Stirile zilei, linkuri si offtopice – 7 martie 2014

foto: da, într-adevăr, Gică Popescu nu mai e libero

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

40 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 7 martie 2014

  1. Bleen

    Viorel Moldovan:

    „Cum îţi aşterni aşa dormi. Îmi pare sincer rău, dar nu am ce face. Nu am avut niciun şoc. Ca cetăţean, legea trebuie să primeze şi legea a decis ca Gică Popescu să intre la închisoare.”

    Reply
    1. Yeba

      A3: GP a fost arestat ca să vină imediat, a doua zi, un om al lui Băsescu la FRF. Spre gloria lui, Cornel Pumnea a zis (aprox.) că poa să ni se rupă inima, dar ăsta e mersul, nu în calitate de căpitan la Națională a fost condamnat.

      Reply
  2. Bleen

    Ziarist sportiv, Jurnalul Național:

    ”Au trecut 3 zile de la sentinta din Dosarul Transferurilor si lumea tot se mai bucura. Indiscutabil, era clar ca unii vor intra la racoare! Dar, nu toti! Mi-am dat seama ca suntem un popor care ne auto-distrugem. Am inceput-o cu Ceausescu, pe care l-am impuscat in loc sa-l tinem la cusca, si continuam intr-o mare frenezie, pe aceeasi linie. Cine stie? Daca pedeapsa cu moartea nu se abroga, poate ca eram si mai putini acum, la dementa care zace in unii. Stiu ca o instanta se intereseaza mereu de antecedentele judecatului, pentru a le folosi ca agravante. Dar, cand antecedentele sunt pozitive, oare nu se pot folosi aceste realitati ca si atenuante. Chiar nu conteaza ca Gica Popescu a fost un fotbalist urias care a facut ca numele Romaniei sa insemne si altceva in lume, decat foame saracie si hotie? MM Stoica avea gura, uneori, bogata si cateodata se comporta excesiv de nervos. Lumea crede ca acesta ar fi un motiv suficient sa ajunga la inchisoare. Daca intrebi pe cineva de ce e MM acolo, habar n-are! Chiar nu conteaza si palmaresul lui de conducator de club, in prezent la singura echipa care conteaza in Europa? Cu nea Jean ce-ati avut? Om la 78 de ani, bolnav, nevoias. Uite cum s-a starpit coruptia! Daca omul a facut la viata lui vreo invarteala pe bani, acei bani i-a dat la club, n-a bagat nimic in buzunarele lui. De-aia e si asa prapadit! Bucurati-va oameni buni! Dar, eu cred ca imputarea asa ziselor sume, la un nivel si triplu, eventual condamnari cu suspendare, ori, daca tot vorbim de Noul Cod, la domiciliu, erau masuri mai mult decat OK, mai ales ca venim dupa un proces ce a durat aproape 8 ani! Doamne Fereste sa ajungeti intr-o situatie similara. Daca ei au patit asa ceva, va dati seama ce soarta va asteapta pe voi!
    PS Am facut referire doar la persoanele pe care eu, unul, nu le vedeam inchise. In aceeasi categorie ar intra si Gigi Netoiu. La el chiar nu stiu despre ce a fost vorba! De restul ma abtin!”

    Reply
  3. DanCanada

    De pe digitaljournal.com 🙂

    Nairobi – A Kenyan pastor, Rev. Njohi, told his flock that women’s undergarments are a hindrance to God entering their body and banned females from wearing them in “God’s house”. Njohi, pastor of the Lord’s Propeller Redemption Church, has referred to women’s undergarments as “ungodly”. Apparently Njohi called together church elders and discussed the issue before making his announcement that women should go without bras or panties in church. He allegedly stated that people need to be free in body and spirit in order to receive Christ.
    According to a congregation member, all the female churchgoers came without underwear to the service following the decision. Mothers were advised to check their daughters to make certain they were “prepared to receive Christ”. There was no prohibition against men’s underwear.

    Reply
  4. Canadiana

    Sa-i zica cineva lui Udrea sa lase „pericolul” maghiar si sa se ocupe mai bine de cel neo-sovietic. Daca tot se vrea in pas cu moda.

    Reply
  5. Lipst

    Unde este „eroul civlizator”? N-am avut ce face şi am dat click pe o ştire din Le Monde, acolo unde „nu e voie”. Nu ştiu care asociaţie de media şi jurnalism din Franţa denunţă inegalitatea femei-bărbaţi din jurnalism, că e vorba de realizatori, că e vorba de invitaţi. În continuare, în media, sunt mai mulţi realizatori bărbaţi decât femei. În continuare, mai mulţi bărbaţi decât femei sunt invitaţi în platorile TV, la radio, pentru a-şi spune părerea, pentru a da interviuri. Cum paradisul este egalitatea perfectă, trebuie luate măsuri.

    Ce ştiu ei/ele despre viaţa din jurnalismul românesc? De alde Dana Grecu, Stoiceasca şi toate istericele ale căror nume nu le mai reţin? Păi, să nu se fi auzit în Franţa de autoritatea universală, ubicua Tătoiu?! E drept că bau-baul dreptei înfricoşate e bărbat. Dar, aici, trebuie făcut ceva, ca să o avem şi noi o Gâdea a noastră, o Mircica Badea a noastră, o Răduţa Banciu, acolo, dar şi o Cristina Tudoriţa Popescu, o Daniela Tăpălagă. Trebuie luate măsuri.

    Reply
  6. Bleen

    “Pericolul” maghiar și instigarea la ură etnică, pe modelul PRM, pare principala sau singura strategie electorală a PDL și PMP.

    Reply
  7. Gramofonu'

    Pe hotnews era sondaj cu gratierea lui GP: 13% „da”.
    Linistit din punctul asta de vedere, m-am dus aiurea pe net, am ajuns la dolce sport (unde n-am putut sa votez): 54% „da”.

    Uite, asta ar fi bun de test pentru acordarea dreptului de vot. Ai raspuns „da” la sondajele alea? adios! votezi in alta viata.

    Reply
    1. Rheia

      La sondajul de pe Gândul eu am citit comentariile, acum vreo patru ore. După vreo două duzini negative la adresa grațierii, m-am întrerupt, că mai aveam și treabă. Carevasăzică, diferența e de populație vizată.

      Reply
  8. Amalia

    Jean-Claude Juncker (Luxemburg) a fost ales candidatul Partidului Popular European pentru presedintia Comisiei Europene, in cadrul Congresului PPE de la Dublin, potrivit AFP.

    Reply
  9. Bleen

    Elena Udrea: ”Victor Ponta a negociat în genunchi în faţa reprezentanţilor etnicilor maghiari. Premierul dă dovadă de o profundă lipsa de responsabilitate si respect faţă de interesele statului român unitar şi de istoria acestui neam.”

    Reply
  10. Rheia

    Azi am avut cu mama un mic dialog surprinzător. Că de obicei nu comite umoruri involuntare. Ea: „Ai auzit ce-a zis Cioroianu?” Eu (doar de jumătate atentă, cu un ochi la două mașini care stau să se ciocnească în intersecție, și cu celălalt la țigară, să nu intre fum în casă): „Care Cioroianu?” Ea, după o scurtă ezitare, cu aerul cu care mă miram eu ieri de Yeba că n-a auzit de Wesley Snipes: „Nărodul de Cioroianu”.

    Reply
      1. Rheia

        Că nava americană care a intrat sau n-a mai intrat în Marea Neagră a venit ca să-i intimideze pe ruși. Un fel de „uite ce lungă e a mea”, „da, dar a mea e mai groasă” (o fostă colegă de cămin obișnuia să completeze sotto voce: „dacă n-are noduri, tot degeaba”).

        Reply
  11. Bleen

    Cronică de film pe Cinemagia:

    „Da, 300: Ascensiunea unui imperiu este distractiv, arătos şi intens, prin urmare nu ne-ar mira deloc să devină unul din hiturile primăverii în cinematografele din România. Ce uimeşte la film este modul cum Hollywood-ul reuşeşte să susţină politica invadatoare a Statelor Unite cu mega-producţiile sale. Chiar şi titluri precum 300-2, pe care cei mai naivi dintre spectatori îl pot considera un entertainment inofensiv, foloseşte câteva trucuri pentru a identifica armata persană cu Iranul de azi şi populaţia arabă în general, punând pe celălalt taler al balanţei sacrificiul necesar pentru apărarea democraţiei.

    O secvenţă din film este cât se poate de grăitoare pentru modul cum filmul face legătura cu prezentul: misterioşi înotători sunt trimişi de Artemisia către flota greacă, fiecare cu un fel de boccea ataşată de umeri. Ajunşi la bordul unei nave greceşti, înotătorii sunt ucişi cu ajutorul unei săgeţi în flăcări, care face bocceaua plină de ţiţei să explodeze distrugând întreaga navă. Astfel, scenariul reambalează teroriştii sinucigaşi din prezent pentru a sublinia încă o dată pentru publicul american că ofensiva ţării lor în Orientul mijlociu este justificată. Filmul are şi câteva secvenţe cu Temistocle susţinând în agora o alianţă a insulelor greceşti (sau a lumii întregi) împotriva acestui inamic dement şi imprevizibil.

    Reply
  12. Bleen

    Naționalism, populism economic, festivități și brelocuri. La asta se reduce politica partidelor de opoziție (numite, ironic, și „de dreapta”.

    Reply
  13. Gramofonu'

    Judetul Suceava (prin presedintele CJ) a cerut actualizarea bugetului pentru razboi.

    Pai cum asa, bre, ati terminat deja placintele?

    Reply
    1. Beavix

      Te rog frumos, aici în Bucovina, dacă pun urechea pe pământ, aud vibrațiile produse de tancurile rusești din Ucraina. Sau oi fi auzind cum crește iarba… nu știu sigur ce e, da’ de auzit sigur se aude ceva.

      Reply
  14. Gramofonu'

    Madam Greșini: „Apoi am citit textul şi mi-am retras oarecum semnătura”

    Retineti, va rog: intii semnati, apoi cititi, da?
    In alta ordine de idei, fiind o activitate bazata pe proceduri, sint foarte curios cum arata „procedura de oarecum retragere a semnaturii”.

    Reply
  15. Rheia

    @toți cei interesați Azi nu pot să fac prăjitură, că mă duc la petrecere, la Berăria Germană, deci vă rog să vă abțineți de la acte politico-militare care să-mi provoace mîncărimi nervoase la buricele degetelor, da?

    Reply
    1. Nea

      La caz de ceva, vorbeşti cu Herr Chef şi te lasă să-i trânteşti un strudel acolo la ei în bucătărie. Îi spui că eşti de pe un site pro-Merkel.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *