Interne. Boli interne.

Cum singurul lucru de care îmi e pur și simplu silă să scriu sînt alegerile parlamentare de la noi – nu știu unde e PNL, știu cine e USB/USR, PSD știm toti, și ne mai mirăm apoi cum cîștigă – trec la lucruri care inflamează online-ul românesc, în timp ce viața reală își vede de cursul ei, mai mult sau mai puțin firesc.

1. Olivia. Doamna, zîna, binefăcătoarea, sublima Olivia. Care a spus, mai nou, oprindu-se pentru o clipă zburdalnică din hărtănit morcovi și scopit banane, că mamografiile sînt rele. Și că se pare că s-a descoperit leacul pentru formele agresive de cancer. Îl lași în pace. Te faci că nu-l ai, nici nu vrei să știi că-l ai, mai bei un ceai, mai mănînci ceva ușor, o funzuliță de mărar scăldat în lumina lunii cu garnitură cinci bobițe de mac și îți vezi de viață liniștit. Oricum mori. Acum sau mai tîrziu, ce mai contează?!

Evident, lumea a luat foc. Dar ce să-i faci, cum s-o oprești? Aici e aici, că nu ai cum. Pînă cînd o persoană care a pierdut pe cineva drag urmîndu-i sfaturile nu se va dezmetici brusc și nu va acționa în justiție, femeia e mai mult decît admirată și, se pare, ascultată, e aprobată și promovată. Soțul, domnul Moisescu, declară că e supusă linșajului mediatic, la Editura Humanitas i-a apărut o carte, e prezentă în presă și are mii de adoratoare. Care îi solicită sfatul acolo unde doamna Steer nu are absolut nici o competență, adică în probleme medicale. E suficientă o privire pe blogul dumneaei sau pe pagina de Facebook pentru a vă da seama de amploarea fenomenului. Îngijorătoare. Sau nu, dacă ținem cont de faptul că selecția naturală funcționează, indiferent cîte și ce școli au absolvit adoratoarele. Pentru că doamna Steer nu este admirată și solicitată să dea sfaturi de femei din rîndul celor mai puțin educate, ci din rîndul celor mai simțitoare. Și dacă unde e simțire nu mai e și niscaiva rațiune, ce poți să faci?! Nimic, oricum multe vor crede că domnul Condrea a murit din cauză că nu a avut la dînsul un infuzor cu mușețel, ori o mămăligă vîrtoasă, de pus pe locurile dureroase. Și nu l-a ținut nimeni în viață de mînă, cu dragoste și căldură sufletească.

Cum suspectez că majoritatea celor căzute în extazul gastro-fantastic steerian fac parte din abominabila categorie a ”mămicuțelor”, acea specie care se înmulțește prin pui vii și, cînd o face, crede că lumea se oprește în loc de admirație la vederea capodoperelor universului din pamperși, trebuie să admit că vom avea și un grup de copii care vor crește veseli și sănătoși, sub deviza ”noi cu mușchii ca oțelul, vom culege mușețelul”. Mai mult veseli.

2. Homeschoolingul. Dana Nălbaru și soțul, actorul Dragoș Bucur, au hotărît să-și retragă copilul de 9 ani din sistemul de învățămînt de stat și să îl educe în sistem homeschooling. Aici e invers decît la punctul 1, lumea a luat foc pentru un lucru firesc. Așa că am să acord atenție sporită, într-un articol separat, fenomenului, pentru că merită și pentru că, afllîndu-ne înainte de alegeri, poate rezolvăm ceva în învățămînt fără ajutorul neprecupețit al doamnei Andronescu. Doamna a tot ce mișcă sau se tîrăște, mai bine zis, prin educația românească, și care vrea în continuare ca directorii de instituții de învățămînt să fie numiți politic, că doar ce este aceea concurență pe criterii de competență?! O vorbă-n vînt, o adiere, o suflare în ceafa lor și a celor pe care l-au ocupat, statul român.

3. Las Fierbinți. În final, să lăsăm prostiile, că avem lucruri grave de discutat. Mimi Brănescu și Mirela Oprișor s-au retras din ‘Las Fierbienți’. Ce va face acum domnul Pleșu, va mai urmări sau nu serialul? Pe cine va mai aprecia din distribuție, dacă da? Va suferi sau nu? Cum se va reflecta suferința, în caz că da, în activitatea publică, viața personală, samd…

Tema pentru azi: credeți că Olivia va opta pentru homeschooling în educarea copiilor ei, avînd în vedere pluricalificarea pe care o deține?

steer

 

(Foto: libertatea.ro)

Facebook Comments

4 Comments Interne. Boli interne.

  1. Vali Paun

    Doar despre homeschooling o sa zic ceva: britanicii au ajuns la concluzia ca pregatirea si aducatia tinerilor (britantici) depinde in primul rand de educatia si pregatirea parintilor. Asta pentru ca in sistemele de invatamant socialiste prostia cu diploma e produsul finit, oamenii inteligenti si educati reprezentand rebuturi care fac probleme. Nu cred ca un tanar pregatit acasa o sa fie mai slab pregatit decat unul care se duce la scolile din Romania. Am vazut niste statistici care spun ca in USA homeschooling-ul pregateste copiii mai bine. Restul subiectelor vor fi tratate, cu siguranta, de ceilalti 🙂

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *