Carter și Obama

Carter a pierdut Iranul în favoarea islamiștilor.

Obama a pierdut Egiptul și Libia în favoarea islamiștilor.

Carter a reacționat confuz și neputincios la criza ostaticilor de la Ambasada americană din Teheran.

Obama a reacționat confuz și neputincios la asasinarea ambasadorului american din Libia și a celorlalți funcționari americani.

Carter a avut o operațiune militară a forțelor speciale, ratată și controversată: Eagle Claw.

Obama a avut o operațiune militară a forțelor speciale, reușită și controversată: Neptune.

Carter a îngenuncheat în fața Estului.

Obama a îngenuncheat în fața Estului.

Carter a lăsat o Americă depresivă, umilită, îngenuncheată de criza economică și, mai ales, morală.

Obama lasă o Americă depresivă, umilită, îngenuncheată de criza economică și, mai ales, morală.

Carter a întins coarda stîngismului la maximum.

Obama a întins coarda stîngismului la maximum.

Carter este unul dintre președinții care nu au avut decît un singur mandat.

Obama poate fi unul dintre președinții care nu au avut decît un mandat.

Facebook Comments

28 Comments Carter și Obama

 1. Pataphyl

  Hitlery Clinton știa cu 48 de ore înainte! O fi fost anunțată, dar mai mult ca sigur a contat pe blîndețea caracteristică luptătorilor pentru Religia Păcii™… http://www.newsmax.com/Newsfront/lybia-embassy-attack-stevens/2012/09/13/id/451778 „Meanwhile, senior diplomatic sources told The Independent that the U.S. State Department had credible information 48 hours before mobs charged the consulate in Benghazi and the embassy in Cairo that American missions may be targeted, but no warnings were given for diplomats to go on high alert or „lockdown,” under which movement is severely restricted.”

  Reply
 2. Merechene

  Mergeti sa vedeti The Campaign sau macar downloadati-l de undeva. 😀 eu l-am vazut aseara si mi-a placut. nu asa mult ca The Dictator, dar a fost misto.

  Reply
 3. ciripaha

  Serios? Ideea asta cu Obama „socialist” vine de la un partid republican inclinat din ce in ce mai mult spre extrema dreapta (anti imigratie, anti avort, pro port de arme chiar si pentru cei cu probleme psihice, etc). Ca sa contracareze dar sa poata face totusi si compromisuri pentru a guverna, democratii au ajuns nu doar la centru ci la centru-dreapta. Cred ca in loc sa presupunem ca, daca suntem de dreapta in Romania, inseamna ca am fi de dreapta si in orice alta tara, ar fi mai bine sa luam in considerare si contextul fiecarei tari. Andrew Sullivan, un jurnalist britanic care traieste de multa vreme in SUA, are cateva articole foarte bune in care explica de ce il sustine pe Obama desi el a fost mereu de dreapta in UK. In opinia lui, Obama este de fapt un politician Tory, nici pe departe un socialist, pe cand republicanii sunt prea influentati de extremistii din Tea Party si si-au pierdut busola morala. Un exemplu al argumentelor lui Sullivan aici: http://andrewsullivan.thedailybeast.com/2012/08/americas-tory-president.html.

  Reply
  1. Bleen

    @ciripaha De cînd anti-avort înseamnă extremă dreapta? De cînd pro-arme (citește Constituția Americană) e extremă dreapta? A fi împotriva crimei înseamnă extremă dreapta? A fi pentru dreptul la auto-apărare și împotriva monopolului statului asupra deținerii armelor e extremă dreapta?
    
   Dă-mi două exemple de extremism la Tea Party.

   Reply
   1. ciripaha

     @Bleen  Anti-avort si extrema dreapta: cand ajungi sa zici ca avortul n-ar trebui permis nici macar daca femeia a fost violata. Ba mai mult, ajungi sa zici ca oricum corpul unei femei „has ways of shutting it all down” dupa un viol, deci nu e nevoie de avort. Un exemplu recent au fost comentariile lui Todd Akin (http://2012.talkingpointsmemo.com/2012/08/todd-akin-legitimate-rape.php). Unii republicani i-au recomandat lui Akin sa se retraga din cauza scandalului pe care l-a provocat cu comentariile lui, dar nu s-a retras.
     
    A fi impotriva crimei e absolut normal, desigur. Si da, dreptul la arme e in Constitutia americana. Poate ca avea sens pentru vremea la care a fost scrisa. Dar problema este ca acum e foarte usor sa te duci si sa-ti cumperi arme foarte serioase, nu doar asa, un pistol pt auto-aparare si apoi sa te duci frumusel intr-o scoala sau un cinema si sa impusti pe cine vrei tu. Argumentul celor pro arme e ca daca toata lumea are acces la arme poate fi pregatita si se poate apara. Dar de cate ori se intampla asta si de cate ori se intampla sa moara oameni nevinovati pur si simplu pt ca accesul la arme este neregulat? In plus, (spre dezamagirea mea) Obama si democratii nici macar nu discuta problema asta serios. Desi multi s-au temut ca odata ce ajunge presedinte, Obama o sa interzica armele, nu s-a intamplat si nici nu pare sa fie o prioritate pt democrati.

    Reply
 4. Röntgen

  „în favoarea islamiștilor”? Toate cele 3 state sunt Islamiste. Ba Iranul are numele complet Republica Islamista Iran. In Libia sunt cam 97% musulmani iar in Egipt 90%. Cum s-o piarda? De parca a fost vreodata a lor. Iz de imperialism.

  Reply
  1. Bleen

    @Röntgen Da, dar în 79 Iranul nu se numea Republica Islamistă. Despre ce vorbim aici?Una e ca populația să fie majoritar musulmană, alta e ca statul să fie condus de extremiștii musulmani.
    
   Dacă mîine România devine Republică Ortodoxă Română și este condusă de Garda de Fier, se cheamă că Occidentul a pierdut România în favoarea extremiștilor. Iz de imperialism zici? Iz de imperliasm e la Reding și Barroso, nu?

   Reply
 5. TitusTechera

  Adaug o paralela: Si Mr. Obama si Mr. Carter au aratat mai multa simpatie pentru palestinieni decat pentru Israel.

  Reply
 6. DanCanada

  Macar Carter a servit in US Navy si a fost destul de OK. Obambi e un impostor care a ajuns intr-un post cu muult peste capacitatile lui. Vorba lui Clint Eastwood: „President Obama is the greatest hoax ever perpetrated on the American people.”
  Si mai are si tupeul sa candideze pentru inca un termen 🙂 Motivul? Pai e asa mult de fixat, is asa multe probleme incit n-a avut destul timp 4 ani, ii mai trebuie 4.

  Reply
  1. Dragos

   ce chestie !
   „a servit in Navy si a fost destul de OK”
   „a pierdut în favoarea i(u)slamiștilor”
   „a reacționat confuz și neputincios la criza generata de Grupul Infractional Organizat”
   „a avut o operațiune ratată și controversată: To Live Well”
   „a îngenuncheat in fata grasului ce-l calareste pe slab”
   „a lăsat o tara depresivă, umilită, îngenuncheată de criza economică și, mai ales, morală”

   Reply
  2. Nea

    @DanCanada Obama e Crinul Americii. Mai spălat, mai puţin isteric (nici nu e greu). La fel de nociv şi la fel de adulat de cei care nici nu ştiu ce pierd.

   Reply
 7. Florina

  Carter a vrut să dea case la tot americanu’, nu conta că are sau nu de unde plăti o rată, acolo, destul de mare, ‘ncă de ce în SUA sînt homeleşi şi în URSS nu, şi asta a constituit originea crizei imobiliare trăite de cîţiva ani încoace – Community Reinvestment Act, 1977 – Obama, asigurări medicale la tot bolnavu’ american căruia nu prea-i foloseşte, însă, la cît de puţine servicii medicale acoperă. 
   
  Ambii, nişte socialişti cu faţă uman-americană.

  Reply
  1. TitusTechera

    @Florina Mr. Carter a dorit sa reformeze si asigurarile de sanatate, inainte de Mr. & Mrs. Clinton si Mr. Obama. Intr-un sens, sunt toti niste note de subsol la istoria lui FDR-

   Reply
   1. ciripaha

     @TitusTechera  @Florina Si cum explicam faptul ca asa numita „Obamacare” are foarte multe in comun cu ce a facut republicanul Romney cand era guvernator in Massachusetts?

    Reply
    1. Merechene

      @ciripaha  se explica prin faptul ca extremistii rai din povesti. pe care-i cunosti tu, nu sunt republicani si nici conservatori, sunt doar niste tacaniti! republicanii sunt de centru zielele astea. asa se explica! Romney este mai apropiat de centru decat de dreapta si de-asta l-au bagat in cursa, ca sa-i convinga pe independenti sa nu-l voteze pe obamao, cum il alinta chinezii, ci pe el!

     Reply
    2. Merechene

      @ciripaha  si, ca sa-l citez pe Dennis Miller – daca stai in state, stii despre ce este vorba  – << And finally, President Barack Obama: „I’m so tired of hearing the president give speeches every day. OK, he’s a great speaker. Let him sell ShamWow!”>> pentru necunoscatori: http://www.youtube.com/watch?v=QwRISkyV_B8

     Reply
    3. TitusTechera

      @Merechene  The latest from DM: Liberals love Obama so much that they’d vote for him even if it was revealed that his middle initial was W. 

     Reply
 8. Florina

  Neptune Spear punem per total administraţie, că nu ştim exact dacă ce zic gurile rele  e adevărat sau nu – eu tind să le dau dreptate – că, de fapt, Hillary e în spatele reuşitei, la momentul respectiv Obama că cîr, că mîr, pînă l-a luat ea de guler şi a băgat un genunchi de control la înaintare. 

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *