Iohannis – Spiegel Online

1. Sper ca va dati seama de implicatiile externe ale aparitiei articolului despre Iohannis in Der Spiegel*. Cum este privit omul in occident si ce inseamna asta pentru noi, in cea mai grea perioada geo-politica regionala si globala de dupa 1989.

De unde necesitatea de a ramine Ciolos la Palatul Victoria, avem nevoie de un om responsabil, priceput si hotarit la virful ierarhiei politice, inclusiv cu competente de reprezentare in exterior. Ce spun nu-i scuza anumite greselisi anumite prezente in cabinet, de imbunatatiri e loc oricind. Nu si oricum, avind in vedere actuala componenta a parlamentului care, asa cum l-a validat, asa il poate da jos.

2. Sper sa nu uitati ca una din liniile de constructie a mitului Iohannis a fost tipologia opusa lui Basescu. Non-conflictualul, cel care nu depaseste limitele Constitutiei si asa mai departe. Cum totul se dovesteste a fi fost o minciuna, mare atentie la oameni si promovari, respectiv pe contra, si nu pe pro.

Basescu, daca e sa cada, cade si singur, neajutat de nimeni. Oricum, nu el, oricit de loiali i-ati fi, (mai) conteaza acum. E un fost presedinte, fost, cu bune si rele, dar fost, ne intereseaza prezentul si viitorul.
Tot in categoria fosti se incadreaza si inamicii lui politici, unii condamnati intre timp definitiv in justitie. Care, daca ar fi fost aici probleme in privinta dosarelor in care au fost condamnati, si-ar fi gasit dreptatea la CEDO.

3. Nu in ultimul rind ca importanta, in privinta deciziei CCR, daca este o asa de mare catastrofa, astept in continuare o reactie a ambasadelor occidentale la Bucuresti. Pentru cine stie si isi aduce aminte, reperul este vara anului 2012, cind au reactionat imediat.

Later: Precizare. De ce mi-am permis să scriu ”Der Spiegel”*. Pe Hotnews apare ca fiind revistă, ca fapt divers.

”Spiegel Online (SPON) is one of the most widely read German-language news Websites.[2][3] It was founded in 1994[4][5] as the Web offspring of the German news magazine, Der Spiegel, with a staff of journalists independent from the magazine. Today, Spiegel Online is the most frequently quoted online media product in Germany.[6] Spiegel Online International, an English section featuring articles translated into English, was launched in autumn 2004.[7]”

Latest: Acum fix un an, lumea nu era atît de deranjată de porcăriile apărute în presa străină, referitoare la România, pe cît este acum hotărîtă să minimalizeze importanța articolului apărut în SPIEGEL ONLINE. Referitoare la un alt președinte, mai precis.

Ziceam atunci așa:

Însă eu vă întreb acum, domnule Preşedinte Iohannis, în cazul în care nu aţi văzut interviul publicat, cînd veţi dezminţi afirmaţia gazetei că predecesorul dumneavoastră a fost „pro-rus”, restabilind astfel adevărul? Iar în cazul în care aveţi deja cunoştinţă de afirmaţia respectivă, chiar nu vă este ruşine?

(Foto: Facebook)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *