De ziua lui Iliescu

Azi e ziua lui Iliescu. Împlinește 83 de ani. Un tînăr de 22 de ani, mort în 24 decembrie 89, azi ar fi avut 45 de ani. Un tînăr de 20 de ani, mort în 15 iunie 1990, azi ar fi avut 43 de ani. Poate ar fi avut familii, poate că cel de 45 ar fi avut un băiat de 12 ani iar celălalt ar fi avut o fată de 15 ani și un băiat de 10. Unul ar fi avut o mică firmă de IT in București, celălalt ar fi fost medic sau inginer în Olanda sau Germania. Cel din vest poate că ieri ar fi fost scandalizat de declarația lui Corlățean privind renunțarea la Schengen, iar IT-stul poate că ar fi rîs de poveștile lui Ponta și Crin despre Piața Universității din 1990.

Eu nu cred că Iliescu va merge în Iad. Va merge în Rai, împreună cu Che, Stalin, Lenin, Marx și echipa. Vor face școală tot restul eternității. Fără întrerupere. Iliescu va nimeri la clasa profesorilor Friedman și Mises. Va trebui să învețe pe dinafară și să recite la perfecție toată literatura capitalistă. Toată!  În plus, va trebui să poarte toată eternitatea la el un pachet de Kent lung și o sulă în coaste în caz că rămîne Coposu fără țigări sau se plictisește.

În Iad vor merge doar idioții utili, în frunte cu Sartre și restul intelectualității de gen, unde vor trăi comunismul etern cu miros de sulf.

Facebook Comments

16 Comments De ziua lui Iliescu

 1. EroulBula

  Daca tot i-au organizat concert poate ca era bine sa fi tras si cateva salve de artilerie …… cu munitie perforanta.

  Reply
 2. Rheia

  Măi, ce se-aude despre 0049? Cînd se judecă recursul procurilor împotriva deciziei de liberare condiționată? Nu de alta, dar să știu eu de ce mi se zbate ochiul stîng… (că o iau prin eliminare, și zic să încep cu nenorocirile mai bleguțe, așa, nu mai tari ca un fular…)

  Reply
  1. Amelia New

   Rheia Pe portalul instantelor inca nu apare dosarul ca fiind  inregistrat la Tribunal (cred ca e pe drum de la Judecatoria S4, iar postasii protesteaza).

   Reply
   1. Rheia

    Nea Mercic de link, știam eu că am uitat să fac ceva săptămîna asta, respectiv să citesc KMKZ! Deși io-s îndreptată deja, să știi. N-am homofobie, am ajuns tîrziu cînd s-a împărțit. Iar de 0049 chiar nu mi-ar displace, la o adică, măcar așa, de probă, că am mare slăbiciune la pufoși.

    Reply
 3. DanCanada

  Da, sînt doi draci goi pe care-i aştept de mult să dea colţu’: Nea Nelu 
  şi Nea Soros.

  Reply
 4. ovidiuss

  Iliescu va fi ingropat intr-o mina, la Lupeni sau Petrila, adica in sanctuarul clasei muncitoare, etern victorioasa.

  Reply
 5. Florina

  “Cea mai mare «nebunie» a fost, probabil, aceea de a crede serios în ideea că există o şansă pentru România după sfârşitul regimului comunist, dacă nu cumva chiar «nebunia» de a crede că acest regim se va sfârşi în timpul vieţii mele. Această credinţă m-a ajutat să mă rup cu totul (politic şi ideologic) de comunism, rămânând fidel idealurilor mele de dreptate socială şi de dezvoltare.  
  […] 
  “Sunt adesea întrebat, în ultimul timp, încotro se îndreaptă România, încotro se îndreaptă lumea în care trăim sau clasa politică românească. (Probabil, e un privilegiu acela de a fi fost un preşedinte normal, care a respectat legile ţării şi şi-a îndeplinit conştiincios mandatul: oamenii au încredere în tine şi după ce nu mai faci politică activă.) E încă devreme să ne bucurăm că am scăpat de ce-i mai rău. Nici criza economică mondială, nici criza noastră politică internă nu s-au încheiat. Nu pot decât să sper că ne îndreptăm spre o Românie mai puţin conflictuală, mai eficientă şi mai fermă în a-şi promova interesele. Nu în ultimul rând, o Românie în care distanţa între cei care au reuşit şi cei care nu au reuşit să se reducă până la valori suportabile.”

  http://bestiar.blogary.ro/2013/03/03/la-multi-ani-de-vesnica-pomenire/

  Reply
  1. Nea

   FlorinaFormidabil, aproape atâtea adevăruri câte predicate:
   “Cea mai mare «nebunie» a fost, probabil, aceea de a crede
   serios în ideea că există o şansă pentru România după sfârşitul
   regimului comunist, dacă nu cumva chiar «nebunia» de a crede că acest
   regim se va sfârşi în timpul vieţii mele.” 
   Aşa e, trebuie să fii nebun să crezi că România are vreo şansă şi comunismul se va sfârşi în timpul vieţii lui.
   “un preşedinte normal, care
   a respectat legile ţării”
   Aproape exact, cu menţiunea că a potrivit legile ţării astfel încât respectarea lor să fie posibilă chiar comiţând infracţiuni. Iar crimele alea multe din decembrie le-a comis înainte de a fi preşedinte. 

    „şi-a îndeplinit conştiincios mandatul”
   Foarte exact, doar că a uitat să spună în ce a constat mandatul acela: În aservirea ţării pe minim jumătate secol vipurilor-interlope (de la Nora Damian citire) cu voie de la Moscova.
   „oamenii au încredere în tine şi după ce nu mai faci politică activă.” 
   Adevărat, Hrebenciucii şi Cătălin Voicii şi Crin şi 0049 şi Vântu şi Felix au încredere în tine indiferent dacă faci politică activă sau pasivă.
   „E
   încă devreme să ne bucurăm că am scăpat de ce-i mai rău. Nici criza
   economică mondială, nici criza noastră politică internă nu s-au
   încheiat.”
   Aşa e, evident. Ai doar 83 de anişori.

   ” Nu pot decât să sper că ne îndreptăm spre o Românie mai puţin
   conflictuală”
   Sigur, jos Băsescu!
   ” Românie în care distanţa între cei care au reuşit şi
   cei care nu au reuşit să se reducă până la valori suportabile.”
   Da, medicul sau întreprinzătorul de succes cam la nivelul asistatului social, suntem aproape şi de asta. Ai mai spus-o.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *