Stirile zilei, linkuri si offtopice – 24 februarie 2014

foto: un partid

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


15:49 – Doar 500 de membri fondatori pentru înființarea unui partid politic.Propunerea mea pentru schimbarea vieții politice
14:43 – Maria Grapini: Avem primul om care a zburat in cosmos. Mustim de cultura si de istorie

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


 

Facebook Comments

64 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 24 februarie 2014

      1. Gramofonu'

        Ce, aia-i casa? si in Giurgiu am vazut cu mai multe turnulete. N-are cruce la poarta, n-are adapost antiatomic. Poate n-o fi a lui, poate doar a inchiriat-o de la stat ca sa aiba unde locui soacra-sa.

        Reply
  1. Rheia

    Deci iar mă duc să fac o prăjitură. De fapt, o să fac și un tort, că văd că nici de la Kiev nici o veste.

    Reply
  2. Bleen

    #VasileBlaga – #MarianaCampeanu ar fi trebuit demisă înainte de a fi pusă în #Guvern Ce-i asta? Filozofie chineză, religie indiană? Deep.

    Reply
    1. Canadiana

      Miss Varza. Rochita e atroce. Nu mai zic de tabloul din fundal. Ar trebui amendata pentru indispunere publica.

      Reply
  3. Gramofonu'

    Madam Greşini: „avem si primul om care a zburat in cosmos”.
    S-a demascat, s-a demascat!
    Recunosc, insa, ca aveti. Ce-i al vostru, e pus deoparte; la fel si tezaurul nostru si niste ceasuri.

    Reply
  4. Lipst

    Hotnews spune despre criticatac că foloseşte toată recuzita de tip Vocea Rusiei, care vede peste tot fascişti, iar critiatac se apără spunând că hotnews foloseşte manevre fasciste.

    Reply
  5. Bleen

    Doamna Mariana Câmpeanu a suferit un accident vascular, zice Ponta, dar demisia tot nu și-o dă. În ultimă instanță se va pensiona pe caz de boală. Acum își depune și își aprobă cererea de pensionare. #MarianaCampeanu #Guvern #Ponta #PNL

    Reply
  6. Gramofonu'

    Inca un an si Ponta isi va vedea visul cu ochii: il va da jos pe Basescu, indeplinind astfel singura promisiune electorala a USL.

    Reply
  7. Rheia

    Nu mai țin minte care a fost argumentația, atunci cînd guvernanții români au înăsprit condițiile de creare a partidelor politice. Cred că era vorba de un pretext economic, fiindcă partidele politice primeau ceva subvenție de la buget. Ce-mi amintesc este că părinții mei au primit favorabil ideea, li se părea normal să existe „puține partide, dar serioase”. Mie mi-a fost indiferent, aveam alte priorități existențiale.

    Reply
      1. Lipst

        De fiecare dată, numărul minim de membri fondatori a fost hotărât de PSD. Prima dată, în 1989, sub oblăduirea şi semnătura lui Iliescu, în calitate de „preşedinte al consiliului Frontului Salvării Naţionale” (decretul-lege 8/1989), s-a hotărât 251. A doua oară, în 1996, PDSR a plusat la 10.000. Iar a treia oară, în 2003, PSD a trecut la 25.000. Forţele democratice, CDR şi PDL, nu s-au obosit să schimbe această regulă nedemocratică.

        Deci, fostul PCR, în contradicţie cu libertatea de asociere politică, a decis de fiecare dată un număr arbitrar de membri fondatori iar forţele democratice nu au avut nimic împotrivă.

        Pe mine mă miră că niciun consilier, nimeni nu i-a sugerat lui Traian Băsescu să atace legea cu pricina. Nimeni nu i-a sugerat dar nici el nu s-a gândit că acolo e cheia „schimbării şi reformării clasei politice”. Chiar şi acum, până nu-şi pierde cu totul uzul raţiunii, i s-ar putea spune. Ar avea o satisfacţie şi ar face unul dintre cele mai normale gesturi de reformă.

        Reply
        1. Yeba

          Exista si un singur post tv cu transmisie in toata tara si asigurarea spatiului electoral ducea la solutii delirante.

          Reply
  8. Bleen

    Dragoș Paul Aligică:

    Nu, doamna Udrea, nu asa se face treaba:
    „Elena Udrea: Eu am spus-o în repetate rânduri: va veni şi ziua în care voi candida la prezidenţiale. Cred că orice politician serios şi de carieră ţinteşte ca, într-un anumit moment, să fie preşedintele României.”

    Cu toata simpatia: va autosabotati . Nu era nici cazul nici momentul.

    Determinarea, ambitia si rezilienta dv in politica sunt admirabile. Dar daca nu sunt dublate de
    1. Un autocontrol al relatiei reflexe dintre ce trece prin minte si vorbire in prezenta oricarui microfon si
    2. O capacitate de a discerne diferenta intre eficienta politica si notorietate mondena, greutatea politica si popularitatea mediatica

    ….atunci va veti distruge singura dupaamiaza tot ce construiti dimineata. Si nu mai ajungeti niciodata sa faceti ce credeti dv ca trebuie sa faca „orice politician serios şi de carieră într-un anumit moment.”

    A fost un sfat prietenesc, dezinteresat.

    Reply
  9. Lipst

    Asta e chestia, asta e problema de bază, fundamentală, lipsa libertăţii de asociere politică. Căutăm degeaba în ceea ce este azi pe scenă. În diferite combinaţii, sunt aceiaşi şi aceiaşi. Clasa politică, tot împreunându-se în familie, nu va naşte decât ciudăţeniile periculoase de azi. Problema e acolo, în condiţia aberantă din legea partidelor. Problema e că România democrată e în mod fundamental nedemocrată.

    Reprezentaţii de talie mondială, cei de care atârnă soarta planetei, starurile societăţii civile pot să militeze o sută de ani pentru o românie curată, tot degeaba, dacă nu militează în primul rând pentru schimbarea acelei condiţii din legea partidelor. Chiar Traian Băsescu ar putea ataca legea la CCR, nu cred că i se va duce de râpă PMP-ul.

    Reply
    1. audax

      O jumătate dinr-un sfert de pas în direcția bună: „Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, iniţierea unui proiect care vizează modificarea Legii partidelor politice, astfel încât înfiinţarea unei formaţiuni să poată fi făcută în baza semnăturii a 500 de membri fondatori din minimum 10 judeţe.”

      http://www.evz.ro/detalii/stiri/macovei-am-elaborat-un-proiect-ce-permite-infiintarea-unui-partid-in-baza-a-500-de-semna-1083819.html

      Reply
      1. Lipst

        Într-adevăr, e doar un sfert de pas. Însă, „500 şi 10 judeţe” sunt cifre arbitrare. Oricare cifră mai mare de trei (sau doi) e arbitrară şi tocmai fiindcă e arbitrară şi nu are la bază chiar ideea de liberă asociere politică, oricare altă putere politică va putea schimba cu uşurinţă aceste cifre, ceea ce s-a întâmplat. De la 251 s-a trecut la 10.000 şi de la 10.000 s-a trecut la 25.000. Chiar dacă pui „5 şi trei judeţe”, şi pare puţin, altcineva va putea schimba în „25, pentru şi 7 judeţe” pentru că şi 5 e arbitrar, dar dacă va putea schimba în 25, atunci va putea schimba şi în „35.000 şi 21 de judeţe” şi aşa mai departe.

        În mod riguros, sau nu se precizează numărul, sau se precizează „minim doi membri fondatori”. Ca să nu fim ipocriţi, cred că ar trebui trei, pentru că trei are un sens şi era foarte bine explicat aici pe blogary.

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *