Drepturi și ”drepturi”

Why don’t you mind my own business?

Facebook Comments

166 Comments Drepturi și ”drepturi”

  1. StefanTrifan

    @Yeba S-a publicat ieri (joi) dimineaţă. Ieri la prima oră, după ce cu o zi înainte, MO a trecut din subordinea parlamentului în cea a senatului.

   Reply
  1. sanantonio

    @BarbuMateescu ”c. 26% votaseră PSD (!). Vorbim despre o cincime din electoratul PSD din 2000.” Hai să vorbim despre o pătrime, parcă sună mai bine. În rest, numai de bine!

   Reply
   1. BarbuMateescu

     @sanantonio 26% din electoratul Alianţei DA din 2004. O cincime din electoratul PSD din 2000. Aceiaşi oameni, acelaşi număr, procente diferite în funcţie de ce raportăm. Mulţumesc de urare!

    Reply
    1. sanantonio

      @BarbuMateescu ahaaa, acum am priceput. Ești prea ermetic pentru mine, uneori. Ca și mai devreme, azi, în postarea cu suspendare/demiterea președintelui. Pînă n-am citit de 4 ori n-am priceput.

     Reply
  2. sanantonio

    @BarbuMateescu Și încă ceva, ce mă pișcă la buricul degetelor dar n-am apucat săexprim încă din pricina prea multor altor subiecte arzătoare: decizia CC de a declara neconstituțională legea electorală ”cîștigătorului ia tot” avantajează partidul lui Blaga, dar dă o lovitură de grație nevoii de reformare profundă a dreptei.

   Reply
  1. sanantonio

    @Rezon Ăsta-i breaking news? Păi Alistar e cel mai în temă să vorbească despre corupție, își poate da și doctoratul la cîtă experiență are.

   Reply
    1. sanantonio

      @Rezon M-a luat și ăsta la nr. de doctorate, nu mă mai joc. Dar p-ăla în corupție nu-l are. Nici eu. Sîntem egali, măcar aici

     Reply
 1. Rezon

  Alta poza, tot de la Sorin Ionita, cu o intrebare pentru Neanderthalu’ Hasotti:
  [IMG]http://i50.tinypic.com/35btjec.jpg[/IMG]

  Reply
 2. Rezon

  Liviu Pop (prostalaul de la Educatie):  „Domnu’ Turcescu, va dau cuvantul meu de onoare ca de-abea astept sa scap de acest mandat”
  Robert Turcescu: „SI NOI!!!”

  Reply
 3. Rezon

  Datatroll: „Senzational:  Sa dovedit ca Ponta na plagiat!”
   
  „Comisia de Drept si Dreptate a Universitati de Drept impreuna cu Decanul de la Drept si Rectorul dela Drept au ajuns la concluzia ca Victor Ponta, sefu lor, na plagiat. Pentru ca legea spune clar ca plagiatul inseamna copierea unor idei din alta parte fara a pune ghilimele. Ori se vede clar sicu ochiu liber ca nu este nici decat macar o ide nici in lucrarea lui Victor Ponta nici in lucrarea din carea copiat. QWERTY sau cum se zice.”
   
  http://dadatroll.wordpress.com/2012/06/28/senzational-sa-dovedit-ca-ponta-na-plagiat/

  Reply
   1. Mistral

     @hope18 Pana Mor ! Da-i in P … mami lor , ca-s prosti . Si de data asta nu mai suntem singuri . Cumva chestia cu UE nu-i avantajeaza .

    Reply
 4. Rezon

  O poza de la Sorin Ionita. Se facea ca vad Guvernul Ponta:
  [IMG]http://i45.tinypic.com/t6yznq.jpg[/IMG]

  Reply
  1. sanantonio

    @Rezon Era să fac pe mine de rîs, rezoane, nu te mai juca cu chestii d-asta că mă costă 9 euro să-mi spăl pantalonii!!! Păi cum dracu îi scrie ””Am onoarea să vă supun aprobării, în conformitate cu decizia Curţii Constituţionale nr. 683 din 27 iunie 2012, mandatul delegaţiei României la Consiliul European din 28 – 29 iunie 2012, aprobat la nivelul Guvernului României””. Păi nu mai trebuie să fie publicată în MO decizia CC, altfel nu are putere juridică? Se milogește de Băse să-i dea mandatul, că ăia îi du cu flit de muște.

   Reply
  2. adina

    @Rezon ii cere lui Basescu mandatul in baza deciziei Curtii Constitutionale, care ii dadea dreptate presedintelui in privinta participarii la Consiliul European ? E de rasul curcilor ….

   Reply
 5. Yeba

  Marius Delaepicentru e pe caii mari, si-a asigurat celebritatea. Sper sa fie imbracat misto, ca-l judeca acum Cretuleasca.

  Reply
  1. Rezon

   @Yeba
   Go, Marius, go!
    
   Marius Delaepicentru tocmai a trimis o sesizare la CNA:
   „Stimaţi domni, Sunt un cetăţean român cu domiciliul în străinătate. Astăzi am depus la Ministerul Public o sesizare. Se pare că sesizarea mea a făcut oarecare vîlvă. Aflu de pe Facebook că posturile enumerate s-au apucat să discute sesizarea mea, întorcînd-o pe toate părţile, brodînd copios poveşti de adormit poporul. Am fost făcut de invitaţii la tont-show în toate felurile. Ba, agent SIE, ba, că Mistreţu mi-ar fi numele de cod, mă rog, ştiţi şi dumneavoastră cam cum îşi etalează schzofrenia clănţăii naţionali, cum ar fi I.M. Paşcu, Radu Tudor (analist marţial), Ciuvică (îmi scapă prenumele) ş.a.”
   https://www.facebook.com/delaepicentru

   Reply
   1. sanantonio

     @Rezon  @Yeba Am zis, să nu zici că nu ți-am zis! Se pun cu Mistrețu, au pus-o! Îi virusează ăsta de le ies antibioticele alea bune pentru bacterii pe nas!

    Reply
  1. Hongse

   @hope18
   Că deja au hotărât să-l suspendeze pe Băsescu. Luni.
   Are cineva o furcă sau un topor de împrumut?
    

   Reply
    1. Hongse

     @Yeba@hope18
     Ba da. Ştirea pe care a anunţat-o Turcescu era că au definitivat planul. Azi anunţă, luni încep, marţi se termină.
     Între timp au renunţat la ea (surse = dcnews). Au ajuns la concluzia că e dezinformar, să nu mai vorbin de CCR şi Bruxelles, ceva de genul ăsta.
      

     Reply
 6. Rheia

  Bine, dar Ponta și restul carcalacilor lui nu-și dau seama că toate șarlataniile astea ale lor de doi lei, cu care își bat joc de noi zilele astea, pentru coana Europa sînt treburi serioase? Iar fără banii ei, ai Europei, nici pe noi n-o să ne mai poată prosti mult.

  Reply
  1. sanantonio

    @Rheia Nu le pasă de banii Europei, că p-ăia nu-i poți fura. Sînt o grămadă de bani în România, ei p-ăia-i vor.

   Reply
   1. Rheia

     @sanantonio
     Păi și pe noi cu ce-o să ne momească să-i votăm? Ca să poată fura, trebuie să ne țină cu botul închis. Ca să ne țină cu botul închis, le trebuie bani. Mda, chestie de timing.

    Reply
  1. sanantonio

    @Rezon Și-au găsit bine omul, că nu le poate răspunde Mistrețu la telefon din cauza diferenței de fus orar. Va fi foarte mîndru bucătarul, de-abia așteaptă să mai lanseze un viral.

   Reply
 7. Nea

  Aţi auzit răspunsul lui Băse la ultima întrebare (cine va participa la următoarele Consilii)?
  A zis: Hai să aşteptăm să treacă consiliul ăsta.
  Mie mi-a sunat ca răspunsul lui Gorbaciov, când l-a întrebat Ceaşcă dacă următorul summit al pactului de la Varşovia se va ţine la Bucureşti. („Hai să trăim noi până la anu’).

  Reply
 8. Bleen

  Hașotti a interzis prelevarea de ADN de la domnitorii basarabi, ca nu cumva să se afle că, Doamne ferește, ar fi cumani.

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen Lui Vladislav i-au luat deja 2 cromozomi, acum tre să-i lipească la loc că nu mai are loc în cartea de istorie.

   Reply
    1. Nea

      @sanantonio  @Bleen Nu, în al oricui, dar pe al lui Voiculescu îl foloseşte pentru etalonare.

     Reply
  2. Rezon

    @Bleen
   Perit-a Neanderthalu’?  Nu.  Daca i-am preleva lu’ Hasotti ADN, ne-ar iesi un exces concludent de gene recesive,

   Reply
 9. Rezon

  Mircea Miclea:   Acum se joaca la zaruri credibilitatea diplomelor din invatamantul universitar romanesc

  Reply
  1. Hongse

   @Rezon
   Da, la antena3 şi la cel mai cinstit guvern instalat la palatul victoriei. Şi umblă şi cu zaruri măsluite.
    

   Reply
    1. Mistral

      @hope18  @sanantonio  Turcescu via http://www.dcnews.ro/ :
     ”Suspendarea lui Băsescu va fi votată de Parlament în 3 sau 4 iulie”

     Reply
 10. Rezon

  Titus Corlatean a sesizat azi Agentia Nationala de Integritate (ANI) si Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la posibila situatie de incompatibilitate in care s-ar afla judecatoarea Iulia Motoc de la CCR, anunta Agerpres.

  Reply
  1. sanantonio

    @Rezon Trebuie să-și acopere enormul rahat făcut prin declararea categorică a incompatibilității celor doi judecători. Nu ministrul Justiției se pronunță asupra incompatibilității cuiva, nici măcar ANI sau CCR, ci doar o instanță de judecată.

   Reply
 11. hope18

  Putem mana de la mana sa angajam o comisie internationala (sau altceva,nu stiu) ca sa demonstram plagiatul?

  Reply
  1. Nea

    @hope18 Doar să nu mute comisia noastră în subordinea guvernului.
   În schimb, am auzit azi că orice cetăţean european se poate adresa Ombudsman-ului european în chestiuni de nereguli instituţionale. Cum face, o mie de petiţii separate sau una semnată de o mie dintre noi?
    

   Reply
    1. sanantonio

      @Nea  @hope18 E unul din ultimele și puținele lucruri pe care le putem fac: să reclamăm la Parlamentul European, Ombudsmann, Comisie, oricine poate interveni în dezastrul care se petrece sub ochii noștri.

     Reply
   1. Hongse

    @hope18
    Nervii tăi ca nervii tăi. Stai să mă vezi pe mine că mai devreme am spart tastatura. La propriu. (Am găsit una veche şi scriu ca dracu pe ea. De 10-15 ani scriu doar pe tastaturi naturale microsoft şi scriu greu pe de-astea drepte)
     

    Reply
    1. hope18

      @Hongse
      sa incercam sa ne calmam ,si sa ne gandim daca putem face ceva.Adevarul e ca si eu stau sa plesnesc de nervi

     Reply
  1. Nea

    @Rezon Bravo, bine punctat articolul, parcă l-ar fi scris Blaga şi l-ar fi prezentat purtătorul de cuvânt al PDL.

   Reply
   1. Rezon

     @Bleen Pai, de abia acum ar fi nevoit sa se arunce de la etaj. Daca vota cu marionetele din consiliul facultatii, ar fi putut dormi linistit

    Reply
 12. Rezon

  Senzational!  Un Victor Ponta, transfigurat a aparut in poza de familie a Consilului European!
  [IMG]http://i50.tinypic.com/33d8p07.jpg[/IMG]

  Reply
   1. Rezon

     @hope18 Da, insa, din pacate, mai tarziu decat ne-am dori. Mai devreme sau mai tarziu, hybris-ul in politica se plateste.

    Reply
   2. Merechene

     @hope18 ce stiu este ca poza asta o sa si-o puna la capatai cand si-o da ultima suflare. singura realizare pe care a avut-o in his pathetic life: un autograf de la Frau Merkel.

    Reply
    1. Merechene

      @sanantonio  @hope18 :)))) bine de stiut. o sa citesc mai pe seara ce s-a intamplat la summit.
     oricum, inregistrarea aia cu ponta stand ca un popandau pe podium este ca lumea. 😀 .

     Reply
 13. Rezon

  Componenta Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a fost schimbata azi.

  Reply
   1. Annia

     @hope18  @Rezon Se pregateste schimbarea criteriilor de acordare a titlurilor; de ex: un articol ISI se echivaleaza cu o aparitie la A3!

    Reply
    1. quaddelta

      @Annia Dap, incepe revolutia prostilor. Marea greseala a lui Funeriu a fost impunerea criteriilor SIMULTAN cu blocarea promovarilor. Dupa ce ni s-a ras in fata un an de zile „Si cu ce te ajuta c-ai scris!?” de maine vom asista la promovarile in universitar … in ordinea vechimii. 

     Reply
    2. Annia

      @quaddelta Blocarea promovarilor a venit la pachet cu blocarea tuturor posturilor din sistemul bugetar – nu prea a avut loc de intors, Funeriu… Oricum, ceea ce se intampla acum in sistemul de invatamant e horror!

     Reply
    3. quaddelta

      @Annia In situatia aceasta criteriile stabilite de comisiile CNATDCU au fost pur si simplu INUTILE. Ceva de genul : „Primul Roman care va ajunge pe Marte trebuie sa aiba minim 1.70m si sa vorbeasca doua limbi straine de circulatie internationala”. Adauga la asta si desfintarea sporului de doctorat  pentru cei ce-si obtinusera titlul dupa 1 Ianurie 2010 (prin tara sau aiurea) in timp ce mediocrii dimprejur si-l vedeau mentinut prin includerea in salariul de baza ca sa ai o idee despre frustrarea existenta in sistem.
      
     Revenind acum la desfintarea CNATDCU, Ponta intra cu picioarele intr-o alta institutie fundamentala. Acest consiliu are in conducerea sa 7 (SAPTE) membri ai Academiei Romane, inclusiv pe presedintele ei, Ionel Haiduc. 
      
      

     Reply
    4. Annia

      @quaddelta Eh, se impiedica el de un „ciot” ca Academia Romana…
      
     Cat despre frustrarea din sistem, am o oarecare idee, fiindca sunt in interiorul sau:). Eu cred ca Funeriu a avut o viziune pe termen lung si avea nevoie de timp, ca sa-si implementeze strategia (sau macar de un inlocuitor care sa-i continue proiectul). 
      
     Anyway, frustrarea asta va creste exponential acum, cand Abramburica e strategul restauratiei:(

     Reply
  1. sanantonio

    @Rezon Cînd naiba a avut timp s-o facă și p-asta, între 2 poze de famiglie socialistă?

   Reply
  1. sanantonio

    @mircea_ Gata, a făcut poze, poate să plece, oricum nu-l bagă nimeni în seamă. A coborît ultimul de pe podium că nici măcar ieșirea n-o mai găsea de emoție.

   Reply
 14. sanantonio

  Că tocmai mi-am amintit, deci îl sună cimpanzeul (să mă ierte primatele pentru comparație) de Ponta pe Băsescu de pe scara avionului și-l roagă pe președinte: ”Auzi Băse, că Traiane nu pot să-ți zic că te-au scos ăștia și din imnul de stat, mai zi-mi și mie o dată, care ziceai că e mandatul României pe care l-am hotărît împreună, adică tu cu experții? Că eu mi-am uitat agenda pe frigider și Pontana e la piață și nu-mi răspunde niciodată la telefon cînd se f..e!”
  Cît de gros tre să-ți fie șoriciul ca să-i ceri președintelui mandatul de reprezentare la CE, cînd de 2 luni îi tot repeți că nu președintele are mandatul? Cîtă muie vrei să primești pe chestia asta ca să-ți fie umilința de-ajuns, bă Ponta.

  Reply
  1. OstapBender

    @sanantonio E fara principii si fara scrupule. E clar. Dar, the question „iz”: unde vrea sa ajunga? O fi vreun plan sau e doar asa sa ne stangem cu usa?

   Reply
   1. sanantonio

     @OstapBender Unde să ajungă? Ce plan? E mai prost ca gîsca și mult prea disperat de rahatul în care s-a băgat singur cînd a acceptat să fie prim-ministrul, crezînd că-l ”face” pe Băsescu. Iar nu-mi revin: să trimiți pe 20 o scrisoare-răspuns la una primită pe 19, dar aia din 20 să fie datată 14. Păi dacă nici asta nu e premeditare și acțiune idioată, ce e? Deci despre ce plan vorbim cînd ne referim la Ponta?

    Reply
    1. OstapBender

      @sanantonio Asta zic si eu din cate se pare „smecheria” a fost un pic calculata. Eu ma intreb, daca astia au reusit sa gandeasca fie si doua miscari, or avea vreun plan mai indepartat. Ca sa stim si noi.

     Reply
    2. sanantonio

      @OstapBender Păi a fost calculată, dar sînt prea proști să facă modificări de moment, atunci cînd noile condiții le cer. N-au spontaneitate, sînt luați prin surprindere de tatăl vulpilor.

     Reply
 15. Rezon

  Drepturi si drepturi. Astazi, dreptul lui Hasoti de a fi prost. Din ciclul „bah, sa nu v-atingeti de adeneu’ de voievod!”
   
  Comunicat Ministerul Culturii:
   
  ~Autorizaţia pentru cercetarea arheologică preventivă pentru Biserica Domnească Curtea de Argeş a fost obţinută înaintea mandatului meu de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional. Autorizaţia nu stipulează prelevarea de probe ADN, ci doar «săpături arheologice preventive». Recoltarea de ADN din osemintele unui voievod, trebuia specificată în autorizaţie
   
   
  Poate că pentru ştiinţă ar fi importantă prelevarea de ADN, dar, din respect pentru ceea ce au reprezentat domnitorii Ţării Româneşti, nu pot fi de acord cu prelevarea de ADN. Este important că aceşti domnitori au marcat istoria naţională şi prea puţin important dacă au avut sau nu o ascendenţă cumană. În calitate de ministru, am dat dispoziţiile necesare pentru a se opri prelevarea de ADN şi pentru a verifica cercetarea ştiinţifică în ansamblul ei.”
   

  Reply
   1. sanantonio

     @Rezon Tare update: ”Deja s-au prelevat probe ADN din mormantul lui Vlaicu-Voda (Vladislav I) de la Curtea de Arges.” Să i le pună repede-napoi, că Vlaicu fără ADN iese din cărțile de istorie. Hașoti e cel mai dobitoc penelist din curtea lui Antonescu.

    Reply
  1. hope18

    @Rezon
    Trebuia intregit guvernul de prosti,plagiatori si hoti.Cum drak’sa nu iasa si el in evidenta cu o tampenie?

   Reply
 16. Rares Pop

  Interesanta invitatie la o discutie ideologica. 
  Din pacate si in SUA interesele sunt deja dincolo de ideologie. Dinspre stanga vine Obamacare sa democratizeze un lux (sanatatea) si din dreapta vin corporatiile cu programe de mediatizare de noi si noi „conditii” cu tratamentele aferente. Totul pentru crestere.
   

  Reply
   1. OstapBender

     @Rezon Pai, daca s-ar putea face cum zicea nenea Karl Popper. Institutiile unui stat trebuie construite in asa fel incat la ele sa acceada persoane cat mai putin nocive, iar daca totusi ajung la putere astfel de persoane, sa poata face cat mai putin rau. Or, se pare ca cel putin deocamdata institutiile in Ro sunt niste mici jucarele nepriponite. Se pot muta de ici de colo. Bre! Bre! 
     

    Reply
    1. Rezon

      @OstapBender Deh, asta ziceam si eu mai ieri, alaltaieri. Guvernamant, limitat, checks & balances, rahaturi de-astea. Dar e un sentiment placut sa-ti lustruiesti floreta in armurerie cand afara se aud ghioagele

     Reply
    2. OstapBender

      @Rezon Exact, astea par fineturi democratice. Adica, dupa ce faci democratie, sa incerci sa o intaresti. Numai ca sistemul trebuie facut beton chiar de la inceput. De pilda si data alegerilor ar trebui stabilita cum am vazut pe la altii, ceva de genul „in ultima duminica a lunii octombrie”.

     Reply
 17. Bleen

   Redactia Kamikaze 
   
  ”Din ce știu eu, doctoratul ăsta este îndeobște o lucrare profund originală. Ea vine, uneori, să dărîme niște chestii cu care toată lumea era de acord pînă atunci. Doctoratul lui Ponta va dărîma, se pare, un guvern. Deci se încadrează cumva în definiție.”

  Reply
 18. Bleen

  PDL reacționează devastator. Ponta e mîncat. USL e mat. „Fac apel la oamenii din PSD care sunt responsabili să-l oprească. Opriţi-l pe Ponta până nu e prea târziu pentru români. Sunt oameni raţionali în PSD care să-i spună că a luat-o razna. Dacă-l vor opri va fi bine pentru ţară, dacă nu, ne vom face de râsul lumii”, a spus Cezar Preda.

  Reply
  1. sanantonio

    @Bleen I-a administrat o pălitură strajnikă, precis s-a scăpat Ponta pe el cînd a aflat de amenințarea lui Cezar Preda, direct în plen.

   Reply
  2. Florina

    @Bleen 
    
   „Fac apel la oamenii din PSD care sunt responsabili”??? 
   Ooo, n-am ştiut că omu’ a-nceput să vorbească singur. 

   Reply
 19. indo_ina

  Ma intrebam si eu cum de in USA daca mergi la doctor pentru problema X ti se pare prea mare costul rezolvarii ei – suma Y dar in momentul in care problema nu e rezolvata te simti foarte indreptatit sa fii despagubit cu 1000Y pentru ca sanatatea ta e brusc foarte pretioasa . Adica mai exact ce pret are sanatatea ta atunci cand il platesti tu si ce pret are atunci cand trebuie sa te rascumpere altul.

  Reply
 20. indo_ina

  Ma intrebam si eu cum de in USA daca mergi la doctor pentru problema X ti se pare prea mare costul rezolvarii ei – suma Y dar in momentul in care problema nu e rezolvata te simti foarte indreptatit sa fie despagubit cu 1000Y pentru ca sanatatea ta e brusc foarte pretioasa . Adica mai exact ce pret are sanatatea ta atunci cand il platesti tu si ce pret are atunci cand trebuie sa te rascumpere altul.

  Reply
 21. Bleen

   Redactia Kamikaze 
   
  ”Băsescu mai avea puțin și plângea la televizor din cauză că a fost împiedicat să-și exercite atribuțiile. Acum ești mulțumit, Victor Ponta?!”

  Reply
  1. Mistral

    @Bleen KMKZ:

   andrei spune:28 iunie 2012 la 14:27
   Inceputul discursului lui Ponta la CE: “Stiti cine sunt eu? Eu sunt cetatean European si am drepturi….”

   Reply
  1. sanantonio

    @Bleen ăstora li s-a urît cu binele. De mîine nu mai lucrează în TVR. Rectific, din seara asta.

   Reply
 22. morris

  Sa nu uitam si sa notam in jurnal.   Deci : Iacobov ( Rafo-Onesti ) 7 ani ferm si clar. 
  Al treilea, dupa SOV si Nastase, intr-o saptamana. Las jurnalul deschis; urmeaza Voiculescu.

  Reply
  1. Mistral

    @morris
   Gunette Revolving Blades – Grand Spoof 2012
    http://creator.iqads.ro/grandspoof2012/creatie/1613

   Reply
  1. Hongse

   @Bleen
   Plagiez un comentariu de pe PJMedia care se potroveşte şi la noi:
   ” 5. Percy Dovetonsils
   This battle is lost, but the war may just have turned in our favor.
   Don’t mourn, organize.”

   Reply
  2. anarchix

    @Bleen Se impute treaba. Culmea culmilor, Roberts a votat cu stanga, in timp ce Kennedy (care da in general decizii center-left) a votat cum trebuie.  Beck are dreptate: progressivism is a disease.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *