Articol de fashion. Lupta de discreditare a modei.

Nu va avea succes, ne anunță cu mare siguranță de sine creatoarea de modă LCK.

„Recent, am văzut mai multe încercări de ridiculizarea a luptei anticorupţie, pentru ca această să pară nesemnificativă. Şi care este problema dacă eşti anchetat de procurori? Este la modă să fii anchetat de DNA. Este adevărat că uneori aceste atacuri sunt lansate de persoane cu funcţii extrem de înalte. Dar nici eu, nici alţi procurori, nu ne simţim deloc intimidaţi de aceste atacuri, în special pentru că se bazează pe acuzaţii false.” – romanialibera.ro

Am citit, recitit, căutat originalul, în speranța unei greșeli de traducere. L-am găsit, articolul, aici: ”Perp Walk ‘Fashion’ Frustrates Romanian Anti-Graft Prosecutor” Nu am găsit nici o greșeală de traducere. Scrie clar:

So what if you’re investigated by the prosecutors? It’s fashionable to be investigated by the anti-corruption directorate.

Deci asta era, fashion! Ei, bine că ne-am lămurit, acum chiar nu mai avem de ce să ne facem griji. Și putem să-l punem la stîlpul infamiei și-n discuția colectivului de oameni ai muncii pe un domn mai în vîrstă, fost fotomodel, care a spus că parlamentarii nu mai au de ce să se supună regulilor moderne pînă la rezolvarea, cumva, a situației trendului la zi. Asta-i chiar culmea, vrea regim special pentru o categorie, să-i zicem profesională, anume.

Alt domn, tot mai în vîrstă, fost traficant de blugi pe vapor, nu e nici el de acord cu noua modă. Pentru că asta face Sistemul de fashion, încîlcește tendințele pînă nu mai știi cine cu cine, de ce, cum, de unde, din ce material, ce culoare și, în fond, alte întrebări inutile, de fapt. Nu are importanță, ori sîntem trendy, ori nu mai sîntem!

Stilul minimalist adoptat poate însemna, pe lîngă brățările-cătușe ajunse astăzi la un atît de mare succes de public, și răsfoirea la televiziune a unui dosar de modă, făcînd în acest mod apel la populație și solicitîndu-i părerea, și un interviu, și o scăpare de info de la un trendsetter… Ca fetele.

Un alt domn, de la Timișoara, spune că nici doctoratul nu mai e la modă. Și explică chiar și pentru coafeze, nu cumva să greșească la tăierea vreunui breton, la aplicarea unei extensii, la vopsit într-o culoare nepotrivită… Mai ales la vopsit.

Ce ne mai rămîne de făcut este să dăm socoteală, depinde de norocul fiecăruia aici, de ce ne-am agățat cu atîta înverșunare, mai bine de patru ani, să îl purtăm și să îl declarăm la modă. Doctoratul. Sigur, nu este exclusă nici varianta în care se va adopta pînă la urmă, că prea am insistat, și atunci vom primi fiecare ce ni se cuvine. Pe cartelă.

Bijuteriile-bufniță vor fi scoase în afara legii ca aducătoare de ghinion.

PS: Știe cineva ce mai poartă MRU?

catuse(Foto din colecția personală)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *