29 septembrie 2017

Știri. Pentru că s-a paradit numărătoarea, le voi pune de-a valma pînă la remediere.

Deschidem cu o pisică moartă la popa la poartă. Nu era nici pisică, nici la poarta popii, ci vulpe pe șosea. Believe it or not, it happened.

”Dorel lovește din nou, a trasat drumul peste vulpea moartă”

Liviu Dragnea, despre evaluarea miniștrilor din guvernul Tudose: ”Unii stau pe scaun, alții stau în picioare”.

Iar alții în genunchi.

”Invazie de secretari în Guvernul României. Oameni din Teleorman, personaje controversate, sinecuriști, foști comuniști, bombe sexy sau Miss Universe. Lista completă.

Florin Cîțu: ”Abuzurile lui Dragnea!!!”

Trebuie sa iau atitudine pentru ca sunt scandalizat. Intr-o tara in care companiile private se inchid cu sutele zilnic, iar cele care inca activeaza au probleme din cauza “programului de guvernare Dragnea”, initiativele private din mass-media reprezinta un caz aparte.

Aceste companii, pornite din pasiune si entuziasmul unor “nebuni”, se chinuie sa ne hraneasca zilnic cu un anumit gen de cultura si informatie. Acolo lucreaza oameni, chiar destui, care zilnic se straduiesc sa ne prezinte lucrurile fiecare in felul lui.
Indiferent ca vorbim de presa scrisa sau audio-video, acesti “nebuni” se confrunta cu probleme si incearca sa mentina pe linia de plutire aceste initiative private. Unii resusesc, altii nu. Asa este in economia de piata.

Cand insa un partid politic, aflat la guvernare, intr-un mod ticalos incearca sa inchida gura unora dintre ei nu avem voie sa stam nepasatori. Este si cazul Realitatii TV, o companie de mass-media care nu intotdeauna e pe placul lui Dragnea si a guvernului PSD.

Ma revolt astazi public in legatura cu amenda pe care un organism aflat sub control parlamentar, CNA, a aplicat-o acestui post de televiziune. Valoarea amenzii este foarte mare. Imaginati-va ca situatia economica a companiilor din mass-media nu este una foarte roz. Iar in aceste conditii cateva amenzi de valori mari pot trimite un post ca Realitatea TV direct in faliment.

Asta vrei Liviule? Sa te razbuni pe ei!? Cel putin ai curaj spune-o!

Dreptul la libera exprimare este garantat de Constitutie.

Pe modelul inchiderii televizunii lui Dan Diaconescu, pentru ca nu convenea PSD-ului, se repeta scenariul.

Avem insa si un exemplu mult mai recent. Compania de asigurari NN, a fost amendata cu 1% din cifra de afaceri pentru ca si-a permis sa avertizeze asupra nationalizarii pilonului II de pensii. Declaratiile de astazi ale fostului sef al ASF ne-au luminat. Dragnea a vrut sa le dea o lectie si a dat ordin ASF sa-i linseze economic pe cei de la NN.

Pentru ca Liviu Dragnea sa nu mai folosesca institutiile statului pentru rafuieli personale, eu Senatorul Florin Citu, voi cere in comisiile economica si buget finante, audierea conducerii CNA pentru a raspunde urmatoarelor intrebari:

– de ce din bugetul de 9 miliarde de lei, 90% sunt cheltuiti doar pe salarii?

– exista un plan de amenzi care influenteaza bugetul CNA in sensul cresterii de venituri pentru a asigura salariile personalului CNA?

– cine si cum stabileste cuantumul amenzilor care pot pune in pericol activitatea companiilor private care isi desfasoara activitatea sub supravegherea CNA?

– cine raspunde in cazul in care o astfel de amenda duce la falimentul unei companii mass-media?

– a existat o comanda politica din partea lui Liviu Dragnea si/sau a conducerii PSD pentru sanctionarea postului Realitatea TV?

– etc..

Actiunile PSD-ului din ultimul timp, in sensul eliminarii celor care se opun politicii demente a PSD-ului si a lui Liviu Dragnea, trebuie sanctionate prin toate metodele democratice. Tara asta trebuie sa aiba un viitor!

#romaniitrebuiesastie

P.S. Liviule, nu poti sa-i inchizi pe toti!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *