Espresso TV: Bogdan Glavan

Facebook Comments

19 Comments Espresso TV: Bogdan Glavan

 1. Bogdan

  Din filmul Inside Job rezulta ca oricine ar fi fost la putere tot s-ar fi aruncat cu bani in economie. De altfel prima mare transa de bani a fost data in toamna lui 2008, inainte de alegerile castigate de Obama. Problema e ca prea putini din cei responsabili de acest mare bubble (ca or fi de stanga sau de dreapta) au fost trasi la raspundere si ei se joaca in continuare cu banii nostri.

  Reply
 2. John Galt

  zice mihail neamtu ca e o dilema morala (poate si politica) in a indatora generatiile viitoare pentru "un capriciu" din prezent. da, corect, e o dilema insa doar in aparenta. pentru ca pana sa ajugem in viitor, intai trebuie sa existe acel viitor, respectiv viitoarele generatii.

  premiza de la care pornesc toti este ca viitoarele generatii vor exista "per se" insa acest lucru nu e garantat nicaieri, nu vine "de la sine". daca obama continua in acelasi stil socialist / daca "masurile de salvare" din prezent vor aduce un alt bailout de trilioane ce va fi nu doar irosit ci chiar indreptat impotriva economiei reale (*prin alocarea lor complet irationala – cum zice bogdan glavan) , atunci e inutil sa mai vorbim despre "viitor" pentru simplul fapt ca acesta nu va mai exista. pur si simplu.

  sau daca va exista, va exista intr-un univers paralel (cu realitatea), adica in wonderland. acolo da, poate vor exista aceste dileme morale.

  aici insa va fi jale, vom plati pentru alte pacate / greseli / datorii ce ne afecteaza (*moral) chiar acum, in prezent, ce ne vor afecta si pe viitor (daca va mai exista "un viitor"), pana le rezolvam.

  pe scurt, pana sa rezolvam dilemele morale din viitor, trebuie intai sa le rezolvam pe cele de azi. altfel nu se poate.

  Reply
 3. Yeba

  Mai e vorbă?! Progrese clare, precum am si zis, renunţând pentru scurtă vreme la acreala care-mi dădea şi mie un aer intelectual.

  Reply
 4. Diktator

  cineva imi spune ca nu intrebarile se terminasera, ci bateria aparatului de filmat…

  totusi, yeba, exista progrese, nu?

  Reply
 5. Yeba

  Off off-topic: domnule Diktator, n-am atâta ştiinţă cât să combat, dar zic:

  acum, când sonorul a fost super şi întrebările au fost mai puţin wandering decât la Avramescu, vă rog să observaţi că s-a încheiat fix când a luat cameramanul berea în mână. Din păcate, chiar când era mai interesant.

  E imposibil de argumentat că nu mai avea Glăvan 5 minute.

  Reply
 6. para

  plus-minus, minus-minus, minus-plus, îţi place?

  Am cumpărat o carte scrisă de familia Toffler, "Avuţia în mişcare". Cică ăştia doi stau împreună de peste cinzeci de ani. Mişto.

  Reply
 7. Dragos

  Victor Ciutacu: "povestea e scurta si clara. Sunt evreu; dupa mama (Gurwitz), ca tata-i roman verde din Comarnic. Bunicul mamei mele, rabin, a murit ingropat de viu; de nazisti, evident. n-am facut niciodata parada de asta, mai ales ca – din motive pe care n-am chef sa le detaliez – am fost botezat ortodox si n-am intrat in viata mea intr-o sinagoga"

  Reply
 8. Ivan Zubeldian

  @dragos: asadar de vină pentru criză sunt negrii și evreii. Mă mir foarte tare că nu și-a dat nimeni seama până acum, înafară de tine. Posezi o inteligență cu adevărat remarcabilă. E păcat de tine să ți-o irosești pe-aici.

  Reply
  1. Florina

   nedormitul

   neamurile proaste sînt măcar uşor detectabile, spre deosebire de pretinsele neamuri bune care umblă cu cioara vopsită. de unde, cîteodată, şi invidia celor din urmă, cînd doamnele ştiu să aleagă.

   în ceea ce priveşte moderarea lui Dragoş, vorbeşte cu Florin.

   Reply
 9. nedormitul

  există şi stereotipii de 6, 8 sau 10 bani, dar cel puţin la fel de cost-effective. există stereotipii cu care umblă numai cocalarii, stereotipii hand-made, etc., etc. pînă la stereotipiile de neam prost, foarte apreciate de doamne.

  Reply
 10. nedormitul

  există şi clişee scumpe, dar cel puţin la fel de cost-effective. există clişee cu care umblă numai cocalarii, clişee hand-made, clişee făcute în china şi clişee franţuzeşti (cliché cu accent pe e şi cu appellation d'origine contrôlée). există şi clişeele de neam prost, foarte apreciate de doamne.

  Reply
 11. Dragos

  Catre d.na Florina

  in primul si primul rand: sarut mana !

  in al 2-lea rand: politically correctness = a apuca un rahat de partea mai curata.

  Reply
  1. Florina

   nu-i vorba de corectitudine politică, e vorba de stereotipii de doi bani. dar dacă ţii neapărat să spui ceva, eu nu te împiedic. doar că o vor face, la un moment dat, alţii, cu oricîtă "săru' mîna" ai încerca.

   Reply
 12. Dragos

  cafea turceasca&narghilea TV: Eu, Dragos

  motto: tiganii vostri sunt maicitereze pe langa negrii nostri (fragment dintr-un dialog cu un prieten din state)

  parerea mea: niste baieti, sa-i numim generic "itzici", s-au gandit ei in mintea lor sa aiba si mai multi bani, si mai mult control financiar-planetar.

  cum au facut ghisheftul: au luat coeficientul gini care este un indicator general acceptat de masurare a inegalitatii economice (o – toti cetatenii au acelasi venit, 1- un singur shtrul are toate veniturile dintr-o tara; 0,4 avea america in 2000; in anii '70 veniturile itzicilor cresteau cu 14% iar ale negrilor cu 9%; in anii '90 itzicii cresteau cu 27% iar afro-americanii decat cu 10%), si ce s-au gandit ei: "one nigger – one house", "one crow – one/two//three jeep", gen; in 20-30 de ani ne dublam malaiul din dobanzi, ne cumparam kippa noi.

  Administratiile americane au pus botu' populist pentru CAUZA, bigmamma si-a tras casuta cu termopane si plasma si jeep la portita, negrisor ala micu: ipod, ipad, iphone, itunes, icoca, iiarba, iheroina, ihiphop. la albi le-a lasat iwork-ul.

  planul a avut o hiba: din cocos nu faci gaina, nici din curva gospodina, basca ca din drum nu faci carare ori din curva fata mare, ca sa nu mai vorbim ca niggerul se are cu munca precum dracu cu tamaia.

  tzeapa! strigati voi, necunoscatorii, la prima impresie. ntz! zic eu. copil cuminte si ovrei pacalit nu se exista. itzicii au reusit sa-l fucka si pe obama. tiganul de matase de la casa alba a daruit steaua lui david cu cateva mii de miliarde de $. si o sa mai daruiasca…

  Reply
  1. Florina

   administraţiile democrate de la Casa Albă, mai precis.
   şi uşor pe scări cu negrişorii, că şi albii au profitat din plin. şi fără ţigani şi fără itzici. cît despre blestemata finanţă iudeo-masonică, încearcă să ieşi din clişee ieftine. dacă poţi.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *