Atuurile strategice ale României. Și un sondaj.

Dacă Băsescu pierde președinția în 29 iulie, România iese de pe orbita lumii occidentale și reintră în sfera de influență rusă pentru 20, 50 sau 100 de ani de acum încolo. Uniunea Europeană se află într-un moment politic și economic foarte greu și nu are forța și cheful  de a lupta împotriva unei Rusii care a revenit la politica imperială și agresivă. Statele Unite se află deasemenea într-un moment politic și economic foarte greu și nu au dorința, cel puțin deocamdată, de a se opune Rusiei pe acest teritoriu.

România nu are o poziție geostrategică importantă. România nu e Grecia, nu e Turcia, România nu e în Orientul Mijlociu sau Asia de Sud Est. România se află dincolo de hotarul strategic al Occidentului, într-o zonă foarte greu de controlat și apărat, la granița Rusiei. Care sînt totuși atuurile României în raporturile sale cu Occidentul? România este un aliat credincios, stabil și predictibil. Acestea sînt marile noastre atuuri strategice. Nu poziționarea geografică. Sîntem prea aproape de Rusia, într-o zonă geografică cu prea mare deschidere spre Rusia, fără granițe naturale, cu vecini periculoși prin impredictibilitate și influență a Rusiei. Pentru a-și păstra influența într-o asemenea zonă, costurile politice, economice și militare ale Occidentului sînt prea mari în comparație cu beneficiile. Nu-ți pui granițele într-o zonă nesigură, veșnic pîndită de pericole imprevizibile și ușor de flancat de către inamic. Ar însemna să aloci resurse prea mari pentru menținerea și apărarea ei.

S-au dus anii cînd Rusia era în defensivă și Occidentul în ofensivă. Acum Rusia a trecut în ofensivă iar pentru occidentali, avînd în vedere problemele politice și economice de o gravitate extremă cu care se confruntă, Estul Europei este o problemă minoră, căreia nu-i pot aloca decît resurse minore.

În România întotdeauna vom avea o partidă pro-rusă puternică, formată în mare parte din indivizi aflați la marginea societății, tîlhari, hoți sau violatori politici, personaje care nu pot parveni politic și economic decît cu sprijin rusesc, mai puternic sau mai redus, manifest sau ascuns, în funcție de conjunctură.

Soarta României ca parte a Occidentului depinde de capacitatea de reacție a sistemului imunitar românesc împotriva cancerului rusesc. Dacă instituțiile statului și elitele reacționează prompt și decis, atunci România își păstrează atuurile strategice în relația cu Occidentul: stabilitatea, loialitatea și predictibilitatea. O putere în zonă, chiar și una mică spre medie, așa cum e România, care reușește să reacționeze autonom, cu propriile forțe, fără a avea nevoie de alocare de resurse din occident (resurse politice, rezerve de negociere, resurse economice etc), reprezintă un asset extrem de important pentru Occident. Cu o singură condiție, repet: România să fie un stat democratic, un stat de drept, autonom, de sine stătător, self suficient ca resurse de stabilitate și democrație, nu încă un întreținut imprevizibil, instabil și mîncător de resurse occidentale. Occidentul mai are întreținuți d-ăștia țăcăniți, dar ăia au alte atuuri (poziționare geostrategică, resurse naturale, valoare simbolică etc).

Să fie clar: nu ne vinde nimeni. Doar ne lasă din brațe dacă vede că nu se pune bază pe noi, că sîntem o problemă, și nu o soluție. Nu ne putem permite să fim un cartof fierbinte, căci nimeni nu va risca să se ardă și vom fi aruncați fără ezitare.

Resursele de stabilitate, predictibilitate, loialitate, stat de drept și democrație trebuie să le alocăm noi. Nimeni nu ne va da mai mult decît merităm. Repet, nu avem valoarea geostrategică a Greciei sau Turciei, astfel încît să ne permitem să fim zăbăuci. Putem aduce anumite oportunități pe termen scurt partenerilor occidentali (strategice, economice, resurse naturale, logistice, infrastructură etc) dar numai conjunctural, pe termen scurt. Pe termen lung asseturile noastre sînt loialitatea, stabilitatea, predictibilitatea, statul de drept și democrația. Atît.

 

În altă ordine de idei, ce credeți că se va întîmpla pe 29 iulie?

Care scenariu vi se pare mai probabil?

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...

UDPATE.

Uite petiție ”Vrem la pușcărie!”

http://inliniedreapta.net/petitie-sustinem-afirmatiile-denuntate-de-plangerea-penala-a-usl/

Facebook Comments

1.248 Comments Atuurile strategice ale României. Și un sondaj.

 1. Canadiana

  Ce-ar fi daca atentatul din Bulgaria are aceeasi origine rasariteana cu lovitura de stat din Romania?

  Reply
  1. anarchix

    @Canadiana Majoritatea teroristilor musulmani au fost pregatiti initial de KGB. Trebuie sa caut clipul respectiv. Aici ma refer si la degeneratii aia din al-Qaeda

   Reply
   1. Canadiana

     @anarchix 
    aia stiu, dar eu ma refeream la goals. pe noi ne f.te cu lovitura, pe ei, cu atentatele. adio schengen, apoi adio ue. dasvidania moscow.

    Reply
    1. anarchix

      @Canadiana atentate se intampla peste tot. Asta nu e motiv de restrictie.
     Dar prezenta celor 2 retarzi si a stapanilor lor rusi e un motiv destul de bun pentru restrictionarea accesului.

     Reply
    2. anarchix

      @Canadiana daaaar. ar fi foarte interesant daca bulgarii sau alte servicii au trimis partii romane informatii si Crin and Co. erau  mult prea ocupati cu rahaturi sa asculte rapoarte.

     Reply
  2. gameover

    @Canadiana atunci barroso poa s-o ia de nevasta pe reding.oficiile facute de printu Charles pe la vreo manastire secuiasca

   Reply
    1. gameover

      @Canadiana  @gameover daca ma uit in oglinda arat mai rau 🙂 si-s sanatos tun
     ..
     neah,nu cred..

     Reply
 2. Rezon

  Si un domn concis, care raspunde la intrebarea CE, BAH, VA E FRICA DE VOT?
   
  Nu e nicio frica. E calcul rational. Am stabilit obiectivul de atins si am ales strategia cea mai buna. Boicotul.

  Reply
 3. clop

  „Aveti ceva cu DUMNEZEU,domnule Mantzy ? Nu sunteti botezat,nu sunteti crestin ortodox ? Nu recunoasteti Religia stramosilor dumneavoastra ? Sunteti cumva mai destept decat ei ?”   asta e comentariul tovarasului zamfir ion la textul asta: http://mantzy.ro/2012/06/26/televiziunile-au-avut-dreptate-suntem-cu-totii-un-pixel-albastru/
   
   
  :)))

  Reply
 4. Rezon

  Uite si un militant basist
   
  Bun, dar hai sa facem ceva ca sa ne vada!
  Hai sa ne ducem in sectiile de votare, dar sa nu dam buletinele, sa nu votam, sa nu ne cautam pe liste, dar sa le lasam in curte, sau pe coridoare, cate un… borcan gol. O rosie. O ceapa. Ceva de care sa scape greu, Si sa plecam.
   
  Sa vada televiziunile gramezile de borcane sau rosii, sau cepe, etc. Sa-i vada si sa-i arate pe aia incercand sa le sparga sau sa le arunce… Cineva zicea ieri sa lasam flori albe in fata sectiilor, ca in locurile in care s-au comis masacre. Poate fi si asta o idee. 
   
  SA PORNIM REVOLUTIA BORCANELOR. SAU REVOLUTIA FLORILOR. Trebuie sa le aratam ca existam, ca suntem multi, ca refuzam sa validam lovitura de stat, ca nu-i vrem pe comunisti!Daca acceptati ideea asta sau aveti alte idei, si mai bune, raspanditi-le pe tot netul, haideti sa facem o scurta dar intensa campanie online si sa incercam sa alegem o strategie unitara.
   
  Altfel, unii vor vrea sa existe totusi si voturi pro presedinte, riscand sa le faca cvorumul, iar altii nu se vor duce, dandu-le alora apa la moara sa spuna ca Basescu nu se poate intoarce cu cateva mii de voturi, contra cateva milioane.

  Reply
    1. gameover

      @ny2 tocmai de aia ,se repeta ciclic
     la 22 de ani.
     io ma gandeam acum la mingea de 35.Cum era ?

     Reply
    2. gameover

      @ny2 aia de 15 avea buline(de obicei era un rosu caramiziu cu buline albe) aia de 35 chiar nu mai tin minte.(nu era ca un artex dar de cauciuc ? )

     Reply
    3. anarchix

      @gameover  
      
     Era un cauciuc mai poros si elastic. Mingea era mai grea ca una de 15 dar mai usoara ca aia de piele. Ce era naspa era ca trebuia sa le rotesti in aer sa le testezi la rotunzime. Puteai lua teapa foarte usor.

     Reply
    4. anarchix

      @gameover  @ny2 ce idee misto ar fi un orasel cu de toate asa cum era pana in 89. Librarii cu hartie creponata, mingi de 35, magazine de Paine unde trag camioanele Transcom, shit like that.
      
     Ar fi un reality show demential.

     Reply
    5. Canadiana

      @anarchix  @gameover  @ny2 
     coada la lapte si tacamuri de pui. alta coada la care lumea nu stie exact ce ‘se da’, totul griiii

     Reply
    6. anarchix

      @Canadiana  Exact. Stiu ca ma bagasem la o coada si pe la jumate am aflat ca adusesera baterii de-alea patrate de 4.5 V. Chiar erau o raritate in ultimul timp.  🙂

     Reply
    7. gameover

      @anarchix  @ny2  si tramvaie siemens d-alea vechi vechi fara usi,jeansi evazati…autobuz skoda …good shit  🙂

     Reply
    8. ny2

      @Canadiana  @anarchix  @gameover untul din care tasnea apa, portocalele care se coceau doar iarna :))

     Reply
    9. Canadiana

      @ny2  @anarchix  @gameover 
     manusi legate cu ata trecuta prin palton, ca sa nu le pierzi 🙂

     Reply
    10. Canadiana

      @ny2  @anarchix  @gameover 
     ooo, daa. apa calda martea si joia.program tvr de la 8 la 10. fotbal la bulgari. 

     Reply
    11. anarchix

      @ny2  Noi aveam acumulatori si ghirlanda de becuri baioneta de 12V. Cat mergea curentul baga taica-miu redresorul in priza sa reincarce acumulatorii.

     Reply
    12. clop

      @anarchix  @ny2 , et all: v-a apucat nostalgia sau va pregatiti pt vremurile ce va sa vina? 🙂

     Reply
    13. Canadiana

      @gameover  @Rezon  @anarchix  @ny2 
     usl singur in parlament. voiculescu, 6 antene. bombo, candidat la pres. contra nimeni. ales in unanimitate. ilici, funeralii nationale
      

     Reply
    14. gameover

      @Canadiana  @Rezon  @anarchix  @ny2 imbalsamat,ulei extra virgin,mausoleu obelisc garda de onoare etc etc.

     Reply
    15. ny2

      @Canadiana  @gameover  @Rezon  @anarchix nu mai e nevoie de 6 antene, ci doar de ministerul  adevarului

     Reply
    1. Canadiana

      @gameover  @anarchix  @Rezon 
     pune my ass, o sa fie ocupat pe sts cu supra-numerotarea voturilor. busy times.

     Reply
    1. clop

      @ny2 replyul asta imi da de furca. deh, ce sa-i faci cu surogatele astea…. 🙂
     P.S: ma refeream la referendumul paralel. 

     Reply
    2. ny2

      @clop acu mi-a picat si mie fisa :))
      
     dar merge un crossbreed, referendumul boicotarilor cu ceapa

     Reply
    1. Canadiana

      @gameover  @Rezon 
     care cum iese de la vot, le dam o bucatica de kurpapier sa se stearga pe maini

     Reply
    2. Canadiana

      @gameover  @ny2  @Rezon 
     sau le dam un chil de rachiu inainte de vot. complimente dl basescu.

     Reply
 5. gameover

  weee ,what a predicament
  ponta si antonescu sunt face to face sau kurtokur,oare dorm impreuna ?
   

  Reply
 6. Rezon

  Crin Antonescu: ”Noi nu avem un referendum dacă a plagiat sau nu Ponta”
   
  Nu, n-avem, dar ne place sa stim cu cine avem a face

  Reply
  1. Gramofonu

   Mai are putin si zice ca la Universitate au gasit drogurile celor din comisie si xeroxul cu care au fost fabricati euroii falsi cu care au fost cumparati.

   Reply
   1. gameover

     @Gramofonu ca sa-l cred trebuia sa le scoata din buzunare sau s-arate limba.
    Cu xeroxu..nu stiu 

    Reply
 7. Gramofonu

  Ca sa doarma toata lumea linistita, planul secret e urmatorul: membrii pedele se vor lega cu lanturi de usile sectiilor de votare. In acest fel se va obtine un boicot in unanimitate si va creste vinzarea de pampers pentru adulti, de camasi albe, pantaloni maro si catuse cu blanitza roz.

  Reply
    1. ny2

      @anarchix corect, daca se poate, de ce nu? credeam ca esti obligat sa muncesti noaptea, nu ca asa ti-ai dorit. eu prefer sa imi iau concediu altcandva decat vara, pentru acelasi motiv: birourile sunt goale vara

     Reply
    2. ny2

      @anarchix mi se pare foarte normal. nu ma intereseaza cand muncesti, cata vreme esti productiv. daca vrei sa o faci noaptea, sa fii iubit, treaba ta

     Reply
    1. ny2

      @Taticu cred ca voi ar trebui sa faceti cu schimbul, sa dormiti pe rand si sa asigurati foc continuu pe Mme.

     Reply
    2. Taticu

      @ny2 Pai, nu, ca-i dictez, oricum. Cele mai bune replici ale lui sunt, de fapt, ale mele 🙂

     Reply
    3. ny2

      @Taticu cum ziceam, interesul national primeaza in fata unor maruntisuri precum intretinerea excesiva a d-lui @Gramofonu 😀

     Reply
 8. Florina

  „Dacă domnul Victor Ponta în timpul cel mai scurt nu găseşte o cale să procedeze conform normelor elementare de comportament şi de bună credinţă, ne adresăm tuturor parlamentarilor USL, tuturor parlamentarilor USL care au făcut studiile şi şi-au dobândit titlurile academice prin muncă cinstită să facă front comun împotriva acestui grav atentat la imaginea şi la credibilitatea României şi să declanşeze de urgenţă procedurile pentru declanşarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în care să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva lui Victor Ponta pentru gravele prejudicii pe care le aduce României. Parlamentarii PDL vor participa toţi la această sesiune extraordinară şi îşi vor depune semnătura alături de colegii din USL pentru această moţiune de cenzură care ar proba lumii întregi că încă există o rază de speranţă privind buna credinţă a clasei politice din România”, a precizat Radu F. Alexandru.
   
   
  http://www.mediafax.ro/politic/pdl-le-cere-parlamentarilor-usl-sa-initieze-motiune-de-cenzura-impotriva-lui-ponta-9894351
   
  Da’ ei nu pot, li s-a interzis şi n-am aflat noi? Pe bune, ce-i asta?

  Reply
  1. Florina

   Păi aşa, la fel de bine puteau, îmbrăcaţi în alb şi cu flăcări în mîini, să-i roage frumos să nu-l suspende pe Băse. Deci am avut dreptate, PDL nu epuizează toate căile de atac. 

   Reply
   1. Canadiana

     @Florina 
    i-a rugat frumos. si-au voluntariat si over-time. aduc si pranzu’ de la chinezi, comanda speciala.

    Reply
 9. Taticu

  :))))))))))))
   
  „Noaptea pogromului!
   
  Sefii USL din teritoriu recruteaza tigani cutitasi. Pentru ce sunt intocmiti acesti oameni nu este greu de ghicit daca ne gandim de ce au insistat cei de la USL sa prelungeasca programul de vot cu mult dupa lasarea intunericului. Referendumul o sa se transforme in NOAPTEA POGROMULUI. Cetatenii intilniti pe strada dupa lasarea intunericului vor fi injunghiati de tiganii cutitari iar casele pedelistilor vor fi aprinse. Un pogrom impotriva democratiei organizat in stil bolsevic!”

  Reply
    1. Taticu

      @ny2  Ba da, dar suntem certati, da cu copita; si mananca singur cornuletele facute de nevasta-mea cand merg la dus

     Reply
    2. clop

      @Taticu  @ny2 cornulete, dus, tot felul de chestii burgheze. voi unde va credeti, in puscaria lu’ N049 ?– nimerit-am nr?

     Reply
    3. ny2

      @clop  pe mine te rog sa nu ma bagi la puscarie, ca inca nu mi-am facut bagajul. deocamdata vorbim numai de @Gramofonu si @Taticu :))

     Reply
    4. clop

      @ny2  , asa se da replyul. insa vad ca si tu ai idei preconcepute despre puscarie. cine crezi ca sta dupa tine sa-ti faci ce ? 🙂

     Reply
    5. ny2

      @clop ma gandeam ca pot solicita acelasi tratament ca detinutul N0049, sa ma sune ministrul de interne, sa-mi trimita un maseur, eventual un psiholog, etc

     Reply
    6. ny2

      @Rezon  @Gramofonu  @clop ba Calafat, s-avem pardon, c-asa am auzit eu un cetatean de bine strigand

     Reply
 10. Canadiana

  In caz de invalidare a referendumului, il poate parlamenul de puscariabili demite pe Base pt. inalta tradare blah, blah? 

  Reply
  1. ny2

    @Canadiana il poate suspenda, nu demite. trebuie ca ICCJ sa-l judece si numai daca il condamna definitiv e demis

   Reply
   1. ny2

     @Canadiana rectific: nu il poate suspenda, ci il suspenda de drept la data punezii sub acuzare 😛

    Reply
    1. ny2

      @Canadiana le luam pe rand, stai asa. sa trecem de referendum intai. in mod normal, daca pe urma gasesc mascaricii astia motive de punere sub acuzare la fel de grave si temeinice ca incalcarile Constitutiei, rad judecatorii de ei si cu dosul si-i dau drumul fluierand lui Base.

     Reply
    2. Gramofonu

      @Canadiana  O sa-ti spun un secret, ca oricum e tirziu si nu mai urmareste nimeni.
     Nu conteaza ce faci. Intr-un fel sau altul, se va ajunge la acelasi rezultat. Nu ai cum sa schimbi nimic, iar Base stie asta.
     Duminica seara ia-ti o punga de popcorn si o cola si imagineaza-ti ca te uiti la „ferma animalelor”.

     Reply
    3. ny2

      @Canadiana urmeaza, dar cum ziceam, sa trecem de referendum. in aceasta ordine de idei, raportez cu mandrie patriotica urmatorul fapt: azi am reusit sa aduc pe calea cea buna (boicot) 2 basisti fanatici 😀

     Reply
    4. Gramofonu

      @Rezon Stii ce-a patit A.A. cind a facut asta, da? Intreaba-l acum ce parere are. Cind mi-a zis ca l-a prins singur pe colonelul ala m-am mirat ca l-a lasat intreg, dar am inteles citiva ani mai tirziu.
     Hai sa nu deraiem si noi ca zombie astia. Daca se umfla tarita-n ei de-o mineriada, Zombieland scrie pe ei, dar pina atunci…

     Reply
    5. Canadiana

      @ny2 
     ma omori, trecem, e invalidat referendumul si vin baietii cu dosar penal. si tot e adio base welcome crizel. then what?

     Reply
    6. ny2

      @Canadiana pai adio base presupune ca aia de la ICCJ sunt pe mana cu crizel. si-atunci ne-a luat dracu oricum, asa ca nu mai merita sa-ti faci probleme

     Reply
    7. ny2

      @Canadiana cu multa placere :))
      
     serios acum, eu as zice sa nu disperam. zicea si @Gramofonu mai inainte, in maximum 2 ani incep bizonii sa chitaie de foame. si sa te tii

     Reply
    8. Gramofonu

      @ny2   Inainte sa chitaie ei, o sa ne mareasca noua impozitele. Nu ca ar scoate bani din asta, dar ca sa-i faca pe zombie fericiti. Asta n-o sa-i ajute sa-si plateasca si ratele si nici n-o sa-i destepte cit sa-i angajeze cineva ca paznici, asa ca ramine cum am stabilit.

     Reply
 11. Taticu

  Am mai postat-o. O sa mi-o fur pentru spam, dar nu ma pot abtine. Oricum, la cat sforaie @Gramofonu in celula noastra mica, ce se poate intampla mai rau?
   
  Viata a fost generoasa cu mine, ieri, gasind asta:
   
  Gabriel Mihai Gabi – AM O RECLAMATIE!In privinta Buletinului de Vot…intrebarea pentru amaratii aia de la tzara…este total neclara!….REPET…GASITI SOLUTIA CA OAMENII SIMPLI SA STIE SI SA INTELEAGA CE SCRIE IN BILETUL ACELA DE VOT! Like · 1

  Reply
 12. Rezon

  Vreau urgent filme documentare beton cu NATO, UE, cu ce inseamna sa faci afaceri cu Rusia si sa ti-o iei invariabil. Facute bine, ca pe Doscovery. Ma ia cu fiori cand ma gandesc ca ne-am zbatut ca prostii sa intram in Euroatlantis si, cand am ajuns acolo, ne-am trezit cu barbarii in cetate. E un razboi cultural pe care generatia noastra aproape l-a pierdut

  Reply
    1. Rezon

      @Canadiana  @Bleen M-am enervat. De acun, gata. Cand mai aud aberanti aberand in compartimentul de tren, mor cu ei de gat. Destul cu citit lecturi fine si cu injuratul in gand

     Reply
  1. Gramofonu

    @Rezon N-ai ce face cu ele. Mergi cu metroul, in afara de discutii despre aifoane si ringtoane n-o sa auzi decit „moaaa, ce buna e aia, ce i-as face”. „Aia” tinindu-se de nas in prezenta lor.
    
   Ca sa parafrazez un clasic in viata, ma kc in ea de cultura generala. Dar nimeni n-are nicio scuza sa nu cunoasca istoria omenirii si anatomia.
    
   Altfel, ajungi ca zombi astia, sa nu stii de unde vii, incotro te duci, si sa fii condamnat la o viata de repetare a greselilor altora.
   Daca exista undeva un iad, asta e definitia lui.

   Reply
  1. Florina

    @Bleen 
    
   Top Queries from Search Traffic
   The top queries driving traffic to blogary.ro from search engines. Updated monthly.
    
   3. bestiar.blogary.ro – 7, 45% 

   Reply
 13. Canadiana

  Comentariu unui prieten nord american care a vizitat recent Romania:  ” Domne, e jale cu politica. Au venit acu’ unii la putere care sunt niste hahalere. Si nu numai asta, dar vorbesc urat, adica cu „ba” si „mai” si agramat. Dar mai nasol e ca si arata urat. Adica sunt urati si strambi rau. Cum dracu’ sa te prezinti cu ei in Europa?” 
   

  Reply
 14. Canadiana

  Comentariu unui prieten nord american care a vizitat recent Romania: despre ” Domne, e jale cu politica. Au venit acu’ unii la putere care sunt niste hahalere. Si nu numai asta, dar vorbesc urat, adica cu „ba” si „mai” si agramat. Dar mai nasol e ca si arata urat. Adica sunt urati si strambi rau. Cum dracu’ sa te prezinti cu ei in Europa?” 

  Reply
   1. ny2

     @Gramofonu  @Rezon din pacate e trist sa constat ca oameni pe care ii cunosc de ani de zile si de la care aveam pretentii ca sunt cu capul pe umeri au luat-o razna complet. va dau ex. de email primit azi: „Basescu este o jigodie ordinara si trebuie sa dispara! mai mult, trebuie judecat si pedepsit pt toate infractiunile pe care le-a comis si care vor fi scoase curand la iveala…” si continua, dar mi se intoarce stomacul pe dos

    Reply
    1. Gramofonu

      @ny2  @Rezon Asta e chiar tare: sa-l pedepsim pentru ca a comis niste infractiuni despre care o sa aflam in curind.

     Reply
    2. ny2

      @Gramofonu  @Rezon nu-ti mai spun ce mai abereaza omul, ca „logica trece prin stomac si prin frustrari” si tot asa. incheie apoteotic cu „ma voi duce sa votez pentru demiterea javrei de basescu”

     Reply
    3. anarchix

      @ny2  Andrei Gheorghe povestea odata ce cool era Cristina Trepcea cand a lucrat cu ea la ProTV si cum s-a tampit dincolo de orice imaginatie cand a devenit shpikeritza PSD.
      
     Oamenii sunt masini ciudate. 

     Reply
    4. Gramofonu

      @ny2  2 ani. Atit o sa reziste pina sa-i para rau. Dar n-o sa-si recunosca nici mort greseala si prostia.

     Reply
 15. Florina

  tanase tiberiu says:July 20, 2012 at 2:53 pm
  Pai atentie de ce se organizeaza un referendum sa ce ? si de ce exista consultatrea populare de ce ? Asa ca cine nu voteaza e contra democratiei pt ca este vorba d econsultarea noastra nu tu cu cine votezi ????? ASA CA mesajul este pt consularea populara oamenii buni manipulabili cei care nu vor sa fie consultati sau nu au de ce sa se pronunte sa nelase sa mearga pe o insula unde nu se orgaizeaza referendum/consultare si sa vada cum e ???nu asa ca in comuna primitiva poate asa le place !!!!
   
  Ups! Ăsta-i clar că la noi se referă, cu NZ.
   

  Reply
  1. Gramofonu

    @Bleen Dar niciunul ca asta:
   Mateescu Gheorghe: „sa trimita ‘experti’ si daca basescu nu este demis, pentru a constata prigoana politica ce va urma reinstalarii acestuia lla Cotroceni.”

   Reply
    1. Gramofonu

      @BarbuMateescu Bune si agitatiile astea, au de lucru sociologii si jurnalistii, avem subiecte de doctorate in drept si psihiatrie, si cred ca nici avocatii n-o s-o duca prea rau.

     Reply
    2. Gramofonu

      @Canadiana  @BarbuMateescu Mai stiu un tip, cind era preparator pe la nu-sh ce facultate, le-a tinut studentilor o prelegere despre cum economia gri si aia neagra sustin economia reala. Era 😀

     Reply
 16. Bleen

  Norica Nicolai îi cere imperativ lui Barroso să precizeze care au fost sursele CE. Barroso ar trebui să-i răspundă: nu ne trădăm sursele dar vă asigurăm că au fost cel puțin trei.

  Reply
 17. Gramofonu

  Stai ca s-a trezit Cristoiu la reluare: „Ponta n-a plagiat, a plagiat ala care i-a scris lucrarea, ca n-a facut-o el”

  Reply
  1. Canadiana

    @Gramofonu 
   e a doua oara, in 24 de ore, cand i se aprinde led-ul lui cristoiu. sunt impresionata.

   Reply
  2. Rezon

    @Gramofonu Imi place cand are el aceese de perspicacitate si zice din deget: ”NU, NU, NU, NU!!! Atenție!!!!”  si urmeaza o revelatie pe care noi am aviut-o ieri

   Reply
 18. Taticu

  pentru @Bleen 
  Thrakian Thrakianu – Ăștia nu trebuie demiși – trebuie uciși! Să nu o mai dăm după gard – dacă CCR nu validează referendumul E REVOLUȚIE!  · Like · 11
   
  pentru @anarchix 
  Liviu Dumitrescu – Ce sa raportam la UE? Cui? Lui Merkel? Oameni buni, cat timp mai ganditi fanarioteste? Uitati ca noi, romanii, suntem Burebista, Brancoveanu, Vuia, Coanda, Eminescu, Brancusi? Ca singura poarta este Poarta Sarutului? Ca vorbim cea mai veche limba pamanteana? Ca bem zaiber si mancam sarmale? Ca avem o tara frumoasa si bogata? at 9:23pm · Like · 2
   
  preferata lui @Taticu 
  Dany Cor – Eu nu inteleg pe cei care striga rau la Antonescu. Nu imi aduc aminte in 20 de ani sa fi facut ceva rau. Lipsea din parlament? Dar ce dracu sa faca acolo? Pdl avea majoritate face-au ce voiau din cauza asta au intrat in iarna in greva nu? Pdl lipsea in parlament si ii folosea pt. cvorum. Eu chiar i-as da o sansa. De 20 de ani se pregateste. 18 hours ago · Like · 1

  Reply
  1. Rezon

    @Taticu  @Bleen  @anarchix Stiati ca filmul ala cu dacii care sunt stramosii romanior si vorbeau latina a atins 1 milion de vizionari? 

   Reply
   1. Rezon

     @Taticu  @Bleen  @anarchix Noroc cu Dan Alexe ca mai iese pe Facebook la seceris de dacopati

    Reply
  1. anarchix

    @Bleen Exact. :-)) De ce naiba nimeni nu s-a legat de asta la niciun show? Toti tratau abtinerile ca pe un NU. La un moemnt dat credeam ca astia n-au voie de cat sa se abtina sau sa zica DA. 

   Reply
 19. Rezon

  Cred ca asta ramane totusi stirea zilei”Preşedintele interimar Crin Antonescu îi „cere” ambasadorului Gitenstein „să comunice la Washington” cum vorbeşte Băsescu” 
   
  http://www.gandul.info/politica/presedintele-interimar-crin-antonescu-ii-cere-ambasadorului-gitenstein-sa-comunice-la-washington-cum-vorbeste-basescu-9894399
   
  La concurenta, totusi, cu cea despre Antonescu alergand prin Cotroceni cu foarfeca in mana, ca sa-i taie cablul telefonic lui Basescu, in timp ce un atentat sinucigas se detona un pic mai jos

  Reply
 20. BarbuMateescu

  Top cinci fraze pe care, acum o lună, nici unul din cititorii Blogary nu se gândea că le-ar putea spune vreodată:
   
  5. „Sper că diaspora nu o să vină la vot.”
   
  4. „Dacă locuitorii din mediul urban ies şi acum la vot după şase seara, mă apuc să sparg farfurii prin casă.”
   
  3. „Este esenţial ca PDL să nu-şi mobilizeze votanţii.”
   
  2. „Nu-mi pasă ce-a zis Traian Băsescu, eu stau acasă în ziua alegerilor!”
   
  şi…
   
  numărul unu…
   
  1. „Traian Băsescu a fost suspendat, dar nu o să mă duc să votez împotrivă.”

  Reply
    1. Rezon

      @Gramofonu  @BarbuMateescu  @Taticu Cand o sa mai prindem noi urmatoarea tranzitie de la democratie la dictatura?

     Reply
    2. Gramofonu

      @Rezon  @BarbuMateescu  @Taticu Zicea A.A. ca-n maxim 2 ani, ca primii care or sa faca foamea o sa fie tot descreieratii de azi.

     Reply
 21. Bleen

  S-au făcut focus grupuri cu oamenii ăștia. Vorbesc în formule de Antena 3, ar vrea să-l omoare pe Băse, să dea cu mașina peste el. Fac spume, turbează. Apropo de influențat USL-iștii. Ăștia nu-l vor pe Băse demis, îl vor mort. Și nu merge nici mesajul cu Rusia la ei, că sînt pro-ruși (de ce să ne certăm cu ei? să ne dea domne gaze mai iefitne, să nu ne punem rău cu rușii etc).
   
  Ăștia-s 50-60%. Cu ei discuți.

  Reply
    1. meioza

      @Bleen  @Canadiana Eu cunosc cîțiva care nici măcar nu sînt corporatiști. Au sub 30 de ani nu au muncit niciodată sau maxim muncesc pe scripte la firma lui tata care are afaceri capușătoare cu statul.

     Reply
  1. Bleen

   Ăștia care au asistat la astfel de focus grupuri au rămas mască. Nu știau că există o astfel de specie de oameni. Holocaust. Așa cum milioane de germani aduși în pragul ultim al urii și isteriei cereau moartea șobolanilor evrei, așa și specia de antenă. Ăștia nu se dau înapoi de la nimic.

   Reply
    1. Rezon

      @GianinaUrsu  @Bleen Poporul s-a schimbat. Toate segmentarile urban-rural si pe grupuri de varsta, pe care le stiam, s-au dus dracului. 

     Reply
    2. Canadiana

      @Rezon  @GianinaUrsu  @Bleen 
     stilul hibrid: nu bun simt taranesc, si nici sofisticarea urbana. 

     Reply
    3. GianinaUrsu

      @Canadiana  @Rezon  @Bleen niste categorii tot trebuie sa poata fi deslușite, nu se poate

     Reply
  2. Taticu

    @Bleen Asta spuneam ieri, asa o sa ma aduca pe mine astia doi pacalici… Daca o sa va interogheze dupa, spuneti ca nu ma cunoasteti

   Reply
 22. Taticu

  Andrei Cristian – Mă rog la DUMNEZEU în fiecare seară ca toți cetățenii acestei țări cu drept de vot dă fie sănătoși să nu se înbolnăvească în ziua de 29 iulie să poată merge la vot. Bucurațăvă de sănătate și schimbați sloganul –să trăiti bine-în sloganul -să trăițt sănătos. Thursday at 10:58pm · Like
   
  Claudiu Schilaci – garantez ca o sa iese tot base..vuieste netul de idioti care o sa-l voteze doar pt ca a plagiat ponta . pacat dar asta o sa fie rezultatul..base reales.. 9 hours ago · Like
   
  Irina Petculescu – Floraresele la coltu’ strazii vorbesc in soapta ca o vrajitoare tiganca a facut o vraja: cine nu merge la referendum va muri in max un an. Asa da motivare pentru mers la referendum! Eu zic ca trebuie difuzat la tv!! 3 hours ago · Like

  Reply
    1. meioza

      @Taticu  @Canadiana Sînt în jurul nostru… De obicei par normali, tac din gură, dar pe net se dezlănțuie. Măcar de USL-iștii fanatici și activiști te poți feri… Cu ăștia ai totdeauna surprize…

     Reply
  1. anarchix

    @Taticu Ca libertarian ma doare sufletul sa ma gandesc in termenii astia, dar unii oameni chiar au nevoie de permis special sa aiba acces la tastatura. Parol!

   Reply
   1. Taticu

     @anarchix Nu exista! Ii tin undeva, cu un tub bagat in creierul mic, ii hranesc cu borhot de tampenie si – cand viseaza – le posteaza niste baieti in uniforma cosmarurile

    Reply
   2. Canadiana

     @anarchix  @Taticu 
    dreptul de vot si de a se reproduce trebuie acordat dupa testarea prealabila a IQ-ului

    Reply
    1. Canadiana

      @Rezon  @anarchix  @Taticu 
     i love eugenia. nu te lua de ele. le car cu mine prin toate tarile

     Reply
    2. anarchix

      @Canadiana Mda. Vorbeam cu un amic american acum mai multi ani ca singurul motiv pentru care m-as intoarce in RO e sa sfaram capete de rusi in caz ca pun bocancul in Constanta. 
     Acum uitandu-ma la cat de placizi sunt romanii, nu prea mai sunt asa de sigur.

     Reply
    3. anarchix

      @Canadiana Daca as fi avut de pierdut proprietati asa cum au pierdut taranii in primii ani de comunizare, situatia era diferita. As fi luat cativa cu mine fara niciun fel de regret.

     Reply
 23. Taticu

  Virgil Ghurka – domnu gidea sa speram ca scapam de corupti astea sper ca romini sa iasa la vot cu DA sa fim liberi de comunisti! Thursday at 10:51pm · Like

  Reply
 24. Bleen

  La cum merg mesajele, am impresia că strategia (mă rog, dacă poate fi numită așa) e să fie invalidat referendumul dar Băse să aibă scor cît mai mare. Se speră pe o demobilizare a DA-iștilor. Astfel, dacă se va ajunge la invalidare să se ajungă din cauza absenteismului DA-iștilor, nu NU-iștilor. Cum se va face asta, chiar nu înțeleg. Probabil cu flacăra democrației, tricouri albe și semnale confuze. Cred că USL-iștilor o să li se pară atît de ridicol încît vor sta acasă de milă.

  Reply
  1. anarchix

    @Bleen Elmer: You said Yes!
   Bugs Bunny: No
   E: Yes
   BB: No
   E.: yes
   BB: Yes
    
   Si capul lui Ponta explodeaza la unison cu cel al lui Crin.

   Reply
  2. Canadiana

    @Bleen 
   ma simt ca-n 90 cand au votat toti cu FSN ul si m-am certat cu toate rudele pe chestia asta.

   Reply
    1. Canadiana

      @anarchix 
     unde mai pui ca unii FSNisti (de scurta durata, ce-i drept), fusesera in PNTz pe vremuri. geez, cum pot fi unii pacaliti. 

     Reply
  3. Rezon

    @Bleen Singurul mod de a face asta e sa joci fin, in ziua referendumului, cu prezenta la vot. Dar e un pariu foarte riscant

   Reply
   1. Rezon

     @Bleen 
     
    Adica sa stai cu ochii pe tabelele astea http://sociollogica.blogspot.ro/2012/07/referendumul-o-unealta-pt-estimarea.html  si sa mai dai drumul / sa mai ionchizi robinetele cu votanti

    Reply
 25. anarchix

  Ce cool ar fi ca pe data de 29 sa dea Base un ordin ascuns in declaratie de presa din Logan. Imediat dupa aia  o harta in real time pe toate canalele indica detasamente de mascati care raiduiesc pe cine trebuie. Bocanici pe gat, u got the picture. 
   
   

  Reply
   1. Rezon

     @anarchix Dupa cum merg sondajele, prezenta reala ar fi intre 35- 40%. Suntem in grafic, dar trebuie rostogolot in contimuare mesajul.  

    Reply
    1. anarchix

      @Rezon daca Base castiga si nu-i smulge de la radacini n-a facut nimic.  
     N-are dereptul sa se mai joace de data asta. N-are decat sa gaseasca orice despre ei si sa foloseasca as he sees fit. 

     Reply
    2. meioza

      @Canadiana  @anarchix  @Rezon N-are cum să-l dizolve… 🙁 Iar Ponta nu-și dă demisia nici dacă e prins la minore cu pantalonii-n vine…

     Reply
    3. meioza

      @Canadiana  @anarchix  @Rezon Nu, a schimbat Năstase Constituția în 2003 și nu se mai poate decît eventual prin metoda Ponta, ceea ce nu ar fi tocmai ok…

     Reply
    4. Canadiana

      @meioza  @anarchix  @Rezon 
     cred ca suntem dincolo de ok.  de muuuult. oricum, il poate demite pe tonta, doar el l-a numit.

     Reply
    5. Canadiana

      @anarchix  @meioza  @Rezon 
     ele au vrut. e o inscenare a lui basescu. le-a platit sa faca asta. sa faca abramburica o comisie sa le dea afara de la scoala.

     Reply
    6. Rezon

      @Canadiana  @meioza  @anarchix Nu poate direct. Poate doar sa-l suspende, daca se declanseaza o urmarire penala impotriva lui. Pe care trebuie sa o aprobe camera din care face parte. Checks and balances, you know

     Reply
    7. meioza

      @Canadiana  @anarchix  @Rezon Păi nu se mai poate din 2003. Președintele poate suspenda orice ministru, dar nu pe prim-ministru… PM-ul poate fi și pe viață în România… (conform legii)

     Reply
  1. Rezon

    @anarchix Dupa cum merg sondajele, prezenta reala ar fi intre 25- 40%. Suntem in grafic, dar trebuie rostogolot in contimuare mesajul.  

   Reply
  2. Rezon

    @anarchix Sincer, acum, daca Basescu a intrat in faza emo, eu pot sa inteleg. Dar nu vreau decat sa vina inapoi, sa beleasca ce e de belit printre pucisti, iar apoi sa-swi dea demisia de voie, cand vrea el

   Reply
   1. Rezon

     @Canadiana  @Bleen Dosarul Revolutiei si al Mineriade sunt grele. Mai ales ca a trecut si legea imprescribtibilitatii omorului, din cate stiu

    Reply
    1. meioza

      @Rezon  @Canadiana  @Bleen O să facă iar nu-ș cîte amînări șî o să invoce mii de excepții încît sînt sigur că o să îi condamne doar oasele la închisoare pe viață…

     Reply
  1. Rezon

    @Bleen Oamenii astia ar trebui sa faca tuturor o favoare si sa renunte la animatia asta cretina. N-am putut sa ma uit mai mult de jumate

   Reply
 26. Taticu

  Ce, doar mie sa-mi crape capu’?
   
  Comanici Gabriela – Va rog sa spuneti USL sa le dea viteza astora din tara,primarilor si viceprimarilor USL,care dorm in cizme!!! In localitatea mea (Mures),nici o miscare!! Sunt oameni batrini care nu au internet ,sau tv,habar n-au ce trebuie sa voteze!!! Au innebunit???!!! Sa nu se bazeze pe sondaje!!! Macar in ultima saptamina,frate,o masina care sa circule pe toate strazile sa anunte oamenii de referendum!!! Astia s-au vazut cu saci-n caruta,si acum dorm!Atunci au stiut sa vina la usa sa ne lamureasca,acum,au disparut!!! Nici un afis,nimic!!! Durere!!! 5 hours ago · Like · 7

  Reply
  1. Yeba

    @Taticu Deci ești infiltrat, ești turnătorul din celula lui Gramofonu, da?! Ei, ne-am prins! Culegi chestii ca să ne crape capu! Eu tac de-atâtea zile și nu vă spun ce zice Dana Grecu, că mi-e destul ce zic Martorii lui Băse. 

   Reply
  2. Ilinca

    @Taticu bai, tu esti pe vreo lista de sectanti, ceva…..N-am mai vazut asemenea tampenii de mult. E drept ca mi-am tot construit ziduri de protectie…

   Reply
   1. Yeba

     @Ilinca , he, he, așa o fi făcut și Băse. Stă cu vreun Car cu boi de la Protocol și se gândește la Conceptul de Român. 
    În realitate forumurile sunt pline de popor, @Tăticu ne menajează ca să nu ne prăpădim de tineri, ni le arată pe-alea ad usum delphini.

    Reply
    1. Rezon

      @Canadiana  @Bleen Ba se schimba, in rau, pe masura ce creste absenteismul, care e predominant pro-Basescu. Dar nu conteaza. 

     Reply
  1. Rezon

    @Bleen Prezenta raportata la listele electorale 53% – asta ne intereseaza. Mai e un pic de lucru

   Reply
    1. Rezon

      @Canadiana  @Bleen Nu e vorba de marja de eroare, ci de faptul ca intentia de participare e supraraportata inainte de scrutin, de regula

     Reply
  2. Canadiana

    @Bleen 
   batalia se va da tot la ccr. problema e ca uslamul nu va respecta nici o decizie nefavorabila lor. eu dincolo de punctul asta nu mai pot judeca. 

   Reply
   1. Rezon

     @Canadiana Ățtia sunt din categoria ”crooks with conscience and remorse on top”. 
     
    Deşi şi-a asumat verdictul CNE, el nu înţelege totuşi cum o lucrare în care sunt 85 de pagini copiate nu este plagiat, subliniind că dacă lucrarea de doctorat analizată era în domeniul ingineriei, „fără îndoială că era plagiat”.

    Reply
    1. Rezon

      @Canadiana Pai, pentru că sunt și din categoria ”mâncăm căcat stoic și ne plângem pe surse”

     Reply
    2. valid

      @Rezon  norocul lui monta ca nu a vrut sa se faca inginer, ca cel mai ardea burnete (are si nume predestinat)

     Reply
 27. Taticu

  Revenim cu vesti noi:
   
  George Sultan ‎- preotii le spun femeilor ce merg duminica la Biserica sa nu meaqrga la vot! See Translation about an hour ago · Like
   
  Deci, fetele?

  Reply
    1. valid

      @Taticu  cea mai buna metoda sa-l scoti din sarite pe unul din asta e sa-i spui ca nu mergi la vot.

     Reply
    2. Canadiana

      @valid  @Taticu 
     ba pretenii mei pnl-sti au fost fericiti cand au auzit ca eu nu votez. sunt numai zambete de atunci. 

     Reply
   1. Gramofonu

     @Rezon  @Taticu Da, o sa inchida punctele de desfacere care n-au incheiat anul trecut pe profit.

    Reply
    1. Gramofonu

      @valid  @Rezon  @Taticu Iar Burger King au fost nevoiti sa se retraga din RO acum o luna.

     Reply
    2. Gramofonu

      @anarchix In Vitan n-am calcat. Am fost in Cora Militari, imi luam fara sos ca sa nu ma stric la stomac. Si-acum as minca un Big King fara sos.

     Reply
    3. Gramofonu

      @anarchix N-am idee, evit sosurile. La Mc nici nu mai iau Big, ca de la sosul ala tre’ sa fac dush 😀

     Reply
    4. anarchix

      @Canadiana  Nici eu nu mai sunt asa de turbat dupa burgers dar cateodata un burger e pur si simplu perfect. Pune si niste sunca afumata si jalapenos in el si pot muri fericit in ziua aia.

     Reply
    5. Gramofonu

      @Canadiana Eeee, daca nu te pricepi la gatit…
     Mi-am facut intr-o zi 1 kil, aratau ca naiba dar erau buuuuni 🙂

     Reply
  1. Yeba

    @Taticu vă văd eu cum o să stați cu mâna întinsă la Preafericitul, nefericiților, acum îl căutați de chifle?! Păi și 3 % ne-ar prinde bine, dar nu-mi vine să cred, preoții au un nas foarte fin când e vorba de puternicii zilei. Deci dacă sunt lăsați de capul lor, neorientați, e cam nerezonabilă situația.

   Reply
  1. valid

    @but_u pai rezolvam o gramada de chestii cu citeva beri si frecat curu de scaun. paiata se retrage, jiji pleaca in australia, monta isi cauta fularul si probabil ca vesti bune v-or mai aparea

   Reply
   1. Rezon

     @Taticu  @Bleen Asta cu ”e condus de către un alai hotarat” cred că vine direct din ochiul spiralei

    Reply
  1. valid

    @Rezon sa alegi pe caldurile astea si sa mai cari si o flacara cu tine asta mi se pare demn de shaolini.

   Reply
 28. Canadiana

  exista vreo lege care sa ii interzica lu’ crizel sa mai vorbeaca. eu nu mai pot sa il aud, ma lasa nervii:
  Crin Antonescu: Schimbarea sefului unei institutii nu inseamna distrugerea institutiei respective

  Reply
   1. MariusBadea

     @OstapBender  @Rezon In 1907 a fost invers:
    – a explodat mamaliga din cauza pretului prea mic!

    Reply
   2. Gramofonu

     @OstapBender  @Rezon Doar daca se ieftinesc fasolea,ouale fierte, zeama de varza, sana si prunele grase.

    Reply
 29. Taticu

  (pentru Blogary)
  Dragalasa Angela – ingrozitor!!! cat de josnici sunt!! cum sa cumpere buletinele???? VA IMPLORAM ARESTATII!!! SA SCAPAM DE LEPRELE ASTEA ODATA!! CA NU MAI PUTEM CU EI! NE-AU DISPERAT DE TOT!! · Like · 2
   
  (pentru @Bleen )
  Adriana Samoilescu Le recomand celor care il sustin pe Traian Basescu urmatoarele: mergeti la vot! Nu-l puneti pe presedintele vostru (suspendat) in situatia penibila de a castiga pentru ca nu a avut sustinatori. Pentru un om politic de talia lui este cea mai mare rusine pe care o poate pati ca om politic. Daca din rezultate va reiesi ca nu a avut sustinatori, Europa va vedea ca Basescu nu reprezinta pe nimeni in Romania si vor incepe sa se intrebe daca nu cumva toate informatiile pe care le-au primit n-au fost decat minciuna pura. Deci, daca nu vreti ca Traian Basescu sa se faca de ras in Europa si la el in tara, iesiti la vot! Like · 1
   
  (pentru @Gramofonu )
  Chric Ion – mancarea de baza a 22 de milioane de romani e franzela la 70 de bani …rusine basescu spune DA · Like · 5
   
  (preferata lui @Taticu !)
  Geta Langa – In Galati circula informatii ca au fost oferite pensionarilor excursii gratuite la Paris chiar in perioada referendumului. Ciudata amabilitate! Macar daca vor intelege eventualii participanti la aceste excursii ca sunt platite tot din banii lor. about an hour ago · Like · 2

  Reply
  1. MariusBadea

    @Taticu  @Bleen  @Gramofonu Ma simt discriminat:
   – de ce numai la pensionarii din Galati?
   – de ce numai la Galati?

   Reply
  2. Gramofonu

    @Taticu  @Bleen Aici o sa fac o demascare. Unei pensionare (mama) i s-a oferit o excursie gratuita la Paris de catre numita sor’mea, care lucreaza in Galati. S-a si intors deja. Si, cum n-a vrut sa abuzeze de banii sora-mi, intr-un final si-a platit excursia din banii ei.
    
   Deci da, e total adevarat.
   Miine ii spun mamei ca e deja legenda urbana.

   Reply
  3. valid

    @Taticu  @Bleen  vorba de verde de paris si nu de excursii. e ca in bancul cu radio erevan 🙂

   Reply
 30. Yeba

  Un indemn misto dintr-un comentariu de pe B1 – USL ne-a izolat, alea, alea și…pe 29 iulie, români, fiți rezonabili!

  Reply
  1. Canadiana

    @Yeba 
   trist comentariu. ca si cum ar zice: astia ne violeaza, fiti si voi politicosi cu ei.

   Reply
   1. Yeba

     @Canadiana Eu am interpretat-o pozitiv, rezonabili = rationali = stați acasă, nu săriți aiurea de fund în sus, nici că v-a făcut băse ceva, nici că aveți ceva de demonstrat în lumea largă (eu nu și nu, boicot, boicot)

    Reply
 31. valid

  „Referendumul care urmează, dictat abuziv de puterea actuală contra unui preşedinte care, în mod obiectiv, nu a săvârşit fapte grave de încălcare a Constituţiei, nu ar fi trebuit acceptat nici de opoziţia politică – din păcate atât de slabă -, nici de societatea civilă, nici de forurile europene. El ar fi trebuit, de fapt, boicotat. Căci încă un lucru despre care se vorbeşte mai puţin e că USL nu e atât de puternică pe cât e PDL-ul, rămas singur, de slab…
  Acum e însă prea târziu. Vom merge la urne ca oile la abator. Nu e nimic bun de aşteptat de aici. Recursul la popor, în anumite condiţii, şi anume doar când ne convine şi când putem anticipa rezultatul, poate exprima uneori contrariul sensului său: nu exerciţiu democratic, ci pretext pentru tirania majorităţii.”
  mircea cartarescu in evz
   
   

  Reply
  1. sanantonio

    @valid, păi și cine-l obligă pe mircea cartarescu in evz să se ducă precum vita la poarta nouă?

   Reply
    1. Taticu

      @Bleen  @EleninaNicuţ Da’ mai terminati, fratilor. Nu va mai jucati cu puturica lui Toma!

     Reply
 32. Taticu

  Sincer, mie de @Gramofonu imi place cel mai mult. N-are fitze, e glumet, prietenos si da o rata de like-uri de 35% (sub pragul de 50% de la care l-as considera amic). Am vorbit cu nevasta-mea, lada de lemn e pregatita, mai trebuie sa iau niste tigari; daca vin sa ma ia, pot sa ma puna cu el la beci?

  Reply
    1. Gramofonu

      @Taticu O. M. G. ! (si-s pastafarian!)
      
     Ca tot veni vorba, la 100 de like-uri primite iti da Bleen o inghetata. De-aia ti-ai dat seama, nu?

     Reply
    2. Taticu

      @Gramofonu Bine ca nu da la 100 de Puie Monta, la cat am zis zilele astea trebuia sa-si ia fabrica Napoca

     Reply
    3. Gramofonu

      @Rezon Atunci nu-i bine. Asta fumeaza mai mult ca @Taticu, sforaie mai rau ca mine si ne si bate pe-amindoi.

     Reply
    4. Rezon

      @Gramofonu Pentru prima, poti sta linistit:  despre a doua, nu stiu;  cat despre a treia, poti fi sigur 🙂

     Reply
    5. anarchix

      @Gramofonu  Treaba asta-mi aminteste de ultimul trip peste ocean. Stateam in spatele avionului si patru locuri erau rezervate personalului. Doua pe individ. Unul si una. La un moment dat trag ei draperia sa nu se vada nimic dintre aisle si o aud pe ea in accent german: „I sould warn you. I fart a lot.”. El: „no problem. got used to it!” 

     Reply
  1. Yeba

    @Taticu , vise, taică. Păi tocmai că nu, ca să nu complotați. O să te pună cu vreun troll sau cu vreunul din secta Martorii lui Băse, tare de cap.

   Reply
   1. Gramofonu

     @Yeba  @Taticu Daca-mi da vreun de-ala, sa-i spuna ca stiu bataie. Taria de cap o sa fie un avantaj pentru el, dar ne straduim.

    Reply
 33. anarchix

  Aveti cumva linkuri si poze cu navele americane care se vad in larg? O  americanca vrea sa stie mai mult din ce se intampla in RO si n-am prea gasit nimic deosebit.

  Reply
    1. Merechene

      @Rezon  @anarchix acum cateva ore de la tine am aflat prima data ca sunt 4 nave americane in Marea Neagra. 🙂  e un fel de a zice ca le-ai vazut…

     Reply
    2. Merechene

      @Rezon eu asta am prins atunci. de-aia te-ammentionat pe tine mai sus. 
      
     Cineva vede de la Eforie Nord patru orase plutitoare in larg.

     Reply
    3. MariusBadea

      @Merechene  @Rezon E ca-n bancu’ ala cu bunica de fuma iarba si vedea dragoni in bucatarie.

     Reply
    4. Rezon

      @Merechene Pai, asa mi-a zis omu’… Eu am zis ca mai astept confirmare din inca doua surse independente. Dar nimic…

     Reply
  1. sanantonio

    @Bleen, a înscena=a pune-n scenă? El a fost regizorul supendării? Tare, nene, Băse ăsta, a jucat o planetă întreagă pe degete. Charles Chaplin cu globul rotitor pe index e copil de țîță. Tot Băse i-a scris și doctoratul Pontălăului.

   Reply
  2. sanantonio

    @Bleen, mă declar pelicanul de serviciu, am luat-o de bună. Dar am o scuză, eu de la Ponta mă aștept la orice 🙂

   Reply
 34. Lilisan

  Locuim intr-o tara socialista. Locuim intr-o tara socialista si chiar comunista. Nu ma mai intreb de ce, pur si simplu asta e… poezie trista.

  Reply
   1. Rezon

     @Lilisan Si o explicatie mai elaborata: http://www.blogary.ro/2012/05/unde-gresesc-reformistii-romani-cel-mai-tare-si-ce-ar-fi-de-facut/

    Reply
 35. Bleen

  Începe să scadă traficul pe Blogary. Nu mult, dar începe. E clar. S-a obișnuit lumea cu puciul, ne-a intrat lovitura de stat în rutină, nici nu mai remarcăm dictatura. 

  Reply
  1. clop

    @Bleen e de bine , e de rau ? ca incepem sa ne trimitem bezele unul altuia si cresc si comentariile 🙂

   Reply
  2. subway

    @Bleen Te contrazic. Cred ca lumea s-a lamurit in privinta boicotului si acum au plecat la bere. Sincer, nici creierii mei nu-s departe de a fi facuti praf 🙂

   Reply
  3. anarchix

    @Bleen Pune de un post nou. Daca rusii preiau RO, sa vina oamenii cu idei. 
   Adica ce culori sa aiba buchetele de flori cu artificii in ele pe care le vom da soldatilor rusi. 

   Reply
   1. ny2

     @EleninaNicuţ el e, da, si eu imi bagasem deshtele in urechi, sa mi le curat
     
    dar totusi nu s-a dat pe brazda suficient, cica e suficient sa-si ceara scuze =))

    Reply
  1. Gramofonu

    @ny2 Rugam personalul administrativ tranzitoriu sa paraseasca cladirea guvernului (nu va uitati la cacofonie, se potriveste cu „tranzitoriu”)

   Reply
   1. ny2

     @anarchix cand Vlaston l-a intrebat daca puie monta n-ar trebui sa-si dea demisia, avand in vedere ca din functia de premier ar putea fi considerat un model (ptiu, drace!) pt. elevi, Theodorescu a zis ca se exagereaza

    Reply
    1. Gramofonu

      @ny2  @anarchix De notat: daca esti prins la bac copiind, iti ceri scuze, ce-s exagerarile alea cu scos din examen.

     Reply
   2. Ilinca

     @anarchix  @ny2 da, l-am auzit azi bodoganind pe b1 ca ne-am facut de ras in toata europa, ca primeste telefoane din tot felul de tari…nu stiu cum rezolva el situatia cu scuzele lui Ponta, dar ma rog. 

    Reply
    1. ny2

      @Ilinca  probabil le explica asa cum a facut-o si la TV, ca noi suntem la marginea Europei si aici nu se pune

     Reply
    2. valid

      @ny2  @Ilinca pai scuza asta cu marginea europei ar putea fi folosita ptr orice infractiune. ia sa-i suteasca unul portofelul chelului si sa-l lase numai cu scuzele in el.

     Reply
 36. Rezon

  Malin Bot:  In timp ce avem un atentat terorist la cateva sute de km de Bucuresti si circula informatii ca atentatorul ar fi trecut prin Romania, principala preocupare a personalului administrativ tranzitoriu e sa umble cu foarfeca prin palatul Cotroceni ca sa-i taie firul de telefon lui Basescu

  Reply
 37. Taticu

  (Ultimul mesaj e, de departe, favoritul meu) 
   
  Daniela Neagu – nu imi doresc decit tarisara noastra sa o ia pe un drum bun de aici din america uni din prietenii mei si familia vom vota ce credem ca e bn pentru totiiiiii romaniiiiii 3 minutes ago · Like · 1
   
  Bucur Laura – trebuie sa ne mobilizam, la cat sunt de speriati sunt in stare de orice pdl’isti astia 4 minutes ago · Like · 3
   
  Alexandru Maxim – sper ca populatia sa nu prinda capaniei lui basescu….si sa nu se uite la banii pe care ii primesc ca sa nu mearga la vot…sa fie rationali si sa se gandeasca ca acei bani vor fi platiti scump de toti romanii…daca ramane la guvernare..
   
  Gabriel Mihai Gabi – AM O RECLAMATIE!In privinta Buletinului de Vot…intrebarea pentru amaratii aia de la tzara…este total neclara!….REPET…GASITI SOLUTIA CA OAMENII SIMPLI SA STIE SI SA INTELEAGA CE SCRIE IN BILETUL ACELA DE VOT! 6 minutes ago · Like · 1

  Reply
  1. Shaq

    @Taticu „..sper ca populatia sa nu prinda capaniei lui basescu….si sa nu se uite la banii pe care ii primesc ca sa nu mearga la vot.”
   ceva informatii mai clare? ii primim direct pe card, sau cash?

   Reply
  2. eugeni

    @Taticude unde le colectezi? Imi aduc aminte de rubrica : „din salile tribunalelor” din Romania Libera
    

   Reply
 38. eugeni

  Ma simt tinut deoparte de lupta politica si posibilitatile de exil politic deci:
  Prin prezenta, tovarase secretar de partid, tin sa va anunt ca fac parte din grupuri de ideologie retrograda, ca sunt un tradator constant al politicii de partid si de stat. Va rog sa imi faceti onoarea sa binevoiti sa aprobati intrarea mea in grupul select al  tradatorilor de patrie si de neam, grup asa de bine reliefat prin contrast de panarama de Nicolaescu cu bomba,
   
  al dvs , subsemnatu’.
  Traiasca lupta pentru pace a iubitului nostru conducator,

  Reply
 39. Hongse

  Un comunist moare şi-ajunge în raiul comunist. Sfântu Petru îl întâmpină la poarta raiului. Omul era evident un pic timorat, aşa că Sânpetru se oferă să-i facă un tur.
  -Uite, aici e viitorul luminos al omenirii, totul e perfect. Toţi marii luptători sunt aici. Iată, aici pe stânga îl vezi pe tovarăşul Lenin ţinând un discurs la Kremlin, acolo e tovarăşul Ceauşescu dând raportul la cel de-al paişpelea congres. Che Guevara e şi el pe-aici, pune de nişte gherile. Până şi Hitler este cu noi. Totul e perfect. Bucură-te de rai, şi ne întâlnim săptămâna viitoare să vedem dacă încă mai ai probleme de acomodare. ok?
  Se întâlnesc ei peste o săptămână. Petru îl întreabă
  – Ei? Cum îţi place?
  -Preasfinte, e excepţional! Tot ce-mi doream! Ba chiar am luat şi autografe de la Troţki şi Mao. Dar am o mică înrebare.
  – Ia zi fiule, ce te frământă?
  – Preasfinte, e unul acolo, cu nişte ochelari caraghişi, care vorbeşte la toate microfoanele, seamănă perfect cu Ponta. Dar cum se poate, Ponta n-a murit încă!
  St. Petru: Şşşşşşşşt: Nu aşa tare! Ăla e Dumnezeu, se crede Ponta!
   

  Reply
 40. Bleen

  Noua alianță de dreapta pe care MRU o promite după referendum se va numi AC (Alianța de la Canal) și va avea ca simbol electoral lanțul cu bilă și tîrnăcopul.

  Reply
  1. DanCanada

    @Bleen Hai ca poate o sa fie internet in celule. Doua ore seara dupa lucru. Plus la cite lanturi si bile au de facut, se relanseaza si industria metalurgica.

   Reply
 41. Bleen

  „Riscul ar fi enorm, dar când mă uit la disperarea acestor oameni, pentru că ei vor pierde referendumul, şi-l vor pierde urât, nu că îl vor pierde pentru că nu s-a realizat pragul de 50% plus unu. Îl vor pierde pentru că românii nu vor fi de acord ca preşedintele lor să fie debarcat printr-o lovitură de stat. Românii vor vrea să-şi judece preşedintele când îşi termină mandatul”, a susţinut preşedintele suspendat.

  Reply
   1. Rezon

     @EleninaNicuţ Si eu. Chiar rasuflu usurat. Acum, ca ne-am rezolvat toate problemele, e perfect 🙂

    Reply
  1. sanantonio

    @Rezon, ”și care e știrea?” Interesant era dacă Barroso era de acord cu scrisoarea lui Dragnea către Ciutacu.

   Reply
  2. DanCanada

    @Rezon S-o voteze baietii in Parlament. Si Adrian Severin sa i-o dea personal lu’ Barosso 🙂

   Reply
  3. elgreco

    @Rezon Liviu Dragnea este ub proxenet ordinar, de cea mai joasa speta – asta o spun pentru ca e reala.

   Reply
 42. Gramofonu

  Niscaiva propuneri:
   
   @EleninaNicuţ 
  ” Rezon da, buna asta, mai ales ca idiotii aia se dau in gat singuri:
   
  „In fapt, IN PERIOADA 02 IULIE-06 IULIE anul curent, in cadrul Parlamentului Romaniei s-au desfasurat O SERIE DE PROCEDURI PRIN CARE, in conformitate cu Legea Fundamentala si cu legile aflate in vigoare, Presedintele Romaniei, Traian Basescu, A FOST SUSPENDAT din functie”.
   
  asta in conditiile in care Propunerea de suspendare a fost INREGISTRATA ABIA IN DATA DE 04.07.2012, de unde rezulta ca celelalte „miscari de trupe” din 02-03.07 (convocarile in sesiune extraordinara si revocarile) au fost facute in scopul suspendarii.

   
  Draga Traiane,
  1. Iti trimit alaturat un document redactat de Elenina-stie-cine in legatura cu cercetarile care au loc.
  2. Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?
   
  Intre timp, lovitura de stat fiind probata, noi ne vom lua libertatea (sic!) de a ne prezenta in fata guvernului cu cite o valiza, o geanta mai mare, sacosele si posete, ca sa se poata evacua toate boarfele.
   
  Miine la 19?

  Reply
    1. Gramofonu

      @EleninaNicuţ Daca nu mai confirma macar vreo 5 ca aduc genti / valize, n-are rost sa aduc nici eu, n-are efect la impresia artistica

     Reply
   1. Rezon

     @EleninaNicuţ  @Gramofonu Da, dar despre cine se va citi peste ani si ani in cartile de istorie?

    Reply
    1. EleninaNicuţ

      @Rezon  @Gramofonu adevarul asta e… parca si vad peste vreo 2000 de ani o statuie cu mine in pielea goala, calare pe niste trepte si  tinand-o  Minunu in bratze :-))

     Reply
    2. valid

      @EleninaNicuţ  @Rezon  @Gramofonu ceva cam ca statua ai cu cinele fularul si nenea in cucu gol

     Reply
    3. SimonaM

      @EleninaNicuţ  @Rezon  @Gramofonu Voi realizați cât ni s-au îmbârligat mințile cu ăștia???
      
     Râd și plâng în același timp. Fffff. @EleninaNicuţ , tu sigur poți înțelege asta :))))))

     Reply
    4. Rezon

      @EleninaNicuţ  @Gramofonu O sa vorbim cu sculptorul, sa nu iasa ceva gen maslina trasa-n tepusa

     Reply
 43. Rezon

  Andrei Partos (Facebook):
   
  „CEVA CE N-AM VĂZUT! 5 indivizi conduşi de R. Dumitrescu şi M. Ciuvică urlând cu ochii ieşiţi din orbite la o femeie, care a rezistat anchetei cu demnitate şi calm masochist. Era Andreea Paul, vinovată pentru tot răul din ţara asta, conform celor auzite. N-am rezistat, dar poate CNA are mai multă răbdare cu ei!”

  Reply
 44. elgreco

  Premierul Victor Ponta le-a spus celor aproximativ 18.000 de participanti la mitingul USL de la Craiova ca Traian Basescu este „un mafiot, un mincinos si un ticalos”, iar pe 29 iulie romanii trebuie sa isi ia inapoi tara de la Basescu, „mafiotul corupt care trebuie sa plateasca pentru faptele lui”, potrivit Mediafax. – asta e ste o minciuna FOARTE MARE (ma refer la numar)

  Reply
  1. Bleen

    @elgreco Victor Ponta le-a spus celor 18 000 de participanți la mitingul USL de la Craiova din care doar 3 000 au fost prezenți…..

   Reply