USL 50%, ARD 24%, PDL 21%, ICCD 3%, PNȚcd 1%, NR 1%

Sondaj CSOP, 7-10 septembrie 2012

La acea dată nu se știa de Forța Civică iar ICCD nu era decît un ONG, ale cărui intenții politice erau destul de vagi. Cu alte cuvinte, pînă pe 9 decembrie Forța Civică ar trece lejer de pragul electoral.

Sursă: EVZ

Facebook Comments

24 Comments USL 50%, ARD 24%, PDL 21%, ICCD 3%, PNȚcd 1%, NR 1%

  1. dica32

    Scuzati, dar daca inteleg eu bine, parerea buna/increderea nu se traduce exact in intentie de vot. In special la procentele mari poate fi ce ai lua in niste conditii perfecte, care de obicei nu se materializeaza. Oricum, mi se pare ca lipseste o parte buna din sondajul asta..

    Reply
  2. Adrian Ionut

    Aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Vorbiti despre procente, partide noi, imparteala noua. Din pacate ceea ce nu e nou este componenta lor. Aceeasi oameni, aceeasi hoti, aceeasi incapabili, acelasi rezultat. Mai avem de dormit inca 4 ani….

    Reply
  3. Glook

    Eu sunt surprinsa sa vad ca PRM-ul a disparut complet in neant. Cred ca d-l Crin floricel l-a inlocuit cu talent si carisma pe WC Tudor. Plus ca in comparatie si alaturi de el Ponta pare o inteligenta luminoasa.

    Reply
  4. Isabelle Dana Albu Zarojanu

    Si cea de-a doua informatie implicita este ca PSD, PNL si PDL se afla cam la aceleasi procente din 2000 incoace. PNL si PDL ceva mai bine. Daca intr-adevar incep sa se simta in ARD procentele noilor jucatori politici: ICCD si NR atunci chiar exista sansa cel putin a unui echilibru politic la alegerile din decembrie. Si eu cred ca PFC si mai ales MRU ( e greu sa fii chiar atat de optimist incat sa speri ca partidul va atinge cota liderului sau) dar poti fii atat de optism incat sa fii convins ca alianta ARD va depasi semnificativ aceasta cota.

    Reply
  5. Isabelle Dana Albu Zarojanu

    E pacat sa transmiteti rezultatele sondajului incomplete. Oricum apar comentarii aberante. Sunt cateva informatii esentiale, dar doua dintre ele par credibile: USL este in jurul lui 50% asa cum probabil a fost aproape tot timpul inclusiv rezultatul alegerilor locale si cele de la referendum daca tinem cont de frauda si de faptul ca nu toti cei care au votat pentru demiterea lui Traian Basescu sunt votanti USL, este cel mai probabil ca din cele 7400000 de voturi ii raman USL aproximativ cele 5200000 care l-au votat si pe Geoana.

    Reply
  6. EroulBula

    Am gasit, pe site-ul RL detalii suplimentare.
    USL apare in ambele variante cu 50%
    La gramada ARD ia 24%, PPDD 14%
    Separat PDL ia 21%, ICCD – 3, NR – 1, PNTCD – 1, iar PPDD – 12.
    Nu pot spune cu precizie foarte mare ca 2% pierdute de alianta s-ar duce toate la PPDD dar se confirma banuiala ca Ungureanu, daca ar merge separat, ar putea rupe voturi de la PPDD.
    Vestile bune sunt ca USL e la 50%, increderea in liderii ei scade, la fel si increderea in guvern si in directia in care se indreapta Romania.
    Astept sa vad cum vor arata cifrele dupa lansarea PFC ….. cu conditia ca Ungureanu si oamenii lui sa se miste cu talent.

    Reply
    1. Glook

       @EroulBula ‘Ungureanu, daca ar merge separat, ar putea rupe voturi de la PPDD’
      Daca nu trece pragul ce-a rupt de la PPDD merge jumate la USL prin redistribuire. E ca si cum ar lucra ptr. USL. Prefer sa ramana procentele la PPDD.

      Reply
      1. DanielArfire

         @Glook  @EroulBula Forta Civica nu e in zona periculuoasa. De fapt nu numai ca probabil ar lua un scor mai bun, dar au potential de crestere ridicat. Riscul ar fi al PDL-ului care s-ar putea sa ramana fara alte aripioare pe care Ungureanu le-ar culege.

        Reply
      2. Yeba

         @Glook  Părerea mea:  eu cred că ar fi un CDR 2000 de toată frumuseţea.
        Dacă merg separat, ia PDL 20% (să zicem, că văd că se lucrează la fraude) şi restul fărâme, ppm, maaax. 5% – dacă nu intervine vreun eveniment şi/sau o campanie cu adevărat deşteaptă şi fulger a lui MRU cum a avut Băse între tururi la Primăria Capitalei, primul mandat. Dacă merg împreună (după mii de tensiuni care or să-i acapareze mai ales pe cei mărunţi, cum a fost negocierea aia 7-1-1-1, şi mii de gâlme la Gâlmea, cu ecou la gâlmoşii bipezi) or să ia tot 20%, hai 20.86%.  
         
        Pentru că pe PDL îl votează electoratul dur, care îl votează oricum, poate un pic mai vesel fiindcă tocmai ce s-a aliat cu tipi prezentabili, (buni de vitrină, zice Blaga-n gâdul lui). Pe MRu îl votează lucizii inteligenţi, iertat fie-mi discirminarea, doar n-o să le zic pârliţi şi arşi. Dar îl votează tocmai fiindcă nu mai vor PDL, – de ex acum PDL face un non combat care ar trebui citat în manuale, nu mai detaliez altele. Şi n-ar vota PPDD nici din întâmplare (aici nu mai sunt locale, să zici că totuşi, îl ştii personal pe respectivul etc.)

        Reply
    2. BarbuMateescu

       @EroulBula Nu cred că rupe de la PPDD. Atunci când apar votanţi în plus, procentele tuturor partidelor scad – evident cu excepţia partidului/partidelor susţinuţi de „noii” votanţi.
       
      (aici o mică corectură) USL scade de la 50% la 49%, dacă ICCD/PFC candidează separat de PDL.
      PPDD 14->12
      PDL ? -> 21.
       
      Datele par să sugereze că dacă ARD nu există, numărul votanţilor creşte – cu puţin, dar creşte.

      Reply
      1. Canadiana

         @BarbuMateescu  @EroulBula multi pensionari loiali lui base, isi vor mentine loialitatea fata de pdl. cel putin asa se profileaza intentia de vot a pensionarilor pe care ii cunosc eu (bucuresti, ardeal, moldova), in timp de tineretul de dreapta din cercurile mele tinde sa voteze fc.

        Reply
        1. BarbuMateescu

           @Canadiana  @EroulBula Informaţii noi. Nu apar votanţi în plus. În ambele variante votează la fel de mulţi oameni. Ce am scris mai sus nu se aplică. ICCD ia un procent de la USL şi probabil şi de la PPDD.

          Reply
  7. EroulBula

    Sondajul a fost facut la cererea PDL.
    La o prima ochire ar putea arata ca, fara PDL, celelalte formatiuni n-ar trece pragul.
    Daca ne gandim mai bine, sondajul arata exact ce banuiam si anume ca va fi ca la CDR2000. Nu poti sa aduni procentele formatiunilor ca sa-si dea scorul aliantei. Nu iese.
    Un motiv in plus ca PFC sa mearga singur in alegeri.

    Reply
      1. Rezon

         @Glook  @EroulBula Pragul a ramas, pentru ca avem in continuare un sistem proportional. Ar fi fost scos daca trecea sistemul majoritar intr-un singur tur.

        Reply
  8. AndreiSava Tequila

    Mai mare ineptie nu am pomenit… ARD 24%??? Da’ UDMR? Da’ PP-DD? Da’ PRM? Am enumerat doar 3 partide care (din pacate) vor lua scor peste ARD…

    Reply
  9. Laurentiu Ghilencia

    mda…comandat de PDL pentru a arata ce favor face celorlalti ca le lasa niste locuri unde trebuie sa se bata cu parlamentarii actuali USL.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *