Cristian Preda, altfel

Un foarte bun interviu luat pe messenger de Alin Fumurescu lui Cristian Preda găsiți aici. Preda pare a fi într-o ofensivă de re-branding care, așa cum remarca Mirel, pare provocată de percepția inițială „scorțoasă” creată de intervențiile lui publice. Cred ca re-brandingul e necesar și binevenit  și nu pot decît să salut consecvența cu care Preda își propagă mesajul reformator.

Atît Valeriu Stoica cît și Preda și Sebastian Lăzăroiu (cu care Madame a avut o discuție chiar la Cotroceni și ale cărei stenograme vor fi făcute publice la începutul săptămînii care vine) au fost foarte clari: Dacă PDL nu se deschide el va pierde devastator în 2012.Demersul lui Preda e important tocmai pentru că el e un mare avocat al deschiderii.

Facebook Comments

21 Comments Cristian Preda, altfel

 1. avocat.ro

  PDL trebuie sa asculte si de vocile ratiunii, nu doar de interesele basesciene. Ma indoiesc totusi ca se va putea schimba ceva cat timp basescu taie si spanzura!

  Reply
 2. zexe

  Incetati sa il mai asociati pe Voinescu cu "reformatorii marului", pentru ca faceti o mare eroare. Voinescu este singurul dintre ei care are sanse reale de succes politic. Preda iubeste prea mult presa, "sticla" televiziunilor si blogul pentru a mai avea timp si de politica, iar Monica Macovei este paralela cu politica.

  Sever Voinescu este cu trei capete deasupra acestora.

  Reply
 3. Dan MAȘCA

  @ Leon cel Treaz : cunoaștem marfa. De aceea am spus ca nu au cum să ciștige acești intelectuali dacă nu vor coborî în piața reală a politicii.

  Vor veni alegerile de jos în jos în sus, iar aceștia se fac cu găștile existente.

  Dacă Preda, Voinescu, TRU, MACOVEi nu vor atrage membrii noi in PDL care sa le semene și să ajungă de influențeze votul în organizațiile locale/județene atunci slabe sanșe de reformare.

  Reply
 4. Leon cel Treaz

  @Dan MASCA,

  visatorii nu pot lupta cu pragmaticii. Punga partidului e la Blaga si Videanu, nu la TRU, Preda, Macovei si Voinescu.

  Reply
 5. Dan MAȘCA

  Ar fi foarte bine ca Preda sa reuseasca sa ii convinga pe liderii PDL ca au nevoie de o schimbare radicala pentru a recistiga increderea in politica de dreapta din Ro.

  Reply
 6. Leon cel Treaz

  @MicutzaCeKurai,

  sa vada si domnii astia cum e la puscarie. Marius Oprea si Stejarel Olaru, plus doamna Lucia Hossu-Longin.

  Reply
 7. Bleen

  Cristian Preda caută aliaţi. Şi îi va găsi. Dacă îi iese pasenţa, poate deveni purtătorul de cuvînt al unui curent neglijat atît de PDL cît şi de PNL. În PNL uniformizarea are accente de-a dreptul sinistre iar PDL-ul se pierde în populisme găunoase (cel mai bun lucru pe care-l poate face Boc, e să tacă)

  Reply
 8. alicuza

  Am vazut ca si pe ziare.com a aparut un articol care citeaza articole din blogul lui Preda. Am ras ceva cand am citit unele comentarii: Cica noi l-am trimis la Bruxelles ca sa ne reprezinte, nu ca sa scrie pe blog. Dar m-am obisnuit cuminti puerile.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @alicuza: ziare.com mai face si o mica magarie, en passant: baga intre paragrafele luate de la noi lnikuri catre alte articole ale lor. prima data ai impresia ca sint catre interviu sau catre alte declaratii lamuritoare. Nici vorba, sint doar o shmecherie de marit numarul de afisari.

   Reply
 9. MicutzaCeKurai

  i-am luat acum vreo 2 saptamini, la Bruxelles,, pentru Radio Cluj (a si fost difuzat), un interviu lui Dacian Ciolos. daca intereseaza si pe Madame Blogary, astept un semn (o adresa de mail), ceva.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @micutza: adresa e in sectiunea de contact: madame arond blogary punct ro. Ne inetreseaza, cum sa nu!

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *