Lui Crin Antonescu i se spune „Dictatorul”

În spatele scenei liberale, spiritele se încaieră pentru a-și păstra pozițiile actuale. Șansele lui Ludovic Orban de a-l înlocui pe Crin Antonescu, care o ia razna pe zi ce trece, sunt infime. De partea lui Orban s-au situat mai puțin de jumătate din delegațiile organizațiilor județene. Deja lui Antonescu i se spune Dictatorul. Problema este că a început să ia foarte în serios patronimul și mai ales comportamentul tizului său politic, mareșalul Ion Antonescu, care a instaurat dictatura militară, după cea carlistă, între 1940-1944. Dacă își va păstra poziția după alegerile interne din martie, este de așteptat ca liderul PNL să se dispenseze repede de serviciile persoanelor care îl sprijină, cum ar fi, de pildă, vicepreședintele Dan Radu Rușanu sau primarul Bacăului, Romeo Stavarache. “Dictatorul” se va folosi de ei, așa cum s-a sprijinit și pe Orban, în alegerile prezidențiale, după care îi va marginaliza, preferând să-și formeze o camarilă din oameni slabi, fără nume, poziții și personalitate, care să nu emită pretenții, după formula clasică a dictatorilor de partid. Programul cu care se prezintă Antonescu în alegerile din martie, conține o singură propoziție: distrugerea PD-L. Acest comandament sună la fel ca “Ostași, vă ordon, treceți Prutul!”.

Facebook Comments

75 Comments Lui Crin Antonescu i se spune „Dictatorul”

 1. Leon cel Treaz

  @Nemo,

  S-a speculat ca Antonescu a avut un stramos nearian, ca sa pastrez proportiile retoricii rasiste din epoca.

  Reply
 2. Nemo

  ordinul "va ordon treceti Prutul" a fost justificat istoric, comparatia "crin" vs I. Antonescu e la limita, numai justificarea prin nume nu tzine. fiind insa articol online, merge :mrgreen:

  Lumea spune ca Antonescu ar fi mers cu nemtzii peste Nistru pt ca Hitler i-ar fi promis ca o sa recupereze ceva dinTransilvania… Neavand surse clare, asta e mai mult o speculatie. O fi crezut ca o sa capete in compensatie la este ce pierduse Romania la vest…who knows.

  Oricum, romanii au fost mereu o natzie de fricosi; finalandezii s-au opus invaziei sovietice, le-au tras-o rusilor, dar s-au oprit la vechea lor granitza, dupa ce i-au respins pe sovietici.

  Eu cred ca lui I. Antonescu i s-a urcat intr-adevar la cap. La Odessa, oricum ai lua-o, a fost masacru.

  Mai este un aspect: Antonescu era probabil f principial, mai putin "om politic". De asta n-a avut viziunea sa se "opreasca la Nistru". Doi fosti diplomati germani in Romania in perioada razboiului, scosesera o carte de memorii, unde il defineau pe I. Antonescu cam asa: "I. Antonescu era un roman care ""nu era roman"". Mie, fraza asta imi spune foarte multe :mrgreen:

  bottom line: fraza "va ordon treceti Prutul!" e o comparatie nefericita, datorita semnificatiei istorice, personajele omonime poate ar putea insa comparate, imho.

  Reply
 3. Leon cel Treaz

  @Imperialistule,

  hai, ca te inteleg. Caldura mare. Dar sa stii ca iranienii nu injura crestinismul, ci islamul. Regele Hassan al Marocului a fost singurul care i-a spus-o in fata ayatollahului Khomeini.

  Reply
 4. Imperialistu'

  Heheee, uite ca am gresit si eu. Verzeihung, Leon! Trebuie citit asa: "I-as aminti de compromisurile facute de occidentali in ceea ce priveste estul Europei, ba chiar si de trimiterea tuturor cetatenilor sovietici (si a familiilor lor) care luptasera alaturi de nemti fix inapoi in mainile lui Stalin."

  Se mai intampla. Scuze.

  Reply
 5. Imperialistu'

  Leon is on drugs, iar. I-as aminti de lipsa de compromisurile facute de occidentali in ceea ce priveste estul Europei, ba chiar si de trimiterea tuturor cetatenilor sovietici (si a familiilor lor) care luptasera alaturi de nemti fix inapoi in mainile lui Stalin.

  Da' mi-e jena.

  In Iran n-are decat sa se duca el. Acolo va gasi alti tovarasi cu care sa poata injura crestinismul. 😉

  Reply
 6. Leon cel Treaz

  @Imperialistule,

  invata istorie daca vrei sa te bati cu herodotzii de pe blogary. Polonia a fost impartita de Stalin si Hitler, nu vanduta rusilor. In timpul Revoltei Varsoviei, Armata Rosie a stat pe malul drept al Vistulei si a asteptat fara sa miste un deget, pana ce Wehrmacht-ul (nu e marca de motocicleta daca asta crezi) a distrus malul stang si a ras orasul vechi. Sovieticii au lasat ca Varsovia sa fie spulberata. Ai merita sa fii trimis in Iran la reciclare, sa plantezi bame in desert, pentru ce prostii iti bese mintea.

  Reply
 7. gabhry_el

  Cioloş comisar

  (acum e în prima vizită oficială în Spania. pun pariu că nu vom vedea nimic pe sticlă.)

  În schimb, o să-l vedem pe raportorul Severin ori de cîte ori se va duce la budă.

  Reply
 8. gabhry_el

  credeţi c-a preluat vreo televiziune înregistrarea dată de Hotnews cu Oprescu?

  televiziunea mogulă a trecut la cenzură şi ocultarea informaţiei fără nici o jenă

  cîteva exemple: scutu', Băse la Bruxelles, înregistrarea cu Oprescu

  Reply
 9. Leon cel Treaz

  @gabhry_el

  io zic ca ordinul maresalului a fost eronat. Prutul a fost trecut de o armata in izmene, care si-a dat duhul pe Don. Cånd masina Reich-ului a ajuns in Crimeea, Hitler a luat comanda vanatorilor de munte romani, condusi de generalul Leonard Mociulschi, si a dat-o colonelului neamt Hugo Schwab.

  Reply
 10. mac gregor

  Noul nume al lui Antonescu e:

  Fuhrerul

  Cu

  Ochi

  Albastri.

  Aviz celor care inca cred in PNL si s-ar putea sa se trezeasca ca fac parte Partidul Nazional-Socialist Liberal Anti-Basescu.

  Reply
 11. gabhry_el

  Uite-l şi pe Geoană colea, cu aceleaşi tendinţe ca şi Crin: Îmi ordon să nu convoc Birourile reunite ale CD şi Senatului pentru a da drumul Comisiei de revizuire a Constituţiei!

  Reply
 12. parafaragaramus

  @zexe

  Problema urgenta- gropile.

  Rezolvare de urgenta – pansamente pana la primavara, cand se vor face asfaltari.

  Nu mi se pare o stire bomba, decat ca se vede cum se feresc oamenii sa dea nasol pe televizor, din cauza presei isterice.

  P.S .

  Asfaltul asta de se sparse, cine l-a facut, si cat era termenul de garantie?

  Reply
 13. Imperialistu'

  Bleen > Polonia a fost vanduta rusilor, taman tara pentru care a inceput razboiul mondial, are sens sa batem campii cu daca si cu parca? Nu pentru participarea alturi de Germania ori declaratia de razboi din 42 am ajuns noi in "lagarul sovietic".

  Reply
 14. Imperialistu'

  Unde e Prutul ala, sa-l vad si eu? Cumva pe Don, la Cotul Donului? Din cauza Vulpii, Romania plateste si astazi, prin insi ca ion Iliesc, lasati mostenire de ocupatia sovietica si de compensatile pe care a trebuit sa le platim cu varf si indesat.

  Bai, ce "ganditor"! Ia-te de manuta cu Cristian Tudor Popescu, aceeasi tampenie uluitoare o sustinea si Crucisatorul in una din emisiunile "Cap si pajura" de la Irealitatea.

  Daca voi credeti ca Romania a devenit comunista pentru ca Antonescu a trecut Prutul si apoi Nistrul, nu va duce mintea defel. Ia ziceti, bai, 'telectualilor, da' Basarabia si Bucovina de ce au fost luate in 1940? Pentru esecul de la Stanilesti pe Prut? 😆

  Reply
 15. Bleen

  Una peste alta, am fost aliaţii naziştilor într-unul dintre cele mai grele momente ale aliaţilor occidentali. Şi asta nu se uită. Dovadă că nu au uitat după război. UK a vrut să ne ofere garanţii şi nouă, şi grecilor, dacă luptăm împotriva Germaniei. Noi am refuzat, grecii nu. Veţi spune că la ora aia garanţiile UK nu valorau prea mult. La ora aia nu, la orele ulterioare da.

  Pentru aliaţi era important ca nemţii să fie nevoiţi să lupte ptr fiecare palmă de pămînt, să-şi ţină armatele ocupate. Grecii nu au reuşit să-i oprească dar i-au ţinut ocupaţi. Churchill s-a ţinut de cuvînt şi le-a trimis în ajutor un corp expediţionar. Era un ajutor simbolic, e adevărat dar adevăratul ajutor a venit după război. Noi le-am dat nemţilor petrol, le-am pus la dispoziţie teritoirul, cu întreaga infrastructură, poziţie strategică şi toată logistica aferentă.

  Antonescu a avut o problemă: a crezut în victoria Germaniei, în victoria nazismului asupra democraţiilor occidentale. Nu ştiu cum şi-a imaginat el că va arăta lumea după victoria lui Hitler şi cum a ajuns la concluzia că Germania este capabilă (din pdv al resurselor economice şi umane) să reziste unui război de uzură. Ca să nu mai zic că la începutul lui 1942 mai declaram şi război USA.

  Reply
 16. gabhry_el

  cine a vorbit de reabilitare?

  vorbeam de cauza instaurării bolşevismului la noi

  Antonescu a ţinut tancurile sovietice în ţară?

  puteam plăti pagube de război şi fără să-şi planteze sovieticii oamenii la conducerea ţării

  sau i-a pus Antonescu?

  Reply
 17. Leon cel Treaz

  @

  si el e vinovat. Daca vrei sa-l reabilitezi, gandeste-te ca si Hitler e singur, saracul, ca n-au curaj nemtii sa-l reabiliteze.

  Reply
 18. Leon cel Treaz

  @gabhry_el

  Unde e Prutul ala, sa-l vad si eu? Cumva pe Don, la Cotul Donului? Din cauza Vulpii, Romania plateste si astazi, prin insi ca ion Iliesc, lasati mostenire de ocupatia sovietica si de compensatile pe care a trebuit sa le platim cu varf si indesat.

  O sa-mi spui si tu ca Antonescu era un erou, care voia sa elibereze Basarabia. Dar s-a imbatat saracul si s-a trezit in Kuban si Caucaz.

  Reply
 19. gabhry_el

  mda, Ivanciuc a vrut să spună una şi a ieşit alta la sfîrşit

  se vede asta dacă citim invers analogia: "Ostaşi, vă ordon, treceţi Prutul!" e ca programul lui Antonescu: "Vă ordon distrugerea PDL"

  expresivitatea s-a întors împotriva sensului: în loc să accentueze că Ion Antonescu a condus dictatorial, reiese că ordinul lui a fost ilegitim şi umoral

  Reply
 20. Leon cel Treaz

  @Imperialistu'

  ciudata impresie despre tot ce are mai eclatant si mai rafinat spiritul omului alb, cu parul rosu. Imperialistule, esti cumva mulatru?

  Reply
 21. Imperialistu'

  Leon, tu esti un alt caz special. :mrgreen: Ghinionul tau ca nu traiesti in Franta, o tara cu complexe si frustrari cat pentru intreaga umanitate. Acolo ti-e locul, printre neomarxisti.

  Reply
 22. Leon cel Treaz

  @Imperialistu"

  frustrarea ca romanii au facut din istorie religie, iar din religie gastronomie. Ati auzit de sarmaua pe fundul careia s-a gasit o cruce, pe care era rastignit poporul roman?

  Reply
 23. Imperialistu'

  Programul cu care se prezintă Antonescu în alegerile din martie, conține o singură propoziție: distrugerea PD-L. Acest comandament sună la fel ca “Ostași, vă ordon, treceți Prutul!”.

  Hai nu zau, domnule Ivanciuc! Pana si "ostasi, va ordon, treceti Prutul" intra la greselile politice romanesti. Curios, as fi crezut ca impardonabile erau cedarile din 1940, nu incercarea din '41.

  Ce alte frustrari mai aveti cu privire la istoria nationala?

  Reply
 24. mece

  @ Radu Humor

  Există un politician cu numele Peneş Curcanul în politica noastră? Unde? La cine? El cu cine votează? Are locuinţă de la ANL? Cum de şi-a tras el locuinţă de la ANL? L-a verificat cineva? A trecut-o în declaraţia de avere? ANI?

  Reply
 25. Radu Humor

  V-a patruns Basescu si pe voi in asa hal ,

  incat nu vedeti decat copii de-a lui peste tot.

  Chiar ma gandeam cand se vor sesiza pistruiatii

  ca cel mai inteligent politician roman dupa Corneliu Coposu,

  poarta numele unui erou al neamului romanesc.

  Reply
 26. gabhry_el

  televiziunile pregătesc de zor mişcările sindicale din primăvară: pensii, salarii, pensii, salarii, pensii, salarii, pensii, pensii, salarii

  Răzvănel şi-a făcut şi-un bocometru.

  E un grafic pe o pagină A4 ţinută pe dosul pălmilor în fiecare seară.

  Reply
 27. Marcel Ghita

  Lui Cin Antonescu mai bine i s-ar spune mult preainatul,probabil atunci orgoliul lui dement ar fi satisfacut,el oricum e penibil.

  Reply
 28. Bleen

  Sătenii din jud Iaşi sînt specie protejată? Sper că nu. Sau, mă rog, să se dea liber la sezonul de săteni din jud Iaşi măcar o lună pe an.

  Reply
 29. Leon cel Treaz

  @

  Pe unul dintre protestatari, Marco Katz, il cunosc. Este raportor al Ligii Antidefaimare pentru Romania. A fost ofiter de informatii in aviatia israeliana. A ajuns la gradul de colonel, la 30 si ceva de ani.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *