiari, trebuie înțeles: maghiarii, germanii, evreii, țiganii și românii sînt autohtoni în Ardeal, nu venetici și nici tolerați. Sînt acasă și dintotdeauna au fost acasă.

    Reply
    1. Bleen

      Cîteva reacțiile de pe Facebook:

      Mihai Andrei Mincu Bai jigodie ARDEALUL este si va ramane pamant romanesc! Sper sa muriti in chinuri toti bozgorii.

      Mădălin FcRb sugi pula ma bozgor imputit

      Reply
  2. Rheia

    Azi-noapte am visat că mă curentau extratereștrii prin creier, de-mi clănțăneau dinții în gură. Așa de neplăcut a fost, că m-am trezit din somn. Și am constatat că de fapt vîntul zdrăngănea niște fiare de la un cadru pentru reclamă, pe zidul blocului. Mă rog. Cel puțin așa cred. În altă ordine de idei, să știți că, pe măsură ce avansez cu lectura cărții Annei Politkovskaia, devin tot mai convinsă că numai niște imbecili direct coborîtori din primate își pot dori să trăiască în comunism.

    Reply
    1. Bleen

      Cîteva reacțiile de pe Facebook:

      Mihai Andrei Mincu Bai jigodie ARDEALUL este si va ramane pamant romanesc! Sper sa muriti in chinuri toti bozgorii.

      Mădălin FcRb sugi pula ma bozgor imputit

      Reply
    2. gone fishing

      Promit sa nu mai pomenesc de FBI si de X-files, daca de la asta se trage visul cu extraterestrii. Nu am citit cartea Annei Politkovskaia, insa am ajuns la o concluzie foarte asemanatoare duminica trecuta dupa ce am vazut documentarul lui Alexandru Solomon, „Marele jaf comunist”. Asa cum spui, trebuie sa fii imbecil direct coborator din primate ca sa-ti doresti sa traiesti in comunism. Dar ma gandesc si la amaratii aceia din lagarele de munca fortata nord-coreene care s-au dus sa-si voteze liderul duminica trecuta, fara sa-i intrebe nimeni ce-si doresc.

      Reply
  3. Beavix

    Preşedintele lui Bayern Munchen, Uli Hoeness (62 de ani), va apărea în faţa Tribunalului din Munchen, fiind acuzat de procurori de evaziune fiscală în valoare de 3,5 milioane de euro. „Recunosc evaziunea fiscală. Regret profund comportamentul meu”, a spus Hoeness în debutul procesului care va dura patru zile.

    Gică Popescu nu și-a recunoscut niciodată vinovăția la proces.

    Patru zile, WTF?!?!?

    Reply
  4. Amalia

    NATO a anuntat luni ca va trimite avioane de cercetare si alarmare indepartata (Airborne Warning and Control System – AWACS) pentru a efectua misiuni de recunoastere deasupra Poloniei si Romaniei, in contextul crizei din Ucraina, transmite AFP. Aceste misiuni aeriene „vor intari capacitatea (NATO – n.red.) de supraveghere a situatiei” si vor avea loc doar in spatiul aerian al tarilor care apartin aliantei transatlantice, a declarat la Bruxelles un responsabil NATO. Potrivit unui purtator de cuvant al NATO, citat de Reuters, ambasadorii NATO, actionand la recomandarea comandantului fortelor NATO in Europa, generalul american Philip Breedlove, au dat unda verde luni zborurilor.

    Reply
  5. DanCanada

    Nici pina acuma nu se stie ce s-a intimplat cu avionul ala Malaysian Airlines. Cum ma-sa sa dispara un ditamai Boeing 777 ?!? Te pomeni ca folosesc si aia in Asia software-ul si procedurile romanesti testate cu asa mare succes in Apuseni, in ianuarie.

    Reply
    1. gone fishing

      Nu stiu de software-ul si procedurile romanesti, dar am citit ca board-ul francez si-a oferit serviciile de asistenta in operatiunile de cautare a Boeing-ului 777. E vorba de expertii francezi care au investigat disparitia avionului apartinand Air France, de la 1 iunie 2009 in timpul cursei Rio de Janeiro – Paris, si ale carui ramasite au fost descoperite pe fundul oceanului dupa doi ani. Raportul complet al board-ului s-a incheiat insa abia in 2012. Un ajutor de nerefuzat.

      http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/french-accident-board-offers-help-recovering-missing-flight-mh370

      Reply
  6. Yeba

    Doamne, uitasem ce limbă de lemn are și ce greșeli gramaticale face Tăriceanu, după ce că e atât de plicticos.

    Reply
    1. Rezon

      Greselile care le face dl. Calinanton il va face eroul la o intreaga generatie de tineri oprimati de examenul de bacaloreat.

      Reply
  7. gone fishing

    Povestea incredibila dar absolut adevarata a alegerilor parlamentare ale unei tari la care participarea la vot a fost de 100%, si unde candidatul suprem, singurul pe lista, a fost votat in unanimitate (100% din voturile exprimate), fara nici macar un singur vot contra. Povestea mai spune ca alegatorii s-au indreptat spre sectia de votare centrala in pasi de dans, cantand la unison in izbucniri spontane de veselie, si ca pana si cei care lucreaza peste granite au avut grija sa fie prezenti la vot, pentru ca lipsa unuia poate afecta rau de tot intreaga familie. O sa ziceti ca asa ceva nu se poate sa existe, ca e doar o poveste. Realitatea cateodata depaseste orice imaginatie:

    http://www.theguardian.com/world/2014/mar/10/north-koreas-kim-jong-un-elected-assembly-vote-against

    http://time.com/17720/north-korea-election-a-sham-worth-studying/

    Reply
  8. Bleen

    Mircea Lucescu, despre condamnaţii în Dosarul transferurilor: O greşeală că au fost judecaţi de două femei care habar n-au de fotbal

    Reply
    1. Bleen

      Tot Mircea Lucescu: ”Privarea de libertatea este lucrul cel mai scump din lume. Libertatea este cea mai importantă. Lumea, de-a lungul sutelor de ani, miilor de ani, s-a luptat pentru libertate. Eu ca om m-am simţit diminuat.”

      Reply
      1. DanCanada

        Priceless! 🙂 Eu cred ca Luce sarmanul, vorba alora de la Zdob si Zdub, „o fumat iarba tare si o baut jin”.

        Reply
    2. Amalia

      Ce mizerie! De ce sa aiba habar de fotbal? Au fost cumva acuzati de incalcarea regulamentului jocului si regulamentul asta permite evaziunea fiscala, spalarea de bani si inselaciunea?
      Iata cum reactioneaza alti „oameni de fotbal”: Uli Hoeness, presedintele clubului Bayern Munchen, a pledat vinovat in procesul care a inceput luni (n.r. 10 martie) si in care este acuzat de evaziune fiscala in valoare de 18,5 milioane de euro.”Recunosc evaziunea fiscala. Regret profund comportamentul meu”, a declarat Uli Hoeness, citat de Mediafax.

      Reply
    3. Beavix

      Are dreptate Lucescu. Cauzele penale în care sunt implicați fotbaliști, antrenori, manageri, impresari precum și personalul auxiliar al cluburilor de fotbal sunt judecate numai la Procesul Etapei. Așa zice legea.

      Reply
  9. Bleen

    Curtea Constituţională precizează că, în decizia de respingere a sesizării privind validarea Guvernului Ponta III, a reţinut că au fost schimbate doar structura şi compoziţia politică a Guvernului României, nu şi programul de guvernare.

    Curtea Constituţională: S-au schimbat doar structura şi compoziţia politică a Guvernului, nu programul de guvernare http://ow.ly/uqgfu

    Reply
  10. Bleen

    Antonescu, despre nominalizarea lui Tariceanu la sefia Senatului: Este probabil cea mai rusinoasa atitudine a unui fost presedinte al PNL, sa ajunga la mana si la usa PSD

    Reply
  11. Amalia

    Tine-i, Doamne!
    Gabriela Ghita, fost procuror general adjunct al Romaniei, in prezent avocat, a fost condamnata luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani inchisoare cu executarea pedepsei, intr-un dosar privind fraudarea unui examen pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor organizat in anul 2007.

    Reply
  12. Lipst

    Gândirea de pe la răsărit a lui Ernu, pe scurt. Românii, aceste fiinţe nevricoase şi lipsite de capacitate analitică, au căzut în zilele din urmă în păcatul isteriei antiruseşti. Ei nu înţeleg că există nuanţe, că negrul, Rusia, nu e aşa de negru şi că albul, Occidentul, nu e aşa de alb. Acest fond psihologic fragil al poporului român, cuplat cu simplitatea lui cognitivă, îl face să se comporte ca şi cum Rusia ar fi, nici mai mult, nici mai puţin, chiar la porţile Bucureştiului. Păi, e Rusia la porţie Bucureştiului? Păi, nu e. Atunci, de ce atâta isterie? De ce atâta fandacsie? Poporul român să ia exemplu de la Occident (Ernu nu s-a mai uitat pe o hartă, din copilărie). Occidentul nu e atât de speriat. Iar, dacă ţările occidentale (subliniez eu pentru Ernu, occidentale) nu se tem, pe noi ce ne-a apucat?

    Mă gândesc că, într-un fel, cam asta era şi problema victimelor bolşevismului din România postbelică. În închisoare fiind, nu reuşeau să vadă nuanţele. Bătăile, tortura, înfometarea, spălarea creierului, exproprierea, munca forţată şi plutonul de execuţie era chestiuni prea complexe. Era Rusia bolşevică atât de rea? Nu ne-a eliberat? Nu ne-a vrut ea binele? De ce nu privim lucrurile mai nuanţat?

    Reply
  13. Amalia

    Mare javra acest Tariceanu. Iar mi-am adus aminte de toate tampeniile pe care le-a facut in ceea ce ar fi putut sa fie cea mai buna perioada din istoria tarii. In afara de reducerea impozitului prin introducerea cotei unice (ai carei artizani au fost de fapt Videanu si Ionut Popescu), a luat numai masuri socialiste: a marit aparatul de stat concurand neloial cu firmele private pe piata muncii, n-a privatizat nimic, a marit pensiile dintr-un condei, n-a facut nimic pe infrastructura etc. Nu-nteleg de ce nu se inscrie odata in PSD ca sa stim o treaba.

    Reply
    1. Glook Glook

      Mie mi se pare natural sa il vad in compania lui Ponta.

      Pe de alta parte aproape ca ti-e mila de Antonescu, asa-i ? Intre Tariceanu si Antonescu care-i mai votabil ?

      Uneori ma intreb daca Ponta si Crinu sunt certati pe bune sau doar au facut blat si ocupa scena sa nu se vada ca-i tragedie.

      Reply
      1. Amalia

        A nu se intelege ca am fost surprinsa; mi-era clar de mult ca locul lui e acolo. A fost doar o reactie la tupeul cu care se pretinde in continuare altceva decat este.
        Niciunul nu-i votabil si sunt aproape sigura ca dupa ce va trece „iufa” cu alegerile prezidentiale vor fi din nou o mare si fericita famiglie.

        Reply
      2. Yeba

        Probabil au vrut să facă blat și și-au intrat prea tare în rol (Crin, săracul). Tăriceanu are carisma unei cutii goale de carton presat, un fost bax de bere, ți-l imaginezi înțelegând vreun banc?

        Reply
  14. adina

    SUA trimit 12 avioane de lupta si 300 de soldati in Polonia ca raspuns la agresiunea militara a Rusiei asupra Crimeei si a manevrelor militare din Kaliningrad. Intre timp Germania si prin ea UE se gandesc sa puna in aplicare interdictii de calatorie si blocari de conturi.
    In Crimeea soldatii inarmati care au preluat controlul asupra cladirilor administratiei au tras deja focuri de avertizare asupra observatorilor OSCE care au vrut sa intre in peinsula.
    http://www.spiegel.de/politik/ausland/ukraine-konflikt-usa-weiten-manoever-in-polen-aus-a-957762.html

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *