Cum să faci din președinte bici

Nu trebuie decît să spui adevărul – să nu minți, adică, cu știință, mai ales – să spui și să scrii ce crezi tu, rezultatul raționamentelor tale, și să ai răbdare. Toți proștii care te-au făcut pesedistă își vor mușca limba, iar lucrurile se vor așeza exact așa cum ai spus. Și să nu ai vreo poamă de promovat, că altfel mori de foame.

Asta am făcut. Și acum:

Cînd Băsescu l-a desemnat pe Ponta premier, era cît pe aci să fie linșat. 
Acum, cînd Iohannis l-a desemnat pe Tudose, și se pare că l-a preferat chiar pe Tudose, este o mișcare de geniu sau, pentru mai ponderați, ceva de care nu putea scăpa, ceva ce nu avea încotro să facă. Destinul crunt, implacabil al președintelui, zugrăvit în presa vremii. 

Ăsta este unul din modurile în care se manipulează la greu. 

Sigur că avea ce să facă. Putea încerca o altă majoritate parlamentară, avînd în vedere că moțiunea trecuse numai cu votul minorităților. Putea discuta cu Dragnea să nu facă astfel de propuneri. Putea respinge prima propunere. Putea recunoaște măcar că a mai primit o propunere de premier, cea a PMP, Siegfried Mureșan.

Putea. Putea dacă voia. Guvernul este un dezastru. Cel mai mare de după ’90 încoace. 

Șeful Cancan a devenit ministru la Cultură. Altuia i se spune ”Pițiponcul”. Altul mergea cu Hayssam la vînătoare. 

Dar poate ”președintele meu”, ”am cu adevărat președinte”, incoruptibilul de astă iarnă și chiar de acum puțină vreme are o taină, ceva secret, altceva decît bilete de tratament la băi, care l-a determinat să ceară atît de rapid un guvern. Numit și ”soluționarea crizei”. Poate a făcut chiar blat cu Dragnea, lansează timid presa bănuiala. 

Pentru că atunci cînd lucrurile nu sînt clare, la vedere, cînd  un om, cel mai sus om în statul român își încalcă singur cerințele și acceptă fără crîcnire ce i se oferă, asta se întîmplă, dă naștere la bănuieli. 

Iar bănuielile se chinuie să le înlăture băeții din hăul de potențial. Spunîndu-ne că nu avem ce face, ăsta este rezultatul  alegerilor, ăsta guvernul, cel pe care îl merităm și ne reprezintă. 

No shit! Ia întorceți-vă la ”Cînd Băsescu l-a desemnat pe Ponta premier…”. Ei, cum e? 

Simplu. Fețe duble, duble comenzi. Sau nu neapărat duble comenzi, dar fețe duble sigur.

Dar cum să ajungă toți susținătorii fostului premier de la Grivco și ai porcului de la penele (nu-i de colo să reușești să-ți bați joc de Unirea cu Basarabia) la concluzia că nu mai există nimic în afară de PSD, doar ca să nu pronunți Băsescu?! Cum să minți pe față o țară, tu, președintele țării respective, spunînd că ai avut o singură propunere?!? 

Măcar aveți curajul și ieșiți în piață și spuneți-le oamenilor acelora: Plecați acasă, totul nu a fost decît o minciună. USL trăiește.

Și singurul care se luptă cu monstrul este ăl bătrîn, că vă convine sau nu. Da, bețivul, curvarul, violentul și, mai nou, penalul. Pentru că așa vreți voi să se creadă, nu pentru că așa ar și fi. 

 

 

Facebook Comments

3 Comments Cum să faci din președinte bici

 1. Yeba

  s-a liniștit, poa să plece de la 1 iulie, ce înveți din tinerețe nu mai uiți la bătrânețe, când ziua învățătorului se ținea pe 30 iunie, se dădeau decorațiile, se încheia cu o tratație și începea, naibii, vacanța.

  Reply
 2. Thylbert Eulenspiegel

  Stimata doamna,

  O intrebare: de ce tonul folosit este schimbat acum vs. cel folosit imediat dupa castigarea alegerilor de catre psd?
  Atunci ne era recomandata civilizatia, acum am uitat de ea?
  In rest opiniile si comentariile dumneavoastra sunt corecte.
  In ceea ce ma priveste tratamentul pe care-l aplic intotdeauna psd-ului poate fi extins actualmente tuturor partidelor din parlament (chiar si PMP-ului care e doar un pic mai breaz si nu fara de prihana).
  Va transmit salutarile mele cordiale.

  Cu consideratie,

  Thylbert Eulenspiegel

  PS: psd nu-l pot ortografia decat cu litera mica…

  Reply
  1. Florin

   @TillBuhoglinda: pai asta-i problema cu democratia, optiunea exprimata la vot de cretini trebuie respectata de idiotii utili care stau pe cuptor, se uita in oglinda si se mira de cit sunt de destepti. Tu ai fost la vot? Da? Si cu cine ai votat, daca toate partidele-ti put, partidul lui Basescu inclusiv? Sau poate doar Basescu-ti pute, c’asa-i trendul in Romanica de vreo 10 ani, toata lumea sa-l injure la greu, chiar daca nimeni nu stie prea bine de ce…

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *