Stirile zilei, linkuri si offtopice – 6 martie 2014

foto: 2-0 pentru KGB

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

63 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 6 martie 2014

    1. Lipst

      Poate că se gândea la o planetară. Mie asta mi se pare Cărtianu, un camionagiu rătăcit în jurnalism. Nu e nimic rău în a fi camionagiu. Oameni ca toţi oamenii, şi camionagii au sentimente, păreri, atitudini politice, explicaţii despre mersul lumii, dar meseria lor e să conducă camionul, să ducă marfa la destinaţie, să respecte semnele de circulaţie, din când în când, pe autostradă, să mai ridice privirea din ultimul xxx şi să se mai uite şi înainte, eventual, să mai atingă şi volanul, când autostrada face vreo curbă mai strânsă. Toată chestia e să nu scrie la gazetă.

      Reply
  1. Lipst

    Văd că destui francezi dau în continuare dreptate Rusiei şi învinuiesc UE de „nesimţirea” de a fi călcat în spaţiul vital al Rusiei, ignorând, în plus, faptul că Ucraina are dreptul de a fi independentă. Francezi care dau dreptate Rusiei, asta nu e o noutate. Intelectualimea franceză s-a închinat decenii la rând URSS-ului. Dar, Franţa, această Franţă, este despărţită de Europa de Est de un ocean de neînţelegere. Din această depărtare confortabilă, comunismul a apărut mereu edulcorat iar faptul de a avea un vecin atât de malefic e de neconceput.

    Eu m-am gândit aşa, e un exerciţiu de imaginaţie, să zicem că în locul Oceanului Atlantic, ar fi Rusia iar în locul Rusiei ar fi Oceanul Atlantic, de mâine. Pornind de aici, nici nu îndrăznesc să-mi imaginez cum ar arăta relaţiile dintre Portugalia şi Spania, cum ar arăta Spania, cum ar arăta Catalonia, cum s-ar pune problema separatismului basc, problema independenţei Corsicii, problema Belgiei, chestiunea Alsaciei, ce profit ar trage Rusia din Irlanda de Nord şi altele, acestea nefiind decât poate cele mai cunoscute.

    Nu e totul o chestiune de geopolitică, dar pur şi simplu cu asta se ocupă în mod activ Rusia şi nu pot decât să mă bucur că, pentru prima oară în istorie, Rusia s-a întâlnit cu o Europă unită, căci altfel, ce înţelegeri, mai mult sau mai puţin secrete, ar mai fi făcut ea cu diferitele alianţe europene.

    Cum ar fost România acum cu un Goană care-şi lua ordinele direct de la Moscova?

    Reply
    1. DanCanada

      Am inteles ca s-au intilnit azi sa ‘discute’? Ucraina ca suprafata e mai mare decit Franta continentala, deci UE ar trebui sa vina cu solutii serioase, nu ‘blame-game’.
      UE de ex ar putea sa propuna Ucrainei sa adopte un regim federal dupa care sa treaca la UE provinciile (oblast-urile) care spun DA la un referendum de aderare. Macar UE s-ar alege cu jumate din Ucraina si Rusia nu s-ar putea atinge de vestul Ucrainei. Daca dupa vreo 10 ani ar fi mai bine, estul Ucrainiei s-ar alipi si ei, nu?

      Reply
        1. Gramofonu'

          Pfff…in ce lume traim…
          Adica ala sa scape de 3 ani de puscarie pe ochi frumosi, iar eu sa nu primesc un amarit de profiterol?!

          Reply
          1. gone fishing

            Marturisesc ca a trebuit sa caut pe goagal sa vad cine e Gica Popescu si pentru ce a primit 3 ani de puscarie. Tax evasion and money laundering, deci. Daca chiar il poate scapa cineva de puscarie dupa asa ceva, iti pregatesc eu profiterolul.

            Reply
            1. Yeba

              Moamăăăă, ce m-am enervat! Tineretul din ziua de azi, s-a uitat pe goagăl după Gică Popescu! Gică juca pe vremea lui Ceașcă, avea gropițe-n obraji, pe când Lăcătuș era tuns castron, eu nici acum nu cred că-i una și aceeași persoană. Eu, care i-am văzut jucând pe Oblemenco și chiar pe Dobrin! E cum i-ai duce la zdup pe Beatles fiindcă trag pe nas, era un modus vivendi asta cu transferurile, fiți și voi mai imaginativi.

              Mie-mi pare rău de un singur lucru: (sunt sigură că) Gică aproape nu-nțelege ce i se-ntâmplă.

              Când Florin Piersic a fost deconspirat ca informator în tinerețe, n-a adus în favoarea lui nici un contraargument cât de cât rațional (bine, că fiind într-o eclipsă de rațiune, era dificil). Dar el nu-și mai revenea din ce i se întâmplă. Adica cine e FP în țara asta ca să fie tras la răspundere?! Orice răspundere.

            2. gone fishing

              Stiu, imi fac mea culpa si ma rusinez. Azi am umblat toata ziua pe langa pereti, cu privirea in pamant, si am evitat sa vorbesc cu lumea, cu exceptia unui coleg care m-a intrebat daca s-a hotarat sanctionarea economica a Rusiei, ca el era afara si nu auzise stirile, si oricum el habar nu are de Romania, fotbal si de Gica Popescu.
              Am sa ma retrag o vreme intr-o scorbura, ma gandesc ca pana la primavara nu mai e mult.

        2. Rheia

          Pfff, greșit: cu mere și fructe de pădure (praful alb de deasupra e zahăr pudră cu aromă de rom cubanez, nu altceva):

          Reply
          1. gone fishing

            Asa deci. Ma gandeam eu ca se pregateste ceva dulce, ca e joi, dar asta chiar depaseste orice imaginatie. Fructe de padure si zahar cu aroma de rom cubanez! S-ar putea teleporta o felie, cumva?

            Reply
    1. Canadiana

      Adica raportarea la justitie se face in functie de gradul de simpatie pentru condamnat. La asta, nici Putin n-a visat.

      Reply
    2. Gramofonu'

      Cetateanul Ponta vrea si el.

      Citi au auzit de Gica Popescu? 40-50 mil oameni?
      Dar de Wesley Snipes? minim juma’ de miliard?

      Pentru fix acelasi lucru, Wesley Snipes a luat 3 ani de puscarie, din care a prestat mai mult de 2 ani inainte de a fi eliberat pentru maniere.

      Asa ca, din partea mea, singurul lucru pe care-l poate oferi Ponta lui GP ar fi o poza impreuna. Si s-o publice pe Facebook.

      Reply
      1. DanCanada

        Insa Snipes a fost judecat intr-o tara normala. Ok, cea mai normala (inca). Tin minte prima lectie americana: cind am ajuns in State, in ’97 politia l-a ridicat pe fostul guvernator al Arizonei Fife Symington din casa lui, dimineata pe la 7am. Deci nota bene: fost guvernator de stat. Am auzit la radio si am zis, uite bre, se poate!, deci exista tari pe lumea asta unde e justitie adevarata, nu alba-neagra.

        Reply
            1. Rheia

              Scuze, m’lady, nici-ul a fost prost inspirat. Mi-a ieșit o babă proastă ieri, adică alaltăieri față de azi, și eram morocănoasă.

    3. Gramofonu'

      Antonescu:
      „Cred ca Gica Popescu trebuie privit prin prisma rezultatelor si beneficiilor pe care le-a adus Romaniei de-a lungul timpului, iar in asemenea momente ar trebui sa fim solidari.”

      Ok, deci noul etalon e „prisma rezultatelor si beneficiilor pe care le-a adus Romaniei de-a lungul timpului”
      Atunci, musiu Antonescu, mars la brutarie. Privit prin prisma rezultatelor si beneficiilor pe care le-ai adus Romaniei de-a lungul timpului, acolo ti-e locul.

      Reply
    4. Gramofonu'

      Nu mai bine ii dau, la iesirea din puscarie, si o patalama pe care sa scrie „posesorul acestui permis poate fura sau omori dupa bunul sau plac, fiind emblematic pentru Romania”?
      Si sa-l astepte cu cai albi, sa-i organizeze petrecere cu artificii, o defilare si un bal mascat. Si judecatorii sa se uite.

      Reply
    1. liviuta

      Cred ca noul populism va bantui o vreme prin zona asta, a debitorilor bancilor; tuturor vad ca li se pare ca e o paine buna de mancat aici.

      Reply
    2. Gramofonu'

      Astia nu-s normali. Sincer.
      Adica unul nu-si plateste intretinerea 5 ani, are 50.000 RON restante, asociatia ii scoate ap la licitatie, dupa aia statul il baga inapoi in bloc si ala nu-si plateste intretinerea in continuare.
      Dupa inca 5 ani, restul proprietarilor din bloc nu mai au apa calda, gaze si caldura.

      Reply
    3. Bleen

      Chiria să nu fie mai mare de 10% din venitul familiei. Toată lumea ar vrea ca chiria sau rata la bancă pentru casă să nu fie mai mare de 10% din venitul familiei.

      Reply
  2. Bleen

    Cazul Ioana Petrescu ne arată ceea ce era oricum evident, că nu despre tehnocrați competenți cu școli înalte e vorba, ci despre doctrine.

    Reply
  3. Bleen

    Numirea Ioanei Petrescu la MF are o mare calitate, a lăsat opoziția fără cea mai importantă temă a sa: meritocrația și studiile înalte.

    Reply
  4. Bleen

    Cum să facem dintr-o măsură profund nocivă, cu efecte serioase asupra vieții cetățenilor, o glumiță cu jocuri de cuvinte și cum s-o asociem cu un personaj pozitiv, cool. Nu numai că ducem tema în lumea fanteziei, a cinema-ului, a nerealului și îi eliminăm orice seriozitate, credibilitate și legătură cu realul, dar o și asociem cu un personaj pozitiv, puternic, inteligent, personajul cool prin definiție. Ponta, Roger Moore, Sean Connery, Pierce Brosnan, Daniel Craig, Timothy Dalton…

    De jocul de cuvinte TraiFall nu pot să zic decît Fail.

    Reply
    1. Rosu

      Ai dreptate pe fond. In mod subiectiv mie JB mi s-a parut intotdeauna nu „cool” ci de desene animate… oricum ludic. Dar e adevarat ca suporta comparatie si nu slujeste scoupului aceasta photoshopeala…
      Problema astora e ca lupta cu Ponta numai baietii de la publicitate, care asta stiu sa faca – pancarte si sloganuri trendiste.

      Reply
      1. Rheia

        Probabil autorul e o copywriteriță, care-l percepe pe James Bond ca pe un personaj cam ridicol. Io o înțeleg, că și pe mine filmele cu Bond mă plictisesc, iar tipii care l-au întruchipat se apropie mai mult de pițifelnicool, în zona masculină (mă rog, la vîrsta la care erau cînd l-au jucat). Ceea ce nu înseamnă că aș aprecia glumița. Mi se pare chiar mai tîmpită decît chestia pe care cică o ironizează.

        Reply
  5. Amalia

    Vin americanii! Ambasada SUA la Bucuresti a anuntat pe contul sau de Facebook ca „in perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla in portul Constanta pentru o vizita de rutina si exercitii comune cu Romania si Bulgaria”.

    Reply
    1. Bleen

      Da, asta era nava de război pentru care ceruseră Turciei drept de intrare în Marea Neagră, nu George H.W. Bush, așa cum se zvonea.

      Reply
    2. Bleen

      Dacă doar statele riverane au voie să plimbe nave de război prin Marea Neagră, să ne împrumute nouă americanii un portavion din clasa Nimitz

      Reply
  6. Barbu Mateescu

    Antonescu ieri, la Bacău, pentru că tot scria Bleen despre strategii și mesaje în 2014:

    „Prioritatea noastră este să arătăm că alegerea în România pentru acest an este de fapt între a te întoarce la regimul PSD dintre 2000-2004 sau a trece de epoca Băsescu către 2015-2020 cu Partidul Național Liberal. Aici este o bătălie care nu e atât dreapta – stânga, deși ea poate fi pusă în termeni și de dreapta – stânga, ci este o bătălie între două partide pivot, între două partide lider, unul care este PSD și al doilea care este care noi știm că este dar trebuie să facem foarte clar cât mai multor cetățeni că este, Partidul Național Liberal.

    În funcție de această poziționare și știți că întotdeauna marea majoritate a alegătorilor români au ales bipolar, asta sau asta, în funcție de această repoziționare, în funcție de reușita în acest demers, Partidul Național Liberal poate să își atingă obiectivele. Și dacă reușim asta, trecând un examen eliminatoriu, ca în calificări, ca în sport, alegerile europarlamentare atunci toate posibilitățile sunt deschise și nu am nici un fel de ezitare să par deplasat sau nerealist să spun că Partidul Național Liberal are o șansă unică, are o șansă pe care o mărește de 25 de ani, de care a fost în câteva rânduri aproape dar pe care acum o are din plin. Șansa pur și simplu de a conduce politica românească, șansa de a avea președinte și de a avea prim-ministru în același timp, șansa de a fi liderul unei majorități parlamentare și deci al unui Guvern care în acțiune conjugată cu viitorul președinte să ducă România în direcția în care noi considerăm că trebuie dusă și care nu e nici un secret și care întotdeauna pentru noi a însemnat democrație autentică, stat de drept autentic, justiție cu adevărat independentă, economie cu adevărat liberă, economie capitalistă, pentru Dumnezeu! Capitalistă din plin, concurență, piață reală și de asemenea ceea ce ca partid național spunem de câțiva ani buni, o politică externă mult mai puternică, mult mai profilată, pe aceleași direcții, cu aceeași parteneri dar în care România să devină mult mai mult din ceea ce ea poate să fie și din ceea ce nu este, din păcate, de ani buni și nu este în momentul de față.”

    Reply
    1. Bleen

      Păcat că l-a lăsat psihicul cînd cu demisia la Senat. El are intenții, dar are și niște rețineri de ordin medical (nu, nu e doar zvon – e pe bune – chiar se îmbracă în halat alb cu mîneci la spate și trage după el un tenes de Drăgășani prin curtea unui sanatoriu, pe malul unui lac, într-o țară latină într-o anumită perioadă din an sau ori de cîte ori e nevoie).

      Reply
    2. Rheia

      Dacă n-ar fi și resursa umană a PNL-ului aia care se vede, eu n-aș avea nici o problemă cu conținutul ideatic al acestui mesaj. Dar așa, e ca și cum vine Sorin Vîntu să-mi promită că întărește statul. Sigur, după ce iese de la brutărie.

      Reply
  7. Bleen

    Anamaria Prodan Reghecampf

    ”Nu sunt de acord cu aceste reactii dure aparute in cateva minute de la aflarea verdictului, in media romaneasca. Observ prea multa trufie si mult prea multa rautate in toate aceste remarci istete si parodice ale unor oameni care sustin ca vor sa faca dreptate, dar se ocupa de fapt cu ridiculizarea continua a fotbalului autohton. Mi se pare ridicol sa denunti coruptia unor oameni implicati in fotbal in timp ce hranesti in tine, cu argumente sofisticate, coruptia sufleteasca. Sincer, nu cred ca te poti bucura in aceste momente de lacrimile unor familii distruse, carora personal, le impartasesc durerea si incerc sa le fiu alaturi, macar de la distanta. Pana la urma, suntem oameni, iar astazi, dupa pronuntarea instantei, inclin sa uit toate lucrurile urate care au existat intre noi. Din pacate, in viata, platesti pentru ceea ce faci si tot din pacate, Dumnezeu nu uita si nu iarta. Ma incearca insa un sentiment de tristete cand vad un cor de reactii ale unor oameni care intampina aceasta zi cutremuratoare cu un ocean de platitudini, de recomandari si de clisee justitiare, oferindu-ne o demonstratie de cinism care transforma metodele folosite de comunisti in urma cu zeci de ani, intr-o amintire duioasa. Eu nu ma pot bucura de aceasta zi care inseamna un moment dificil si trist pentru fotbalul romanesc, dar viata merge inainte, cu secventele ei mici si episoadele ei meschine. Deasupra tuturor este insa un Dumnezeu care ne vegheaza si care nu iarta, nu uita.”

    Reply
      1. Rheia

        Ah, „corupție sufletească”, ce concept! Îmi aduc aminte de-un fost coleg de facultate (mai bătrîior, așa, pe la treizeci de ani, față de noi, care abia aveam douăzeci) care ne trata de „bidinete”, cînd ne-auzea vorbind despre haine și pantofi. Într-o zi l-am abordat direct: „Ce-ai mă cu noi, de ce ne înjuri?” După multe învîrteli, am priceput că el, săracul, voia să fie drăguț-mustrător, intenția fiind să ne facî „midinete” (nu știu de unde translatase b-ul, mă depășește). Plus, habar n-avea de existența minunatei balade porcoase „Bidineaua”. După ce i-am recitat cîteva versuri (mai multe n-a rezistat, se făcea cînd roșu, cînd alb, cînd verde la față), a lipsit o lună de la cursuri.

        Reply
  8. Florina Neghină

    Pe
    ruşi să nu-i scapi din ochi nici o clipă. Asta nu a înţeles toată
    floarea cea vestită a lumii libere. Şi s-a culcat pe-o ureche după
    destrămarea URSS. Numai că ruşii, ca şi arabii, gîndesc pe termen lung
    şi se infiltrează în perioadele de recuperare.
    Pe foarte scurt, din
    cauza asta s-a ajuns acum la criza ucraineană şi nu numai. Şi din cauza
    asta rezolvarea ei este extrem de dificilă. Şi va fi pe termen scurt.
    Din nou, ruşii îşi vor cumpăra timp.

    Reply
    1. DanCanada

      N-au asteptat si rusii astia inca 3 ani, faceau fix 100 de ani de la kakatul ala al lor din octombrie.

      Reply
  9. audax

    Stire Hotnews: „Parlamentul
    din Crimeea a adoptat o motiune ca regiunea sa se uneasca cu Rusia, anunta Ria Novosti.
    In plus, legislatorii regiunii autonome Crimeeaau mai decis, joi,
    sa mute data referendumului privind statutul regiunii pe 16 martie, desi
    initial era stabilita pentru 25 mai si apoi 30 martie si au votat includerea
    unei intrebari prin care oamenii sa declare daca doresc sa intre in Federatia
    Rusa.” Bine ca nu au pus referendumul ieri.

    Reply
    1. Amalia

      Aha, te-am prins ca nu citesti! (am zis de chestia asta inca de-atunci, insa eu, dincolo de lacrimi, m-am dus cu gandul si la alta solutie de scapare de chinuri).

      Reply
  10. Amalia

    Proiectul Johannis s-a conformat somatiei a3 si s-a apucat sa-l atace pe Basescu (la pachet cu PSD, e drept).

    Reply
  11. Yeba

    Siderarea zilei: am două, de fapt. a) In sprijinul parteneriatului civil, Cernea a citat „dacă dragoste nu e…”. Sunt absolut convinsă că nu a vrut să fie ridicol sau provocator. Atâta a înțeles el din vorba cu pricina. Acest țăști-bâști, bătrâior acum, a fost trecut clasa la Facultatea de Filosofie a Universității București, pe locul 7 miliarde în lume, dar prima din țară. b) Pițipoanca lui Dragnea a iesit la tocșou, la Crucea de Piatrenă. Sfâșietor. Tanța, în Lehliu-Gară, era de o distincție vestimentară, intelectuală și comportamentală ga-lac-ti-că. Piți nu și-a petrecut toate vârstele în parcări, ci a figurat printre studentele de la Engleză, în aceeași universitate, prima din țară.

    Reply
      1. Yeba

        Să trecem și să nu cercetăm. Bine că nu-i din Catania. Ce-i aia 2001-2012 Inst Pușkin, (info disponibilă în CV-ul de pe net)?

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *