Stirile zilei, linkuri si offtopice – 23 februarie 2014

foto: os rău ucrainienii ăștia

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


13:56 – The Enemy Of Ukraine’s Protesters Is Not Necessarily The American Right’s Friend
10:12 – A Russian revelation: where the mythical Cossacks of WW1 were really from

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)

Facebook Comments

71 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 23 februarie 2014

    1. Lipst

      Este şi nu este acelaşi lucru.

      Nu este, pentru că francezii au tradiţia manifestaţiilor agresive, foarte agresive. Dacă în România, la o manifestaţie, s-ar face fie şi numai a zecea parte din ce se face la o manifestație tradiţională de tip CGT (aripa dură a sindicalismului francez), televiziunile de ştiri ar lua foc şi ar avea material pentru două secole. Am impresia că unii francezi au interpretat maidanul din Ucraina în această cheie, mirându-se că o astfel de manifestaţie schimbă, vai, sensul democraţiei şi ignorând faptul că CRS-ul (forţele speciale de menţinere a ordinii publice. Berkutul francez) francez nu trage, nu mai trage, căci în trecut a mai tras, cu gloanţe reale, ignorând şi faptul că Franţa nu se luptă cu ocupantul, cu oligarhia, cu corupţia în masă, cu sărăcia şi cel puţin deocamdată nu este în căutarea libertăţii şi a democraţiei.

      Nu este, pentru că lipseşte dimensiunea dacică.

      Dar este, pentru că acolo e plin de anarhişti, anticapitalişti, extremişti de stânga, altermondialişti, adolescenţi fugiţi de acasă (care nu fug în vreo instituţie ce promovează „obscurantismul comod”).

      Dar este, şi pentru că trebuie „salvată natura”.

      Reply
  1. Rezon

    Pe 25 decembrie 2013, jurnalista Tetiana Chornovoi a fost trasa afara din masina si batuta salbatic langa aeroportul din Kiev. Ieri, a fost gasit in resedinta lui Ianukovici un dosar cu fotografii ale ei si ale masinii ei.

    Reply
  2. Lipst

    Soluţia UE, mai multă integrare. Un adevărat guvern, un adevărat parlament, adevărate frontiere comune, o adevărată piaţă comună, o armată comună, o poliţie europeană, un serviciu de informaţii european, o politică externă comună, coerentă şi previzibilă.

    În cazul de faţă, ar fi trebuit să aibă toate scenariile pregătite. Nu e caraghios că UE, după ce a pregătit atâta vreme acordul de asociere, s-a pomenit că Ucraina nu mai semnează? Păi, asta ar fi trebuit să o ştii dinainte, că doar nu era vorba de a merge la piaţă, poate cumpăr mere, poate nu cumpăr? Tu ce faci când pregăteşti un acord? Dai cu banul? De ce mai pregăteşti un acord? Poate că nu este aşa, dar eu dacă aş fi fost în locul lui Putin, ca să mai dau una în UE, i-aş fi zis lui Ianukovici să-i ducă cu zăhărelul pe europeni şi apoi să-i refuze la momentul potrivit. Ce victorie de imagine pentru Rusia! Ucraina nu mai alege UE, ci Rusia! Or, UE nu a prevăzut asta.

    Apoi, dacă ştia că o să fie tratată cu refuz, UE de ce nu a prevăzut ce va urma? Apoi, când vezi ce a urmat, ieşirea în stradă din noiembrie, nu te întrebi ce o să mai urmeze?

    Chestia e că pentru a pricepe şi a prevedea astfel de chestiuni îţi trebuie serviciile de mai sus, un adevărat minister de externe european, un serviciu de informaţii care nu există. La toate acestea nu are cine să se gândească, că doar nu o să aibă Titus Corlăţean vreo revelaţie şi o să-i sune pe ceilalţi 27 omologi, pentru a se pune de acord.

    Mai sunt ţări mari şi puternice în UE. Unde e Spania? Unde e Marea Britanie? Unde e Italia? Unde e Portugalia? Unde e Olanda?

    Adevărul e că pentru foarte multe dintre ţările membre UE, UE nu e neapărat o miză. În cazul crizei economice, nimic nu mi s-a părut mai laş şi mai ipocrit decât şefii de stat care, o dată întorşi de la Bruxelles, spuneau UE ne constrânge să luăm cutare şi cutare măsuri, scuipaţi aici. Din păcate, UE e pe mâna unor politicieni prea meschini, pentru un proiect aşa de mare.

    Săptămâna trecută, în Ucraina, celelalte ţări UE s-au lăsat pe mâna unei Franţe dezinteresate, condusă oricum de socialişti amorezaţi de Rusia, unei Polonii ce caută prietenie cu Rusia şi al unei Germanii, sincer îngrijorate, dar care caută, probabil, să-şi menajeze interesele comerciale. Nu poate fi decât aşa, pentru că, altfel, din punctul de vedere democratic, unui preşedinte care a tras în populaţie nu poţi să-i spui decât să plece. Nu poţi să ceri opoziţiei să negocieze cu un criminal.

    Uite, am un criteriu pentru europarlamentare, o să votez cu acela care promite mai multă unitate europeană, dacă va exista vreunul.

    Reply
    1. Yeba

      Băse. Cu Băse să votezi. It pains me to say that, că mă ține din dezamăgire în dezamăgire cu dezorientările lui politico-sufletești.
      Numai pe Băse l-am auzit cu integrări de-astea. Dar e un cerc vicios. Cu politicieni de nimica nu faci integrare sau dacă o faci, iese o porcărie.

      Reply
      1. Lipst

        În stilul lui frust, Băse a zic că „Statele Unite ale Europei”. Punct. N-a insistat. Dar, chestia asta cu SUE e mai degrabă sperietoarea pe care o scot din buzunar cei care sunt mulţumiţi cu stadiul actual al Uniunii, adică acest ceva care poate fi folosit la de toate şi la nimic, sunt cei care s-au propus tratatului pentru o constituţie europeană. Uite, o mostră a unui editorialist francez care, în plus, plin de mulţumire naţională, preamărea Franţa (e un editorial de vineri după-masă, 21 februarie):

        „Să faci istorie sau să faci politică? La Kiev Laurent Fabius şi omologii lui, german şi polonez, au făcut în mod incontestabil istorie. Cel puţin deocamdată, ei au deblocat o situaţie care devenise dramatică. Să sperăm că zilele următoare vor completa victoria lor diplomatică printr-o evoluţie politică a Ucrainei. Ei au făcut istorie dar în acelaşi timp au făcut şi politică. Asta pentru că am văzut în acest moment o Europă care funcţionează, acea Europă a naţiunilor, a naţiunilor asociate, Germania, Polonia, Franţa, cele mai importante state care ar fi putut avea un cuvânt de spus în acest dosar. Da, uite, aşa ar trebui probabil să facem să funcţioneze Europa, Europa unită, Europa statelor şi nu Europa Statelor Unite ale Europei care devine o veritabilă utopie.” Pe ce planetă trăiește omul ăsta?

        Problema nu este să faci Statele Unite ale Europei (deşi, ce am spus eu mai sus ar semăna cu asta). Modelul SUA nu se poate aplica Europei. Europa e formată pe modelul statului-naţiune, or trebuie ţinut cont de asta, chiar dacă, în mod riguros, doar naţiunea, naţiunea ca naţiune, nu poate ţine loc de libertate şi democraţie. Cel puţin primul război mondial a fost confruntarea aberantă a orgoliilor naţiunilor ca naţiune. Stale naţiune s-au întrecut în mod suicidar în a arăta care e mai tare.

        Dar e un adevăr şi în naţiune. Eu cred că trebuie menajat orgoliul naţional, mă rog, astăzi, de multe ori, i s-ar mai putea spune şi „vanitate”, şi făcută integrarea în domeniile în care există cu adevărat interese comune şi în care, fiind împreună, statele-naţiune ar avea mai mult de câştigat decât pe cont propriu. Această politică eu aş numi-o „patriotism european”. Acest patriotism înţelege valorile universale care leagă, mai mult decât îşi închipuie ele statele europene, şi vrea mai mult pentru acestea, ne-atentând, ca să zic aşa, nefăcând tabula rasa din istoria lor, căci asta ţine de identitatea lor. În fine.

        Reply
  3. Bleen

    #Crin Antonescu: ”Forțele democratice, pro-europene.” Ăsta tocmai ne-a făcut idioți și amnezici pe toți. Ne-a zis, textual: Să mi-o sugeți!

    Reply
    1. Gramofonu'

      Predoiu: „Nu putem colabora cu oameni politici care au subminat justiţia”

      Notati asta undeva, pentru cind s-o razgindi.

      Reply
  4. Bleen

    ”UE este cel mai generos proiect politic din istoria umanității și cel mai evoluat sistem prin care oamenii de rând pot beneficia de apartenența la un spațiu comun al valorilor.”

    Cine a zis asta?

    Reply
    1. Yeba

      Spune, nu ne fierbe! Oricum, a uitat să adauge, la aia cu oamenii de rând, că pot beneficia și de cei mai drepți castraveți din istoria aceleiași umanități.

      Reply
  5. Bleen

    Rusia trebuie să aibă doar răbdare. Nu e nimic pierdut pentru ea. Chiar și în situația în care lucrurile merg ca pe roate nu intră în UE mai repede de 10-15 ani.

    În 10-15 ani se pot întîmpla multe. UE poate renunța la extindere, poate intra în crize politice sau economice care să blocheze extinderea, chiar se poate desființa.

    Nu mai vorbim de Ucraina. Elita politică și economică e formată din mafioți, aventurieri și, în general, personaje care nu au nicio aplecare spre statul de drept, libertăți, piață liberă etc. După încă un eșec politic și economic se va stinge iar entuziasmul și Ucraina va reveni în brațele Rusiei.

    UE n-are nevoie de o Ucraină instabilă, vulnerabilă la mișcări sociale sau lovituri de stat, cu probleme etnice cu rușii. Mai ales după eșecurile numite România, Bulgaria și chiar Ungaria.

    Rușii vor o Ucraină întreagă, cu milioane de ruși și teritorii controlate de ruși, cu lideri politici și autorități conttolate de ruși. O astfel de Ucraină nu e de înghițit de către UE și poate oricînd fi destabilizată de ruși.

    O Ucraină ruptă presupune un război de secesiune, costuri financiare, militare, diplomatice, politice care ar putea destabiliza chiar Rusia. La final rămîne în vest o Ucraină pierdută definitiv pentru ruși.

    Orice s-ar întîmpla unica șansă a Ucrainei e democratizarea, un stat de drept solid, justiție independentă, piață liberă, libertate. E teribil de greu, dar altă șansă n-are.

    Reply
    1. Lipst

      Referitor la ultimul paragraf, în absolut, aşa este. Dar, democratizarea Ucrainei nu ar servi interesului Rusiei sau cel puţin al regimului actual din Rusia, deşi nu e de presupus că acesta se va schimba prea curând. Spunea cineva că Rusia lui Putin se teme de „contagiunea democratică”. Cu cât se apropie democraţia de tine, cu atât sistemul tău este pus în pericol. Nu ştii niciodată când se trezeşte lumea şi la tine că vrea şi ea să fie liberă şi să se conducă după model democratic, aşa cum se întâmplă la vecini. Asta înseamnă că Rusia va face orice pentru a împiedica democratizarea aşa cum Rusia încearcă prin toate mijloacele să slăbească statele deja democratizate.

      Rusia are nevoie de Ucraina exact aia de care nu are nevoie UE, adică, una instabilă, vulnerabilă, în care etnicii ruşi să aibă probleme, pentru ca Rusia să menţină presiunea etc.

      Reply
  6. Yeba

    E ceva neclar. Deci la prânz Yanușescu a dat mâna cu UE și cu omu care avea de ales intre back the deal or die și până seara și-a dat seama că-i scapă ceva și și-a făcut bagajele?

    Reply
      1. Canadiana

        Nu cred ca UE a fost chiar cuprinsa de frisoane de placere ca va avea de primit in sanu-i delicat o alta parasuta a fostuli bloc comunist. Poate or fi priceput ceva din experientele ultimilor ani. Imi imaginez titurile tabloidelor din UK stragand ca vin ucrainienii sa le ia locurile de munca.

        Reply
      2. Yeba

        Cred că si ăia din Brandenburg din 1456, care trimiteau iscoade călare, cu suliță, era mai capabili decat inepții ăștia să culeagă niște informații înainte de o negociere, dacă tot se prefăceau că-i interesează să negocieze. Aproape nu-mi vine să cred.
        Bă Sikorski, bă, Oxfordul ăla a ajuns o cloacă, mai ceva ca ASF-ul, if you get my point…

        Reply
        1. Bleen

          Sikorski a fost acuzat, voalat, de fostul său coleg și șef de partid, președintele polonez al cărui nume nu știu să-l scriu, mort în accident (?) de avion, că este agent rus.

          Reply
    1. Bleen

      Ianukovici era căzut, se zbătea să se ridice să fugă, iar miniștrii europeni țipau la euroamaidani: fugiți că vă omoară! Asta arată cît de corectă a fost evaluarea europenilor privind situația din Ucraina. La cîteva ore după ce polonezul le zicea euromaidanilor ”Acceptați sau muriți!” Ianukovici atotputernicul care omora 50 de mii de protestatari din toată Ucraina fugea cu elicopterul fără bagaje.

      Reply
    2. Rezon

      Asta arata ca Ianukovici si protestatarii intelegeau cel mai bine situatia. Cel mai putin au inteles-o UE si opozitia. Ianukovici doar a castigat cateva ore, ca sa aiba timp valetii sa-i incarce valizele in masina.

      Reply
  7. Gramofonu'

    Hai cu egalarea! asta, reevaluarea:
    „Antonescu: Ponta nu intelege si nu practica asa cum se cuvine separatia puterilor in stat”

    Reply
  8. Canadiana

    Monumentul Armatei Sovietice de Eliberare, Sofia – Febr.23, 2014

    IMG]http://i62.tinypic.com/ao3zg8.jpg[/IMG]

    Reply
  9. Bleen

    Dragoș Paul Aligică:

    „Propaganda rusa – la sediul central- pare disperata si intrata in vrie. Incearca orice, cu ambele maini, aruncand in dreapta si stanga cu toate chestiile vechi si noi din dotare. Reteaua occidentala e activata la maximum. Mult peste limita prudentei. Poti vedea cam de 48 de ore amprenta agentilor de influenta in mass media si NGO-urile occidentate cu claritate. E chiar amuzant. Rusii alearga acum ca o gaina fara cap desi au bagat in sistemul asta de agenti si idioti utili sute de milioane.

    Realitatea e ca nu Americanii sau Europenii le-au facut-o. Daca era dupa catastrofica gelatina geopolitica numita Obama, asa cum bine a observant Kasparov, criminalul presedinte ucrainian era bine mersi la masa tratativelor si in putere, ca in Siria. Realitatea e ca ucrainienii insisi le-au tras-o.

    Ne asteptam acum ca pe cunoscutele canale occidentale sa curga demistificari ale revolutiei, puneri nuantate in context etc.

    Realitatea e simpla insa: Daca rusii isi vedeau de treaba si in general si-ar vedea de mizeria lor la ei acasa, s-ar gospodari acolo pe continentul ala al lor si ne-ar lasa pe toti in pace aici in zona, nu s-ar ajunge la astfel de situatii. Dar nu. Au un mancarici geopolitic care nu-i lasa sa-si vada de treaba acasa la ei. Nu. Si-o tot cauta si uite ca uneori si-o gasesc. A luat-o Putin ca la carte si nu stie de unde i se trage.

    PS
    Cum stau lucrurile cu propaganda la noi? O chestie de mirare: de ce sunt atat de stupizi propagandistii Rusiei in tara romaneasca? Sau poate ca e prematur pentru concluzii: La noi momentan doar ramura imbecila pare activata.”

    Reply
  10. Bleen

    Razvan Suciu
    9 minutes ago
    Daca o miscare precum cea din Ucraina nu e condusa de stangisti, atunci acestia incep sa urle ca miscarea respectiva e fascista. Lacrimile varsate la demolarea statuilor lui Lenin, indemnul la „liniste”, spaima ca stanga va pierde „razboiul cultural”, incercarea de a spala imaginea Rusiei, frenezia cu care antioccidentalii ii acuza pe protestatarii din Ucraina de „nazism” – tot acest jeg poate fi vazut si la noi, pe minunatul site Criticatac. Un fragment odios, iata cum se spala imaginea Berkut: „Cine e Berkut? Trupele speciale ale miliției ucrainene care au rolul de a lupta cu terorismul și banditismul… Cine lucrează în Berkut? Oligarhi și feciori de oligarhi? Odrasle de noi îmbogățiți, medici sau alte grupuri prospere? Tineri cu studii la Harvard sau Sorbona?
    Nu, Berkut angajează oameni ce n-au avut șansa/norocul să găsească slujbe bune, să facă studii la universități ori să moștenească un puț de petrol sau o mină de cărbune”. No comment.

    Reply
      1. Gramofonu'

        Pentru ca:
        1. Totul e conform legii si constitutiei, nu dupa bunul plac al unei persoane sau al unei junte.
        2. Economia este libera.
        3. Exista libertate de exprimare.
        4. Nu se fac discriminari dupa rasa/sex/religie/preferinte sexuale, toti sint egali.
        5. Alegerile sint libere si sub nicio forma nu se incearca intimidarea alegatorilor sau fraudarea votului ori falsificarea rezultatelor.

        Iata 5 motive pentru care fascismul nu e de stinga. Sper ca ai inteles de data asta 🙂

        Reply
  11. Bleen

    „I think many conservatives remain inspired by the Russian President’s embracing Christian identity and declarations of family values. From the comfort of the West, they assume Russia to be a place with Western-style property rights and rule of law—plus a leader championing neglected conservative causes.”

    Am pus linkul în articol.

    Reply
  12. Bleen

    GdS: De la „Blonda de la Cotroceni“ aţi ajuns să fiţi catalogată drept „unul dintre cei mai buni politicieni din ţară“. V-ar plăcea, peste ani, să vă vedeţi în fotoliul lui Băsescu?
    E.U.: Eu am spus-o în repetate rânduri: va veni şi ziua în care voi candida la prezidenţiale. Cred că orice politician serios şi de carieră ţinteşte ca, într-un anumit moment, să fie preşedintele României. Nu ştiu însă când va veni această clipă în ceea ce mă priveşte. Sunt un politician încă tânăr, am foarte multă energie şi sunt foarte determinată să ajut Mişcarea Populară să devină principala forţă politică de centru-dreapta şi apoi a României. De performanţele partidului şi de susţinerea lui va depinde dacă voi ajunge să fiu candidat la prezidenţiale sau nu.

    Reply
      1. Canadiana

        Aveam eu unul in camera mea de fata.
        Da’ de setul fotolii-pat Bibi isi mai aduce cineva aminte? Erau ca niste cuburi colorate din burete si relativ comode la dormit.

        Reply
    1. Amalia

      Apropo de ce spuneam mai jos, Udrea este cel mai elocvent exemplu de inadecvare cronica si de incapacitate congenitala de a invata (din greselile proprii, ca din ale altora nici vorba!), iar de „stinghereala” …

      Reply
      1. Bleen

        Plecarea Elenei Udrea din PDL e cel mai bun lucru care i s-a întîmplat PDL-ului. Avînd în vedere în ce se transformă PMP-ul, PDL va fi văzut de mulți ca o lumină. L-au primit acum și pe consilierul-porno. Atenție, scene doctrinare explicite! http://ow.ly/3hwbZy

        Reply
        1. Florina Neghină

          Un comentariu la mine pe Fb, unde am dat link-ul:

          Delia Hnat: cîtă răutate! domnul a fost primit pe criterii transparente de competență și merit. ce vreţi mai transparent decît la nudu gol?

          Reply
  13. Unchiu Sam

    Uite o idee pentru Antonescu, daca tot vrea sa castige electoratul de dreapta ce-ar fi sa vina cu un plan autentic de dreapta, cu masuri concrete si reale. Sa-mi spuna el cum imi aduce mie mai multa libertate economica si apoi vad daca il votez sau nu.

    Reply
  14. Amalia

    Fara sa am pretentia ca m-am documentat suficient sau ca inteleg foarte bine care sunt actorii si ce se petrece in Ucraina, anuntul din piata al Iuliei T. privind candidatura la prezidentiale mi s-a parut deplasat sau macar inadecvat. Nu cred ca oamenii din euromaidan o asteptau pe ea „sa se puna in fruntea lor”. Nu zic ca nu trebuia sa se duca, dar trebuia sa se limiteze la a le multumi, a-i incuraja si a declara ca sustine revendicarile lor. Nu stiu cum oamenii astia („politicienii” adica, de la noi si de aiurea) reusesc sa nu invete nimic, niciodata si nu au deloc decenta/instinctul de „a fi, o vreme, stingheri”.

    Reply
  15. Florina Neghină

    Cu precizarea că omul scrie extrem de rar despre politică, e notar şi critic literar.

    Dan-Liviu Boeriu’s status.

    25 minutes ago
    eu
    mă tem ca dracu’ de tămâie de personajele providenţiale pe care ni le
    livrează recurent câte-un partid politic de la noi. de exemplu, eu nu
    înţeleg nici azi de ce ar trebui să cad în cur de admiraţie pentru
    stimabilul klaus johannis. întrebând pe cineva de ce ar trebui să girez
    un ins despre care nu ştiu mai nimic, mi s-a răspuns, cu ochii ieşiţi
    din orbite: „păi cum adică?! e primarul sibiului,
    un oraş mare, şi a fost ales de mai multe ori, deci e un bun
    gospodar!”. aşa, şi? până şi domnu’ boc, la cluj, a fost ales de 2 ori
    primar; şi domnu’ mazăre, la constanţa, pare abonat la scaunul din
    primărie. ba chiar şi inenarabilul ghiţă funar a fost primar al
    clujului, reales!, în anii 90. pe ăia de ce nu-i băgăm în faţă?

    Reply
  16. Bleen

    Urăsc puritanismele de orice fel. Ce i se reproșează lui Di Caprio pe un sit conservator american? Că The Wolf of Wall Street e imoral, conține scene cu orgii sexuale, droguri și multe fuck-uri. E ca și cum ai reproșa unui film despre Hitler că conține prea multă moarte. Nu, nene, să se facă un film puritan, în csre Hitler salvează un copil de la înec, se îmbracă în alb, aleargă fluturi pe tarla cu încetinitorul, trece o bâbuță evreică strada, cîntă cîntecele motivaționale și zîmbește tîmp pe-o bancă: „Life is like a box of chocolate.” Ok, The Wolf of Wall Street n-o fi cel mai bun film al lui Scorsese, dar să-i reproșezi că e „imoral” (wtf????) și că are scene cu orgii (niște petreceri mai deșucheate, nimic special) e o imbecilitate fără sfîrșit. Iar cele 500 de fuck-uri din film sînt perfect justificate.

    Reply
    1. Yeba

      Tata: „Ce este de natură a falsifica percepția istorică este că doar Hitler a devenit simbolul absolut al răului, pe Stalin nu-l pomenește nimeni in mod spontan.”

      Reply
  17. Bleen

    RT @Kasparov63: True. RT @mr_osato: @Kasparov63 EU deceptively almost did it for them, that’s why lavrov now shamefully calling to respect “agreement”

    Reply
  18. Bleen

    Nu e în interesul Rusiei să rupă Ucraina. O să scriu articolul mîine, că acum mi-e că se trezește Dana și mă prinde că scriu articole pe furiș, sub plapumă.

    Reply
  19. Bleen

    YANUKOVYCH FOUND

    President of Ukraine Yanukovych at this point has not left the territory of Ukraine

    At the present moment the head of state is outside of Kharkiv at the country home of one of the influential local officials. Donetskie vesti received this information from a reliable source.

    According to the source, the president’s flight to the United Arab Emirates last night was a ruse to divert attention from the fact that Yanukovych travelled to Kharkiv to take part in the congress national and local deputies.

    The original plan envisioned Victor Yanukovych’s appearance at the congress, the announcement of a new southeastern Ukrainian republic, and its separation from Ukraine. The guarantor of the security of the republic was to be Russian president Vladimir Putin, who was to officially support the new government and introduce a limited military contingent to protect the republic.

    However, contrary to expectations, Vladimir Putin declined, in no uncertain terms, not only to provide military support but also to recognize the new state. After that demarche the enthusiasts of that project abandoned it and decided to declare their commitment to the integrity of Ukraine’s territorial boundaries. Yanukovych decided not to attend the congress.

    At present the acting president’s team is looking for ways to leave the country. Thus far their main problem is the refusal of several states to grant they asylym.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *